Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2021 15:48

Τύρναβος: Δράστες 13 διαρρήξεων εμβόλισαν όχημα της Ασφάλειας

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Ο οδηγός του οχήματος επιχείρησε να παρασύρει κι έναν αστυνομικό - Είχαν ρημάξει σπίτια σε Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα

Μετά από περιπετειώδη καταδίωξη στην ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου συνελήφθη ένα από τα μέλη σπείρας που είχαν διαπράξει 13 διαρρήξεις σε περιοχές των νομών Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας, αφού πρώτα ο οδηγός του Ι.Χ. αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν εμβόλισε ένα υπηρεσιακό όχημα και επιχείρησε να παρασύρει έναν από τους αστυνομικούς.

Οι δράστες εγκατέλειψαν σε κοντινή απόσταση το αυτοκίνητο, του οποίου η πίσω πινακίδα ήταν καλυμμένη με λάσπη και διέφυγαν, εκτός από έναν ο οποίος κρύφτηκε μέσα σε πυκνή βλάστηση από χόρτα, όμως εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας Λάρισας, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη. Στην κατοχή του και στο όχημα, το οποίο κατασχέθηκε, βρέθηκαν ένας λοστός, ένα περιλαίμιο, δυο ζευγάρια κάλτσες, μια κουκούλα full face, τρεις φακοί και μια χειρουργική μάσκα.

Από την προανάκριση που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο συλληφθείς μαζί με άλλους πέντε συνεργούς του που έχουν ταυτοποιηθεί αναζητούνται, είχαν διαπράξει έξι διαρρήξεις και επτά απόπειρες σε σπίτια περιοχών των Δήμων Φαρσάλων, Κιλελέρ και Τυρνάβου της Λάρισας, Φαρκαδόνας Τρικάλων και Παλαμά Καρδίτσας, από τα οποία είχαν αρπάξει συνολικά 5.000 ευρώ, κοσμήματα, φο μπιζού και ένα drone. Ακόμη, είχαν κλέψει τρεις πινακίδες κυκλοφορίας από σταθμευμένα οχήματα, τις οποίες τοποθετούσαν στα τρία διαφορετικά Ι.Χ. αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν για να μετακινούνται.

Σε βάρος του δράστη και των πέντε συνεργών του, σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές, απείθεια και απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικού, κατά περίπτωση, με την οποία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας. Η Ασφάλεια ερευνά τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες διαρρήξεις..
Πηγή: Protothema.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2021 12:48

Σχετικά Άρθρα

  • Τύρναβος: 10 σκυλιά κατασπάραξαν την 80χρονη - Πάλευε για 45 λεπτά να ξεφύγει
    Τύρναβος: 10 σκυλιά κατασπάραξαν την 80χρονη - Πάλευε για 45 λεπτά να ξεφύγει

    Συγκλονιστικά τα νέα στοιχεία για τον θάνατο της 80χρονης στον Τύρναβο. «Ήταν σαν σακί το σώμα της», λένε οι γείτονες.

    Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση του φρικτού θανάτου μιας ηλικιωμένης γυναίκας στο χωριό Πλατανούλα στον Τύρναβο, η οποία κατασπαράχθηκε από τα σκυλιά στην αυλή του σπιτιού της, το βράδυ της Τετάρτης.

    Πληροφορίες του tirnavospress αναφέρουν πως άτυχη γυναίκα φέρεται να χτύπησε ένα από τα σκυλιά που ήταν ελεύθερα στην αυλή, με αποτέλεσμα να δεχθεί επίθεση.

    Τα υπόλοιπα σκυλιά του σπιτιού της όρμησαν, με αποτέλεσμα η 80χρονη να βρεί τραγικό θάνατο, παλεύοντας τουλάχιστον 45 λεπτά.

    Αρκετές ώρες μετά το σοκαριστικό περιστατικό τα σκυλιά παραμένουν ελεύθερα στην αυλή, με τους κατοίκους να φοβούνται, καθώς υπάρχει κίνδυνος να βγουν από την περίφραξη.

    Οι μαρτυρίες των ανθρώπων που είδαν την γυναίκα νεκρή σοκάρουν.

    «Το σώμα της ατυχής γυναίκας έμοιαζε σαν σακί με τα σκυλιά να το τραβούν. Δυσκολευτήκαμε να συνειδητοποιήσουμε τι βλέπαμε», τονίζουν.

    Ο γιος της γυναίκας ειδοποιήθηκε από τους αυτόπτες μάρτυρες και έσπευσε στο σημείο, διώχνοντας τα σκυλιά.

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Σοκ στον Τύρναβο: Άνδρας χτύπησε τη σύζυγό του και αποπειράθηκε να την πατήσει με ΙΧ
    Σοκ στον Τύρναβο: Άνδρας χτύπησε τη σύζυγό του και αποπειράθηκε να την πατήσει με ΙΧ

    Ένα ακόμη περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε σε γειτονιά του Τυρνάβου, όταν μια γυναίκα, συνοδευόμενη από το μικρό παιδί της, άρχισε να ουρλιάζει στην μέση του δρόμου ζητώντας βοήθεια.

    Σύμφωνα με μαρτυρίες, η γυναίκα εξήγησε στους γείτονες, που βγήκαν έντρομοι να βοηθήσουν ακούγοντας τις φωνές της γυναίκας και του παιδιού, ότι ο σύζυγός της την κυνηγούσε, την χτυπούσε, και προσπάθησε να την πατήσει με το αυτοκίνητό του.

    Αναζητείται από τις Αρχές ο δράστης στον Τύρναβο

    Όπως αναφέρουν πληροφορίες του tirnavospress.gr, οι κάτοικοι της περιοχής ανταποκρίθηκαν άμεσα, προσφέροντας βοήθεια και ειδοποιώντας τις αρχές. Η αστυνομία έφτασε στο σημείο, παρέλαβε τη γυναίκα και το παιδί της, και τους μετέφερε στο τμήμα για την ασφάλεια τους. Ο σύζυγος, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε εγκαταλείψει το σημείο πριν την άφιξη των Αρχών.

    Πηγή: Ιefimerida.gr

  • Πάτρα: Στον ανακριτή οι 9 που είχαν διαπράξει πάνω από 90 διαρρήξεις - "Φρούριο" τα Δικαστήρια
    Πάτρα: Στον ανακριτή οι 9 που είχαν διαπράξει πάνω από 90 διαρρήξεις -

    Το κατώφλι του Ανακριτή Πατρών θα περάσουν για να απολογηθούν σήμερα το πρωί εννέα άτομα εκ των οποίων οι πέντε είναι ανήλικοι, οι οποίοι κατηγορούνται ότι είχαν ρημάξει 93 σπίτια στην Πάτρα με τη λεία τους να αγγίζει το ποσό των 279.977 ευρώ, σε μετρητά, κοσμήματα και αντικείμενα αξίας!

    Πρόκειται για «εγκληματική ομάδα» σύμφωνα με τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών στην οποία εκτός από τα συνολικά εννέα μέλη ταυτοποιήθηκαν ακόμη τρεις συνεργοί τους, οι οποίοι αναζητούνται, ενώ σε βάρος των γονέων των ανηλίκων σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας
    ανηλίκου.

    Οι συλλήψεις έγιναν το πρωί της Παρασκευής στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών σε συνεργασία με Υπηρεσίες της ∆ιεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας. Από την έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής ∆ιεύθυνσης ∆υτικής Ελλάδας, «διακριβώθηκε ότι οι συλληφθέντες από τα τέλη του έτους 2020 μέχρι και το έτος 2024,
    στην Πάτρα, διέπραξαν συνολικά 93 περιπτώσεις κλοπών σε οικίες από τις οποίες αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα συνολικής αξίας 279.977 ευρώ».

    Η δράση τους

    Ως προς την μεθοδολογία της εγκληματικής ομάδας, η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ότι οι «κατηγορούμενοι, ιδίως τις πρωινές ώρες εκκινούσαν από καταυλισμούς που διέμεναν και χωρισμένοι σε ομάδες των τριών ή τεσσάρων ατόμων, με διακριτούς ρόλους, μετέβαιναν σε όμορες στον καταυλισμό περιοχές και διέπρατταν κλοπές, κυρίως σε μονοκατοικίες. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, η είσοδος στις οικίες γινόταν με αναρρίχηση και με είσοδο από ανοιχτό παράθυρο ή ανοιχτή μπαλκονόπορτα, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις με διάρρηξη παραθύρου ή εξωτερικής θύρας εισόδου». Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν την Παρασκευή στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διάπραξη κλοπών, κατ εξακολούθηση και κατ επάγγελμα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για να διακριβωθεί αν εμπλέκονται και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών.

    Πηγή: Tempo24.news

  • Μπαράζ κλοπών στη νότια Ηλεία - Στο στόχαστρο Μεσσηνιακής σπείρας Κρέστενα - Μακρίσια - Ζαχάρω
    Μπαράζ κλοπών στη νότια Ηλεία - Στο στόχαστρο Μεσσηνιακής σπείρας Κρέστενα - Μακρίσια - Ζαχάρω

    Του Γιάννη Σπυρούνη

    Στο ίδιο έργο θεατές είναι οι κάτοικοι της νότιας Ηλείας που βλέπουν τους διαρρήκτες να αλωνίζουν και δεν ξέρουν πως να προφυλαχτούν, την ώρα που η Αστυνομία προσπαθεί να εντοπίσει τους δράστες.

    Και λέμε στο ίδιο έργο, γιατί οι διαρρήκτες που έχουν ως ορμητήριό τους της γειτονική Μεσσηνία και την περιοχή της Καλαμάτας, ξέρουν καλά, όπως και άλλοι “συνάδελφοί” τους στο παρελθόν πως στην αραιοκατοικημένη νότια Ηλεία, ιδιαίτερα το φθινόπωρο, θα βρουν τη λεία που επιζητούν.

    Τετ α τετ με τους διαρρήκτες στα Μακρίσια - Φορούσαν full face κουκούλες

    Τις τελευταίες ημέρες πολίτες είτε έπεσαν θύματα διαρρηκτών, είτε πάλι ήρθαν “πρόσωπο με πρόσωπο” με τους δράστες που με περίσσιο θράσος κυκλοφορούν στα χωριά αναζητώντας στόχους…

    Στα Μακρίσια την περασμένη εβδομάδα, οι κάτοικοι και κυρίως οι γονείς πανικοβλήθηκαν όταν είδαν πρωί - πρωί έξω από το δημοτικό σχολείο του χωριού, τους διαρρήκτες να παιρνούν ανενόχλητοι με το αυτοκίνητό τους και όπως είπαμε με περίσσιο θράσος. Η εικόνα που αντίκρισαν οι κάτοικοι, δηλαδή τρία - τέσσερα άτομα εντός πολυμορφικού αυτοκινήτου με κουκούλες full face, τους έκανε να σκεφτούν πολλά… Από απόπειρα αρπαγής παιδιών μέχρι διαρρήξεων, σε ένα χωριό που έχει “μαρτυρήσει” από τους κλέφτες στο παρελθόν…

    Η κλοπή στην Κρέστενα

    Την ίδια ημέρα και λίγη ώρα αργότερα, πιθανότατα οι ίδιοι δράστες, “χτύπησαν” στην Κρέστενα και στο δρόμο προς Βρίνα, σε κατοικία. Από εκεί και ενώ απουσίαζαν οι ιδιοκτήτες στις εργασίες τους, έκλεψαν κοσμήματα και ρολόγια αξίας 1000 ευρώ.

    Πολλές κλοπές στη Ζαχάρω

    Τους τελευταίους μήνες, ανάστατοι είναι οι κάτοικοι και στην περιοχή της Ζαχάρως, καθώς υπάρχουν πολλά περιστατικά διαρρήξεων τόσο στην έδρα του δήμου, όσο και στα γύρω χωριά, όπως το Λέπρεο, το Ξηροχώρι και άλλα. Την περασμένη εβδομάδα οι δράστες “χτύπησαν” στο Λέπρεο όπου από σπίτι αλλοδαπού πήραν κυνηγετικό όπλο, φυσίγγια, κοσμήματα και ρολόγια αξίας 2500 ευρώ καθώς και το χρηματικό ποσό των 1000 ευρώ.

    Σε άλλη περίπτωση στη Ζαχάρω οι δράστες μπούκαραν σε οικία και πήραν το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ και κοσμήματα αξίας 400 ευρώ. Σε μια ακόμα περίπτωσβν οι δράστες που μπήκαν σε οικία αφού έκαναν άνω κάτω όλους τους χώρους, βρήκαν και αφαίρεσαν το ποσό των 1300 ευρώ.

    Μεσσήνιοι οι δράστες;

    Οι πληροφορίες που έχουν οι αστυνομικές αρχές είναι πως οι δράστες προέρχονται από τη Μεσσηνία. Ούτως ή άλλως είναι αρκετές οι περιπτώσεις όπου οι αστυνομικοί είτε βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους διαρρήκτες και τους καταδίωξαν είτε από την διερεύνηση των υποθέσεων έφτασαν στην εξιχνίαση των διαρρήξεων με τους δράστες να προέρχονται από την Καλαμάτα. Με λίγα λόγια η νότια Ηλεία βρίσκεται στο έλεος διαρρηκτών που έχουν ως ορμητήριο το γειτονικό νομό. Παρότι οι οδοί διαφυγής τους είναι δύο, από την Πύργου - Κυπαρισσίας και από την Κρέστενας - Ανδρίτσαινας, καταφέρνουν να “μπαινοβγαίνουν” στο νομό ανενόχλητοι…

    * φωτογραφία αρχείου

  • Μυρτιά: Δύο διαρρήξεις το Σαββατοκύριακο - ¨Έκαναν φτερά” 13.000€ σε μετρητά και ηλεκτρικές συσκευές
    Μυρτιά: Δύο διαρρήξεις το Σαββατοκύριακο - ¨Έκαναν φτερά” 13.000€ σε μετρητά και ηλεκτρικές συσκευές

    Του Γιάννη Σπυρούνη

    Στην άμεση εξιχνίαση μιας διάρρηξης με λεία ποσό άνω των 13.000€ σε κατοικία στη Μυρτιά Πύργου και στη σύλληψη ενός εκ των δραστών, προχώρησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου.

    Ακριβά πλήρωσε την Κυριακή το μεσημεριανό μπάνιο μια οικογένεια, καθώς όταν επέστρεψε στο σπίτι από τη θάλασσα και το βρήκε άνω κάτω. Οι δράστες είχαν κλέψει το ποσό των 13.300€ και ένα κινητό τηλέφωνο.

    Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας μετά από άμεση έρευνα έφτασαν στα ίχνη των δραστών. Συνέλλαβαν τον ένα εμπλεκόμενο στη διάρρηξη και αναζητούν άλλους τρεις που από κοινού έδρασαν.

    Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες στα σπίτια των εμπλεκομένων και στο σπίτι ενός εξ αυτών βρέθηκε το κλεμμένο κινητό τηλέφωνο.

    Σε άλλη διάρρηξη στο ίδιο χωριό το Σάββατο, οι διαρρήκτες μπήκαν σε σπίτι όπου ο ιδιοκτήτης είχε πεθάνει πριν λίγο καιρό και αφαίρεσαν ηλεκτρικές συσκευές όπως δύο κλιματιστικά και ένα πλυντήριο και άλλες συσκευές.

  • Πύργος: Τους “ρήμαξαν” την ώρα του Επιταφίου
    Πύργος: Τους “ρήμαξαν” την ώρα του Επιταφίου

    Του Γιάννη Σπυρούνη

    “Χρυσές” δουλειές έκαναν διαρρήκτες στον Πύργο, το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής και ενώ οι πολίτες παρακολουθούσαν τις λιτανείες των Επιταφίων στις ενορίες της πόλης.

    Στην ανατολική πλευρά του Πύργου, “χτύπησαν” οι διαρρήκτες και σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις που καταγγέλθηκαν έφυγαν με χρυσαφικά και χρήματα.

    Η πρώτη περίπτωση διάρρηξης καταγράφηκε στην οδό Ποσειδώνος. Εκεί οι δράστες αφαίρεσαν χρυσαφικά και χρήματα.

    Στη δεύτερη περίπτωση στο τέρμα της οδού Αλφειού οι δράστες έφυγαν επίσης με χρυσαφικά και μικρό χρηματικό ποσό, ενώ η τρίτη περίπτωση που καταγγέλθηκε ήταν στην περιοχή Βιδιά όπου μεγαλύτερη ήταν η “ζημιά” που έκαναν οι δράστες με τις φθορές που προκάλεσαν στο σπίτι και πολύ μικρότερο το χρηματικό ποσό που αφαίρεσαν…

    Φωτογραφία αρχείου: Freepik/EyeEm

  • Γαστούνη: Ιερόσυλος διαρρήκτης "χτύπησε" τρεις φορές στην Παναγία Καθολική
    Γαστούνη: Ιερόσυλος διαρρήκτης

    Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Πηνειού, τρεις κλοπές που διαπράχθησαν στον Ιερό Ναό της Παναγίας Καθολικής στη Γαστούνη.

    Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπής σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

    Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος από τον Φεβρουάριο του 2024 έως την 17/03/2024 διέπραξε συνολικά τρείς κλοπές στον Ιερό Ναό, κατά τις οποίες αφαίρεσε από το παγκάρι μικρά χρηματικά ποσά, ενώ έτερος συνεργός του, κατείχε τον ρόλο του τσιλιαδόρου.

    Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του κατηγορούμενου θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

  • Πύργος: Τοξικομανής πήρε αμπάριζα και “χτυπούσε” καφετέριες και καταστήματα - Συνελήφθη σήμερα το πρωί (upd)
    Πύργος: Τοξικομανής πήρε αμπάριζα και “χτυπούσε” καφετέριες και καταστήματα - Συνελήφθη σήμερα το πρωί (upd)

    Του Γιάννη Σπυρούνη

    Παγανιά βγήκε ένας τοξικομανής στο κέντρο του Πύργου, τα ξημερώματα της Τετάρτης, αναζητώντας να βρει οτιδήποτε πολύτιμο, “χτυπώντας” σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr δύο καταστήματα εστίασης, ένα κατάστημα ψιλικών - μίνι μάρκετ, μια κάβα, ένα κατάστημα οπτικών και ένα κατάστημα ενδυμάτων.

    Ο δράστης που είναι γνωστός στις Αρχές από το παρελθόν του, ταυτοποιήθηκε άμεσα μέσα από το βιντεοληπτικό υλικό που προσέφεραν οι κάμερες ασφαλείας των καταστημάτων.

    UPD: Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, εντόπισαν και συνέλαβαν σήμερα το πρωί το δράστη που θα οδηγηθεί στο Αυτόφωρο.

    Ο δράστης περίπου στις 2 τα ξημερώματα, “πήρε αμπάριζα” στην οδό Γερμανού και προσπάθησε να παραβιάσει ένα κατάστημα οπτικών και μια κάβα. Το κατάστημα ενδυμάτων ήταν το μόνο που κατάφερε να παραβιάσει, και να πάρει την ταμειακή και το ποσό των 350 ευρώ.

    Νωρίτερα είχε αποπειραθεί να διαρρήξει δύο καφετέριες στην οδό Λετρίνων, ενώ στο μίνι μάρκετ στην κεντρική πλατεία, μπόρεσε να πάρει μόνο ένα κουτάκι αναψυκτικού.

    Να σημειωθεί πως ο δράστης είχε συλληφθεί πριν μερικές εβδομάδες πάλι, όταν σε μια άλλη “βόλτα” είχε επιλέξει αυτοκίνητα για να διαρρήξει, έχοντας πετύχει το σκοπό του σε μια περίπτωση.

    Τότε είχε εντοπιστεί να περιφέρεται ύποπτα και πάλι στο κέντρο του Πύργου, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα.

    Diarriktis 2

    Diarriktis 3

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο