Και τα τελευταία παιδιά που δεν είχαν τάμπλετ ή άλλο μέσο για την τηλεκπαίδευση στο χωριό Πεύκη του δήμου Πύργου, από την Κυριακή το έχουν στα χέρια τους. Η ευαισθησία του βουλευτή Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Τζαβάρα έδωσε αυτή τη δυνατότητα και σε μια λιτή τελετή τα τάμπλετ παραδόθηκαν στους μικρούς μαθητές. Παρών στην εκδήλωση αυτή ήταν και ο παλιός δάσκαλος του χωριού, τότε που η Πεύκη μετρούσε πάνω από 70 μαθητές….
Ο πρόεδρος της Πεύκης Γρηγόρης Ξουλεής μιλώντας για τη νέα αυτή προσφορά προς τους μαθητές, μετά το δήμο Πύργου ευχαρίστησε τα ΜΜΕ για την προβολή του προβλήματος της τηλεκπαίδευσης στο χωριό και τον βουλευτή Κώστα Τζαβάρα. “Ευχαριστώ προσωπικά τον βουλευτή Ηλείας Κώστα Τζαβάρα για την προσφορά του για τα παιδιά μας με τέσσερα ταμπλετ σε μαθητές που δεν είχαν πάρει από τον Δήμο την πρώτη φορά. Είναι μία κίνηση που θα δώσει χαρά στα παιδιά και στους γονείς τους σε αυτές τις άγιες ημέρες που έρχονται. Τον ευχαριστούμε και του ευχόμαστε καλές γιορτές με υγεία. Με την σημερινή προσφορά και με την άμεση κινητοποίηση από τον δήμαρχο μας Τάκη Αντωνακόπουλο θα λυθεί το πρόβλημα και όλα τα παιδιά θα έχουν ταμπλετ. Ωστόσο το πρόβλημα με το internet ακόμα δεν έχει λυθεί. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους ανώνυμους χορηγούς για την ευαισθησία που έδειξαν για το χωριό μας. Ευχαριστώ επίσης τον εκπαιδευτικό Δημήτρη Αντωνακόπουλο τον οποίο είχα και δάσκαλο και είχε το 1970 με 72 μαθητές εδώ στο χωριό μας. Εύχομαι σε όλους καλές γιορτές με υγεία. Χρόνια πολλά από την Πεύκη”.
Ο κ. Ξουλεής θέλησε να δώσει και ένα μήνυμα για το θέμα του εμβολιασμού για τον covid19. “Θέλω να δώσω το παράδειγμα σαν κοινοτάρχης της Πεύκης να κάνω πρώτος το εμβόλιο δημόσια για τους χωριανούς μου και τους πατριώτες μου και να τους ζητήσω να μην φοβούνται. Εγώ δεν φοβήθηκα τους Τούρκους στην Κύπρο το ´94, τον Αττίλα και ήμουν και τραυματίας. Θα φοβηθώ το εμβόλιο;”…
Ο Δημήτρης Αντωνακόπουλος που υπηρέτησε ως δάσκαλος στο χωριό τη δεκαετία του 1970, βρέθηκε και πάλι στην Πεύκη την στιγμή της παράδοσης των τάμπλετ στους μαθητές. “Υπηρέτησα εδώ στο χωριό πριν από 50 χρόνια περίπου, τα πρώτα χρόνια της καριέρας μου τα έκανα εδώ σε αυτό το χωριό. Το χωριό τότε ήταν τελείως διαφορετικό. Είχε αρκετούς κατοίκους και το σχολείο την πρώτη δεκαετία του 1970 που εγώ αναχώρησα από δω, είχε 72 παιδιά. Δυστυχώς αυτό που βλέπω ύστερα από τόσα χρόνια που έχω επανέλθει είναι ότι το χωριό έχει ερημώσει. Οι κάτοικοι είναι λίγοι και τα παιδιά του χωριού μετριούνται στα δάχτυλα. Τα παιδιά της σχολικής ηλικίας είναι πολύ λίγα και το χωριό δυστυχώς ούτε σχολείο έχει, ούτε τίποτα. Τα παιδιά αναγκάζονται να πάνε στο διπλανό χωριό στο Γούμερο. Αυτός ο τόπος έχει τις προοπτικές να θρέψει κατοίκους, αλλά δυστυχώς το έχουν εγκαταλείψει διότι η πολιτεία δεν φροντίζει να τους εξασφαλίσει τις συνθήκες με τις οποίες θα ζήσουν” είπε ο κ. Αντωνακόπουλος.
“Ας καταλάβουν οι αρμόδιοι τα προβλήματα κι ας προσπαθήσουν να δώσουν ζωή στην ελληνική γη. Η κατάσταση εδώ είναι τραγελαφική. Τον 21ο αιώνα τη στιγμή που η τεχνολογία έχει εξελιχθεί σε ανώτατο βαθμό, που για εμάς τους παλιούς είναι λιγάκι απίστευτο, να βλέπεις μαθητές του δημοτικού σχολείου να συνωστίζονται σε ένα καφενείο, μαζί με τους λιγοστούς κατοίκους και να προσπαθούν να επικοινωνήσουν με τους εκπαιδευτικούς τα μαθήματά τους και σχετικά με την μόρφωση τους. Αυτό είναι αστείο αλλά και τραγικό. Σε αυτά τα χωριά οι επισκέψεις γίνονται μόνο προεκλογικά. Μετά τις εκλογές τους ξεχάσανε” σχολίασε.
“Τα παιδιά είναι μαζεμένα εδώ στο καφενείο. Είναι κατάσταση αυτή; Ζητάμε να βάλουν ένα router προκειμένου να έχουν τα παιδιά επικοινωνία οτι ώρα χρειάζεται. Εδώ το καφενείο τη μια κλείνει, τη μία είναι ανοιχτά ο καφετζής είναι και γεωργός, κτηνοτρόφος. Το πρόβλημα εδώ του χωριού έγινε θέμα και σε κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας και ενέσκηψαν κάποιοι αρμόδιοι και αναρμόδιοι να λύσουν το πρόβλημα και ιδιαίτερα μερικοί δωρητές. Από ότι έμαθα ο κύριος δωρητής εδώ μερικών τάμπλετ είναι ο βουλευτής Ηλείας κ. Τζαβάρας και τον συγχαίρουμε για αυτή την πρωτοβουλία και ελπίζουμε το ενδιαφέρον του να μην περιοριστεί εδώ, αλλά να δείξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον και να σκύψει πάνω στα προβλήματα μας. Αρχικά τον καλούμε να μας επισκεφτεί, και να δει τα προβλήματα. Τον περιμένουμε να έρθει και θα τον δεχτούμε με ευχαρίστηση. Δωρητές επίσης είναι και κάποιοι ανώνυμοι, αυτοί είναι και οι μεγάλοι ελπίδα της Ελλάδας. Αυτοί είναι η μεγάλη ελπίδα και το μέλλον της Ελλάδας” συμπλήρωσε.