Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021 21:37

Αλόννησος: Αμοιβή 18 χιλιάδων ευρώ δίνει η Mom για πληροφορίες για τη θανάτωση του «Κωστή»

Γράφτηκε από την
Ad Slot

H MOm/Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας προσφέρει χρηματική αμοιβή ύψους 18.000 ευρώ σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες σε αρμόδια Αρχή που θα οδηγήσουν, στο πλαίσιο των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη, στη σύλληψη των υπευθύνων για τη θανάτωση της φώκιας «Κωστής» στην Αλόννησο

Το ποσό συγκεντρώθηκε γι' αυτόν τον σκοπό μετά την ευγενική προσφορά του Ιδρύματος THALASSA (10.000 ευρώ), των Αττικών Εκδόσεων και της περιοδικής έκδοσης The TOC (5.000 ευρώ), αλλά και υποστηρικτών της MOm (3000 ευρώ).

Οι πολίτες που διαθέτουν πληροφορίες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την αποκάλυψη της ταυτότητας του/των δράστη/δραστών μπορούν να επικοινωνήσουν και με τα γραφεία της MOm (τηλ. 2105222888) ή μέσω της φόρμας επικοινωνίας στην ιστοσελίδα μας στο https://www.mom.gr/epikoinwnia

Πηγή: Ethnos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021 19:40

Σχετικά Άρθρα

  • Αλόννησος: Άγρια επίθεση σκύλου σε 33χρονο - Ακρωτηριάστηκε στο κάτω χείλος
    Αλόννησος: Άγρια επίθεση σκύλου σε 33χρονο - Ακρωτηριάστηκε στο κάτω χείλος

    Άγρια επίθεση δέχθηκε ένας 33χρονος από σκύλο στην Αλόννησο την Πέμπτη (7/3), με αποτέλεσμα να καταλήξει στο νοσοκομείο Βόλου.

    Τον δάγκωσε στα χείλη

    Σύμφωνα με το TheNewspaper, ο 33χρονος χρειάστηκε να διακομιστεί με ιδιωτικό σκάφος από το λιμάνι της Αλοννήσου στο λιμάνι του Βόλου και από εκεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο «Αχιλλοπούλειο» νοσοκομείο, προκειμένου να νοσηλευτεί.

    Ο σκύλος δάγκωσε τον άνδρα στα χείλη, με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστεί το κάτω χείλος του 33χρονου.

    Το ιατρικό προσωπικό καταβάλει προσπάθειες για την αποκατάστασή του.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Φρίκη στην Αλόννησο: Σεξουαλική επίθεση σε 18χρονο ΑμεΑ - Δύο συλλήψεις
    Φρίκη στην Αλόννησο: Σεξουαλική επίθεση σε 18χρονο ΑμεΑ - Δύο συλλήψεις

    Θύμα σεξουαλικής κακοποίησης ενώ εργαζόταν έπεσε ένας 18χρονος ΑμεΑ στο νησί της Αλοννήσου τον περασμένο Ιούλιο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας thenewspaper.gr, ο νεαρός, ο οποίος, βρίσκεται στο φάσμα της νοητικής υστέρησης, κατέθεσε ήδη στις αστυνομικές αρχές και εξετάστηκε από τον ανακριτή στο Βόλο.

    Σύμφωνα με όσα είπε ο 18χρονος, ο ίδιος εργάζεται σε ιδιωτικό παραδοσιακό κτίριο στο νησί το οποίο έχει μετατραπεί σε μουσείο, κόβοντας εισιτήρια στους επισκέπτες. Το οίκημα αυτό επισκέπτονται 37χρονος και 53χρονη από την Θεσσαλονίκη, και αφού ο 18χρονος τους βγάζει εισιτήρια, ο ίδιος ανεβαίνει μαζί με τον 37χρονο στον επάνω όροφο, με την γυναίκα να μην τους ακολουθεί.

    Εκεί ο 37χρονος άρχισε να θωπεύει το παιδί, ενώ προέβη και σε άλλες γενετήσιες πράξεις σε βάρος του 18χρονου, ο οποίος λόγω της κατάστασής του δεν αντιλήφθηκε την σημασία τους και δεν είχε την δυνατότητα να αντισταθεί.

    Χαρακτηριστικά, σε ερώτηση του 18χρονου «Αυτό που κάνετε τι είναι;» ο 37χρονος φέρεται να απάντησε «Κάτσε, είναι πολύ καλό αυτό που θα σου κάνω». Όλο το διάστημα που ο άνδρας και το παιδί βρίσκονταν στον επάνω όροφο, η 53χρονη παρέμεινε στο ισόγειο του κτιρίου.

    Το περιστατικό έφτασε στα χέρια της δικαιοσύνης λίγο καιρό αργότερα, όταν ο 18χρονος εξομολογήθηκε σε φιλικό του πρόσωπο τι του είχε συμβεί, και εκείνος τον συμβούλευσε να μιλήσει για το περιστατικό στον πατέρα του. Ο 18χρονος πράγματι ακολούθησε την συμβουλή του φίλου του, με τον πατέρα να προσφεύγει στην αστυνομία όπου και υπέβαλε καταγγελία σε βάρος των δύο «επισκεπτών».

    Ο 37χρονος και η 53χρονη συνελήφθησαν στην Αλόννησο στις 30/8, ενώ χθες οδηγήθηκαν ενώπιον του ανακριτή στον Βόλο, όπου ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν τη Δευτέρα 4/9.

    Σε βάρος του 37χρονου έχει ασκηθεί δίωξη για κατάχρηση ανίκανου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη σε βαθμό κακουργήματος, ενώ η 53χρονη συνοδός του κατηγορείται για απλή συνέργεια στην προαναφερόμενη πράξη.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Αγωνία για 15χρονο στην Αλόννησο: Έπεσε στη θάλασσα από ύψος 4 μέτρων - Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Βόλο
    Αγωνία για 15χρονο στην Αλόννησο: Έπεσε στη θάλασσα από ύψος 4 μέτρων - Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Βόλο

    Σοβαρά τραυματίστηκε στην Αλόννησο ένα 15χρονο παιδί το οποίο μεταφέρθηκε εσπευσμένα με πλωτό ασθενοφόρο στο Βόλο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του magnesianews.gr το αγόρι, βρίσκονταν σε σημείο της Αλοννήσου, σε παραλία με βράχια και έπεσε από ύψος περίπου τεσσάρων μέτρων.

    Το παιδί τραυματίστηκε σοβαρά στο στήθος και έχει αιμοπτύσεις. Δεν έχουν γίνει γνωστά περισσότερα για την υγεία του για την ώρα.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Απίστευτη απάτη στην Αλόννησο: Ιταλοί ξεγέλασαν ξενοδόχο και τον «φέσωσαν» με 240.000 ευρώ
    Απίστευτη απάτη στην Αλόννησο: Ιταλοί ξεγέλασαν ξενοδόχο και τον «φέσωσαν» με 240.000 ευρώ

    Μία απίστευτη απάτη έστησαν δύο Ιταλοί αιγυπτιακής καταγωγής οι οποίοι έβαλαν στο στόχαστρό τους ξενοδόχο της Αλοννήσου ο οποίος το 2015 πίστεψε έκλεισε μεγάλο deal με tour operators από τις Συρακούσες και ο Νότος της Ιταλίας θα γνώριζε το νησί μέσα από την δική του φιλοξενία.

    Οι απατεώνες είχαν δημιουργήσει γραφείο στις Συρακούσες, και έλαβαν προκαταβολές από πελάτες που ήθελαν να επισκεφθούν την Αλόννησο. Όλο το καλοκαίρι ο επιχειρηματίας από την Αλόννησο θεωρούσε πως το ξενοδοχείο του θα ήταν πλήρες μετά την επιτυχημένη συμφωνία που είχε καταφέρει με τους Ιταλούς.

    Ωστόσο όταν ήρθε η ώρα να πληρωθεί οι Ιταλοί του έδωσαν επιταγές 240.000 ευρώ από ανύπαρκτες εταιρείες.

    Η υπόθεση εκδικάστηκε την Δευτέρα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας με τους δύο απατεώνες να καταδικάζονται ερήμην σε έξι χρόνια φυλάκιση.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • H Αλόννησος στη 2η θέση ανάμεσα στους καλύτερους οικολογικούς προορισμούς του κόσμου
    H Αλόννησος στη 2η θέση ανάμεσα στους καλύτερους οικολογικούς προορισμούς του κόσμου

    Μία νέα διεθνής διάκριση προστίθεται στο ενεργητικό της Αλοννήσου. Σύμφωνα με το έγκυρο ταξιδιωτικό περιοδικό της Ένωσης Βρετανών Ταξιδιωτικών πρακτόρων, ABTA Magazine, https://abtamag.com/2021/10/21/the-best-ecotourism-destinations-in-the-world/, η Αλόννησος κατακτά τη δεύτερη θέση ανάμεσα σε συνολικά επτά κορυφαίους προορισμούς του κόσμου που διακρίνονται σε επίπεδο οικολογικού τουρισμού.

    Σύμφωνα με το αφιέρωμα, οι τρεις λόγοι που οδήγησαν τους ταξιδιωτικούς συντάκτες τού μέσου στην απόφαση να συμπεριλάβουν στην κατάταξη τον εξωτικό παράδεισο των Σποράδων είναι η λειτουργία του μεγαλύτερου φυσικού θαλάσσιου πάρκου της Μεσογείου στην περιοχή της Αλοννήσου, το πρόσφατο άνοιγμα του πρώτου υποβρυχίου μουσείου της Ελλάδας στο ναυάγιο της Περιστέρας, καθώς και η απόφαση του δήμου να καταργήσει πρώτος, το 2015, τις πλαστικές σακούλες στο νησί. «Η σπουδαία αυτή διάκριση δεν ωφελεί μόνο την Αλόννησο αλλά και όλη την Ελλάδα.

    Προκειμένου, όμως, η διεθνής αναγνωρισιμότητα να μετατραπεί σε πραγματική ζήτηση και να προσελκύσουμε περισσότερους τουρίστες με ειδικά ενδιαφέροντα, χρειάζονται ουσιώδη αναπτυξιακά κίνητρα. Στην κατεύθυνση αυτή, ο δήμος κατέθεσε πρόσφατα συγκεκριμένες προτάσεις, ώστε να αξιοποιηθεί κατάλληλα το ναυάγιο της Περιστέρας, που αποτελεί πλέον σύμβολο του εθνικού καταδυτικού τουρισμού μας», δήλωσε ο δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης.

    Η λίστα «φιλοξενεί» ακόμη έξι προορισμούς από Αμερική, Ευρώπη, Αφρική και Ωκεανία. Την κορυφή καταλαμβάνει η Κόστα Ρίκα με το εθνικό πάρκο και το προστατευόμενο «δάσος σύννεφου», στη δεύτερη θέση είναι η Αλόννησος ως μοναδικός ελληνικός προορισμός της κατάταξης και ακολουθούν η Κοπεγχάγη με τις περιβαλλοντικές καινοτομίες της, το Σαν Φρανσίσκο ως μία από τις πλέον φιλικές πόλεις του κόσμου για το περιβάλλον, η Μοορέα της Γαλλικής Πολυνησίας για τα μέτρα προστασίας της θαλάσσιας ζωής, η Κένυα για τη στρατηγική διάσωσης της άγριας πανίδας και τέλος η Σλοβενία για τη σύνδεση φύσης, τουρισμού και προστασίας του περιβάλλοντος που έχει επιτύχει.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

  • Αλόννησος: Προκαταρκτική εξέταση για τον θάνατο του "Κωστή", της φώκιας που σκότωσαν με ψαροντούφεκο
     Αλόννησος: Προκαταρκτική εξέταση για τον θάνατο του

    Εισαγγελική παρέμβαση για τη δολοφονία της φώκιας στην Αλόννησο, που έχει γίνει θέμα και σε διεθνή ΜΜΕ, προκαλώντας την οργή του κόσμου και την κινητοποίηση των αρχών.

    Προκαταρκτική έρευνα στον Λιμενικό Σταθμό Αλοννήσου ανέθεσε η εισαγγελέας υπηρεσίας, μετά και τις μηνύσεις που κατατέθηκαν από τον Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Θαλασσίου Πάρκου Αλοννήσου Βορείων Σποράδων και τον Οργανισμό προστασίας Μεσογειακής φώκιας "MOm – Monachus monachus" για τη δολοφονία του "Κωστή", της διάσημης φώκιας του νησιού, την οποία σκότωσαν με ψαροντούφεκο.

    Το θέμα έχει προκαλέσει την οργή της κοινής γνώμης, την ευαισθητοποίηση του κόσμου, την κινητοποίηση των αρχών, ενώ έχει πάρει και διεθνείς εκτάσεις, καθώς αναφορά στον θάνατο της φώκιας έχει γίνει και σε ΜΜΕ του εξωτερικού.

    Μέσω της προκαταρκτικής ζητείται από τη Λιμενική Αρχή του νησιού να εντοπιστεί ο άγνωστος δράστης, που κατηγορείται για θανάτωση ζώου σε βαθμό κακουργήματος. Επίσης, όπως αναφέρει το Magnesianews, ζητείται να ληφθούν καταθέσεις λουόμενων αν παρατήρησαν κάτι ύποπτο για το θέμα, αλλά και να διερευνηθεί κατά πόσο επιτρέπεται η αλιεία με ψαροντούφεκο σε προστατευόμενο χώρο, όπως το Εθνικό θαλάσσιο πάρκο Β. Σποράδων.

    Νεκρή βρέθηκε η διάσημη φώκια της Αλοννήσου

    Να σημειωθεί πως, μηνύσεις κατ’ αγνώστου δράστη που σκότωσε με ψαροντούφεκο την αρσενική φώκια «Κωστής», που ήταν η μασκότ της Αλοννήσου, κατέθεσαν την Κυριακή ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Θαλασσίου Πάρκου Αλοννήσου Βορείων Σποράδων και ο Οργανισμός προστασίας Μεσογειακής φώκιας MOm – Monachus monachus. Το θηλαστικό βρέθηκε εκβρασμένο σε βραχώδη ακτή της Νήσου Περιστέρα, απέναντι από την Αλόννησο, ενώ έφερε διαμπερές τραύμα από καμάκι ψαροντούφεκου (δελφινιέρα).

    Ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Θαλασσίου Πάρκου Αλοννήσου Βορείων Σποράδων με ανακοίνωσή του καταδίκασε απερίφραστα το αποτρόπαιο έγκλημα εντός της προστατευόμενης περιοχής ευθύνης του.

    Όπως αναφέρει, το μεσημέρι το Σαββάτου 24/07/2021 εντοπίσθηκε πτώμα νεαρής αρσενικής μεσογειακής φώκιας Monachus monachus, εκβρασμένο σε βραχώδη ακτή της Νήσου Περιστέρα, απέναντι της Αλοννήσου. Το ζώο έφερε διαμπερές τραύμα από καμάκι ψαροντούφεκου (δελφινιέρα). Πρόκειται για τη γνωστή φώκια με τη διακριτική ονομασία “Κωστής” και έφερε το σχετικό καρτελάκι στη ουρά του. Ο “Κωστής” ήταν ιδιαίτερα φιλικός και κοινωνικός με τους ανθρώπους και ποτέ δεν είχε παρουσιάσει επιθετική ή άλλη προβληματική συμπεριφορά.

    Η άτυχη φώκια μεταφέρθηκε με το σκάφος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης MOm στο λιμάνι της Αλοννήσου όπου φορτώθηκε στο όχημα του Φορέα Διαχείρισης για να ταφεί στη συνέχεια σε χώρο που διαμορφώθηκε ανάλογα. Παράλληλα ελήφθησαν τα απαραίτητα δείγματα για περαιτέρω εργαστηριακή ανάλυση.

    Πηγή: News247.gr - Κεντρική Φωτογραφια απο Anchor Lee του Unsplash, Εσωτερική E. TOUNTA/MOM

  • Αλόννησος: Νεκρός από ψαροντούφεκο ο «Κωστής», η φώκια-«μασκότ» του νησιού - Δείτε φωτογραφία
    Αλόννησος: Νεκρός από ψαροντούφεκο ο «Κωστής», η φώκια-«μασκότ» του νησιού - Δείτε φωτογραφία

    Κινητοποίηση στο νησί για τον εντοπισμό του δράστη

    Δολοφονημένος, έχοντας κατάσαρκα μία βέργα από ψαροντούφεκο βρέθηκε το Σάββατο ο «Κωστής», η διάσημη φώκια-μασκότ της Αλοννήσου, ο οποίος είχε γίνει ιδιαίτερα αγαπητός από μικρούς και μεγάλους για την κοινωνικότητά του. Στην περιοχή ήδη έχει γίνει κινητοποίηση για τον εντοπισμό του δράστη.

    Όπως αναφέρει η Οργάνωση MoM: «Δυστυχώς για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι η ανθρώπινη κακία και βλακεία δεν έχει όρια. H νεαρή αρσενική φώκια «Κωστής» (μασκώτ της Αλοννήσου τους τελευταίους μήνες) είναι νεκρή από ανθρώπινο χέρι».

    Και συνεχίζει: «Το αθώο και ανυποψίαστο ζώο, όπως διαπιστώσαμε, χτυπήθηκε επί τούτου με ψαροντούφεκο που έφερε καμάκι μεγάλου διαμετρήματος για αυτόν ακριβώς τον σκοπό.

    Το γεγονός έχει λυπήσει βαθύτατα και αγανακτήσει όχι μόνο τους ανθρώπους της MOm αλλά και όλους τους ευαισθητοποιημένους κατοίκους και επισκέπτες της Αλοννήσου που είχαν την τύχη να θαυμάσουν τον «Κωστή».

    Η Οργάνωση υπογραμμίζει ότι αυτός που προέβη στην αποτρόπαια πράξη προφανώς δεν έχει το ελάχιστο θάρρος να εμφανιστεί και να αναλάβει την ευθύνη της ανοησίας του.

    Και επισημαίνει: «Για αυτό και καθώς η συγκεκριμένη πράξη εκτός από ανήθικη είναι και κακουργηματική, καλούμε:

    Τις αρμόδιες αρχές να αναλάβουν άμεσα δράση ώστε να βρεθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι ένοχοι.

    Όποιον πολίτη γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό με το συγκεκριμένο αποτρόπαιο γεγονός να το γνωστοποιήσει άμεσα στις λιμενικές αρχές».

    Παράλληλα, προχωράει από την πλευρά της σε κατάθεση μήνυσης κατά παντός υπευθύνου.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • Αλόννησος: Φώκια δάγκωσε τουρίστρια - Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Βόλου
    Αλόννησος: Φώκια δάγκωσε τουρίστρια - Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Βόλου

    Η γυναίκα πλησίασε τη φώκια με πρόθεση να την χαϊδέψει

    Δυσάρεστη εξέλιξη είχε η ιδέα κολυμβήτριας να χαϊδέψει μία φώκια στο θαλάσσιο πάρκο της Αλοννήσου, αφού η γυναίκα κατέληξε να μεταφερθεί τραυματισμένη στο Νοσοκομείο του Βόλου από τα δαγκώματα του θαλάσσιου θηλαστικού.

    Το πρωτόγνωρο, όσο και σπάνιο, περιστατικό συνέβη κοντά στο νησάκι της Κυρά Παναγιάς, βόρεια της Αλοννήσου, όταν η 50χρονη γυναίκα, από τη Βουλγαρία που έκανε τις διακοπές της με ιστιοφόρο, είδε μία φώκια στη θάλασσα. Η γυναίκα πλησίασε τη φώκια με πρόθεση να την χαϊδέψει και να τη θαυμάσει από πολύ κοντά, με αποτέλεσμα εκείνη να τρομάξει και να της επιτεθεί με δαγκώματα στα πόδια.

    Έντρομη η τουρίστρια από την επίθεση και τα σοβαρά τραύματα στα πόδια της μεταφέρθηκε από μέλη της παρέας της στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου για την παροχή βοήθειας και από τους γιατρούς κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της στον Βόλο, όπου νοσηλεύεται στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο.

    Το περιστατικό σημειώθηκε πολύ κοντά στην Α’ Ζώνη του Θαλάσσιου Πάρκου της Αλοννήσου και θεωρείται εξαιρετικά σπάνιο, αφού οι φώκιες που ζουν εκεί βρίσκονται σε προστατευμένη περιοχή, είναι εξοικειωμένες με τους ανθρώπους και παράλληλα πολύ φιλικές.
    Πηγή: protothema.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο