Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου 2021 13:23

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Ξεκίνησαν οι συγκεντρώσεις στα Προπύλαια

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Θα υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο κέντρο, με την εντολή όμως η παρουσία τους να είναι διακριτική

Συγκεντρώσεις και πορείες μνήμης έχουν προγραμματιστεί σήμερα στην επέτειο της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια.

Μαθητικές συλλογικότητες και φοιτητικοί σύλλογοι έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται στα Προπύλαια λίγο μετά τις 12:00.

Δείτε εικόνες:

grigoropoulos2

grigoropoulos3

Στα συνθήματά τους αναφέρουν: «Αυτές είναι οι ημέρες του Αλέξη. Εμείς θα πούμε την τελευταία λέξη».

Παράλληλα, κάλεσμα για τις 18.00 το απόγευμα έχουν απευθύνει κόμματα της Αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Εκτός από την Αθήνα, συγκεντρώσεις προγραμματίζονται στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Βόλο, τα Γιάννενα, την Ξάνθη και άλλες μεγάλες πόλεις.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι δεν έγιναν συγκεντρώσεις εξαιτίας του lockdown που είχε εφαρμοστεί στη χώρα.

Κλειστός το πρωί ο σταθμός του μετρό Πανεπιστήμιο

Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας κλειστός είναι από τις 10:30 το πρωί ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο», λόγω των εκδηλώσεων για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Οι συρμοί θα διέρχονται από τον σταθμό χωρίς να πραγματοποιούν στάση.

Ισχυρά μέτρα της Αστυνομίας

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχει προγραμματίσει η Τροχαία για σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, λόγω των συγκεντρώσεων-πορειών, που έχουν εξαγγελθεί για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Παράλληλα, από την ΓΑΔΑ έχουν σχεδιαστεί μέτρα για το ενδεχόμενο επεισοδίων, τα οποία θα κινηθούν στο ίδιο πνεύμα με τα μέτρα για το Πολυτεχνείο, τα οποία χαρακτηρίζονται επιτυχημένα.

Ειδικότερα, θα υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο κέντρο, με την εντολή όμως η παρουσία τους να είναι διακριτική και να μην απαντούν σε προκλήσεις, αλλά να επέμβουν άμεσα σε περίπτωση που παρατηρηθούν έκτροπα. Ταυτόχρονα η Ασφάλεια και οι άλλες αστυνομικές υπηρεσίες του λεκανοπεδίου, θα είναι σε ετοιμότητα για την επιτήρηση στόχων και ελέγχους.

Υπενθυμίζεται ότι όπως κάθε χρόνο, οι εκδηλώσεις που έχουν εξαγγελθεί είναι οι συγκεντρώσεις στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, στις 12 το μεσημέρι των μαθητών και διαφόρων συλλογικοτήτων στις 18.00 το απόγευμα, ενώ θα ακολουθήσουν πορείες στη Βουλή.

Όπως ανακοινώθηκε, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που έχουν προγραμματιστεί, θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Από τη διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Πηγή: Cnn.gr - Φωτογραφία: Euronikissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου 2021 13:24

Σχετικά Άρθρα

  • Μυαλό: Γιατί είναι τόσο δύσκολο σήμερα να συγκεντρωθούμε;
    Μυαλό: Γιατί είναι τόσο δύσκολο σήμερα να συγκεντρωθούμε;

    Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει τον ακριβή αριθμό των λεπτών που μπορεί να συγκεντρωθεί ένας άνθρωπος, πριν το μυαλό του αρχίσει να «ξεφεύγει».

    Δεν είναι και δύσκολο το μυαλό μας να αποσπαστεί. Θες μια ειδοποίηση στο κινητό, θες ένα υπερπλήρες inbox, υπάρχουν τόσοι πολλοί περισπασμοί και τόσες υποχρεώσεις που πρέπει να κάνουμε καθημερινά που πραγματικά η συγκέντρωση μοιάζει συχνά σαν το πιο δύσκολο task που καλούμαστε να φέρουμε εις πέρας.

    Έχοντας όλα αυτά υπόψιν, μάλλον δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι νέα μελέτη αποκάλυψε πως το εύρος της προσοχής των ενηλίκων έχει μειωθεί σημαντικά. Συγκεκριμένα, αποκαλύφθηκε ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο μέσος άνθρωπος μπορεί να επικεντρωθεί σε μια εργασία μόνο για 17 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα κατά μέσο όρο.

    H Gen Z φάνηκε εν τω μεταξύ να τα πηγαίνει πολύ χειρότερα, με σχεδόν τους μισούς από τους συμμετέχοντες ηλικίας από 18 έως 24 ετών να παραδέχονται ότι αποσπάστηκαν σε λιγότερο από 60 δευτερόλεπτα ενώ μόνο το 7% των 65άρηδων και άνω ανέφεραν το αντίστοιχο επίπεδο νοητικής περιπλάνησης.

    Παράλληλα, περισσότερο από το ένα τρίτο (36%) των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι το εύρος της προσοχής τους έχει επιδεινωθεί τα τελευταία χρόνια.

    Επιπρόσθετα, η μέση ικανότητα των Βρετανών να ακούν τον/την σύντροφό τους συχνά διαρκεί μόνο για περίπου 19 λεπτά και μόνο το ένα πέμπτο (22%) δήλωσε πως νιώθει την προσοχή του την τελευταία περίοδο, βελτιωμένη.

    Τι φταίει και χάνουμε τη συγκέντρωσή μας;

    Η κούραση, το άγχος και τα κινητά τηλέφωνα ήταν μεταξύ των κορυφαίων αιτιών που οι ενήλικες παραδέχτηκαν ότι έχαναν τη συγκέντρωση τους, όπως επεσήμαναν οι ερευνητές.

    «Οι συνεχείς ειδοποιήσεις, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η άμεση πρόσβαση σε πληροφορίες μπορούν να επηρεάσουν την ικανότητά μας να συγκεντρωνόμαστε για μεγάλες περιόδους. Δεν φταίει βέβαια μόνο η τεχνολογία – το στρες και η κούραση παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο. Όταν είμαστε κουρασμένοι ή αγχωμένοι, παλεύουμε να διατηρήσουμε τη συγκέντρωσή μας, καθιστώντας ακόμη πιο δύσκολο το να διοχετεύσουμε την προσοχή μας σε μια και μόνο εργασία», εξήγησαν οι ίδιοι.

    Χαρακτηριστικά, από τους ερωτηθέντες, το 39% του συνόλου των ατόμων παραδέχτηκαν ότι «αισθάνονται υποχρεωμένοι να ελέγχουν τα τηλέφωνά τους όταν χάνουν το ενδιαφέρον τους για κάτι», το 45% μεταπηδά μεταξύ των εργασιών και το 42% αφήνει τον εαυτό του να ονειρεύεται…

    Η έρευνα υπογράμμισε τέλος ότι η διευθέτηση των οικονομικών μπορεί να κρατήσει το μυαλό μας απασχολημένο για 19 λεπτά και 49 δευτερόλεπτα κατά μέσο όρο και τα πράγματα που έχουμε να κάνουμε στη δουλειά, μας κρατούν εστιασμένους για λίγο περισσότερο, 20 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα.

    Πηγή: Vita - In.gr

  • Συνελήφθη στη Μεσσηνία και επιστρέφει στη φυλακή ο Επαμεινώνδας Κορκονέας - Αναιρέθηκε το ελαφρυντικό του
    Συνελήφθη στη Μεσσηνία και επιστρέφει στη φυλακή ο Επαμεινώνδας Κορκονέας - Αναιρέθηκε το ελαφρυντικό του

    Στη σύλληψη του Επαμεινώνδα Κορκονέα σε κοινότητα του δήμου Δυτικής Μάνης προχώρησαν το μεσημέρι της Παρασκευής αστυνομικοί του τμήματος ασφαλείας Καλαμάτας.

    Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο συλληφθείς δεν έφερε καμία αντίσταση κατά τη σύλληψή του και αυτή τη στιγμή κρατείται στην αστυνομική διεύθυνση Μεσσηνίας ενώ αναμένεται να επιστρέψει στις φυλακές Δομοκού

    Ξανά στο εδώλιο

    Οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψή του, εκτελώντας ένταλμα μετά την αναίρεση για δεύτερη φορά του ελαφρυντικού του σύννομου βίου, το οποίο αναγνωρίστηκε σε δεύτερο βαθμό στον πρώην ειδικό φρουρό, σπάζοντας με τα ισόβια που του είχαν επιβληθεί πρωτοδίκως για την υπόθεση της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2008.

    Έτσι, ο Επαμεινώνδας Κορκονέας θα καθίσει για τέταρτη φορά στο εδώλιο του κατηγορουμένου, προκειμένου να κριθεί εκ νέου αν θα πρέπει ή όχι να του αναγνωριστεί το επίμαχο ελαφρυντικό το οποίο του άνοιξε την πόρτα της φυλακής.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Αμαλιάδα: Παρουσία πλήθους πιστών η συγκέντρωση των Επιταφίων
    Αμαλιάδα: Παρουσία πλήθους πιστών η συγκέντρωση των Επιταφίων

    Οι Επιτάφιοι των ενοριών της Αμαλιάδας συναντήθηκαν όπως παραδοσιακά συμβαίνει κάθε Μ. Παρασκευή βράδυ στο κέντρο της πόλης στην συμβολή των οδών Καλαβρύτων και Αρχαίας Ήλιδας.

    Και οι πιστοί συμμετείχαν κατά εκατοντάδες στο έθιμό αυτό στην κορύφωση του Θείου Δράματος, τη Μεγάλη Εβδομάδα.

    Παρόντες ήταν ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

    Epitafioi Sugk Amaliada 2

    Epitafioi Sugk Amaliada 3

    Epitafioi Sugk Amaliada 4

    Epitafioi Sugk Amaliada 5

    Epitafioi Sugk Amaliada 6

    Epitafioi Sugk Amaliada 7

    Epitafioi Sugk Amaliada 8

    Epitafioi Sugk Amaliada 9

    Epitafioi Sugk Amaliada 10

  • Πύργος: Πλήθος κόσμου στην συγκέντρωση των Επιταφίων
    Πύργος: Πλήθος κόσμου στην συγκέντρωση των Επιταφίων

    Έξι από τις ενορίες του Πύργου, συμμετείχαν στην συγκέντρωση των Επιταφίων στην κεντρική πλατεία του Πύργου. Ο Επιτάφιος του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, έφτασε συνοδεία στρατιωτικού αγήματος και της Φιλαρμονικής Απόλλων, ενώ τη θέση τους στην πλατεία έλαβαν και οι Επιτάφιοι των Ι.Ν. Αγίου Διονυσίου, Αγίου Αθανασίου, Αγίας Κυριακής και Αγίου Σπυρίδωνος.

    Χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανάσιου Β΄ εψάλλει το “Aι γενεαί πάσαι”, παρουσία πλήθους πιστών, του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη και βουλευτή Ηλείας Ανδρέα Νικολακόπουλου, του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και βουλευτή Ηλείας Διονύση Καλαματιανού, του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ και βουλευτή Ηλείας Μιχάλη Κατρίνη, του δημάρχου Πύργου Στάθη Καννή, των εκπροσώπων της αντιπολίτευσης του ΔΣ Τάκη Αντωνακόπουλου και Διονύση Μπέλτσου, της υποψήφιας Ευρωβουλευτή ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Μαρινίκης Θεοδώρου κ.α.

    Epitafioi Sugk Pirgos 2

    Epitafioi Sugk Pirgos 3

    Epitafioi Sugk Pirgos 4

    Epitafioi Sugk Pirgos 5

    Epitafioi Sugk Pirgos 6

    Epitafioi Sugk Pirgos 7

    Epitafioi Sugk Pirgos 8

    Epitafioi Sugk Pirgos 9

    Epitafioi Sugk Pirgos 10

    Epitafioi Sugk Pirgos 11

    Epitafioi Sugk Pirgos 12

    Epitafioi Sugk Pirgos 13

    Epitafioi Sugk Pirgos 14

    Epitafioi Sugk Pirgos 15

    Epitafioi Sugk Pirgos 16

    Epitafioi Sugk Pirgos 17

  • Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Μεγάλη πορεία στην Αθήνα για τα 15 χρόνια από τη δολοφονία του
    Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Μεγάλη πορεία στην Αθήνα για τα 15 χρόνια από τη δολοφονία του

    Πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στο κέντρο της Αθήνας.

    Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η διαδήλωση οργανώσεων και συλλογικοτήτων της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου για τα 15 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

    Οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες με κεντρικό σύνθημα «Οι δρόμοι γεμίζουν με χιλιάδες λουλούδια που ποτίζονται κάθε 6η του Δεκέμβρη. Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος πάντα παρών» συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνονται αυτήν την ώρα προς τη Βουλή.

    Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας. Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Πανεπιστημίου και στη Σταδίου.

    Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ έκλεισε ο σταθμός του Μετρό «ΣΥΝΤΑΓΜΑ». Παραμένουν κλειστοί οι σταθμοί «Πανεπιστήμιο» και «Μοναστηράκι». Σημειώνεται πως οι συρμοί διέρχονται από τους παραπάνω σταθμούς χωρίς να πραγματοποιούν στάση.

    Δείτε φωτογραφίες από την πορεία

    poreia grigor athina eur 2

    poreia grigor athina eur 3

    poreia grigor athina eur 4

    poreia grigor athina eur 5

    Πηγή: iEidiseis.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: EUROKINISSI/ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ - ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
  • Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: «Έχουμε υποχρέωση να δημιουργήσουμε μια χώρα για τη γενιά του Αλέξη», τονίζει ο Κασσελάκης
    Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: «Έχουμε υποχρέωση να δημιουργήσουμε μια χώρα για τη γενιά του Αλέξη», τονίζει ο Κασσελάκης

    Ανάρτηση για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου του 2008 έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης. Όπως έγραψε «η γενιά του Αλέξη Γρηγορόπουλου, οι 15χρονοι που βαφτίστηκαν ταραξίες, σήμερα είναι 30άρηδες αντιμέτωποι με την εργασία χωρίς δικαιώματα, την ανεργία, την ακρίβεια, τα απλησίαστα ενοίκια, την αβεβαιότητα. Μια ολόκληρη γενιά αδικαίωτη» και πρόσθεσε «Έχουμε υποχρέωση να δημιουργήσουμε μια χώρα για τη γενιά του Αλέξη. Στο όνομα του Αλέξη».

    Η ανάρτηση

    6 Δεκεμβρίου.
    Θα είναι για πάντα η μέρα του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
    Που η αυθαιρεσία της βίας τού στέρησε το μεγάλωμά του.
    Που έμεινε για πάντα 15 ετών.

    Κι ένα κομμάτι της χώρας μας έμεινε για πάντα εκεί, καθηλωμένο.
    Να μην μπορεί να ξεπεράσει το συλλογικό τραύμα που γέννησε η δολοφονία.

    Επουλώνονται οι πληγές;
    Όχι.
    Όμως οι μεγάλες πληγές συχνά βοηθούν στη συνειδητοποίηση μιας κοινωνίας, στην εξέλιξή της, στην πρόοδό της.
    Αν το τραύμα από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου μένει τόσο βαθύ, είναι γιατί ποτέ δεν ήρθε η κάθαρση.

    Αντίθετα, εκείνες τις ημέρες άνοιξε η Κερκόπορτα για τον χορό των κανιβάλων που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

    Κανίβαλοι που πάνω από το νεκρό σώμα ενός 15χρονου αναρωτιόντουσαν «τι δουλειά είχε στα Εξάρχεια τέτοια ώρα».

    Κι ύστερα κανίβαλοι που με ζεστό ακόμα το νεκρό σώμα του Παύλου Φύσσα έλεγαν «τον σκότωσε για το ποδόσφαιρο».

    Κι ύστερα κανίβαλοι που ποδοπατούσαν το νεκρό σώμα του Ζακ Κωστόπουλου σπέρνοντας την αθλιότητα: «Ήταν πρεζάκι και κλέφτης».

    Κι ύστερα κανίβαλοι που σε κάθε γυναικοκτονία αναρωτιούνται «τι δουλειά είχε εκεί» και «γιατί δεν έφυγε».

    Η γενιά του Αλέξη Γρηγορόπουλου, οι 15χρονοι που βαφτίστηκαν ταραξίες, σήμερα είναι 30άρηδες αντιμέτωποι με την εργασία χωρίς δικαιώματα, την ανεργία, την ακρίβεια, τα απλησίαστα ενοίκια, την αβεβαιότητα.

    Μια ολόκληρη γενιά αδικαίωτη.

    Ίσως το πένθος μας να το είχε κάπως απαλύνει ο χρόνος, αν η κοινωνία και η χώρα είχαν πάρει άλλη τροχιά, αντί για αυτή της συντηρητικοποίησης, της μισαλλοδοξίας, της ανοχής στον εκφασισμό.

    Έχουμε υποχρέωση να δημιουργήσουμε μια χώρα για τη γενιά του Αλέξη. Στο όνομα του Αλέξη.
    Μια χώρα με ισότητα απέναντι στον νόμο, στον συνάνθρωπο, στις ευκαιρίες, στο μέλλον.

    ΥΓ: Αυτά για εμάς και την κοινωνία μας. Για την οικογένεια του Αλέξη Γρηγορόπουλου, η σκέψη μου, ο σεβασμός μου και η σιωπή μου. Γιατί στους ανθρώπους που χάνουν ένα παιδί δεν υπάρχει τίποτα να πεις

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Πού ταξιδεύει η σκέψη σας; 4 tips από μια νευροψυχολόγο για μεγαλύτερη συγκέντρωση
    Πού ταξιδεύει η σκέψη σας; 4 tips από μια νευροψυχολόγο για μεγαλύτερη συγκέντρωση

    Αν βρίσκετε άθλο να διατηρήσετε την προσοχή σας και η συγκέντρωση σάς φαίνεται άγνωστη λέξη, δεν είστε οι μόνοι. Δοκιμάστε αυτά τα tips που μπορεί να βοηθήσουν να το καταπολεμήσετε

    Υπάρχουν μελέτες που ισχυρίζονται ότι αν το μυαλό μας ταξιδεύει και χανόμαστε στις σκέψεις μας, τότε κάνουμε ένα μεγάλο δώρο στον εαυτό μας. Τέτοια επιστημονικά ευρήματα ωστόσο μάλλον δεν θα είχαν τύχη ως αντεπιχείρημα στον εργοδότη που μας επέπληξε γιατί είχαμε αφαιρεθεί κατά τη διάρκεια του επαγγελματικού meeting ή και στους φίλους που μας κατηγορούν ότι για μια ακόμη φορά μιλούσαν στον αέρα.

    Η αδυναμία συγκέντρωσης είναι το κατ’ εξοχήν γνώρισμα της Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ). Πριν όμως αποδώσουμε τη δυσκολία σε μια νευροαναπτυξιακή διαταραχή που μας διέφυγε και δεν διαγνώστηκε ποτέ, ίσως θα πρέπει να αναλογιστούμε τους ρυθμούς της καθημερινότητας και το ψυχικό μας φορτίο. «Η δυσκολία συγκέντρωσης και προσοχής αν και βρίσκονται στον πυρήνα της ΔΕΠΥ, είναι συχνή και σε πολλές διαταραχές από την ψυχική σφαίρα όπως το έντονο άγχος, η κατάθλιψη και το ιστορικό τραυματικών εμπειριών» εξηγεί η νευροψυχολόγος Rosemarie Manfredi.

    Σύμφωνα με την Αμερικανική Ψυχολογική Εταιρεία έπειτα, η ικανότητά μας να παραμένουμε συγκεντρωμένοι για ορισμένο χρονικό διάστημα τείνει να συρρικνώνεται συνεπεία του έντονου ρυθμού ζωής, των ταχυτήτων που μας συνηθίζουν τα social media και οι νέες τεχνολογίες που καταφέρνουν να αποσπούν διαρκώς την προσοχή μας.

    Οι «εχθροί» της συγκέντρωσης

    Δεν είναι «προνόμιο» λίγων αλλά φαινόμενο που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους. Σε περιόδους έντονου στρες, εξηγεί η ειδικός, οι δουλειές μας μπορεί να μένουν πίσω εξαιτίας της αδυναμίας συγκέντρωσης, ή ακόμα και να τις εγκαταλείψουμε. Το στρες είναι ο μεγαλύτερος ένοχος για την κακή μας συγκέντρωση, που έτσι πλήττεται από έναν συνδυασμό εξωτερικών ερεθισμάτων και εσωτερικών σκέψεων, εξηγεί η Δρ Manfredi.

    Άλλοι επιβαρυντικοί παράγοντες είναι ο ανεπαρκής ύπνος -τον οποίο μπορείτε να βελτιώσετε μέσα από αυτά τα οκτώ tips– και η καθιστική ζωή αντί της σωματικής άσκησης που είναι κομβικής σημασίας για την καλή προσοχή. «Η τακτική άσκηση μπορεί να βοηθήσει το σώμα μας στην αυτορρύθμισή τους, επιτρέποντάς μας να δώσουμε προσοχή όταν χρειάζεται» εξηγεί η Δρ Manfredi για τα βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα οφέλη της γυμναστικής για τον εγκέφαλο, από την καλύτερη διάθεση έως τη βελτίωση της μνήμης, της μάθησης και της επιλεκτικής προσοχής.

    4 tips για καλύτερη προσοχή

    Η προσοχή είναι μια από τις πιο ευαίσθητες λειτουργίες του εγκεφάλου αλλά και πρόσφορη για παρεμβάσεις που μπορούν να την ενισχύσουν, όπως οι παρακάτω που προτείνει η Δρ Manfredi:

    1. Καλύτερος ύπνος. Από τις πρώτες παρεμβάσεις καίριας σημασίας που θα πρέπει κατά βάση να στοχεύει σε μια σταθερή ρουτίνα ύπνου και αφύπνισης.

    2. Διαχείριση του στρες. Στην εργασία ή στο σπίτι, υπάρχουν τρόποι για μείωση του άγχους, όπως αυτές οι 6 απρόσμενες μέθοδοι που ανακουφίζουν και ηρεμούν

    3. Περισσότερα διαλείμματα. Τα τακτικά διαλείμματα επιτρέπουν τη συγκέντρωση της προσοχής σε ένα πράγμα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. «Συγκεντρωνόμαστε περισσότερο σε πράγματα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα ή ευχάριστα και λιγότερο όταν τα θεωρούμε βαρετά, κουραστικά, αδιάφορα ή τετριμμένα» εξηγεί η ειδικός και συστήνει να δίνουμε το 80% της μέγιστης διάρκειας συγκέντρωσης σε κάτι και έπειτα να κάνουμε ένα διάλειμμα ώστε «ο εγκέφαλος να μπορεί να ανασυντάξει δυνάμεις και να ενεργοποιηθεί εκ νέου για να συνεχίσει την εργασία».

    4. Λιγότεροι περισπασμοί. Θα χρειαστεί συνειδητή προσπάθεια να περιοριστούν οι περισπασμοί που μπορεί να περιλαμβάνει:

    • τη βοήθεια ενός χρονομέτρου που θα χτυπά ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να δούμε αν καταφέραμε να μείνουμε συγκεντρωμένοι σε μία εργασία,
    • τη χρήση ακουστικών όταν το θορυβώδες περιβάλλον δεν επιτρέπει να διατηρήσουμε την προσοχή μας
    • τη χρήση επεκτάσεων και εφαρμογών στο διαδίκτυο που εμποδίζουν την ανακατεύθυνση σε διάφορες σελίδες καθώς και κατάλληλες ρυθμίσεις στα social media για απενεργοποίηση των ειδοποιήσεων.
    Πηγή: Ygeiamou.gr
  • Κακοκαιρία Daniel: «Θα σας πνίξει η οργή μας» - Συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος από συγγενείς πλημμυροπαθών
    Κακοκαιρία Daniel: «Θα σας πνίξει η οργή μας» - Συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος από συγγενείς πλημμυροπαθών

    Συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος πραγματοποιούν συγγενείς πλημμυροπαθών θέλοντας να διαμαρτυρηθούν για την απίστευτη καταστροφή και τους νεκρούς από τις πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel. Οι συγκεντρωμένοι κρατούν πανό που γράφει «Πνίξατε τον κάμπο, θα σας πνίξει η οργή μας».

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση που έχουν δώσει στη δημοσιότητα οι συγγενείς των ανθρώπων που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel, πρέπει «εδώ και τώρα» να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα «και με όλα τα διαθέσιμα μέσα να απεγκλωβιστούν και να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο οι συγγενείς, οι φίλοι μας, οι δικοί μας άνθρωποι».

    Η ανακοίνωση των συγγενών των πλημμυροπαθών

    Όλοι εμείς που υπογράφουμε το κείμενο, καταγόμαστε από τη Θεσσαλία και μένουμε στην Αθήνα, που είμαστε συγγενείς εγκλωβισμένων από τις περιοχές της Θεσσαλίας, που έχουμε υποστεί σοβαρές καταστροφές στις περιουσίες μας, που όλες αυτές τις μέρες ζούμε την αγωνία για τους δικούς μας ανθρώπους, υψώνουμε κραυγή διαμαρτυρίας. ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ!

    Αυτές τις μέρες ζούμε το δράμα των δικών μας ανθρώπων, φίλων και συγγενών που παραμένουν εγκλωβισμένοι για μέρες χωρίς πόσιμο νερό και τροφή, χωρίς ρεύμα και χωρίς τα αναγκαία φάρμακα για όσους νοσούν.

    Ζουν κυριολεκτικά και προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα στα λασπόνερα.

    Το δράμα που ζούμε αυτές τις μέρες είναι ένα δράμα επαναλαμβανόμενο πότε με τον ΙΑΝΟ, πότε με τις πυρκαγιές, πότε με το σεισμό στη Λάρισα.

    Οι ζωές οι δικές μας και των δικών μας ανθρώπων μετράνε! Θα τις υπερασπιστούμε απέναντι σε Κυβερνήσεις, Περιφερειακές και Δημοτικές Αρχές που θεωρούν κόστος τα μέτρα προστασίας της ζωής και της περιουσίας μας.

    Εδώ και τώρα είναι ανάγκη να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα και με όλα τα διαθέσιμα μέσα να απεγκλωβιστούν και να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο οι συγγενείς, οι φίλοι μας, οι δικοί μας άνθρωποι.

    Ιδιαίτερη φροντίδα για τα παιδιά, τους γερόντους μας και όσους νοσούν. Να εξασφαλιστεί η στέγασή τους για όσο διάστημα χρειαστεί.

    Να κόψουν το λαιμό τους και να αποζημιώσουν άμεσα στο 100% όλους τους πληγέντες για το σύνολο των καταστροφών.

    1. Κάμπας Αλέξανδρος (Πετρίλια Αργιθέας – Καρδίτσα)
    2. Μπεκιάρη Ειρήνη (Μαραθέα Καρδίτσας)
    3. Αρχοντή Δέσποινα (Παλαμάς Καρδίτσας)
    4. Τσακνής Διονύσης (Καρδίτσα)
    5. Ασλανίδης Θοδωρής (Καρδίτσα)
    6. Κυριτσόπουλος Νίκος (Γραμματικό Καρδίτσας)
    7. Κυριτσόπουλος Ηλίας (Γραμματικό Καρδίτσας)
    8. Γάκης Γιώργος (Γραμματικό Καρδίτσας)
    9. Γακοπούλου Αμαλία (Γραμματικό Καρδίτσας)
    10. Γακόπουλος Μάκης (Γραμματικό Καρδίτσας)
    11. Πλατανιάς Δημήτρης (Γραμματικό Καρδίτσας)
    12. Πλατανιά Βαγγελιώ (Γραμματικό Καρδίτσας)
    13. Πλατανιάς Αποστόλης (Γραμματικό Καρδίτσας)
    14. Κουκόσιας Γιώργος (Γραμματικό Καρδίτσας)
    15. Καραμαγκιόλας Παναγιώτης (Καρδίτσα)
    16. Μακρής Μαρίνος (Καμινάδες Καρδίτσας)
    17. Μακρής Φώτης ( Καμινάδες Καρδίτσας)
    18. Κατέβας Κώστας (Καρδίτσα)
    19. Καραντάνα Αλεξία (Καρδίτσα)
    20. Καραντάνα Χαρούλα (Καρδίτσα)
    21. Καραντάνα Βαλεντίνα (Καρδίτσα)
    22. Νικολή Χρυσάνθη (Καρδίτσα)
    23. Βασιλείου Ηλιάνα (Κρανιά Καρδίτσας)
    24. Ρεμπάμπης Βαγγέλης (Παλαμάς Καρδίτσας)
    25. Ρεμπάμπης Νίκος (Παλαμάς Καρδίτσας)
    26. Ευσταθίου Γιάννης (Παλαμάς Καρδίτσας)
    27. Σέϊτος Γιάννης (Λεοντάρι Καρδίτσας)
    28. Θέου Στέλλα (Κέδρος Καρδίτσας)
    29. Φυτσιλής Αποστόλης (Σέκλιζα Καρδίτσας)
    30. Δήμου Λίτσα (Θερινό Αργιθέας)
    31. Δήμου Στέλλα (Θερινό Αργιθέας)
    32. Δήμου Γιώτα (Θερινό Αργιθέας)
    33. Τσουραντάνης Αποστόλης (ορεινή Αργιθέα)
    34. Ζαρνάβαλος Παντελής (Καλύβια Πεζούλας, Λίμνη Πλαστήρα)
    35. Χλιούρας Στέφανος (Πεδινό Καρδίτσας)
    36. Κρικέλης Γιώργος (Κρυονέρι Καρδίτσας)
    37. Μπούτα Ηρώ (Μητρόπολη Καρδίτσας)
    38. Λιάπης Θοδωρής (Ματαράγκα Καρδίτσας)
    39. Λιάπης Νίκος (Ματαράγκα Καρδίτσας)
    40. Παπαδημητρίου Δημήτρης (Μητρόπολη Καρδίτσας)
    41. Παπαγιαννόπουλος Αποστόλης (Σέκλιζα Καρδίτσας)
    42. Σαμπαλιώτης Βασίλης (Σταυρός Καρδίτσας)
    43. Μπόμπολη Αφροδίτη (Καρδίτσα)
    44. Ρετέλα Χαρά (Νέα Ιωνία Βόλος)
    45. Παναγιώτου Κώστας (Βόλος)
    46. Κατσαγιώργη Φαίη (Βόλος)
    47. Βλαχούτσος Κώστας (Βόλος)
    48. Στεργιόπουλος Αποστόλης (Βόλος)
    49. Χιωτέλης Σπύρος (Νέα Αγχίαλος Βόλου)
    50. Μωραϊτης Αποστόλης (Βόλος)
    51. Δρούσγος Φρίξος (Βόλος)
    52. Μητρόπαπας Κώστας (Τρίκαλα)
    53. Πλεξίδας Βασίλης (Τρίκαλα)
    54. Πατούλας Θανάσης (Τρίκαλα)
    55. Τσέκα Ειρήνη (Τρίκαλα)
    56. Τριγάζη Ρούλα (Λάρισα)
    57. Θεοδώρου Μπάμπης (Νέα Σμύρνη Λάρισας)
    58. Δάλλας Χρήστος (Φάρσαλα Λάρισας)
    59. Σιούφης Τάσος (Φαρκαδώνα Λάρισας)
    60. Ριζούλης Κώστας (Λάρισα)

    Πηγή: ethnos.gr - Φωτογραφία: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο