Σάββατο, 09 Ιουλίου 2022 18:23

ΕΟΠΥΥ: Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε απάτες σε βάρος του οργανισμού

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Μία σύλληψη, ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ακόμα ένα άτομο

Τη δράση σπείρας που διέπραττε απάτες σε βάρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), εξακρίβωσε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας. Συνελήφθη ένα άτομο, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα. Παράλληλα, ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ακόμα ένα άτομο. Σύμφωνα με την έρευνα της ΕΛΑΣ, από τον Απρίλιο του 2021, τουλάχιστον τέσσερις εμπλεκόμενοι συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση, με σκοπό τη διάπραξη απατών σε βάρος του ΕΟΠΥΥ.
Οι κατηγορούμενοι προμηθεύονταν μεγάλο αριθμό φαρμακευτικών ναρκωτικών δισκίων, μέσω υφαρπαχθέντων ιατρικών συνταγών, ενώ για την έκδοση των συνταγών υπέκλεπταν προσωπικά στοιχεία ασφαλισμένων. Στη συνέχεια πλησίαζαν ιατρούς για τη συνταγογράφηση, τους οποίους είτε παραπλανούσαν ως προς την πραγματική τους ταυτότητα, είτε προσποιούνταν υπαλλήλους ιδρυμάτων. Κατάφερναν έτσι την έκδοση ψευδών ιατρικών συνταγών και την εξαπάτηση του ΕΟΠΥΥ, που κατέβαλε αποζημίωση για την εκτέλεσή τους.
Σημειώνεται, ότι σε περίπτωση άρνησης των ιατρών να εκδώσουν τις ιατρικές συνταγές, τους εκβίαζαν με απειλές κατά των ίδιων ή συγγενικών τους προσώπων. Με την συγκεκριμένη μέθοδο η συμμορία πέτυχε την έκδοση τουλάχιστον 74 ψευδών ιατρικών συνταγών ναρκωτικών σκευασμάτων, από 9 διαφορετικούς ιατρούς, χρησιμοποιώντας τους ΑΜΚΑ 23 ασφαλισμένων, εν αγνοία τους, που αντιστοιχούν σε 5.520 ναρκωτικά δισκία. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 09 Ιουλίου 2022 15:17

Σχετικά Άρθρα

  • Σάλος με την καταγγελία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τις απάτες με παράνομες αποζημιώσεις - Η απάντηση
    Σάλος με την καταγγελία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τις απάτες με παράνομες αποζημιώσεις - Η απάντηση

    Τη δική του απάντηση δίνει ο ΟΠΕΚΕΠΕ στις καταγγελίες του πρόεδρου της Ένωσης Αγροτικού Συνεταιρισμού Νάξου, Δημήτρη Καπούνη στο OPEN για το «κόλπο» με τις αποζημιώσεις χιλιάδων ευρώ από τον Οργανισμό.

    Kύκλωμα επιτηδείων θησαύριζε τα τελευταία χρόνια λαμβάνοντας φουσκωμένες επιδοτήσεις από το Εθνικό Απόθεμα που καταβάλλεται μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων) και ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Κυριάκος Μπαμπασίδης, απάντησε μέσω του OPEN.

    «Ο κ. Καπούνης πλαστογράφησε»

    Ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Κυριάκος Μπαμπασίδης απάντησε μέσω της εκπομπής «Ώρα Ελλάδας», χωρίς φυσική παρουσία πάνω στα όσα είχε καταγγείλει ο κ. Καπούνης. Όπως αναφέρει ο κ. Μπαμπασίδης, ο κ. Καπούνης πλαστογράφησε μισθωτήριο Μονής για να αποφύγει το ΑΤΑΚ (Αριθμός Ταυτότητας Ακινήτου). «Λαμβάνουμε 650.000 αιτήσεις και δεν μπορούμε να τις ελέγξουμε μια-μια. Υπάρχει ένα ειδικό σύστημα, ένας αλγόριθμος όπου γίνεται ένας ενδεικτικός έλεγχος και δίνουμε στο 99% το πρώτο ποσό, την προκαταβολή και στον δεύτερο έλεγχο "κοκκινίζουν" όλα. Ο κ. Καπούνης πήγε στις Αρχές μόλις είδε ότι "κοκκινίζεται". Πήρε τις 16.000 ευρώ και μετά απευθύνθηκε στις Υπηρεσίες» εξήγησε σχετικά.

    «Ηθικός αυτουργός ο κ. Καπούνης»

    Παράλληλα τόνισε ότι «ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικού Συνεταιρισμού Νάξου, δυσφήμισε τον Οργανισμό και την χώρας μας και είναι ηθικός αυτουργός, καθώς ώθησε κι άλλους στην πλαστογραφία και στο να εξαπατήσουν τον Οργανισμό. Παράλληλα ανέφερε ότι ουδέποτε ο κ. Καπούνης έλαβε 40.000 ευρώ».

    Τέλος, τόνισε ότι γνωρίζει τα λάθη που έχουν γίνει και στοχεύει στην εξυγίανση του Οργανισμού και στη στήριξη των αγροτών.

    Πώς έστηναν απάτες με παράνομες δηλώσεις

    Την αποκάλυψη των επιτηδείων που θησαύριζε τα τελευταία χρόνια λαμβάνοντας φουσκωμένες επιδοτήσεις από το Εθνικό Απόθεμα έκανε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικού Συνεταιρισμού Νάξου, Δημήτρης Καπούνης την Παρασκευή (11/10) μέσω της εκπομπής «Ώρα Ελλάδας» στο OPEN.

    Ο Πρόεδρος της Ένωσης διαπίστωσε πως κάποιοι δήλωναν κατά καιρούς στο νησί της Νάξου αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας, ψευδώς, δεκαπλάσιες εκτάσεις προκειμένου να λάβουν αποζημιώσεις. Σε μια προσπάθεια λοιπόν να αποδείξει την απάτη πήγε στην υπηρεσία και δήλωσε 7.000 στρέμματα! Χωρίς να γίνει ο σχετικός έλεγχος η αίτησή του πέρασε και λίγους μήνες αργότερα του καταβλήθηκε το ποσό των 16.391.

    Αμέσως ανέφερε το γεγονός στον εισαγγελέα και στον ΟΠΕΚΕ προκειμένου να αποδείξει το λάθος που γίνεται, τόσο στην περίπτωσή του όσο και σε δεκάδες άλλες περιπτώσεις ανά την επικράτεια. Λίγο καιρό αργότερα, ο Οργανισμός του έκανε μήνυση για ψευδή δήλωση ενώ μερικές εβδομάδες αργότερα, πάλι χωρίς έλεγχο του τι έχει δηλώσει ο κ. Καπούνης, του καταβάλλονται άλλα 40.000 ευρώ!

    «Πάρτι γίνεται στον ΟΠΕΚΕΠΕ»

    Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικού Συνεταιρισμού Νάξου, Δημήτρης Καπούνης ανέφερε σχετικά: «Εδώ και κάποια χρόνια γίνεται πάρτι στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Από το 2020 λέω ότι στη Νάξο έρχονται από άλλα μέρη της Ελλάδας και δηλώνουν εκτάσεις και παίρνουν χρήματα, τα οποία στερούνται οι Ναξιώτες αγρότες και κτηνοτρόφοι. Το 2023 αναγκάζομαι και κάνω μια αίτηση και δηλώνω 7.661 στρέμματα, βοσκοτόπια και ελιές και 100 πρόβατα και περίμενα να δω αν θα πληρωθεί η αίτησή μου αυτή. Στις 3 Οκτωβρίου του 2023 την έκανα την αίτηση και στις 28 Δεκεμβρίου του 2023 μου μπαίνουν στον λογαριασμό 16.391 ευρώ για τα στρέμματα που δεν έχω!». Συνεχίζοντας ανέφερε: «Αμέσως μιλάω με τον δικηγόρο μου και την Εισαγγελία και επιστρέφω τα χρήματα. Μετά από 2 μήνες ο ΟΠΕΚΕΠΕ μου έκανε μήνυση με την κατηγορία της απάτης. Επειδή έκανα απάτη την επόμενη χρονιά, φέτος τον Μάιο και επειδή υπήρχε η αίτηση που είχα κάνει από το 2023, με αποζημίωσε με άλλες 40.000 ευρώ!».

    Και καταλήγει ο κ. Καπούνης: «Το έκανε αυτό γιατί πολλοί πήγαιναν στη Νάξο να δηλώσουν εκτάσεις και να πάρουν αποζημιώσεις. Ήθελα να δείξω πως έρχονται άλλοι εδώ και παίρνουν τα λεφτά του Ναξιώτη. Δεν γίνεται σωστή διασταύρωση στοιχείων».

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Σπείρα εξαπατούσε ηλικιωμένες σε όλη την Ελλάδα
    Σπείρα εξαπατούσε ηλικιωμένες σε όλη την Ελλάδα

    Ύστερα από έρευνες, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν το βράδυ της Τετάρτης τους «εισπράκτορες» στην πόλη της Λάρισας και να τους συλλάβουν

    Κοντά στην πλήρη εξάρθρωση ενός κυκλώματος απατεώνων που είχαν απλώσει τα “δίχτυα” τους σε διάφορες περιοχές της χώρας βρίσκονται οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ιωαννίνων, οι οποίοι έφτασαν μέχρι τη Λάρισα για να συλλάβουν τους δυο “εισπράκτορες”, έναν 55χρονο Έλληνα και μία 52χρονη Ουκρανή.
    Είχε προηγηθεί, το μεσημέρι της Τετάρτης, τηλεφώνημα από έναν άγνωστο που παρίστανε τον νοσοκομειακό γιατρό σε μια 77χρονη στη Νεοκαισάρεια και της ζήτησε αρχικά 70.000 ευρώ για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση η κόρη της, που δήθεν ήταν θύμα τροχαίου ατυχήματος. Η ηλικιωμένη δεν είχε παρά μόνο 250 ευρώ και ο “γιατρός” ζήτησε και τα τιμαλφή της, τα οποία παρέλαβε η Ουκρανή που πήγε στο σπίτι της με αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 55χρονος.

    Ύστερα από έρευνες, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν το βράδυ της Τετάρτης τους “εισπράκτορες” στην πόλη της Λάρισας και να τους συλλάβουν. Από τη προανάκριση εξακριβώθηκε ότι σε άλλες τρεις περιπτώσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιρού είχαν ζητήσει 170.000 ευρώ από ηλικιωμένες κατοίκους της Σύρου, της Κεφαλλονιάς και της Φλώρινας, αλλά τελικά παρέλαβαν συνολικά 73.300 ευρώ.

    Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν το αυτοκίνητο του 55χρονου, ένας σουγιάς και 400 ευρώ και οδηγήθηκε μαζί με την Ουκρανή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων όπου τους ασκήθηκαν διώξεις για σύσταση συμμορίας και απάτη από κοινού και για παράβαση του νόμου περί όπλων. Η έρευνα της Ασφάλειας συνεχίζεται για την ταυτοποίηση των συνεργών τους και την εξιχνίαση τυχόν εμπλοκής τους και σε άλλες παρόμοιες απάτες.
    Πηγή: Protothema.gr
  • ΕΟΠΥΥ: «Άμα σου δώσω κάνα δύο ΑΜΚΑ να μπεις να το φτιάξεις» - Τα στοιχεία που «έκαψαν» τα μέλη του κυκλώματος
    ΕΟΠΥΥ: «Άμα σου δώσω κάνα δύο ΑΜΚΑ να μπεις να το φτιάξεις» - Τα στοιχεία που «έκαψαν» τα μέλη του κυκλώματος

    Σοκ προκαλούν οι λεπτομέρειες από την εγκληματική δράση κυκλώματος γιατρών και φαρμακοποιών που διέπρατταν απάτες μαμούθ σε βάρος του ΕΟΠΥΥ με εικονική συνταγογράφηση. Η συνολική ζημιά ξεπερνά τα 3.500.000 ευρώ ενώ χρησιμοποιούσαν ακόμα και ΑΜΚΑ έγκλειστων στις φυλακές. Αποκαλυπτικοί για τη δράση των κατηγορούμενων είναι οι διάλογοι που έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

    Στο στόχαστρο των Αρχών για μήνες

    Για μήνες οι αξιωματικοί της οικονομικής αστυνομίας είχαν γίνει η σκιά του κυκλώματος και παρακολουθούσαν κάθε κίνηση τους, προσπαθώντας να εντοπίσουν τα στοιχεία για να σχηματίσουν την ογκωδέστατη δικογραφία για τις παράνομες συνταγογραφήσεις που ζημίωναν τον ΕΟΠΥΥ.

    Ανάμεσα στους κατηγορούμενους, ένας μαιευτήρας-γυναικολόγος που συνταγογραφούσε δερματολογικά και μυοσκελετικά σκευάσματα, ενώ εξέδιδε συνταγές και σε Α.Μ.Κ.Α. ανδρών. Σε βάρος των 16 συλληφθέντων ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για 8 κακουργήματα μεταξύ των οποίων σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

    Αποκαλυπτικοί διάλογοι

    Όπως μετέδωσε το OPEN, αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι για το πως καθημερινά οι κατηγορούμενοι συνταγογραφούσαν σε ΑΜΚΑ αλλοδαπών και μάλιστα ανασφάλιστων ή ακόμη και έγκλειστων στις φυλακές:

    • κατηγορούμενος α: Για τηλεφωνικά άμα σου δώσω κάνα δύο ΑΜΚΑ, να μπεις να το φτιάξεις είμαστε, εντάξει ;
    • κατηγορούμενος β: Τώρα , τώρα αυτή τη στιγμή, οκ.
    • κατηγορούμενος α: Πες ότι θα το ξαναγράψουμε μερικές φορές επίτηδες με διάγνωση πόνου, για να φανεί ότι είναι για πόνο και όχι για επιληψία.
    • κατηγορούμενος β: Για να φανεί ότι το παίρνει για πόνους! Κατάλαβα.

    Γιατρός «έγραφε» φάρμακα αξίας εκατομμυρίων σε «αόρατους» ασθενείς

    Φάρμακα αξίας σχεδόν 2 εκατομμυρίων ευρώ είχε συνταγογραφήσει ο γιατρός που εργαζόταν στην Κύπρο και είχε ηγετικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση που προκάλεσε ζημιά εκατομμυρίων στον ΕΟΠΥΥ.

    Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη δικογραφία, «έγραφε» φάρμακα στους...ασθενείς που υποτίθεται ότι εξέταζε στα Κέντρα Υγείας στα οποία είχε διοριστεί, ενώ δεν εμφανιζόταν σχεδόν ποτέ ο ίδιος στο πόστο του.

    Μόνος του ο 51χρονος γενικός ιατρός κατηγορείται πως έκανε ψευδείς συνταγογραφήσεις αξίας σχεδόν 2 εκατομμυρίων ευρώ σε διάστημα 4 ετών.

    Οι διάλογοι του γιατρού:

    • κατηγορούμενος α: Ε το μόνο καλό είναι ότι ταξιδεύω, πηγαίνω Ελλάδα, παίρνω κανένα φάρμακο από εκεί το φέρνω εδώ, Δηλαδή αυτή η OZEMPIC κάνει 105€. Εγώ την δίνω εκατό 100€. Έχει και συμμετοχή 25%, ένα πενηντάρι ας πούμε θα το βγάλω.
    • κατηγορούμενος β: Μάλιστα.

    Συνταγές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στην οικογένειά του

    Μέλη της οικογένειας του 51χρονου συγκαταλέγονται ανάμεσα στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ με την μεγαλύτερη φαρμακευτική δαπάνη, καθώς ο κατηγορούμενος γιατρός συνταγογραφούσε «με τη σέσουλα» φάρμακα σε συγγενείς του.

    Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην πολυσέλιδη δικογραφία, φάρμακο που ανήκει στην κατηγορία των αντιψυχωσικών-ψυχοτρόπων φαρμάκων, έχει συνταγογραφηθεί 69 φορές στη μητέρα του με συνολική δαπάνη φορέα 12.432,48€, 56 φορές στον πατέρα του με συνολική δαπάνη φορέα 9.552,64€ , 31 φορές στη σύζυγό του με συνολική δαπάνη φορέα 6.251,36€, 18 φορές στον γιο του με συνολική δαπάνη φορέα 3.605,65€ και 12 φορές στην κόρη του με συνολική δαπάνη φορέα 1.638,93€.

    Οι «αόρατοι» ασθενείς

    Αξίζει να σημειωθεί, πως ο 51χρονος γιατρός φέρεται να είχε συνταγογραφήσει περισσότερα από 4.000 φάρμακα σε ανθρώπους που δεν διέμεναν στις δηλωμένες διευθύνσεις ή απουσίαζαν στο εξωτερικό.

    Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται όταν οι άντρες και οι γυναίκες της Οικονομικής Αστυνομίας αναζήτησαν όλους αυτούς τους ανθρώπους στα σπίτια τους. Σε αρκετές περιπτώσεις, οι «γείτονες» των ανθρώπων αυτών δεν τους ήξεραν και, φυσικά, δεν τους είχαν δει ποτέ.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Εξαρθρώθηκε σπείρα με θύματα ηλικιωμένους - Τα βίντεο από τη δράση τους
    Εξαρθρώθηκε σπείρα με θύματα ηλικιωμένους - Τα βίντεο από τη δράση τους

    Στα «χέρια» των Αρχών βρέθηκαν πέντε άτομα που προσποιούνταν τους υπαλλήλους εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας και αφού εισέβαλαν σε σπίτια ηλικιωμένων έκλεβαν και εξαφανίζονταν.

    Συνολικά συνελήφθησαν πέντε άνδρες από τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ και μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί η συμμετοχή τους σε πάνω από οκτώ περιπτώσεις κλοπής με τον ίδιο τρόπο.

    Από τον περασμένο Απρίλιο, είχαν αποφασίσει τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης να στήσουν το κόλπο τους κυρίως σε Χολαργό και Αγία Παρασκευή. Χρησιμοποιούσαν ειδικό επιχειρησιακό όχημα, ενώ όπως αποτυπώνεται και στα βίντεο που δημοσιεύει το CNN Greece, προσπαθούσαν να φορούν χειρουργικές μάσκες πιστεύοντας πως με αυτό τον τρόπο καλύπτουν τα χαρακτηριστικά τους.

    Εντόπιζαν τους ηλικιωμένους κυρίως σε μίνι μάρκετ και περίπτερα και αφού τους προσέγγιζαν, προσποιούνταν τους τεχνικούς και ΔΕΗ για να τους κερδίσουν την εμπιστοσύνη.

    Στη συνέχεια, έμπαιναν στο διαμέρισμα μαζί με τον ηλικιωμένο και ο ένας από τους κακοποιούς έμενα μαζί με τα θύματα, ενώ ο δεύτερος ερευνούσε τους χώρους του σπιτιού αρπάζοντας ότι πολύτιμο έβρισε.

    Οι Αρχές εκτιμούν ότι το παράνομο όφελος έφτανε τις 685.000 ευρώ. Όλοι οι κρατούμενοι οδηγήθηκαν στον ανακριτή και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

    Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές από οικίες ηλικιωμένων, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους παροχής ηλεκτρικής ενέργειας ή τους συντηρητές ασανσέρ.

    Συνελήφθησαν μεσημβρινές ώρες της 8-7-2024 στην Γλυφάδα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης, πέντε ημεδαποί (ηλικίας 48, 40, 38, 25 και 23 ετών) μετά από καταδίωξη.

    Νωρίτερα, ανωτέρω αστυνομικοί κατόπιν σήματος του κέντρου για ύποπτο όχημα εντόπισαν το εν λόγω όχημα με -5- επιβαίνοντες και τους κάλεσαν σε έλεγχο.

    Ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις των αστυνομικών και επιτάχυνε, κινούμενος ανάποδα σε παρακείμενη οδό όπου σταμάτησε εντός πιλοτής πολυκατοικίας με τους κατηγορούμενους να προσπαθούν να διαφύγουν πεζή.

    Ακολούθησε πεζή καταδίωξη, ότου εντοπίστηκαν και δεσμεύτηκαν όλοι οι επιβαίνοντες από τις αστυνομικές δυνάμεις.

    Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους για -κατά περίπτωση- συμμορία σε σκοπό τη διάπραξη διακεκριμένων κλοπών κατά συναυτουργία, κατ΄επάγγελμα και κατ’εξακολούθηση, επικίνδυνη οδήγηση, απείθεια, απάτη με υπολογιστή και κλοπές κατά συναυτουργία ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ακόμα ένα μέλος της συμμορίας.

    Όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα, οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2024, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε ομάδα με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους μεταξύ των μελών της, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών από οικίες ηλικιωμένων κυρίως σε περιοχές των Βορείων Προαστίων Αττικής.

    Ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της συμμορίας κατά τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες, κινούνταν στις ανωτέρω περιοχές αναζητώντας οικίες όπου διέμεναν ηλικιωμένα άτομα που ενδεχομένως να πείθονταν από τα τεχνάσματα που χρησιμοποιούσε η συμμορία προκειμένου να εισβάλλει στις οικίες τους και με τη μέθοδο της απασχόλησης να ολοκληρώσουν την εγκληματικές τους πράξεις.

    Όταν τους εντόπιζαν, τους προσέγγιζαν υποδυόμενοι τους υπαλλήλους εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας ή τους συντηρητές ανελκυστήρων οι οποίοι τους επισκέπτονται δήθεν για εργασίες στο δίκτυο ρεύματος ή βλάβης του ασανσέρ.

    Όταν οι παθόντες πείθονταν για την ιδιότητα τους και οι κατηγορούμενοι κατάφερναν να εισέλθουν εντός των οικιών, ένα μέλος αναλάμβανε την απασχόληση του παθόντος, αποπροσανατολίζοντας τον με διάφορες προφάσεις (έλεγχος των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων ή οικιακών συσκευών), ώστε τα υπόλοιπα μέλη με γρήγορες και μεθοδευμένες κινήσεις να ερευνήσουν τους χώρους και να αφαιρέσουν κοσμήματα και χρηματικά ποσά.

    Ενίοτε τα μέλη της εγκληματικής ομάδας διέπρατταν κλοπές σε βάρος ανυποψίαστων οδηγών μετερχόμενοι το πρόσχημα της πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος, αφαιρώντας από το εσωτερικό των οχημάτων τσάντες και πορτοφόλια που περιείχαν χρηματικά ποσά και τραπεζικές κάρτες και εν συνεχεία, χρησιμοποιώντας τις αφαιρεθείσες τραπεζικές κάρτες, πραγματοποιούσαν ανέπαφες συναλλαγές σε διάφορα καταστήματα.

    Κατά την διάπραξη των κλοπών και με απώτερο στόχο την επιτυχή έκβαση των ενεργειών τους, ο οδηγός ανέμενε στο εσωτερικό του «επιχειρησιακού οχήματός» εκτελώντας παράλληλα και χρέη τσιλιαδόρου με σκοπό την άμεση διαφυγή από τα σημεία των κλοπών και αφετέρου την έγκαιρη ειδοποίηση των υπόλοιπων μελών σε περίπτωση ανακάλυψης της παράνομης δράσης τους.

    Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί -8- περιπτώσεις κλοπών σε Νέο Ψυχικό, Χολαργό, Κηφισιά, Αγία Παρασκευή.

    Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο «επιχειρησιακό όχημα» και την κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρουχισμός, κοσμήματα, μάσκες και γάντια μιας χρήσης και κινητά τηλέφωνα.

    Το περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν από την εγκληματική τους δραστηριότητα υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις -685.000- ευρώ.

    Σημειώνεται ότι σε βάρος δύο εκ των συλληφθέντων (38χρονος και 25χρονος), εκκρεμούσε δικαστική απόφαση, με την οποία καταδικάστηκαν σε συνολική ποινή κάθειρξης -8- ετών καθώς είχαν ενταχθεί σε συμμορία που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ΄εξακολούθηση.

    Ειδικότερα, οι -2- φυγόποινοι κατά τα έτη 2021 και 2022, είχαν ενταχθεί σε συμμορία η οποία διέπραξε πλήθος διακεκριμένων κλοπών από οικίες στην Αττική.

    Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών ενώ η έρευνα για τη εξακρίβωση του πλήρους εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας συνεχίζεται.

    Πηγή: cnn.gr

  • «Δεν θα το παίξω άγιος»: Τι απαντά ο ηθοποιός που κατηγορείται ότι ήταν μέλος της συμμορίας που έκλεβε αυτοκίνητα
    «Δεν θα το παίξω άγιος»: Τι απαντά ο ηθοποιός που κατηγορείται ότι ήταν μέλος της συμμορίας που έκλεβε αυτοκίνητα

    Νέες αποκαλύψεις έρχονται «στο φως» για τη σπείρα που έκλεβε αυτοκίνητα στην Αττική. Τουλάχιστον 40 κλοπές οχημάτων και δύο μοτοσικλετών, έχουν εξιχνιάσει οι αστυνομικοί ενώ έξι έχουν συλληφθεί, ανάμεσα τους και ένας ηθοποιός, ο οποίος είχε ρόλο σε πασίγνωστη σειρά της ελληνικής τηλεόρασης - στο Κωνσταντίνου και Ελένης.

    «Δεν θα το παίξω άγιος»

    «Δεν θα το παίξω άγιος» φέρεται να ανέφερε ο ηθοποιός στην κατάθεσή του σύμφωνα με τον Alpha. «Είμαι ιδιοκτήτης συνεργείου αυτοκινήτων και πώλησης ανταλλακτικών τα τελευταία 21 χρόνια. Είμαι καλός μάστορας και έχω δουλειά όλα αυτά τα χρόνια. Είμαι χωρισμένος και έχω ένα αγοράκι 11 ετών» είπε χαρακτηριστικά. «Δεν θα το παίξω άγιος, αλλά για τα αμάξια που μου λέτε, θα σας πω ό,τι έχει γίνει. Αρχικά, θέλω να σας πω ότι γνωρίζω τον (όνομα φερόμενου ως αρχηγού της σπείρας), τον οποίο φωνάζουμε (…) και το επώνυμό του το έμαθα σήμερα.

    Εγώ δεν είμαι κλέφτης αυτοκινήτων. Δεν έχω κλέψει ποτέ, αλλά γνωρίζω ότι στο χώρο μας δεν είναι όλα καθαρά. Εγώ θα σας μιλήσω για τέσσερα αυτοκίνητα. Επειδή εμπορεύομαι και ανταλλακτικά, πέρα από τις επισκευές των αυτοκινήτων που μου έφεραν στο συνεργείο, έκανα και κάποιες αποσυναρμολογήσεις πλημμυρισμένων αυτοκινήτων, τα οποία όμως είχαν ανταλλακτικά φανοποιίας και τα οποία ήταν σε καλή κατάσταση.

    Δηλαδή, έβρισκα αυτοκίνητα από ασφαλιστικές εταιρείες, τα έλυνα και μεταπωλούσα κάποια ανταλλακτικά μέσω ίντερνετ».

    Αποκαλυπτικοί για τη δράση της συμμορίας που έκλεβε αυτοκίνητα στην Αττική είναι οι διάλογοι των μελών της, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

    «Ένα χιλιάρικο παίρνουμε» - «Στο φως» οι αποκαλυπτικοί διάλογοι

    «Στο φως» έρχονται και οι αποκαλυπτικοί τους διάλογοι όπου τα μέλη αναφέρονται στα χρηματικά ποσά που αποκόμιζαν.

    Αναλυτικά:

    • Ένα χιλιάρικο παίρνουμε. Γι’ αυτό το αυτοκίνητο.
    • (ακατάληπτο) οκτώ κατοστάρικα;
    • οκτώ παίρνουμε κόψιμο.
    • εφτά παίρνουμε κόψιμο σε τέτοια αυτοκίνητα
    • Ααααα. Πες μου τι να του πάρουμε.
    • Δεν ξέρω
    • Θα τον …τον ….
    • Κανένα οκτακοσάρι θα του πάρουμε. Χίλια έπρεπε να του παίρνω κανονικά. Του […] λέω
    • Ε ένα οκτακοσάρι. Αφού είναι καλυμμένος, τα πατάει, τα πετάει. Γιατι δεν έρχεται να βοηθήσει;;
    • Έρχεται δεν έρχεται τα νούμερα είναι αυτά φίλε. Είναι αυτοκίνητο πολυτελείας, τέλος. Τέλος.

    «Να προλάβουμε να πληρωθούμε…»

    Σε άλλη συνομιλία, τα μέλη της οργάνωσης συνεννοούνται για το τι θα κάνουν δύο άλλα οχήματα που έχουν κλέψει και τα ανταλλακτικά. «Βάλε τον άλλον να βάλει έναν ιμάντα να το φορτώσω κατευθείαν. Να προλάβουμε να πληρωθούμε και απ’ τα δυο», λέει ο ένας, σύμφωνα με τις συνομιλίες που έχουν καταγράψει οι αστυνομικές αρχές.

    • Έλα ρε μανάρι.
    • Με τα ραμ και του φιατ του στραπατσαρισμένου τι θα κάνεις;
    • Δε νομίζω να τα θέλουμε.
    • Εντάξει.
    • Να σου πω.
    • Λέγε.
    • Εγώ είμαι γυρισμό. Έχει βγει τίποτα από το άλλο το μπορντό;;
    • Τι ώρα έρχεσαι.
    • Ε;
    • Τι ώρα έρχεσαι ρε;;
    • Εγώ σε μισή ώρα το πολύ είμαι εκεί. Φιλαδέλφεια έχω φτάσει.
    • Ε εντάξει άντε έλα από εδώ και…
    • Το άλλο είναι έτοιμο δλδ, ε;;
    • Ναι μωρέ.
    • Βάλε τον άλλον να βάλει έναν ιμάντα να το φορτώσω κατευθείαν. Να προλάβουμε να πληρωθούμε και απ’ τα δυο.
    • Έλα, γεια.
    • Έλα.
    Πηγή: Ethnos.gr
  • Σπείρα ξυλοκοπούσε θαμώνες νυχτερινών κέντρων: Τα μέλη της συμμετείχαν και σε οπαδικά επεισόδια
    Σπείρα ξυλοκοπούσε θαμώνες νυχτερινών κέντρων: Τα μέλη της συμμετείχαν και σε οπαδικά επεισόδια

    Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας εξαπέλυαν επιθέσεις σε πελάτες νυχτερινών καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας και σε φιλάθλους κατά τη διεξαγωγή αγώνων ποδοσφαίρου εντός των αγωνιστικών χώρων, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

    Για τον τερματισμό της δράσης τους πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα (19/2) συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία συνελήφθησαν 8 άτομα, ενώ αναζητείται ακόμη ένα άτομο μέλος της συμμορίας

    Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για επικίνδυνη και βαριά σωματική βλάβη που τελέσθηκε στο πλαίσιο συσταθείσας συμμορίας, παράβαση των νόμων περί όπλων, ναρκωτικών, φωτοβολίδων και βεγγαλικών και περί ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού, για ΚΟΚ, διατάραξη κοινής ειρήνης και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

    Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ από την έρευνα προέκυψε ότι τα μέλη της οργάνωσης τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2022 ξυλοκοπούσαν πελάτες σε νυχτερινά καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας, ενώ εμπλέκονταν και σε οπαδικά επεισόδια εντός αγωνιστικών χώρων κατά τη διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων στην Αττική

    Εμπλέκονται σε επεισόδιο που τραυματίστηκαν και αστυνομικοί

    Επιπρόσθετα διακριβώθηκε η εμπλοκή τους σε δύο επιθέσεις σε βάρος θαμώνων σε νυχτερινά μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας, τον Μάρτιο και Σεπτέμβριο του 2023, αποτέλεσμα των οποίων ήταν ο σοβαρός τραυματισμός πελατών, μεταξύ των οποίων και δυο εν ενεργεία αστυνομικών, καθώς επίσης και η συμμετοχή μελών της συμμορίας σε δύο συμπλοκές που έλαβαν χώρα μεταξύ οπαδών κατά τη διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων και τον Φεβρουάριο του 2024 σε αγωνιστικούς χώρους σε περιοχές της Αττικής.

    Ειδικότερα, τον Ιούνιο του 2022 σε γήπεδο στο Γκάζι, τουλάχιστον τρία από τα μέλη της συμμορίας είχαν επιτεθεί κατά των αστυνομικών δυνάμεων με πέτρες, πλαστικά καθίσματα, πλαστικά και γυάλινα μπουκάλια, φωτοβολίδες χειρός και με χρήση πυροσβεστήρων, τραυματίζοντας 2 αστυνομικούς. Επίσης, στις 18 Φεβρουαρίου 2024 σε γήπεδο στον Ασπρόπυργο, δύο από τους κατηγορούμενους φέρονται ότι ενεπλάκησαν στο περιστατικό με πυροβολισμούς.

    Τι κατασχέθηκε

    Από τις σωματικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, αλλά και τις έρευνες σε οικίες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων:

    • μεταλλική σιδερογροθιά με ενσωματωμένο
    • αναδιπλούμενο μαχαίρι
    • 3 μπαλτάδες
    • πτυσσόμενο γκλοπ
    • νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν 1,5 γραμμάριο ακατέργαστης κάνναβης
    • αναδιπλούμενο μαχαίρι και αναδιπλούμενος σουγιάς, 3 αεροβόλα πιστόλια
    • τσεκούρι μεσαίου μεγέθους
    • πινακίδα Ι.Χ.Ε. καταφανώς πλαστή
    • μονόκαννο κυνηγετικό όπλο άνευ αδείας
    • 20 φυσίγγια καραμπίνας
    • 2 αυτοσχέδιες συσκευασίες χρήσης ναρκωτικών ουσιών (φρίμπα)
    • προσαρμοσμένες σε πλαστικά μπουκάλια
    • χάρτινη συσκευασία με 1,8 γραμμάρια κοκαΐνη
    • 20 χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, χαρτονόμισμα των 200 ευρώ,καταφανώς πλαστά.

    Όπως επισημαίνεται από την Αστυνομία οι 7 από τους κατηγορούμενους έχουν απασχολήσει ξανά στο παρελθόν για διάφορα αδικήματα.Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν σε ανακριτή, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για την διακρίβωση του πλήρους εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Αυτές είναι οι απάτες που σαρώνουν με SMS και mail - Πώς θα καταλάβετε ότι είναι fake τα μηνύματα
    Αυτές είναι οι απάτες που σαρώνουν με SMS και mail - Πώς θα καταλάβετε ότι είναι fake τα μηνύματα

    Τελικά οι απόπειρες εξαπάτησης πολιτών, με δήθεν μηνύματα από την Εφορία και τα ΕΛΤΑ, που έφερε στο φως της δημοσιότητας το iefimerida, δεν ήταν μεμονωμένες περιπτώσεις.

    Διαπιστώνοντας ότι τα αντανακλαστικά των καταναλωτών έχουν ατονήσει αλλά και ότι οι μέθοδοι των κυκλωμάτων τελειοποιούνται σε ανησυχητικό βαθμό, οι ελληνικές τράπεζες σε συνεργασία με τη Mastercard ξεκίνησαν νέα εκστρατεία ενημέρωσης και αφύπνισης, ενώ και η ΑΑΔΕ, εν όψει των νέων φορολογικών δηλώσεων, συμβουλεύει τους φορολογούμενους πώς να αποφύγουν τις παγίδες.

    «Ψάρεμα» με δόλωμα επιστροφή φόρου

    Με το όρο «phishing» ορίζεται η απόπειρα υποκλοπής προσωπικών στοιχείων, όπως όνομα, ΑΦΜ, ημερομηνία γέννησης, τραπεζικοί λογαριασμοί ή κωδικοί πρόσβασης πολιτών με παραπλανητικά e-mails ή μηνύματα στο κινητό τηλέφωνο από υποτιθέμενες έμπιστες οντότητες, όπως η Εφορία. Τα πλαστά αυτά μηνύματα συνήθως περιέχουν κάποιο link προς έναν παραπλανητικό ιστότοπο.

    Το δόλωμα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι κάποια επιστροφή φόρου, που πρέπει να πιστωθεί στον τραπεζικό λογαριασμό του φορολογούμενου, ενώ έχουν καταγραφεί και απόπειρες εκφοβισμού με δήθεν δεσμεύσεις λογαριασμών από την Εφορία λόγω χρεών.

    Πώς θα εντοπίσετε τις... μαϊμούδες;

    - Αποστολέας: Τα συγκεκριμένα μηνύματα φαίνεται να αποστέλλονται από την ΑΑΔΕ, αλλά ο πραγματικός αποστολέας είναι άγνωστη ή παραφρασμένη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που προσομοιάζει με πραγματικές διευθύνσεις υπηρεσιών (ιδίως με αλλαγή ή προσθήκη χαρακτήρων). Επίσης, συχνά το όνομα αποστολέα κρύβει άλλη διεύθυνση, άσχετη με την υπηρεσία από την οποία φαίνεται να αποστέλλεται το μήνυμα.
    - Γλώσσα: Χαρακτηριστικά της απόπειρας εξαπάτησης είναι η παραλλαγή των μηνυμάτων με εμφανή λάθη στη χρήση της ελληνικής γλώσσας και η προτροπή να αποκαλύψετε προσωπικά σας στοιχεία. Εδώ απαιτείται, πάντως, ακόμα μεγαλύτερη προσοχή, καθώς καταγράφονται περιπτώσεις εξαπάτησης όπου τέτοιου είδους γραμματικά ή συντακτικά λάθη δεν εντοπίζονται εύκολα.

    Αυτό που επισημαίνει η ΑΑΔΕ είναι ότι δεν πρόκειται να σας ζητήσει, μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με κανέναν τρόπο και για κανέναν λόγο να αποκαλύψετε προσωπικά σας στοιχεία, όπως επίσης δεν θα σας αποστείλει ποτέ μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με προσωπικά φορολογικά σας δεδομένα (π.χ. ποσά οφειλών ή επιστροφών). Άρα το να πατήσετε το link που λάβατε με ένα τέτοιο μήνυμα, ανοίγει την Κερκόπορτα στους κυβερνοεγκληματίες.

    Μπαράζ «μαϊμού» μηνυμάτων

    Αντίστοιχα μέτρα αυτοπροστασίας συστήνουν και οι τράπεζες, σε μια συγκυρία κατά την οποία παρατηρείται έξαρση του φαινομένου των μαζικών ηλεκτρονικών μηνυμάτων, δήθεν προειδοποιητικών.

    Το κόλπο είναι γνωστό, ωστόσο κάθε φορά τελειοποιείται έτσι ώστε η απάτη να μην ξεχωρίζει εύκολα με την πρώτη ματιά. Στα μηνύματα αυτά ο πελάτης ενημερώνεται ότι παρατηρείται ύποπτη δραστηριότητα στον λογαριασμό του ή ότι έχει μπλοκαριστεί η κάρτα του για λόγους ασφαλείας. Το μόνο που έχει να κάνει ο πελάτης είναι να πατήσει το σχετικό link έτσι ώστε να επικαιροποιήσει τα στοιχεία του.

    Φυσικά, πρόκειται για μηνύματα phishing που αποσκοπούν στο να σας ξεγελάσουν ώστε να καταχωρίσετε σε απατηλή ιστοσελίδα, πανομοιότυπη με αυτήν της τράπεζάς σας, τους κωδικούς σας πρόσβασης στο e-banking ή τα στοιχεία της κάρτας σας, αλλά και τους Κωδικούς μιας Χρήσης (OTP) που λαμβάνετε εκείνη τη στιγμή και απαιτούνται για την έγκριση συναλλαγών.

    Νέο διεθνές κύκλωμα

    Είναι προφανές ότι δεν μιλάμε για ελληνικό πρόβλημα. Οι κυβερνοεπιθέσεις σε καταναλωτές, επιχειρήσεις, τράπεζες και κρατικές υπηρεσίες αναδεικνύονται σε διεθνή μάστιγα. Τελευταία περίπτωση το διεθνές κύκλωμα που εξάρθρωσαν το FBI και η Europol, σε έρευνα, στην οποία συμμετείχαν η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Κροατία, η Φινλανδία, η Γερμανία, η Μάλτα, οι Κάτω Χώρες, η Νιγηρία, η Ρουμανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

    Στις 7 Φεβρουαρίου συνελήφθησαν δύο ύποπτοι στη Μάλτα και στη Νιγηρία στο πλαίσιο της επιχείρησης. Οι ύποπτοι κατηγορούνται για την πώληση του κακόβουλου λογισμικού και την υποστήριξη εγκληματιών του κυβερνοχώρου, που χρησιμοποιούσαν το κακόβουλο λογισμικό Warzone RAT, ένα εξελιγμένο Trojan απομακρυσμένης πρόσβασης (RAT), που πωλούνταν μέσω διαδικτυακών τομέων.

    Το κακόβουλο λογισμικό RAT επέτρεπε στους εγκληματίες να περιηγούνται στα συστήματα αρχείων των θυμάτων, να λαμβάνουν στιγμιότυπα οθόνης, να καταγράφουν τις πληκτρολογήσεις, να κλέβουν τα ονόματα χρήστη και τους κωδικούς πρόσβασης των θυμάτων και να παρακολουθούν τα θύματα μέσω των διαδικτυακών τους καμερών, όλα αυτά χωρίς τη γνώση ή την άδεια των θυμάτων.

    Πηγή: Ιefimerida.gr

  • Εξαρθώθηκε σπείρα που έκλεβε αυτοκίνητα για παράνομες μεταφορές αλλοδαπών - Παρέδιδαν οχήματα και στην Ηλεία
    Εξαρθώθηκε σπείρα που έκλεβε αυτοκίνητα για παράνομες μεταφορές αλλοδαπών - Παρέδιδαν οχήματα και στην Ηλεία

    Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που συνέδραμε σε παράνομες μεταφορές αλλοδαπών - Τα μέλη της οργάνωσης παρέδιδαν αυτοκίνητα σε έτερους συνεργάτες τους προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σε παράνομες διακινήσεις - Έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση συνελήφθησαν τέσσερα μέλη της οργάνωσης

    Η πολύμηνη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Επιχειρησιακής Τακτικής και Δράσης της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησε στην αποδόμηση εγκληματικής οργάνωσης που συνέδραμε σε παράνομες μεταφορές αλλοδαπών.

    Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί αντίστοιχης αστυνομικής Υπηρεσίας της Βουλγαρίας και της Europol, διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της οργάνωσης αναζητούσαν και εύρισκαν είτε κλεμμένα οχήματα είτε αυτοκίνητα, οι ιδιοκτήτες των οποίων συμφωνούσαν στην πώλησή τους χωρίς ωστόσο να ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία μεταβίβασης του τίτλου κυριότητας, τα οποία στη συνέχεια παρέδιδαν σε συνεργούς τους προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σε διακινήσεις παράτυπων αλλοδαπών.

    Επίσης, παραποιούσαν και πλαστογραφούσαν άδειες κυκλοφορίας, προκειμένου να παραπλανούν τις αστυνομικές αρχές, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις ανέγραφαν ως ιδιοκτήτες αυτοκινήτων «εικονικούς» αλλοδαπούς και δημιουργούσαν αντίστοιχα «εικονικά» έγγραφα.

    Τα οχήματα τα παρέδιδαν σε διάφορα μέρη της Βόρειας Ελλάδας καθώς και στους Νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας, ενώ για να δυσχεραίνουν τον εντοπισμό τους στάθμευαν τα αυτοκίνητα σε χώρους στάθμευσης στη Θεσσαλονίκη, σε διαφορετικές περιοχές από αυτές που διέμεναν.

    Όπως πρόεκυψε από την έρευνα, τα έτη 2022 και 2023, τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποίησαν 45 οχήματα σε περιπτώσεις μεταφοράς και απόπειρας μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών.

    Σε συντονισμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες χθες (11-01-2024) συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί 28, 34 και 37 ετών και ένας 50χρονος ημεδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, και άμεση συνέργεια σε παράνομη προώθηση αλλοδαπών, ενώ επιπλέον έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται ακόμη 17 αλλοδαπά μέλη της οργάνωσης.

    Στην κατοχή των συλληφθέντων καθώς και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

    • Πινακίδες κυκλοφορίας οχημάτων,
    • Κλειδιά διαφόρων οχημάτων,
    • Άδειες κυκλοφορίας οχημάτων,
    • Χρηματικό ποσό 2.180 ευρώ και
    • Κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες δραστηριότητές τους.

    Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο