Η Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών, Προαστίων & Περιχώρων (ΣΑΑΠΠ) και ο Δήμος Περιστερίου δημιούργησαν και φέτος τη μεγαλύτερη βασιλόπιτα που είναι για ρεκόρ Γκίνες.
Ζύγιζε 10 τόνους
Η βασιλόπιτα ζύγιζε πάνω από 10 τόνους με τα κομμάτια της να φτάνουν τα 70.000 και να εξαντλούνται σε χρόνο ρεκόρ.
Η «Βασιλόπιτα των Πολιτών», όπως τη χαρακτήρισε ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, με τα εκατοντάδες φλουριά και τυχερά δώρα, σκόρπισε χαμόγελα και χαρά τόσο στους πολίτες, όσο και σε αυτούς που συμμετείχαν στο εγχείρημα.
Δεκάδες βιοτεχνικά αρτοποιεία (Φούρνοι της Γειτονιάς), έμπειροι αρτοποιοί συμμετείχαν στην παρασκευή της, καθώς και μαθητές από την Σχολή Αρτοποιίας - Ζαχαροπλαστικής της ΕΠΑ.Σ ΔΥΠΑ Γαλατσίου.
Η τεράστια βασιλόπιτα δημιουργήθηκε με τα παρακάτω συστατικά:
- Αλεύρι (5,9 τόνοι)
- Ηλιέλαιο - λάδι (1900kg)
- Αυγά (5700 τμχ)
- Άχνη (620kg)
- Ζάχαρη (600kg)
- Κονιάκ (85lt)
- Κανέλλα τριμμένη (75kg)