Ελλάδα

Κελάρι κρασιών 24 μέτρα κάτω από τη θάλασσα του Αγίου Όρους: Έτσι ωριμάζουν τα κρασιά της αρχαίας Άκανθου στην Ιερισσό

Κελάρι κρασιών 24 μέτρα κάτω από τη θάλασσα του Αγίου Όρους: Έτσι ωριμάζουν τα κρασιά της αρχαίας Άκανθου στην Ιερισσό

Ο «Ακάνθιος οίνος» ήταν ανέκαθεν το ιερό δισκοπότηρο για κάθε οινολόγο. Η συνταγή των θρυλικών οίνων από την Άκανθο της Χαλκιδικής πάνω στην οποία βρίσκονται τα θεμέλια της Ιερισσού, στη Χαλκιδική, αγγίζει το θρύλο της Ατλαντίδας και έγινε γνωστή από τη διώρυγα του Ξέρξη. Στο πέρασμα των αιώνων γενιές και γενιές επιχείρησαν να βρουν τα κομμάτια της αλυσίδας που δημιουργούσαν το ελιξίριο των οίνων.

Ο χημικός Άγγελος Ζαμάνης μαζί με τους συνεργάτες, φίλους αλλά και παραδοσιακούς οινολόγους που απασχολούνται στο οινοποιείο τους στην Ιερισσό ακόμα και σήμερα συγκεντρώνουν κάθε πληροφορία, κάθε πηγή και κάθε ντοκουμέντο που θα ξεκλείδωνε το DNA της μυστικής συνταγής. Στο δρόμο προς την... Ιθάκη όμως το ταξίδι τους οδήγησε σε θάλασσες και σε βυθούς..

Διαβάστε περισσότερα στο ethnos.gr

Image by nati from Pixabay

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις