Η φιλοζωική οργάνωση αναφέρεται σε παλαιότερη υπόθεση παράνομης εκτροφής τίγρεων, τονίζοντας ότι είχε αντιμετωπιστεί σωστά ενδεχομένως να το τιγράκι να μην είχε βασανιστεί.
Επιστολή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, ζητώντας την παρέμβασή τους για το τιγράκι που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, απέστειλε φιλοζωική οργάνωση.
Συγκεκριμένα, η πανελλήνια ομοσπονδία «Νέμεσις» για τα ζώα, με τη σχετική επιστολή, ζητά να γίνει ενδελεχής έλεγχος της υπόθεσης, και συγκεκριμένα το αν το άτυχο ζώο εισήχθη νόμιμα ή παράνομα στη χώρα, αν προέρχεται από εκτροφή που έγινε στην Ελλάδα, ποιος χειρουργός το είχε χειρουργήσει και ποιες ήταν οι συνθήκες στις οποίες ζούσε.
Παράλληλα, η φιλοζωική οργάνωση αναφέρεται σε παλαιότερη υπόθεση παράνομης εκτροφής τίγρεων, τονίζοντας ότι είχε αντιμετωπιστεί σωστά ενδεχομένως να το τιγράκι να μην είχε βασανιστεί.
«Αν η προηγούμενη καταγγελία μας από την Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία στις Εισαγγελίες Αθήνας και Κύπρου, που έγινε πριν ένα χρόνο για παράνομη εκτροφή τίγρεων είχε την αντιμετώπιση που έπρεπε, πιθανόν και το τιγράκι να μη βασανιζόταν και η εικαζόμενη παράνομη εκτροφή στις δυο χώρες να είχε αναδειχθεί», σημειώνεται χαρακτηριστικά.
Η ανακοίνωση για το τιγράκι:
«Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νέμεσις για τα ζώα, το περιβάλλον και το κυνήγι, με επιστολή της στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας ζητάει να γίνει ενδελεχής έλεγχος για την υπόθεση του νεαρού τίγρη, που βρέθηκε πλησίον του Αττικού Πάρκου σε άθλια κατάσταση.
Η δε έρευνα να αφορά το πως βρέθηκε αυτό το ζώο στην Ελλάδα, αν εισήχθη νόμιμα ή παράνομα, αν προέρχεται από εκτροφή που έγινε στην Ελλάδα, ποιος χειρούργος το χειρούργησε και φυσικά τις συνθήκες που έζησε πριν βρεθεί σε αυτή τη κατάσταση κάτω από κάδο σκουπιδιών.
Αν η προηγούμενη καταγγελία μας από την Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία στις Εισαγγελίες Αθήνας και Κύπρου, που έγινε πριν ένα χρόνο για παράνομη εκτροφή τίγρεων είχε την αντιμετώπιση που έπρεπε, πιθανόν και το τιγράκι να μη βασανιζόταν και η εικαζόμενη παράνομη εκτροφή στις δυο χώρες να είχε αναδειχθεί.
Τέλος υπενθυμίζουμε τη γραπτή ενημέρωση της Νέμεσις προς το ΥΠΕΝ, για το άμεσο ενδιαφέρον που επέδειξε ξένος οργανισμός, περίθαλψης, διάσωση, αποκατάστασης στη Νότιο Αφρική, τη χώρα που είναι ο κατ’ εξοχήν φυσικός χώρος ζωής αυτών των ζώω, για να αναλάβει το μικρό τιγράκι όπως και όλα του τα έξοδα μεταφοράς του στο Κέντρο αυτό.
Η προσπάθεια κομματικής εκμετάλλευσης του γεγονότος αυτού πάνω στο σώμα ενός πολύπαθου ζώου, καταδεικνύει για μια ακόμη φορά, την κομματικοποίηση της φιλοζωίας, που ξεκίνησε για πρώτη φορά στα χρονικά από τα γνωστά κέντρα και παράκεντρα.
Πηγή: in.gr