Τετάρτη, 27 Απριλίου 2022 20:16

Περιστατικά εξαπάτησης με τη χρήση στοιχείων του ΓΓ Δημοσίας Τάξης

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει εντοπιστεί συστηματική προσπάθεια εξαπάτησης πολιτών με τη χρήση των στοιχείων του Γενικού Γραμματέα Δημοσίας Τάξης Κωνσταντίνου Τσουβάλα.

Συγκεκριμένα, οι δράστες χρησιμοποιώντας τα στοιχεία αυτά, προσπαθούν να εξαπατήσουν πολίτες – χρήστες του διαδικτύου, με το πρόσχημα ότι βρίσκονται υπό έρευνα από αστυνομικές ή δικαστικές Αρχές προσπαθώντας να τους πείσουν να καταβάλουν χρήματα, για να κλείσουν την υποτιθέμενη έρευνα.

Μάλιστα, με σκοπό την πλήρη αληθοφάνεια του μηνύματος που αποστέλλουν, προβαίνουν ακόμη και στη δημιουργία διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τα ανωτέρω στοιχεία.

Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώνεται ότι, τα παρακάτω κείμενα - μηνύματα που διακινούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mails), ως δήθεν επιστολή του Γενικού Γραμματέα, η οποία φέρει το ονοματεπώνυμό του αλλά με διαφορετική ιδιότητα ή βαθμό ένστολων υπηρεσιών (π.χ. Αστυνομία, ταγματάρχης), είναι καταφανώς ψευδεπίγραφα και απατηλά και αποστέλλονται από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν – παραπλανήσουν τους πολίτες αποκομίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο παράνομο οικονομικό όφελος.

Παρακαλούνται οι πολίτες να διαγράφουν τα συγκεκριμένα μηνύματα και «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό.

tsouvalas apati

tsouvalas apati 2

(Δελτίο Τύπου)

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 27 Απριλίου 2022 19:49

Σχετικά Άρθρα

  • Πώς μπορώ να επαναφέρω μηνύματα στο Messenger;
    Πώς μπορώ να επαναφέρω μηνύματα στο Messenger;

    Έσβησες κατά λάθος ένα σημαντικό μήνυμα στο Messenger και τώρα το ψάχνεις; Δεν είσαι ο πρώτος και σίγουρα, ούτε και ο τελευταίος! Το ζήτημα όμως είναι μπορείς να το επαναφέρεις; Κι αν ναι πως;

    Στο κείμενο αυτό θα επιχειρήσουμε να σου απαντήσουμε στο ερώτημα πως μπορείς να επαναφέρεις μηνύματα στο messenger. Υπό περιπτώσεις αυτό μπορεί να συμβεί.

    Επαναφορά Αρχείων Μηνυμάτων στο Messenger

    Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις, είναι να εξετάσεις αν εν τέλει δεν έχεις διαγράψει το μήνυμα, αλλά το έχεις αρχειοθετήσει. Είτε λόγω βιασύνης, είτε λόγω άγνοιας αρκετές φορές μπερδευόμαστε και θεωρούμε τα αρχειοθετημένα, ως διαγεγραμμένα. Στην πραγματικότητα οι συνομιλίες που αρχειοθετούμε, απλά δεν εμφανίζονται στην κύρια λίστα των συνομιλιών.

    Πώς να δεις τα αρχειοθετημένα μηνύματα:

    1. Άνοιξε την εφαρμογή του Messenger.
    2. Πήγαινε στην αναζήτηση και πληκτρολόγησε το όνομα του ατόμου ή της ομάδας με την οποία είχες τη συνομιλία.
    3. Αν η συνομιλία είναι αρχειοθετημένη, θα εμφανιστεί στα αποτελέσματα αναζήτησης.

    Εάν τα μηνύματα είναι αρχειοθετημένα, θα τα δεις ξανά και μπορείς να συνεχίσεις τη συνομιλία κανονικά. Αν όμως τα έχεις διαγράψει, τα πράγματα γίνονται λίγο πιο δύσκολα.

    Τι γίνεται αν διαγράψω οριστικά τα μηνύματα;

    Δυστυχώς, αν τα μηνύματα έχουν διαγραφεί οριστικά, δεν υπάρχει τρόπος να τα επαναφέρεις απευθείας από το Messenger. Ωστόσο, υπάρχουν εναλλακτικές μέθοδοι που μπορείς να δοκιμάσεις:

    1. Επαναφορά από αντίγραφα ασφαλείας: Αν έχεις ενεργοποιήσει τη δυνατότητα να δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας στο Facebook ή σε άλλες συσκευές, μπορείς να ανακτήσεις τα διαγραμμένα μηνύματα. Αυτό ισχύει κυρίως για χρήστες που κάνουν τακτικά backup των δεδομένων τους.
    2. Χρήση τρίτων εφαρμογών: Υπάρχουν ορισμένες εφαρμογές και προγράμματα που ισχυρίζονται ότι μπορούν να ανακτήσουν διαγραμμένα μηνύματα από το Messenger. Ωστόσο, να είσαι προσεκτικός καθώς πολλές από αυτές τις εφαρμογές δεν είναι ασφαλείς και μπορεί να παραβιάσουν την ιδιωτικότητά σου.
    Επαναφορά λογαριασμού Messenger

    Από εκεί και πέρα, αν το πρόβλημα σου είναι πως γενικότερα δεν μπορείς να συνδεθείς στο λογαριασμό σου στο Messenger και πάλι υπάρχει λύση. Εμείς θα εξετάσουμε το σενάριο που έχεις ξεχάσει τον κωδικό σου, ή για οποιονδήποτε λόγο δεν μπορείς να συνδεθείς. Υπάρχουν λοιπόν μερικά βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις για να τον επαναφέρεις:

    • Χρησιμοποίησε το email ή τον αριθμό τηλεφώνου σου: Στην οθόνη σύνδεσης, κάνε κλικ στο «Ξέχασες τον κωδικό;» και ακολούθησε τις οδηγίες. Μπορείς να λάβεις έναν σύνδεσμο επαναφοράς είτε στο email σου είτε στο τηλέφωνό σου, ανάλογα με το τι έχεις συνδέσει στον λογαριασμό σου.
    • Επαλήθευση ταυτότητας: Αν δεν έχεις πρόσβαση ούτε στο email ούτε στο τηλέφωνό σου, η Facebook θα σου ζητήσει επιπλέον επαλήθευση ταυτότητας, όπως επαλήθευση μέσω φίλων σου στο Facebook.

    Aπαραίτητες προφυλάξεις

    Ενώ προσπαθείς να επαναφέρεις τα μηνύματά σου ή τον λογαριασμό σου, είναι σημαντικό να παραμείνεις ασφαλής. Απόφυγε τη χρήση αναξιόπιστων προγραμμάτων που μπορεί να υπόσχονται γρήγορες λύσεις. Η διαγραφή μηνυμάτων από το Messenger είναι συνήθως μόνιμη, οπότε η καλύτερη λύση είναι η πρόληψη, όπως η δημιουργία τακτικών αντιγράφων ασφαλείας.

    Η επαναφορά μηνυμάτων στο Messenger μπορεί να είναι μια πρόκληση, αλλά με λίγη υπομονή και σωστή καθοδήγηση, μπορείς να βρεις τα χαμένα σου δεδομένα. Αν απλώς τα αρχειοθέτησες, η επαναφορά τους είναι πανεύκολη. Σε διαφορετική περίπτωση, εάν έχουν διαγραφεί, οι επιλογές σου περιορίζονται σε αντίγραφα ασφαλείας ή εξωτερικές λύσεις, αλλά πρέπει να είσαι προσεκτικός.

    Σκέψου προληπτικά: δημιούργησε αντίγραφα ασφαλείας και φρόντισε να παρακολουθείς τις κινήσεις σου στο Messenger για να μην ξαναβρεθείς σε αυτή τη θέση!

    Πηγή: Cnn.gr

  • Πύργος: Έπιασαν στα πράσα Βούλγαρο απατεώνα - Η ψυχραιμία του υποψήφιου θύματος οδήγησε στη σύλληψη - Κι όμως αφέθηκε ελεύθερος
    Πύργος: Έπιασαν στα πράσα Βούλγαρο απατεώνα - Η ψυχραιμία του υποψήφιου θύματος οδήγησε στη σύλληψη - Κι όμως αφέθηκε ελεύθερος

    Του Γιάννη Σπυρούνη

    Η ψυχραιμία μιας γυναίκας - υποψηφίου θύματος απατεώνα στο Λαμπέτι - οδήγησε στο να στηθεί επιχείρηση από τους έμπειρους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου. Στην εφαρμογή του νόμου όμως το αποτέλεσμα έφερε απογοήτευση, καθώς ο δράστης αφέθηκε ελεύθερος και διατάχθηκε προκαταρτική έρευνα από την Εισαγγελία Ηλείας.

    Ο λόγος για έναν Βούλγαρο, μέλος σπείρας απατεώνων με εμπλοκή σε τουλάχιστον πέντε υποθέσεις εξαπάτησης πολιτών με σκοπό να αποσπάσουν χρηματικά ποσά, τέσσερις τετελεσμένες και μια απόπειρα.

    Πως συνελήφθη

    Συνεργοί του δράστη επικοινώνησαν με γυναίκα στο Λαμπέτι Πύργου παριστάνοντας από τη μια την κόρη που έχει εμπλοκή σε τροχαί και έπειτα τον αστυνομικό που ζητούσε χρήματα για να μην μπλέξει η κόρη. Η γυναίκα αντιλήφθηκε άμεσα πως πρόκειται για απατεώνες και προσπάθησε να τους παγιδεύσει. Έτσι έκλεισε ραντεβού για να παραδώσει τα χρήματα και παράλληλα ενημέρωσε την Ασφάλεια Πύργου. Μετά όλα πήραν το δρόμο τους. Οι αστυνομικοί βρέθηκαν με διακριτική παρουσία στο σημείο του ραντεβού και συνέλαβαν το Βούλγαρο.

    Από την προανάκριση προέκυψε πως ο δράστης συνεργάζεται με άλλους ομοεθνείς του για την διάπραξη απατών μέσω τηλεφώνου, ενώ είναι ο ίδιος “εισπράκτορας” με άλλες τέσσερις τετελεσμένες υποθέσεις.

    Οι απάτες

    Δύο στον Πύργο πριν λίγες ημέρες, όπου στη μια είχαν πάρει 25.000 ευρώ σε χρήματα και χρυσαφικά από μια ηλικιωμένη και στην δεύτερη από άλλη ηλικιωμένη το ποσό των 2500 ευρώ.

    Η ίδια σπείρα είχες “χτυπήσε” σε Πάτρα και Κάτω Αχαγιά στην Αχαΐα, όπου στην πρώτη περίπτωση με το σενάριο του τροχαίου, του γιατρού και της χειρουργικής επέμβασης ζήτησαν 85.000 ευρώ και τελικά πήραν 10.000 ευρώ σε μετρητά και 9.000 σε λίρες.
    Στην δεύτερη περίπτωση στην Κάτω Αχαγιά οι δράστες ζήτησαν με το ίδιο σενάριο 58.000 ευρώ και τελικά πήραν το ποσό των 2500 ευρώ.

    Συνολικά οι δράστες προσδοκούσαν να πάρουν 250000 ευρώ από τις παραπάνω πέντε υποθέσεις και τελικά κατάφεραν να αποσπάσουν 49.000 ευρώ.

  • Απίστευτη απάτη στην Πάτρα: Επιτήδειοι άρπαξαν κοσμήματα από ηλικιωμένη ισχυριζόμενοι πως είναι ραδιενεργά
    Απίστευτη απάτη στην Πάτρα: Επιτήδειοι άρπαξαν κοσμήματα από ηλικιωμένη ισχυριζόμενοι πως είναι ραδιενεργά

    Μια απίστευτη απάτη με κοσμήματα έστησαν επιτήδειοι σε μια γυναίκα στην Πάτρα.

    Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του OPEN, όλα ξεκίνησαν όταν μια ηλικιωμένη γυναίκα δέχθηκε τηλεφώνημα από έναν άνδρα ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είναι λογιστής και της εξήγησε ότι δικαιούται κάποιο επίδομα. Αρχικά απέκτησε πρόσβαση στους κωδικούς του τραπεζικού της λογαριασμούς και της απέσπασε 280 ευρώ.

    Της απέσπασαν κοσμήματα στην Πάτρα με την πρόφαση ότι είναι... ραδιενεργά

    Παράλληλα, ο υποτιθέμενος λογιστής, μιλώντας με την ηλικιωμένη γυναίκα και με την πρόφαση ότι τα κοσμήματα που έχουν στο σπίτι της έχουν ραδιενέργεια, την έπεισε να τα δώσουν σε δυο συνεργούς, οι οποίοι έφτασαν στο σπίτι. Η αξία των κοσμημάτων ανέρχεται στα 10.000 ευρώ.

    Η αστυνομία διεξάγει έρευνα για να φτάσει στους τρεις δράστες της απάτης.

    Πηγή: Ιefimerida.gr

  • Σπείρα εξαπατούσε ηλικιωμένες σε όλη την Ελλάδα
    Σπείρα εξαπατούσε ηλικιωμένες σε όλη την Ελλάδα

    Ύστερα από έρευνες, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν το βράδυ της Τετάρτης τους «εισπράκτορες» στην πόλη της Λάρισας και να τους συλλάβουν

    Κοντά στην πλήρη εξάρθρωση ενός κυκλώματος απατεώνων που είχαν απλώσει τα “δίχτυα” τους σε διάφορες περιοχές της χώρας βρίσκονται οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ιωαννίνων, οι οποίοι έφτασαν μέχρι τη Λάρισα για να συλλάβουν τους δυο “εισπράκτορες”, έναν 55χρονο Έλληνα και μία 52χρονη Ουκρανή.
    Είχε προηγηθεί, το μεσημέρι της Τετάρτης, τηλεφώνημα από έναν άγνωστο που παρίστανε τον νοσοκομειακό γιατρό σε μια 77χρονη στη Νεοκαισάρεια και της ζήτησε αρχικά 70.000 ευρώ για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση η κόρη της, που δήθεν ήταν θύμα τροχαίου ατυχήματος. Η ηλικιωμένη δεν είχε παρά μόνο 250 ευρώ και ο “γιατρός” ζήτησε και τα τιμαλφή της, τα οποία παρέλαβε η Ουκρανή που πήγε στο σπίτι της με αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 55χρονος.

    Ύστερα από έρευνες, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν το βράδυ της Τετάρτης τους “εισπράκτορες” στην πόλη της Λάρισας και να τους συλλάβουν. Από τη προανάκριση εξακριβώθηκε ότι σε άλλες τρεις περιπτώσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιρού είχαν ζητήσει 170.000 ευρώ από ηλικιωμένες κατοίκους της Σύρου, της Κεφαλλονιάς και της Φλώρινας, αλλά τελικά παρέλαβαν συνολικά 73.300 ευρώ.

    Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν το αυτοκίνητο του 55χρονου, ένας σουγιάς και 400 ευρώ και οδηγήθηκε μαζί με την Ουκρανή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων όπου τους ασκήθηκαν διώξεις για σύσταση συμμορίας και απάτη από κοινού και για παράβαση του νόμου περί όπλων. Η έρευνα της Ασφάλειας συνεχίζεται για την ταυτοποίηση των συνεργών τους και την εξιχνίαση τυχόν εμπλοκής τους και σε άλλες παρόμοιες απάτες.
    Πηγή: Protothema.gr
  • «Καμπανάκι» από την ΕΛΑΣ: Προσοχή στις απάτες μέσω κακόβουλων τηλεφωνικών κλήσεων
    «Καμπανάκι» από την ΕΛΑΣ: Προσοχή στις απάτες μέσω κακόβουλων τηλεφωνικών κλήσεων

    Με ποιους τρόπους εκδηλώνονται οι απάτες σύμφωνα με την Αστυνομία

    Την προσοχή των πολιτών εφιστά η ΕΛΑΣ, καθώς τις τελευταίες ημέρες, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, παρατηρείται αύξηση περιστατικών απόπειρας εξαπάτησης των πολιτών, μέσω απατηλών-κακόβουλων τηλεφωνικών κλήσεων (Vishing).
    Οι απάτες αυτές, όπως επισημαίνεται από την Αστυνομία εκδηλώνονται με τους εξής τρόπους:
    - Τηλεφωνικές κλήσεις από ελληνικούς, κυρίως, αριθμούς, όπου αναπαράγεται ηχογραφημένο μήνυμα, συνήθως στην αγγλική γλώσσα, το οποίο προέρχεται δήθεν από αστυνομικές αρχές (της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού) και αποσκοπεί στην υποκλοπή προσωπικών στοιχείων και δεδομένων, με απώτερο σκοπό την οικονομική εξαπάτηση.
    - Τηλεφωνικές κλήσεις από άτομα που υποδύονται τους λογιστές ή εκπροσώπους αξιόπιστων οργανισμών-φορέων, όπως ο ΕΦΚΑ, ο ΔΕΔΔΗΕ κ.α, όπου με διάφορα προσχήματα, όπως η δήθεν επιστροφή χρηματικού ποσού ή η καταβολή σχετικού επιδόματος (πχ Market Pass), προσπαθούν να υποκλέψουν τραπεζικά στοιχεία [αριθμούς πιστωτικών-χρεωστικών καρτών, διαπιστευτήρια εισόδου σε λογαριασμούς ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking)]. Η ΕΛΑΣ συστήνει στους πολίτες:
    - Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν λαμβάνουν τέτοιου είδους κλήσεις.

    - Να μην αποκαλύπτουν ποτέ προσωπικά ή τραπεζικά δεδομένα μέσω τηλεφώνου.
    - Να μην ακολουθούν ύποπτους υπερσυνδέσμους (links) που λαμβάνουν σε συνέχεια αντίστοιχων τηλεφωνικών κλήσεων.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Σε 11 εκατομμύρια συσκευές Android έχει ήδη περάσει το κακόβουλο λογισμικό Necro
    Σε 11 εκατομμύρια συσκευές Android έχει ήδη περάσει το κακόβουλο λογισμικό Necro

    Ως ιδανικό κέντρο διανομής κακόβουλου λογισμικού χρησιμοποιείται από επιτήδειους το κατάστημα εφαρμογών της Google, και αυτό δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη για κανέναν καθώς, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, οι χρήστες Android πρόκειται να κατεβάσουν, από το Play Store, 136 δισεκατομμύρια εφαρμογές το 2025 και 143 δισεκατομμύρια εφαρμογές το 2026.

    Στο λειτουργικό σύστημα Android, σύμφωνα με τους ερευνητές ασφαλείας της Kaspersky SecureList, έχει βρεθεί και το διαβόητο κακόβουλο λογισμικό Necro. Υπολογίζεται ότι, περισσότερες από 11 εκατομμύρια συσκευές, έχουν μολυνθεί- πρόκειται για αριθμό λήψεων τον οποίο εκτιμούν οι ερευνητές που αναζήτησαν τις μολυσμένες εφαρμογές. Κάποιες από τις εφαρμογές, όπως οι Wuta Camera και Max Browser, είναι επιβεβαιωμένα μολυσμένες. Το κακόβουλο λογισμικό φέρουν ακόμα και mods για το WhatsApp από ανεπίσημες πηγές, καθώς και ένα mod για το Spotify που - όπως η premium υπηρεσία της πλατφόρμας- ονομάζεται Spotify Plus. Οι ερευνητές αναφέρουν ακόμα και έναν αριθμό μολυσμένων mods για παιχνίδια όπως το Minecraft και το Melon Sandbox.

    Το κακόβουλο λογισμικό ήταν μέρος της Wuta Camera από την έκδοση 6.4.2.148 μέχρι την ανακάλυψη και την αφαίρεσή του στην έκδοση 6.4.7.138, όπως σημειώνεται στην έκθεση της Kaspersky SecureList. Το Max Browser αφαιρέθηκε από το Play Store, αλλά είχε προλάβει να κατέβει και να εγκατασταθεί περισσότερες από ένα εκατομμύριο φορές, και περιείχε το Necro από την έκδοση 1.2.0 και μετά.

    Πώς λειτουργεί το κακόβουλο λογισμικό στη συσκευή σας

    Το κακόβουλο λογισμικό Necro έχει σχεδιαστεί για να δημιουργεί έσοδα για τον «επιτιθέμενο», εκτελώντας διεργασίες στο παρασκήνιο του τηλεφώνου σας και είναι κατασκευασμένο για να μη γίνεται αντιληπτό.

    Ο τρόπος λειτουργίας του, με λίγα λόγια, είναι ότι ανοίγει και κάνει κλικ σε διαφημίσεις για να δημιουργήσει έσοδα, αλλά αυτό γίνεται μέσω αόρατων παραθύρων. Η Google δήλωσε ότι όλες οι γνωστές μολυσμένες εφαρμογές έχουν ήδη αφαιρεθεί και ότι οι περισσότεροι χρήστες θα έπρεπε να έχουν προστατευτεί από το Google Play Protect, το προεπιλεγμένο antivirus στις περισσότερες συσκευές Android.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Πύργος: Εξαπάτησαν 74χρονη με το σενάριο του τραυματισμού της κόρης - Οι δράστες πήραν κοσμήματα και λίρες αξίας 25.000 ευρώ
    Πύργος: Εξαπάτησαν 74χρονη με το σενάριο του τραυματισμού της κόρης - Οι δράστες πήραν κοσμήματα και λίρες αξίας 25.000 ευρώ

    Θύμα απατεώνων έπεσε μια 74χρονη γυναίκα στον Πύργο, όταν το πρωί της Πέμπτης, δέχθηκε τηλεφώνημα από επιτήδειους που χρησιμοποίησαν το γνωστό σενάριο του τραυματισμού της κόρης για να της ζητήσουν χρήματα.

    Η γυναίκα που ακούστηκε από την άλλη πλευρά της τηλεφωνικής γραμμής, προσποιήθηκε την κόρη της 74χρονης. Της είπε πως είχε τραυματιστεί σοβαρά στο πόδι και πως θα έπρεπε να χειρουργηθεί άμεσα. Για να γίνει πιο πιστευτό το κόλπο, η επικοινωνία συνεχίστηκε με άντρα, ο οποίος προσποιήθηκε πως είναι γιατρός και άρχισε να αναφέρει λεπτομέρειες για τις ανάγκες της χειρουργικής επέμβασης, αλλά και τα χρήματα που απαιτούνταν για να γίνει αυτή άμεσα.

    Έτσι έπεισαν την 74χρονη να βάλει σε μια τσάντα ότι είχε αξίας που θα μπορούσε να καλύψει τα έξοδα της επέμβασης και λίγη ώρα αργότερα έξω από το σπίτι της βρέθηκε ο απατεώνας που παρέλαβε, κοσμήματα και 26 χρυσές λίρες συνολικής αξίας 25.000 ευρώ καθώς και το χρηματικό ποσό των 190 ευρώ.

    Όταν η ηλικιωμένη αντιλήφθηκε πως είχε πέσει θύμα απάτης ήταν πλέον αργά. Ενημέρωσε τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου και πλέον σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αγνώστων δραστών για απάτη και γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό τους.

    Φωτογραφία: Freepik/Guzov Ruslan

  • Απατεώνας εξαπάτησε 65χρονη στο Ρέθυμνο - Zήτησε χρήματα για να κάνει εγχείρηση η κόρη της
    Απατεώνας εξαπάτησε 65χρονη στο Ρέθυμνο - Zήτησε χρήματα για να κάνει εγχείρηση η κόρη της

    Μια 65χρονη γυναίκα έπεσε θύμα επιτήδειου απατεώνα στο Ρέθυμνο, δίνοντάς του χρήματα και κοσμήματα.

    Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η γυναίκα δέχθηκε τηλεφώνημα από άγνωστο άνδρα, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είναι γιατρός του νοσοκομείου Ρεθύμνου.

    Στη συνέχεια της είπε πως η κόρη της τραυματίστηκε σε τροχαίο και υπήρχε η ανάγκη να χειρουργηθεί άμεσα, αλλά προκειμένου να χειρουργηθεί κατά προτεραιότητα και να μην κινδυνέψει περαιτέρω η ζωή της, θα έπρεπε να δώσει ένα χρηματικό ποσό.

    Η 65χρονη πείστηκε, όμως επειδή δεν είχε το ποσό, συμφώνησε να δώσει πέρα από μετρητά, και κοσμήματά της. Στη συνέχεια, άγνωστος άνδρας μετέβη στο σπίτι της, όπου η γυναίκα-θύμα, του παρέδωσε 350 ευρώ και χρυσαφικά αξίας 12.000 ευρώ.

    Λίγη ώρα αργότερα και μετά από επικοινωνίες που είχε με συγγενείς της, αντιλήφθηκε ότι είχε πέσει θύμα απάτης οπότε και κατήγγειλε τα όσα της συνέβησαν στις Αρχές. Από πλευράς της αστυνομικής διεύθυνσης Ρεθύμνου, διεξάγεται έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.

    Πηγή: cnn.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο