Η θαλαμηγός σύμβολο, υπό σημαία Μάλτας, ξαποσταίνει κατά την χειμερινή ανάπαυλα, αγκυροβολημένη στο Κατάκολο Ηλείας - Το κατάστρωμά της βρίσκεται απέναντι από το μπαλκόνι του πατρικού σπιτιού του Γιάννη Λάτση, όπου ο γιος ψαρά, ως μικρό παιδί, βιώνοντας την απόλυτη φτώχεια, ονειρεύτηκε το ακατόρθωτο
Η «CHRISTINA O.», όπως είναι το σημερινό όνομά της, υπό σημαία Μάλτας, ξαποσταίνει κατά την χειμερινή ανάπαυλα αγκυροβολημένη στο Κατάκολο Ηλείας. Τα 7 μέλη του πληρώματος, που την φροντίζουν αυτή τη στιγμή και στην πλειοψηφία τους είναι Κροάτες, γνωρίζουν το λαμπερό παρελθόν της. Εκπληξη θα αποτελούσε κάτι διαφορετικό αφού τα πορτραίτα του Αριστοτέλη Ωνάση, της Μαρίας Κάλλας, του Ουίνστον Τσόρτσιλ, της Τζάκι Κέννεντυ, της Μέρλιν Μονρόε και οι φωτογραφίες τους σε ξέγνοιαστες στιγμές στους πολυτελείς χώρους του σκάφους μαρτυρούν την ιστορία του. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, τον ερχόμενο Φεβρουάριο η θαλαμηγός θα αναχωρήσει για το Πέραμα και εν συνεχεία την Χαλκίδα. Εκεί θα γίνουν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης ώστε να είναι έτοιμη για αξέχαστες αποδράσεις στη Μεσόγειο αλλά και στην Καραϊβική το επόμενο καλοκαίρι με τους υποψήφιους ενοικιαστές να πρέπει να καταβάλλουν την ελάχιστη χρέωση των 80.000 ευρώ ημερησίως για να απολαύσουν τις μοναδικές υπηρεσίες της.
Η «Χριστίνα» διαθέτει 9 σουίτες για τους υψηλούς καλεσμένους, κάθε μία με το όνομα ενός ελληνικού νησιού. Η σουίτα του Ωνάση έχει 4 δωμάτια, με μπανιέρα από μπλε μάρμαρο Σιέννα. Οι βρύσες στα μπάνια είναι χρυσές, βενετσιάνικοι καθρέπτες καλύπτουν τους τοίχους και 2 πίνακες Ελ Γκρέκο κοσμούν το σαλόνι. Οι χειρολαβές στο μπαρ είναι από δόντια φάλαινας με σκαλισμένες σκηνές από την Ιλιάδα και την Οδύσσεια. Τα σκαμπό στο μπαρ έχουν φτιαχτεί από δέρμα ακροβυστίας φαλαινών. Τηλέφωνο με 42 γραμμές, τέλεξ, κλιματισμός και θερμαινόμενη πισίνα που ο πυθμένας της με το μωσαϊκό υψωνόταν μέχρι το κατάστρωμα για να γίνεται πίστα χορού συμπληρώνουν ένα απίστευτο παζλ χλιδής με τις διασημότητες της εποχής να παρελαύνουν στις λίστες επιβατών.
Οι προσκεκλημένοι της γαμήλιας τελετής είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο σαλόνι «Μαρία Κάλλας» με το πιάνο και τα πορτραίτα της ντίβας της όπερας να προσδίδουν το ανεξίτηλο στίγμα της στο πλευρό του Ελληνα μεγιστάνα. Η βιβλιοθήκη «Ουίνστον Τσόρτσιλ» με την προτομή του πάνω στο κεντρικό τραπέζι μεταφέρει τον επισκέπτη στην ατμόσφαιρα των πύρινων λόγων μιας από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής του περασμένου αιώνα. Η πολυτέλεια εξακολουθεί να γοητεύει στους χώρους του σκάφους με τις 18 καμπίνες του κάτω ορόφου να εξακολουθούν να φέρουν ονόματα ελληνικών νησιών.
Σε κάθε περίπτωση, όπως η «Χριστίνα» αποτέλεσε το ορμητήριο αλλά και το λιμάνι στην πολυτάραχη ζωή του Αριστοτέλη Ωνάση έτσι και ο Γιάννης Λάτσης είχε ως κρυφό καμάρι του τη θαλαμηγό «Αλέξανδρος». Οταν τον ρωτούσαν για το αγαπημένο του σκάφος ο Ελληνας κροίσος απαντούσε ως εξής: «Ο Ωνάσης έχει τη 'Χριστίνα', ο Νιάρχος την 'Κρεολή' και εγώ την Εριέττα, τον Σπύρο, τη Μαριάννα και τη Μαργαρίτα», διευκρινίζοντας: «Οχι, δεν έχω τέσσερις θαλαμηγούς, αλλά μια γυναίκα μόνιμη και τρία παιδιά!».