Το υπουργείο Μεταφορών (ΜΟΤ) και το υπουργείο Επιστημών και Τεχνολογίας στην Κίνα κατάρτισαν από κοινού ένα πλαίσιο δράσης για τη σύγχρονη τεχνολογία μεταφορών, με κύριο χαρακτηριστικό την καινοτομία που θα χρησιμοποιηθεί από την Κίνα μέχρι το 2035, όπως ανακοίνωσε χθες ένας εκπρόσωπος.
Οι σχετικές οδηγίες δίνουν έμφαση στην επίτευξη σημαντικής προόδου για την επίλυση προβλημάτων που σχετίζονται με την κυκλοφοριακή συμφόρηση στον τομέα των μεταφορών.
Παράλληλα, οι οδηγίες θέτουν ως χρονικό στόχο, την επίτευξη αυτάρκειας σε σημαντικές τεχνολογίες μεταφορών μέχρι το 2035, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΜΟΤ Σαν Γουεντζιάν.
Το Πεκίνο σχεδιάζει επίσης, μία σειρά επιστημονικών και αναπτυξιακών δράσεων στη βασική έρευνα και την τεχνολογία, στην εξελιγμένη μηχανολογία, αλλά και στη σύγχρονη τεχνολογία ενίσχυσης της αλυσίδας προμηθειών.
H Κίνα παραμένει πιστή στην προώθηση της φιλοσοφίας του συντονισμού των αλυσίδων εφοδιασμού των βασικών πρώτων υλών παραγωγής και της τελικής διαδικασίας παραγωγής και διάθεσης των προϊόντων, αλλά και της εξέλιξης και αναβάθμισης της κατασκευής των μεταφορικών υποδομών, στους τομείς του εξοπλισμού και της παροχής υπηρεσιών, ανάπτυξη των οποίων θα προωθηθεί.
Οι μηχανισμοί θα βελτιστοποιηθούν για την προώθηση της ζωτικότητας καινοτόμων φορέων όσο αυτό είναι δυνατό, σύμφωνα με τον Σαν.
Ο ίδιος εκπρόσωπος, πρόσθεσε ότι νομοθεσία για την τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ), την αυτόνομη οδήγηση, αλλά και τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) θα μελετηθεί και θα καταρτιστεί.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Xinhua - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ