Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2024 11:04

Νέα Φιλαδέλφεια: Ένοπλη ληστεία σε τράπεζα - Απείλησε τους υπαλλήλους με όπλο, άρπαξε τα χρήματα και εξαφανίστηκε

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Ο δράστης διέφυγε με τη βοήθεια ενός συνεργού του που τον περίμενε σε μοτοσικλέτα

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας σε υποκατάστημα τράπεζας στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα άτομο το οποίο φορούσε περούκα, εισέβαλε στην τράπεζα που βρίσκεται επί της λεωφόρου Δεκελείας και υπό την απειλή όπλου απέσπασε άγνωστο χρηματικό ποσό.
Στη συνέχεια ο δράστης διέφυγε με τη βοήθεια ενός συνεργού του που τον ανέμενε με μοτοσικλέτα. Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο ανδρών βρίσκεται σε εξέλιξη.
Πηγή: Protothema.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2024 10:55

Σχετικά Άρθρα

  • Μαρούσι: Ένοπλη ληστεία σε βάρος δύο 19χρονων - Τους άρπαξαν ότι χρήματα είχαν
    Μαρούσι: Ένοπλη ληστεία σε βάρος δύο 19χρονων - Τους άρπαξαν ότι χρήματα είχαν

    Στόχος ένοπλων κουκουλοφόρων έγιναν δύο 19χρονοι στο Μαρούσι, με τους δράστες να τους αρπάζουν ότι χρήματα βρήκαν στην κατοχή των θυμάτων τους και στη συνέχεια να τρέπονται σε φυγή.

    Το περιστατικό έγινε λίγο μετά της 12 τα μεσάνυχτα σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, στην οδό Δάφνης, όταν δύο άγνωστοι δράστες με κουκούλες προσέγγισαν δυο 19χρονους που περπατούσαν.

    Με την απειλή όπλου, αφού τους ακινητοποίησαν, τους αφαίρεσαν τα χρήματα που είχαν μαζί τους και διέφυγαν.

    Την προανάκριση για την υπόθεση ανέλαβε το Αστυνομικό Τμήμα Αμαρουσίου.

    Πηγή: cnn.gr

  • Απίστευτη απάτη: Έστησαν ψεύτικο υποκατάστημα τράπεζας και το λειτουργούσαν επί 10 ημέρες
    Απίστευτη απάτη: Έστησαν ψεύτικο υποκατάστημα τράπεζας και το λειτουργούσαν επί 10 ημέρες

    Επιτήδειοι στην Ινδία έστησαν ένα ψευτο-υποκατάστημα της εθνικής τράπεζας και το λειτουργήσουν για τουλάχιστον 10 ημέρες.

    Οι κάτοικοι του χωριού Chhapora έμειναν έκπληκτοι, όταν είδαν ότι ένα υποκατάστημα της εθνικής τράπεζας να ανοίγει στον ταπεινό οικισμό τους.

    Ορισμένοι ήταν επιφυλακτικοί και απέφυγαν να ανοίξουν κάθε είδους συναλλαγές με το υποκατάστημα. Άλλοι πάλι θεώρησαν ότι είναι ευκαιρία να αποκτήσουν μία σταθερή και αξιοπρεπώς αμειβόμενη δουλειά.

    Οι εργαζόμενοι δεν έκαναν το παραμικρό

    Ο 25χρονος Pintu Dhurve ήταν ένας από τους έξι ανθρώπους που κατάφεραν να εξασφαλίσουν εργασία ως ταμίας στο υποκατάστημα της SBI, πληρώνοντας μίζα 580,000 ρουμπιών. Υπήρχαν, βέβαια, κάποια red flags, όπως η παντελής έλλειψη δουλειάς, και η απουσία δελτίων ταυτότητας. Ωστόσο, το λογότυπο της SBI στην είσοδο, το 100 τετραγωνικών μέτρων κτίριο, τα ολοκαίνουργια έπιπλα, τα γκισέ, τον έπεισαν ότι όλα είναι νόμιμα.

    «Υπήρχαν 10 υπολογιστές και μετά από λίγες ημέρες αποκτήσαμε και σύνδεση στο διαδίκτυο. Ένα κουδούνι χτυπούσε για το μεσημεριανό γεύμα στη 1 μ.μ.», περιέγραψε ο Pintu.

    Επί 10 συνεχόμενες ημέρες, οι έξι υπάλληλοι της τράπεζας SBI στην Chhapora πήγαιναν στο γραφείο χωρίς να έχουν το παραμικρό να κάνουν. Ο διευθυντής του υποκαταστήματος, ο οποίος συνήθως ερχόταν γύρω στις 10 το πρωί και έφευγε το μεσημέρι, τους έλεγε να μπουν στην ιστοσελίδα της τράπεζας και να διαβάσουν για τους κανονισμούς και τα πρωτοκολλά.

    Από ένα σημείο και μετά σταμάτησε να έρχεται αλλά αυτό δεν προκάλεσε έκπληξη σε κανέναν. Τελικά, μετά από 10 ημέρες η αστυνομία έκανε έφοδο στο υποκατάστημα και είπε στο προσωπικό ότι ο χώρος εργασίας τους ήταν μια καλοστημένη απάτη.

    Οι επιτήδειοι απέσπασαν μεγάλα χρηματικά από άτομα, όπως τον Pintu Dhurve, που τους έταξαν δουλειά. Θύματα τους έπεσαν και ορισμένοι πελάτες, αν και τους περισσότερους, τους έδιωχναν, λέγοντας πως δεν έχουν εγκατασταθεί ακόμα οι διακομιστές.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Πάτρα: Ένοπλη ληστεία στα ΕΛΤΑ Βραχνεΐκων - Συνέλαβαν το δράστη σε καφετέρια! 
    Πάτρα: Ένοπλη ληστεία στα ΕΛΤΑ Βραχνεΐκων - Συνέλαβαν το δράστη σε καφετέρια! 

    Ένοπλη ληστεία με το... καλημέρα σημειώθηκε τη Δευτέρα, στα ΕΛΤΑ Βραχνεΐκων.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24 άνδρας φέροντας όπλο και μαχαίρι μπήκε στα ΕΛΤΑ αρπάζοντας χρηματικό ποσό και εν συνεχεία τράπηκε σε φυγή.

    Στην Αστυνομία σήμανε συναγερμός και άνδρες της ΟΠΚΕ κατόπιν επισταμένων αναζητήσεων, εντόπισαν και συνέλαβαν τον δράστη την ώρα που αγόραζε καφέ από κατάστημα στην περιοχή της Λεύκας Πατρών!

    Πρόκειται για Έλληνα ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες ομολόγησε την πράξη του ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και χρηματικό ποσό.

    Ο δράστης φέρεται να έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις τοπικές Αρχές.

    Όπως βλέπετε και στην παρακάτω φωτογραφία, το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ ενημερώνει το κοινό ότι είναι κλειστό λόγω ληστείας

    Πηγή: Tempo24.news

  • Νέα Φιλαδέλφεια: Απειλούσε πως θα κάψει ζωντανή την 68χρονη κατάκοιτη σύντροφό του
    Νέα Φιλαδέλφεια: Απειλούσε πως θα κάψει ζωντανή την 68χρονη κατάκοιτη σύντροφό του

    Ακόμη ένα σοβαρό επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας καταγράφηκε, χτες, Δευτέρα, στη Νέα Φιλαδέλφεια με έναν 48χρονο να απειλεί πως θα κάψει ζωντανή την 68χρονη κατάκοιτη σύντροφό του.

    Το χρονικό

    Οι γείτονες άκουγαν φωνές και απειλές ενώ στη συνέχεια μύρισαν έντονα υγραέριο, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ. Ανησύχησαν και κάλεσαν την αστυνομία.

    Όταν έφτασαν στο σημείο οι αστυνομικοί, ο άνδρας βγήκε στο μπαλκόνι και τον ρώτησαν τι συμβαίνει, ο δράστης τους είπε να φύγουν ενώ απείλησε πως «θα την κάψω ζωντανή».

    Συνελήφθη ο δράστης

    Τελικά, οι αστυνομικοί μπήκαν στο σπίτι, συνέλαβαν τον 48χρονο και έσπευσε στο σημείο και ασθενοφόρο για να δώσει τις πρώτες βοήθειες στην κατάκοιτη γυναίκα.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Φλόριντα: Ελεύθερος σκοπευτής εξουδετέρωσε ληστή τράπεζας που κρατούσε δύο ομήρους - Η σφαίρα διαπέρασε οθόνη υπολογιστή
    Φλόριντα: Ελεύθερος σκοπευτής εξουδετέρωσε ληστή τράπεζας που κρατούσε δύο ομήρους - Η σφαίρα διαπέρασε οθόνη υπολογιστή

    Ο 36χρονος ληστής κρατούσε δύο ομήρους ως ανθρώπινες ασπίδες

    Βίντεο με τον τρόπο, με τον οποίο ελεύθερος σκοπευτής εξουδετέρωσε ληστή τράπεζας που κρατούσε δύο ομήρους στη Φλόριντα, έδωσε στη δημοσιότητα η τοπική αστυνομία.
    Όπως φαίνεται στο βίντεο, η σφαίρα διαπέρασε οθόνη υπολογιστή και καρφώθηκε στο κεφάλι του ληστή, ο οποίος ήταν ανάμεσα στους δύο ομήρους, τους οποίους είχε σαν ανθρώπινες ασπίδες.
    Δείτε το βίντεο
    Το περιστατικό σημειώθηκε στις 6 Φεβρουαρίου όταν ένας 36χρονος αποπειράθηκε να ληστέψει υποκατάστημα της τράπεζας Fort Myers Bank of America.

    Ο ληστής είχε πει τότε στους αστυνομικούς ότι είχε πάνω του μια βόμβα, με τον διαπραγματευτή να προσπαθεί, αρχικά, να τον πείσει να παραδοθεί.

    Όταν, όμως, ο ληστής έβγαλε ξαφνικά ένα μαχαίρι και το έβαλε στο λαιμό της μιας εκ των ομήρων, οι αστυνομικοί ανέλαβαν δράση.

    Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο ελεύθερος σκοπευτής της ομάδας των SWAT (σ.σ. τα αμερικανικά ΕΚΑΜ) έβαλε την καραμπίνα του στον ώμο ενός συναδέλφου του και πυροβόλησε.

    Η σφαίρα, αφού διαπέρασε την οθόνη ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή, χτύπησε στο κεφάλι τον ληστή, ο οποίος κατέρρευσε ακαριαία.

    «Τέτοιοι πυροβλισμοί είναι συνήθεις σε εκπαιδεύσεις ελεύθερων σκοπευτών για τέτοια ακραία περιστατικά» εξήγησε εκπρόσωπος της αστυνομίας προσθέτοντας πως «λόγω της περιορισμένης έκθεσης του υπόπτου, ο ελεύθερος σκοπευτής πυροβόλησε με τη σφαίρα να διαπερνά την οθόνη του υπολογιστή πριν να καρφωθεί στο μέτωπο του δράστη».
    Πηγή: Protothema.gr
  • Έκλεψαν αυτοκίνητο και έκαναν ένοπλη ληστεία σε περίπτερο στη Μεσσήνη
    Έκλεψαν αυτοκίνητο και έκαναν ένοπλη ληστεία σε περίπτερο στη Μεσσήνη

    Σε εξέλιξη βρίσκονται από τα ξημερώματα της Τετάρτης οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τριών μασκοφόρων που λήστεψαν την υπάλληλο περιπτέρου στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης με την απειλή όπλου.

    Στις 3 περίπου τα ξημερώματα της Τετάρτης ένα λευκό αυτοκίνητο πλησίασε την περιοχή που βρίσκεται το περίπτερο και από αυτό κατέβηκαν τρεις άνδρες, οι οποίοι είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλες τύπου full face.

    Ο ένας από αυτούς κρατούσε κυνηγετικό όπλο και απείλησε την 40χρονη αδελφή του ιδιοκτήτη που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στο περίπτερο, μιας και λειτουργεί 24 ώρες. Με την απειλή του όπλου οι ληστές άρπαξαν 500 ευρώ, επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο και τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.

    Από τα πρώτα στοιχεία που συνέλεξε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας που ανέλαβε την υπόθεση, διαπιστώθηκε ότι το αυτοκίνητο είχε κλαπεί λίγη ώρα πριν από σημείο κοντά στον τόπο της ληστείας. Άμεσα ξεκίνησαν αναζητήσεις, αλλά μέχρι χθες το απόγευμα δεν είχε εντοπισθεί κάποιο επιπλέον στοιχείο, ούτε το κλεμμένο αυτοκίνητο.

    Πηγή: Τharrosnews.gr

  • Μεσσηνία: Ένοπλη ληστεία στο κέντρο της Μεσσήνης
    Μεσσηνία: Ένοπλη ληστεία στο κέντρο της Μεσσήνης
    Τα ξημερώματα της Τετάρτης τρεις άνδρες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, αποβιβάστηκαν από κλεμμένο αυτοκίνητο και με την απειλή καραμπίνας κατάφεραν να αποσπάσουν από υπάλληλο περιπτέρου 500 ευρώ.
    Να σημειωθεί ότι το περίπτερο που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης λειτουργεί όλο το 24ωρο, ενώ η 44χρονη υπάλληλος σοκαρισμένη παρέδωσε τα χρήματα υπό την απειλή του όπλου.

    Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

    Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών, για την εξιχνίαση υπόθεσης ληστείας, η οποία έλαβε χώρα σήμερα (3.4.2024) και πρώτες πρωινές ώρες, στη Μεσσήνη, όταν άγνωστοι δράστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους εισήλθαν σε περίπτερο και με την απειλή όπλου αφαίρεσαν χρήματα, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

    Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.

    Πηγή: TharrosNews.gr

  • Καλλιθέα: Ένοπλη ληστεία σε βενζινάδικο - Απείλησαν τον υπάλληλο και άρπαξαν τις εισπράξεις
    Καλλιθέα: Ένοπλη ληστεία σε βενζινάδικο - Απείλησαν τον υπάλληλο και άρπαξαν τις εισπράξεις

    Οι ένοπλοι προσέγγισαν το πρατήριο με μοτοσυκλέτα και τελικά κατάφεραν να διαφύγουν

    Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε τα ξημερώματα στην Καλλιθέα.
    Συγκεκριμένα δύο ληστές απείλησαν με όπλο τον υπάλληλο του πρατηρίου καυσίμων και κατάφεραν να πάρουν τις εισπράξεις, χωρίς ευτυχώς να τον τραυματίσουν.
    Η ληστεία έγινε στις πέντε παρά δέκα το πρωί, στην οδό Σαλαμίνος.
    Οι ένοπλοι προσέγγισαν το πρατήριο με μοτοσυκλέτα και τελικά κατάφεραν να διαφύγουν.
    Πηγή: Protothema.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο