Σε ηλικία 70 ετών έφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής Βασίλης Καρράς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αγαπημένος τραγουδιστής, αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας το τελευταίο διάστημα, ενώ τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν με κορωνοϊό στην εντατική. Άφησε την τελευταία του πνοή στις 17.00 το απόγευμα της Κυριακής (24/12) από ανακοπή.
Ο Βασίλης Καρράς γεννήθηκε στο Κοκκινοχώρι Καβάλας, ενώ σε ηλικία 10 χρόνων πήγε με την οικογένειά του στη Θεσσαλονίκη.
Το 1969, σε ηλικία 16 χρονών, έκανε την πρώτη του μουσική εμφάνιση στο νυχτερινό κέντρο «Πρόσφυγας» στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, εργαζόταν ως μηχανικός αυτοκινήτων, τη δεύτερη μεγάλη του αγάπη μετά το τραγούδι. Επίσης, είχε εργαστεί στο μηχανοστάσιο του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη, γεγονός που αποτυπώνεται στο τραγούδι του «Εγώ αγάπη μου, εγώ».
Άρχισε την επαγγελματική του καριέρα στη Θεσσαλονίκη. Οι δίσκοι έχουν γίνει χρυσοί και πλατινένιοι, ενώ η μεγαλύτερη εμπορική του επιτυχία ήταν ο δίσκος «Μ' έχεις Κάνει Αλήτη», που σημείωσε πωλήσεις πάνω από 180.000 αντίτυπα, σε στίχους και μουσική του Μιχάλη Ρακιντζή.
Είχε συνεργαστεί με συνθέτες και στιχουργούς, όπως ο Δημήτρης Ρακιτζής Φοίβος, ο Γιώργος Θεοφάνους, ο Αλέκος Χρυσοβέργης και ο Σπύρος Γιατράς, η Εύη Δρούτσα, ο Πάνος Φαλάρας, ο Χρήστος Δάντης, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος και ο Ηλίας Φιλίππου, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο Χρήστος Νικολόπουλος και πολλοί άλλοι.
Είχε κάνει ντουέτα με πολλούς τραγουδιστές όπως η Μαριάνθη Κεφάλα, οι Πυξ Λαξ, η Κωνσταντίνα, η Άντζελα Δημητρίου, ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Νίκος Ζωιδάκης, η Καίτη Γαρμπή, η Δέσποινα Βανδή, η Έλλη Κοκκίνου, η Ειρήνη Μερκούρη, η Πάολα, ο Παντελής Παντελίδης καθώς και με τον Γιώργο Κακοσαίο. Με τους περισσότερους από αυτούς είχε συνεργαστεί σε ζωντανά προγράμματα. Επίσης, ήταν συνθέτης και στιχουργός και είχε γράψει τραγούδια για πολλούς τραγουδιστές του ελληνικού τραγουδιού.
Πηγή: Protothema.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 24 Δεκεμβρίου 2023 18:53
Μνημόσυνο για τον Βασίλη Καρράθα τελεστεί σήμερα Κυριακή 31 Μαρτίου, στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου Γεροπλατάνου Χαλκιδικής.
Μετά την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας, η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος (ΣΟΝΕ) και η Ενορία Αγ. Δημητρίου Γεροπλατάνου Χαλκιδικής θα τελέσουν ιερό μνημόσυνο στην μνήμη του Βασίλη Καρρά, στον Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου Γεροπλατάνου Χαλκιδικής, σχεδόν τρεισίμισι μήνες από τον θάνατο του.
Όπως έγινε γνωστό από την οικογένεια του εκλιπόντος η συναυλία αφιέρωμα προς την μνήμη του θα πραγματοποιηθεί μετά την συμπλήρωση ενός έτους από την εκδημία του. Υπολογίζεται το καλοκαίρι του 2025 στη Θεσσαλονίκη.
Στο σημερινό μνημόσυνο θα παραστεί η οικογένεια του αειμνήστου καλλιτέχνη ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 24 Δεκεμβρίου 2023 σε ηλικία 70 χρόνων.
Η είδηση του θανάτου του Βασίλη Καρρά τον περασμένο Δεκέμβριο, έπειτα από σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια, σκόρπισε θλίψη στο πανελλήνιο.
Έκανε το λαικό τραγούδι αγαπητό σε όλο τον κόσμο στην Ελλάδα. Ο Βασίλης Καρράς ήταν ένας άνθρωπος του λαού, που με την χαρακτηριστική φωνή του συντρόφευσε τα βράδια των Ελλήνων επί δεκαετίες.
Με αφορμή την έναρξη του J2US, όπου η εκπομπή αφιερώθηκε στον Βασίλη Καρρά, η τραγουδίστρια που συμμετέχει στην κριτική επιτροπή του παιχνιδιού, μίλησε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» για την απώλεια του τραγουδιστή, και πόσο της στοίχισε.
Ο Βασίλης Καρράς υπήρξε ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο στη ζωή μου
«Και το έχω ξαναπεί. Το σπουδαιότερο από όλα, που θεωρώ ότι πέρασε και στον κόσμο, είναι ότι, πέρα από το ότι ήταν ένας εξαιρετικός τραγουδιστής, με ιδιαίτερη χροιά και πολύ ωραία τραγούδια, ήταν άνθρωπος, γειωμένος. Ήταν ο Βασίλης και πάνω και κάτω από τη σκηνή. Εγώ νιώθω ότι υποδύομαι έναν ρόλο πάνω στη σκηνή, και κάτω είμαι η Δέσποινα. Εκείνος ήταν ο Βασίλης και πάνω και κάτω από τη σκηνή», ανέφερε αρχικά η Δέσποινα Βανδή.
Τα τελευταία γενέθλια του τραγουδιστή
«Πολύ ζεστός άνθρωπος, πολύ γενναιόδωρος, φρόντιζε όλα τα νέα παιδιά, δεν είχε ίχνος ανταγωνισμού μέσα του. Υπέροχος άνθρωπος. Στεναχωρήθηκα πάρα πολύ, θα ζοριστώ, αλλά θα το διαχειριστώ», συνέχισε η ίδια, με τον Νίκο Κοκλώνη να αποκαλύπτει ότι είχαν κανονίσει να τον επισκεφθούν με τη Δέσποινα Βανδή για τα γενέθλιά του τον Νοέμβριο, κάτι που δεν έγινε τελικά ποτέ καθώς ο τραγουδιστής νοσηλευόταν στο νοσοκομείο.
Σπάνε φλεγόμενα πιάτα υπό τους ήχους του Βασίλη Καρρά
Με τη μουσική να δίνει το ρυθμό, άρχισε το σπάσιμο των φλεγόμενων πιάτων και η διασκέδαση “χτύπησε” κόκκινο, όπως μεταδίδει το thes.gr.
Τα τραγούδια του Βασίλη Καρρά ήταν αυτά που πρωταγωνίστησαν στο πανηγύρι που είναι σε εξέλιξη, με τους θαμώνες να τιμούν με τον τρόπο αυτό τον σπουδαίο λαϊκό τραγουδιστή, που από μικρός έζησε στις δυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης.
Ο Βασίλης Καρράς είχε μιλήσει για τον πόλεμο που δέχτηκε στην αρχή της καριέρας του και για το πώς άρχισε να γράφει τις μεγάλες επιτυχίες του.
Ο αείμνηστος Βασίλης Καρράς, είχε ξετυλίξει την ιστορία του από τα πρώτα του βήματα, μιλώντας για τον πόλεμο που δέχτηκε όταν έφτασε στην Αθήνα από την επαρχία.
Ήταν δύο χρόνια πριν από τον θάνατό του, τον Μάιο του 2021, που ο Βασίλης Καρράς είχε μιλήσει για όλους και για όλα στο «Ενώπιος Ενωπίω».
Ανεβαίνω στο αεροπλάνο και ζητάω ένα χαρτάκι και ένα στυλό και γράφω το πρώτο μου τραγούδι. Λέω ‘αυτοί μπορούν, με κοροϊδεύουν και εγώ δεν μπορώ;’. Έτσι ξεκίνησα να γράφω, από αντίδραση και είμαι ευχαριστημένος
«Είχα έναν περίεργο εγωισμό μέχρι τα 35-40 μου. Ήθελα να φιλοξενώ τους μεγάλους εκεί που δούλευα. Και το κατάφερα στη Θεσσαλονίκη. Τους έπαιρνα για 10 μέρες για να με ξεκουράζουν και κρατούσα την έδρα μου. Έπαιρνα τον Μάκη Χριστοδουλόπουλο, τον Βαρδή για να ξεκουραστώ. Ήθελα να κάνω συνεργασίες με μικρότερούς μου και το πέτυχα, μου βγήκε σε καλό.
Έτσι άρχισε να γράφει τραγούδια ο Βασίλης Καρράς
Από το 1990 άρχισε να με γνωρίζει καλά η Ελλάδα. Μετά το Νύχτα ξελογιάστρα άνοιξαν οι πόρτες…
Ήρθα στην Αθήνα για να βρω τραγούδια, το βλαχάκι από το χωριό. Πάω σε έναν δικό μας από τον Βορρά και του λέω να μου γράψει το δίσκο. Μου λέει ‘Θα μου δώσεις 800.000 δραχμές’. Ήμουν αποφασισμένος να μπω στην αγορά. Περιμένω ένα μήνα, δύο. Ανεβαίνω στο αεροπλάνο και ζητάω ένα χαρτάκι και ένα στυλό και γράφω το πρώτο μου τραγούδι. Λέω ‘αυτοί μπορούν, με κοροϊδεύουν και εγώ δεν μπορώ;’. Έτσι ξεκίνησα να γράφω, από αντίδραση και είμαι ευχαριστημένος. Με κορόιδευαν για να κερδίσουν τα χρήματα.
Τα παράτησα κάποια στιγμή. Τα παράτησα γιατί κουράστηκα με τα μαχαιρώματα. Όταν ήρθα στην Αθήνα έφαγα πάρα πολύ μεγάλο πόλεμο, δεν γράφεται σε βιβλίο. Με ανάγκασαν να βάλω φρουρά στο σπίτι μου. Τι δουλειά έχει η φρουρά; Δεν έχω πειράξει άνθρωπο και λες ‘γιατί ρε γαμώτο;’. Πέρασα τρία χρόνια δύσκολα μέχρι που πούλησα το σπίτι μου και πήγα σε διαμέρισμα για να ησυχάσω» είχε αποκαλύψει ο αείμνηστος τραγουδιστής Βασίλης Καρράς.
Ο Νίκος Ζωιδάκης ξέσπασε για τη φωτογραφία του Βασίλη Καρρά από το νοσοκομείο και αποκάλυψε τα σχέδια που είχαν με τον αείμνηστο τραγουδιστή.
Λίγες ημέρες μετά το τελευταίο αντίο στον Βασίλη Καρρά και ο κουμπάρος του Νίκος Ζωιδάκης μίλησε στη Secret των Παραπολιτικών και τη Ρενέ Σαραντινού για την απώλειά του, εκφράζοντας παράλληλα την αγανάκτησή του για την τελευταία φωτογραφία του μεγάλου λαϊκού τραγουδιστή που κυκλοφόρησε μέσα από το νοσοκομείο.
«Είμαι στο στάδιο που προσπαθώ να συνειδητοποιήσω τι συμβαίνει. Γνώρισα τον Βασίλη πριν από την κουμπαριά μας. Ήμασταν φίλοι πολλά χρόνια πριν… Κάθε του λέξη και κίνηση ήταν ένας σταθμός. Τελευταία φορά τον είχα δει την περασμένη Πέμπτη.
Η διάθεσή του ήταν μία χαρά, με τα καλαμπούρια του… «Καλώς τον κι ας άργησε» μου είπε… Μου είχε βαφτίσει τη μικρή μου κόρη, την Χριστίνα, στην οποία έδωσε το όνομα της γυναίκας του.
«Ήξερε τι έχει, τα πάντα»
Θεωρώ απαράδεκτο αυτό που έγινε, να ανέβει στο Διαδίκτυο φωτογραφία από τις τελευταίες ώρες του Βασίλη. Η οικογένεια διασφάλιζε μέχρι τελευταία στιγμή να μη βγει προς τα έξω το ότι ο άνθρωπός τους ταλαιπωρείται και πήγε δικός του άνθρωπος να κάνει αυτό το πράγμα;
Είμαι στο στάδιο που προσπαθώ να συνειδητοποιήσω τι συμβαίνει. Γνώρισα τον Βασίλη πριν από την κουμπαριά μας. Ήμασταν φίλοι πολλά χρόνια πριν… Κάθε του λέξη και κίνηση ήταν ένας σταθμός
Από τον Αύγουστο και μετά άρχισε να ταλαιπωρείται άσχημα. Ήξερε τι έχει, τα πάντα. Δεν ήθελε ούτε να σκεφτεί ότι θα πεθάνει. Είχε καρκίνο στον πνεύμονα. Με το που τον «καθάρισαν», πήρε τα πάνω του.
Άρχισε και σχεδίαζε και στο στούντιο μπήκε… Είχαμε κάνει κι ένα τραγούδι πριν αρρωστήσει, που δεν ξέρω πότε θα βγει. Περιμέναμε να αναρρώσει για να μπορούμε να το παρουσιάσουμε παρέα μαζί» είπε ο Νίκος Ζωιδάκης για τα τελευταία σχέδια που είχε ο Βασίλης Καρράς.
Στο Κοκκινοχώρι Καβάλας γράφτηκε ο επίλογος για τον μεγάλο λαϊκό ερμηνευτή - Οι δηλώσεις των επωνύμων - Η φιλαρμονική «Απόλλων Ροδολίβους» έπαιξε τον Εθνικό Ύμνο και το «Νύχτα Ξελογιάστρα»
Στην γενέτειρα του στο Κοκκινοχώρι Καβάλας γράφτηκε σήμερα ο επίλογος για τον μεγάλο λαϊκό ερμηνευτή Βασίλη Καρρά, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών την παραμονή των Χριστουγέννων.
Δείτε βίντεο από το τελευταίο αντίο στον Βασίλη Καρρά:
Η σορός του δημοφιλούς τραγουδιστή έφτασε λίγο πριν τις 12 στον Ιερό Ναό Αγίου Νέστορος. Το «παρών» στο τελευταίο αντίο δίνουν από το πρωί πάρα πολλοί φίλοι αλλά και καλλιτέχνες που αγάπησαν τη βαριά και γεμάτη από συναίσθημα φωνή του. Κάποιοι φώναξαν «αθάνατος», ενώ οι συγγενείς του Βασίλη Καρρά συνόδευσαν το φέρετρο με δάκρυα στα μάτια.
Το τρισάγιο ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη 1 μετά το μεσημέρι και ακολουθεί προσκύνημα. Στη συνέχεια η σορός του Βασίλη Καρρά με συνοδεία της φιλαρμονικής «Απόλλων Ροδολίβους» θα οδηγηθεί έξω από το κτήμα που διατηρούσε στο Κοκκινοχώρι ενώ η πομπή θα καταλήξει στο κοιμητήριο για την ταφή.
Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την πομπή:
Η φιλαρμονική «Απόλλων Ροδολίβους», αφού ολοκληρώθηκε η πομπή, έπαιξε τον Εθνικό Ύμνο και το «Νύχτα Ξελογιάστρα», λίγο πριν γίνει η ταφή. Δείτε βίντεο:
Ο επικήδειος του δημάρχου Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης
«Αγαπημένε μας Βασίλη απευθύνω το τελευταίο αντίο για το μεγάλο ταξίδι της αιωνιότητας. Πώς να περιγράψεις το τι αισθάνεται για σένα ο καθένας από εμάς από όλους τους καλλιτέχνες και τους ανθρώπους κάθε ηλικίας και κάθε μορφωτικής και επαγγελματικής τάξης. Εσύ είχες μόνο τον τρόπο από τα τραγούδια σου να εκφράζεις τα συναισθήματα όλων μας. Πάλεψες στα ίσια το πρόβλημα υγείας σου, παλληκαρίσια. Δεν έλειψε ποτέ από δίπλα εκείνη που προσφωνούσες γυναίκα, το στήριγμα της ζωής σου, η Χριστίνα, και η μονάκριβη κόρη Ειρήνη σας.
Αγωνίστηκες με μόχθο σε όλη σου τη ζωή. Από τα μικρά μαγαζιά των ανθρώπων του μόχθου στις μεγάλες πίστες κατάφερες να μείνεις αυθεντικός και αυτό το αναγνωρίζουν όλοι. Κέρδισες την αγάπη και την εμπιστοσύνη, την αγάπη και τον σεβασμό όλου του καλλιτεχνικού στερεώματος. Έδωσες αγάπη και εισπράττεις αγάπη. Μαζί με εσένα αποχαιρετούμε όλοι στιγμές, θύμησες, χαρές και δάκρυα, γλέντια και στεναχώριες και αυτό κάνει τον πόνο μας ακόμα πιο βαρύς.
Με μια λέξη σε περιγράφουν όλοι: Άρχοντας. Άρχοντας σε όλα, με ρίζες, με ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο. Ο Βασίλης Καρράς ήταν ένας πολύ καλός άνθρωπος, ένας ευαίσθητος καλλιτέχνης, δοτικός στη ζωή και στη δουλειά, γενναιώδορος με συνεργάτες και απλούς ανθρώπους.
Όσο μεγάλη ήταν η φωνή του, τόσο μεγάλη ήταν η ψυχή του. Βασίλη είχα την τύχη να σε γνωρίσω, είχα την τύχη να με θεωρείς φίλο σου. Να δω πίσω από το καλλιτεχνικό μέγεθος ένα ακόμα μεγαλύτερο μέγεθος, το ανθρώπινο μεγεθος.
Μετά τη χειρουργική σου επέμβαση μου ζήτησε να τα πιούμε παρέα. Εγώ μετρούσα τα τσιγάρα και σου έλεγα άρχοντα περιόρισε τα. Η απάντηση του ήταν "αυτά που έζησα εγώ μικρέ ήταν όλα όσα ζουν άλλοι σε πολλές ζωές". Ήταν κιμπάρης. Η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία για την οποία τραγούδησες, η Ελλάδα, η οικογένειά σου σε αποχαιρετούμε στο μεγάλο ταξίδι της ζωής σου και εκεί ψηλά που θα είσαι και θα βρεθείς με την παρέα εσύ ξέρεις τον τρόπο να τους ξεσηκώνεις με το "καλησπέρα και καλή βραδιά" Όμως θέλουμε να κάνεις μια ξεχωριστή αγκαλιά στο γειτονάκι σου την Ευγενία που χάσαμε πρόσφατα. Αγαπημένε Βασίλη από τον Βορρά μέχρι τον νότο να σε αγαπάμε όλοι βρήκες τον τρόπο. Καλό ταξίδι άρχοντα. Αθάνατος».
«Άφησε ένα αγαπητό και έντιμο όνομα»
«Η υστεροφημία είναι κάτι που ευλογεί και ο θεός. Όταν φεύγουμε, δηλαδή, από τη ζωή να αφήνουμε ένα έντιμο όνομα και ο Βασίλης Καρράς αφήνει ένα πολύ αγαπητό και έντιμο όνομα» είπε από την πλευρά του ο ιερέας που χοροστάτησε στην εξόδιο ακολουθία.
«Ο Βασίλης Καρράς φεύγει προετοιμασμένος καθώς αγάπησε την οικογένειά του. Παρέμεινε πιστός, παρέμεινε προσηλωμένος. Ήταν άνθρωπος όχι μόνο με ανοιχτή καρδιά από την οποία ό,τι έβγαινε συγκινούσε και ηλέκτριζε και συνέπαιρνε» συμπλήρωσε.
«Τον ευχαριστούμε για ό,τι προσέφερε στην εκκλκησία και στη μικρή μας ενορία. Είθε ο Χριστός να ενσταλάζει παρηγορίες για να θυμάστε στις καρδιές τον άνθρωπό σας» κατέληξε στον επικήδειό του.
Λίγο πριν τις 10 το πρωί, στην εκκλησία έφτασε και ο αδελφός του αγαπημένου τραγουδιστή.
Η άφιξη του αδερφού του Βασίλη Καρρά:
Παρών στην Καβάλα και ο Νίκος Οικονόπουλος που ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος και με δυσκολία μπορούσε να μιλήσει: «Συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους δικούς του ανθρώπους. Εμείς δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τον Βασίλη, θα τον τραγουδήσουμε και θα είμαστε οι άνθρωποι που θα μεταφέρουμε τα τραγούδια του στις επόμενες γενιές».
Μετά από λίγο στην εκκλησία του Κοκκινοχωρίου Καβάλας για να πει το τελευταίο αντίο στον Βασίλη Καρρά έφτασε και ο Νίκος Βέρτης που μετά βίας μπορούσε να αρθρώσει λέξεις: «Δεν το έχω πολύ καλά γιατί είμαι πολύ συγκινημένος. Όπως ξέρετε και εγώ κατάγομαι από εδώ. Με τον Βασίλη ήμασταν οικογένεια. Η οικογένειά του είναι και οικογένειά του. Ο κόσμος που ήρθε στο τελευταίο αντίο του Βασίλη, τα λέει όλα. Είχαν ανάγκη όλοι να τον αποχαιρετήσουν. Αγαπήθηκε ως καλλιτέχνης και λατρεύτηκε ως άνθρωπος. Καλό του ταξίδι. Εμείς θα τον αγαπάμε και θα τον τιμούμε πάντα».
Στο τελευταίο αντίο παρόντες ήταν επίσης, ο Αντώνης Ρέμος, ο Δάντης, ο Άγγελος Διονυσίου, ο Γιάννης Πλούταρχος, ο Γιώργος Κακοσαίος, ο Φοίβος.
«Ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος, κλείνει ένα μεγάλο κεφάλαιο του λαϊκού τραγουδιού, με βοήθησε πολύ, τον αγαπάμε πολύ. Πάνω από όλα ήταν άνθρωπος», δήλωσε ο τραγουδιστής Σάκης Αρσενίου.
«Αφήνει μεγάλη παρακαταθήκη όχι μόνο ως τραγουδιστής αλλά και ως άνθρωπος, είχα την τύχη να γνωρίσω και τις δύο πλευρές», είπε ο Χρήστος Μενιδιάτης.
«Ο Βασίλης ήταν άρρωστος με τη μουσική, σε βαθμό που δεν μπορείτε να το φανταστείτε. Όταν είχαμε πάει Αμερική και όλοι βγαίναμε έξω, ο Βασίλης καθόταν στο ξενοδοχείο και έγραφε κομμάτια», είπε χαρακτηριστικά μέλος της ορχήστρας του λαϊκού ερμηνευτή.
Κάτοικοι του χωριού, συγγενείς, φίλοι αλλά και θαυμαστές από όλη την Ελλάδα από νωρίς το πρωί κατακλύζουν τον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου. Το τρισάγιο και η κηδεία ξεκινούν στις 12:00.
Κάτοικοι του χωριού, συγγενείς, φίλοι αλλά και θαυμαστές από όλη την Ελλάδα από νωρίς το πρωί κατακλύζουν τον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου. Το τρισάγιο και η κηδεία ξεκινούν στις 12:00.
Την τελετή θα συνοδεύσει η φιλαρμονική ορχήστρα «ΑΠΟΛΛΩΝ» Ροδολίβους με μαέστρο τον Ευάγγελο Ανδρίκο.
Ο Βασίλης Καρράς είχε εκφράσει την επιθυμία του να ταφεί στο χωριό του, ενημερώνοντας μάλιστα τον πρόεδρο και φίλο του, Χρήστο Διαμαντίδη, να ετοιμάσει τον δρόμο προς το νεκροταφείο, όταν ένιωθε πως ήταν έτοιμος να φύγει, όπως γράφει το thesstoday.gr.
Σημειώνεται ότι χθες, Τρίτη, στη Θεσσαλονίκη πολλοί θαυμαστές του τραγουδιστή απέτισαν φόρο τιμής από το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας όπου η σορός του καλλιτέχνη είχε τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα. Από τις πιο συγκινητικές στιγμές της ημέρας ήταν όταν αποχωρούσε η σορός και η ορχήστρα του Βασίλη Καρρά έπαιξε για τελευταία φορά για τον σπουδαίο καλλιτέχνη.
Οι θαυμαστές του καλλιτέχνη τον αποχαιρέτησαν σιγοτραγουδώντας πολλές από τις επιτυχίες του, ενώ όταν έφτασε η σορός του στον ιερό ναό, το πλήθος ξέσπασε σε χειροκροτήματα.
Παίρνει το όνομά του ο κεντρικός δρόμος του χωριού του
Ο ΒασίληςΚαρράς ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο χωριό του, με τον ίδιο να μη ξεχνά την ιδιαίτερη πατρίδα του, ούτε όταν έγινε γνωστός, καθώς βοηθούσε τους πάντες, ενώ είχε δωρίσει και πολλά έργα αναβάθμισης.
Από αύριο, ο κεντρικόςδρόμος του Κοκκινοχωρίου θα φέρει το όνομα του ΒασίληΚαρρά, ως ελάχιστο φόρο τιμής στον σπουδαίο άνθρωπο και καλλιτέχνη, μετά από σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Παγγαίου. Να σημειωθεί πως και η κεντρική πλατεία του χωριού φέρει το όνομα «Βασίλης Καρράς».
Ξεκινά αυτοκινητοπομπή από τη Θεσσαλονίκη για την Καβάλα, όπου θα γίνει η κηδεία του Βασίλη Καρρά στις 12 το μεσημέρι. Όσα έγιναν στο λαϊκό προσκύνημα.
«Σήκω να μας τραγουδίσεις Βασίλη...», φώναζε το συγκεντρωμένο πλήθος έξω από τον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας, την ώρα που έφτασε στην εκκλησία η σορός του Βασίλη Καρρά, που άφησε την Κυριακή την τελευταία του πνοή, νικημένος από τον κορονοϊό.
Με βουρκωμένα μάτια, ένα λευκό λουλούδι στο χέρι και σιγοτραγουδώντας τα τραγούδια του, συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες καθώς και απλός κόσμος βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη για να αποχαιρετήσουν το «φαινόμενο» που «έφυγε» στα 70 του χρόνια. Η σορός του λαϊκού τραγουδιστή έφτασε νωρίς το πρωί στην εκκλησία, όπου τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα έως τις 16:30. Τραγικές φιγούρες η σύζυγος και η κόρη του, που «λύγισαν» την ώρα που η σορός του έφευγε από την εκκλησία και μουσικοί με μπουζούκια και όργανα έπαιξαν το «Νύχτα Ξελογιάστρα» και το «Δεν Πάω Πουθενά», τραγούδια που αγαπήθηκαν ιδιαιτέρως από τους θαυμαστές του.
Εκατοντάδες ήταν οι άνθρωποι που ταξίδεψαν από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό για να αποχαιρετίσουν τον μεγάλο λαϊκό τραγουδιστή, ενώ δεκάδες ήταν και οι καλλιτέχνες, που βρέθηκαν στην ίδια πίστα μαζί και βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη για να πουν το ύστατο χαίρε.
Σήμερα θα τελεστεί η κηδεία του Βασίλη Καρρά στην ιδιαίτερη πατρίδα του στο Κοκκινοχώρι Καβάλας, στις 12:00. Αναμένεται σε λίγη ώρα να ξεκινήσει αυτοκινητοπομπή από τη Θεσσαλονίκη.