Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2021 22:58

Αυτά είναι τα τρία μέλη συμμορίας που έκαναν κλοπές σε καταστήματα της Αττικής

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Για ποια αδικήματα τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη - Δεν έχει συλληφθεί ο ένας εξ αυτών

Στη δημοσιότητα δόθηναν από τη Αστυνομία, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες καθώς και η ασκηθείσα σε βάρος τους ποινική δίωξη, τριών ατόμων μελών συμμορίας που διέπραττε κλοπές σε καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Πρόκειται για τους συλληφθέντες:

1. (επ.) SINANLLARI (ον.) Mateo του Pasho και της Roza , γεννηθέντα την 30-11-1994 στην Αλβανία,
listis_1
2. (επ.) KALEMI (ον.) Krist του Shefqet και της Mimoza , γεννηθέντα την 10-11-1991 στην Αλβανία,
listis_2
και τον μη συλληφθέντα: 3. (επ.) BEQIR (ον.) Kosta του Albert και της Mimoza , γεννηθέντα την 29-3-1994 στην Αλβανία.
listis3
Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής κατ’ εξακολούθηση από δράστες οργανωθέντες για την τέλεση κλοπών [τετελεσμένη και σε απόπειρα], της απόπειρας ληστείας, καθώς επίσης και για τα πλημμελήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και συμμορίας.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση τους, στη διευκόλυνση διερεύνησης της επίδοσης – συμμετοχής τους και σε άλλες ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινες πράξεις σε βάρος μεγάλου αριθμού και άλλων θυμάτων και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσαν. (ον.) Kosta του Albert και της Mimoza , γεννηθέντα την 29-3-1994 στην Αλβανία.
Πηγή: Protothema.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2021 19:35

Σχετικά Άρθρα

  • Εμπορικός Σύλλογος Πύργου: Κινήσεις στρατηγικής για την διάσωση της αγοράς της πόλης – “Είμαστε αποφασισμένοι να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα”
    Εμπορικός Σύλλογος Πύργου: Κινήσεις στρατηγικής για την διάσωση της αγοράς της πόλης – “Είμαστε αποφασισμένοι να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα”

    Ευρεία έρευνα για τους καταναλωτές – “Θέλουμε να φτάσει η σκέψη του καταναλωτή σε μας με κάθε τρόπο” τονίζει ο Ηλίας Ξανθούλης

    Της Δήμητρας Βέλμαχου

    Με την επικείμενη ολοκλήρωση του νέου οδικού άξονα Πάτρα-Πύργος, και την πρόσβαση σε άλλες μεγαλύτερες αγορές να γίνεται ταυτόχρονα ευκολότερη, ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου και ο πρόεδρος Ηλίας Ξανθούλης, προσπαθούν όσο ακόμα είναι καιρός όχι απλώς να διορθώσουν τα "κακώς κείμενα" της αγοράς του Πύργου, προκειμένου να κρατήσουν τους καταναλωτές εντός των ορίων τις πόλης αλλά και γιατί όχι να προσελκύσουν και νέους, από άλλες περιοχές.

    Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής, μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, θα δημοσιευτεί ένα ερωτηματολόγιο για τους καταναλωτές, το οποίο θα διαρκέσει περίπου δύο μήνες. Στόχος της έρευνας είναι να δώσει στο αγοραστικό κοινό την ευκαιρία να εκφράσει ελεύθερα τις απόψεις του για την αγορά του Πύργου, να προτείνει βελτιώσεις αλλά και να εξηγήσει τους λόγους που το ωθούν να ψωνίζει εκτός πόλης.

    Οι καταναλωτές που το επιθυμούν, θα μπορούν μέσω ενός link να έχουν πρόσβαση σε ένα ερωτηματολόγιο με καίριες ερωτήσεις για την αγορά και τον εμπορικό κόσμο και απαντώντας, να δίνουν το δικό τους στίγμα για όλα αυτά που επιθυμούν και δεν βρίσκουν στην αγορά του Πύργου, για τους λόγους που τους οδηγούν στην αναζήτηση άλλων καταστημάτων αλλά να κάνουν επιπλέον τις δικές τους προτάσεις ή σχόλια.

    Παράλληλα, η έρευνα θα επιτρέψει στους εμπόρους. να κατανοήσουν τις ανάγκες και τις προτιμήσεις των καταναλωτών, καθώς και να λάβουν αποφάσεις για τις μελλοντικές τους δράσεις.

    Ο κ. Ξανθούλης από την πλευρά του, μιλώντας στο ilialive.gr απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους καταναλωτές να συμμετάσχουν στην έρευνα, μόλις αυτή ανακοινωθεί, τονίζοντας τη σημασία της για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

    Xanthoulis

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο, τα αποτελέσματα της έρευνας θα παρουσιαστούν σε μεταγενέστερη συνάντηση των επαγγελματιών, ώστε να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις και να διορθωθούν τα όποια λάθη και αστοχίες. Στόχος, είναι αυτή η διαδικασία να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, εξασφαλίζοντας έτσι ότι η τοπική αγορά θα παραμένει ανταγωνιστική και ελκυστική.

    «… Εμείς θέλουμε να δούμε τις τάσεις της αγοράς, τι σκέφτεται ο καταναλωτής για την πόλη μας, τι θέλει, τι τον προβληματίζει και γενικότερα τι ακριβώς συμβαίνει. Καλώ όλους τους καταναλωτές να συμμετάσχουν στην έρευνα αυτή, η οποία μόνο καλό θα επιφέρει στον τόπο και την οικονομία του. Θέλουμε να φτάσει η σκέψη του καταναλωτή σε μας με κάθε τρόπο» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ξανθούλης ο οποίος παράλληλα έκανε γνωστό ότι ήδη “τρέχει” μία ακόμα έρευνα που αφορά τους επαγγελματίες, προκειμένου να συγκεντρωθούν στοιχεία για να υπάρχει μια ολοκληρωμένη εικόνα σε ό,τι αφορά την αποτίμηση της αγοραστικής κίνησης το καλοκαίρι που μόλις τελείωσε, το αποτύπωμα της Λευκής Νύχτας αλλά και να εκφράσουν οι επαγγελματίες την σύμφωνη ή μη γνώμη τους για τις δράσεις που έλαβαν χώρα το προηγούμενο διάστημα.

    Επιπλέον στην συνάντηση αυτή θα αποφασιστεί και το πλάνο των δράσεων για τη νέα χρονιά.

  • Εμπορικός Σύλλογος Ήλιδας: Το ωράριο των καταστημάτων από Τρίτη 1/10
    Εμπορικός Σύλλογος Ήλιδας: Το ωράριο των καταστημάτων από Τρίτη 1/10

    Ο Εμπορικός Σύλλογος Ήλιδας ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι από Τρίτη 1/10/2024 το ωράριο των καταστημάτων διαμορφώνεται ως εξής:

    emporikos amal xeim

    (Δελτίο Τύπου)

  • Μπαράζ κλοπών στη νότια Ηλεία - Στο στόχαστρο Μεσσηνιακής σπείρας Κρέστενα - Μακρίσια - Ζαχάρω
    Μπαράζ κλοπών στη νότια Ηλεία - Στο στόχαστρο Μεσσηνιακής σπείρας Κρέστενα - Μακρίσια - Ζαχάρω

    Του Γιάννη Σπυρούνη

    Στο ίδιο έργο θεατές είναι οι κάτοικοι της νότιας Ηλείας που βλέπουν τους διαρρήκτες να αλωνίζουν και δεν ξέρουν πως να προφυλαχτούν, την ώρα που η Αστυνομία προσπαθεί να εντοπίσει τους δράστες.

    Και λέμε στο ίδιο έργο, γιατί οι διαρρήκτες που έχουν ως ορμητήριό τους της γειτονική Μεσσηνία και την περιοχή της Καλαμάτας, ξέρουν καλά, όπως και άλλοι “συνάδελφοί” τους στο παρελθόν πως στην αραιοκατοικημένη νότια Ηλεία, ιδιαίτερα το φθινόπωρο, θα βρουν τη λεία που επιζητούν.

    Τετ α τετ με τους διαρρήκτες στα Μακρίσια - Φορούσαν full face κουκούλες

    Τις τελευταίες ημέρες πολίτες είτε έπεσαν θύματα διαρρηκτών, είτε πάλι ήρθαν “πρόσωπο με πρόσωπο” με τους δράστες που με περίσσιο θράσος κυκλοφορούν στα χωριά αναζητώντας στόχους…

    Στα Μακρίσια την περασμένη εβδομάδα, οι κάτοικοι και κυρίως οι γονείς πανικοβλήθηκαν όταν είδαν πρωί - πρωί έξω από το δημοτικό σχολείο του χωριού, τους διαρρήκτες να παιρνούν ανενόχλητοι με το αυτοκίνητό τους και όπως είπαμε με περίσσιο θράσος. Η εικόνα που αντίκρισαν οι κάτοικοι, δηλαδή τρία - τέσσερα άτομα εντός πολυμορφικού αυτοκινήτου με κουκούλες full face, τους έκανε να σκεφτούν πολλά… Από απόπειρα αρπαγής παιδιών μέχρι διαρρήξεων, σε ένα χωριό που έχει “μαρτυρήσει” από τους κλέφτες στο παρελθόν…

    Η κλοπή στην Κρέστενα

    Την ίδια ημέρα και λίγη ώρα αργότερα, πιθανότατα οι ίδιοι δράστες, “χτύπησαν” στην Κρέστενα και στο δρόμο προς Βρίνα, σε κατοικία. Από εκεί και ενώ απουσίαζαν οι ιδιοκτήτες στις εργασίες τους, έκλεψαν κοσμήματα και ρολόγια αξίας 1000 ευρώ.

    Πολλές κλοπές στη Ζαχάρω

    Τους τελευταίους μήνες, ανάστατοι είναι οι κάτοικοι και στην περιοχή της Ζαχάρως, καθώς υπάρχουν πολλά περιστατικά διαρρήξεων τόσο στην έδρα του δήμου, όσο και στα γύρω χωριά, όπως το Λέπρεο, το Ξηροχώρι και άλλα. Την περασμένη εβδομάδα οι δράστες “χτύπησαν” στο Λέπρεο όπου από σπίτι αλλοδαπού πήραν κυνηγετικό όπλο, φυσίγγια, κοσμήματα και ρολόγια αξίας 2500 ευρώ καθώς και το χρηματικό ποσό των 1000 ευρώ.

    Σε άλλη περίπτωση στη Ζαχάρω οι δράστες μπούκαραν σε οικία και πήραν το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ και κοσμήματα αξίας 400 ευρώ. Σε μια ακόμα περίπτωσβν οι δράστες που μπήκαν σε οικία αφού έκαναν άνω κάτω όλους τους χώρους, βρήκαν και αφαίρεσαν το ποσό των 1300 ευρώ.

    Μεσσήνιοι οι δράστες;

    Οι πληροφορίες που έχουν οι αστυνομικές αρχές είναι πως οι δράστες προέρχονται από τη Μεσσηνία. Ούτως ή άλλως είναι αρκετές οι περιπτώσεις όπου οι αστυνομικοί είτε βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους διαρρήκτες και τους καταδίωξαν είτε από την διερεύνηση των υποθέσεων έφτασαν στην εξιχνίαση των διαρρήξεων με τους δράστες να προέρχονται από την Καλαμάτα. Με λίγα λόγια η νότια Ηλεία βρίσκεται στο έλεος διαρρηκτών που έχουν ως ορμητήριο το γειτονικό νομό. Παρότι οι οδοί διαφυγής τους είναι δύο, από την Πύργου - Κυπαρισσίας και από την Κρέστενας - Ανδρίτσαινας, καταφέρνουν να “μπαινοβγαίνουν” στο νομό ανενόχλητοι…

    * φωτογραφία αρχείου

  • Μεσσηνία: Συμμορία γυναικών είχε «ρημάξει» σούπερ-μάρκετ
    Μεσσηνία: Συμμορία γυναικών είχε «ρημάξει» σούπερ-μάρκετ

    Οκταμελής συμμορία γυναικών είχε «ρημάξει» τα σούπερ μάρκετ της Καλαμάτας και της Μεσσήνης, έχοντας διαπράξει 19 κλοπές σε διάστημα μόλις δύο μηνών.

    Πρόκειται για γυναίκες ρομά ηλικίας από 23 έως 44 ετών οι οποίες από τον Φεβρουάριο του 2023 μέχρι και τον Απρίλιο του ίδιου έτους είχαν διαπράξει ληστείες προιόντων συνολικής αξίας 1.500 ευρώ.

    Σύμφωνα με την αστυνομία η δράση της θηλυκής συμμορίας αποκαλύφθηκε έπειτα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.

    Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται -8- ημεδαπές, ηλικίας από 23 έως 44 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

    Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και επιστημονικών μεθόδων, εξακριβώθηκε ότι κατά το χρονικό διάστημα από την 28.2.2024 έως την 27.4.2024, οι κατηγορούμενες είχαν διαπράξει -19- περιπτώσεις κλοπών σε καταστήματα σούπερ-μάρκετ, στην Καλαμάτα και τη Μεσσήνη, όπου είχαν αφαιρέσει προϊόντα, συνολικής αξίας περίπου -1.500- ευρώ.

    Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.

    Πηγή: Gargalianoionline.gr

  • Αμαλιάδα: Διατηρείται ακόμα το “μπουστάρισμα” της Λευκής Νύχτας στην αγορά της πόλης – Σε κορύφωση η κίνηση αυτές τις ημέρες
    Αμαλιάδα: Διατηρείται ακόμα το “μπουστάρισμα” της Λευκής Νύχτας στην αγορά της πόλης – Σε κορύφωση η κίνηση αυτές τις ημέρες

    Της Δήμητρας Βέλμαχου

    Ύστερα από την επιτυχημένη διοργάνωση της Λευκής Νύχτας της Αμαλιάδας και την μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου, τα καταστήματα της πόλης εξακολουθούν να βλέπουν το ενδιαφέρον των καταναλωτών, με την αγοραστική κίνηση ειδικά αυτή την περίοδο να παρουσιάζει μεγάλη αύξηση.

    Πρόκειται για μια εξέλιξη ζωτικής σημασίας για τον εμπορικό κόσμο, αφού η προηγούμενη περίοδος σύμφωνα με τους καταστηματάρχες ήταν ιδιαίτερα δύσκολη για όλους, καθώς το αγοραστικό κοινό παρουσίαζε μια “μουδιασμένη” στάση.

    Φαίνεται όμως πως η ώθηση της εκπτωτικής νύχτας, σε συνδυασμό με την άφιξη των ετεροδημοτών, συνέτειναν στο να αλλάξουν τα δεδομένα, ζεσταίνοντας την αγορά της πόλης.

    Amaliada Agora 2

    Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στο ilialive.gr o πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας Φώτης Νικολόπουλος «Η κίνηση τον Αύγουστο είναι αρκετά αυξημένη, σε αυτό σίγουρα έχει παίξει σημαντικό ρόλο ο ερχομός των ετεροδημοτών που έχουν βοηθήσει στο να τονωθεί η αγορά, η οποία πλέον είναι σε αρκετά ικανοποιητικά επίπεδα και ευελπιστούμε ότι μέχρι τέλος του μήνα θα συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς.

    Βοήθησε βέβαια και η Λευκή Νύχτα που ήταν μία επιτυχημένη διοργάνωση για την Αμαλιάδα. Με την έναρξη της εκδήλωσης τα καταστήματα ήταν γεμάτα και νομίζω ότι το αποτύπωμα που άφησε ήταν αρκετά θετικό. Ήταν μία τόνωση στην αγορά την οποία έχει και ανάγκη ειδικά την φετινή περίοδο».

    Amaliada Agora 3

    Από την πλευρά του ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων και εκδηλώσεων Εμπορικού Συλλόγου Γιάννης Γεωργακόπουλος επεσήμανε πως: «Η κίνηση στην αγορά έχει κορυφωθεί αυτές τις μέρες. Οι ετεροδημότες μας τιμούν κάθε χρονιά και ευτυχώς αυτό είναι μία τόνωση για την αγορά. Ευελπιστούμε να κρατήσει μερικές ημέρες ακόμα και μετά τον Δεκαπενταύγουστο γιατί περάσαμε άσχημα μέχρι τώρα. Από την Λευκή Νύχτα και μετά πάμε αρκετά καλά. Στη Λευκή Νύχτα, ήρθε πάλι πολύς κόσμος, ο κόσμος φάνηκε ότι είχε όρεξη να ψωνίσει, εκμεταλλεύτηκε και τις μεγάλες εκπτώσεις των μαγαζιών και αυτό μας βοήθησε πολύ» ανέφερε κλείνοντας ο κ. Γεωργακόπουλος

  • Πύργος: “Ζωντάνεψε” η αγορά με δράσεις και μουσικές από τον Εμπορικό Σύλλογο
    Πύργος: “Ζωντάνεψε” η αγορά με δράσεις και μουσικές από τον Εμπορικό Σύλλογο

    Της Δήμητρας Βέλμαχου

    Κόντρα στις καιρικές συνθήκες και την παρατεταμένη ζέστη που κρατά τον κόσμο κλεισμένο στα σπίτια του με τα κλιματιστικά, ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου με δράσεις και πρωτοβουλίες που στόχο έχουν να τονώσουν την αγορά της πόλης, επιχειρεί να ξαναδώσει ζωντάνια στα καταστήματα και τους εμπορικούς δρόμους της περιοχής.

    Σε συνεργασία με το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης «Δημιουργική Γωνία», στις οδούς 28η Οκτωβρίου, Μιαούλη και Γρηγορίου Ε’, μια σειρά από δράσεις όπως face painting, ballon’s party και καλοκαιρινές κατασκευές κράτησαν ευχάριστα απασχολημένα τα παιδιά και έδωσαν και στους γονείς την ευκαιρία να κάνουν την βόλτα τους στα εμπορικά καταστήματα της πόλης υπό τους ήχους ευχάριστης μουσικής.

    emporikos 5

    Όπως ανέφερε άλλωστε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Ηλίας Ξανθούλης «… στα πλαίσια της τόνωσης της αγοράς προσπαθούμε και διοργανώνουμε κάποιες εκδηλώσεις για να προσελκύσουμε τον κόσμο και να αυξήσουμε την αγοραστική κίνηση στις δύσκολες συνθήκες που ζούμε και στην υπερβολική ζέστη που επικρατεί, ειδικά τα απογεύματα στην πόλη μας. Είχαμε εκδηλώσεις για τα παιδιά στους πεζόδρομους, ο κόσμος ανταποκρίθηκε, αλλά όχι κατά πολύ, λόγω της ζέστης αλλά ευελπιστούμε στις επόμενες δράσεις να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη ανταπόκριση. Η κορύφωση θα είναι στις 17 Αυγούστου στην Λευκή Νύχτα» επεσήμανε ο κ. Ξανθούλης σημειώνοντας παράλληλα πως όσοι κάνουν τις αγορές τους από τα καταστήματα που συμμετέχουν σε αυτή την διοργάνωση θα συμμετέχουν αυτόματα στην κλήρωση για ένα κλιματιστικό, ως ανταμοιβή στους καταναλωτές όπου με πέντε σφραγίδες από 5 καταστήματα, θα συγκεντρώνουν έναν κλήρο. Επιπλέον θα γίνει και η μεγάλη κλήρωση για ένα πολύ μεγάλο και ακριβό δώρο.

    emporikos 2

    emporikos 3

    emporikos 4

  • Ανήλικος ζητούσε οικονομική βοήθεια από θαμώνες καταστημάτων στην Αθήνα και τους άρπαζε τα κινητά - Δείτε βίντεο
    Ανήλικος ζητούσε οικονομική βοήθεια από θαμώνες καταστημάτων στην Αθήνα και τους άρπαζε τα κινητά - Δείτε βίντεο

    Εξιχνιάστηκαν 11 περιπτώσεις κλοπών κινητών τηλεφώνων που έγιναν σε Χαλάνδρι, Βριλήσσια και Μαρούσι

    Σε επιστήμη είχε αναγάγει τις κλοπές κινητών τηλεφώνων ένας 16χρονος που συνελήφθη το περασμένο Σάββατο (13/7) από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Βορειοανατολικής Αττικής.

    Ο ανήλικος, τουλάχιστον από το τέλη του περασμένου μήνα, μετέβαινε σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος μεσημβρινές ή απογευματινές ώρες, και, αφού πλεύριζε τα τραπέζια στόχους στη συνέχεια εναπόθετε πάνω στα κινητά των θαμώνων φυλλάδια και ζητώντας οικονομική βοήθεια αποσπούσε την προσοχή τους, αφαιρώντας τις συσκευές.

    Το protothema.gr εξασφάλισε και παρουσιάζει βίντεο ντοκουμέντα από τη δράση του

    Ο 16χρονος κατηγορείται για διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία, κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

    Στο πλαίσιο μάλιστα της προανακριτικής έρευνα εξιχνιάστηκαν 11 περιπτώσεις κλοπών κινητών τηλεφώνων που έγιναν σε Χαλάνδρι, Βριλήσσια και Μαρούσι.

    Πηγή: protothema.gr

  • Γλυφάδα: Επεισοδιακή καταδίωξη και σύλληψη 5 ατόμων – Είχαν κέρδη 700.000 ευρώ από κλοπές ηλικιωμένων
    Γλυφάδα: Επεισοδιακή καταδίωξη και σύλληψη 5 ατόμων – Είχαν κέρδη 700.000 ευρώ από κλοπές ηλικιωμένων

    Πώς δρούσε η σπείρα τα μέλη της οποίας συνελήφθησαν στη Γλυφάδα.

    Εξαρθρώθηκε σπείρα κακοποιών που έκαναν κλοπές από οικίες ηλικιωμένων, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας ή τους συντηρητές ασανσέρ.

    Ειδικότερα, συνελήφθησαν στην Γλυφάδα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης, πέντε άτομα (ηλικίας 48, 40, 38, 25 και 23 ετών) μετά από καταδίωξη.

    Νωρίτερα, οι αστυνομικοί κατόπιν σήματος του κέντρου για ύποπτο όχημα εντόπισαν το εν λόγω όχημα με -5- επιβαίνοντες και τους κάλεσαν σε έλεγχο.

    Ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις των αστυνομικών και επιτάχυνε, κινούμενος ανάποδα σε παρακείμενη οδό όπου σταμάτησε εντός πιλοτής πολυκατοικίας με τους κατηγορούμενους να προσπαθούν να διαφύγουν πεζή.

    Ακολούθησε πεζή καταδίωξη, ότου εντοπίστηκαν και δεσμεύτηκαν όλοι οι επιβαίνοντες από τις αστυνομικές δυνάμεις.

    Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους για -κατά περίπτωση- συμμορία σε σκοπό τη διάπραξη διακεκριμένων κλοπών κατά συναυτουργία, κατ΄επάγγελμα και κατ’εξακολούθηση, επικίνδυνη οδήγηση, απείθεια, απάτη με υπολογιστή και κλοπές κατά συναυτουργία ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ακόμα ένα μέλος της συμμορίας.

    Όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα, οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2024, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε ομάδα με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους μεταξύ των μελών της, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών από οικίες ηλικιωμένων κυρίως σε περιοχές των Βορείων Προαστίων Αττικής.

    Πώς δρούσε η σπείρα

    Ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της συμμορίας κατά τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες, κινούνταν στις ανωτέρω περιοχές αναζητώντας οικίες όπου διέμεναν ηλικιωμένα άτομα που ενδεχομένως να πείθονταν από τα τεχνάσματα που χρησιμοποιούσε η συμμορία προκειμένου να εισβάλλει στις οικίες τους και με τη μέθοδο της απασχόλησης να ολοκληρώσουν την εγκληματικές τους πράξεις.

    Όταν τους εντόπιζαν, τους προσέγγιζαν υποδυόμενοι τους υπαλλήλους εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας ή τους συντηρητές ανελκυστήρων οι οποίοι τους επισκέπτονται δήθεν για εργασίες στο δίκτυο ρεύματος ή βλάβης του ασανσέρ.

    Όταν οι παθόντες πείθονταν για την ιδιότητα τους και οι κατηγορούμενοι κατάφερναν να εισέλθουν εντός των οικιών, ένα μέλος αναλάμβανε την απασχόληση του παθόντος, αποπροσανατολίζοντας τον με διάφορες προφάσεις (έλεγχος των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων ή οικιακών συσκευών), ώστε τα υπόλοιπα μέλη με γρήγορες και μεθοδευμένες κινήσεις να ερευνήσουν τους χώρους και να αφαιρέσουν κοσμήματα και χρηματικά ποσά.

    Ενίοτε τα μέλη της εγκληματικής ομάδας διέπρατταν κλοπές σε βάρος ανυποψίαστων οδηγών μετερχόμενοι το πρόσχημα της πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος, αφαιρώντας από το εσωτερικό των οχημάτων τσάντες και πορτοφόλια που περιείχαν χρηματικά ποσά και τραπεζικές κάρτες και εν συνεχεία, χρησιμοποιώντας τις αφαιρεθείσες τραπεζικές κάρτες, πραγματοποιούσαν ανέπαφες συναλλαγές σε διάφορα καταστήματα.

    Κατά την διάπραξη των κλοπών και με απώτερο στόχο την επιτυχή έκβαση των ενεργειών τους, ο οδηγός ανέμενε στο εσωτερικό του «επιχειρησιακού οχήματός» εκτελώντας παράλληλα και χρέη τσιλιαδόρου με σκοπό την άμεση διαφυγή από τα σημεία των κλοπών και αφετέρου την έγκαιρη ειδοποίηση των υπόλοιπων μελών σε περίπτωση ανακάλυψης της παράνομης δράσης τους.

    Οκτώ χτυπήματα της σπείρας σε Ψυχικό, Χολαργό, Κηφισιά και Αγ. Παρασκευής

    Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί -8- περιπτώσεις κλοπών σε Νέο Ψυχικό, Χολαργό, Κηφισιά, Αγία Παρασκευή.

    Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο «επιχειρησιακό όχημα» και την κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρουχισμός, κοσμήματα, μάσκες και γάντια μιας χρήσης και κινητά τηλέφωνα.

    Το περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν από την εγκληματική τους δραστηριότητα υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις -685.000- ευρώ.

    Σημειώνεται ότι σε βάρος δύο εκ των συλληφθέντων (38χρονος και 25χρονος), εκκρεμούσε δικαστική απόφαση, με την οποία καταδικάστηκαν σε συνολική ποινή κάθειρξης -8- ετών καθώς είχαν ενταχθεί σε συμμορία που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ΄εξακολούθηση.

    Ειδικότερα, οι 2 φυγόποινοι κατά τα έτη 2021 και 2022, είχαν ενταχθεί σε συμμορία η οποία διέπραξε πλήθος διακεκριμένων κλοπών από οικίες στην Αττική.

    Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών ενώ η έρευνα για τη εξακρίβωση του πλήρους εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας συνεχίζεται.

    Πηγή: iEidiseis.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο