Κυριακή, 21 Απριλίου 2024 14:06

Η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ. σε καταγγελία πολίτη για μεγάλη αναμονή σε κλήση στο 100

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Απαντώντας σε δημοσιεύματα που αφορούν καταγγελία πολίτη ότι τέθηκε σε μεγάλη αναμονή όταν κάλεσε το 100, η Ελληνική αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει τους μέσο χρόνο ανταπόκρισης στα τηλεφωνήματα.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

«Σχετικά με δημοσιεύματα που αναπαράγονται σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και αναφέρονται σε καταγγελία πολίτη, σύμφωνα με την οποία, σε κλήση που πραγματοποίησε στο τηλεφωνικό κέντρο της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής (100), τέθηκε σε μεγάλη αναμονή, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Κατόπιν σχετικών διαταγών της νέας Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, η Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής ενισχύεται συνεχώς, με αποτέλεσμα το αστυνομικό προσωπικό του τηλεφωνικού κέντρου (100) ανά βάρδια να έχει διπλασιαστεί.

Στο πλαίσιο αυτό, ο μέσος χρόνος αναμονής κλήσης στο 100 είναι μικρότερος από 5 δευτερόλεπτα.

Ενδεικτικά, το τριήμερο 17-19 Απριλίου 2024, διάστημα το οποίο αφορά η εν λόγω καταγγελία, σε συνολικά -20.022- κλήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο 100, ο χρόνος ανταπόκρισης των τηλεφωνητών ήταν ο εξής:

  • Από 1 έως 5 δευτερόλεπτα στο 85,52% των κλήσεων (-17.123- κλήσεις)
  • Από 6 έως 20 δευτερόλεπτα στο 13,67% των κλήσεων (-2.736- κλήσεις),
  • Από 21 έως 30 δευτερόλεπτα στο 0,74% των κλήσεων (-148- κλήσεις)
  • Από 31 έως 60 δευτερόλεπτα στο 0,07% των κλήσεων (-15- κλήσεις)
  • Από 60 δευτερόλεπτα και πάνω, καμία κλήση.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί που εργάζονται στο τηλεφωνικό κέντρο, αυτή την περίοδο εκπαιδεύονται από ειδικευμένους ψυχολόγους και επιστήμονες, με σκοπό τη βελτίωση των ικανοτήτων τους για την καλύτερη δυνατή διαχείριση των περιστατικών.

Η Ελληνική Αστυνομία, με μοναδικό γνώμονα την ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας και την πρόληψη και αντιμετώπιση παραβατικών και επικίνδυνων φαινομένων, είναι δίπλα στους πολίτες αδιάλειπτα, εκτελώντας με υψηλό αίσθημα ευθύνης το καθήκον της.»

Πηγή: cnn.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 21 Απριλίου 2024 10:14

Σχετικά Άρθρα

  • Ιαπωνία: Αρχηγός της αστυνομίας ζήτησε συγγνώμη από θανατοποινίτη που πέρασε 50 χρόνια στη φυλακή για έγκλημα που δεν διέπραξε
    Ιαπωνία: Αρχηγός της αστυνομίας ζήτησε συγγνώμη από θανατοποινίτη που πέρασε 50 χρόνια στη φυλακή για έγκλημα που δεν διέπραξε

    Δείτε βίντεο - Ο Hakamada ήταν ο μακροβιότερος θανατοποινίτης στον κόσμο για ένα έγκλημα που ποτέ δεν διέπραξε

    Προσωπικά ζήτησε συγγνώμη ο αρχηγός της αστυνομίας στην Ιαπωνία στον 88χρονο Iwao Hakamada, ο οποίος πέρασε 50 χρόνια στη φυλακή ως θανατοποινίτης για έγκλημα που αποδείχθηκε ότι ποτέ δεν διέπραξε.
    Όπως αποφάσισε το δικαστήριο, αστυνομία και εισαγγελία παραποίησαν και «φύτεψαν» στοιχεία εναντίον του πρώην πυγμάχου τον οποίο υποχρεώσαν να ομολογήσει με χρήση βίας.
    «Λυπούμαστε που σας προκαλέσαμε ανείπωτη ψυχική οδύνη και επιβάρυνση επί 58 χρόνια» είπε ο ανώτατος αξιωματικός στον 88χρονο κάνοντας μια βαθιά υπόκλιση κατά την επίσκεψή του στο σπίτι του Hakamada.
    «Λυπούμαστε τρομερά»

    Ο κ. Hakamada, ο οποίος δυσκολεύεται να μιλήσει λόγω της ψυχικής του κατάστασης από τις δεκαετίες που βρέθηκε στην πτέρυγα των θανατοποινιτών, είπε: «Τι σημαίνει να έχεις την εξουσία... Από τη στιγμή που έχεις την εξουσία, δεν πρέπει να γκρινιάζεις».

    Η 91χρονη αδελφή του Hakamada, Hideko Hakamada, η οποία ήταν στο πλευρό του αδελφού της στην προσπάθειά του να αποδείξει την αθωότητά του, ευχαρίστησε τον αρχηγό της αστυνομίας που τους επισκέφθηκε.

    Όπως είπε στους δημοσιογράφους, δεν είχε νόημα να κάνουν παράπονα μετά από τόσα χρόνια, καθώς ο εν λόγω αξιωματικός «δεν εμπλέκεται στην υπόθεση και ήρθε εδώ μόνο ως καθήκον του».

    Ο Hakamada καταδικάστηκε σε θάνατο το 1968 κατηγορούμενος για τη δολοφονία του πρώην αφεντικού του σε εταιρεία παραγωγής πάστας φασολιών, της σύζυγού του και δύο εκ των παιδιών τους.

    Ο Hakamada ήταν ο μακροβιότερος θανατοποινίτης στον κόσμο και μόλις ο πέμπτος θανατοποινίτης που αθωώθηκε σε επαναληπτική δίκη στη μεταπολεμική Ιαπωνία.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Αγρίνιο: Υπό διερεύνηση καταγγελία για ανησυχητικό περιστατικό σε σχολείο
    Αγρίνιο: Υπό διερεύνηση καταγγελία για ανησυχητικό περιστατικό σε σχολείο

    Υπό διερεύνηση έχει τεθεί σήμερα από την αστυνομία του Αγρινίου μια καταγγελία.

    Η καταγγελία αφορά σε περιστατικό που φέρεται να συνέβη σε δημοτικό σχολείο του Αγρινίου.

    Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, μαθητής απειλήθηκε με αιχμηρό αντικείμενο από άλλο μαθητή.

    Φέρεται επίσης να συνέβη το περιστατικό μπροστά σε άλλα παιδιά που αναστατώθηκαν.

    Αν και για το ζήτημα υπήρξαν κάποιες φήμες χθες, σήμερα εντούτοις γονέας κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία.

    Προφανώς γίνεται η προβλεπόμενη διαχείριση του συμβάντος από τις εμπλεκόμενες αρχές.

    Πηγή: AgrinioNews.gr

  • Μεσολόγγι: Έβαλαν εκρηκτικό μηχανισμό σε όχημα της αστυνομίας έξω από την…πόρτα της
    Μεσολόγγι: Έβαλαν εκρηκτικό μηχανισμό σε όχημα της αστυνομίας έξω από την…πόρτα της

    Σε εγρήγορση είναι οι αστυνομικές αρχές του Μεσολογγίου από τις πρωινές ώρες σήμερα.

    Ερευνούν σοβαρό περιστατικό που συνέβη έξω… από την πόρτα τους.

    Ανακριτικό όχημα της Τροχαίας Μεσολογγίου υπέστη ζημιές καθώς φέρεται να εξερράγη αυτοσχέδιος μηχανισμός με γκαζάκια που τοποθετήθηκε στο σημείο.

    Το όχημα ήταν σταθμευμένο έξω από την Διεύθυνση Αστυνομίας Αιτωλίας και πυρπολήθηκε το μπροστινό τμήμα του. Η Πυροσβεστική έσπευσε για την κατάσβεση της φωτιάς.

    Οι έρευνες είναι σε εξέλιξη, ο χώρος αποκλείσθηκε, σχηματίστηκε δικογραφία και αναζητούνται οι δράστες με την Αστυνομία να συλλέγει υλικό από κάμερες και άλλα στοιχεία.

    Πηγή: ΑgrinioNews.gr
  • Πάτρα: Τι λέει ο ιερέας παππούς του 7χρονου που περιφερόταν μόνος στο δρόμο
    Πάτρα: Τι λέει ο ιερέας παππούς του 7χρονου που περιφερόταν μόνος στο δρόμο

    Ένα 24ωρο μετά τον εντοπισμό και την σύλληψη του 27χρονου πατέρα που κατηγορείται για παραμέληση του 7χρονου γιου του που βρέθηκε να περιπλανιέται σε δρόμο της Πάτρας, ο ιερέας παππούς του ανήλικου, δίνει την δική του εκδοχή για το θέμα.

    Με δηλώσεις του ο ιερέας αναφέρει ότι το παιδί έφυγε από το σπίτι, ξεκλειδώνοντας την πόρτα, ενώ όλοι κοιμόνταν για μεσημέρι.

    «Κοιμόταν το μεσημέρι ο γιος μου με τον εγγονό μου, όπως κάθε φυσιολογικός άνθρωπος. Συνήθως κλειδώνουμε το σπίτι όταν κοιμόμαστε, είτε μεσημέρι είναι, είτε βράδυ είναι.

    Το παιδί σε κάποια στιγμή ξύπνησε, πήρε τα κλειδιά του πατέρα και πήγε να βρει τη μητέρα του, η οποία μένει δύο τετράγωνα κάτω από εμάς», λέει ο πατέρας του 27χρονου αναφέροντας ταυτόχρονα ότι οι γονείς του 7χρονου είναι χωρισμένοι και ο ανήλικος μένει και στα δύο σπίτια καθώς αυτά βρίσκονται στην ίδια γειτονιά.

    Παράλληλα ο παππούς ανέφερε ότι μόλις ξύπνησαν συνειδητοποίησαν αμέσως ότι το παιδί έχει ανοίξει την πόρτα και έχει φύγει και έσπευσαν αμέσως να καλέσουν την αστυνομία.

    Η ανησυχία της οικογένειας δεν κράτησε πολύ, καθώς οι αστυνομικοί ήδη είχαν βρει τον 7χρονο και τον παρέδωσαν στην οικογένειά του.

    Τέλος ο ιερέας είπε ότι ουδείς παράτησε το παιδί το οποίο ουδέποτε είχε μείνει μόνο του.

    Πηγή: Cnn.gr

  • «Καμπανάκι» από την ΕΛΑΣ: Προσοχή στις απάτες μέσω κακόβουλων τηλεφωνικών κλήσεων
    «Καμπανάκι» από την ΕΛΑΣ: Προσοχή στις απάτες μέσω κακόβουλων τηλεφωνικών κλήσεων

    Με ποιους τρόπους εκδηλώνονται οι απάτες σύμφωνα με την Αστυνομία

    Την προσοχή των πολιτών εφιστά η ΕΛΑΣ, καθώς τις τελευταίες ημέρες, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, παρατηρείται αύξηση περιστατικών απόπειρας εξαπάτησης των πολιτών, μέσω απατηλών-κακόβουλων τηλεφωνικών κλήσεων (Vishing).
    Οι απάτες αυτές, όπως επισημαίνεται από την Αστυνομία εκδηλώνονται με τους εξής τρόπους:
    - Τηλεφωνικές κλήσεις από ελληνικούς, κυρίως, αριθμούς, όπου αναπαράγεται ηχογραφημένο μήνυμα, συνήθως στην αγγλική γλώσσα, το οποίο προέρχεται δήθεν από αστυνομικές αρχές (της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού) και αποσκοπεί στην υποκλοπή προσωπικών στοιχείων και δεδομένων, με απώτερο σκοπό την οικονομική εξαπάτηση.
    - Τηλεφωνικές κλήσεις από άτομα που υποδύονται τους λογιστές ή εκπροσώπους αξιόπιστων οργανισμών-φορέων, όπως ο ΕΦΚΑ, ο ΔΕΔΔΗΕ κ.α, όπου με διάφορα προσχήματα, όπως η δήθεν επιστροφή χρηματικού ποσού ή η καταβολή σχετικού επιδόματος (πχ Market Pass), προσπαθούν να υποκλέψουν τραπεζικά στοιχεία [αριθμούς πιστωτικών-χρεωστικών καρτών, διαπιστευτήρια εισόδου σε λογαριασμούς ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking)]. Η ΕΛΑΣ συστήνει στους πολίτες:
    - Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν λαμβάνουν τέτοιου είδους κλήσεις.

    - Να μην αποκαλύπτουν ποτέ προσωπικά ή τραπεζικά δεδομένα μέσω τηλεφώνου.
    - Να μην ακολουθούν ύποπτους υπερσυνδέσμους (links) που λαμβάνουν σε συνέχεια αντίστοιχων τηλεφωνικών κλήσεων.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Πάτρα: Άφησε σπίτι το παιδί του, εκείνο έφυγε και εντοπίστηκε τυχαία από περιπολικό! - Χειροπέδες στον 27χρονο
    Πάτρα: Άφησε σπίτι το παιδί του, εκείνο έφυγε και εντοπίστηκε τυχαία από περιπολικό! - Χειροπέδες στον 27χρονο

    Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, στην Πάτρα.

    27χρονος έφυγε από το σπίτι του, αφήνοντας μέσα το 7χρονο αγοράκι του.

    Η συνέχεια όμως ήταν απρόσμενη! Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24 το ανήλικο παιδί έφυγε από το σπίτι και βγήκε στους δρόμους χάνοντας ον προσανατολισμό του.

    Πώς εντοπίστηκε; Τυχαία από όχημα της Άμεσης Δράσης που περιπολούσε στην περιοχή.

    Στη συνέχεια οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στο νεαρό πατέρα σχηματίζοντας σε βάρος του δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

    Πηγή: Tempo24.news

  • Θεσσαλονίκη: Νεαρός κατήγγειλε βιασμό - Οι δράστες ανέβασαν βίντεο στο διαδίκτυο
    Θεσσαλονίκη: Νεαρός κατήγγειλε βιασμό - Οι δράστες ανέβασαν βίντεο στο διαδίκτυο

    Στη σύλληψη δύο ανδρών στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας προχώρησαν αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη σε βάρος των οποίων είχε σχηματιστεί δικογραφία για βιασμό,ληστεία και παράβαση του Νόμου περί προστασίας των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

    Είχε προηγηθεί, όπως αναφέρει το thestival. gr καταγγελία 23χρονου, σύμφωνα με την οποία οι προαναφερόμενοι άντρες, μαζί με συνεργό τους, βραδινές ώρες της 13-09-2024, με χρήση βίας, τον εξανάγκασαν να εισέλθει σε ισόγειο διαμέρισμα στην περιοχή της Μενεμένης, όπου, παρά τη θέλησή του, προέβησαν, διαδοχικά, σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος του, τις οποίες βιντεοσκοπούσαν και ανήρτησαν στο διαδίκτυο, ενώ στη συνέχεια του αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο, τραπεζική κάρτα, ρολόι χειρός, έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και χρηματικό ποσό.

    Ο 23χρονος οδηγήθηκε σε νοσοκομείο της πόλης για εξέταση από Ιατροδικαστή, ενώ έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποσταλούν στοιχεία στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

    Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
    Πηγή: cnn.gr

  • Θεσσαλονίκη: Ο 46χρονος οδηγός που παρέσυρε οικογένεια στη Θέρμη είχε συνήθειο να πίνει και να οδηγεί
    Θεσσαλονίκη: Ο 46χρονος οδηγός που παρέσυρε οικογένεια στη Θέρμη είχε συνήθειο να πίνει και να οδηγεί

    «Από το ιστορικό του οδηγού προέκυψαν και παλαιότερες παραβάσεις που σχετίζονται με την οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος» αναφέρει —μεταξύ άλλων— στη σχετική ανακοίνωση, η ΕΛ.ΑΣ.

    Παλαιότερες παραβάσεις που σχετίζονται με την οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος έχουν καταγραφεί, σύμφωνα με την Αστυνομία, στο ιστορικό του 46χρονου οδηγού που παρέσυρε με το ΙΧ του ανδρόγυνο και το 2 ετών παιδί τους, στις 11 Σεπτεμβρίου στη Θέρμη.

    Η 34χρονη γυναίκα η οποία βρισκόταν στον 5ο μήνα της εγκυμοσύνης, δυστυχώς εχθές έχασε το μωρό της. Τόσο η ίδια, όσο και ο 37χρονος σύζυγός της νοσηλεύονται στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» σε κρίσιμη κατάσταση. Ευτυχώς το δίχρονο αγοράκι τους δεν διατρέχει κίνδυνο.

    Ο εισαγγελέας άσκησε στον 46χρονο, ο οποίος βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης κατά τη διάρκεια του τροχαίου, ποινική δίωξη για κακούργημα. Συγκεκριμένα, η δίωξη ασκήθηκε για επικίνδυνη οδήγηση στους δρόμους από άτομο που οδηγεί όχημα μολονότι δεν είναι σε θέση να το πράξει με ασφάλεια εξαιτίας της κατανάλωσης οινοπνεύματος με αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη δύο ατόμων (κακούργημα), σωματική βλάβη από αμέλεια, κατά συρροή.

    Ιστορικό παραβάσεων

    Εχθές η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το τροχαίο αποκαλύπτοντας πως ο 46χρονος έχει ιστορικό στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και μάλιστα του είχαν επιβληθεί και διοικητικά πρόστιμα.

    Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

    Σχετικά με τροχαίο που συνέβη στις 11 Σεπτεμβρίου 2024 στην περιοχή της Θέρμης Θεσσαλονίκης, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζει ότι, η υπηρεσία Τροχαίας που επιλήφθηκε ενήργησε σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) και επέβαλε στον παραβάτη οδηγό τις προβλεπόμενες από τον νόμο κυρώσεις.

    Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός ήταν υπό την επήρεια οινοπνεύματος, οπότε πέραν των ποινικών κυρώσεων επιβλήθηκαν και οι ανάλογες –σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ.– διοικητικές κυρώσεις.

    Περαιτέρω, από το ιστορικό του οδηγού προέκυψαν και παλαιότερες παραβάσεις που σχετίζονται με την οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος, για το σύνολο των οποίων είχαν επιβληθεί τα ανάλογα διοικητικά μέτρα και πρόστιμα, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

    Η Ελληνική Αστυνομία δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην αντιμετώπιση τροχαίων παραβάσεων, με έμφαση στις περιπτώσεις οδήγησης υπό την επήρεια οινοπνεύματος, που αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια. Έχοντας εντείνει τους ελέγχους σε όλο το οδικό δίκτυο και αυξήσει τη βεβαίωση παραβάσεων, επιβάλλει απαρέγκλιτα τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία κυρώσεις στους παραβάτες. Η ασφάλεια στους δρόμους αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα και οι ενέργειες της Τροχαίας στοχεύουν στην πρόληψη των ατυχημάτων και την προστασία της ζωής όλων των πολιτών.

    Το χρονικό του ατυχήματος

    Το τροχαίο σημειώθηκε στην ανατολική Θεσσαλονίκη όταν η οικογένεια βρισκόταν στο δρόμο που ενώνει τη Θεσσαλονίκη με την Περαία.

    Ο 46χρονος οδηγός, ο οποίος ήταν σε κατάσταση μέθης, έχασε τον έλεγχο και χτύπησε στο σημείο που βρίσκονταν οι τρεις τους. Το αυτοκίνητο συνέχισε την ανεξέλεγκτη πορεία του, πέφτοντας πάνω σε φράχτη σπιτιού και μπήκε μέσα στο χωράφι.

    Ο ίδιος τραυματίστηκε ελαφρά, ενώ αποκαλύφθηκε πως είχε μιλήσει στο τηλέφωνο με τη μητέρα του, πριν και μετά το τροχαίο. Στο πρώτο τηλεφώνημα της είπε ότι βρίσκεται σε μια παραλία και στο δεύτερο ότι «παρέσυρε τρία άτομα».

    Πηγή: in.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο