Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2024 20:15

Μέσω SMS η ενημέρωση για τα αποτελέσματα εισαγωγής στις Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Για πρώτη φορά οι υποψήφιοι των Δημοσίων Σχολών Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης έχουν τη δυνατότητα ενημέρωσης μέσω γραπτού μηνύματος SMS για τα αποτελέσματα εισαγωγής τους, σύμφωνα με απόφαση που έχουν συνυπογράψει ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου και η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Ιωάννα Λυτρίβη.

Κατά την περίοδο που οι σχετικές πλατφόρμες είναι ανοιχτές για υποβολή αιτήσεων, οι υποψήφιοι/ες καλούνται να δηλώσουν τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου στις ακόλουθες πλατφόρμες του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, οι οποίες είναι προσβάσιμες μέσω του Gov.gr: Εφαρμογή Παράλληλου Μηχανογραφικού για εισαγωγή σε Δημόσιες Σ.Α.Ε.Κ. και Εφαρμογή επιλογής Υποψηφίων Καταρτιζόμενων σε Δημόσιες Σ.Α.Ε.Κ. του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού στο ακόλουθο link ΕΔΩ.

Σημειώνεται ότι έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2024 είναι ανοιχτή για υποβολή αιτήσεων η πλατφόρμα «Εφαρμογή επιλογής Υποψηφίων Καταρτιζόμενων σε Δημόσιες Σ.Α.Ε.Κ. του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού» στην οποία οι υποψήφιοι/ες μπορούν να επιλέξουν να λάβουν ενημέρωση με γραπτό μήνυμα για το αποτέλεσμα της αίτησής τους και έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν τον δηλωθέντα αριθμό κινητού τηλεφώνου έως τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της αίτησής τους. Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα «Εφαρμογή Παράλληλου Μηχανογραφικού για εισαγωγή σε Δημόσιες Σ.Α.Ε.Κ» είναι κλειστή και θα ανοίξει για αιτήσεις το 2025.

Οι υποψήφιοι/ες λαμβάνουν στον δηλωθέντα αριθμό κινητού τηλεφώνου γραπτό μήνυμα, το οποίο περιλαμβάνει, σε μορφή κειμένου, τα αποτελέσματα της επιλογής, καθώς και σχετικό υπερσύνδεσμο (link), μέσω του οποίου παραπέμπονται σε ειδικό πλαίσιο όπου προβάλλονται αποκλειστικά τα προσωπικά τους αποτελέσματα.

Αξιοποιούνται οι νέες τεχνολογίες προς όφελος των καταρτιζόμενων μας, προωθούνται περαιτέρω οι στόχοι του ψηφιακού μετασχηματισμού, ενώ παράλληλα προσφέρονται στους νέους μας σύγχρονες λύσεις που ανταποκρίνονται στο πνεύμα και τις ανάγκες της εποχής. Συνεχίζουμε καθιστώντας ισότιμη τη διαδρομή της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης μετά το λύκειο.

Πηγή: cnn.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2024 19:01

Σχετικά Άρθρα

  • ΔΥΠΑ: Μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου η παράταση αιτήσεων για τις 30 ΣΑΕΚ
    ΔΥΠΑ: Μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου η παράταση αιτήσεων για τις 30 ΣΑΕΚ

    Παρατείνεται μέχρι τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για εισαγωγή στις 30 Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ) της ΔΥΠΑ για το έτος κατάρτισης 2024-25.

    Δικαίωμα αίτησης υποβολής στις ΣΑΕΚ της ΔΥΠΑ έχουν όσοι είναι κάτοχοι Απολυτηρίου Λυκείου (Γενικού ή Επαγγελματικού), όλων των ηλικιών.

    Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά με ένα κλικ εδώ.

    Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: gov.gr → Εκπαίδευση → Εγγραφή σε σχολείο → Εγγραφή σε ΣΑΕΚ της ΔΥΠΑ

    Τα απαραίτητα δικαιολογητικά περιλαμβάνουν τον τίτλο σπουδών και το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, ενώ όλα τα δικαιολογητικά επισυνάπτονται (upload) στην αίτηση σε μορφή PDF. Κάθε υποψήφιος έχει δικαίωμα να επιλέξει συνολικά έως τρεις ειδικότητες κατάρτισης με σειρά προτίμησης (1η, 2η, 3η) σε έως δύο ΣΑΕΚ της ΔΥΠΑ.

    Φοίτηση πέντε εξαμήνων

    Οι 30 ΣΑΕΚ της ΔΥΠΑ παρέχουν ποιοτική αρχική επαγγελματική κατάρτιση, που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της οικονομίας και εξασφαλίζουν στους καταρτιζόμενους τα ανάλογα προσόντα μέσω της παροχής επιστημονικών, τεχνικών, επαγγελματικών και πρακτικών γνώσεων, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αναπτύξουν ικανότητες και δεξιότητες για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

    Η φοίτηση είναι διάρκειας πέντε συνολικά εξαμήνων, επιμερισμένη σε τέσσερα εξάμηνα (2 χρόνια) θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης, συνολικής διάρκειας έως 1.200 διδακτικές ώρες ειδικότητας και σε ένα εξάμηνο αμειβόμενης Πρακτικής Άσκησης, συνολικής διάρκειας 960 ωρών.

    Οι ΣΑΕΚ της ΔΥΠΑ εξασφαλίζουν στους αποφοίτους (μετά από εξετάσεις πιστοποίησης αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης) Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας Επιπέδου 5.

    Οι ειδικότητες του έτους κατάρτισης 2024-2025

    1. Βοηθός εργοθεραπείας
    2. Βοηθός ιατρικών εργαστηρίων
    3. Βοηθός νοσηλευτικής γενικής νοσηλείας
    4. Βοηθός νοσηλευτικής τραυματολογίας
    5. Βοηθός παιδαγωγών πρώιμης παιδικής ηλικίας
    6. Βοηθός ραδιολογίας και ακτινολογίας
    7. Βοηθός φαρμακείου
    8. Βοηθός φυσικοθεραπευτή
    9. Γραμματέας ανωτέρων και ανωτάτων στελεχών
    10. Γραφιστική εντύπου και ηλεκτρονικών μέσων
    11. Διασώστης - πλήρωμα ασθενοφόρου
    12. Ειδικός αισθητικής & τέχνης του μακιγιάζ
    13. Ειδικός θρησκευτικού τουρισμού και προσκυνηματικών περιηγήσεων
    14. Εσωτερική αρχιτεκτονική διακόσμηση και σχεδιασμός αντικειμένων
    15. Μουσική τεχνολογία
    16. Στέλεχος ασφάλειας προσώπων και υποδομών
    17. Στέλεχος διατροφής και διαιτολoγίας
    18. Στέλεχος διοίκησης και οικονομίας
    19. Στέλεχος διοίκησης και οικονομίας στον τομέα της ναυτιλίας
    20. Στέλεχος διοίκησης και οικονομίας στον τομέα του τουρισμού
    21. Στέλεχος εμπορίας, διαφήμισης και προώθησης προϊόντων (marketing)
    22. Στέλεχος μηχανογραφημένου λογιστηρίου - φοροτεχνικού γραφείου
    23. Στέλεχος μονάδων φιλοξενίας
    24. Στέλεχος υπηρεσιών εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics)
    25. Τέχνη φωτογραφίας
    26. Τεχνικός αισθητικός ποδολογίας - καλλωπισμού νυχιών και ονυχοπλαστικής
    27. Τεχνικός αρτοποιίας- ζαχαροπλαστικής
    28. Τεχνικός αυτοματισμών
    29. Τεχνικός δικτυών και τηλεπικοινωνιών
    30. Τεχνικός εγκαταστάσεων ψύξης αερισμού και κλιματισμού
    31. Τεχνικός εσωτερικών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων
    32. Τεχνικός εφαρμογών πληροφορικής (πολυμέσα/web designer-developer/video games)
    33. Τεχνικός κομμωτικής τέχνης
    34. Τεχνικός λογισμικού Η/Υ
    35. Τεχνικός μαγειρικής τέχνης - αρχιμάγειρας (chef)
    36. Τεχνικός μηχανικός θερμικών εγκαταστάσεων και μηχανικός τεχνολογίας πετρελαίου και φυσικού αερίου
    37. Τεχνικός μηχανοτρονικής οχημάτων
    38. Τεχνικός τεχνολογίας ενδύματος και υποδήματος - σχεδιαστής μόδας
    39. Τεχνικός υπολογιστικών συστημάτων
    40. Τεχνικός φαρμάκων, καλλυντικών και παρεμφερών προϊόντων
    41. Φύλακας μουσείων και αρχαιολογικών χώρων

    Πηγή: Cnn.gr

  • Αποκάλυψη: Τα SMS για τα ….εμβόλια αποκαλύπτουν τις «μαύρες τρύπες» της έρευνας για τις υποκλοπές
    Αποκάλυψη: Τα SMS για τα ….εμβόλια αποκαλύπτουν τις «μαύρες τρύπες» της έρευνας για τις υποκλοπές

    Η θεωρία περί «συμπτωματικής λίστας» των 28 κοινών στόχων EYΠ και Predator που κλονίζεται από τους επτά παραλήπτες του SMS – παγίδα για την «επιβεβαίωση» του εμβολιασμού τους.

    Οι επτά «στόχοι» του παράνομου λογισμικού Predator που έχουν παγιδευτεί με SMS που αφορούν τον εμβολιασμό τους κατά του Covid-19 – με πραγματικά όμως στοιχεία για το εμβολιαστικό κέντρο, τον χρόνο προσέλευσης τους κλπ- αποκαλύπτουν τεράστια κενά της δικογραφίας για τις υποκλοπές. Και οδηγούν σε μία πιθανόν κατάρριψη της πραγματογνωμοσύνης και του σχετικού σκεπτικού που περιέχεται στην δικογραφία ότι οι 28 κοινοί στόχοι ΕΥΠ και Predator ήταν «συμπτωματικοί» με βάση σχετική στατιστική ανάλυση.

    Παρουσιάζοντας δηλαδή την υπόθεση του Predator ως μια ιδιωτική επιλογή, αποσυνδέοντας τη από τις μυστικές υπηρεσίες κι από κεντρικές μεθοδεύσεις. Όμως, στην περίπτωση της συγκεκριμένης επιμόλυνσης των κινητών με το «κόλπο» του εμβολίου αναδεικνύεται με αδιαμφισβήτητο τρόπο αλληλοενημέρωση της ΕΥΠ, με τα δεδομένα των παρακολουθήσεων της, και των χειριστών του Predator για να γίνει ευχερέστερη η παγίδευση του στόχου και με το παράνομο λογισμικό. Κάτι που δεν φαίνεται να λαμβάνεται υπόψιν στον σχετικό δικαστικό φάκελο.

    Με κύριο ερώτημα αναλυτών της υπόθεσης των υποκλοπών και νομικών: «πως μπορεί εκείνοι που απέστειλαν τα SMS – παγίδα στα επτα αυτά άτομα (σσ αναμεσά τους κι αξιωματικός της ΕΛΑΣ, δημοσιογράφοι κλπ) να γνώριζαν ότι οι «στόχοι» είχαν ήδη υποβάλει αίτημα για εμβολιασμό, είχε καθορισθεί με κανονικό κρατικό SMS το ραντεβού τους και την ίδια ημέρα τους εστάλησαν τα μηνύματα με τα παραπλανητικό link για υποτιθέμενη επιβεβαίωση του ραντεβού;»

    » Κι αυτό με το δεδομένο ότι η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων είχε πραγματοποιήσει επισταμένη έρευνα στα συστήματα της ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης) απ’ όπου διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε διαρροή των σχετικών στοιχείων των πολιτών που είχαν αιτηθεί εμβολισμό. Κάτι που δείχνει μονοσήμαντα ότι ο μόνος τρόπος για να ήξεραν οι χειριστές του Predator ότι τα υποψήφια θύματα τους είχαν σχετική ηλεκτρονική αλληλογραφία για τον εμβολιασμό τους ήταν να παρακολουθείτο ήδη το τηλέφωνο τους από την ΕΥΠ, όπως εξάλλου έχει ήδη διαπιστωθεί.»

    » Γεγονός, που δείχνει αναμφισβήτητα ότι υπήρξε γέφυρα ενημέρωσης μεταξύ πρακτόρων της ΕΥΠ και χειριστών του λογισμικού παρακολούθησης και ότι το σκεπτικό περί σύμπτωσης είναι …σαθρό».

    Με συμπληρωματικό σχόλιο, από τους ίδιους, ότι «αυτή η άκρως σημαντική παράμετρος δεν συνεκτιμήθηκε στην διάρκεια της δικαστικής έρευνας».

    28 κοινοί στόχοι

    Σε πραγματογνωμοσύνη που έχει λοιπόν ενταχθεί στην δικογραφία για τις υποκλοπές περιέχεται πραγματογνωμοσύνη όπου μνημονεύεται ότι από τους 116 ταυτοποιημένους αριθμούς που είχαν μολυνθεί με το παράνομο λογισμικό Predator για 28 είχε εκδοθεί τουλάχιστον μία διάταξη άρσης απορρήτου επικοινωνιών από την ΕΥΠ.

    Κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το ποσοστό κοινών στόχων Predator και ΕΥΠ ανέρχεται στο περίπου 24%. Οι ίδιοι πραγματογνώμονες όμως, συνεχίζουν, όπως λένε πηγές, τη σκέψη τους και αφού έχουν καταμετρημένες συνολικά 181 διατάξεις για παρακολούθηση «στόχων» από την ΕΥΠ συγκρίνουν αυτόν τον αριθμό με το σύνολο των εισαγγελικών διατάξεων στην τριετία 2020-2023, που ανερχόταν σε 15.304. Και έτσι η αρχική εκτίμηση αλλάζει άρδην συγκρινόμενη όχι με τον αριθμό των τυποποιημένων αριθμών, αλλά με την μεγάλη εικόνα του συνόλου των διατάξεων, με αποτέλεσμα το κρίσιμο ποσοστό να μειώνεται στο περίπου 1%.

    Όμως αυτό το σκεπτικό περί …σύμπτωσης και στατιστικά «ερμηνεύσιμου» για την κοινή λίστα παρακολουθήσεων ΕΥΠ και Predator που θεωρείται «πυλώνας» της δικογραφίας για την υπόθεση των υποκλοπών παρουσιάζει σειρά προβληματικών σημείων. Καθότι δεν λαμβάνει υπόψιν της ότι υπάρχει στις περισσότερες από αυτές τις 28 περιπτώσεις «διαδοχή» των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων αρχικά από την ΕΥΠ και σε δεύτερη φάση – σε κοντινά χρονικά διαστήματα- από το Predator. γεγονός που μειώνει καθοριστικά την πιθανότητα αυτό να είναι συμπτωματικό.

    Όμως το πλέον καταλυτικό στοιχείο που ουσιαστικά καταρρίπτει την εκδοχή της τυχαίας παρακολούθησης των 28 από ΕΥΠ και Predator είναι ότι οι επτά από αυτούς είχαν δεχθεί παραπλανητικό SMS με στοιχεία για τον εμβολιασμό τους που δεν θα ήταν εφικτό να ήταν γνωστό στους χειριστές του παράνομου λογισμικού, παρά μόνο μέσω ΕΥΠ που παρακολουθούσε το κινητό τους μέσω του συστήματος νομίμων επισυνδέσεων.

    Χαρακτηριστικές περιπτώσεις

    Ενδεικτική είναι η περίπτωση πρώην μάνατζερ πολιτικής κυβερνοασφάλειας του Facebooκ, μέλος του ευρωπαϊκού τμήματος του αμερικανικού think tank «Atlantic Council» και συνεργάτη της κυβέρνησης. Τον Σεπτέμβριο του 2021 έκλεισε ραντεβού για αναμνηστική δόση εμβολίου κατά της Covid-19 στην Ελλάδα. Στις 17 Σεπτεμβρίου έλαβε αυτοματοποιημένο SMS με τα στοιχεία του ραντεβού της. Ωστόσο, στις 05.31 της ίδιας ημέρας έλαβε εκ νέου SMS με «μολυσμένο» link, το οποίο της ζητούσε να επιβεβαιώσει το ραντεβού, κάνοντας «κλικ» σε σύνδεσμο, ενώ κάτι παρόμοιο συνέβη και με άλλους στοχευθέντες με τον ίδιο τρόπο.

    Στην περίπτωση αξιωματικού της ΕΛΑΣ που ήταν επίσης κοινός στόχος ΕΥΠ και κατασκοπευτικού λογισμικού το SMS για την υφαρπαγή των δεδομένων του περιείχε αναλυτικά στοιχεία για τον εμβολιασμό του σε κέντρο του Αγίου Στέφανου Αττικής (όπως πράγματι είχε κανονισθεί), πληροφορία που θα είχε αντληθεί από την αρχική παρακολούθηση του κινητού του από την ΕΥΠ.

    Και σε άλλα πρόσωπα που ήταν στην λίστα των 28 κοινής παρακολούθησης ΕΥΠ και Predator είχαν σταλεί παραπλανητικά SMS με βάση στοιχεία για τα ενδιαφέροντα και τις επιλογές του «στόχου» που είχαν αντληθεί με τον ίδιο τρόπο.

    Πηγή: in.gr

  • Έναρξη ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων σπουδαστών για εισαγωγή στο ΣΑΕΚ Πύργου της Δ.ΥΠ.Α.
    Έναρξη ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων σπουδαστών για εισαγωγή στο ΣΑΕΚ Πύργου της Δ.ΥΠ.Α.

    Από Παρασκευή 26 Ιουλίου και ώρα 11:00, ξεκινά η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων εως Σάββατο 31 Αυγούστου καί ώρα 23:59 για την εισαγωγή στις 30 Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ) της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), για το έτος 2024-2025, σε 41 ειδικότητες με υψηλή ζήτηση στην αγορά εργασίας.

    Δικαίωμα αίτησης έχουν όσοι είναι κάτοχοι Απολυτηρίου Λυκείου (Γενικού ή Επαγγελματικού), όλων των ηλικιών.

    Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά μέσω gov.gr με τους κωδικούς TAXIS στη διεύθυνση:

    https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/

    eggraphe-se-saek-tis-dypa

    Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: gov.gr → Εκπαίδευση → Εγγραφή σε σχολείο → Εγγραφή σε ΣΑΕΚ της ΔΥΠΑ

    Τα απαραίτητα δικαιολογητικά περιλαμβάνουν τον τίτλο σπουδών και το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, ενώ όλα τα δικαιολογητικά επισυνάπτονται (upload) στην

    αίτηση σε μορφή PDF. Κάθε υποψήφιος έχει δικαίωμα να επιλέξει συνολικά έως τρεις ειδικότητες κατάρτισης με σειρά προτίμησης (1η, 2η, 3η) σε έως δύο ΣΑΕΚ της ΔΥΠΑ.

    Οι ΣΑΕΚ της ΔΥΠΑ εξασφαλίζουν στους αποφοίτους (μετά από εξετάσεις πιστοποίησης αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης) Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας Επιπέδου 5.

    Οι ειδικότητες του έτους κατάρτισης 2014-2025 για το ΣΑΕΚ ΠΥΡΓΟΥ είναι οι εξής:

    1) ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ

    2) ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΠΟΔΟΛΟΓΙΑΣ-ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΥ ΝΥΧΙΩΝ ΚΑΙ ΟΝΥΧΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

    3) ΒΟΗΘΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ

    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΩΡΕΣ 09:00 ΕΩΣ 14:00 ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΑΕΚ ΠΥΡΓΟΥ ΤΗΛ:26210-22247.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Σύγκρουση για το δημοσίευμα περί SMS της Μαρέβας Γκραμπόβσκι – Διαψεύδει η πλευρά Μαρινάκη
    Σύγκρουση για το δημοσίευμα περί SMS της Μαρέβας Γκραμπόβσκι – Διαψεύδει η πλευρά Μαρινάκη

    Τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, ενώ το περιβάλλον του επιχειρηματία διέψευσε το δημοσίευμα, προαναγγέλλοντας μάλιστα και νομικές κινήσεις

    Νέος γύρος αντιπαράθεσης ξέσπασε, με αφορμή πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Εστία», με τίτλο: «Το μήνυμα της Μαρέβας στον κ. Μαρινάκη: “Να τα βρούμε, άκου τους υπουργούς”». Αντίστοιχες πληροφορίες δημοσιεύει και η εφημερίδα «Documento».

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης έκανε λόγο για «απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα», και επικαλείται τη διάψευση εκδότη ιστοσελίδας. Από την πλευρά τους, τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, ενώ το περιβάλλον του επιχειρηματία διέψευσε το δημοσίευμα, προαναγγέλλοντας μάλιστα και νομικές κινήσεις.

    Μαρινάκης: Επιχείρηση δολοφονίας χαρακτήρα

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στη δήλωσή του σημειώνει πως «για ακόμη μια φορά ξεπεράστηκε η κόκκινη γραμμή της χυδαιότητας. Η εφημερίδα Εστία δεν δίστασε να στοχοποιήσει τη σύζυγο του Πρωθυπουργού με ένα πρωτοσέλιδο δημοσίευμα γεμάτο αισχρά ψεύδη. Όπως προκύπτει και από την επίσημη διάψευση του εκδότη του iefimerida.gr κ. Χρήστου Ράπτη, τα όσα αναφέρονται στο σημερινό φύλλο της «Εστίας» είναι υπαγορευμένα αποκυήματα φαντασίας».

    «Έχοντας εξαντλήσει, πλέον, κάθε μέθοδο που έχουν επιστρατεύσει, τώρα στρέφονται, για μία ακόμη φορά, κατά της συζύγου του Πρωθυπουργού, ελπίζοντας ότι θα πετύχουν τον στόχο τους - που δεν είναι άλλος από το να ρίξουν τον εκλεγμένο Πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη», σημειώνει ο κ. Μαρινάκης και συνεχίζει:

    «Ξεχνούν ότι και στο παρελθόν είχαν επιχειρήσει το ίδιο, αλλά στο τέλος η αλήθεια έλαμψε. Λησμονούν ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Αμετανόητοι, επιμένουν στη λάσπη, στη συκοφαντία και μάλιστα δεν διστάζουν να ακολουθήσουν και πάλι την πιο ανήθικη τακτική που είναι η στοχοποίηση συζύγων και οικογενειών».

    «Δυστυχώς για εκείνους και για όσους κρύβονται από πίσω τους, το μόνο θύμα και σε αυτή την απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα, είναι η προσωπική αξιοπιστία τους. Ας μην συζητήσουμε για την δημοσιογραφική δεοντολογία. Αυτή, την έχουν ήδη διαγράψει από την προσωπική τους ατζέντα», καταλήγει.

    ΣΥΡΙΖΑ: Υπόλογος ο Μητσοτάκης

    «Είναι η δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα που ο κ. Παύλος Μαρινάκης προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα…», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Ο εκπρόσωπος της ΝΔ ουσιαστικά επιβεβαίωσε τα ρεπορτάζ που δημοσιεύονται σήμερα στις Εφημερίδες 'Documento' και ‘Εστία'. Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης δεν είπε κουβέντα για την ‘ταμπακιέρα', δηλαδή για το αν υπήρξε προσπάθεια προσέγγισης και κατευνασμού του επιχειρηματία, παρά μόνο περιορίστηκε στη διάψευση μέρους του ρεπορτάζ της ‘Εστίας', το οποίο ανέφερε πως τα επίμαχα SMS επιδείχθηκαν και σε καλεσμένους του επιχειρηματία. Όσον αφορά δε το ρεπορτάζ του Κώστα Βαξεβάνη και του ‘Documento', δεν τόλμησε να ψελλίσει κουβέντα διάψευσης».

    Ακολούθως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στρέφει τα πυρά του κατά του πρωθυπουργού υποστηρίζοντας: «Την Πέμπτη 29 Μαρτίου ο κύριος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής ισχυριζόταν πως δεν συγκυβερνά ‘με κανένα συμφέρον'. Προηγουμένως όμως (Κυριακή 24 Μαρτίου) ο ίδιος παρακαλούσε -μέσω των πιο στενών συνεργατών του και συγγενικών του προσώπων - για ‘σασμό' εκείνους που κατηγορούσε πως επιδίωκαν να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση του. Την ίδια στιγμή που ο κύριος Παύλος Μαρινάκης χρησιμοποιούσε φράσεις όπως ‘λάσπη και συκοφαντία' με στόχο τον πρωθυπουργό, ο οποίος ‘δεν έχει σχέση με τα συμφέροντα'. Πόσα ψέματα και πόση υποκρισία νομίζουν πως μπορεί να αντέξουν οι πολίτες; Για μία ακόμη φορά η κυβέρνηση της ΝΔ και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης βρίσκονται εκτεθειμένοι και υπόλογοι λόγω του αδιανόητου τρόπου με τον οποίο λειτουργούν ως ‘παραμάγαζο εξουσίας'».

    Εν είδη υστερόγραφου καταλήγει: «Δεν θα μας κάνει εντύπωση, αν μέσα στον πανικό του ο κ. Μητσοτάκης αναγκαστεί να ‘παραιτήσει' σύντομα κι άλλους υπουργούς του».

    ΠΑΣΟΚ: Θα απαντήσει η κυβέρνηση για τις παραιτήσεις Μπρατάκου – Παπασταύρου;

    «Όταν την Τετάρτη ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, έθεσε στην Ολομέλεια ζήτημα για τη συνάντηση δύο Υπουργών με επιχειρηματία, ο οποίος καταγγέλθηκε από την κυβέρνηση ότι απεργάζεται την αποσταθεροποίησή της, ο μεν Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης μίλησε για «κοινωνική επίσκεψη» και ο Υπουργός Επικράτειας Α. Σκέρτσος για «μυθεύματα»», σημειώνει από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ σε σχόλιό του και συνεχίζει:

    «Λίγες ώρες αργότερα ο Πρωθυπουργός τους εξανάγκασε σε παραίτηση. Μετά από την παρέλευση τριών εικοσιτετραώρων από την πρόταση δυσπιστίας, η κυβέρνηση θα μας απαντήσει για την ταμπακιέρα; Πήγαν ή όχι να καπνίσουν την πίπα της ειρήνης με τα οικονομικά συμφέροντα;»

    Διαψεύδει η πλευρά Μαρινάκη

    Το περιβάλλον του επιχειρηματία ωστόσο, διέψευσε το δημοσίευμα, προαναγγέλοντας και νομικές κινήσεις. Όπως μεταδίδει το MEGA, «Σύμφωνα με πληροφορίες από του περιβάλλον του Βαγγέλη Μαρινάκη διαψεύδεται κατηγορηματικά το δημοσίευμα της «Εστίας» το οποίο θεωρεί προϊόν επιστημονικής φαντασίας και δηλώνει κατηγορηματικά πως τέτοιο μήνυμα ούτε εστάλη ούτε υπήρχε οικειότητα για να σταλεί. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κύριος Μαρινάκης θα προβεί στις νομικές ενέργειες αύριο».
    Πηγή: ethnos.gr
  • Έρχονται αλλαγές στον κώδικα οδικής κυκλοφορίας – Με… sms θα έρχονται τα πρόστιμα
    Έρχονται αλλαγές στον κώδικα οδικής κυκλοφορίας – Με… sms θα έρχονται τα πρόστιμα

    Σημαντική παράμετρος για την ολοκλήρωση της αναθεώρησης του ΚΟΚ, είναι η αστυνόμευση

    Μετά από 16 χρόνια ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας αναμένεται να τροποποιηθεί. Στην αναθεώρηση αυτή εξετάζεται να τεθεί σε ισχύ η μείωση του ορίου ταχύτητας στον εσωτερικό αστικό ιστό και σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας.

    Ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρόστιμα θα έρχονται στους παραβάτες μέσω sms, ενώ το ιστορικό των παραβάσεων θα είναι διαθέσιμο στο gov.gr. Σημαντική παράμετρος για την ολοκλήρωση της αναθεώρησης του ΚΟΚ, είναι, τόσο η αστυνόμευση, όσο και εκπαίδευση των οδηγών.

    Ποιες θα είναι οι αλλαγές

    Μεταξύ των τροποποιήσεων που αναμένεται να εφαρμοστούν στον νέο κώδικα είναι:

    • Σε μηδενικό χρόνο με sms τα πρόστιμα στους παραβάτες,
    • Στις 25 μονάδες αφαιρείται το δίπλωμα,
    • Μειώνεται στα 30χλμ από 50χλμ το όριο ταχύτητας μέσα στις πόλεις,
    • Με drones και κάμερες 24ωρη επιτήρηση της κυκλοφορίας,
    • Ψηφιοποιούνται τα θεωρητικά μαθήματα.

    «Το 87% των ατυχημάτων γίνεται σε μία ακτίνα 20χλμ γύρω από το σπίτι»

    Ο Κωνσταντίνος Ιαβέρης Μαρκουϊζος, σύμβουλος οδικής ασφάλειας, μιλώντας στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα!» σχολίασε ότι και με τα 30χλμ κάποιος μπορεί οριακά να σταματήσει στην περίπτωση που συμβεί κάτι.

    Μάλιστα επεσήμανε ότι το 87% των ατυχημάτων γίνεται σε μία ακτίνα 20χλμ γύρω από το σπίτι που διαμένει ο εκάστοτε οδηγός κι αυτό γιατί είναι η γειτονιά που γνωρίζει και νιώθει άνετα και συνεπώς πολλοί οδηγούν αυτοματοποιημένα. Ειδικά για τις αλλαγές που θα φέρει ο νέος ΚΟΚ σχολίασε ο σύμβουλος οδικής ασφάλειας ότι είναι στην σωστή κατεύθυνση

    «Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας έχει να αναθεωρηθεί συνολικά από το 2008»

    «Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών έχει ως ύψιστη προτεραιότητα τα θέματα οδικής ασφάλειας, πράγματι ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας έχει να αναθεωρηθεί συνολικά από το 2008.

    Μέσα στο 2024 στο πρώτο εξάμηνο στόχος μας είναι να αναθεωρήσουμε τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, μια πολιτική δίκαιων ποινών προς την κατεύθυνση αλλαγής κουλτούρας των οδηγών, με χαμηλότερα όρια ταχύτητας εντός του αστικού ιστού και στόχος μας επίσης είναι προφανώς η μείωση των τροχαίων ατυχημάτων» επισημαίνει η υφυπουργός Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου.

    Δείτε το βίντεο

    Πηγή: in.gr
  • ΑΑΔΕ: «Έχετε μήνυμα στο κινητό σας» - Δόσεις και υποχρεώσεις με sms
    ΑΑΔΕ: «Έχετε μήνυμα στο κινητό σας» - Δόσεις και υποχρεώσεις με sms

    Ένα νέο φορολογικό ημερολόγιο που θα στέλνει μήνυμα υπενθύμισης στους φορολογούμενους, ώστε να μην «χάνουν» τις προθεσμίες των υποχρεώσεων τους, αναμένεται να ενεργοποιήσει μέχρι το τέλος του χρόνου η ΑΑΔΕ, όπως είχε προαναγγείλει και με το Επιχειρησιακό Σχέδιο για το 2023.

    Πρόκειται για μια «λύση», στο πλαίσιο της διασφάλισης δημοσίων εσόδων και ενίσχυσης οικειοθελούς συμμόρφωσης, η οποία εκτιμάται πως θα βοηθήσει τους φορολογούμενους για να μπορέσουν να πληρώσουν εμπρόθεσμα τις υποχρεώσεις τους, να μην βγαίνουν εκτός ρύθμισης οφειλών και να μην «χρεωθούν» με αχρείαστα πρόστιμα.

    Την ίδια ώρα, η νέα ψηφιακή υπηρεσία εκτιμάται πως θα ενισχύσει τα έσοδα που μπαίνουν στο ταμείο της Δημόσιας Αρχής και θα βοηθήσουν να περιοριστούν οι περιπτώσεις που θα απαιτείται μια γενικευμένη παράταση και καθυστέρηση του χρονοδιαγράμματος.

    Πώς θα λειτουργεί το application

    Ο ρόλος του φορολογικού ημερολόγιου θα είναι οι φορολογούμενοι θα λαμβάνουν ειδοποιήσεις προσωποποιημένης ενημέρωσης για τις υποχρεώσεις που πρέπει να ικανοποιηθούν εντός των προσεχών ημερών, όπως δόσεις φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ, υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ και πληρωμή φόρου, ώστε να μην χάνουν τις προθεσμίες.

    Παράλληλα, στόχος της ΑΑΔΕ είναι να λειτουργήσει με επιτυχία και το σύστημα της έγκαιρης προειδοποίησης, με το οποίο η εφαρμογή θα ενημερώνεται από την ΑΑΔΕ και θα ειδοποιεί τον φορολογούμενο για το στάδιο που βρίσκεται η υποχρέωση του, αν υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές ή αν πρέπει να κάνει κάτι ώστε να μην χάσει την όποια ρύθμιση έχει, με τελικό στάδιο την ενεργοποίηση των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης.

    Το νέο application της ΑΑΔΕ θα δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες:

    1. Να βλέπουν το φορολογικό προφίλ τους, τις οφειλές τους προς την εφορία, να πληρώνουν μέσω κάρτας από το κινητό τους και να παίρνουν γενικές και προσωποποιημένες ενημερώσεις για τις υποχρεώσεις τους στα κινητά τους.

    Για παράδειγμα οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα λαμβάνουν ενημερώσεις για τις ημερομηνίες υποβολής της δήλωσης ΦΠΑ και την καταληκτική ημερομηνία πληρωμής του φόρου και όταν η προθεσμία πληρωμής του φόρου λήγει π.χ. στις 30 Νοεμβρίου και μέχρι τις 29 του μήνα δεν έχει πληρώσει τον ΦΠΑ θα λαμβάνει μήνυμα υπενθύμισης.

    Με τον ίδιο τρόπο θα ειδοποιούνται οι φορολογούμενοι για την καταληκτική ημερομηνία πληρωμής του φόρου εισοδήματος, του ΕΝΦΙΑ ή των δόσεων από ρυθμίσεις οφειλών.

    1. Να ειδοποιούνται έγκαιρα για το υπόλοιπο των δόσεων της ρύθμισης και για περιπτώσεις απώλειας κάποιας από τις τρέχουσες ρυθμίσεις.

    Όταν ο οφειλέτης δεν πληρώσει μία δόση το σύστημα θα ενημερώνεται αυτόματα και στη συνέχεια θα στέλνει μήνυμα στον υπόχρεο για τη δόση που δεν κατέβαλε αλλά και για τις κυρώσεις που θα υποστεί εφόσον χάσει τη ρύθμιση.

    Συγκεκριμένα ο συναγερμός της εφορίας θα ενεργοποιείται:

      • Όταν ο οφειλέτης δεν έχει πληρώσει εμπρόθεσμα μία μηνιαία δόση της ρύθμισής του και βρίσκεται πολύ κοντά στη λήξη της προθεσμίας και της επόμενης δόσης. Στην περίπτωση αυτή, το σύστημα θα τον ειδοποιεί ότι εάν δεν εξοφλήσει εμπρόθεσμα και δεύτερη συνεχόμενη δόση, θα τεθεί εκτός ρύθμισης.
    • Όταν βρίσκεται πολύ κοντά στη λήξη της προθεσμίας υποβολής μιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος ή μιας δήλωσης ΦΠΑ και δεν την έχει ακόμη υποβάλει, δεδομένου ότι και σε περίπτωση μη υποβολής δηλώσεων, μια ρύθμιση μπορεί να χαθεί.

    Οι υπενθυμίσεις αποδίδουν

    Αξίζει να σημειωθεί πως η διαδικασία ενημέρωσης και υπενθύμισης είναι κάτι που συμβαίνει ήδη, μέσω τηλεφωνημάτων ή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, και όπως σχολιάζουν σχετικά πηγές με γνώση της διαδικασίας φαίνεται πως ήδη αποδίδουν.

    Μάλιστα, η Διεύθυνση Φορολογικής Συμμόρφωσης ήδη έχει ξεκινήσει να στέλνει στους φορολογούμενους παρακάτω ηλεκτρονικά μηνύματα, με διεύθυνση αποστολέα τα: [email protected] και [email protected]:

    1. Μηνύματα υπενθύμισης: Αυτά αφορούν στην υποβολή περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ των επιχειρήσεων που τηρούν απλογραφικά και διπλογραφικά βιβλία. Αποδέκτες είναι οι υπόχρεοι που, βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων, διαπιστώνεται ότι δεν έχουν ακόμα υποβάλλει τη δήλωσή τους.
    2. Μηνύματα εντοπισμού. Αυτά απευθύνονται σε φορολογούμενους που δεν έχουν τακτοποιήσει εμπρόθεσμα τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Αποστέλλονται ύστερα από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων ή πληρωμής των οφειλών και αφορούν:
    • Φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων: όταν δεν έχει υποβληθεί η δήλωση εμπρόθεσμα ή μέχρι την ημερομηνία δημιουργίας του αρχείου υπόχρεων.
    • Φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων: όταν δεν έχει υποβληθεί η δήλωση εμπρόθεσμα ή μέχρι την ημερομηνία δημιουργίας του αρχείου υπόχρεων.
    • ΦΠΑ. επιχειρήσεων: όταν δεν έχει υποβληθεί η περιοδική δήλωση εμπρόθεσμα ή μέχρι την ημερομηνία δημιουργίας του αρχείου υπόχρεων.
    • Φόρο μισθωτών υπηρεσιών: όταν δεν έχει υποβληθεί η δήλωση εμπρόθεσμα ή μέχρι την ημερομηνία δημιουργίας του αρχείου των υπόχρεων που προκύπτουν μετά από διασταύρωση με δεδομένα από τρίτες πηγές.
    • Πρόσφατες ληξιπρόθεσμες οφειλές: όταν αυτές δεν έχουν πληρωθεί εμπρόθεσμα ή μέχρι την ημερομηνία δημιουργίας του αρχείου η/οι βεβαιωμένη/ες οφειλή/ες, που έληξε/αν έως την τελευταία ημέρα του προηγούμενου μήνα.
    • Λοιπές Φορολογικές υποχρεώσεις: Μερικές από αυτές είναι η μη υποβολή δήλωσης στοιχείων Ακινήτων, η υποβολή κενών δηλώσεων Φ.Π.Α. κλπ.
    • Διασταυρώσεις: όταν εντοπιστούν φορολογούμενοι που είτε δεν έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση παρά την υποχρέωση τους, είτε έχουν αποκτήσει εισοδήματα τα οποία δεν έχουν συμπεριλάβει σε δήλωσή τους και με βάση κάθε στοιχείο και πληροφορία που έχει στη διάθεσή της η Φορολογική Διοίκηση δύναται να εκδώσει πράξη εκτιμώμενου ή διοικητικού προσδιορισμού φόρου, κατά περίπτωση.

    Πηγή: cnn.gr

  • Πύργος: Καταγγελίες, sms και μια κοινωνία σε βαθιά κρίση
    Πύργος: Καταγγελίες, sms και μια κοινωνία σε βαθιά κρίση

    Λίγες ημέρες μετά το δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας που κατήγγειλε στην τοπική κοινή γνώμη απευθείας αναθέσεις χιλιάδων ευρώ από “δήμους της Ηλείας” σε “πέτσινες εταιρίες”, ήρθαν στην επιφάνεια καταγγελίες του δημάρχου Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλου για εκβιασμούς που δεχόταν από εκδότες.

    Ο ίδιος κατήγγειλε αρχικά στον δημοσιογράφο Μάκη Νοδάρο, το Ionion FM και την εφημερίδα Documento, άμεσους εκβιασμούς από τοπικούς εκδότες και την περίεργη «πριμοδότηση» από αυτούς, των πολιτικών του αντιπάλων στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές.

    Σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών ανοίγει ένα νέο κύκλο στο θέμα, δίνοντας περισσότερο πολιτική χροιά, εμπλέκοντας και μέλη της οικογένειας εκδότη αλλά και το κυβερνών κόμμα.

    Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Δημήτρη Τερζή στην ΕΦΣΥΝ, ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος έχει προσφύγει για το θέμα στην Δικαιοσύνη, όπου αναμένεται να εξεταστεί το περιεχόμενο των sms που υποστηρίζει πως έχει λάβει ο δήμαρχος.

    Μένει να δούμε πως θα εξελιχθεί η υπόθεση μέσω της Δικαιοσύνης και ποια νομικά και ηθικά ζητήματα προκύπτουν.

  • Δήμαρχος θυμήθηκε την… Ανάσταση – Έστειλε πασχαλινές ευχές κατά λάθος!
    σε Viral
    Δήμαρχος θυμήθηκε την… Ανάσταση – Έστειλε πασχαλινές ευχές κατά λάθος!

    Χτύπησε «ο δαίμων των sms» όπως είπε με χιούμορ ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος.

    Την… Ανάσταση θυμήθηκε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, αρκετούς μήνες μετά τον εορτασμό της!

    Ο δήμαρχος εγκαινιάζει απόψε το εκλογικό του κέντρο στην πλατεία Σιδηροδρομικού Σταθμού στην Καλαμάτα και το επιτελείο του θέλησε να στείλει προσκλήσεις για την εκδήλωση στους πολίτες μέσω αυτοματοποιημένων sms.

    Ωστόσο… κάτι δεν πήγε καλά και αντί για πρόσκληση για τα εγκαίνια οι πολίτες έλαβαν μήνυμα με ευχές για Καλή Ανάσταση.

    «Το φως της Αναστάσεως ας γεμίσεις τις καρδιές όλων μας με αγάπη, πίστη και ελπίδα για έναν κόσμο υγιή, ειρηνικό, ανθρώπινο, αλληλέγγυο και δημιουργικό. Καλή Ανάσταση, χαρούμενη Λαμπρή! Αθανάσιος Π. Βασιλόπουλος, δήμαρχος Καλαμάτας» έγραφε το μήνυμα που εστάλη από το επιτελείο του.

    «O δαίμων των sms, χτύπησε το σύστημά μας και σε πολλούς φίλους αντί για πρόσκληση για τη σημερινή μας εκδήλωση, των εγκαινίων του εκλογικού μας κέντρου και της παρουσίασης προγράμματος και υποψηφίων, έστειλε ευχές για… καλό Πάσχα. Ζητάμε συγνώμη. Σας περιμένουμε απόψε στις 8 στα εγκαίνια του εκλογικού μας κέντρου στην πλατεία Σιδηροδρομικού Σταθμού» έγραψε με χιούμορ για το λάθος μήνυμα ο κ. Βασιλόπουλος, σε ανάρτησή του στο Facebook.

    Πηγή: in.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο