Κυριακή, 25 Ιουνίου 2023 13:50

Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» - Μεθυσμένοι Ρώσοι προκάλεσαν πανικό

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Μεγάλη αναστάτωση προκάλεσαν σε πτήση από το Μάντσεστερ της Αγγλίας στο Νταλαμάν της Τουρκίας δύο Ρώσοι υπήκοοι με αποτέλεσμα το αεροπλάνο να κάνει αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο άνδρες επέδειξαν επιθετική συμπεριφορά προς το πλήρωμα της καμπίνας και στη συνέχεια λόγω της διατάραξης της ασφάλειας της πτήσης πραγματοποιήθηκε η έκτακτη προσγείωση.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης. Σε έρευνα του χώρου και συγκεκριμένα στη θέση που καθόταν, βρέθηκαν άδεια μπουκάλια αλκοολούχων ποτών.

Σε βάρος των δύο Ρώσων σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνες παρεμβάσεις στη συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς, πλοίων και αεροσκαφών, διασάλευση της τάξης και έτερες παραβάσεις του Αεροπορικού Κώδικα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην αρμόδια δικαστική Αρχή.

Πηγή: ethnos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 25 Ιουνίου 2023 11:49

Σχετικά Άρθρα

  • Ρώσος διασώθηκε μετά από 67 ημέρες περιπλάνησης στον Ειρηνικό
    Ρώσος διασώθηκε μετά από 67 ημέρες περιπλάνησης στον Ειρηνικό

    Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν την διάσωση ενός άνδρα, ο οποίος περιπλανιόταν επί 67 ημέρες στα παγωμένα νερά του βορειοδυτικού Ειρηνικού.

    Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου δείχνει έναν αδύνατο, γενειοφόρο άνδρα που φορούσε μπουφάν με κουκούλα και πορτοκαλί γιλέκο έκτακτης ανάγκης σε ένα ιστιοφόρο που έμοιαζε με καταμαράν και ύψωνε μια κόκκινη σημαία από ένα μικρό κοντάρι.

    «Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ένας επέζησε»

    «Στις 14 Οκτωβρίου, ένα σκάφος ανακαλύφθηκε στα ύδατα της Θάλασσας του Οχότσκ», ανέφεραν οι νομικές αρχές της Άπω Ανατολής της Ρωσίας στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, αναφερόμενες στα ύδατα που εκτείνονται σε 1,58 εκατ. τετραγωνικά χιλιόμετρα (610.000 τετραγωνικά μίλια).

    «Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ένας επέζησε», πρόσθεσε η περιφερειακή εισαγγελία που είναι επιφορτισμένη με τον χειρισμό θεμάτων μεταφορών. «Λαμβάνει ιατρική βοήθεια».

    Πού βρέθηκε το σκάφος

    Το σκάφος με τον άνδρα και τα πτώματα στο οποίο επέβαιναν εντοπίστηκε τελικά από ψαράδες κοντά στο χωριό Ουστ-Χαϊρούζοβο, στα ανοικτά των ακτών της χερσονήσου Καμτσάτκα, πρόσθεσε το πόστο.

    Το ρωσικό κανάλι SHOT Telegram ανέφερε ότι το σκάφος βρέθηκε περίπου 1.000 χιλιόμετρα (621 μίλια) από τον αρχικό του προορισμό.

    «Η επαφή μαζί τους χάθηκε»

    Οι αρχές δήλωσαν ότι δύο άνδρες, συνοδευόμενοι από τον 15χρονο γιο του ενός, απέπλευσαν στις 9 Αυγούστου από ένα ακρωτήριο στο Κράι Χαμπάροφσκ της περιοχής, με προορισμό την πόλη Όκα στη νήσο Σαχαλίνη. «Μετά από λίγο, η επαφή μαζί τους χάθηκε, η θέση τους παρέμεινε άγνωστη», πρόσθεσαν.

    Το κανάλι Baza Telegram που πρόσκειται στις υπηρεσίες ασφαλείας της Ρωσίας ανέφερε ότι ο επιζών, ηλικίας 46 ετών, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση, αφού ο 49χρονος αδελφός του και ο έφηβος πέθαναν ενώ παρασύρονταν.

    Οι πολύμηνες έρευνες μετά το ναυάγιο του σκάφους αποδείχθηκαν άκαρπες, προστίθεται.

    Δείτε το βίντεο της διάσωσης

    Πηγή: Cnn.gr

  • Πώς ένα ποντίκι προκάλεσε αναγκαστική προσγείωση σε αεροπλάνο
     Πώς ένα ποντίκι προκάλεσε αναγκαστική προσγείωση σε αεροπλάνο

    Το περιστατικό με το ποντίκι συνέβη κατά τη διάρκεια μιας πτήσης της Scandinavian Airlines (SAS) από το Όσλο στη Μάλαγα

    Τα γεύματα των αεροπορικών εταιρειών δεν είναι αυτό που λες γκουρμέ αλλά σίγουρα δεν έχουν… ποντίκια.

    Την περασμένη Τετάρτη ένας επιβάτης αντιμετώπισε κάτι περισσότερο από ένα απογοητευτικό δείπνο, αφού ένα ποντίκι πετάχτηκε έξω από το γεύμα του την ώρα που το άνοιγε, αναγκάζοντας την πτήση του να κάνει μια απρογραμμάτιστη προσγείωση.

    Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια μιας πτήσης της Scandinavian Airlines (SAS) από το Όσλο στη Μάλαγα, αναγκάζοντας το αεροπλάνο να προσγειωθεί στην Κοπεγχάγη, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία την Παρασκευή.

    Τα ποντίκια μασάνε τα ηλεκτρικά καλώδια στο αεροσκάφος

    Οι αεροπορικές εταιρείες απαγορεύουν αυστηρά την… επιβίβαση τρωκτικών στο αεροσκάφος, επειδή μπορούν να μασήσουν τα ηλεκτρικά καλώδια, που αποτελούν κλειδί για τη λειτουργία ενός αεροπλάνου.

    «Είτε το πιστεύετε είτε όχι. Μια κυρία δίπλα μου … άνοιξε το φαγητό της και ένα ποντίκι πετάχτηκε έξω», έγραψε ένας επιβάτης, ο Jarle Borrestad, στο Facebook, μαζί με μια φωτογραφία που τον δείχνει να χαμογελάει δίπλα σε δύο γυναίκες, επίσης χαμογελαστές.

    Ο Øystein Schmidt, εκπρόσωπος της SAS, δήλωσε ότι «σύμφωνα με τις διαδικασίες μας, έγινε αλλαγή αεροσκάφους» και οι επιβάτες μεταφέρθηκαν στη Μάλαγα της Ισπανίας με άλλη πτήση.

    «Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει εξαιρετικά σπάνια», δήλωσε. «Έχουμε καθιερώσει διαδικασίες για τέτοιες καταστάσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν επίσης μια επανεξέταση με τους προμηθευτές μας για να διασφαλίσουμε ότι αυτό δεν θα ξανασυμβεί».

    Δεν ήταν η πρώτη φορά…

    Το 2017, μια πτήση της British Airways στο αεροδρόμιο Χίθροου με προορισμό το Σαν Φρανσίσκο απέτυχε να απογειωθεί αφού εντοπίστηκε ένα ποντίκι στο αεροσκάφος. Μετά από τετράωρη καθυστέρηση, βρέθηκε αεροσκάφος αντικατάστασης. Πιστεύεται ότι το γεγονός αυτό κόστισε στην BA περίπου 250.000 λίρες, σύμφωνα με τον Guardian.

    Οι μη προγραμματισμένες προσγειώσεις δεν οφείλονται πάντα σε τεχνικά προβλήματα ή σε προβλήματα ασφαλείας. Πέρυσι, μια πτήση της United Airlines από το Χιούστον προς το Άμστερνταμ εκτράπηκε προς το Σικάγο, αφού ένας απείθαρχος επιβάτης της επιχειρηματικής θέσης διέκοψε την πτήση επειδή η πρώτη επιλογή γεύματος που είχε επιλέξει δεν ήταν διαθέσιμη. Το 2017, ένα αεροπλάνο της Qatar Airways αναγκάστηκε να προσγειωθεί στη μέση της πτήσης, αφού μια γυναίκα ανακάλυψε ότι ο σύζυγός της είχε δεσμό.

    Πηγή: in.gr

  • Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» - Τι συνέβη
    Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» - Τι συνέβη

    Λαχτάρησαν οι 177 επιβάτες αεροσκάφους της Air Horizont το οποίο οδηγήθηκε σε αναγκαστική προσγείωση το μεσημέρι του Σαββάτου (14/9) στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το αεροσκάφος εκτελούσε πτήση από τη Λάρνακα προς την Μπρατισλάβα, αλλά χρειάστηκε να προσγειωθεί στην Αθήνα λόγω ραγίσματος στον ανεμοθώρακα.

    Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Αναγκαστική προσγείωση για αεροπλάνο στην Τουρκία μετά από απειλή για βόμβα
    Αναγκαστική προσγείωση για αεροπλάνο στην Τουρκία μετά από απειλή για βόμβα

    Αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο του Ερζερούμ πραγματοποίησε αεροπλάνο που ταξίδευε από την Ινδία προς τη Γερμανία λόγω απειλής για βόμβα.

    Στο αεροσκάφος χωρητικότητας 600 ατόμων επιβαίνουν 247 επιβάτες. Όλοι οι επιβάτες αποβιβάστηκαν από το αεροσκάφος σύμφωνα με το αίτημα του πιλότου.

    Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιοχής Μουσταφά Τσιφτσί πυροτεχνουργοί εισήλθαν στο αεροσκάφος και το αεροσκάφος ερευνήθηκε.

    «Όταν έγινε απειλή για βόμβα στον αέρα, το αεροσκάφος της αεροπορικής εταιρείας Vistara ήθελε πρώτα να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Ορντού. Επειδή όμως εκεί γίνονταν εργασίες ανακαίνισης, το κατεύθυναν στην Τραπεζούντα. Δεδομένου ότι και εκεί η εναέρια κυκλοφορία είναι μεγάλη, προσγειώνονται στο Ερζερούμ».

    Πηγή: Cnn.gr

  • Συναγερμός στο Ελευθέριος Βενιζέλος: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους με 233 επιβάτες
    Συναγερμός στο Ελευθέριος Βενιζέλος: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους με 233 επιβάτες

    Συναγερμός σήμανε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος το μεσημέρι της Παρασκευής, καθώς αεροπλάνο που εκτελεί δρομολόγιο από Λονδίνο για Χανιά με 233 άτομα προχώρησε σε αναγκαστική προσγείωση, καθώς εντοπίστηκε πρόβλημα στα υδραυλικά.

    Το αεροσκάφος με τους 233 επιβάτες προσγειώθηκε με ασφάλεια στο Ελ. Βενιζέλος, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν έχει κάποια σχέση με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αεροπορικές εταιρείες από το πρωί.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Αναγκαστική προσγείωση Boeing της Air France λόγω οσμής υπερθέρμανσης στην καμπίνα
    Αναγκαστική προσγείωση Boeing της Air France λόγω οσμής υπερθέρμανσης στην καμπίνα

    Αεροσκάφος της Boeing 787-900 της Air France που πραγματοποιούσε την πτήση Παρίσι-Σιάτλ κατευθύνθηκε εκτάκτως προς αεροδρόμιο του Καναδά έπειτα από την «εμφάνιση υπερθέρμανσης στην καμπίνα», έγινε γνωστό από την γαλλική αεροπορική εταιρεία, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπίσει «καμία ανωμαλία».

    Η ανακοίνωση της Air France

    «Η Air France επιβεβαιώνει ότι το πλήρωμα της πτήσης AF338 της 7ης Μαΐου 2024 από το Παρίσι στο Σιάτλ με Boeing 787-900 αποφάσισε να κατευθυνθεί προς το αεροδρόμιο του Ικαλουΐτ στον Καναδά έπειτα από την εμφάνιση οσμής υπερθέμανσης (υλικών) στην καμπίνα», αναφέρεται σε ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας.

    «Η απόφαση αυτή ελήφθη σύμφωνα με τις διαδικασίες του κατασκευαστή, τις οδηγίες της εταιρείας και κατ' εφαρμογήν της αρχής της προφύλαξης. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε κανονικά στο Ικαλουΐτ στις 10.44 της Τρίτης», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

    «Οι πρώτοι έλεγχοι του μηχανικού της Air France που έφθασε επί τόπου δεν δείχνουν προς το παρόν καμία ανωμαλία. Οι έλεγχοι συνεχίζονται», διευκρίνισε εκπρόσωπος της Air France.

    Η Boeing περνά μία δύσκολη περίοδο που έχει σημαδευθεί από πολλά περιστατικά. Τρία στα τέσσερα μοντέλα εμπορικών αεροσκαφών που κατασκευάζονται σήμερα από την Boeing αποτελούν και επισήμως αντικείμενο έρευνας της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (FAA), ανάμεσά τους και το 787 "Dreamliner".

    «Η Air France ακολουθεί σχολαστικά τις οδηγίες και συστάσεις των γαλλικών και των διεθνών αρχών. Δεν έχει υπάρξει καμία επιφύλαξη σχετικά με τους στόλους των Boeing 787 και 777 που χρησιμοποιεί η εταιρεία μας», διευκρινίζει η Air France .

    Πηγή: ethnos.gr
  • Χάος σε πτήση από Γλασκώβη - Εκανε αναγκαστική προσγείωση στο Ηράκλειο λόγω μεθυσμένου ζευγαριού!
    Χάος σε πτήση από Γλασκώβη - Εκανε αναγκαστική προσγείωση στο Ηράκλειο λόγω μεθυσμένου ζευγαριού!

    Αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου Κρήτης έκανε χθες βράδυ αεροπλάνο που πραγματοποιούσε την πτήση ΕΖΥ 3165 από τη Γλασκώβη Σκωτίας προς τη Χουργκάντα της Αιγύπτου.

    Ένα ζευγάρι που επέβαινε στο αεροσκάφος, προκάλεσε την αναγκαστική του προσγείωση στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

    Η 42χρονη γυναίκα με καταγωγή το Ηνωμένο Βασίλειο, είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και μαζί με τον 45χρονο σύζυγο της, σε κατάσταση εκτός εαυτού αρχικά εξύβρισαν και στη συνέχεια επιτέθηκαν στο πλήρωμα.

    Αποτέλεσμα ήταν ο ο κυβερνήτης να αποφασίσει την αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους, στο οποίο επέβαινε και το 8χρονο παιδί του ζευγαριού, στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου, κάτι που έγινε στις 9 το βράδυ. Τελικά και οι δυο συνελήφθησαν από τις αστυνομικές αρχές.

    Πηγή: Ιefimerida.gr

  • Τρεις Ρώσοι έκαναν ρεκόρ πέφτοντας με αλεξίπτωτα από τη στρατόσφαιρα στον Βόρειο Πόλο - Δείτε εκπληκτικές εικόνες
    Τρεις Ρώσοι έκαναν ρεκόρ πέφτοντας με αλεξίπτωτα από τη στρατόσφαιρα στον Βόρειο Πόλο - Δείτε εκπληκτικές εικόνες

    Οι Μιχαήλ Κορνιγένκο, Αλεξάντρ Λίνικ και Ντένις Γεφρέμοφ έπεσαν από ένα αεροπλάνο Ilyushin-76 που πετούσε σε ύψος 10.500 μέτρων

    Tρεις Ρώσοι έκαναν παγκόσμιο ρεκόρ πέφτοντας την περασμένη εβδομάδα με αλεξίπτωτα από τη στρατόσφαιρα της Γης στο Βόρειο Πόλο, σε μια αποστολή η οποία χρησίμευσε επίσης ως τεστ ενός νέου συστήματος επικοινωνιών για χρήση στην Αρκτική, δήλωσε στο Ρόιτερς ένας οργανωτής του εγχειρήματος.
    Οι Μιχαήλ Κορνιγένκο, Αλεξάντρ Λίνικ και Ντένις Γεφρέμοφ έπεσαν από ένα αεροπλάνο Ilyushin-76, που πετούσε σε ύψος 10.500 μέτρων, και έκαναν για περίπου δυόμισι λεπτά ελεύθερη πτώση πριν ανοίξουν τα αλεξίπτωτά τους 1.000 μέτρα πάνω από το έδαφος. Η πτώση τους καταγράφηκε σε ένα εντυπωσιακό βίντεο.
    Και οι τρεις υπέστησαν κάποια κρυοπαγήματα στα μάγουλά τους, παρά το γεγονός ότι φορούσαν θερμαινόμενες κάσκες, δήλωσε ο οργανωτής Νικίτα Τσάπλιν. Καθώς έπεφταν με ταχύτητα πάνω από 300 χλμ/ώρα, η θερμοκρασία του αέρα, που ήταν γύρω στους -50 βαθμούς Κελσίου, ήταν αισθητή σαν -70 βαθμοί Κελσίου.

    Προσγειώθηκαν κοντά στη ρωσική πολική βάση Μπαρνέο, όπου ο Τσάπλιν δήλωσε ότι μπόρεσαν να τροφοδοτήσουν έναν σέρβερ χρησιμοποιώντας γεννήτριες ντίζελ και να συνδεθούν με ένα δορυφόρο. Ο εξοπλισμός είχε ριφθεί νωρίτερα από χαμηλότερο ύψος.

    Οι επικοινωνίες στην Αρκτική πιθανολογείται ότι θα αποκτήσουν μεγαλύτερη σημασία, καθώς χώρες, περιλαμβανομένων της Ρωσίας, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας, ανταγωνίζονται για πόρους, για εμπορικές οδούς και για στρατιωτικό πλεονέκτημα.
    Ο Τσάπλιν δήλωσε πως οι Ρώσοι μπόρεσαν να στείλουν δεδομένα μέσω ενός πειραματικού συστήματος, αν και παραδέχθηκε πως σ' αυτό το σημείο το σύστημα αυτό δεν μπορεί να συγκριθεί με τις δυνατότητες της Iridium Communications Inc, η οποία έχει έδρα τις ΗΠΑ και προσφέρει κάλυψη και των δύο πόλων της Γης.

    «Φυσικά η λύση μας είναι κάτι πιλοτικό, και πάλι όμως καταφέραμε, από τον σέρβερ μας, να συνδεθούμε με τον δορυφόρο μας και να διαβιβάσουμε δεδομένα», δήλωσε ο Τσάπλιν, ο οποίος είναι εταίρος και συνιδρυτής του ρώσου παρόχου RUVDS.

    «Ασφαλώς δεν είναι ακόμα Iridium, όμως κάναμε μερικά μικρά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση και αυτό ήταν ο στόχος μας - να δούμε κατά πόσο είναι ρεαλιστικό να κατασκευάσουμε μια λύση χαμηλού κόστους για να έχουμε πρόσβαση από ένα υπολογιστή σε ένα δορυφόρο».
    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Protothema.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch