Σάββατο, 02 Μαρτίου 2024 11:55

Συνελήφθη επειδή οδηγούσε χωρίς δίπλωμα – Ήταν τελικά διαρρήκτης που ρήμαζε σπίτια

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Διαπιστώθηκε ότι ήταν γνώριμος των Αρχών - Ήταν δράστης επτά περιπτώσεων κλοπών και διαρρήξεων στην περιοχή του Ηρακλείου

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ένας 25χρονος διαρρήκτης στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου Κρήτης, καθώς σε έλεγχο διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε χωρίς δίπλωμα.

Η λεία του 25χρονου υπολογίζεται στα 15.000 ευρώ, σε μετρητά και διάφορα αντικείμενα

Στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι ήταν γνώριμος των Αρχών καθώς, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., επρόκειτο για τον δράστη επτά περιπτώσεων κλοπών και διαρρήξεων σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου.

Όπως αναφέρει το ekriti.gr, η λεία του 25χρονου υπολογίζεται στα 15.000 ευρώ, η οποία αφορά σε μετρητά και αντικείμενα.

Ο 25χρονος δράστης άνοιγε με λοστό παράθυρα και μπαλκονόπορτες, έμπαινε στα σπίτια και έπαιρνε ό,τι έβρισκε. Από χρήματα και κοσμήματα μέχρι ηλεκτρονικές συσκευές, είδη ρουχισμού και άλλα προσωπικά αντικείμενα.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Εξιχνιάστηκαν χθες (01.03.2024) στο Ηράκλειο επτά υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων από οικίες που είχαν διαπραχθεί στο Ηράκλειο και για τις οποίες σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την εμπεριστατωμένη προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου και μετά από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ο ανωτέρω κατά το χρονικό διάστημα από 06/01/2024 έως και 25/02/2024 είχε διαπράξει επτά κλοπές – έξι τετελεσμένες και μία απόπειρα.

Είχε αφαιρέσει συνολικά το χρηματικό ποσό των 8.600 ευρώ, καθώς και ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα, είδη ρουχισμού και διάφορα άλλα προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα συνολικής αξίας 6.400 ευρώ

Πηγή: in.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 02 Μαρτίου 2024 11:16

Σχετικά Άρθρα

  • Αμαλιάδα: Πακιστανός στη φυλακή για διάρρηξη - Είχε γίνει φόβητρο στα καταστήματα
    Αμαλιάδα: Πακιστανός στη φυλακή για διάρρηξη - Είχε γίνει φόβητρο στα καταστήματα

    Του Γιάννη Σπυρούνη

    Ο φόβος και ο τρόμος στην αγορά της Αμαλιάδας και τη γύρω περιοχή, είχε γίνει ένας 33χρονος υπήκοος Πακιστάν. Μετά από διάρρηξη σε καφετέρια της πόλης, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας, του Α.Τ και του Τμήματος Τροχαίας της Αμαλιάδας και οδηγήθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης. Εκεί καταδικάστηκε και οδηγήθηκε στη φυλακή ενώ θα κινηθούν σε βάρος του και οι διαδικασίες απέλασης.

    Ο 33χρονος Πακιστανός είναι γνωστός στην πόλη της Αμαλιάδας καθώς σχεδόν καθημερινά, γινόταν φορτικός σε πολίτες, από τους οποίους ζητούσε χρήματα ή δημιουργούσε επεισόδια με το προσωπικό καταστημάτων για διάφορα θέματα, ενώ πολλές φορές πήγαινε σε καταστήματα εστίασης να πάρει φαγητό χωρίς να πληρώσει.

    Αφορμή για την σύλληψη που οδήγησε και στην φυλάκισή του ήταν η διάρρηξη καφετέριας στις 6 Οκτωβρίου στην Αμαλιάδα. Μπήκε ξημερώματα για να κλέψει το ποσό των 50 ευρώ από το ταμείο.

    Στο Καρδιακαύτι στις 29 Σεπτεμβρίου, μπήκε σε τροχόσπιτο που διαμένουν ομοεθνείς του και αφαίρεσε διάφορα έγγραφα και αντικείμενα καθώς και το ποσό των 600 ευρώ.

    Σε άλλη περίπτωση σε καφενείο στον Πύργο, στις 4 Οκτωβρίου, είχε θωπεύσει υπάλληλο για να της κλέψει το κινητό τηλέφωνο.

    Ο δράστης μετά τη σύλληψή του και με την σχετική σε βάρος του δικογραφία, οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη, καταδικάστηκε σε 12 μήνες φυλάκιση. Θα εκτίσει τον ένα μήνα στις φυλακές Ναυπλίου και για τους υπόλοιπους 11 θα έχει τριετή αναστολή. Να σημειωθεί πως ο δράστης δεν διαθέτει έγγραφα νόμιμης εισόδου στη χώρα και αναμένεται να εφαρμοστεί σε βάρος του το μέτρο της διοικητικής απέλασης.

  • Πάτρα: Στον ανακριτή οι 9 που είχαν διαπράξει πάνω από 90 διαρρήξεις - "Φρούριο" τα Δικαστήρια
    Πάτρα: Στον ανακριτή οι 9 που είχαν διαπράξει πάνω από 90 διαρρήξεις -

    Το κατώφλι του Ανακριτή Πατρών θα περάσουν για να απολογηθούν σήμερα το πρωί εννέα άτομα εκ των οποίων οι πέντε είναι ανήλικοι, οι οποίοι κατηγορούνται ότι είχαν ρημάξει 93 σπίτια στην Πάτρα με τη λεία τους να αγγίζει το ποσό των 279.977 ευρώ, σε μετρητά, κοσμήματα και αντικείμενα αξίας!

    Πρόκειται για «εγκληματική ομάδα» σύμφωνα με τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών στην οποία εκτός από τα συνολικά εννέα μέλη ταυτοποιήθηκαν ακόμη τρεις συνεργοί τους, οι οποίοι αναζητούνται, ενώ σε βάρος των γονέων των ανηλίκων σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας
    ανηλίκου.

    Οι συλλήψεις έγιναν το πρωί της Παρασκευής στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών σε συνεργασία με Υπηρεσίες της ∆ιεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας. Από την έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής ∆ιεύθυνσης ∆υτικής Ελλάδας, «διακριβώθηκε ότι οι συλληφθέντες από τα τέλη του έτους 2020 μέχρι και το έτος 2024,
    στην Πάτρα, διέπραξαν συνολικά 93 περιπτώσεις κλοπών σε οικίες από τις οποίες αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα συνολικής αξίας 279.977 ευρώ».

    Η δράση τους

    Ως προς την μεθοδολογία της εγκληματικής ομάδας, η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ότι οι «κατηγορούμενοι, ιδίως τις πρωινές ώρες εκκινούσαν από καταυλισμούς που διέμεναν και χωρισμένοι σε ομάδες των τριών ή τεσσάρων ατόμων, με διακριτούς ρόλους, μετέβαιναν σε όμορες στον καταυλισμό περιοχές και διέπρατταν κλοπές, κυρίως σε μονοκατοικίες. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, η είσοδος στις οικίες γινόταν με αναρρίχηση και με είσοδο από ανοιχτό παράθυρο ή ανοιχτή μπαλκονόπορτα, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις με διάρρηξη παραθύρου ή εξωτερικής θύρας εισόδου». Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν την Παρασκευή στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διάπραξη κλοπών, κατ εξακολούθηση και κατ επάγγελμα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για να διακριβωθεί αν εμπλέκονται και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών.

    Πηγή: Tempo24.news

  • «Καμπανάκι» από την ΕΛΑΣ: Προσοχή στις απάτες μέσω κακόβουλων τηλεφωνικών κλήσεων
    «Καμπανάκι» από την ΕΛΑΣ: Προσοχή στις απάτες μέσω κακόβουλων τηλεφωνικών κλήσεων

    Με ποιους τρόπους εκδηλώνονται οι απάτες σύμφωνα με την Αστυνομία

    Την προσοχή των πολιτών εφιστά η ΕΛΑΣ, καθώς τις τελευταίες ημέρες, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, παρατηρείται αύξηση περιστατικών απόπειρας εξαπάτησης των πολιτών, μέσω απατηλών-κακόβουλων τηλεφωνικών κλήσεων (Vishing).
    Οι απάτες αυτές, όπως επισημαίνεται από την Αστυνομία εκδηλώνονται με τους εξής τρόπους:
    - Τηλεφωνικές κλήσεις από ελληνικούς, κυρίως, αριθμούς, όπου αναπαράγεται ηχογραφημένο μήνυμα, συνήθως στην αγγλική γλώσσα, το οποίο προέρχεται δήθεν από αστυνομικές αρχές (της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού) και αποσκοπεί στην υποκλοπή προσωπικών στοιχείων και δεδομένων, με απώτερο σκοπό την οικονομική εξαπάτηση.
    - Τηλεφωνικές κλήσεις από άτομα που υποδύονται τους λογιστές ή εκπροσώπους αξιόπιστων οργανισμών-φορέων, όπως ο ΕΦΚΑ, ο ΔΕΔΔΗΕ κ.α, όπου με διάφορα προσχήματα, όπως η δήθεν επιστροφή χρηματικού ποσού ή η καταβολή σχετικού επιδόματος (πχ Market Pass), προσπαθούν να υποκλέψουν τραπεζικά στοιχεία [αριθμούς πιστωτικών-χρεωστικών καρτών, διαπιστευτήρια εισόδου σε λογαριασμούς ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking)]. Η ΕΛΑΣ συστήνει στους πολίτες:
    - Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν λαμβάνουν τέτοιου είδους κλήσεις.

    - Να μην αποκαλύπτουν ποτέ προσωπικά ή τραπεζικά δεδομένα μέσω τηλεφώνου.
    - Να μην ακολουθούν ύποπτους υπερσυνδέσμους (links) που λαμβάνουν σε συνέχεια αντίστοιχων τηλεφωνικών κλήσεων.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Μπαράζ κλοπών στη νότια Ηλεία - Στο στόχαστρο Μεσσηνιακής σπείρας Κρέστενα - Μακρίσια - Ζαχάρω
    Μπαράζ κλοπών στη νότια Ηλεία - Στο στόχαστρο Μεσσηνιακής σπείρας Κρέστενα - Μακρίσια - Ζαχάρω

    Του Γιάννη Σπυρούνη

    Στο ίδιο έργο θεατές είναι οι κάτοικοι της νότιας Ηλείας που βλέπουν τους διαρρήκτες να αλωνίζουν και δεν ξέρουν πως να προφυλαχτούν, την ώρα που η Αστυνομία προσπαθεί να εντοπίσει τους δράστες.

    Και λέμε στο ίδιο έργο, γιατί οι διαρρήκτες που έχουν ως ορμητήριό τους της γειτονική Μεσσηνία και την περιοχή της Καλαμάτας, ξέρουν καλά, όπως και άλλοι “συνάδελφοί” τους στο παρελθόν πως στην αραιοκατοικημένη νότια Ηλεία, ιδιαίτερα το φθινόπωρο, θα βρουν τη λεία που επιζητούν.

    Τετ α τετ με τους διαρρήκτες στα Μακρίσια - Φορούσαν full face κουκούλες

    Τις τελευταίες ημέρες πολίτες είτε έπεσαν θύματα διαρρηκτών, είτε πάλι ήρθαν “πρόσωπο με πρόσωπο” με τους δράστες που με περίσσιο θράσος κυκλοφορούν στα χωριά αναζητώντας στόχους…

    Στα Μακρίσια την περασμένη εβδομάδα, οι κάτοικοι και κυρίως οι γονείς πανικοβλήθηκαν όταν είδαν πρωί - πρωί έξω από το δημοτικό σχολείο του χωριού, τους διαρρήκτες να παιρνούν ανενόχλητοι με το αυτοκίνητό τους και όπως είπαμε με περίσσιο θράσος. Η εικόνα που αντίκρισαν οι κάτοικοι, δηλαδή τρία - τέσσερα άτομα εντός πολυμορφικού αυτοκινήτου με κουκούλες full face, τους έκανε να σκεφτούν πολλά… Από απόπειρα αρπαγής παιδιών μέχρι διαρρήξεων, σε ένα χωριό που έχει “μαρτυρήσει” από τους κλέφτες στο παρελθόν…

    Η κλοπή στην Κρέστενα

    Την ίδια ημέρα και λίγη ώρα αργότερα, πιθανότατα οι ίδιοι δράστες, “χτύπησαν” στην Κρέστενα και στο δρόμο προς Βρίνα, σε κατοικία. Από εκεί και ενώ απουσίαζαν οι ιδιοκτήτες στις εργασίες τους, έκλεψαν κοσμήματα και ρολόγια αξίας 1000 ευρώ.

    Πολλές κλοπές στη Ζαχάρω

    Τους τελευταίους μήνες, ανάστατοι είναι οι κάτοικοι και στην περιοχή της Ζαχάρως, καθώς υπάρχουν πολλά περιστατικά διαρρήξεων τόσο στην έδρα του δήμου, όσο και στα γύρω χωριά, όπως το Λέπρεο, το Ξηροχώρι και άλλα. Την περασμένη εβδομάδα οι δράστες “χτύπησαν” στο Λέπρεο όπου από σπίτι αλλοδαπού πήραν κυνηγετικό όπλο, φυσίγγια, κοσμήματα και ρολόγια αξίας 2500 ευρώ καθώς και το χρηματικό ποσό των 1000 ευρώ.

    Σε άλλη περίπτωση στη Ζαχάρω οι δράστες μπούκαραν σε οικία και πήραν το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ και κοσμήματα αξίας 400 ευρώ. Σε μια ακόμα περίπτωσβν οι δράστες που μπήκαν σε οικία αφού έκαναν άνω κάτω όλους τους χώρους, βρήκαν και αφαίρεσαν το ποσό των 1300 ευρώ.

    Μεσσήνιοι οι δράστες;

    Οι πληροφορίες που έχουν οι αστυνομικές αρχές είναι πως οι δράστες προέρχονται από τη Μεσσηνία. Ούτως ή άλλως είναι αρκετές οι περιπτώσεις όπου οι αστυνομικοί είτε βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους διαρρήκτες και τους καταδίωξαν είτε από την διερεύνηση των υποθέσεων έφτασαν στην εξιχνίαση των διαρρήξεων με τους δράστες να προέρχονται από την Καλαμάτα. Με λίγα λόγια η νότια Ηλεία βρίσκεται στο έλεος διαρρηκτών που έχουν ως ορμητήριο το γειτονικό νομό. Παρότι οι οδοί διαφυγής τους είναι δύο, από την Πύργου - Κυπαρισσίας και από την Κρέστενας - Ανδρίτσαινας, καταφέρνουν να “μπαινοβγαίνουν” στο νομό ανενόχλητοι…

    * φωτογραφία αρχείου

  • Θεσσαλονίκη: Ο 46χρονος οδηγός που παρέσυρε οικογένεια στη Θέρμη είχε συνήθειο να πίνει και να οδηγεί
    Θεσσαλονίκη: Ο 46χρονος οδηγός που παρέσυρε οικογένεια στη Θέρμη είχε συνήθειο να πίνει και να οδηγεί

    «Από το ιστορικό του οδηγού προέκυψαν και παλαιότερες παραβάσεις που σχετίζονται με την οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος» αναφέρει —μεταξύ άλλων— στη σχετική ανακοίνωση, η ΕΛ.ΑΣ.

    Παλαιότερες παραβάσεις που σχετίζονται με την οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος έχουν καταγραφεί, σύμφωνα με την Αστυνομία, στο ιστορικό του 46χρονου οδηγού που παρέσυρε με το ΙΧ του ανδρόγυνο και το 2 ετών παιδί τους, στις 11 Σεπτεμβρίου στη Θέρμη.

    Η 34χρονη γυναίκα η οποία βρισκόταν στον 5ο μήνα της εγκυμοσύνης, δυστυχώς εχθές έχασε το μωρό της. Τόσο η ίδια, όσο και ο 37χρονος σύζυγός της νοσηλεύονται στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» σε κρίσιμη κατάσταση. Ευτυχώς το δίχρονο αγοράκι τους δεν διατρέχει κίνδυνο.

    Ο εισαγγελέας άσκησε στον 46χρονο, ο οποίος βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης κατά τη διάρκεια του τροχαίου, ποινική δίωξη για κακούργημα. Συγκεκριμένα, η δίωξη ασκήθηκε για επικίνδυνη οδήγηση στους δρόμους από άτομο που οδηγεί όχημα μολονότι δεν είναι σε θέση να το πράξει με ασφάλεια εξαιτίας της κατανάλωσης οινοπνεύματος με αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη δύο ατόμων (κακούργημα), σωματική βλάβη από αμέλεια, κατά συρροή.

    Ιστορικό παραβάσεων

    Εχθές η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το τροχαίο αποκαλύπτοντας πως ο 46χρονος έχει ιστορικό στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και μάλιστα του είχαν επιβληθεί και διοικητικά πρόστιμα.

    Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

    Σχετικά με τροχαίο που συνέβη στις 11 Σεπτεμβρίου 2024 στην περιοχή της Θέρμης Θεσσαλονίκης, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζει ότι, η υπηρεσία Τροχαίας που επιλήφθηκε ενήργησε σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) και επέβαλε στον παραβάτη οδηγό τις προβλεπόμενες από τον νόμο κυρώσεις.

    Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός ήταν υπό την επήρεια οινοπνεύματος, οπότε πέραν των ποινικών κυρώσεων επιβλήθηκαν και οι ανάλογες –σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ.– διοικητικές κυρώσεις.

    Περαιτέρω, από το ιστορικό του οδηγού προέκυψαν και παλαιότερες παραβάσεις που σχετίζονται με την οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος, για το σύνολο των οποίων είχαν επιβληθεί τα ανάλογα διοικητικά μέτρα και πρόστιμα, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

    Η Ελληνική Αστυνομία δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην αντιμετώπιση τροχαίων παραβάσεων, με έμφαση στις περιπτώσεις οδήγησης υπό την επήρεια οινοπνεύματος, που αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια. Έχοντας εντείνει τους ελέγχους σε όλο το οδικό δίκτυο και αυξήσει τη βεβαίωση παραβάσεων, επιβάλλει απαρέγκλιτα τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία κυρώσεις στους παραβάτες. Η ασφάλεια στους δρόμους αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα και οι ενέργειες της Τροχαίας στοχεύουν στην πρόληψη των ατυχημάτων και την προστασία της ζωής όλων των πολιτών.

    Το χρονικό του ατυχήματος

    Το τροχαίο σημειώθηκε στην ανατολική Θεσσαλονίκη όταν η οικογένεια βρισκόταν στο δρόμο που ενώνει τη Θεσσαλονίκη με την Περαία.

    Ο 46χρονος οδηγός, ο οποίος ήταν σε κατάσταση μέθης, έχασε τον έλεγχο και χτύπησε στο σημείο που βρίσκονταν οι τρεις τους. Το αυτοκίνητο συνέχισε την ανεξέλεγκτη πορεία του, πέφτοντας πάνω σε φράχτη σπιτιού και μπήκε μέσα στο χωράφι.

    Ο ίδιος τραυματίστηκε ελαφρά, ενώ αποκαλύφθηκε πως είχε μιλήσει στο τηλέφωνο με τη μητέρα του, πριν και μετά το τροχαίο. Στο πρώτο τηλεφώνημα της είπε ότι βρίσκεται σε μια παραλία και στο δεύτερο ότι «παρέσυρε τρία άτομα».

    Πηγή: in.gr

  • Αποκάλυψη: Νέα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ για τον συνεργό στην δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου
     Αποκάλυψη: Νέα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ για τον συνεργό στην δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου

    Στο μικροσκόπιο κι η επιδρομή μπράβων σε εταιρεία σκαφών στην Βάρκιζα που κατευθύνθηκε από μέλος της «μαφίας της Μυκόνου»

    Σημαντικές εξελίξεις σημειώνονται στην υπόθεση δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου στις αρχές Ιουλίου στο Ψυχικό. Με την ΕΛΑΣ να εξετάζει -όπως αποκαλύπτει το in– τον ρόλο ενός 41χρονου Έλληνα που εργαζόταν στην προσωπική φρουρά επιχειρηματιών ως πιθανού συνεργού στην εν λόγω ανθρωποκτονία.

    Ο 41χρονος τα ίχνη του οποίου φαίνεται να έχουν χαθεί, είχε πολυετή γνωριμία με άτομα από το προσωπικό περιβάλλον τού ήδη συλληφθέντα 44χρονου ποινικού που κατηγορείται ως φυσικός αυτουργός της δολοφονίας. Ο τελευταίος, πάντως, αρνείται κάθε εμπλοκή με την εν λόγω εγκληματική επίθεση.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο 41χρονος είχε γνωρίσει κι ο ίδιος επιχειρηματίες που έχουν δραστηριοποιηθεί στη Μύκονο κι ένας από αυτούς θεωρείται ως βασικός ύποπτος για την ηθική αυτουργία στην δολοφονία του τοπογράφου.

    Νέα στοιχεία «καρφώνουν» τη μαφία της Μυκόνου

    Την ίδια ώρα η ΕΛ.ΑΣ φαίνεται να διαθέτει πληροφορίες, μαρτυρίες αλλά και οπτικό υλικό από την επιδρομή μπράβων σε εταιρεία κατασκευής σκαφών στην ευρύτερη περιοχή της Βάρκιζας στις αρχές του 2024 που επιχειρείται να συσχετισθεί με την δράση μελών της «μαφίας της Μυκόνου».

    Όπως αναδεικνύεται από αυτό το οπτικό υλικό οργανωτής της εφόδου ήταν ιδιώτης από την Μύκονο που θεωρείται ένας εκ των υπόπτων για την εντολή δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου.

    Ως αφορμή της εν λόγω επίθεσης και των απειλών των μπράβων εμφανίζεται «καθυστέρηση» της εν λόγω εταιρείας στην κατασκευή σκάφους! Αξιοσημείωτο είναι ότι σε βίντεο καταγράφεται κι η…άμεση πληρωμή των μπράβων (σσ από τα νότια προάστια) έξω από το γραφεία της εν λόγω εταιρείας από έναν από τους οργανωτές της επίθεσης.

    Με τους αρμόδιους αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής να συνθέτουν το παζλ της εγκληματικής επίθεσης στον τοπογράφο και των συμφερόντων που υποκρύπτονται.

    Κι όλα αυτά στην συνέχεια των νεότερων συνδυαστικών στοιχείων που προκύπτουν από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. Κι από τα οποία διαπιστώνεται ότι μέλη της μαφίας της Μυκόνου ήταν τελικώς εκείνα που είχαν συναντήσει ή παρασύρει την περίοδο 2018 -2020 σε ραντεβού ιδιώτες που λίγη ώρα αργότερα έπεσαν θύματα δολοφονικών επιθέσεων.

    Πηγή: in.gr

  • Διαρρήκτης συνελήφθη να διαβάζει ελληνική μυθολογία εν μέσω ληστείας
    Διαρρήκτης συνελήφθη να διαβάζει ελληνική μυθολογία εν μέσω ληστείας

    Το περιέργο περιστατικό διάρρηξης στη γειτονική χώρα.

    Ένας επίδοξος διαρρήκτης στη Ρώμη συνελήφθη όταν κατά τη διάρκεια ληστείας σε ένα σπίτι ηλικιωμένου, σταμάτησε για να διαβάσει ένα βιβλίο για την ελληνική μυθολογία σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

    Τον τράβηξε ο Όμηρος

    Ο 38χρονος φέρεται να μπήκε σε ένα διαμέρισμα στην περιοχή Πράτι της ιταλικής πρωτεύουσας μέσω ενός μπαλκονιού, αλλά αποσπάστηκε η προσοχή του αφού πήρε ένα βιβλίο για την Ιλιάδα του Ομήρου από το κομοδίνο. Ο 71χρονος ιδιοκτήτης, λέγεται ότι ξύπνησε και ήρθε αντιμέτωπος με τον φερόμενο ως κλέφτη, ο οποίος ήταν απορροφημένος στο βιβλίο.

    Η είδηση της αποτυχημένης διάρρηξης προσέλκυσε την προσοχή του συγγραφέα του βιβλίου, Τζοβάνι Νούτσι, ο οποίος δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι ήθελε να στείλει στον άνδρα ένα αντίτυπο για να «ολοκληρώσει» την ανάγνωση.

    «Είναι φανταστικό. Θα ήθελα να βρω το άτομο που πιάστηκε επ’ αυτοφώρω και να του δώσω το βιβλίο, γιατί θα έχει συλληφθεί στα μισά της ανάγνωσής του. Θα ήθελα να μπορέσει να το τελειώσει. Είναι μια σουρεαλιστική ιστορία, γεμάτη ανθρωπιά», είπε στο Il Messaggero, (μέσω του ΒΒC) ο συγγραφέας του βιβλίου «The Gods at Six O’Clock», το οποίο αναλύει την Ιλιάδα από την πλευρά των θεών.

    Ανέφερε επίσης ότι ο αγαπημένος του θεός είναι ο Ερμής, ο προστάτης των κλεφτών όπως και της λογοτεχνίας. «Είναι ξεκάθαρο, όλα ταιριάζουν», αστειεύτηκε.

    Δραπέτευσε αλλα συνελήφθη

    Αφού αιφνιδιάστηκε, ο κλέφτης στη συνέχεια προσπάθησε να δραπετεύσει φεύγοντας από το ίδιο μπαλκόνι, αλλά συνελήφθη λίγο αργότερα. Στην αστυνομία φέρεται να είπε ότι ανέβηκε στο κτίριο για να επισκεφθεί ένα γνωστό του πρόσωπο ενώ είχε στην κατοχή του μια τσάντα που περιείχε ακριβά ρούχα τα οποία είχαν κλαπεί από άλλο σπίτι νωρίτερα εκείνο το βράδυ.

    Πηγή: in.gr

  • «Ας εξηγήσουμε λοιπόν τι είναι μπάτσος» - Η απάντηση της ΕΛΑΣ μέσα από ένα βίντεο 45 δευτερολέπτων
    «Ας εξηγήσουμε λοιπόν τι είναι μπάτσος» - Η απάντηση της ΕΛΑΣ μέσα από ένα βίντεο 45 δευτερολέπτων

    Μετά από τον «θόρυβο» που δημιουργήθηκε τα τελευταία 24ωρα γύρω από την Ελληνική Αστυνομία, με τις δηλώσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά να ξεσηκώνουν πολιτική θύελλα, η ΕΛ.ΑΣ μέσα από ένα σύντομο βίντεο, θέλησε να δώσει τη δική της απάντηση. Συγκέντρωσε και παρέθεσε περιστατικά κατά τα οποία στελέχη της αστυνομίας βρέθηκαν στο πλευρό του Έλληνα πολίτη.

    Η ανάρτηση της ΕΛ.ΑΣ:

    «Ας εξηγήσουμε λοιπόν #τι_είναι_μπάτσος», αναφέρει σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Ελληνική Αστυνομία την οποία συνοδεύει με ένα βίντεο.

    Πηγή: cnn.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο