Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019 15:48

Μεσσηνία: Συνελήφθη 12χρονος μαθητής με μαχαίρι

Γράφτηκε από
Ad Slot

Μετά τα περιστατικά στις Μοίρες Ηρακλείου, άλλο ένα περιστατικό με μικρότερο παιδί, αυτή τη φορά, που έφερε μαζί του μαχαίρι, σημειώθηκε στη Μεσσηνία

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά με ανήλικους μαθητές που κυκλοφορούν οπλισμένοι! Μετά τις συλλήψεις ενός 15χρονου με πιστόλι ρέπλικα στο ΕΠΑ.Λ. Μοιρών στο Ηράκλειο και ενός 17χρονου μαθητή άλλου σχολείου με μαχαίρι στο ίδιο σχολικό συγκρότημα, συνελήφθη ένα ακόμη μικρότερο παιδί με μαχαίρι!

Πρόκειται για έναν 12χρονο αλλοδαπό μαθητή της Α' τάξης Γυμνασίου της Κυπαρισσίας, τον οποίο αντιλήφθηκε ο διευθυντής του σχολείου να έχει στην τσέπη του έναν σουγιά με λάμα μήκους επτά εκατοστών και κατάφερε να του τον πάρει. Στη συνέχεια, ειδοποίησε το αστυνομικό τμήμα Τριφυλίας, άνδρες του οποίου έφτασαν στο σχολείο, παρέλαβαν τον σουγιά και αναζήτησαν τον ανήλικο.
Ο 12χρονος μαθητής εντοπίστηκε στο σπίτι του και οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν για παράνομη οπλοκατοχή, μαζί με την 38χρονη μητέρα του που κατηγορείται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κυπαρισσίας ο οποίος τους άσκησε τις αντίστοιχες διώξεις και έδωσε εντολή να αφεθούν ελεύθεροι.
Πηγή: Protothema.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019 12:08

Σχετικά Άρθρα

  • Κυπαρισσία: Επιχείρηση Ηλείων αστυνομικών για όπλα σε σπίτι 45χρονου
    Κυπαρισσία: Επιχείρηση Ηλείων αστυνομικών για όπλα σε σπίτι 45χρονου

    Αναζητείται ο δράστης

    Σε χωριό της Κυπαρισσίας έφτασαν αστυνομικοί από την Ηλεία κατόπιν πληροφοριών που είχαν για κατοχή όπλων από 45χρονο.

    Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας με τη συνδρομή αστυνομικών της Ειδικής Ομάδας Ελέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, μετέβησαν στο σπίτι του δράστη για έρευνα. Οι αστυνομικοί έψαξαν και βρήκαν μέσα στη μονάδα ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή, ένα πιστόλι με γεμιστήρα με 13 σφαίρες, μια θήκη πιστολιού και μια σιδερογροθιά.

    Ο δράστης που έχει ταυτοποιηθεί από την πρώτη στιγμή, αναζητείται και σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων.

  • Αχαΐα: 14χρονος τράβηξε μαχαίρι μέσα στο σχολείο σε συμμαθητή του
    Αχαΐα: 14χρονος τράβηξε μαχαίρι μέσα στο σχολείο σε συμμαθητή του

    Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος μαθητή Γυμνασίου για οπλοχρησία μέσα σε σχολείο - Ο κατηγορούμενος απείλησε την ώρα λειτουργίας του σχολείου 14χρονο μαθητή

    Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Αχαΐας, σχηματίσθηκε δικογραφία για απειλή και παράβαση του νόμου για τα όπλα σε βάρος ενός 14χρονου μαθητή Γυμνασίου.

    Ειδικότερα, χθες το πρωί, μέσα σε σχολικό συγκρότημα, ο κατηγορούμενος μαθητής, προέταξε ένα μαχαίρι που έφερε στην κατοχή του και απείλησε έναν 14χρονο μαθητή Γυμνασίου.

    Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Αχαΐας διενεργούνται έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη του ανήλικου κατηγορούμενου.

  • Κυψέλη: Μαχαίρωσαν 17χρονο και προσπάθησαν να τον κλέψουν
    Κυψέλη: Μαχαίρωσαν 17χρονο και προσπάθησαν να τον κλέψουν

    Επίθεση με μαχαίρι δέχτηκε 17χρονος στην Κυψέλη, όταν άγνωστος άντρας τον προσέγγισε τον τραυμάτισε στην κοιλιακή χώρα και αποπειράθηκε να το αφαιρέσει χρήματα.

    Μεταφέρθηκε σε κέντρο υγείας

    Το περιστατικό συνέβη στις 12 το πρωί στην οδό Κεφαλληνίας.

    Ο 17χρονος που είναι από το Αφγανιστάν μεταφέρθηκε σε κέντρο υγείας που του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Μεσσηνία: Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ κατέγραψε ζημιές σε ελαιώνες της Κυπαρισσίας
    Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ κατέγραψε ζημιές σε ελαιώνες της Κυπαρισσίας

    Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ βρέθηκε χθες το πρωί στους ελαιώνες της Δ.Ε. Κυπαρισσίας και διαπίστωσε τα πολύ μεγάλα προβλήματα και τις ζημιές που έχει προκαλέσει στην ελαιοκαλλιέργεια η παρατεταμένη ανομβρία.

    Συνοδευόμενοι από προέδρους τοπικών κοινοτήτων και παραγωγούς οι υπεύθυνοι βρέθηκαν στους ελαιώνες της Κυπαρισσίας αλλά και των υπόλοιπων δημοτικών κοινοτήτων. Ωστόσο αυτό που ανέφεραν είναι ότι θα κάνουν την εισήγησή τους στην υπηρεσία τους και αυτή με τη σειρά της στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

    Σχετικά με την επίσκεψη του κλιμακίου στην περιοχή η πρόεδρος της Δ.Κ. Κυπαρισσίας Μαρίκα Καραμπά αναφέρει: «Ο ΕΛΓΑ ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα των προέδρων των κοινοτήτων της Δ.Ε. Κυπαρισσίας για αποστολή κλιμακίου γεωπόνων για την καταγραφή των ζημιών στην ελαιοπαραγωγή λόγω ξηρασίας και ανομβρίας.

    Εκπρόσωποι του επισκέφτηκαν τους ελαιώνες της περιοχής μας και διαπίστωσαν την εκτεταμένη ζημιά που έχει υποστεί η ελαιοπαραγωγή. Θεωρούμε ότι αυτό αποτελεί το θεμέλιο για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος των αγροτών μας για αποζημιώσεις! Ο αγώνας μας συνεχίζεται…».

    Πηγή: Εleftheriaonline.grΕleftheriaonline.gr

  • Πάτρα: Έκλεισαν 2 ΕΠΑΛ μετά από λιποθυμία μαθητή - Φόβοι για λοιμώδες νόσημα
    Πάτρα: Έκλεισαν 2 ΕΠΑΛ μετά από λιποθυμία μαθητή - Φόβοι για λοιμώδες νόσημα

    Κλειστά σήμερα το 6ο και το 2ο ΕΠΑΛ Πάτρας για υγειονομικούς λόγους.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Σχολείου που εστάλη στους γονείς, προέκυψε υγειονομικό πρόβλημα, πιθανόν κάτι λοιμώδες ή ιός και το Νοσοκομείο στο οποίο προφανώς μαθητής νοσηλεύεται, ενημέρωσε να μην γίνουν σήμερα μαθήματα για να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Σύμφωνα με πληροφορίες χθες το πρωί στη διάρκεια μαθημάτων λιποθύμησε ένα κορίτσι. Στο σχολείο μετέβη ασθενοφόρο και την παρέλαβε.

    Η ανακοίνωση της Διεύθυνσης του Σχολείου έχει ως εξής:

    Σας ενημερώνουμε ότι σε συνέχεια ενημέρωσης που λάβαμε πριν από λίγο από το Νοσοκομείο, να ακολουθήσουμε το πρωτόκολλο πρόληψης και να αποφύγουμε τους κλειστούς χώρους και τις επαφές. Δεν έχουμε πλήρη ενημέρωση για ότι συνέβη. Θα σας ενημερώσουμε αλλά το σχολείο θα μείνει σήμερα κλειστό.

  • Χιλή: 30 μαθητές τραυματίστηκαν φτιάχνοντας Μολότοφ στο σχολείο τους
    Χιλή: 30 μαθητές τραυματίστηκαν φτιάχνοντας Μολότοφ στο σχολείο τους

    Από τους τραυματίες, πέντε βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

    Περίπου τριάντα μαθητές δημόσιου σχολείου στο Σαντιάγο της Χιλής τραυματίστηκαν χθες Τετάρτη, οι πέντε πολύ σοβαρά, καθώς έφτιαχναν κοκτέιλ Μολότοφ μέσα στο εκπαιδευτικό ίδρυμα, ανακοίνωσαν οι αρχές.
    «Τραυματίστηκαν πάνω από 30 μαθητές», συνόψισε ο υπουργός Παιδείας Νικολάς Κατάλδο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για το δραματικό συμβάν στο γυμνάσιο/λύκειο Internado Nacional Barros Arana (INBA).
    Από τους τραυματίες, πέντε βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, διευκρίνισε η υπουργός Υγείας Χιμένα Αγκιλέρα κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης Τύπου.

    «Υπό συνθήκες που δεν έχουν εξακριβωθεί ακόμη, οι μηχανισμοί αυτοί ανεφλέγησαν, προκαλώντας εγκαύματα σε μεγάλο αριθμό μαθητών που βρίσκονταν στις τουαλέτες» του σχολικού ιδρύματος, εξήγησε αξιωματικός της αστυνομίας, ο Φερνάντο Αλβορνός.
    Σύμφωνα με ΜΜΕ, οι μηχανισμοί ανατινάχθηκαν το μεσημέρι, καθώς μαθητές ετοίμαζαν γιορτή ενόψει του τέλους της σχολικής χρονιάς για συμμαθητές τους που βρίσκονται στην τελευταία τάξη.

    Το INBA είναι από τα αρχαιότερα και γνωστότερα δημόσια γυμνάσια και λύκεια στο Σαντιάγο.
    «Τα κοκτέιλ Μολότοφ είναι όπλα», σχολίασε από την προεδρία η υπουργός Εσωτερικών Καρολίνα Τοά, υπογραμμίζοντας ότι οι αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί αυτού του είδους δεν μπορούν να γίνονται «αποδεκτοί κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων».

    Τα τελευταία χρόνια, μαθητές του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού ιδρύματος έχουν οργανώσει σε αρκετές περιπτώσεις διαδηλώσεις, ορισμένες από τις οποίες σημαδεύτηκαν από συγκρούσεις με την αστυνομία, για να απαιτήσουν περισσότερους πόρους για τη δημόσια παιδεία.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Μεσσηνία: Συμπλοκή νεαρών στο λιμάνι Κυπαρισσίας - Δύο τραυματίες
    Μεσσηνία: Συμπλοκή νεαρών στο λιμάνι Κυπαρισσίας - Δύο τραυματίες

    Συμπλοκή μεταξύ νεαρών ατόμων με δύο ελαφρά τραυματίες σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο λιμάνι της Κυπαρισσίας.

    Το συμβάν έγινε λίγο μετά τις 11 το βράδυ, όταν νεαροί ηλικίας 19-20 ετών ελληνικής, αλβανικής και πακιστανικής καταγωγής ήρθαν στα χέρια.

    Αποτέλεσμα της συμπλοκής ήταν να καταλήξουν στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας ένας Έλληνας και ένας Πακιστανός, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και πήραν εξιτήριο. Επίσης συνελήφθη ένα άτομο πακιστανικής καταγωγής. Προανάκριση για το συμβάν διενεργείται από το Λιμενικό Τμήμα Κυπαρισσίας.

    Πηγή: Εleftheriaonline.gr

  • Πάτρα: Βγήκε μαχαίρι σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων - Συνελήφθη 15χρονος για απόπειρα ανθρωπoκτονίας
    Πάτρα: Βγήκε μαχαίρι σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων - Συνελήφθη 15χρονος για απόπειρα ανθρωπoκτονίας

    Σοβαρό επεισόδιο σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων, σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24 το βράδυ της Τετάρτης, στην Πάτρα.

    15χρονος αλλοδαπός υπήκοος Συρίας, αρχικά απείλησε με μαχαίρι εντός της δομής 17χρονο υπήκοο Σομαλίας και ακολούθως του επιτέθηκε τραυματίζοντας τον -ευτυχώς ελαφρά- με μαχαίρι.

    Στην Αστυνομία σήμανε συναγερμός και στο σημείο έσπευσαν άμεσα δυνάμεις της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

    Ο 15χρονος συνελήφθη και θα οδηγηθεί ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα Πατρών, κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας, απειλή και παράβαση του νόμου περί όπλων.

    Πηγή: Tempo24.news

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο