Σάββατο, 08 Ιουλίου 2023 08:42

Συναγερμός στο Χαϊδάρι: Εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε σε αυτοκίνητο σωφρονιστικού

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Χαϊδάρι, καθώς η Αστυνομία ειδοποιήθηκε για ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο στην οδό Ρόδου το οποίο περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό.

Αμέσως, ένα σημαντικό τμήμα αστυνομικού προσωπικού, συνοδευόμενο από εμπειρογνώμονες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ), έφτασε στο σημείο για να ασφαλίσει την περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες το όχημα στο οποίο βρέθηκε ο μηχανισμός, άνηκε σε σωφρονιστικό, ενώ οι Αρχές εντόπισαν υπολείμματα χειροβομβίδας και συγκεκριμένα την περόνη και μοχλό πίεσης.

Πηγή: ethnos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 08 Ιουλίου 2023 09:25

Σχετικά Άρθρα

  • Μεσολόγγι: Έβαλαν εκρηκτικό μηχανισμό σε όχημα της αστυνομίας έξω από την…πόρτα της
    Μεσολόγγι: Έβαλαν εκρηκτικό μηχανισμό σε όχημα της αστυνομίας έξω από την…πόρτα της

    Σε εγρήγορση είναι οι αστυνομικές αρχές του Μεσολογγίου από τις πρωινές ώρες σήμερα.

    Ερευνούν σοβαρό περιστατικό που συνέβη έξω… από την πόρτα τους.

    Ανακριτικό όχημα της Τροχαίας Μεσολογγίου υπέστη ζημιές καθώς φέρεται να εξερράγη αυτοσχέδιος μηχανισμός με γκαζάκια που τοποθετήθηκε στο σημείο.

    Το όχημα ήταν σταθμευμένο έξω από την Διεύθυνση Αστυνομίας Αιτωλίας και πυρπολήθηκε το μπροστινό τμήμα του. Η Πυροσβεστική έσπευσε για την κατάσβεση της φωτιάς.

    Οι έρευνες είναι σε εξέλιξη, ο χώρος αποκλείσθηκε, σχηματίστηκε δικογραφία και αναζητούνται οι δράστες με την Αστυνομία να συλλέγει υλικό από κάμερες και άλλα στοιχεία.

    Πηγή: ΑgrinioNews.gr
  • Αγρίνιο: Πυροδότησαν εκρηκτικό μηχανισμό σε αυλή Δημοτικού σχολείου
    Αγρίνιο: Πυροδότησαν εκρηκτικό μηχανισμό σε αυλή Δημοτικού σχολείου

    Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αγνώστων για παράβαση του νόμου περί εκρηκτικών

    Δικογραφία σε βάρος αγνώστων για παράβαση του νόμου περί εκρηκτικών σχηματίσθηκε χθες Τρίτη (1/10) από στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου.
    Ειδικότερα, ήταν λίγο πριν 23.00 το βράδυ όταν η ΕΛ.ΑΣ. ενημερώθηκε για έκρηξη εκρηκτικού μηχανισμού στον αύλειο χώρο του 8ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου.
    Κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σημείο από αστυνομικούς ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού, ο οποίος αποτελούνταν από δύο πλαστικά μπουκάλια φωτιστικού οινοπνεύματος, χωρητικότητας 1000 ml, δεμένα με μονωτική ταινία, ενώ γύρω από αυτόν βρέθηκαν υπολείμματα μονωτικής ταινίας και άρτου κυλινδρικού σχήματος.
    Από τον έλεγχο που διενεργήθηκε, δεν διαπιστώθηκαν φθορές στον αύλειο χώρο και στο κτίριο του σχολείου.
  • Έκρηξη σε χώρο εκδηλώσεων στην Αθηνών - Σουνίων: Έβαλαν τον εκρηκτικό μηχανισμό σε παγκάκι
    Έκρηξη σε χώρο εκδηλώσεων στην Αθηνών - Σουνίων: Έβαλαν τον εκρηκτικό μηχανισμό σε παγκάκι

    Συναγερμός σε χώρο εκδηλώσεων στην Αθηνών - Σουνίου τα μεσάνυχτα μετά από έκρηξη μηχανισμού.

    Έκρηξη σημειώθηκε τα μεσάνυχτα της Δευτέρα σε χώρο εκδηλώσεων, που βρίσκεται στο 35o χιλιόμετρο Αθηνών - Σουνίου στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου.

    Από την έκρηξη προκλήθηκαν φθορές σε τοίχο (έπεσε ένα κομμάτι).

    Επίσης προκλήθηκαν φθορές σε τζάμια και σε δύο διπλανά καταστήματα.

    Ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε ένα παγκάκι και αποτελείτο από σχοινί , πυροκροτητή και εκρηκτική ύλη.

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Συναγερμός με τα απειλητικά email σε 35 σχολεία της Αττικής: Από το εξωτερικό ο αποστολέας - Τι έγραφε το μήνυμα (upd)
    Συναγερμός με τα απειλητικά email σε 35 σχολεία της Αττικής: Από το εξωτερικό ο αποστολέας - Τι έγραφε το μήνυμα (upd)

    Μεγάλη αναστάτωση προκάλεσε σε σχολεία της Αττικής η αποστολή απειλητικών email για ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού, με την ΕΛ.ΑΣ., που διεξάγει έρευνες από το πρωί της Τετάρτης, να εκτιμά πως πρόκειται για φάρσα και μάλιστα από αποστολέα από τη Ρωσία.

    Συνολικά, 35 σχολεία από Χαϊδάρι, Γέρακα, Γαλάτσι, Νέα Ιωνία, Αιγάλεω έλαβαν το απειλητικό μήνυμα, το οποίο είναι ίδιο. Μαθητές, καθηγητές και γονείς αναστατώθηκαν, ενώ στα σημεία έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας για ελέγχους, και μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί τίποτα ύποπτο.

    Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να εντοπιστεί ο αποστολέας των email, ο οποίος φέρεται να είναι Ρώσος.

    Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. - «Σκοπός η δημιουργία αναστάτωσης και ο κλονισμός του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών»

    «Σήμερα το πρωί μεγάλος αριθμός σχολείων έγιναν αποδέκτες πανομοιότυπου μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με απειλητικό περιεχόμενο.

    Το μήνυμα εμφαίνεται να προέρχεται από χώρα του εξωτερικού, ενώ η μαζικότητα αποστολής του, ακόμη και σε σχολικές μονάδες οι οποίες σήμερα δεν λειτουργούν, καταδεικνύει ότι σκοπός του μηνύματος είναι η δημιουργία αναστάτωσης και ο κλονισμός του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

    Σε κάθε περίπτωση, από την Ελληνική Αστυνομία υπήρξε άμεση κινητοποίηση ώστε σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και τις σχολικές μονάδες να πραγματοποιηθεί ο σχετικός έλεγχος, ενώ ήδη η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό του αποστολέα.

    Η ασφάλεια των πολιτών και ιδίως της μαθητικής κοινότητας αποτελεί κύριο μέλημα και πρώτιστη προτεραιότητα για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία και προς τον σκοπό αυτόν θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την αποκάλυψη του δράστη».

    Τι γράφει το απειλητικό email

    Το απειλητικό email που εστάλη στα σχολεία, αναφέρει τα εξής:

    «Θα σας ρίξουμε πάνω τους και θα πνιγείτε μέχρι το φως στα μάτια σας να γίνει σκοτάδι το οποίο θα αυξηθεί και όλοι θα νιώσετε αυτό το βάρος στον εαυτό σας και θα βυθιστείτε στο σκοτάδι. Ας θάψουμε το κράτος κάτω από ένα βουνό από πτώματα.

    Θα μετατρέψουμε τις πόλεις σας σε ερείπια του Μαράουι.

    Θα σε ανατινάξουμε όπως έκαναν τα αδέρφια μας στο Παρίσι. Εμπνευστήκαμε από τον Abdelhamid Abaaoud, Σαλάχ, Αμπντεσλάχ, Ισνιλόν Χαπιλόν, οι Αδελφοί Μάουτ και όλοι οι άλλοι.

    Ο Inshallah Allah τους έδωσε τους παραδεισένιους κήπους του Firdaus. Μας αναγνωρίζετε ως τρομοκράτες όταν στην πραγματικότητα πολεμάτε ενάντια στον δίκαιο νόμο μας.

    Ο καθένας που σκοτώνει σε μια ιδιοτροπία δεν είναι ένας από εμάς. Τα ψέματα που διαπερνούν ολόκληρη την άθλια ζωή σας δεν δίνουν αναγνώριση ότι μας πολεμάτε όχι επειδή είμαστε κακοί.

    Είσαι φτιαγμένος από το κακό. Ο θάνατος σας περιμένει μαζί μας. Κάθε Καφίρ θα λογοδοτήσει στους μουσουλμάνους για την παρενόχλησή τους.

    Θα εισβάλουμε στο συντακτικό γραφείο κάθε μέσου ενημέρωσης και θα κόψουμε λαιμούς στα ψεύτικα γράμματά σας.

    Θα είστε όλοι για πάντα στο φούρνο της κόλασης. Όπου κι αν κρύβεστε και ανεξάρτητα από το πώς τρώτε αποφύγετε την τιμωρία θα σας καλύψει και δεν έχει σημασία πού ή Πότε.

    Δεν κρατιέμαι από αυτό το dunya και αν και αν ευχαριστεί τον Αλλάχ εγώ (και όλοι) θα πάω στον Αλλάχ και με τις φλόγες μας θα σας κάψουμε τα άθλια σώματά σας και θα γίνουμε το όργανο του Αλλάχ σε αυτόν τον ιερό πόλεμο.

    Φοβάσαι τον θάνατο και δίνεις τα πάντα για να το αναβάλεις.

    Βλέπουμε την αιωνιότητα από την παιδική ηλικία και ό, τι κι αν συμβεί στο σώμα μας δεν θα πεθάνουμε ποτέ.

    Ακόμα και μετά από να γίνει ένα πλήρες κενό. Η πληρότητα θα είναι στην κορυφή και θα είμαστε πάντα σε αυτό.

    Σε καμία περίπτωση μην θεωρείτε νεκρούς αυτούς που σκοτώθηκαν στο μονοπάτι του Αλλάχ. Όχι είναι ζωντανοί και λαμβάνουν το μερίδιό τους από τον Κύριό τους.

    Και Inshallah θα έρθει η μέρα που η αλήθεια θα επικρατήσει και ο νόμος που ορίζει ο Παντοδύναμος θα εξαπλωθεί στη γη.

    Και από το Νταγκεστάν στη Βομβάη θα υπάρχει ένα Χαλιφάτο σε όλο τον κόσμο.

    Θα κάψουμε το γήπεδό σας».

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Χαϊδάρι: Συνελήφθη 22χρονος για απόπειρα αρπαγής 16χρονης - Προσπάθησε με τη βία να την βάλει στο αμάξι του
    Χαϊδάρι: Συνελήφθη 22χρονος για απόπειρα αρπαγής 16χρονης - Προσπάθησε με τη βία να την βάλει στο αμάξι του

    Ενας 22χρονος συνελήφθη στο Χαϊδάρι, τα ξημερώματα της Κυριακής, για απόπειρα αρπαγής μιας 16χρονης.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης βρισκόταν εντός μαύρου οχήματός μάρκας VW, που ανήκει στον πατέρα του, όταν αντιλήφθηκε την 16χρονη η οποία επέστρεφε στο σπίτι της, ύστερα από νυχτερινή έξοδο.

    Χαϊδάρι: Προσπάθησε να την επιβιβάσει στο ΙΧ του με τη χρήση βίας

    Τότε με χρήση βίας και απειλές αποπειράθηκε να την επιβιβάσει στο αυτοκίνητο, όμως το θύμα αντιστάθηκε και κατάφερε να διαφύγει από το σημείο, έχοντας κάποια ελαφρά τραύματα, ενώ έπεσαν τα σκουλαρίκια της και τα πήρε ο 22χρονος.

    Η 16χρονη έκανε καταγγελία και ο δράστης μαζί με τον πατέρα του μετέβησαν στο αστυνομικό τμήμα Χαϊδαρίου, όπου εκεί αναγνωρίστηκε από την ανήλικη. Σε βάρος του δράστη σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα αρπαγής και ληστείας και στην συνέχεια συνελήφθη.

    Παράλληλα, κατασχέθηκε το κινητό τηλέφωνο του νεαρού για να σταλεί προς διερεύνηση στην αρμόδια υπηρεσία της Δ.Ε.Ε., καθώς παλαιότερα είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι σε βάρος του 22χρονου, για πορνογραφία ανηλίκων.

    Τέλος, ιατροδικαστής θα εξετάσει την 16χρονη για να διαπιστωθεί το μέγεθος των τραυμάτων της, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον ανακριτή την Τετάρτη.

    Πηγή: Ιefimerida.gr

  • Χαϊδάρι: Μαθητής ΕΠΑΛ είχε όπλο μέσα στην τσάντα του! - Συνελήφθη μαζί με τον πατέρα του
    Χαϊδάρι: Μαθητής ΕΠΑΛ είχε όπλο μέσα στην τσάντα του! - Συνελήφθη μαζί με τον πατέρα του

    H διευθύντρια του σχολείου κάλεσε τις Αρχές και ανέφερε το περιστατικό

    Στη σύλληψη ενός 16χρονου μαθητή ΕΠΑΛ προχώρησαν το μεσημέρι της Δευτέρας (29/1) στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. στο Χαϊδάρι.
    Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα συνέβησαν περίπου στις 13.30 όταν η διευθύντρια του εν λόγω ΕΠΑΛ κάλεσε τις Αρχές και ανέφερε πως ένας από τους μαθητές εντοπίστηκε να φέρει στην κατοχή του ένα όπλο.
    Αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο και προχώρησαν στη σύλληψη του 16χρονου μαθητή καθώς βρέθηκε στην κατοχή του ένα πιστόλι κρότου των 9mm. Παράλληλα συνελήφθη και ο πατέρας του ανήλικου ο οποίος τυγχάνει ανθυπασπιστής του Πολεμικού Ναυτικού.
    Για το περιστατικό ενημερώθηκε η ναυτονομία η οποία και θα επιληφθεί σχετικά με τον πατέρα του μαθητή.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Πετράλωνα: Εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός σε τράπεζα
    Πετράλωνα: Εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός σε τράπεζα

    Από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές

    Συναγερμός σήμανε στην ΕΛ.ΑΣ. τα ξημερώματα της Πέμπτης στα Πετράλωνα.
    Μερικά λεπτά μετά τις 03:00 τα ξημερώματα, εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός σε υποκατάστημα τράπεζας επί της οδού Τριών Ιεραρχών.
    Από την πυροδότηση του μηχανισμού, ο οποίος αποτελούνταν από γκαζάκια και μπιτόνι με βενζίνη, προκλήθηκαν υλικές ζημιές.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Συναγερμός στο Χαϊδάρι: Τρύπησε δεξαμενή πετρελαίου - Εκατοντάδες λίτρα καυσίμου χύθηκαν στον δρόμο
    Συναγερμός στο Χαϊδάρι: Τρύπησε δεξαμενή πετρελαίου - Εκατοντάδες λίτρα καυσίμου χύθηκαν στον δρόμο

    Συναγερμό έχουν σημάνει κάτοικοι στο Χαϊδάρι, καθώς δεξαμενή πετρελαίου οικοδομής παρουσίασε απώλειες με αποτέλεσμα εκατοντάδες λίτρα από το καύσιμο να έχουν χυθεί στον δρόμο προκαλώντας σοβαρά προβλήματα για τους κατοίκους της περιοχής.

    Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων στο ethnos.gr, το συμβάν καταγράφεται στις οδούς Τζον Κέννεντυ και 28ης Οκτωβρίου, όπου έχουν γεμίσει με πετρέλαιο με την κυκλοφορία να είναι σχεδόν αδύνατη στην περιοχή.

    Προσπάθησαν να απορροφήσει το πετρέλαιο ο δήμος

    Όσοι βρίσκονται στην περιοχή αναφέρουν ότι στο σημείο έφτασε την Τρίτη ο δήμος Περιστερίου και έριξε πίτουρο προκειμένου να απορροφήσει το πετρέλαιο, ωστόσο σήμερα δεν υπήρχε ενημέρωση για τους κατοίκους που καταγγέλλουν ότι σε επικοινωνία τους με την Αστυνομία και την Πυροσβεστική λαμβάνουν την απάντηση ότι το περιστατικό δεν είναι στις δικές τους αρμοδιότητες.

    Γλίστρησαν διανομείς

    Όπως αναφέρουν στο ethnos.gr από το σημείο πέρασαν το βράδυ ορισμένοι διανομείς, οι οποίοι δεν γνώριζαν ότι στο σημείο υπάρχει διαρροή πετρελαίου με αποτέλεσμα τα μηχανάκια που οδηγούσαν να γλιστρήσουν στο οδόστρωμα και να βρεθούν στο έδαφος.

    Κάτοικος έριξε νερό και έκανε την κατάσταση χειρότερη

    Αυτό συμβαίνει, καθώς κάτοικος της περιοχής χωρίς να γνωρίζει τις οδηγίες του δήμου ότι πρέπει να μην επέμβουν, έριξε νερό για να ξεπλύνει το δρόμο με αποτέλεσμα το πίτουρο που απορροφά τη βενζίνη να έχει κάνει την άσφαλτο ιδιαίτερα ολισθηρή.

    Παράλληλα σημειώνουν ότι στην περιοχή υπάρχει έντονη οσμή του πετρελαίου και πως μόνοι τους οι κάτοικοι προσπαθούν να προειδοποιήσουν όσους περνούν από το σημείο για να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

    Πηγή: ethnos.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο