Κυριακή, 21 Αυγούστου 2022 13:50

Δράμα: Κοντά στον τερματισμό ήταν η ομάδα που χτυπήθηκε από κεραυνό - Πώς συνέβη το δυστύχημα

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Ενας 56χρονος νεκρός και ένας 55χρονος σοβαρά τραυματίας - Συνολικά 55 αθλητές συμμετείχαν στον νυχτερινό ορεινό αγώνα και έπρεπε μέσα σε 12 ώρες να καλύψουν μία απόσταση 36,7 χλμ.

Τραγική κατάληξη είχε ο αγώνας δρόμου αντοχής στο Φαλακρό Δράμας, με έναν 55χρονο άνδρα να χάνει τη ζωή του και έναν 56χρονο να έχει τραυματιστεί σοβαρά από κεραυνό. Ο τραυματίας και η σορός του άτυχου άνδρα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Καβάλας.

Η εκκίνηση του αγώνα, που διοργανώνεται από τον πεζοπορικό ορειβατικό σύλλογο Νευροκοπίου, έγινε στις 7 απόγευμα του Σαββάτου από τους Πύργους του δήμου Προσοτσάνης, στους πρόποδες του Φαλακρού.

Ο νυχτερινός, ορεινός αγώνας Six Peaks, στον οποίο συμμετείχαν 55 αθλητές από όλη τη χώρα, οι οποίοι έπρεπε μέσα σε 12 ώρες να καλύψουν μία απόσταση 36,7 χιλιομέτρων, περνά από τις έξι ψηλότερες κορυφές του Φαλακρού, με τερματισμό στο καταφύγιο του Χιονοδρομικού Κέντρου.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 21 Αυγούστου 2022 13:53

Σχετικά Άρθρα

  • Φρικτός θάνατος 65χρονου στον Βόλο – Τον βρήκε ο ανιψιός του σφηνωμένο στα κάγκελα της σκάλας
    Φρικτός θάνατος 65χρονου στον Βόλο – Τον βρήκε ο ανιψιός του σφηνωμένο στα κάγκελα της σκάλας

    Νεκρός εντοπίσθηκε σήμερα το μεσημέρι (20/10) ένας ηλικιωμένος άνδρας, ηλικίας 65 ετών, στον Βόλο. Το θύμα βρισκόταν στο σπίτι του, χωρίς να έχει δώσει σημάδια ζωής για ώρες στο συγγενικό του περιβάλλον, σύμφωνα με το thenewspaper.gr.

    Ο ανιψιός του ανησύχησε και τον επισκέφθηκε στην οικία του, στη διασταύρωση των οδών Αδμήτου και Επτά Πλατανίων. Τότε, τον εντόπισε νεκρό στις σκάλες του σπιτιού του, με το πόδι του σφηνωμένο στα κάγκελα της σκάλας.

    Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, στελέχη της οποίας έφθασαν στο σημείο και πλέον, διεξάγουν έρευνα για τα αίτια του θανάτου του.

    Πηγή: newsbomb.gr

  • Χαλκιδική: Θάνατος 19χρονου σε λούνα παρκ – «Θα πάνε φυλακή όλοι αυτοί οι οποίοι εμπλέκονται»
     Χαλκιδική: Θάνατος 19χρονου σε λούνα παρκ – «Θα πάνε φυλακή όλοι αυτοί οι οποίοι εμπλέκονται»

    Ο πατέρας του 19χρονου Γιάννη παλεύει από την πρώτη ημέρα για να αποδοθεί δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν όλοι όσοι ευθύνονται για τον θάνατο του γιου του.

    Αποφασισμένος να φτάσει την υπόθεση του θανάτου του γιου του μέχρι τέλους είναι ο Γιώργος Καϊμπαλής, πατέρας του 19χρονου Γιάννη που έχασε τη ζωή του σε λούνα παρκ του Δήμου Κασσάνδρας στη Χαλκιδική.

    Στο πόρισμα του διορισμένου πραγματογνώμονα προκύπτουν ευθύνες του Δήμου. Συγκεκριμένα αναφέρεται πως εάν το φονικό παιχνίδι —στο οποίο ανέβηκε ο 19χρονος— είχε ελεγχθεί βάσει όσων προβλέπονται στην υπουργική απόφαση, τότε θα ήταν αδύνατον να εγκριθεί.

    Στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγει και ο πραγματογνώμονας της ιδιωτικής πιστοποιημένης εταιρείας, επισημαίνοντας ότι η νομοθεσία απαιτεί σε τέτοια παιχνίδια να γίνεται περιοδικός έλεγχος κάθε οκτώ μήνες, κάτι που δεν προκύπτει από τα προσκομισθέντα έγγραφα πως πραγματοποιήθηκε.

    Τις επόμενες ημέρες οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της τραγωδίας στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής αναμένεται να δώσουν εξηγήσεις στο αστυνομικό τμήμα της Κασσάνδρας.

    «Λόγω της κατάστασης των μηχανημάτων σκοτώθηκε το παιδί»

    «Θα πάνε φυλακή όλοι αυτοί οι οποίοι εμπλέκονται, είτε από παράλειψη καθήκοντος, είτε επειδή είχαν σάπια μηχανήματα, είτε επειδή έδιναν ψεύτικες βεβαιώσεις. Ξεκαθαρίζει απόλυτα ο διορισμένος από την εισαγγελία επιθεωρητής – εμπειρογνώμονας ότι δια της παραλείψεως και λόγω της κατάστασης των μηχανημάτων σκοτώθηκε το παιδί. Ο Δήμος ήταν υποχρεωμένος να σφραγίσει το συγκεκριμένο παλιομάγαζο. Ο ίδιος ο Δήμος έδωσε άδεια το 2023 στο συγκεκριμένο λούνα παρκ. Έδωσε άδεια ο Δήμος, όπου πάνω στα έγγραφα γράφει ότι ο αρχικός τεχνικός έλεγχος θα προσκομιστεί, τα διάφορα πιστοποιητικά θα προσκομιστούν. Δούλεψε όλο το 2023 φέρνοντας σε κίνδυνο χιλιάδες παιδιά», είπε αρχικά μιλώντας στο Mega, ο πατέρας του Γιάννη, Γιώργος Καϊμπαλής.

    «Έθαψα δύο μέτρα παλικάρι»

    «Η αθλιότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν έχει φροντίσει μα στείλει ούτε έναν λειτουργό για να μπορέσει να πει πέντε πράγματα ανθρώπινα σε αυτήν την οικογένεια. Είναι ανύπαρκτοι όλοι. Εμένα αυτό μου δημιουργεί μεγαλύτερο μίσος. Αυτή την πολιτική να την εφαρμόσουν στα σπίτια τους, να δουν τι σημαίνει χάνω παιδί. Ποιος θα ‘φτιάξει’ αυτά τα παιδιά; Ποιος θα μπορέσει να πάρει από τη μνήμη αυτό που είδαν με την μητέρα τους; Ποιος; Αυτοί οι αλήτες; Και όσο δε γι΄αυτούς τους τύπους με τις γραβάτες, που είναι αιρετοί και σε 2-3 χρόνια θα είναι στα σπίτια τους, το δικό μου το παιδί δεν θα είναι στο σπίτι του. Έθαψα δύο μέτρα παλικάρι. Θα γίνει ο θάνατος του Γιάννη η αλλαγή σε πολλά πράγματα σε αυτόν τον τόπο».

    Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν ήρθε σε επικοινωνία με τη δήμαρχο, είπε:

    «Η συγκεκριμένη προσπαθεί να βρει πολιτικά στηρίγματα, εμένα δεν με αφορά. Έχει όμως δύο παιδιά. Εγώ είχα τρία, έχω δύο και ένα στην καρδιά μας. Θα μπορούσαμε να συγχωρέσουμε τον οποιοδήποτε, αλλά όταν προσπαθούν πάνω στο θάνατο του παιδιού μου να κάνουν πολιτική, εκεί δεν αντιλαμβάνονται τι μπορεί να συμβεί».

    Ακούστε τις δηλώσεις του κ. Καϊμπαλή:

    https://www.megatv.com?p=1672612

    Πηγή: in.gr

  • Γεωργία: Η στιγμή που κεραυνός χτυπάει 32χρονο - «Ένιωσα ότι πεθαίνω»
    Γεωργία: Η στιγμή που κεραυνός χτυπάει 32χρονο - «Ένιωσα ότι πεθαίνω»

    O Πάβελ Σμιρνόφ κεραυνοβολήθηκε ενώ χόρευε σε προβλήτα στην πόλη Μπατούμι

    Την τρομακτική στιγμή που ένας κεραυνός χτύπησε τον 32χρονο Πάβελ Σμιρνόφ ενώ αυτός χόρευε με τον αδερφό του και έναν φίλο τους σε προβλήτα στο Μπατούμι της Γεωργίας κατέγραψαν βίντεο που αναρτήθηκαν στο Χ.
    Στο βίντεο φαίνεται ο Σμιρνόφ να χορεύει όταν ξαφνικά κεραυνοβολείται και πέφτει αναίσθητος στο έδαφος.
    Περιγράφοντας τι ένιωσε όταν τον χτύπησε ο κεραυνός, ο 32χρονος είπε «το πρώτο που είδα ήταν ένα τούνελ με φως. Μετά άκοσα από τα παιδιά ότι ήταν κεραυνός και άρχισα να αντιλαμβάνομαι τι είχε συμβεί, αλλά ένιωθα ότι θα πεθάνω. Είχα πλήρη απώλεια συνείδησης, είχα χάσει την αίσθηση των άκρων μου».

    «Ένιωθα πόνο από εγκαύματα παντού. Πονούσα εσωτερικά, πονούσα στα πόδια μου, πονούσε το δέρμα μου. Ήταν πολύ δύσκολο να απαντήσω, ένιωθα ότι δεν μπορούσα να ανασάνω» συνέχισε την περιγραφή του ο 32χρονος.

    «Αυτό που σκεφτόμουν μόνο ήταν: γ...το, φαίνεται ότι ο θάνατος είναι απλός, είναι κρίμα να τελειώνουν όλα τόσο γρήγορα» πρόσθεσε ο 32χρονος.
    Αν και τα παπούτσια του διαλύθηκαν και υπέστη αρκετά εγκαύματα, οι γιατροί στο νοσοκομείο που μεταφέρθηκε διαπίστωσαν ότι δεν είχε τραυματιστεί σοβαρά.

    Όπως του είπαν, ήταν ένα θαύμα που δεν έχασε τη ζωή του ή δεν τραυματίστηκε βαρύτατα.

    Ο Σμιρνόφ παραμένει στο νοσοκομείο και αναμένεται να πάρει εξιτήριο τις επόμενες ημέρες.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Εύβοια: Πώς σημειώθηκε το δυστύχημα με την πτώση του 45χρονου στο πηγάδι
    Εύβοια: Πώς σημειώθηκε το δυστύχημα με την πτώση του 45χρονου στο πηγάδι

    Σοκ επικρατεί στην Εύβοια μετά τον τραγικό θάνατο του 45χρονου που έπεσε σε πηγάδι, ενώ έκανε εργασίες.

    Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής, όταν ο 45χρονης πήγε εκεί για να βοηθήσει έναν φίλο του για να καθαρίσει το πηγάδι. Ο άτυχος άνδρας σύμφωνα με πληροφορίες από την τοπική ιστοσελίδα evima.gr, κατεβαίνοντας τη σκάλα που ήταν εντός του πηγαδιού γλίστρησε στο τρίτο σκαλί με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του.

    Το πηγάδι είχε λίγο νερό μετά και είχε ύψος 11 μέτρα όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες. Ο άνδρας σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες είχε σοβαρά τραύματα στο κεφάλι.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Σύμη: Πώς έγινε το δυστύχημα με τον νεκρό μετανάστη - Οι λιμενικοί άνοιξαν πυρ
    Σύμη: Πώς έγινε το δυστύχημα με τον νεκρό μετανάστη - Οι λιμενικοί άνοιξαν πυρ

    Σύμφωνα με το Λιμενικό, οι ελληνικές Αρχές πυροβόλησαν κατά του ταχύπλοου για να το ακινητοποιήσουν

    Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του το πρωί της Παρασκευής στην θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Σύμης, όταν ένα ταχύπλοο που μετέφερε παράνομα μετανάστες από τις τουρκικές Αρχές δεν υπάκουσε στα ηχητικά σήματα του ελληνικού Λιμενικού.

    Αντίθετα, προχώρησε σε επικίνδυνους ελιγμούς προσπαθώντας να εμβολίσει το σκάφος των ελληνικών Αρχών, με αποτέλεσμα να κινδυνέψουν οι επιβαίνοντες και των δύο σκαφών.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN, οι άνδρες του Λιμενικού άνοιξαν πυρ στοχεύοντας τις μηχανές του δουλεμπορικού. Από τις σφαίρες τραυματίστηκε μετανάστης που καθόταν κοντά στην μηχανή.

    Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο γενικό νοσοκομείο της Ρόδου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ οι επιβαίνοντες του ταχύπλοου οδηγήθηκαν στο Λιμάνι της Σύμης.

    Τι υποστηρίζει το Λιμενικό για το δυστύχημα

    Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Λιμενικό Σώμα: «Τις πρωινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε στην θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Σύμης ύποπτο ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφος.

    Το Τ/Χ πολυεστερικό σκάφος, μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία του περιπολικού Λ.Σ. (ΠΛΣ), ανέπτυξε ταχύτητα με σκοπό την διαφυγή του.

    Ακολούθησε καταδίωξη από το ΠΛΣ, με τη χρήση ηχητικών και οπτικών σημάτων, στα οποία το Τ/Χ δεν συμμορφώθηκε, εκτελώντας επανειλημμένα ακραία επικίνδυνους ελιγμούς και εμβολίζοντας το ΠΛΣ στην αριστερή πλευρά και συγκεκριμένα πλησίον της θέσης του κυβερνήτη, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των μελών του πληρώματος του ΠΛΣ.

    Προκειμένου αποτραπεί ο άμεσος κίνδυνος για το ΠΛΣ και το πλήρωμά του, πραγματοποιήθηκαν αρχικά προειδοποιητικές βολές χωρίς αποτέλεσμα και ακολούθως στοχευμένες βολές στον εξωλέμβιο κινητήρα που αποσκοπούσαν στην ακινητοποίηση του ταχυπλόου.

    Κατόπιν της ακινητοποίησης του σκάφους, διενεργήθηκε έλεγχος επί του ταχυπλόου από το πλήρωμα του ΠΛΣ, όπου και διαπιστώθηκε ότι ένας 39χρονος άνδρας είχε τραυματιστεί θανάσιμα, πιθανόν από βολίδα.

    Ο 39χρονος μεταφέρθηκε με έτερο περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμάνι της Ρόδου και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, προκειμένου στη συνέχεια διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ρόδου.

    Στο Τ/Χ επέβαιναν συνολικά δεκατέσσερις (14) αλλοδαποί (5 ανήλικοι, 8 άντρες, 1 γυναίκα), ενώ από το Λιμεναρχείο Σύμης που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν δύο (02) αλλοδαποί που αναγνωρίστηκαν ως διακινητές, για παράβαση των αρ. 82 και 83 του Ν. 3386/2005, αρ.25 παρ. 1

    Πηγή: ethnos.gr

  • Χαλκιδική: Ξεσπά ο πατέρας του 19χρονου που σκοτώθηκε στο λούνα παρκ – «Από τα 3 παιδιά μου επέστρεψαν τα 2 και το ένα σακατεμένο»
    Χαλκιδική: Ξεσπά ο πατέρας του 19χρονου που σκοτώθηκε στο λούνα παρκ – «Από τα 3 παιδιά μου επέστρεψαν τα 2 και το ένα σακατεμένο»

    Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο λούνα παρκ λειτουργούσε από την αρχή της σεζόν χωρίς άδεια, επέτρεπε την είσοδο σε παιχνίδια που είχαν χαλάσει και δεν είχαν γίνει όπως φαίνεται οι απαραίτητοι έλεγχοι

    Νέες ανατριχιαστικές αποκαλύψεις έρχονται στο φως, σχετικά με τον τραγικό θάνατο του 19χρονου Γιάννη σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι της Χαλκιδικής.

    Υπενθυμίζεται ότι το δυστύχημα συνέβη όταν η καρέκλα του παιχνιδιού στο οποίο καθόταν ξεκόλλησε και ο ίδιος βρέθηκε στο έδαφος τραυματισμένος θανάσιμα, μπροστά στα μάτια των αδερφών και της μητέρας του.

    Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο λούνα παρκ λειτουργούσε από την αρχή της σεζόν χωρίς άδεια, επέτρεπε την είσοδο σε παιχνίδια που είχαν χαλάσει κι έπρεπε να αποσυρθούν και δεν είχαν γίνει όπως φαίνεται οι απαραίτητοι έλεγχοι στο σύνολο των εγκαταστάσεων.

    Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, ο χειριστής έβαζε το μηχάνημα δυνατά και όπως ανέφεραν για τον ίδιο συνάδελφοί του, τους έλεγε ότι με αυτόν τον τρόπο «σπάει πλάκα».

    Την ίδια στιγμή ο πατέρας του 19χρονου, μιλώντας επίσης στο Mega, για όλα όσα βιώνει η οικογένειά του τα τελευταία 24ωρα, λέει χαρακτηριστικά ότι «θα εφαρμόσω εγώ τη δική μου δικαιοσύνη».

    «Ο χειριστής έσπαγε πλάκα» βάζοντας το μηχάνημα γρήγορα

    Το MEGA και ο δημοσιογράφος Θεολόγος Ηλιού μίλησε με χειριστή παιχνιδιού στο Πευκοχώρι, και ανέφεραν πως κανείς δεν είχε εκπαιδευτεί για αυτά τα μηχανήματα, δεν ήξερε πώς λειτουργούν και λίγο πριν ξεκινήσει η σεζόν είχαν μάθει πώς λειτουργούν.

    Ο 21χρονος χειριστής που ήταν εκεί το μοιραίο βράδυ και είπε στα παιδιά «κρατηθείτε γερά γιατί θα το βάλω δυνατά», δεν ήταν η πρώτη φορά που το έκανε. Σύμφωνα με πληροφορίες, πολύ συχνά έβαζε το μηχάνημα δυνατά και όπως ανέφεραν για τον ίδιο συνάδελφοί του, τους έλεγε ότι με αυτόν τον τρόπο «σπάει πλάκα».

    Μάλιστα πολλές φορές έκαναν στον 21χρονο παρατήρηση να σταματήσει, γιατί ο κόσμος φοβόταν, ωστόσο ο 21χρονος παρουσιαζόταν απείθαρχος.

    Να αναφερεθί σε αυτό το σημείο ότι ο 21χρονος είχε βεβαρημένο ποινικό παρελθόν, είχε κατηγορηθεί για πολλές κλοπές αυτοκινήτων, έχει συλληφθεί μία φορά και έχει προσαχθεί συνολικά 6 φορές. Έφυγε από το Κιλκίς υπό συγκεκριμένες συνθήκες και πήγε στην Χαλκιδική για να δουλέψει.

    Οι συνάδελφοί του καταγγέλλουν πως μέσα στο λούνα παρκ εμφάνιζε περίεργη συμπεριφορά και δεν υπολόγιζε ανθρώπινες ζωές.

    Ο 21χρονος χειριστής του μοιραίου παιχνιδιού, αμέσως μετά το περιστατικό είχε τραπεί σε φύγει και παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα Κιλκίς το μεσημέρι της Τρίτης 20/08.

    Στη συνέχεια, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος διέταξε προκαταρκτική εξέταση και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

    Η ΕΛ.ΑΣ. είχε ενημερώσει τον Δήμο ότι το λούνα παρκ δεν έχει γνωστοποίηση λειτουργίας

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία πήγε στο λούνα παρκ, διαπίστωσε ότι δεν έχει γνωστοποίηση λειτουργίας. Στις 9 Ιουλίου έστειλε στον Δήμο Κασσάνδρας το έγγραφο, ενώ ο Δήμος Κασσάνδρας ισχυρίζεται ότι έλαβε το έγγραφο στις 12 Ιουλίου.

    Εδώ και 1,5 μήνα δεν γινόταν τίποτα, μέχρι που συνέβη το δυστύχημα, και σφραγίστηκε το λούνα παρκ μία μέρα μετά τον θάνατο του 19χρονου

    Το λούνα παρκ σφραγίστηκε από την αστυνομία και το μοιραίο παιχνίδι μπήκε στο μικροσκόπιο πραγματογνωμόνων.

    Ξεσπά ο πατέρας του 19χρονου

    Σε μια εξομολόγηση ψυχής, ο πατέρας του αδικοχαμένου 19χρονου Γιάννη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι της Χαλκιδικής, μίλησε στο MEGA για όλα όσα βιώνει η οικογένειά του τα τελευταία 24ωρα μετά το τραγικό δυστύχημα που άλλαξε για πάντα τις ζωές τους.

    «Σοβαρά ερωτήματα»

    «Δύο πράγματα θέλω να πω. Η συγκεκριμένη κυρία (σ.σ. η δήμαρχος της Κασσάνδρας) που δεν την γνωρίζουμε, καταλαμβάνει μια θέση αιρετού. Για όλα αυτά που αναφέρονται, δεν αφορά κανέναν. Όποιος δεν έχει τρόπο να διαχειριστεί τον δήμο του, τις υπηρεσίες του, οποιοδήποτε κομμάτι όλης αυτής της ιστορίας, να πάει στο σπίτι του. Εγώ, ως επιχειρηματίας μακριά από τα παιδιά μου 25 χρόνια γιατί ζω στην Αθήνα, πληρώνω δεκάδες χιλιάδες φόρους για να πληρώνω όλους αυτούς τους ανθρώπους από την κορυφή μέχρι το τέλος. Εμένα, θα μου δώσει εξηγήσεις. Δε με ενδιαφέρει ποιος. Στα δυο μου παιδιά που είδαν τον αδερφό τους με ανοιγμένο κρανίο και στη μητέρα τους. Αν δεν το κάνουν όλο αυτό μέχρι να χαθεί το θέμα, θα το κάνω μόνος μου. Δε με ενδιαφέρουν ούτε οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, ούτε οι εμπειρογνώμονες, ούτε ένας νεαρός που βρέθηκε σε μια θέση με ποινικό μητρώο και πώς ο εισαγγελέας αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο την στιγμή που πραγματοποίησε ήδη πρώτη φορά το αδίκημα και έφυγε εν ώρα λειτουργίας και έτρεχαν οι γονείς να κλείσουν τα μηχανήματα», λέει ο κ. Καμπαΐλης στην αρχή της τοποθέτησής του.

    «Αυτά είναι τα πιο σοβαρά ερωτήματα. Αν δεν το κάνουν άμεσα, θα το κάνουμε μόνοι μας, πιστέψτε με. Είμαστε μέσα στην κοινωνία αυτήν και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας με πολύ αγώνα. Δε με ενδιαφέρει κανένας αιρετός, κανένα στεφάνι που μας έστειλε εχθές η δήμαρχος, κανένας άνθρωπος ο οποίος εκλέγεται από εμάς και δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του και παραμένει στη θέση του. Αυτά είναι τα σημαντικά θέματα και όχι κάτι διαφορετικό. Πρέπει να απαντήσουν στα παιδιά μου και στη μητέρα τους. Αν δεν το κάνουν, λυπάμαι πάρα πολύ, δε θα ζήσουμε στην Ελλάδα του ’24, στην πραγματική ανομία, θα ζήσουμε στην Ελλάδα που ξέραμε. Πληρώνουμε, αγωνιζόμαστε και θυσιάζουμε όπως βλέπετε τα παιδιά μας».

    «Αν σας στείλω φωτογραφία του παιδιού μου από το νεκροτομείο…»

    «Η εικόνα που έχουμε είναι συγκεκριμένη. Είναι τα μάτια των παιδιών μου και της μάνας τους. Το δεύτερό μου παιδί δεν χάθηκε από τύχη. Το πρώτο μου που χάθηκε, χάθηκε για τους συγκεκριμένους λόγους. Μηχανήματα πολύ παλιάς τεχνολογίας, σάπια. Τα παιδιά μιλήσανε μεταξύ τους την ώρα που γύριζε πάρα πολύ δυνατά, η μητέρα φώναζε σε αυτόν που έκανε τη διαχείριση, που μάλλον τον μαζέψαν από τον δρόμο, και του έλεγε να πάει πιο χαμηλά το μηχάνημα. Και λέει ο μικρός στον μεγάλο ‘ξεκολλάει το κάθισμα’. Απλώνει το χέρι του και εκείνη την ώρα φεύγει το παιδί. Αν σας στείλω φωτογραφία του παιδιού μου από το νεκροτομείο, αυτή η κυρία θα εξαφανιστεί από εκεί. Θα εξαφανιστεί γιατί ποτέ δε θα ήθελε να έχει το παιδί της έτσι. Αυτή είναι η κατάσταση και όχι τα τηλεοπτικά παράθυρα γιατί η κυρία θα πάει στο σπίτι της ή θα κρυφτεί στο σπίτι της».

    «Θα εφαρμόσω εγώ τη δική μου δικαιοσύνη»

    «Αυτή είναι η υπόθεση και εδώ προκύπτει και ένα άλλο θέμα. Πώς ο εισαγγελέας άφησε ελεύθερο τον 21 ετών με αυτό το ποινικό μητρώο, την στιγμή που ήδη διέπραξε το αδίκημα; Παράτησε το μηχάνημα και έφυγε. Πώς τον άφησε ελεύθερο; Άρα δε μιλάμε για δικαιοσύνη αυτήν την στιγμή. Αν εγώ δεν πληρώσω τον φόρο μου, θα έρθει να με πάρει από το Σύνταγμα που είναι το γραφείο μου η Αστυνομία σε ένα λεπτό. Όσον αφορά αυτά που αναφέρει η δήμαρχος, όσον αφορά το κομμάτι που είναι το πιο σημαντικό ότι υπεύθυνη είναι η Αστυνομία, αν ο δήμος κάνει τον στοιχειώδη έλεγχο ή δεν έχει προσωπικό ή κάνει μια αναφορά για το κλείσιμο οποιασδήποτε επιχείρησης, σε ένα λεπτό η Αστυνομία θα έχει πάει εκεί. Το να πετάμε το μπαλάκι δε μου λέει τίποτε. Θα εφαρμόσω εγώ τη δική μου δικαιοσύνη με ό,τι μου έχει μάθει η αγορά 30 χρόνια και τον τρόπο που λειτουργούμε σαν πραγματικοί Έλληνες», συμπληρώνει.

    «Από πού ηλεκτροδοτούνταν το λούνα παρκ;»

    Πέρα από την στάση της Δικαιοσύνης, ο πατέρας του 19χρονου θέτει και το ερώτημα της ηλεκτροδοσίας του λούνα παρκ.

    «Σας δίνω τον λόγο μου ως γονιός, άντρας και επιχειρηματίας, ότι δε θα μείνει τίποτε έτσι»

    «Φυσικά, στο συγκεκριμένο λούνα παρκ πηγαίνουν παιδιά από άλλες χώρες, έχει χιλιάδες κόσμο. Γιατί να ενδιαφερθούν; Το μεροκάματο είναι πάρα πολύ μεγάλο. Και ένα άλλο ερώτημα. Από πού ηλεκτροδοτούνταν κυρία δήμαρχε το συγκεκριμένο λούνα παρκ; Δεν έχει απαντήσει κανείς σε αυτό. Μήπως με κάποια έγκριση του δήμου; Θέλετε να μου πείτε ο χώρος ο οποίος φαινόταν ως μισθωμένος αν ανήκει σε κάποιο πρόσωπο υποψήφιο το προσεχές παρελθόν, πριν από λίγο καιρό; Αν είναι κάποιο πρόσωπο το οποίο κατέβηκε στις εκλογές; Θέλετε να μας πείτε; Εγώ θα περιμένω κάποιες ημέρες με τα κριτήρια τα δικά μου. Θέλετε να μου πείτε λοιπόν, εφόσον δεν είχατε δικαίωμα να κλείσετε τη συγκεκριμένη επιχείρηση, από πού ηλεκτροδοτούνταν; Αν θα μου το πείτε αυτό, δυστυχώς θα πρέπει η Αστυνομία να μην ψάχνει αλλού, θα πρέπει να ψάχνει κάποιον άλλον και πιθανόν τον υπεύθυνο και τον άρχοντα της συγκεκριμένης περιοχής όπου κατεβήκατε στις εκλογές, σας ψήφισε ο κόσμος, αναδειχθήκατε με το κυβερνητικό κόμμα αν δεν κάνω λάθος και δημιουργούνται κάποια ερωτήματα. Όταν θα απαντήσετε σε βασικά θέματα, τότε θα λυτρωθεί και η ψυχή του παιδιού μου».

    «Σας δίνω τον λόγο μου ότι δε θα μείνει τίποτε έτσι»

    «Και φυσικά εσείς θα έπρεπε να είστε δίπλα σε μας, όχι να προστατεύεται τον εαυτό σας. Εγώ ξέρω ένα πράγμα: ότι ένας εγκληματίας που έσπαγε πλάκα με τις ζωές και τις τύχες οικογενειών, έφυγε, και ο υπεύθυνος εισαγγελέας τον άφησε. Θα δούμε εκεί ποιες είναι οι ευθύνες γιατί δε φοβόμαστε τη Δικαιοσύνη. Η Δικαιοσύνη θα πρέπει να φοβάται την αδικία γιατί αυτά μας μάθαινε τόσα χρόνια, να είμαστε τίμιοι Έλληνες, να προσπαθούμε να πληρώνουμε τους φόρους μας και να μεγαλώνουμε σωστά τα παιδιά μας. Αυτό μας μαθαίνετε και μέσα από τα κανάλια και όλοι αυτοί οι αιρετοί που θα πληρωθούν από τους δικού μου φόρους απουσιάζοντας δίπλα από το μεγάλωμα των παιδιών μου, είναι υπόλογοι σε μένα. Δεν είναι υπόλογοι στα κανάλια», συμπληρώνει.

    «Να μας πει η κυρία δήμαρχος από πού ήταν ηλεκτροδοτημένο γιατί τις υπογραφές τις βάζει ο δήμος. Εκτός αν υπογράφουν χωρίς να βλέπουν τα έγγραφα. Αυτά έχω να σας πω. Δε θέλω να γίνει ούτε θέμα παραπάνω για το παλικάρι μου γιατί εγώ το είδα στα μάτια μου πώς μου το κάνανε, ούτε να ρίξω ευθύνες κάπου. Εγώ θα περιμένω πολύ λίγες ημέρες. Από εκεί και πέρα, τη Δικαιοσύνη την έχουν οι πολίτες αυτού του τόπου. Δε μας ψηφίζουν νόμους για να τους εφαρμόζουν για τον εαυτό τους. Τους εφαρμόζουν για την κοινωνία τους, αυτό λέει η ελληνική Δημοκρατία και το Σύνταγμα, αυτά λένε οι νομοθέτες. Δε λένε αυτό το πανηγύρι που προσπαθούν να παρουσιάσουν. Δε θα ξεχαστεί το παιδάκι μου, όχι επειδή είναι δικό μου, δε θα ξεχαστούν και άλλα. Αυτοί όμως όλοι οι κύριοι, οι κυρίες που προσπαθούν με διαφόρους τρόπους να επιβιώσουν ψηλά και να λένε ‘περάστε κυρία δήμαρχε, καλώς τον υπουργό, καλώς τον φίλο μας’ στην Περιφέρεια, θα σταματήσει. Σας δίνω τον λόγο μου ως γονιός, άντρας και επιχειρηματίας, ότι δε θα μείνει τίποτε έτσι», τονίζει, αναφέροντας:

    «Η Δικαιοσύνη δεν εφαρμόστηκε στο πρώτο επίπεδο. Αφέθηκε ελεύθερος, χωρίς καν περιοριστικούς όρους, ένας άνθρωπος με ποινικό μητρώο και βία. Όταν ένας άνθρωπος έχει βία μέσα στο ίδιο του το σπίτι, τι θα έχει στο δικό μου παιδί; Μάλλον στην εισαγγελία θα έπρεπε να πάνε τα τηλεοπτικά κανάλια και να βρουν τον δημόσιο λειτουργό και στην κυρία δήμαρχο να απαντήσει πώς ο συγκεκριμένος χώρος που ανήκει στη δική της ευθύνη καθαρά, έχει ρεύμα».

    «Ιδιωτικός χώρος» η απάντηση της Δημάρχου στον πατέρα

    Σε απάντησή της, η δήμαρχος της Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, είπε:

    «Θέλω να πω αυτού του ανθρώπου, που καταλαβαίνω απόλυτα πως νιώθει γιατί έχασα και εγώ ένα 22χρονο παιδί οπότε είμαι από τους ανθρώπους που συμμερίζομαι τον πόνο του, ό, τι και να πει έχει δίκιο. Από εκεί και πέρα να σας ενημερώσω ότι είναι ένας ιδιωτικός χώρος και αδειοδοτήθηκε σαν ιδιωτικός χώρος, δεν είναι δημοτικός ο χώρος για να μπει ο δήμος στη μέση».

    «Εγώ δεν είμαι πολιτικό πρόσωπο, είμαι ένας άνθρωπος που μένω σε αυτόν τον τόπο και τα τελευταία χρόνια ασχολήθηκα με τα Κοινά γιατί αγαπάω τον τόπο μου. Δεύτερον, αυτή η επιχείρηση κάνει εγκατάσταση σε εκείνο τον χώρο, από ό,τι με ενημέρωσαν, τα τελευταία 10 χρόνια, άρα το ρεύμα το είχε ο ιδιωτικός χώρος. Δεν ήταν του δήμου, δεν έχει καμία σχέση με τον δήμο», είπε η δήμαρχος.

    «Δε με ενδιαφέρει η μικροπολιτική»

    «Από τρία παιδιά γυρίσανε δύο και το ένα σακατεμένο»

    «Δε θέλω να έρθω σε καμία αντιπαράθεση», είπε ο πατέρας του 19χρονου.

    «Τα λόγια μου δεν έχουν σχέση με τον θρήνο του σπιτιού μου. Τα λόγια μου έχουν σχέση με τη λογική, την αξιοπρέπεια και ότι μεγαλώσαμε σε αυτόν τον τόπο. Η απάντησή μου αν η κυρία δήμαρχος έχει εκλεγεί ανεξάρτητη ή με την στήριξη κάποιου ψηφοδελτίου, είναι το λιγότερο που με ενδιαφέρει. Αν ήταν ο χώρος αυτός ήταν ηλεκτροδοτημένος πριν, ήταν στην ευθύνη της, δεν ήταν κάπου αλλού. Ήταν στην ευθύνη της γι’ αυτό μάλλον έχει εκλεγεί από τους δημότες της, για να κάνει καλύτερα και πιο σωστά πράγματα. Αν αρχίσουμε και λέμε τι γινόταν στις προηγούμενες θητείες, δε βοηθάει σε κάτι, ούτε με ενδιαφέρει το πολιτικό σκηνικό της Χαλκιδικής. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ότι έστειλα τα παιδιά μου για 4 μέρες και από τρία γυρίσανε δύο και το ένα σακατεμένο. Αυτά με ενδιαφέρουν. Δε με ενδιαφέρει η μικροπολιτική, δε με ενδιαφέρουν τα Κοινά. Με ενδιαφέρει ότι στον τόπο αυτόν που ζω, που προσπαθώ κάθε μέρα, που αγωνίζομαι και πληρώνω τις υποχρεώσεις μου προς το κράτος για να μπορεί να σταθεί και να μείνει αυτός ο τόπος ζωντανός, πρέπει και αυτό το κράτος, από τον πρωθυπουργό μέχρι τον τελευταίο άνθρωπο που εκτελεί χρέη κλητήρα, και πληρώνονται από τα δικά μου χρήματα που στερώ από τα παιδιά μου, θα πρέπει να είναι άψογοι. Και όλο αυτό το συστηματάκι δεν έχει καμία σχέση με αυτήν την ιστορία».

    «Θα φροντίσω βρω αμέσως, μόνος μου, τη λύση»

    «Τελευταία μου δήλωση. Εάν δεν αποδοθεί άμεσα η ευθύνη, εγώ θα φροντίσω ως γονιός όπως προστατεύω τα παιδιά μου όλα τα χρόνια από την στιγμή που τα γέννησε η μητέρα τους, να βρω αμέσως μόνος μου τη λύση. Και τονίζω κάτι τελευταίο σημαντικό. Θέλω μια απάντηση, πώς ο εισαγγελέας και με ποιον νόμο και με ποια στοιχεία, ένα άτομο φυγόποινο, εκ των πραγμάτων με ποινικό μητρώο, το άφησε να φύγει χωρίς περιοριστικούς καν όρους. Δεν μπορεί κανείς να μου απαντήσει σε αυτό. Η Δικαιοσύνη είναι ένα ωραίο σύννεφο. Βλέπουμε καθημερινά, και λόγω της επαγγελματικής μου ιδιότητας, ότι στις φυλακές είναι πραγματικά κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι είτε από αδυναμία είτε από κακές περιστάσεις, δεν μπόρεσαν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και πήγαν φυλακή, τους έπιασαν σε δύο λεπτά», συμπληρώνει και αναφέρει:

    «Η εικόνα που τον πήραμε αγκαλιά, δε θα φύγει ποτέ από την ψυχή μας»

    «Κανέναν δεν ρώτησα το πώς μεγάλωσα και διαπαιδαγωγώ τα παιδιά μου και τα έβγαλα σωστά στην κοινωνία. Έτσι, είναι και δικό μου θέμα το πώς θα λύσω το πρόβλημά μου. Όταν όλες αυτές οι κυρίες, οι κύριοι θα πετάει ο ένας την ευθύνη από τον άλλον… χιλιάδες περιπτώσεις, χιλιάδες κλειστά σπίτια, χάσανε ανθρώπους, χάσανε μικρά παιδιά, οι συγκεκριμένοι όλοι είναι στη θέση τους και βγαίνουν και δημαγωγούν τον κόσμο και του χτυπάν και την πλάτη όταν έρχεται η περίοδος των εκλογών».

    «Αυτό το σπίτι έκλεισε»

    Κλείνοντας την τοποθέτησή του, αναφερόμενος στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται, συγκινημένος είπε:

    «Δεν υπάρχουν λόγια. Το 13χρονο έχει να κοιμηθεί τρεις ημέρες. Κλαίει στην αγκαλιά μας και έχει τη φωτογραφία του ανοιγμένου κρανίου που έπεσε μπροστά ο αδερφός του. Δεν ξέρω πώς θα τα συνεφέρω. Η οικογένεια αυτή και αυτό το σπίτι έκλεισε. Είχα μια πάρα πολύ δεμένη οικογένεια, το ένα μεγάλωνε το άλλο… δεν μπορεί να γίνονται αυτά τα πράγματα. Το παλικάρι μου ‘έφυγε’. Η εικόνα που τον πήραμε αγκαλιά, δε θα φύγει ποτέ από την ψυχή μας. Δεν μπορεί ο καθένας που έχει βλέψεις, να λειτουργεί με την ανευθυνότητα. Αν δεν καθαρίσει αυτός ο τόπος από όλους αυτούς, δε θα υπάρχει ποτέ μια όμορφη μέρα σε αυτόν τον τόπο. Δεν έχω κάτι με τη δήμαρχο, έχω όμως με τη θέση που ανέλαβε. Αν δεν μπορεί, αν έχει έλλειψη προσωπικού, αν δεν έχει τεχνικές υπηρεσίες, αν δεν έχει δημοτική Αστυνομία, ας παραιτηθεί. (…) Ζω 25 χρόνια στην Αθήνα. Τα παιδιά μου τα μεγάλωσα κάθε Σαββατοκύριακο να ανεβαίνω να τα βλέπω. Χρόνια ατέλειωτα μέσα στους δρόμους δε χάσαμε τη ζωή μας εμείς, μας πήραν το παιδί μας άλλοι».

    «Εμείς ξέρουμε ποιος μας πήρε τον Γιάννη»

    Στο τέλος, απευθυνόμενος στην κα Χαλκιά, είπε:

    «Κυρία δήμαρχε συγγνώμη για την επίθεση, θα έπρεπε να είσαστε πολύ κοντά μας. Αν πιστεύετε ότι όλα αυτά που μας λέτε, είναι έτσι όπως μας τα λέτε, και εφόσον χάσατε παιδί, λυπάμαι πάρα πολύ, καταλαβαίνετε… αλλά πρέπει να βοηθήσετε εμάς. Δεν μας ενδιαφέρουν ούτε οι αποζημιώσεις ούτε τα χρήματα. Μας ενδιαφέρει όμως να μας πείτε ποιος μας πήρε τον Γιάννη, γιατί εμείς ξέρουμε ποιος μας πήρε τον Γιάννη».

    Πηγή: in.gr

  • Πευκοχώρι Χαλκιδικής: Το χρονικό του δυστυχήματος με θύμα τον 19χρονο – Οι ευθύνες και οι καταγγελίες για το λούνα παρκ
    Πευκοχώρι Χαλκιδικής: Το χρονικό του δυστυχήματος με θύμα τον 19χρονο – Οι ευθύνες και οι καταγγελίες για το λούνα παρκ

    Σήμερα η κηδεία του άτυχου 19χρονου

    Σοκ επικρατεί στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής για τον θάνατο του 19χρονου σε λούνα παρκ, ο οποίος έπεσε με το κεφάλι στο έδαφος αφού έσπασε η καρέκλα του παιχνιδιού στο οποίο επέβαινε. Με φόντο τις αποκαλύψεις για τις συνθήκες ασφαλείας στο λούνα παρκ αλλά και το ότι ο ιδιοκτήτης δεν είχε προσκομίσει βεβαίωση λειτουργίας, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση διέταξε πειθαρχική έρευνα για την δήμαρχο Κασσάνδρας.

    Σύμφωνα με το Star, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ζητάει όλα τα έγγραφα για τις πιστοποιήσεις του λούνα παρκ.

    Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την απολογία τους στην εισαγγελέα, οι δύο συλληφθέντες για την τραγωδία, που σημειώθηκε σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής.

    Η αυτοψία του OPEN στο σκουριασμένο λούνα παρκ

    Αποκαλυπτική είναι η αυτοψία του OPEN στο λούνα παρκ: Τα σίδερα στα οποία στηριζόταν το μοιραίο κάθισμα είναι απολύτως σκουριασμένα. Μετά από την αυτοψία που πραγματοποίησαν τα αρμόδια κλιμάκια του λούνα παρκ έχει πλέον σφραγιστεί, ενώ το κάθισμα είναι σκεπασμένο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Αντώνη Τσολναρά, κάτοικοι της περιοχής υποστηρίζουν πως στο εν λόγω πάρκο υπήρχε σοβαρό θέμα ασφάλειας.

    Για τον λόγο αυτό το πάρκο λειτουργούσε χωρίς άδεια από τον δήμο από τον Μάιο, ενώ σε απόσταση μόλις 200 μέτρων υπάρχει ακόμα ένα λούνα παρκ που ανήκει στον ίδιο ιδιοκτήτη, το οποίο επίσης δεν έχει άδειες.

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, τα μηχανήματα του λούνα παρκ δεν είχαν ούτε πέρυσι λάβει πιστοποίηση για την καταλληλότητά τους διότι, όπως φαίνεται, ήταν τουλάχιστον από πέρυσι ακατάλληλα για χρήση, ενώ σύμφωνα με τον Αντώνη Τσολναρά το μοιραίο μηχάνημα δεν είχε καν δηλωθεί ότι υπάρχει.

    Το χρονικό της τραγωδίας στο λούνα παρκ

    Ο άτυχος νεαρός ανέβηκε στο παιχνίδι μαζί με τον 16χρονο αδερφό του και όταν έσπασε το κάθισμα ο 19χρονος εκτοξεύτηκε και χτύπησε θανάσιμα το κεφάλι του. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής, ο θάνατος του ήταν ακαριαίος. Συγκλονιστική είναι η περιγραφή του αδελφού του θύματος.

    «Ήμουν με τον αδελφό μου στο ίδιο παιχνίδι. Καθόμουν ακριβώς δίπλα του. Φαίνεται πως ήταν κακοσυντηρημένα παιχνίδια. Ο υπεύθυνος μας άλλαξε θέσεις. Πριν ξεκινήσει το παιχνίδι μας είπε ότι θα το πάει δυνατά. Στην αρχή χαλαρά και μετά γρήγορα. Νιώθω το κάθισμα να ξεκολλάει, το λέω και στον αδερφό μου. Κάποια στιγμή νιώθω να ξεκολλάει όλη η πλάτη. Σε κλάσματα δευτερόλεπτου βλέπω να είμαι ανάσκελα, τον αδερφό μου να μην είναι δίπλα κι εγώ να κρατιέμαι ασυναίσθητα από το σίδερο. Ο αδερφός μου πετάχτηκε από το κάθισμα. Δεν πετάχτηκε μακριά αλλά με φόρα και χτύπησε στο κεφάλι. Εγώ κρατήθηκα. Με το που έσπασε το κάθισμα. Ο χειριστής εξαφανίστηκε. Άλλοι σταμάτησαν το μηχάνημα. Κατέβηκα και είδα τον αδερφό μου στο έδαφος», είναι η συγκλονιστική περιγραφή του αδερφού του θύματος που είδε τον Γιάννη να χάνει τη ζωή του μπροστά στα μάτια του.

    Συγκλονίζει η οικογένεια του θύματος

    Τραγική φιγούρα η μητέρα των παιδιών, η οποία ήταν μπροστά στο συμβάν, ανήμπορη να βοηθήσει. Από την πλευρά του, ο πατέρας του 19χρονου ξεσπά: «Γλίτωσε το δεύτερο παιδί μου, κατα λάθος. Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι έχασα τον γιο μου άδικα. Ψάξτε να βρείτε τον Δήμαρχο που έδινε άδειες σε αυτά τα σάπια μηχανήματα, τα κακής ποιότητας και διαλυμένα μηχανήματα. Είναι έγκλημα αυτό που έγινε σήμερα. Βρείτε τους γιατί θα τους βρω εγώ»!

    Η γιαγιά του 19χρόνου συγκλονίζει μιλώντας στο OPEN. Αρνείται να πιστέψει ότι ο εγγονός της έχασε της ζωή του τόσο άδικα. «Πήγανε να παίξουν στο λούνα παρκ…. Έφυγε άδικα αυτός είναι ο μεγαλύτερος πόνος».

    Σύμφωνα με την τοπική κοινωνία το λούνα παρκ λειτουργούσε στην περιοχή περισσότερα από 20 χρόνια. Ο χώρος σφραγίστηκε από την αστυνομία ενώ ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την απολογία τους στην εισαγγελέα, οι δύο συλληφθέντες για την τραγωδία. Πρόκειται για τον 21χρονο χειριστή του παιχνιδιού, πάνω στο οποίο έχασε τη ζωή του ο 19χρονος και για τον 58χρονο ιδιοκτήτη της επιχείρησης.

    Οι ευθύνες για το δυστύχημα

    Η δήμαρχος Κασσάνδρας μιλώντας στο OPEN υποστήριξε ότι ο δήμος είχε ενημερωθεί από την αστυνομία στις 12 Ιουλίου ότι η επιχείρηση δεν είχε λάβει άδεια λειτουργίας και για αυτό ξεκίνησε τη διαδικασία του ελέγχου και της διαδικασίας επιβολής κυρώσεων ενώ προβλεπόταν και σφράγισμα της επιχείρησης. Όπως λέει η δήμαρχος, δεν πρόλαβε να το πράξει ποτέ, επικαλούμενη υποστελεχωμένο τμήμα.

    «Το υπουργείο Ανάπτυξης ελέγχει τις πιστοποιήσεις. Από εκεί παίρνουν άδειες τα μηχανήματα. Ο δήμος πού να ξέρει αν το μηχάνημα είναι καλό ή όχι; Αν έχει τις προδιαγραφές που πρέπει;. O Δήμος σύμφωνα με την αρμόδια ΚΥΑ, απλά βλέπει αν έχει ανέβει η γνωστοποίηση. Η συγκεκριμένη γνωστοποίηση δεν έχει ανέβει, οπότε ήμασταν σε διαδικασία», υποστήριξε

    Σε ανακοίνωση του το υπουργείο Ανάπτυξης ξεκαθαρίζει ότι μοναδική αρχή για την χορήγηση αδειών και την τήρηση της νομιμότητας είναι ο Δήμος. Μιλώντας στο OPEN ο γενικός γραμματέας του υπουργείου ξεκαθαρίζει ότι η δημοτική αρχή θα έπρεπε να έχει σφραγίσει το λούνα παρκ.

    «Αν υπάρχουν προβλήματα τα οποία έχουν να κάνουν με την ασφάλεια και την ανθρώπινη ζωή, δηλαδή προβλήματα που δεν μπορούν να αρθούν – και το γράφει ξεκάθαρα αυτό η νομοθεσία – προφανώς ναι, υπάρχει διακοπή της λειτουργίας της δραστηριότητας αυτής γιατί ακριβώς συνιστά κίνδυνο για τη δημόσια υγεία», ανέφερε.

    Το υπουργείο Εσωτερικών πάντως ζητά από τον γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας Θράκης να διερευνήσει άμεσα τυχόν πειθαρχικές ευθύνες στο Δήμο Κασσάνδρας.

    Η εξόδιος ακολουθία του άτυχου Γιάννη θα τελεστεί σήμερα στις 11:00 στη Βέροια.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Πευκοχώρι Χαλκδικής: Ξεσπά ο πατέρας του 19χρονου για το λούνα παρκ: «Θα τους φάμε ζωντανούς»
    Πευκοχώρι Χαλκδικής: Ξεσπά ο πατέρας του 19χρονου για το λούνα παρκ: «Θα τους φάμε ζωντανούς»

    Ο πατέρας του 19χρονου που έχασε τη ζωή του στο λούνα παρκ δηλώνει έτοιμος να βρει τους υπεύθυνους για την τραγωδία

    Συνεχείς οι εξελίξεις γύρω από την τραγωδία που εκτυλίχθηκε στο Πευκοχώρι Χαλκιδική, όπου 19χρονος σκοτώθηκε μπροστά στα μάτια της μητέρας και των αδελφών του ενώ διασκέδαζε σε παιχνίδι λούνα παρκ, καθώς εκσφενδονίστηκε από το κάθισμά.

    Ο υπεύθυνος του πάρκου συνελήφθη, ενώ ο χειριστής του μηχανήματος ο οποίος εξαφανίστηκε για πολλές ώρες μετά το συμβάν, παραδόθηκε. Συγγενείς και φίλοι του άτυχου Γιάννη είναι απαρηγόρητοι. Ζητούν δικαίωση και αύριο ετοιμάζονται να αποχαιρετήσουν για πάντα τον 19χρονο.

    «Σάπια τα μέταλλα, ξεκόλλησαν μαζί με τα καθίσματα»

    Ο πατέρας του άτυχου νεαρού μιλώντας στο STAR, ξεκαθάρισε ότι θα κάνει τα πάντα για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. «Σάπια τα μέταλλα, ξεκόλλησαν μαζί με τα καθίσματα. Να αναζητήσετε ευθύνες στη δήμαρχο που λειτουργεί χωρίς καμία άδεια (σ.σ. το λούνα παρκ). Αν δεν τη βρείτε εσείς οι δημοσιογράφοι, θα παραδώσω αύριο στην κηδεία το παιδάκι μου στον Θεούλη μας και θα τους φάμε ζωντανούς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    «Μοναδικός υπεύθυνος ο δήμος για την άδεια και τη λειτουργία του λούνα παρκ»

    Το υπουργείο Ανάπτυξης αποδίδει εξ’ ολοκλήρου την ευθύνη για την τραγωδία στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκίδας στον Δήμο Κασσάνδρας, απαντώντας με αυτό τον τρόπο στην δήμαρχο της περιοχής Αναστασία Χαλκιά, η οποία ανέφερε νωρίτερα σήμερα πως «πρέπει το λούνα παρκ να έχει πιστοποιημένα και αδειοδοτημένα τα μηχανήματά του από το Υπουργείο Ανάπτυξης, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση η γνωστοποίηση στο notifybusiness δεν είχε γίνει και ο Δήμος είχε ήδη προβεί στη διαδικασία επιβολής χρηματικού προστίμου».

    Το υπουργείο Ανάπτυξης απαντώντας στις συγκεκριμένες δηλώσεις τονίζει πως: «Σύμφωνα με το άρθρο 110 του ν. 4442/2016 μοναδική αρμόδια αρχή για την εφαρμογή του νομικού πλαισίου σχετικά με τη χορήγηση των αδειών και τον έλεγχο της τήρησης των απαιτήσεων λειτουργίας των λούνα-παρκ είναι ο Δήμος στη χωρική αρμοδιότητα του οποίου ασκείται η δραστηριότητα, και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Δήμος Κασσάνδρας. Η επιβολή της διακοπής λειτουργίας και των προστίμων για παράβαση της σχετικής νομοθεσίας επίσης γίνεται με απόφαση του αρμοδίου οργάνου του οικείου δήμου, στη συγκεκριμένη περίπτωση του Δήμου Κασσάνδρας».

    Τι είπε η Δήμαρχος Κασσάνδρας

    Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, η κ. Αναστασία Χαλκιά, σημείωσε πως «πρέπει το λούνα παρκ να έχει πιστοποιημένα και αδειοδοτημένα τα μηχανήματά του από το Υπουργείο Ανάπτυξης και κάνει μία γνωστοποίηση στο notifybusiness». Ωστόσο, συνεχίζοντας επεσήμανε ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση η γνωστοποίηση αυτή δεν είχε γίνει και ο Δήμος είχε ήδη προβεί στη διαδικασία επιβολής χρηματικού προστίμου.

    «Το Υπουργείο Ανάπτυξης ελέγχει τις πιστοποιήσεις. Από κει παίρνουν άδειες τα μηχανήματα. Ο Δήμος πού να ξέρει αν το μηχάνημα είναι καλό ή όχι, αν έχει τις προδιαγραφές που πρέπει; Παίρνουν πιστοποιήσεις ISO, Haccp, υπάρχουν κάποιες διαδικασίες. O Δήμος απλά βλέπει αν έχει ανέβει η γνωστοποίηση. Η συγκεκριμένη γνωστοποίηση δεν έχει ανέβει, οπότε ήμασταν σε διαδικασία κυρώσεων χρηματικών. Είναι μια ΚΥΑ του 22, η οποία λέει ακριβώς τι αρμοδιότητες έχει ο εκάστοτε δήμος» είπε χαρακτηριστικά. Εφόσον μπουν τα πρόστιμα, συμπλήρωσε η κ. Χαλκιά, μετά προβλέπεται να κληθεί για εξηγήσεις ο επιχειρηματίας και ακολουθεί η σφράγιση του χώρου.

    «Το θέμα είναι ότι αυτά πρέπει να είναι πιστοποιημένα.Ο Δήμος τι μηχανισμό πρέπει να έχει για να ελέγξει αν αυτά τα μηχανήματα ήταν πιστοποιημένα; Το Υπουργείο Ανάπτυξης ελέγχει αν πληρούνται οι προδιαγραφές της ΚΥΑ» επανέλαβε.

    «Το θέμα είναι ότι έρχονται και στήνουν μηχανήματα… γιατί δεν ήταν αδειοδοτημένα;», διερωτήθηκε η ίδια σε άλλη της συνέντευξη στο Ράδιο Θεσσαλονίκη. Για τα άλλα δύο λουνα παρκ στην περιοχή είπε ότι έχουν κάνει τη γνωστοποίηση.

    Πηγή: ethnos.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο