Πέμπτη, 07 Απριλίου 2022 17:12

Δωρεάν σπίτι σε νέα ζευγάρια από τον ΟΑΕΔ - Οι 3 νέες παροχές

Γράφτηκε από την
Ad Slot

«Δωρεάν σπίτι» είναι το σχέδιο εναλλακτικών πολιτικών του ΟΑΕΔ για τη στέγαση των νέων ζευγαριών, στα πρότυπα των μοντέλων που υλοποιούνται ή έχουν υλοποιηθεί σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη, προκειμένου να διευκολυνθούν στο ξεκίνημα της ζωής τους.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας «Δουλειές Ξανά» προβλέπει, μεταξύ άλλων, την παροχή κοινωνικής κατοικίας -δωρεάν σπιτιού- σε νέα ζευγάρια. Ο ΟΑΕΔ σχεδιάζει εναλλακτικές πολιτικές για τη στέγαση, στα πρότυπα των μοντέλων που υλοποιούνται ή έχουν υλοποιηθεί σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη, προκειμένου να διευκολυνθούν οι νέοι και τα ζευγάρια που ξεκινούν τη ζωή τους.

Ανάμεσα στις παροχές που θα ενεργοποιηθούν είναι:

  • η κατασκευή, ανακατασκευή και παραχώρηση - ενοικίαση κοινωνικών κατοικιών με συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ)
  • η επιδότηση ενοικίου
  • η επιχορήγηση για την απόκτηση πρώτης κατοικίας με επιδοτούμενα δάνεια, αλλά και με τη μέθοδο rent to own (συμφωνία ενοικίασης για ορισμένο χρονικό διάστημα και δυνατότητα αγοράς πριν από τη λήξη της μίσθωσης).

Συγκεκριμένα, με το σχέδιο νόμου του υπουργείου εργασίας «Δουλειές Ξανά», εισάγονται ρυθμίσεις που διευκολύνουν τόσο την απόκτηση/ανέγερση ακινήτων που θα διατεθούν για τη στέγαση εργαζόμενων, ανέργων και των οικογενειών τους, όσο και την αξιοποίηση της περιουσίας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) για την αύξηση των εσόδων της.

Επίσης στο πλαίσιο αυτό επεκτείνονται οι αρμοδιότητες της ΔΥΠΑ, έτσι ώστε πέρα από την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών του εργατικού δυναμικού, να μπορεί η ΔΥΠΑ να ασχοληθεί και με τις στεγαστικές ανάγκες των νέων, μέσω της χορήγησης παροχών και της υλοποίησης σχετικών προγραμμάτων.

Με τις νέες ρυθμίσεις επιτρέπεται στη ΔΥΠΑ να αποκτά αδόμητα και δομημένα ακίνητα για την εκπλήρωση των σκοπών, που σχετίζονται με τη στεγαστική συνδρομή, τους οποίους έχει αποκτήσει ως διάδοχος του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας. Προβλέπεται επίσης ότι η Υπηρεσία μπορεί να συμπράττει με δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς για την ανέγερση ακινήτων, με σκοπό την προώθηση των κυβερνητικών πολιτικών σχετικά με τη στεγαστική προστασία του εργατικού δυναμικού και των νέων.

Για τα ακίνητα ιδιοκτησίας της ΔΥΠΑ, που δεν προορίζονται για την κάλυψη στεγαστικών αναγκών των εργαζόμενων, εισάγονται ρυθμίσεις που θα επιτρέψουν την καλύτερη εκμετάλλευση και την αύξηση των εσόδων της. Στο πλαίσιο αυτό επιτρέπεται η σύναψη μακροχρονίων μισθώσεων, η σύμπραξη με ιδιώτες οι οποίοι μπορεί να αναλάβουν την οικοδόμηση αδόμητων ακινήτων, ο εγγυήσεις που θα πρέπει να παρέχουν για να συμμετάσχουν στους σχετικούς διαγωνισμούς, κ.ά.

Πηγή: iEidiseis.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 07 Απριλίου 2022 10:18

Σχετικά Άρθρα

  • Ηράκλειο: Κακουργηματικές διώξεις εις βάρος του ζευγαριού που εξέδιδε 25χρονη
    Ηράκλειο: Κακουργηματικές διώξεις εις βάρος του ζευγαριού που εξέδιδε 25χρονη

    Κακουργηματικές διώξεις ασκήθηκαν εις βάρος του ζευγαριού που κατηγορείται για την υπόθεση εμπορίας με θύμα μια 25χρονη.

    Στον εισαγγελέα βρέθηκε σήμερα το ζευγάρι που κατηγορείται για την υπόθεση εμπορίας με θύμα μια 25χρονη, στο Ηράκλειο Κρήτης. Εις βάρος του ζευγαριού ασκήθηκαν διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα.

    Υπενθυμίζεται ότι η 25χρονη εντοπίστηκε χτυπημένη το πρωί της Πέμπτης στην άκρη του δρόμου, από περαστικό οδηγό.

    Οι ποινικές διώξεις σε βάρος του ζευγαριού

    Ο εισαγγελέας άσκησε στον 42χρονο και στην 30χρονη ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση καθώς για παράνομη βία, επικίνδυνη σωματική βλάβη και έκθεση από κοινού, σύμφωνα με το cretapost.gr.

    Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στη συνέχεια στον ανακριτή όπου ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν την προσεχή Τρίτη.

    Οι αποτρόπαιες πράξεις του ζευγαριού

    Όπως προέκυψε από την προανάκριση η 25χρονη, βρισκόταν στο αυτοκίνητο που επέβαιναν ένας 42χρονος και μια 30χρονη, όταν κάποια στιγμή η 30χρονη άρχισε να τη χτυπά και στη συνέχεια την πέταξε από το αμάξι.

    Την ίδια ώρα αποκαλύφθηκε ότι από τέλη Αυγούστου το ζευγάρι είχε πείσει την 25χρονη, η οποία ήταν φιλοξενούμενη σε δομή, να πάει στο σπίτι τους όπου και την «φυλάκισαν» ενώ την ανάγκασαν να εκδίδεται.

    Σε σύντομο χρονικό διάστημα εντοπίστηκαν ο 42χρονος και η 30χρονη και συνελήφθησαν, ενώ στο σπίτι τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρούχα της 25χρονης και το χρηματικό ποσό των 260 ευρώ.

    Πηγή: In.gr
  • Άνδρας ταμπουρώθηκε σε σπίτι στο Περιστέρι – Απειλεί να αυτοκτονήσει
    Άνδρας ταμπουρώθηκε σε σπίτι στο Περιστέρι – Απειλεί να αυτοκτονήσει

    Ένας άνδρας έχει ταμπουρωθεί από τις 10:44 το πρωί της Παρασκευής 25/10 σε σπίτι ψυχιάτρου στην οδό Καλλιδώνος 39 στο Περιστέρι και απειλεί να αυτοκτονήσει.

    Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού είχε δώσει τα κλειδιά σε έναν νοσηλευτή που είναι και ελαιοχρωματιστής για να το βάψει.

    Ωστόσο, δεν τα βρήκαν, λογοφέραν και ο ψυχίατρος του είπε να αφήσει τα κλειδιά και να φύγει. Εκείνος τότε κλειδώθηκε μέσα το σπίτι και δε φεύγει.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Καλαμάτα: Έσπασαν αυτοκίνητο με βαριοπούλα και τραυμάτισαν γυναίκα με μωρό
    Καλαμάτα: Έσπασαν αυτοκίνητο με βαριοπούλα και τραυμάτισαν γυναίκα με μωρό

    Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στην Καλαμάτα, όταν σε ένα όχημα στο οποίο επέβαινε ένα ζευγάρι μαζί με το 11 μηνών βρέφος τους στο ύψος του Δημαρχείου Καλαμάτας και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά η νεαρή μητέρα.

    Σύμφωνα με το protothema.gr, όλα έγιναν μέρα- μεσημέρι της Τρίτης, όταν ένα όχημα στο οποίο επέβαιναν τρεις Ρομά έκλεισε τον δρόμο σε αυτό του ζευγαριού των ομοφύλων τους και οι δυο από τους επιβάτες άρχισαν να το χτυπούν άγρια με μια βαριοπούλα προκαλώντας φθορές.

    Η τρομοκρατημένη μητέρα πήρε το μωρό στην αγκαλιά της και βγήκε στον δρόμο ζητώντας βοήθεια. Όμως, ο τρίτος Ρομά έβαλε μπροστά το αυτοκίνητό του και την χτύπησε σωριάζοντάς την στο έδαφος!

    Οι δράστες μπήκαν βιαστικά στο αυτοκίνητο και τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση, καταφέρνοντας να εξαφανιστούν παρά το γεγονός ότι οι άνδρες της Αστυνομία ξεκίνησαν άμεσα αναζητήσεις. Οι έρευνες για τον εντοπισμό τους συνεχίζονται, ενώ η τραυματισμένη γυναίκα διακομίστηκε στο νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί κάταγμα στο πόδι.

    Πηγή: Gargalianoionline.gr

  • Ντέιβιντ και Βικτόρια Μπέκαμ αγόρασαν υπερπολυτελές σπίτι με ποσό ρεκόρ στο Μαϊάμι Μπιτς - Πόσα χρήματα έδωσαν
    Ντέιβιντ και Βικτόρια Μπέκαμ αγόρασαν υπερπολυτελές σπίτι με ποσό ρεκόρ στο Μαϊάμι Μπιτς - Πόσα χρήματα έδωσαν

    Απίστευτη χλιδή στο σπίτι που αγόρασαν Ντέιβιντ και Βικτόρια Μπέκαμ.

    Ο Ντέιβιντ και η Βικτόρια Μπέκαμ πλήρωσαν το ποσό ρεκόρ των 72,3 εκατομμυρίων δολαρίων (περίπου 66,38 εκατ. ευρώ) για μια έπαυλη στο Μαϊάμι Μπιτς.

    Όπως έγραψε την Τετάρτη (16/10) το εξειδικευμένο The Real Deal, η αγορά έκλεισε την περασμένη Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, ρίχνοντας κατά κάποια εκατομμύρια την αρχική τιμή πώλησης, η οποία ήταν 80 εκατ. δολάρια (73,4 εκατ. ευρώ).

    Και πάλι όμως, το συγκεκριμένο ποσό είναι το υψηλότερο που έχει καταβληθεί μέχρι στιγμής για ένα ακίνητο στην αποκλειστική περιοχή του Νορθ Μπέι του Μαϊάμι, όπου αφθονούν οι κατοικίες πλουσίων και διάσημων.

    Το νέο σπίτι των Μπέκαμ είναι χτισμένο σε οικόπεδο 24.281 τετραγωνικών μέτρων και διαθέτει εννέα μπάνια, τέσσερις τουαλέτες, γυμναστήριο, σπα, κινηματογράφο, πισίνα και υπαίθρια κουζίνα και καθιστικό. δωμάτιο , όπως αναφέρει το TheRealDeal.

    Πωλητής είναι ο επιχειρηματίας Νίκλας ντε λα Μότε, ο οποίος αγόρασε το ακίνητο το 2018 για 10 εκατομμύρια δολάρια (9,1 εκατομμύρια ευρώ), αλλά δεκαπλασίασε την τιμή του με την κατασκευή ενός νέου πολυτελούς αρχοντικού στο οικόπεδο, σχεδιασμένο από το αρχιτεκτονικό στούντιο Choeff Levy Fischman.

    Ο Μπέκαμ, συνιδιοκτήτης της ομάδας Ίντερ Μαϊάμι, έχει επίσης στην ιδιοκτησία του έναν πλήρη όροφο στον πύργο του One Thousand Museum που σχεδιάστηκε από την αείμνηστη Ιρακινή αρχιτέκτονα Ζάχα Χανίντ στο κέντρο του Μαϊάμι.

    Πλήρωσαν περίπου 19,8 εκατομμύρια δολάρια (18,1 εκατομμύρια ευρώ) για 929 τετραγωνικά μέτρα το 2020, η οποία, σύμφωνα με το The Real Deal, δεν έχει τεθεί προς πώληση παρά την αγορά του νέου σπιτιού.

    Πηγή: iEidiseis.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ NEIL HALL
  • Φωκίδα: Βρέθηκε σορός άνδρα σε σπίτι - Ήταν νεκρός εδώ και δύο εβδομάδες
    Φωκίδα: Βρέθηκε σορός άνδρα σε σπίτι - Ήταν νεκρός εδώ και δύο εβδομάδες

    Σε προχωρημένη σήψη η σορός που εντοπίστηκε σε σπίτι στη Φωκίδα.

    Νεκρός μέσα στο σπίτι, δύο περίπου εβδομάδες μετά τον θάνατό του, εντοπίστηκε ένας ηλικιωμένος άνδρας στη Φωκίδα.

    Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το grtimes.gr, το μοιραίο φέρεται να επήλθε τουλάχιστον δύο εβδομάδες νωρίτερα, καθώς η σορός του βρισκόταν σε αποσύνθεση.

    Από το ΑΤ Ευπαλίου που ανέλαβε την προανάκριση παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λαμίας.

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Ορεστιάδα: Έκαψε το σπίτι του μετά από καυγά με τη γυναίκα του
    Ορεστιάδα: Έκαψε το σπίτι του μετά από καυγά με τη γυναίκα του

    Φωτιά στο σπίτι του έβαλε ένας άνδρας στον οικισμό Καβύλη της Ορεστιάδας μετά από καβγά με τη σύζυγό του.

    Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τα ξημερώματα του Σαββάτου (5/10) το ζευγάρι είχε έντονο διαπληκτισμό, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Στη συνέχεια ο άνδρας επιτέθηκε στη σύζυγό του την ώρα που τα παιδιά τους κοιμόντουσαν και κατελήφθη από αμόκ κι έβαλε φωτιά στο σπίτι, η οποία πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

    Καταστράφηκε το σπίτι - Δίωξη στον δράστη

    Το ζευγάρι με τα παιδιά τους κατάφεραν να βγουν εγκαίρως από το σπίτι και να μην εγκλωβιστούν από τις φλόγες. Άμεσα έφτασαν στο σημείο και τρία οχήματα της Πυροσβεστικής με έξι άνδρες, οι οποίοι έσβησαν τη φωτιά. Ωστόσο, μεγάλο μέρος του σπιτιού καταστράφηκε και δεν είναι πλέον κατοικήσιμο.

    Ο δράστης αφού προσήχθη για προανάκριση στη συνέχεια οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, που του άσκησε δίωξη για εμπρησμό και ενδοοικογενειακή βία.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Καλάβρυτα: Στις φλόγες δύο σπίτια - Απομάκρυναν με ασφάλεια την ηλικιωμένη που είχε εγκλωβιστεί
    Καλάβρυτα: Στις φλόγες δύο σπίτια - Απομάκρυναν με ασφάλεια την ηλικιωμένη που είχε εγκλωβιστεί

    Ώρες αγωνίας στην Λυκούρια Καλαβρύτων όταν αργά το απόγευμα της Δευτέρας ξέσπασε πυρκαγιά σε οικία όπου διέμενε μια ηλικιωμένη γυναίκα.

    Στο σημείο έσπευσαν οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαβρύτων, και κάτοικοι της του χωριού.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του kalavrytanews.com η ηλικιωμένη γυναίκα εντοπίστηκε άμεσα και απομακρύνθηκε με ασφάλεια. Η πυρκαγιά προχώρησε και το διπλανό σπίτι από αυτό που ξέσπασε.
    Στην επιχείρηση συμμετείχαν 4 οχήματα με 6 άντρες, όχημα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, όχημα του Α.Τ. Κλειτορίας και εθελοντές.

    Πηγή: Kalavrytanews.gr

  • Eurostat: Μετά τα 30 εγκαταλείπουν οι Έλληνες το πατρικό - Τι ισχύει στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ
    Eurostat: Μετά τα 30 εγκαταλείπουν οι Έλληνες το πατρικό - Τι ισχύει στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ

    Oι νέοι στην Ελλάδα εγκαταλείπουν το πατρικό τους σπίτι μετά τα 30 χρόνια, ενώ στην ΕΕ το εγκαταλείπουν -κατά μέσο- όρο μετά τα 26, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Συγκεκριμένα, το 2023, οι νέοι σε όλη την ΕΕ εγκατέλειψαν το γονικό σπίτι τους κατά μέσο όρο σε ηλικία 26,3 ετών, από 26,4 ετών το 2022.

    Τρίτοι από το τέλος oι Έλληνες

    Περισσότερο από όλους τους Ευρωπαίους αργούν να φύγουν από το σπίτι των γονιών τους οι Κροάτες, οι Σλοβάκοι και οι Έλληνες. Ειδικότερα, ο υψηλότερος μέσος όρος ηλικιών, 30 ετών και άνω, καταγράφηκε στην Κροατία (31,8 ετών), τη Σλοβακία (31), την Ελλάδα (30,6), την Ισπανία (30,4), τη Βουλγαρία και την Ιταλία (30 ετών και οι δύο). Αντίθετα, οι χαμηλότερες μέσες ηλικίες, όλες κάτω των 23 ετών, καταγράφηκαν στη Φινλανδία (21,4 έτη), τη Σουηδία και τη Δανία (και οι δύο 21,8) και την Εσθονία (22,8). Ακολουθούν η Ολλανδία (23,3 έτη), η Γαλλία (23,7) και η Γερμανία (23,9).

    Το 2023, το ποσοστό των νέων ηλικίας 15-29 ετών που ζούσε σε υπερπλήρη νοικοκυριά (overcrowded households) στην ΕΕ ανερχόταν σε 26%. Αυτό το ποσοστό είναι 9,2 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερο από το ποσοστό του συνολικού πληθυσμού που ζει σε υπερπλήρη νοικοκυριά στην ΕΕ (16,8%). Μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ, το 2023, το υψηλότερο ποσοστό νέων που ζουν σε υπερπλήρη νοικοκυριά καταγράφηκε στη Ρουμανία (59,4%), τη Βουλγαρία (55,3%) και τη Λετονία (54,8%). Αντίθετα, τα χαμηλότερα ποσοστά σημειώθηκαν στη Μάλτα (3,9%), την Κύπρο (4%) και την Ιρλανδία (4,4%).

    Το 46% ζει σε υπερπλήρη νοικοκυριά

    Στην Ελλάδα, το ποσοστό των νέων που ζούσαν σε υπερπλήρη νοικοκυριά ανήλθε το 2023 στο 46%, έναντι ποσοστού 27,5% για τον συνολικό πληθυσμό. Οι μεγαλύτερες διαφορές μεταξύ νέων και συνολικού πληθυσμού που ζουν σε υπερπλήρη νοικοκυριά καταγράφηκαν στη Βουλγαρία (+20,4 π.μ.), στη Ρουμανία (+19,4 π.μ.) και στην Ελλάδα (+18,5 π.μ.). Ως «υπερπλήρες» ορίζεται το νοικοκυριό που δεν έχει ελάχιστο αριθμό δωματίων ανάλογα με τα μέλη του. Για παράδειγμα, εάν το νοικοκυριό δεν διαθέτει ένα δωμάτιο για κάθε μεμονωμένο άτομο ηλικίας 18 ετών και άνω.

    Πηγή: Ethnos.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch