Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2022 15:40

Άνδρος: «Βλέπω να έρχεται καταπάνω μου ένα ταχύπλοο» λέει ο 15χρονος που ακρωτηριάστηκε από σκάφος

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Κόβει την ανάσα η μαρτυρία του 15χρονου ψαροντουφεκά που τον Αύγουστο χτυπήθηκε από ταχύπλοο που οδηγούσε 33χρονος στην Άνδρο - Τι κατέθεσε ο οδηγός του ταχύπλοου που βρέθηκε να έχει καταναλώσει αλκοόλ

Ήταν αργά το απόγευμα της 8ης Αυγούστου στην Άνδρο. Ο 15χρονος μαθητής μαζί με τον 20χρονο φίλο του βούτηξαν για ψαροντούφεκο, όπως άλλωστε συνήθιζαν τις τελευταίες ημέρες. Τότε έγινε το κακό. Ένα ταχύπλοο πέρασε με μεγάλη ταχύτητα και τραυμάτισε σοβαρά τον μικρό ψαροντουφεκά που μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο ΚΑΤ και οι γιατροί έδωσαν πραγματική μάχη για να σώσουν το αριστερό του χέρι. Μέχρι και σήμερα, το παιδί εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, έχει υποβληθεί ήδη σε τρία χειρουργεία και γίνεται από τους γιατρούς προσπάθεια το χέρι του να γίνει και πάλι λειτουργικό.
Το protothema.gr μέσα από τη δικογραφία ξετυλίγει το κουβάρι της υπόθεσης που θύμισε την ιστορία με το μικρό Βασίλη Δοσούλα όταν στις 12 Αυγούστου του 1994 ανοιχτά του Τολού στην Αργολίδα ένα ιπτάμενο δελφίνι με 32 κόμβους χτύπησε τη βάρκα και οι έλικες του υδροπτέρυγου ακρωτηρίασαν τα δύο πόδια και το δεξί χέρι του 10χρονου τότε παιδιού, το οποίο οι γιατροί κατάφεραν να «συγκολλήσουν» στο ΚΑΤ λίγες ώρες μετά. Σχεδόν τρεις δεκαετίες αργότερα ένα παρόμοιο σκηνικό παρουσιάζεται μέσα από τις καταθέσεις του σκίπερ του ταχυπλόου και του ταυματισμένου μαθητή. «Δεν ήμουν μεθυσμένος. Το τσίπουρο το ήπια μετά, για να ηρεμήσω…» υποστηρίζει ο 33χρονος κατηγορούμενος με το παιδί να περιγράφει: «Άκουσα μια βοή… Κοιτάω μπροστά μου και διαπιστώνω ότι κατά πάνω μου έρχεται ένα ταχύπλοο με την καρίνα του στον αέρα. Η ταχύτητα του ήταν πολύ μεγάλη, εκτιμώ 25 με 30 μίλια».
Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2022 12:56

Σχετικά Άρθρα

  • Σύμη: Ταχύπλοο από την Τουρκία προσπάθησε να εμβολίσει σκάφος του λιμενικού - Ένας νεκρός
    Σύμη: Ταχύπλοο από την Τουρκία προσπάθησε να εμβολίσει σκάφος του λιμενικού - Ένας νεκρός

    Επεισόδιο μεταξύ του Λιμενικού και ταχύπλοου από την Τουρκία σημειώθηκε σήμερα (23/8) στα ανοιχτά της Σύμης, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός ατόμου

    Το επεισόδιο συνέβη όταν το ταχύπλοο σκάφος που μετέφερε μετανάστες από την Τουρκία δεν συμμορφώθηκε με τα οπτικά και ηχητικά σήματα από το σκάφος του Λιμενικού.

    Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, ο χειριστής του ταχύπλοου εκτέλεσε στη συνέχεια επικίνδυνους ελιγμούς και αποπειράθηκε να εμβολίσει το σκάφος, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των μελών του πληρώματος του σκάφους σε θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Σύμης.

    Ο άνδρας διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ το ταχύπλοο με τους υπόλοιπους 13 αλλοδαπούς επιβαίνοντες οδηγήθηκε στο λιμάνι της Σύμης.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Τραγωδία στην Άνδρο: Νεκρός σε τροχαίο με “γουρούνα” ο 22χρονος Πυργιώτης Στάθης Γαβριλιάδης
    Τραγωδία στην Άνδρο: Νεκρός σε τροχαίο με “γουρούνα” ο 22χρονος Πυργιώτης Στάθης Γαβριλιάδης

    Τραγική κατάληξη είχαν οι διακοπές της οικογένειας Γαβριλιάδη στην Άνδρο το πρωί της Παρασκευής. Μαζί με φίλους η οικογένεια είχε ταξιδέψει στο νησί των Κυκλάδων και σήμερα το πρωί ο 22χρονος Στάθης μαζί με τον πατέρα του γνωστό επιχειρηματία του Πύργου Τάκη Γαβριλιάδη έκαναν μια βόλτα με “γουρούνα” που είχαν νοικιάσει στην περιοχή Στιβάρι στο Μπατσί.

    Περίπου στις 10.30 η “γουρούνα” εξετράπη στο δρόμο από το Μπατσί προς τη Χώρα και έπεσε σε γκρεμό βάθους πέντε μέτρων. Από την πτώση, τραυματίστηκαν ο πατέρας στο χέρι και ο γιος στο κεφάλι. Γρήγορα στήθηκε επιχείρηση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το ΕΚΑΒ προκειμένου να γίνει η ανάσυρση των τραυματιών. Σύμφωνα με το enandro.gr λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του 22χρονου κλήθηκε ελικόπτερο για αερομεταφορά, όμως το παλικάρι δεν τα κατάφερε και υπέκυψε στα τραύματά του.

    Προανάκριση για το δυστύχημα διενεργεί ο Αστυνομικός Σταθμός Γαυρίου.

    Η συντακτική ομάδα του ilialive.gr εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του 22χρονου.

  • Άνδρος: «Με χτύπησε ο καταπέλτης και ακινητοποιήθηκα» λέει η οδηγός του αυτοκινήτου που έμεινε στον «αέρα» ενώ έφευγε το πλοίο
    Άνδρος: «Με χτύπησε ο καταπέλτης και ακινητοποιήθηκα» λέει η οδηγός του αυτοκινήτου που έμεινε στον «αέρα» ενώ έφευγε το πλοίο

    Προβληματισμό για την ασφάλεια των επιβατών σε λιμάνια έχει προκαλέσει το περιστατικό που καταγράφηκε σε βίντεο με αμάξι να αιωρείται κυριολεκτικά στον αέρα στην Άνδρο, καθώς το πλοίο SAONISOS αναχωρεί εσπευσμένα. Ήδη, η πλοιοκτήτρια εταιρεία ανακοίνωσε αναστολή δρομολογίων καθώς το πλοίο παραμένει δεμένο στην Κάρυστο, καθώς επίσης και την αναγκαστική απόλυση του κυβερνήτη.

    «Με χτυπά ο καταπέλτης και ακινητοποιούμαι»

    «Ήμασταν τρία αυτοκίνητα που περίμεναν στην ούρα. Έρχεται και η σειρά μου, μου κάνουν νόημα ‘έλα’, το πλήρωμα μου δίνει οδηγίες. Προσπαθώ να ανέβω, δεν μπορώ, βάζω όπισθεν. Η μία ρόδα μου είναι στον αέρα. Με χτυπάει ο καταπέλτης και μπλοκάρει το κιβώτιο του αυτοκινήτου, παθαίνει βλάβη και ακινητοποιούμαι. Είχαν φρακάρει οι τροχοί», λέει η οδηγός του αυτοκινήτου στο MEGA.

    «Επειδή το πλοίο δεν είχε δέσει καλά, έλυσε. Ευτυχώς δεν ήμουν πιασμένη στον καταπέλτη, ο οποίος σύρθηκε από κάτω μου και έφυγε το πλοίο. Φοβηθήκαμε για τη ζωή μας, πιστεύω ότι δεν έπρεπε να μας βάλουν στο πλοίο», συμπληρώνει η οδηγός.

    «Δεν έδεσε πιθανώς καλά το πλοίο»

    Μιλώντας στο OPEN ο πατέρας της οδηγού, ανέφερε: «Δεν έδεσε πιθανώς σωστά το πλοίο και άρχισε να μετακινείται στο πλάι την ώρα που το αυτοκίνητο της κόρης μου ευρίσκετο στον καταπέλτη, μισό επάνω, μισώ κάτω. Ο καταπέλτης άρχισε να χτυπά το αυτοκίνητο από την κάτω μεριά και την ώρα που άρχισε να απομακρύνεται γιατί το έλυσαν κάποιοι άνθρωποι, βρέθηκαν εκεί και συγκράτησαν το αυτοκίνητο ώστε να μην το τραβήξει ο καταπέλτης και πέσει στη θάλασσα και πνιγούν η κόρη μου και η φίλη της. Το καλό είναι ότι η κόρη μου μου είναι εδώ μαζί μας με τη φίλη της και δεν είναι κάπου αλλού».

    Τι δήλωσε εκπρόσωπος του Λιμενικού

    Μιλώντας στο ertnews ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος ανέφερε σχετικά αναφορικά με το περιστατικό: «Επικρατούσαν έντονα καιρικά φαινόμενα με πολύ δυνατές ριπές ανέμων και έντονο κυματισμό. Σύμφωνα όμως με το ισχύον δελτίο καιρού δεν απαιτούνταν η απαγόρευση απόπλου του πλοίου από την Λιμενική Αρχή (…) Ο πλοίαρχος έκρινε ότι ήταν επισφαλής η παρουσία του πλοίου στο λιμάνι».

    Σταματούν τα δρομολόγια, απολύθηκε ο καπετάνιος

    Σε ανακοίνωσή της η SAOS Ferries, τόνισε πως σταματούν τα σταματούν τα δρομολόγια του «SAONISOS» μετά το περιστατικό, ενώ δίνει οδηγίες στους επιβάτες που έχουν εκδώσει εισιτήρια.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση της SAOS FERRIES:

    «Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι κατόπιν της Εισαγγελικής εντολής για την σύλληψη του Πλοιάρχου του ΕΓ-ΠΓ ΣΑΟΝΗΣΟΣ και την υποχρεωτική απόλυσή του, το πλοίο δεν δύναται να συνεχίσει την εκτέλεση των δρομολογίων του.

    Συνελήφθη ο πλοίαρχος μετά από μήνυση της οδηγού του ΙΧ

    Υπενθυμίζεται ότι, υπό τις οδηγίες της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σύρου και κατόπιν προφορικής μήνυσης που υπέβαλλε στο Λιμεναρχείο Άνδρου η οδηγός ΙΧ που υπέστη υλικές ζημιές, κατά του πλοιάρχου και κατά παντός υπευθύνου, στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Καρύστου προέβησαν στη σύλληψη του Πλοιάρχου, για παράβαση του άρθρου 291 του Π.Κ. (Διατάραξη της ασφάλειας σιδηροδρόμων, πλοίων και αεροσκαφών).

    Στυλιανίδης: «Καμία έκπτωση σε θέματα ασφάλειας»

    Όπως τόνισε σε ανακοίνωσή του ο κ. Στυλιανίδης, «η μεγαλύτερη προτεραιότητα για το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είναι τα θέματα ασφάλειας και ειδικά στην ακτοπλοΐα, είναι μη διαπραγματεύσιμα και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ανοχής. Δεν είναι αποδεκτή καμία έκπτωση στα θέματα ασφάλειας από κανέναν και αποτελεί προαπαιτούμενο για όλους τους πολίτες».

    Πηγή: ethnos.gr

  • Ανδρος: Ακυρώνονται τα δρομολόγια του ΣΑΟΝΗΣΟΣ - Απολύθηκε ο πλοίαρχος
    Ανδρος: Ακυρώνονται τα δρομολόγια του ΣΑΟΝΗΣΟΣ - Απολύθηκε ο πλοίαρχος

    Σταματούν τα δρομολόγια του ΣΑΟΝΗΣΟΣ, μετά τη σύλληψη του Πλοιάρχου του πλοίου, ύστερα από το περιστατικό στο λιμάνι της Ανδρου.

    Η πλοιοκτήτρια εταιρεία σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

    «Κατόπιν της Εισαγγελικής εντολής για την σύλληψη του Πλοιάρχου του ΕΓ-ΠΓ ΣΑΟΝΗΣΟΣ και την υποχρεωτική απόλυσή του, το πλοίο δεν δύναται να συνεχίσει την εκτέλεση των δρομολογίων του.

    Οι επιβάτες που έχουν εισιτήρια παρακαλούνται να απευθυνθούν στα πρακτορεία έκδοσης ή/και στα κατά τόπους κεντρικά πρακτορεία για την εξαργύρωσή τους».

    Πηγή: cnn.gr

  • Άνδρος: Παρέμβαση υπ. Ναυτιλίας για τον πλοίαρχο που σήκωσε τον καταπέλτη ενώ επιβιβάζονταν ΙΧ
    Άνδρος: Παρέμβαση υπ. Ναυτιλίας για τον πλοίαρχο που σήκωσε τον καταπέλτη ενώ επιβιβάζονταν ΙΧ

    Την παρέμβαση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστου Στυλιανίδη, προκάλεσε το περιστατικό που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης (16/8) στο λιμάνι του Γαυρίου στην Άνδρο, όταν ο καπετάνιος επιβατηγού πλοίου σήκωσε την μπουκαπόρτα κατά τη διαδικασία επιβίβασης επιβατών και οχημάτων.

    Νωρίτερα, το πρωί της Παρασκευής (16/8) οι λιμενικές Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του Πλοιάρχου.

    Λόγω των καιρικών φαινομένων η ανύψωση

    Σύμφωνα με το Λιμενικό, το περιστατικό σημειώθηκε όταν κατά τη διαδικασία της επιβίβασης επιβατών και οχημάτων στο πλοίο και ενώ επικρατούσαν έντονα καιρικά φαινόμενα στο λιμάνι του Γαυρίου, με αποτέλεσμα να ανυψωθεί το μπροστινό τμήμα του καταπέλτη και να προκληθούν υλικές ζημιές σε ένα Ι.Χ.Ε. όχημα το οποίο επιχειρούσε να επιβιβασθεί.

    Το αυτοκίνητο παρέμεινε ακινητοποιημένο στην προβλήτα και στη συνέχεια ο καπετάνιος του «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» δήλωσε ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών αδυνατούσε να ολοκληρώσει την επιβίβαση των επιβατών και οχημάτων και έκρινε επισφαλή την παραμονή του πλοίου στο λιμάνι του Γαυρίου.

    Στο λιμάνι περίμεναν να επιβιβαστούν 10 επιβάτες και τέσσερα οχήματα, εκ των οποίων δεν επιβιβάσθηκαν επτά επιβάτες και τρία οχήματα.

    Το Λιμενικό διευκρινίζει ότι, οι επιβάτες που δεν επιβιβάστηκαν προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός. Το «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» συνέχισε το δρομολόγιο του για το λιμάνι της Καρύστου όπου κατέπλευσε με ασφάλεια.

    Πηγή: cnn.gr

  • Άνδρος: Συνελήφθη ο καπετάνιος πλοίου - Σήκωσε την μπουκαπόρτα ενώ επιβιβαζόταν ΙΧ
    Άνδρος: Συνελήφθη ο καπετάνιος πλοίου - Σήκωσε την μπουκαπόρτα ενώ επιβιβαζόταν ΙΧ

    Στην σύλληψη του καπετάνιου, που σήκωσε την μπουκαπόρτα ενός πλοίου που αναχωρούσε από την Άνδρο το βράδυ της Πέμπτης (15/8), ενώ επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος έσπρωχναν ένα όχημα για να επιβιβαστεί.

    Το περιστατικό σημειώθηκε όταν το αυτοκίνητο «έμεινε» ενώ εισερχόταν στο πλοίο, με τους ανθρώπους που βρισκόταν στο σημείο να σπεύδουν να το βοηθήσουν.

    Τότε, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, ο καπετάνιος του επιβατηγού αποφασίζει να αναχωρήσει εσπευσμένα, ανασηκώνοντας, όπως καταγράφει βίντεο ντοκουμέντο που κάνει το γύρο του διαδικτύου, την μπουκαπόρτα, θέτοντας σε κίνδυνο τους επιβάτες και το πλήρωμα, αλλά και με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να μείνει στον αέρα. Από τύχη και μόνο δεν κινδύνεψε τελικά κανείς.

    Η σύλληψή του καπετάνιου έγινε με βάση του άρθρο 291 του Ποινικού Κώδικα περί επικίνδυνων παρεμβάσεων στη συγκοινωνία των πλοίων.

    Πηγή: cnn.gr

  • Χίος: Καταδίωξη ταχύπλοου από το Λιμενικό - Στο λιμάνι του νησιού 25 αλλοδαποί
    Χίος: Καταδίωξη ταχύπλοου από το Λιμενικό - Στο λιμάνι του νησιού 25 αλλοδαποί

    Συνολικά 25 αλλοδαποί, ανάμεσά τους 7 γυναίκες και 3 ανήλικα, αποβιβάστηκαν στη Χίο κατά τη διάρκεια της νύχτας και μεταφέρθηκαν σε κλειστή δομή. Είχε προηγηθεί καταδίωξη του ταχύπλοου στο οποίο επέβαιναν από σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

    Συγκεκριμένα, τις βραδινές ώρες χθες, ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή «Παντουκιός», βορειοανατολικά της Χίου, ένα ύποπτο ταχύπλοο σκάφος που κινούνταν προς τις ελληνικές ακτές.

    Ακολούθησε καταδίωξη κατά την οποία το σκάφος δεν ακινητοποιήθηκε, ενώ στη συνέχεια προσαιγιαλώθηκε στη στεριά, όπου αποβίβαστηκαν οι αλλοδαποί επιβαίνοντες.

    Σε έρευνες που διενεργήθηκαν από στελέχη της Λιμενικής Αρχής με τη συνδρομή στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., εντοπίστηκαν στην ευρύτερη χερσαία περιοχή 25 αλλοδαποί (15 άντρες, 7 γυναίκες και 3 ανήλικα), οι οποίοι μεταφέρθηκαν στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Χίου, ενώ ένας άνδρας εξ αυτών μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου για την παροχή πρώτων βοηθειών.

    Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ταχύπλοο σκάφος.

    Πηγή: cnn.gr

  • Καταδίωξη ταχύπλοου με μετανάστες στη Ρόδο - Μία τραυματίας
    Καταδίωξη ταχύπλοου με μετανάστες στη Ρόδο - Μία τραυματίας

    Επεισοδιακή καταδίωξη ταχύπλοου στο οποίο επέβαιναν 20 μετανάστες σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου (20/7), κατά την οποία τραυματίστηκε μια γυναίκα, λόγω των χειρισμών του οδηγού και διακινητή τους.

    Το ταχύπλοο εντόπισαν νωρίτερα δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος, κοντά στο ακρωτήρι Αρχαγγέλου. Σε αυτό επέβαιναν 20 πρόσφυγες και μετανάστες εκ των οποίων 12 άνδρες, πέντε γυναίκες και τρία παιδιά, καθώς και ο 22χρονος χειριστής του σκάφους.

    Ο οδηγός άρχισε με μεγάλη ταχύτητα προς την ακτή. Ακολούθησε προσπάθεια ακινητοποίησης του με χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, στα οποία ο 22χρονος δεν συμμορφώθηκε και στη συνέχεια το προσγειαλώθηκε με αποτέλεσμα μια γυναίκα να τραυματιστεί. Οι υπόλοιποι επιβαίνοντες τράπηκαν σε φυγή.

    Λίγο αργότερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής εντόπισαν 19 αλλοδαπούς, οι οποίοι αναγνώρισαν τον 22χρονο ως τον διακινητή που τους μετέφερε από την περιοχή Φετιγιέ Τουρκίας, ενώ η τραυματίας μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου όπου νοσηλεύεται.

    Διενεργείται προανάκριση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

    Πηγή: cnn.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο