Τρίτη, 13 Αυγούστου 2024 10:14

Χίος: Έκλεισαν την παραλία της Αγίας Φωτιάς - Φόβοι για νάρκη στον βυθό

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Κλειστή θα παραμείνει η παραλία της Αγίας Φωτιάς (Αγία Φωτεινή) στη Χίο μετά από τον εντοπισμό άγνωστου αντικειμένου στον βυθό.

Μέχρι την εξακρίβωση και ανάσυρσή του η παραλία αποκλείστηκε.

Πρόκειται για νάρκη;

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, το κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου και η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου προχώρησαν σε αποκλεισμό της παραλίας το βράδυ της Δευτέρας (12/08), μετά την πληροφορία που έλαβαν από λουόμενο ότι στον βυθό -περίπου 20 μέτρα από την ακτή- υπάρχει άγνωστο αντικείμενο.

Oι αρχές εκτίμησαν ότι ενδεχομένως να πρόκειται για νάρκη, με αποτέλεσμα να τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας, που προβλέπουν τον αποκλεισμό της παραλίας με κορδέλες. Η παραλία έμεινε φυλασσόμενη όλο το βράδυ, ενώ ενημερώθηκε ήδη η Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου, η οποία αναμένεται να προχωρήσει την Τρίτη (13/08) σε όλες τις ενέργειες για την εξακρίβωση του αντικειμένου και την ανάσυρσή του.

Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία η παραλία της Αγίας Φωτιάς θα παραμένει κλειστή.

Πηγή: Ethnos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 13 Αυγούστου 2024 09:59

Σχετικά Άρθρα

  • Πιερία: 73χρονος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από παραλία
    Πιερία: 73χρονος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από παραλία

    Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ένας ηλικιωμένος από παραλία της Πιερίας.

    Όπως ενημερώθηκε το Γ’ Λιμενικό Τμήμα Σκάλας Κατερίνης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, ένας 73χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ρουμανίας, ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από την παραλία.

    Στον 73χρονο αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από ναυαγοσώστη και, στη συνέχεια, διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

    Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή της Σκάλας Κατερίνης.

    Πηγή: cnn.gr

  • Χίος: Καταδίωξη διακινητή μεταναστών - Διασώθηκαν 21 άνθρωποι
    Χίος: Καταδίωξη διακινητή μεταναστών - Διασώθηκαν 21 άνθρωποι

    O χειριστής του ταχύπλοου προέβη σε επικίνδυνους ελιγμούς, με σκοπό να αποφύγει τη σύλληψη

    Το μεσημέρι της Τετάρτης (18/9), ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου για την ύπαρξη ταχύπλοου σκάφους με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, το οποίο κινούταν στη θαλάσσια περιοχή Νενήτων προερχόμενο από τις τουρκικές ακτές. Στο σημείο έσπευσε ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, ενώ ο χειριστής του ταχύπλοου προέβη σε επικίνδυνους ελιγμούς, με σκοπό να αποφύγει τη σύλληψη.
    Το Λιμενικό ακινητοποίησε το ταχύπλοο και περισυνέλεξε 21 αλλοδαπούς (10 άντρες, 5 γυναίκες και 6 ανήλικοι), ενώ συνελήφθη ο 27χρονος αλλοδαπός διακινητής για παράβαση του Ν. 3386/2005 (Παράνομη είσοδος στην ελληνική επικράτεια) και του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 (Κώδικας μετανάστευσης). Οι 21 αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο κέντρο καταγραφής και ταυτοποίησης ΚΕΔΝ Χίου. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Νεκρός Γερμανός λουόμενος σε παραλία της Κέρκυρας
    Νεκρός Γερμανός λουόμενος σε παραλία της Κέρκυρας

    Ένας 71χρονος αλλοδαπός (υπήκοος Γερμανίας) ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από την παραλία Κοντογυαλού της Κέρκυρας το μεσημέρι του Σαββάτου 14/09.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού, το οποίο ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες για το συμβάν, στον 71χρονο αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες με τη μέθοδο της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) από έναν ναυαγοσώστη και στη συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

    Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Παλαιοκαστρίτσας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

    Πηγή: cnn.gr

  • Χίος: Μεγάλες καταστροφές στη φετινή μαστιχοπαραγωγή μετά την κακοκαιρία «Atena»
    Χίος: Μεγάλες καταστροφές στη φετινή μαστιχοπαραγωγή μετά την κακοκαιρία «Atena»

    Σχεδόν το 80% της παραγωγής δεν είχε ακόμη συλλεχθεί πριν το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας, λέει ο πρόεδρος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου

    Σχεδόν ολοκληρωτικά φαίνεται πως καταστράφηκε η φετινή παραγωγή μαστίχας στη νότια Χίο, μετά την κακοκαιρία «Atena», αναφέρουν οι ειδικοί.
    Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε στον ιστότοπο politischios.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, Γιώργος Τούμπος, τονίζοντας πως σχεδόν το 80% της παραγωγής δεν είχε ακόμη συλλεχθεί πριν το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας.
    O κ. Τούμπος, ανέφερε πως οι μαστιχοπαραγωγοί είχαν καταφέρει να μαζέψουν μόνο το 20% της φετινής παραγωγής, ενώ το υπόλοιπο 80% της παραγωγής μαστίχας βρισκόταν ακόμη κάτω από τα δέντρα, εκτεθειμένο στα φυσικά φαινόμενα. Η ένταση και η έκταση της καταστροφής έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία, με το πλήγμα να είναι ιδιαίτερα σοβαρό, αφού η μαστίχα αποτελεί τον βασικό πυλώνα της οικονομίας της περιοχής και ένα μοναδικό προϊόν παγκόσμιας αναγνώρισης.
    Ο πρόεδρος της Ένωσης σημείωσε ότι η καταστροφή έχει πλήξει σε μεγάλο βαθμό το γεωγραφικό κομμάτι των Μαστιχοχωρίων, χωρίς να υπάρχει περιοχή που να μην έχει υποστεί ζημιές. Παρά την προετοιμασία που υπήρχε για τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, η σφοδρότητα της κακοκαιρίας υπερέβη κάθε πρόβλεψη, προκαλώντας τεράστια προβλήματα στις καλλιέργειες.
    Η Ένωση έχει ήδη προχωρήσει σε επιτόπιες αυτοψίες για να εκτιμηθεί το μέγεθος των ζημιών, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξει πιο ολοκληρωμένη εικόνα. Ο πρόεδρος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το μαστίχι έχει καταστραφεί σε σημαντικό βαθμό, ενώ η προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι να γίνει προσπάθεια στήριξης των παραγωγών τόσο οικονομικά όσο και ψυχολογικά, ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν τη συγκομιδή της φετινής παραγωγής, όσο αυτό είναι εφικτό.

    Ένα άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών είναι η επάρκεια διαθέσιμης παραγωγής για να καλυφθούν οι παραγγελίες που είχαν γίνει, ειδικά για το δεύτερο μισό της σεζόν. Η κακοκαιρία έχει αφήσει τη διαθέσιμη ποσότητα προϊόντος σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, γεγονός που δημιουργεί αβεβαιότητα για τη δυνατότητα της Ένωσης να ανταποκριθεί στη ζήτηση της αγοράς.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Στην Πάτρα η σορός 72χρονης που ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από παραλία στο Μεσολόγγι
    Στην Πάτρα η σορός 72χρονης που ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από παραλία στο Μεσολόγγι

    Η σορός της διακοσμήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου για νεκροψία – νεκροτομή

    Συναγερμός το απόγευμα της Τρίτης, καθώς 72χρονη γυναίκα ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από την παραλία του Λούρου, στις Οινιάδες Μεσολογγίου.

    Υπήρξε κινητοποίηση και η γυναίκα που ήταν κάτοικος Νεοχωρίου μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου, όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

    Η σορός της διακοσμήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου για νεκροψία – νεκροτομή, ενώ προανάκριση ενεργείται από το Λιμεναρχείο Μεσολογγίου.

    Πηγή: Agriniopress.gr - Pelop.gr

  • Ρόδος: Βρέθηκε πτώμα σε παραλία – Εξετάζεται αν πρόκειται για τον αγνοούμενο Βρετανό τουρίστα
    Ρόδος: Βρέθηκε πτώμα σε παραλία – Εξετάζεται αν πρόκειται για τον αγνοούμενο Βρετανό τουρίστα

    Ο Βρετανός εξαφανίστηκε την Τετάρτη από την παραλία του Θεολόγου στη Ρόδο.

    Το πτώμα ενός άνδρα εντοπίστηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης στην παραλία Παραδεισίου, στη Ρόδο

    Από τις πρώτες ενδείξεις οι αρμόδιες αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο να πρόκειται για τον 48χρονο Βρετανό, του οποίου τα ίχνη χάθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν είχε πάει για μπάνιο στην παραλία του Θεολόγου με την ανιψιά του, όπως μεταδίδει η Ροδιακή.

    Το πτώμα δεν έφερε ρούχα

    Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

    Το πτώμα δεν έφερε ρούχα και εντοπίστηκε από κάτοικο του Παραδεισίου ο οποίος ειδοποίησε Λιμενικό, Αστυνομία και την ομάδα του Silver Alert η οποία είχε δραστηριοποιηθεί από την πρώτη στιγμή για την αναζήτηση του 48χρονου.

    Αμέσως μετά κλήθηκε το ΕΚΑΒ και ιατροδικαστής ο οποίος και πιστοποίησε το θάνατο του. Ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελική αρχή και δόθηκε εντολή για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

    Από τα πρώτα στοιχεία εκτιμάται ότι πρόκειται για πνιγμό.

    Πηγή: in.gr

  • Χαλκιδική: Λουόμενοι και ναυαγοσώστης έσωσαν 62χρονο από πνιγμό - «Δεν ανέπνεε, ήταν μελανιασμένος»
    Χαλκιδική: Λουόμενοι και ναυαγοσώστης έσωσαν 62χρονο από πνιγμό - «Δεν ανέπνεε, ήταν μελανιασμένος»

    Άνδρας 62 ετών βίωσε τον απόλυτο εφιάλτη στην παραλία της Σωζόπολης στη Χαλκιδική καθώς κινδύνεψε να πνιγεί, αλλά χάρη στην άμεση επέμβαση των λουόμενων και την συνεργασία τους με τον ναυαγοσώστη που βρισκόταν στην παραλία, επανήλθε στη ζωή παρόλο που είχε χάσει τις αισθήσεις του.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr, το περιστατικό έλαβε χώρα στις 12:30 μ.μ. στην παραλία της Χαλκιδικής την οποία δεκάδες λουόμενοι το επισκέπτονται καθημερινά.

    Τι συνέβη στην παραλία

    Ο 62χρονος άνδρας έχασε τις αισθήσεις του μέσα στο νερό, ωστόσο με την άμεση επέμβαση των ανθρώπων που βρισκόντουσαν εκεί και του ναυαγοσώστη, τελικά σώθηκε.

    Μέσα σε 10 λεπτά κατέφθασε στο σημείο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από τα Νέα Μουδανιά. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ και η γιατρός μετέφεραν άμεσα στον άνδρα στο ΕΣΥ Ν. Μουδανιών και στη συνέχεια νοσηλεύτηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πολυγύρου.

    Μαρτυρία του ναυαγωσώστη: «Δεν ανέπνεε και ήταν μελανιασμένος»

    «Καθόμουν στον Πύργο και άκουσα ένα κοριτσάκι γύρω στα 150 μέτρα μακριά να φωνάζει για βοήθεια. Άμεσα πήγα προς το σημείο και ήταν ένας άνδρα 62 ετών κάτω στην άμμο, γύρω του ήταν πάνω από 5 άτομα και τον είχαν τοποθετήσει σε πλάγια θέση ασφαλείας για να του φύγει το νερό. Άμεσα κατάλαβα ότι είχε πρόβλημα με το οξυγόνο του, έβγαλα μία AMBU και του έκανα 5 εμφυσήσεις. Έτσι, σιγά σιγά ξεκίνησε να επανέρχεται. Δεν ανέπνεε και ήταν μελανιασμένος όταν τον έβγαλαν οι λουόμενοι. Μάλλον δεν ήξερε να κολυμπάει, αλλά το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ήρθε μέσα σε 10 λεπτά, πολύ γρήγορα» τόνισε στο GRTimes.gr ο ναυαγοσώστης που ήταν στο σημείο.

    Παράλληλα, ο κ. Χρήστος Γαζής σημείωσε ότι «όταν υπάρχει πνιγμός μιλάμε για αναπνευστική ανακοπή. Αν δεν αντιμετωπιστεί γρήγορα όπως έγινε σήμερα ο άνθρωπος παθαίνει καρδιακή ανακοπή και έτσι καταστρέφονται τα όργανά του. Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι μπορεί να τον βλέπουν μελανιασμένο, δηλαδή νεκρό, αλλά υπάρχουν πιθανότητες να τον επαναφέρουν με εμφυσήσεις. Με το σημερινό περιστατικό φάνηκε ότι στα δύσκολα ο κόσμος είναι δεμένος και υπάρχει αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο, ενώ φάνηκε ότι γνώριζαν όλοι από πρώτες βοήθειες, κάτι πάρα πολύ θετικό».

    Πηγή: ethnos.gr

  • Χίος: Καταδίωξη ταχύπλοου από το Λιμενικό - Στο λιμάνι του νησιού 25 αλλοδαποί
    Χίος: Καταδίωξη ταχύπλοου από το Λιμενικό - Στο λιμάνι του νησιού 25 αλλοδαποί

    Συνολικά 25 αλλοδαποί, ανάμεσά τους 7 γυναίκες και 3 ανήλικα, αποβιβάστηκαν στη Χίο κατά τη διάρκεια της νύχτας και μεταφέρθηκαν σε κλειστή δομή. Είχε προηγηθεί καταδίωξη του ταχύπλοου στο οποίο επέβαιναν από σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

    Συγκεκριμένα, τις βραδινές ώρες χθες, ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή «Παντουκιός», βορειοανατολικά της Χίου, ένα ύποπτο ταχύπλοο σκάφος που κινούνταν προς τις ελληνικές ακτές.

    Ακολούθησε καταδίωξη κατά την οποία το σκάφος δεν ακινητοποιήθηκε, ενώ στη συνέχεια προσαιγιαλώθηκε στη στεριά, όπου αποβίβαστηκαν οι αλλοδαποί επιβαίνοντες.

    Σε έρευνες που διενεργήθηκαν από στελέχη της Λιμενικής Αρχής με τη συνδρομή στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., εντοπίστηκαν στην ευρύτερη χερσαία περιοχή 25 αλλοδαποί (15 άντρες, 7 γυναίκες και 3 ανήλικα), οι οποίοι μεταφέρθηκαν στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Χίου, ενώ ένας άνδρας εξ αυτών μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου για την παροχή πρώτων βοηθειών.

    Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ταχύπλοο σκάφος.

    Πηγή: cnn.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο