Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2020 13:27

Μια τεράστια σφυρίδα, σε ιχθυοπωλείο της Πάτρας - Αγοράστηκε προς 350 ευρώ (photo)

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Ένα αλίευμα 15 κιλών

Ο ιχθυοπώλης Νίκος Ορφανίδης κρατά μια τεράστια σφυρίδα με βάρος όσο ενός μικρού παιδιού. Το εντυπωσιακό σε μέγεθος ψάρι αλιεύθηκε ανοιχτά της Κυλλήνης και διατέθηκε προς πώληση σε κεντρικό ιχθυοπωλείο της Πάτρας. Οι περαστικοί σταματούσαν, για να ρίξουν μια ματιά, ακόμη και να φωτογραφήσουν το 15 κιλών ψάρι, το οποίο δεν έμεινε για πολύ ώρα στην πρόσοψη του ιχθυοπωλείου.

Αν και αρχικά υπήρχε η σκέψη για τεμάχισμα σε διάφορα μεγέθη τελικά αγοράστηκε ολόκληρο έναντι 350 ευρώ, από πολίτη που θα το απολαύσει σε διάφορες εκδοχές. Όπως μας είπαν, με το κεφάλι και την ουρά γίνεται υπέροχη σούπα, ενώ το κυρίως σώμα μπορεί να ταϊσει μια οικογένεια για περισσότερες από μια ημέρες.

Πηγή: ΤheBest.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2020 18:01

Σχετικά Άρθρα

  • Πάσχα: Γιατί την Κυριακή των Βαΐων είθισται να τρώμε ψάρι
    Πάσχα: Γιατί την Κυριακή των Βαΐων είθισται να τρώμε ψάρι

    Η κατανάλωσή του αποτελεί εξαίρεση μέσα στη νηστεία της Μεγάλης Σαρακοστής, όπου οι πιστοί δεν επιτρέπεται να τρώνε κρέας

    Μέσα στη νηστεία της Μεγάλης Σαρακοστής, όπου οι πιστοί δεν επιτρέπεται να τρώνε κρέας, εξαίρεση αποτελεί το ψάρι το οποίο επιτρέπεται να καταναλωθεί και μάλιστα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο μεσημεριανό τραπέζι την Κυριακή των Βαΐων.

    Σύμφωνα με τη χριστιανική παράδοση, ψάρι επιτρέπεται να τρώμε δύο φορές κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής, την ημέρα του Ευαγγελισμού και την Κυριακή των Βαΐων

    Όπως λέει και το παιδικό τραγούδι, «βάγια, βάγια των βαγιών, τρώνε ψάρι και κολιό, κι ως την άλλη Κυριακή με το κόκκινο αυγό!». Το σύνηθες πιάτο για σήμερα είναι μπακαλιάρος-σκορδαλιά, αλλά και οποιοδήποτε άλλο ψάρι είναι κατάλληλο.

    Η σημερινή ημέρα αποτελεί ημέρα μετάβασης στη Μεγάλη Εβδομάδα, την εβδομάδα των Παθών του Χριστού και την κορύφωση της νηστείας της Μεγάλης Σαρακοστής πριν από το Πάσχα.

    Την Κυριακή των Βαΐων – η προηγούμενη της Ανάστασης – εορτάζεται η ανάμνηση της θριαμβικής εισόδου του Ιησού Χριστού στα Ιεροσόλυμα όπου, κατά τους συγγραφείς των Ιερών Ευαγγελίων, οι Ιουδαίοι τον υποδέχθηκαν κρατώντας βάϊα ή βάγια, δηλαδή κλαδιά από φοίνικες και απλώνοντας στο έδαφος τα φορέματά τους ζητωκραύγαζαν «Ωσαννά, ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου».

    Σύμφωνα με τη χριστιανική παράδοση, ψάρι επιτρέπεται να τρώμε δύο φορές κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής, την ημέρα του Ευαγγελισμού και την Κυριακή των Βαΐων.

    Η νηστεία της Μεγάλης Εβδομάδας ίσως είναι η αυστηρότερη νηστεία του ορθόδοξου δόγματος. Ξεκινά το βράδυ της Κυριακής των Βαΐων οπότε αρχίζουν οι Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας στην εκκλησία, και κορυφώνεται τη Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο, που κάποιοι δεν τρώνε ούτε λάδι.

    Αρχικά, η κατανάλωση ψαριών, λαδιού και κρασιού την ημέρα αυτή θεωρήθηκαν ασυμβίβαστα προς την ιερότητα της Μεγάλης Εβδομάδας και της ακολουθούμενης νηστείας, αλλά στη διάρκεια των ετών προσαρμόστηκαν στον χαρμόσυνο χαρακτήρα της εορτής του Πάσχα.

    Πηγή: in.gr - Photo by Karl Callwood on Unsplash

  • Ψάρι «σκάει» στο πρόσωπο Νορβηγού δημοσιογράφου κατά τη διάρκεια live μετάδοσης - Viral βίντεο
    σε Viral
    Ψάρι «σκάει» στο πρόσωπο Νορβηγού δημοσιογράφου κατά τη διάρκεια live μετάδοσης - Viral βίντεο

    Ο δημοσιογράφος μετέδιδε ρεπορτάζ για τον καιρό στο Κρίστιανσουντ με φόντο τη μανιασμένη θάλασσα, όταν ξαφνικά ένα ψάρι πετάγεται από το πουθενά και τον χτυπάει στο πρόσωπο

    Viral έχει γίνει τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο ένα βίντεο που δείχνει έναν Νορβηγό δημοσιογράφο να δέχεται χτύπημα από ψάρι ενώ κάνει ρεπορτάζ για την κακοκαιρία.

    Το περιστατικό έγινε την περασμένη Παρασκευή. Ο δημοσιογράφος μετέδιδε ρεπορτάζ για τον καιρό στο Κρίστιανσουντ με φόντο τη μανιασμένη θάλασσα, όταν ξαφνικά ένα ψάρι πετάγεται από το πουθενά και τον χτυπάει στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να σκοντάψει προς τα πίσω και να πέσει στα βράχια.

    Όπως ακούγεται και στο βίντεο, ο ρεπόρτερ τρομαγμένος βγάζει μία κραυγή, ενώ ένα τεράστιο κύμα παραλίγο να τον παρασύρει.

    Ο εικονολήπτης, ο οποίος κατέγραψε τη viral στιγμή, μόλις αντιλήφθηκε ότι ο δημοσιογράφος είναι καλά, ξέσπασε σε γέλια, καθώς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ένα τέτοιο απρόσμενο γεγονός θα εκτυλισσόταν μπροστά του.

    Δείτε το βίντεο:

    @accuweather A reporter takes a fish to the face before being nearly swept away by a large wave during a storm in Norway. 🌊🐟⁣ ⁣ #Norway #reporter #news #storm #funny #fish #ocean #Kristiansund #weather #surf ♬ original sound - AccuWeather

    Πηγή: Protothema.gr

  • Φιλιππίνες: Ψάρι κλέβει το κινητό γυναίκας μέσα από τα χέρια της
    σε Viral
    Φιλιππίνες: Ψάρι κλέβει το κινητό γυναίκας μέσα από τα χέρια της

    Μία στιγμή που η Maquilan θα θυμάται σε όλη της τη ζωή

    Θύμα κλοπής από ένα… ψάρι έπεσε μία γυναίκα στις Φιλιππίνες, με την ίδια αλλά και όσους βρίσκονταν στη βάρκα να μένουν άναυδοι.

    Η νεαρή, που ονομάζεται Maquilan είδε το κινητό της να κάνει φτερά και να καταλήγει στο βυθό της θάλασσας.

    Η ίδια βρισκόταν σε σκάφος στα ανοικτά των ακτών της επαρχίας Λέιτε και έβγαζε φωτογραφίες με τη φίλη της, όταν ένα ασημένιο ιπτάμενο ψάρι πήδηξε και «άρπαξε» το τηλέφωνο, που ακουμπούσε στα γόνατά της. Η συσκευή έπεσε στη θάλασσα και η ίδια έμεινε άφωνη, με αυτό που συνέβη.

    Ένας φίλος της κατέγραψε το περιστατικό σε βίντεο. Σε αυτό, διακρίνεται το ψάρι να πηδά στη βάρκα, να συγκρούεται με το κινητό και εκείνο με τη σειρά του να πέφτει στον ωκεανό.

    Η Maquilan σαστισμένη προσπαθεί να καταλάβει πώς εξαφανίστηκε το τηλέφωνό της. Μόλις συνειδητοποιεί ότι η συσκευή βρίσκεται πλέον στο βυθό της θάλασσας, εξαιτίας ενός ψαριού, ταράζεται.

    Οι δύο γυναίκες ενημέρωσαν αμέσως τον υπεύθυνο του σκάφους, ο οποίος βούτηξε στο νερό και προσπάθησε να βρει το κινητό αλλά δεν τα κατάφερε.

    Ωστόσο, προς έκπληξη όλων η συσκευή λίγες ώρες μετά ξεβράστηκε στην ακτή.

    Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου

    Πηγή: in.gr
  • Επιστήμονες βιντεοσκόπησαν ψάρι που κολυμπούσε στα… 8.336 μέτρα
    Επιστήμονες βιντεοσκόπησαν ψάρι που κολυμπούσε στα… 8.336 μέτρα

    Σε βάθος 8.336 μέτρων στα ανοιχτά της Ιαπωνίας, βρέθηκε να κολυμπά ένα είδος σαλιγκαρόψαρου του γένους Pseudoliparis, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 8.178 μέτρων, που είχε σημειωθεί το 2017 στην Τάφρο των Μαριανών.

    Tο ψάρι βιντεοσκοπήθηκε από ένα αυτόνομο lander που προσγειώθηκε στην τάφρο Izu-Ogasawara, νότια της Ιαπωνίας.

    Ο επικεφαλής επιστήμονας ανέφερε ότι το σαλιγκαρόψαρο θα μπορούσε να βρίσκεται στο μέγιστο βάθος που μπορεί να επιβιώσει οποιοδήποτε ψάρι ή πολύ κοντά σε αυτό.

    Υπάρχουν πάνω από 300 είδη σαλιγκαρόψαρων στον κόσμο, τα περισσότερα από τα οποία είναι κατά βάση πλάσματα ρηχών υδάτων και μπορούν να βρεθούν σε εκβολές ποταμών.

    Τα ψάρια αυτά έχουν προσαρμοστεί στα ψυχρά νερά της Αρκτικής και της Ανταρκτικής, καθώς και στις συνθήκες ακραίας πίεσης που επικρατούν στις βαθύτερες τάφρους του κόσμου.

    Σε βάθος 8 χιλιομέτρων, βιώνουν πάνω από 80 μεγαπασκάλ, δηλαδή 800 φορές την πίεση στην επιφάνεια του ωκεανού, και στην επιβίωσή τους βοηθά το ζελατινώδες σώμα τους.

    Ο καθηγητής είπε ότι η ανακάλυψη ενός ψαριού βαθύτερα από εκείνα που βρέθηκαν στην Τάφρο των Μαριανών οφείλεται πιθανώς στα ελαφρώς θερμότερα νερά του Izu-Ogasawara.

    «Είχαμε προβλέψει ότι το ψάρι που θα βρισκόταν στο μεγαλύτερο βάθος θα βρισκόταν εκεί και είχαμε επίσης προβλέψει ότι θα ήταν ένα σαλιγκαρόψαρο. Απογοητεύομαι όταν οι άνθρωποι μου λένε ότι δεν ξέρουμε τίποτα για τα βάθη της θάλασσας. Εμείς ξέρουμε. Τα πράγματα αλλάζουν πολύ γρήγορα», σημείωσε επίσης.

    Ο Τζέιμισον είναι ο ιδρυτής του ερευνητικού κέντρου βαθιάς θάλασσας Minderoo-UWA το οποίο συνεργάστηκε με μια ομάδα από το Πανεπιστήμιο Θαλάσσιων Επιστημών και Τεχνολογίας του Τόκιο.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Αυστραλία: Εκατομμύρια νεκρά ψάρια σε αποσύνθεση γέμισαν ποταμό
    Αυστραλία: Εκατομμύρια νεκρά ψάρια σε αποσύνθεση γέμισαν ποταμό

    Εκτιμάται πως η αιτία θανάτου είναι η έλλειψη οξυγόνου στο νερό

    Εκατομμύρια νεκρά ψάρια σε αποσύνθεση γέμισαν μεγάλο μέρος ενός ποταμού στη νοτιοανατολική Αυστραλία, η οποία πλήττεται από ισχυρό κύμα καύσωνα, ανακοίνωσαν χθες, Παρασκευή, οι τοπικές αρχές.

    Η κυβέρνηση της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας ανέφερε πως «εκατομμύρια» ψάρια είναι νεκρά στον ποταμό Ντάρλινγκ κοντά στο χωριό Μενίντι και πως πρόκειται για την τρίτη φορά από το 2018 που παρατηρείται ένα τέτοιο φαινόμενο στην περιοχή.

    Βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν βάρκες να πλέουν μέσα σε ένα παχύ στρώμα νεκρών ψαριών που επιπλέουν και καθιστούν σχεδόν αόρατη την επιφάνεια του νερού.

    «Είναι αληθινά φρικτό, υπάρχουν ψάρια νεκρά όπου φτάνει το μάτι», λέει στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Γκρέιμ Μακράμπ, ένας κάτοικος του Μενίντι, και κάνει λόγο για «ανυπολόγιστες» περιβαλλοντικές συνέπειες.

    Σύμφωνα με την τοπική κυβέρνηση, οι πληθυσμοί των ψαριών στον ποταμό είχαν αυξηθεί σημαντικά μετά τις πρόσφατες πλημμύρες, αλλά τα νερά έχουν από τότε αποτραβηχτεί.

    Thousands of dead fish at the main weir in #Menindee #fishkill pic.twitter.com/OOQpTBPG1o

    — Sarah McConnell (@SarahJMcConnell) March 17, 2023

    From the sky: Millions of dead fish at Menindee. So sad. pic.twitter.com/DUljc6Wkxi

    — BillOrmonde (@BillOrmonde_2) March 17, 2023

    «Ο θάνατος αυτών των ψαριών συνδέεται με το χαμηλό επίπεδο οξυγόνου στο νερό (υποξία), επειδή τα νερά των πλημμυρών αποσύρονται», εξήγησε με ανακοίνωσή της η τοπική κυβέρνηση, προσθέτοντας πως το κύμα καύσωνα επιδεινώνει αυτό το φαινόμενο.

    Οι προηγούμενοι μαζικοί θάνατοι ψαριών στο Μενίντι είχαν ήδη αποδοθεί στη μείωση της στάθμης του ποταμού, αλλά και στη διάδοση ενός τοξικού φυκιού σε μήκος σχεδόν 40 χιλιομέτρων.

    Το Μενίντι, ένα χωριό 500 κατοίκων έχει πληγεί έντονα τα τελευταία χρόνια από τις πλημμύρες και την ξηρασία.

    Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ - In.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ SAMARA ANDERSON

  • Ανακαλύφθηκε απολίθωμα κινεζικού ψαριού ηλικίας 439 εκατ. ετών που είχε τα αρχαιότερα σαγόνια που έχουν ποτέ βρεθεί
    Ανακαλύφθηκε απολίθωμα κινεζικού ψαριού ηλικίας 439 εκατ. ετών που είχε τα αρχαιότερα σαγόνια που έχουν ποτέ βρεθεί

    Ίσως τα πιο εμβληματικά σαγόνια του κινηματογράφου είναι εκείνα του καρχαρία στην ομώνυμη ταινία (Jaws) του Στίβεν Σπίλμπεργκ του 1975. Τώρα Κινέζοι παλαιοντολόγοι βρήκαν, σε απολιθώματα ενός μικρού ψαριού που έμοιαζε με καρχαρία, το "πρίκουελ" όλων των σαγονιών στη Γη. Τα απολιθώματα που έχουν ηλικία σχεδόν 439 εκατομμυρίων ετών και ανακαλύφθηκαν στην επαρχία Γκουϊτσού στη νότια Κίνα, διαθέτουν τα αρχαιότερα σαγόνια που έχουν ποτέ βρεθεί στον πλανήτη μας.

    Τα απολιθώματα του ψαριού Fanjingshania, μήκους 15 εκατοστών, τα οποία προέρχονται από έναν πανάρχαιο πρόγονο των καρχαριών που ζούσε στην Παλαιοζωική περίοδο, εξέπληξαν τους επιστήμονες λόγω της αρχαιότητας τους. Η ανακάλυψη μεταθέτει στο παρελθόν κατά περίπου 15 εκατομμύρια χρόνια τα ψάρια με τα αρχαιότερα γνωστά σαγόνια. Ο προηγούμενος κάτοχος του ρεκόρ αρχαιότερων σαγονιών ήταν ένα ψάρι ηλικίας 425 εκατομμυρίων ετών.

    Οι ερευνητές της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών και του βρετανικού Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature". "Τα νέα απολιθώματα αλλάζουν τα πάντα. Αυτό είναι το αρχαιότερο ψάρι γνωστής ανατομίας με γνάθο", δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής, καθηγητής Τσου Μιν του Ινστιτούτου Παλαιοντολογίας Σπονδυλωτών και Παλαιοανθρωπολογίας της Ακαδημίας.

    Σήμερα πια οι άνθρωποι και σχεδόν όλα τα σπονδυλωτά ζώα (το 99,8%) διαθέτουν σαγόνια που τους βοηθούν να τρώνε. Τα ψάρια εμφανίστηκαν στη Γη πριν περίπου 520 εκατομμύρια χρόνια και για πολύ καιρό δεν είχαν σαγόνια. Προηγουμένως στις θάλασσες κυριαρχούσαν θαλάσσιοι σκορπιοί μήκους έως 2,5 μέτρων, αλλά η σταδιακή εξέλιξη σαγονιών στα ψάρια και η αύξηση του μεγέθους τους τα μετέτρεψε σε κυρίαρχους των θαλασσών. Τελικά από αυτά τα ψάρια με σαγόνια εξελίχτηκαν τα σπονδυλωτά ζώα της ξηράς.

    Τα σαγόνια αποτέλεσαν μια από τις πιο σημαντικές εξελικτικές καινοτομίες. Όπως δήλωσε ο Σουηδός παλαιοντολόγος Περ 'Αλμπεργκ του Πανεπιστημίου της Ουψάλα, "τα σαγόνια είναι σημαντικά, επειδή επέτρεψαν στα σπονδυλωτά να γίνουν ενεργοί θηρευτές για πρώτη φορά".

    Σύνδεσμος για την επιστημονική δημοσίευση:

    https://www.nature.com/articles/s41586-022-05233-8

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • Ψάρι με διάφανο κεφάλι βρέθηκε στα βάθη του ωκεανού (video)
    Ψάρι με διάφανο κεφάλι βρέθηκε στα βάθη του ωκεανού (video)

    Το ψάρι έχει διάφανο κεφάλι και φωτεινά μάτια σαν σφαιρικοί φακοί πάνω σε σωλήνες.

    Μέσα στα βάθη του ωκεανού, περίπου 600 με 800 μέτρα κάτω από την επιφάνεια, υπάρχει ένα είδος ψαριού, με διάφανο κεφάλι και μάτια που μοιάζουν με φακούς, πάνω σε ασημί σωλήνες που θυμίζουν βαρέλια. Από τα χαρακτηριστικά αυτά προέρχεται και το όνομα του ψαριού, το οποίο είναι γνωστό ως «barreleye», [σ.σ: εκ των αγγλικών λέξεων «βαρέλι» και «μάτι»].

    Το ψάρι αυτό έχει τεράστια μάτια στην κορυφή του κεφαλιού του, τα οποία περιέχουν μία χρωστική ουσία που εμφανίζεται ως πράσινη (αν και στην πραγματικότητα είναι κίτρινη) και λειτουργεί ως «γυαλιά ηλίου», επιτρέποντάς του να διακρίνει καθαρά τα υπόλοιπα θαλάσσια όντα, που προσπαθούν να «καμουφλαριστούν».

    Με αυτό τον τρόπο, το barreleye μπορεί ανά πάσα στιγμή να πιάσει το θήραμά του, καθώς ακόμα και τα ζώα που έχουν φωτεινές κοιλιές που λειτουργούν για καμουφλάζ δε μπορούν να ξεφύγουν, αφού η συγκεκριμένη ουσία τού επιτρέπει να διακρίνει μεταξύ του ηλιακού φωτός και της βιοφωταύγειας.

    «Πάντα μου έκανε εντύπωση ότι τα μάτια τους στόχευαν προς τα πάνω, αλλά το οπτικό πεδίο δεν περιλάμβανε το στόμα τους. Φανταστείτε να προσπαθείτε να φάτε υπολείμματα φαγητού που επιπλέουν μπροστά σας, ενώ καρφώνετε τα μάτια σας στο ταβάνι», είπε στον Guardian ο Bruce Robison, βιολόγος βαθέων υδάτων στο Ερευνητικό Ινστιτούτο Ενυδρείων Monterey Bay στην Καλιφόρνια.

    Ωστόσο, μετά από χρόνια μελέτης, ο Robison και οι συνεργάτες του κατάφεραν επιτέλους να δουν ένα barreleye σε πραγματικό χρόνο, μέσα από τις κάμερες υψηλής ευκρίνειας ενός τηλεχειριζόμενου συστήματος.

    Όπως εξήγησε ο ίδιος, οι απορίες του λύθηκαν πολύ γρήγορα: «Ξαφνικά φώτισε και εκεί είδα ότι μπορούν να περιστρέψουν τα μάτια τους. Επίσης, είχε ένα διαφανές κουβούκλιο πάνω από τα μάτια του, σαν αυτό που έχουν τα μαχητικά αεροσκάφη».

    Όπως εικάζει ο ίδιος, το κουβούκλιο αυτό πιθανώς χρησιμοποιείται ως κάποιου είδους ασπίδα, έτσι ώστε τα εν λόγω ψάρια να προστατεύουν τα μάτια τους από τα τσιμπήματα, καθώς τρέφονται.

    Η συνήθης τακτική τους για να τραφούν είναι να πλησιάζουν τα σιφωνοφόρα (ζώα που επιπλέουν στη βαθιά θάλασσα σαν παρασυρόμενα δίχτυα) και να τσιμπολογούν το μικρό θήραμα που έχουν αυτά πιάσει στα πλοκάμια τους

    Παράλληλα, η ικανότητά τους να περιστρέφουν τα μάτια τους σημαίνει ότι τα barreley μπορούν να παρακολουθούν το θήραμα που παρασύρεται στο νερό μέχρι να βρεθεί ακριβώς μπροστά από το στόμα τους.

    Δείτε το βίντεο:


    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Δείτε το τεράστιο ψάρι που έπιασαν στα Χανιά - Τι «πρόδωσε» τον γίγαντα του βυθού
    Δείτε το τεράστιο ψάρι που έπιασαν στα Χανιά - Τι «πρόδωσε» τον γίγαντα του βυθού

    Δείτε τι λένε οι ψαράδες για την εκπληκτική ψαριά αλλά και τον εκπληκτικό τρόπο που έφτασε στα δίχτυα τους

    Ένα τεράστιο ψάρι που ανήκει στο είδος του βλάχου και πιθανότητα είναι βλαχοσφυρίδα έβγαλαν από βάθος μεγαλύτερο των 80 μέτρων Χανιώτες ψαράδες, από τον κόλπο της Κισάμου. Πρόκειται για τον Γιώργο Καζούλη και την ομάδα του. Ο Γιώργος Καζούλης μίλησε στο zarpanews.gr για την εκπληκτική ψαριά αλλά και τον εκπληκτικό τρόπο που έφτασε στα δίχτυα τους: «Στα μισά της μέρας, ενώ τα ψάρια ήταν δύσκολα, ρίχνοντας ένα πλάνο στα 25μ πιανω ένα λουτσο γύρω στα 0,8 κ. Κατά τις 6 και μισή ένα 3κιλο φαγκρί χτυπά στα 165 μ. Ενώ καταλαβαίνω ότι το ψάρι είναι καλό, ένα περίεργο σταμάτημα του ψαριού μου δίνει την αίσθηση ότι κάτι το κράτα ακίνητο για 3-4 δευτερόλεπτα.
    Όταν το φέρνω πάνω το ψάρι είχε γρατζουνιές από μαύρο ψάρι. Πρόδωσε την ύπαρξη του στο κομμάτι ο βλάχος! Βάζω 3μ 0,70mm κάτω από ένα pe 2 με 0,47(μόνο και μόνο για το τρίψιμο) και ο μεσημεριανός λουτσους είναι πρωταγωνιστής (ψόφιος) πάνω στη ζοκα! Πριν το πάτωμα το ψάρι είναι πάνω. Δεν μπορώ να το φέρω καθόλου, ενώ στην πρώτη ευκαιρία καταφέρνω να του πάρω 50μ , λέω δικό μας είναι. Στο πρώτο όμως κεφάλι κι ενώ πλησίαζε πάλι στο βυθό το κράτησα τόσο όσο! Αλλα 30μ προς την επιφάνεια και το επόμενο κεφαλι παίρνει μονο 5-6 μ. προς τα κατω. Μετά από 15 λεπτά αγωνίας βγαίνει στην επιφάνεια ο βασιλιάς του τόπου! Απίστευτο συναίσθημα να κρατάς ένα τέτοιο ψάρι στα χέρια σου.»
    Πηγή: protothema.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο