Πέμπτη, 04 Ιανουαρίου 2024 13:19

Ελευθέριος Βενιζέλος: Ιστορικό ρεκόρ το 2023 με 28,17 εκατ. επιβάτες

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Ιστορικό ρεκόρ όλων των εποχών κατέγραψε το 2023 η επιβατική κίνηση στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας, «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Σύμφωνα με τα πρώτα διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, συνολικά 28.174.150 επιβάτες χρησιμοποίησαν τον αερολιμένα της πρωτεύουσας στο δωδεκάμηνο, «σπάζοντας» για πρώτη φορά το φράγμα των 28 εκατομμυρίων επιβατών και ξεπερνώντας κατά πολύ το αντίστοιχο προηγούμενο ρεκόρ του 2019 που ήταν 25,57 εκατομμύρια. Αξίζει να σημειωθεί πως το ρεκόρ του 2019 είχε ήδη σπάσει από τον Νοέμβριο καθώς η επιβατική κίνηση μέσα στο 2023 παρουσίασε εκρηκτική άνοδο και κάθε μήνας δημιουργούσε και ένα νέο ρεκόρ.

Η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου της Αθήνας κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου 2023 ανήλθε σε 1,86 εκατ., αυξημένη κατά 17,1% σε σύγκριση με το 2022, αλλά και αυξημένη κατά 13,6% σε σχέση με το προπανδημικό έτος 2019. Τόσο η εγχώρια όσο και η διεθνής επιβατική κίνηση ξεπέρασαν τα επίπεδα του 2022 κατά 11,9% και 19,4% αντίστοιχα. Σε σύγκριση με το 2019, τόσο οι επιβάτες εσωτερικού όσο και οι διεθνείς επιβάτες παρουσίασαν άνοδο κατά 20,8% και 10,7% αντίστοιχα.

Συνολικά, η επιβατική κίνηση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών κατά τη διάρκεια του έτους 2023 ανήλθε σε 28,17 εκατ., αυξημένη κατά 24% σε σύγκριση με το 2022, αλλά και κατά 10,2% σε σύγκριση με το 2019. Αναλυτικά, τόσο η εγχώρια, όσο και η διεθνής επιβατική κίνηση, ξεπέρασαν τα επίπεδα του 2022 κατά 18,9% και 26,4% αντίστοιχα, ενώ παρουσίασαν άνοδο και σε σύγκριση με το 2019, κατά 13,3% και 8,8% αντίστοιχα.

Πτήσεις

Συνολικά, κατά τη διάρκεια του 2023, ο αριθμός των πτήσεων στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών ανήλθε σε 241.604, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 13,2% σε σχέση με το 2022 και 7,1% σε σύγκριση με το 2019. Τόσο οι πτήσεις εσωτερικού όσο και οι διεθνείς πτήσεις σημείωσαν άνοδο κατά 7,4% και 18,1% σε σχέση με το 2022, και αντίστοιχα κατά 10,5% και 4,6% σε σύγκριση με το 2019.

Πηγή: Cnn.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 04 Ιανουαρίου 2024 12:32

Σχετικά Άρθρα

  • Αεροδρόμιο Καλαμάτας: 46,4% αύξηση διεθνών πτήσεων τον Οκτώβριο – Δρομολόγια από 10 χώρες
    Αεροδρόμιο Καλαμάτας: 46,4% αύξηση διεθνών πτήσεων τον Οκτώβριο – Δρομολόγια από 10 χώρες

    Τακτικές διεθνείς πτήσεις 20.249 θέσεων είναι προγραμματισμένες για τον Οκτώβριο στον Αερολιμένα «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» σύμφωνα με την εφαρμογή airdata-tracker του ΙΝΣΕΤΕ. Πέρυσι τον ίδιο μήνα ήταν προγραμματισμένες πτήσεις 13.832 θέσεων (αύξηση 46,4%).

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της airdata-tracker φέτος τον Οκτώβριο είναι προγραμματισμένες 7.160 θέσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, 4.302 θέσεις από τη Γερμανία, 2.039 θέσεις από την Ελβετία, 1.684 θέσεις από την Ολλανδία, 1.596 θέσεις από τη Γαλλία, 1.311 θέσεις από την Αυστρία, 720 θέσεις από τη Σουηδία, 567 θέσεις από το Ισραήλ, 522 θέσεις από τη Φιλανδία και 348 θέσεις από τη Δανία.

    Οι εγχώριες και διεθνείς πτήσεις στον Αερολιμένα «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» με βάση τον καλοκαιρινό παρουσιάζονται στον πίνακα. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για το φθινοπωρινό πρόγραμμα του Αερολιμένα και για αυτό οι πτήσεις του πίνακα ενδέχεται να έχουν αλλάξει. Σε κάθε περίπτωση για τον προγραμματισμό των πτήσεων του το επιβατικό κοινό πρέπει να ενημερωθεί επισήμως από τις αεροπορικές εταιρείες ή τον Αερολιμένα Καλαμάτας

    Πηγή: EleftheriaOnline.gr

  • Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» - Τι συνέβη
    Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» - Τι συνέβη

    Λαχτάρησαν οι 177 επιβάτες αεροσκάφους της Air Horizont το οποίο οδηγήθηκε σε αναγκαστική προσγείωση το μεσημέρι του Σαββάτου (14/9) στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το αεροσκάφος εκτελούσε πτήση από τη Λάρνακα προς την Μπρατισλάβα, αλλά χρειάστηκε να προσγειωθεί στην Αθήνα λόγω ραγίσματος στον ανεμοθώρακα.

    Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Συνελήφθη 25χρονος στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»: Προσπάθησε να περάσει κοκαΐνη μέσα σε διακοσμητικά κεριά
    Συνελήφθη 25χρονος στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»: Προσπάθησε να περάσει κοκαΐνη μέσα σε διακοσμητικά κεριά

    Στο πλαίσιο του αυτοφώρου, συνελήφθη χθες το μεσημέρι, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, 25χρονος, κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

    Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο νεαρός αφίχθηκε στην Ελλάδα, προερχόμενος από τη Μαδρίτη, ενώ κατά την διάρκεια του ελέγχου που διενεργήθηκε, εντοπίστηκαν στην αποσκευή του και κατασχέθηκαν 5 κιλά και 270 γραμμάρια κοκαΐνης, τα οποία ήταν επιμελώς κρυμμένα μέσα σε διακοσμητικά κεριά, και ένα κινητό τηλέφωνο.

    Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Μετεωρολόγος αποκάλυψε για ποιο λόγο οι ταξιδιώτες πρέπει να αποφεύγουν τις βραδινές πτήσεις το καλοκαίρι (vid)
    σε Viral
    Μετεωρολόγος αποκάλυψε για ποιο λόγο οι ταξιδιώτες πρέπει να αποφεύγουν τις βραδινές πτήσεις το καλοκαίρι (vid)
    Ένας μετεωρολόγος αποκάλυψε για ποιο λόγο οι ταξιδιώτες πρέπει να αποφεύγουν τις βραδινές πτήσεις το καλοκαίρι.
    Κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής των ταξιδιών, η κράτηση μιας βραδινής πτήσης μπορεί να φαίνεται ως ιδανικός τρόπος για να αποφύγετε τα πλήθη και να μεγιστοποιήσετε το χρόνο των διακοπών σας. Ωστόσο, οι μετεωρολόγοι συμβουλεύουν ενάντια σε αυτή τη στρατηγική, τονίζοντας ότι οι νυχτερινές πτήσεις του καλοκαιριού είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς σε καθυστερήσεις λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

    Ο μετεωρολόγος Chris Bianchi το βίωσε πρόσφατα αυτό από πρώτο χέρι και μοιράστηκε τη δοκιμασία του σε ένα βίντεο στο TikTok που έχει συγκεντρώσει πάνω από 266.000 προβολές. «Έσπασα τον μοναδικό κανόνα που δεν πρέπει ποτέ να παραβιάζεις», παραπονέθηκε ο Bianchi στους θεατές του. «Ποτέ μην κάνετε κράτηση για πτήση το απόγευμα, ή ειδικά τη νύχτα, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στις Ηνωμένες Πολιτείες».

    @weatherchris Why you should NEVER book a night flight during the summer ✈️ (And what to do if you’re a giant idiot like me and end up doing it anyway) #weather #travel #meteorologist #flights #storms #aviation ♬ original sound - Chris Bianchi❄️Meteorologist

    Ο Bianchi είχε προγραμματίσει μια βραδινή πτήση από τη Νέα Υόρκη προς το Ντένβερ στις 26 Ιουνίου, για να βρεθεί εγκλωβισμένος τη νύχτα στο αεροδρόμιο La Guardia λόγω μιας παρατεταμένης καθυστέρησης λόγω καταιγίδας. Αναλογιζόμενος το περιστατικό, ο Bianchi παραδέχτηκε: «Είμαι μετεωρολόγος, θα έπρεπε να ξέρω καλύτερα. Οι πιθανότητες να υπάρξει καταιγίδα κάπου στις Ηνωμένες Πολιτείες το απόγευμα ή το βράδυ είναι αρκετά υψηλές κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, τον Μάιο, τον Ιούνιο, τον Ιούλιο, τον Αύγουστο, τον Σεπτέμβριο».

    Η επιστήμη πίσω από αυτή τη συμβουλή έχει τις ρίζες της στη φύση των καλοκαιρινών καιρικών συνθηκών. Οι ζεστές θερμοκρασίες επιτρέπουν στην ατμόσφαιρα να συγκρατεί περισσότερη υγρασία, ένα βασικό συστατικό για το σχηματισμό νεφών cumulonimbus, τα οποία παράγουν καταιγίδες. Το National Geographic εξηγεί ότι αυτές οι καταιγίδες είναι πιο πιθανό να εκδηλωθούν τα απογεύματα και τα βράδια, επειδή χρειάζεται χρόνος για να συσσωρευτεί η ενέργεια και η υγρασία και να προκληθεί καταιγίδα. Σύμφωνα με το Science Alert, αυτή η συσσώρευση ατμοσφαιρικής ενέργειας κατά τη διάρκεια της ημέρας καθιστά τις βραδινές πτήσεις ιδιαίτερα ευάλωτες σε καθυστερήσεις που σχετίζονται με τον καιρό.

    Για να αποφύγετε τις διαταραχές που προκαλούν οι καλοκαιρινές καταιγίδες, οι ειδικοί συνιστούν να κλείνετε πρωινές πτήσεις όποτε είναι δυνατόν. Οι πρωινές πτήσεις είναι λιγότερο πιθανό να επηρεαστούν από τις ατμοσφαιρικές συνθήκες που οδηγούν στο σχηματισμό καταιγίδων, προσφέροντας μια πιο αξιόπιστη ταξιδιωτική εμπειρία.

    Πηγή: gazzetta.gr

  • Τι γίνεται σε περίπτωση καθυστέρησης ή ακύρωσης πτήσης - Ποια είναι τα δικαιώματα των επιβατών
    Τι γίνεται σε περίπτωση καθυστέρησης ή ακύρωσης πτήσης - Ποια είναι τα δικαιώματα των επιβατών

    Χάος επικρατεί στα αεροδρόμια όλου του κόσμου μετά το «μπλακ άουτ» στα πληροφοριακά συστήματα της Microsoft. Ως αποτέλεσμα καθυστέρησαν ή ακυρώθηκαν σχεδόν 1.400 πτήσεις με τους επιβάτες να βιώνουν μια απίστευτη ταλαιπωρία.

    Για τον λόγο αυτό η βρετανική ομάδα καταναλωτών Which? ενημερώνει τους ταξιδιώτες για τα δικαιώματά τους εφόσον η πτήση τους ακυρωθεί ή καθυστερήσει. Όπως σημειώνει το BBC βέβαια οι επιβάτες δεν δικαιούνται καμία πρόσθετη οικονομική αποζημίωση επειδή πρόκειται για μια εξαιρετική περίσταση.

    Μάθετε τα δικαιώματά σας

    Εάν η πτήση μου ακυρωθεί, μπορώ να λάβω επιστροφή χρημάτων ή εισιτήριο για άλλη πτήση;

    Advertisement

    Εάν η πτήση σας ακυρωθεί δικαιούσθε:

    • Επιστροφή εντός επτά (7) ημερών του αντιτίμου του εισιτηρίου κατά το μέρος που δεν χρησιμοποιήθηκε ή ακόμη και για το μέρος που χρησιμοποιήθηκε εφόσον η πτήση δεν εξυπηρετεί πλέον κανέναν σκοπό
    • Θέση σε εναλλακτική πτήση για τον τελικό προορισμό το συντομότερο δυνατό
    • Θέση σε εναλλακτική πτήση για τον τελικό προορισμό άλλη μέρα που να σας εξυπηρετεί, εφόσον υπάρχουν θέσεις.
    • Εάν μια άλλη αεροπορική εταιρεία διαθέτει θέση σε πτήση η οποία αναχωρεί για τον προορισμό σας πολύ νωρίτερα ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλους τρόπους μεταφοράς, τότε έχετε το δικαίωμα να κάνετε κράτηση σε αυτό το εναλλακτικό μέσο μεταφοράς.

    Θα πληρώσει η αεροπορική εταιρεία για διαμονή και φαγητό;

    • Εάν έχετε αποκλειστεί στο εξωτερικό ή στο αεροδρόμιο λόγω ακύρωσης πτήσης, οι αεροπορικές εταιρείες πρέπει επίσης να σας παρέχουν βοήθεια μέχρι να μπορέσετε να αναχωρήσετε για τον προορισμό σας. Αυτό περιλαμβάνει γεύματα και αναψυκτικά ανάλογα του χρόνου αναμονής, διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο και μεταφορά μεταξύ αερολιμένα και καταλύματος (ξενοδοχείου ή άλλου), εάν πρόκειται το ταξίδι να πραγματοποιηθεί τουλάχιστον την επόμενη ημέρα. Η αεροπορική εταιρεία θα πρέπει να σας προσφέρει και έναν τρόπο επικοινωνίας (επιστροφή χρημάτων για το κόστος των τηλεφωνικών κλήσεων).
    • Εάν η αεροπορική σας εταιρεία δεν μπορεί να σας τα παρέχει αυτά, έχετε το δικαίωμα να διεκδικήσετε αποζημίωση για τα επιπλέον έξοδα. Σε αυτή την περίπτωση, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας συνιστά στους πολίτες να κρατούν τις αποδείξεις και να μην ξοδεύουν περισσότερα από όσα χρειάζεται.

    Τι αποζημίωση μπορώ να πάρω εάν η πτήση μου καθυστερήσει;

    Δικαιούστε την ίδια βοήθεια όπως και για την ακύρωση εάν η πτήση σας καθυστερήσει περισσότερο από δύο ώρες. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε αποζημίωση εάν η πτήση σας φτάσει στον προορισμό της με καθυστέρηση μεγαλύτερη των τριών ωρών. Εάν καθυστερήσετε περισσότερο από πέντε ώρες και δεν θέλετε πλέον να ταξιδέψετε, μπορείτε να λάβετε πλήρη επιστροφή χρημάτων.

    Ποια είναι τα δικαιώματά μου εάν έχω κλείσει πακέτο διακοπών;

    Εάν κλείσατε ένα πακέτο διακοπών με εταιρεία που είναι μέλος της ABTA και η πτήση σας ακυρωθεί, δικαιούστε είτε να πετάξετε με εναλλακτική πτήση είτε να λάβετε πλήρη επιστροφή χρημάτων.

    Μπορώ να ζητήσω επιπλέον αποζημίωση για περαιτέρω προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει η καθυστέρηση ή η ακύρωση πτήσης;

    Πλέον, οι επιβάτες δεν δικαιούνται επιπλέον αποζημίωση για την αναστάτωση που μπορεί να προκαλέσει μια απεργία του προσωπικού του αεροδρομίου, οι κακές καιρικές συνθήκες ή άλλες «έκτακτες περιστάσεις». Ωστόσο, σε άλλες περιπτώσεις – όταν θεωρείται ότι φταίει η αεροπορική εταιρεία – έχετε ορισμένα δικαιώματα βάσει της νομοθεσίας του Ηνωμένου Βασιλείου.

    Αυτά ισχύουν όταν πετάτε με οποιαδήποτε αεροπορική εταιρεία από αεροδρόμιο του Ηνωμένου Βασιλείου, ή φτάνετε σε αεροδρόμιο του Ηνωμένου Βασιλείου με αεροπορική εταιρεία της ΕΕ ή του Ηνωμένου Βασιλείου ή φτάνετε σε ένα αεροδρόμιο της ΕΕ με αεροπορική εταιρεία του Ηνωμένου Βασιλείου. Το τι δικαιούστε εξαρτάται από το τι προκάλεσε την ακύρωση και από το πόσο νωρίς ενημερωθήκατε. Εάν ενημερωθήκατε για την ακύρωση της πτήσης σας λιγότερο από δύο εβδομάδες νωρίτερα, μπορείτε να ζητήσετε αποζημίωση με βάση τις ώρες της εναλλακτικής πτήσης που σας προτείνει η αεροπορική εταιρία.

    Το ποσό που δικαιούστε εξαρτάται επίσης από το πόσο μακριά ταξιδεύετε:

    • για πτήσεις μικρής απόστασης (ως 1500 χλμ): 250 ευρώ
    • για πτήσεις μεσαίας απόστασης (από 1500 ως 3500 χλμ και ενδοκοινοτικές άνω των 1500 χλμ): 400 ευρώ
    • για πτήσεις μεγάλης απόστασης (άνω των 3500 χλμ ή μη ενδοκοινοτικές): 600 ευρώ
    • Τι θα συμβεί αν δεν μπορώ να επιστρέψω στη δουλειά μου εξαιτίας καθυστέρησης ή ακύρωσης πτήσης;

    Οι αεροπορικές εταιρείες δεν θα σας επιστρέψουν χρήματα για απώλεια κερδών. Είναι υπεύθυνες μόνο για την κάλυψη των άμεσων εξόδων, όπως δωμάτια ξενοδοχείου, γεύματα και εναλλακτικές πτήσεις. Δεν υποχρεούνται να καλύψουν επακόλουθες ζημίες. Συνήθως, ούτε τα συμβόλαια ταξιδιωτικής ασφάλισης καλύπτουν την απώλεια κερδών.

    Εάν πιστεύετε ότι θα αργήσετε να επιστρέψετε στη δουλειά σας λόγω καθυστέρησης ή ακύρωσης πτήσης, είστε υποχρεωμένοι να ενημερώσετε τον εργοδότη σας, σύμφωνα με νομικούς εμπειρογνώμονες. Οι εργοδότες δεν έχουν καμία νομική υποχρέωση να πληρώσουν τους εργαζόμενους που απουσιάζουν εξαιτίας μιας καθυστέρησης ή ακύρωσης πτήσης, λένε οι ειδικοί, εκτός αν αυτό αναφέρεται στη σύμβασή τους.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Συναγερμός στο Ελευθέριος Βενιζέλος: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους με 233 επιβάτες
    Συναγερμός στο Ελευθέριος Βενιζέλος: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους με 233 επιβάτες

    Συναγερμός σήμανε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος το μεσημέρι της Παρασκευής, καθώς αεροπλάνο που εκτελεί δρομολόγιο από Λονδίνο για Χανιά με 233 άτομα προχώρησε σε αναγκαστική προσγείωση, καθώς εντοπίστηκε πρόβλημα στα υδραυλικά.

    Το αεροσκάφος με τους 233 επιβάτες προσγειώθηκε με ασφάλεια στο Ελ. Βενιζέλος, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν έχει κάποια σχέση με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αεροπορικές εταιρείες από το πρωί.

    Πηγή: ethnos.gr

  • «Σάρωσε» και το Ελευθέριος Βενιζέλος το παγκόσμιο «μπλακ άουτ» στα πληροφοριακά συστήματα
    «Σάρωσε» και το Ελευθέριος Βενιζέλος το παγκόσμιο «μπλακ άουτ» στα πληροφοριακά συστήματα

    «Θύμα» του παγκόσμιου μπλακ άουτ στα πληροφοριακά συστήματα που «χτύπησε» αεροδρόμια, τράπεζες και χιλιάδες εταιρείες παγκοσμίως έπεσε και το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος

    Έτσι, «οπλισμένοι» με αρκετά υπομονή θα πρέπει να είναι οι επιβάτες των αεροπορικών πτήσεων από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών δεδομένου ότι τα προβλήματα στα πληροφοριακά συστήματα πολλών αεροπορικών εταιρειών που υπάρχουν από το πρωί έχουν ως αποτέλεσμα να υπάρχουν πολύωρες καθυστερήσεις.

    Το σημαντικότερο ζήτημα εντοπίζεται στα συστήματα check-in δεδομένου ότι πολλές αεροπορικές εταιρείες -τόσο μικρές όσο και πιο μεγάλες- χρησιμοποιούν το λογισμικό κυβερνοπροστασίας της Crowdstrike, η τελευταία αναβάθμιση του οποίου είχε ως αποτέλεσμα να «καταρρεύσουν» οι τερματικές συσκευές όπου εγκαταστάθηκε. Αυτό με τη σειρά του είχε ως αποτέλεσμα η διαδικασία επιβίβασης να γίνεται σε πολλές περιπτώσεις χειροκίνητα, γεγονός που οδηγεί σε πολύωρες καθυστερήσεις, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και ακυρώσεις πτήσεων.

    ύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, οι αεροπορικές εταιρείες που αντιμετωπίζουν ζητήματα είναι αρκετές. Το πρόβλημα επιτείνεται από το γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει διασύνδεση των συστημάτων με εκείνα άλλων αεροπορικών ή αεροδρομίων που έχουν επηρεασθεί καθώς ο συγκεκριμένος κλάδος βασίζεται σε αυτού του τύπου τις διασυνδέσεις για την παροχή υπηρεσιών.

    Από εκεί και πέρα, το ζήτημα που τίθεται είναι κατά πόσον υπάρχουν εναλλακτικά πλάνα λειτουργίας από την πλευρά των αεροπορικών αλλά και των αεροδρομίων σε τέτοιου είδους περιπτώσεις προκειμένου να περιορίζεται η ταλαιπωρία των επιβατών και να μην υπάρχουν πολύωρες καθυστερήσεις που δημιουργούν επιπλέον ζητήματα.

    Ο λόγος του μπλακ άουτ

    Σημειώνεται ότι μια αποτυχημένη αναβάθμιση του λογισμικού της εταιρείας κυβερνοπροστασίας Crowdstrike είναι ο λόγος για τον οποίο έχουν δημιουργηθεί τεράστια προβλήματα στην ομαλή λειτουργία αεροδρομίων σε όλο τον κόσμο, αλλά και πολλές ακόμη μεγάλες επιχειρήσεις παγκοσμίως.

    Η αμερικανική Crowdstrike είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στο χώρο της κυβερνοασφάλειας παγκοσμίως και η βασική λύση που προσφέρει, αφορά την κυβερνοπροστασία συσκευών όπως είναι υπολογιστές, servers αλλά και τα τερματικά που χρησιμοποιούνται από αεροπορικές εταιρείες.

    Στο πελατολόγιο της περιλαμβάνονται μεγάλες επιχειρήσεις από πολλούς κλάδους και από ολόκληρο τον κόσμο, εκ των οποίων ένας σημαντικός αριθμός είναι αεροπορικές εταιρείες και γι’ αυτό τα μεγαλύτερα ζητήματα έχουν σημειωθεί στα αεροδρόμια.

    Τα λάθη που οδήγησαν στη μπλε οθόνη

    Αυτό που συνέβη ήταν ότι πριν από μερικές ώρες η Crowdstrike έστειλε μία αναβάθμιση λογισμικού (software update), η οποία είχε ορισμένα λάθη που οδηγούσαν σε μη λειτουργία της συσκευής όπου εγκαθίσταται η αναβάθμιση.

    Το λογισμικό προστασίας της Crowdstrike είναι εγκαταστημένο σε συσκευές όπως είναι τερματικά, υπολογιστές και servers που χρησιμοποιούν ως λειτουργικό σύστημα τα Windows.

    Σε όσες συσκευές (endpoint devices) έγινε η αναβάθμιση, υπήρξε πρόβλημα λειτουργίας και εμφανίστηκε μία «μπλε» οθόνη που ανέφερε ότι το σύστημα δεν μπορεί να ξεκινήσει και η συσκευή δεν μπορεί να λειτουργήσει με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν όλα αυτά τα προβλήματα.

    Για παράδειγμα, δεν μπορεί να γίνει check-in των επιβατών μίας πτήσης ή να ολοκληρωθούν κρατήσεις, ενώ έχουν υπάρξει και περιπτώσεις όπου δεν μπορούν να διεκπεραιωθούν.

    Πηγή: cnn.gr

  • Χειροπέδες σε 31χρονο καταζητούμενο με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις Αρχές της Ιταλίας
    Χειροπέδες σε 31χρονο καταζητούμενο με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις Αρχές της Ιταλίας

    Συνελήφθη, το πρωί της Δευτέρας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», 31χρονος αλλοδαπός, διωκόμενος με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις Αρχές της Ιταλίας, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο 31χρονος κατηγορείται ότι ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης, δραστηριοποιούταν στη διεθνή διακίνηση ποσοτήτων κυρίως συνθετικών ναρκωτικών, διαπραγματευόμενος ο ίδιος με ηγετικά μέλη της οργάνωσης και δρώντας από τη χώρα μας.

    Επιπλέον σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, καθώς κατά τον έλεγχο των αποσκευών του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 20 φαρμακευτικά δισκία, 25,6 γραμμ. καπνιζόμενης ναρκωτικής ουσίας και φιαλίδια περιέχοντα ουσίες άγνωστης χημικής σύστασης. Ακόμα κατασχέθηκαν 450 γουάν Κίνας, 8 κινητά τηλέφωνα, τάμπλετ και φορητός υπολογιστής.

    Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.
    Πηγή: cnn.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο