Ελλάδα

Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού: ΕΔΕ για υγειονομικούς στο «Γεννηματάς» Θεσσαλονίκης και στην Κοζάνη

Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού: ΕΔΕ για υγειονομικούς στο «Γεννηματάς» Θεσσαλονίκης και στην Κοζάνη

Τέσσερις υγειονομικοί ελέγχονται στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και άλλοι τρεις στο Κέντρο Υγείας της Κοζάνης - Συγγενική ή φιλική σχέση με τη διοικητική υπάλληλο στον Παλαμά Καρδίτσας φέρονται να έχουν οι ελεγχόμενοι στη Θεσσαλονίκη - Καταγγελία και για την Ικαρία - «Μαϊμού» τεστ στη Σαντορίνη

Τον «Ασκό του Αιόλου» φαίνεται να άνοιξε η υπόθεση με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού στον Παλαμά Καρδίτσας. Σύμφωνα με πληροφορίες, άλλοι τέσσερις υγειονομικοί στο Νοσοκομείο Γεννηματάς στη Θεσσαλονίκη ελέγχονται για εμπλοκή στη συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς φέρονται να έχουν συγγενική ή φιλική σχέση με τη διοικητική υπάλληλο που παραδέχθηκε ότι χορήγησε πλαστά πιστοποιητικά στον Παλαμά Καρδίτσας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τους τέσσερις υγειονομικούς που φέρονται να έχουν εμπλακεί στην υπόθεση των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού. Το πόρισμα της ΕΔΕ αναμένεται να ανακοινωθεί το συντομότερο δυνατό, όπως και στην περίπτωση του Παλαμά Καρδίτσας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μία από τις γυναίκες που ελέγχονται, είναι αδελφή της υγειονομικού που πρωταγωνίστησε στην υπόθεση του Παλαμά Καρδίτσας, ενώ οι άλλοι τρεις εργαζόμενοι είναι από το νοσηλευτικό προσωπικό.

Ταυτόχρονα, ελέγχονται τρεις υγειονομικοί από το Κέντρο Υγείας Κοζάνης, οι οποίοι, επίσης, φέρονται να έχουν κάνει χρήση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Τόσο η υπόθεση της Θεσσαλονίκης, όσο και της Κοζάνης, αναμένεται να ελεγχθούν με τη συντομότερη δυνατή διαδικασία.

Πλεύρης: Παράνομα πιστοποιητικά και σε άλλες περιφέρειες»

Νωρίτερα, από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, είχε δηλώσει ότι υπάρχουν περιπτώσεις υγειονομικών με πλαστά πιστοποιητικά και σε άλλες περιφέρειες.

«Προέκυψε ότι μέσα στις περιπτώσεις παροχής παράνομων πιστοποιητικών υπάρχουν και άλλοι υγειονομικοί από άλλες Υγειονομικές Περιφέρειες. Ζήτησα να πραγματοποιηθεί ΕΔΕ και να τεθούν σε αναστολή εργασίας. Φάνηκε ότι άλλοι υγειονομικοί αναζήτησαν αυτό το παράνομο δίκτυο για να πάρουν πλαστό πιστοποιητικό», δήλωσε.

Ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι το Κέντρο Παλαμά έχει πραγματοποιήσει συνολικά 31.000 εμβολιασμούς και όχι 40.000 ενώ συνέδεσε τον αυξημένο αριθμό με το γεγονός ότι παρεχόταν το εμβόλιο της Pfizer που εμφανίζει μεγάλη ζήτηση.

Πέραν αυτών ο κ. Πλεύρης παρουσιάζοντας και την τροπολογία για τις κυρώσεις που εισάγονται για τους ανεμβολίαστους ιδιώτες ιατρούς αλλά και για την παύση της αναστολής καθηκόντων των υγειονομικών του ΕΣΥ μετά την ολοκλήρωση της πρώτης δόσης εμβολίου (και όχι με την ολοκλήρωση του εμβολιαστικού κύκλου +14 ημερών) είπε:
«Ως ένδειξη καλής θέλησης και σεβασμού προς τους υγειονομικούς δίνουμε την δυνατότητα στους υγειονομικούς να επιστρέψουν αμέσως μετά την πρώτη δόση. Όμως, δεν θα ανεχθούμε καμία παρέκκλιση. Γι αυτό αυστηροποιούμε το πλαίσιο ώστε εκτός από ποινικές και πειθαρχικές κυρώσεις να μπαίνει και διοικητικό πρόστιμο. Το πρόστημο είναι γι αυτόν που ζητά το πλαστό πιστοποιητικό ή που δηλώνει ψευδώς ότι νόσησε. Όσοι δήλωσαν ψευδή νόσηση να γνωρίζουν ότι η δήλωσή τους θα εξεταστεί» ενώ σε άλλο σημείο πρόσθεσε «το διοικητικό πρόστιμο έχει ύψος 5.000 ευρώ για κάθε περίπτωση. Αν ίσχυε αυτή η διάταξη στην υπάλληλο στον Παλαμά Καρδίτσας θα καταλογιζόταν πρόστιμο 5.000 ευρώ επι περίπου 40 περιστατικά».

Καταγγελία και για την Ικαρία

Μιλώντας στο MEGA, ο πρόεδρος της ΠOΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος αναφέρθηκε στην καταγγελία για εικονικούς εμβολιασμούς στην Ικαρία.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου, δύο εργαζόμενοι έχουν πλαστό πιστοποιητικό. Πιο συγκεκριμένα είπε: «Δύο, υποτίθεται, συνάδελφοι πήγαν να εμβολιαστούν αλλά δεν τους έγινε ποτέ ο εμβολιασμός. Δεν έχουν καμία θέση ανάμεσά μας».

«Μαϊμού» τεστ στη Σαντορίνη

Mια ακόμη υπόθεση που διερευνάται είναι από τη Σαντορίνη. Γιατρός στο νοσοκομείο Θήρας, καταγγέλλει ότι έχει εντοπίσει την έκδοση βεβαιώσεων αρνητικών τεστ ανθρώπων που δεν έχουν καταχωρηθεί στο σύστημα του νοσοκομείου, ούτε τα δείγματά τους έχουν επεξεργαστεί στο μικροβιολογικό τμήμα.

Με επιστολή που απέστειλε στις 3 Αυγούστου η γιατρός ενημέρωσε τη διοίκηση του νοσοκομείου Σαντορίνης ότι στις βεβαιώσεις που διαθέτουν το λογότυπο του νοσοκομείου αναγράφεται ότι η δειγματοληψία έχει γίνει στις 20:30, ενώ στο νοσοκομείο γίνονται μέχρι τις 15:00.

Η ίδια προσθέτει ότι οι εν λόγω βεβαιώσεις έχουν σταλεί στη 01:00 τα ξημερώματα από ηλεκτρονική διεύθυνση που δεν ανήκει στο νοσοκομείο, ενώ στις βεβαιώσεις δεν αναγράφεται ούτε ο μοναδικός αριθμός ασθενή.
Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

tsoukalas popup

tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup