Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η νέα κοινή υπουργική απόφαση "Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00".
Η απόφαση ισχύει από τη Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021 και ώρα 6.00 με την επιφύλαξη των περ. α) και β) της παρ. 1Α του άρθρου 1, για τις οποίες η παρούσα ισχύει από το Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 6:00.
Μεταξύ άλλων στην απόφαση προβλέπονται τρία επίπεδα επιδημιολογικής επιβάρυνσης (αντί για τέσσερα που προέβλεπε η προηγούμενη ΚΥΑ) .
Αντίστοιχα ορίζονται και τα μέτρα που λαμβάνονται ανά πεδίο δραστηριότητας.
Σε ότι αφορά την Ηλεία υπάρχει ένα στοιχείο που προκαλεί σύγχυση στους πολίτες. Ενώ στις ανακοινώσεις του κ. Χαρδαλιά είχε αναφερθεί ότι από όλο το νομό εξαιρείται ο δήμος Ανδρίτσαινας - Κρεστένων, στο ΦΕΚ εξαιρείται και ο δήμος Αρχ. Ολυμπίας που όπως είχε ανακοινωθεί από τη δημοτική αρχή, είχε μόλις τρία ενεργά κρούσματα το τελευταίο διάστημα.
Αναλυτικά προβλέπεται:
Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας ανά πεδίο δραστηριότητας και επίπεδο επιδημιολογικής επιβάρυνσης
1. Προς τον σκοπό αντιμετώπισης της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 θεσπίζονται έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας ανά πεδίο δραστηριότητας και επίπεδο επιδημιολογικής επιβάρυνσης (επιτήρησης, αυξημένου κινδύνου και πολύ αυξημένου κινδύνου), σύμφωνα με την παρ. 1Β.
1Α. α) Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου εντάσσονται:
αα) η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου της Περιφέρειας Κρήτης, αβ) η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αγ) η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αδ) η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας εξαιρουμένων των Δήμων Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και Αρχαίας Ολυμπίας, αε) η Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, αστ) η Περιφερειακή Ενότητα Θάσου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αζ) οι Δήμοι Θηβαίων και Τανάγρας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, αη) οι Δήμοι Τεμπών και Αγιάς της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αθ) ο Δήμος Πύδνας - Κολινδρού της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας της Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας, αι) ο Δήμος Καρπάθου της Περιφερειακής Ενότητας Καρπάθου - Ηρωϊκής Νήσου Κάσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, αια) ο Δήμος Ηρακλείου της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης, αιβ) οι Δήμοι Κορινθίων και Νεμέας της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αιγ) ο Δήμος Άργους-Μυκηνών της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και αιδ) ο Δήμος Ζίτσας της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων της Περιφέρειας Ηπείρου.
β) Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου εντάσσονται:
βα) η Περιφέρεια Αττικής,
ββ) η Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας,
βγ) η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, εξαιρουμένου του Δήμου Σκύρου,
βδ) ο Δήμος Καλυμνίων της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου,
βε) ο Δήμος Μυκόνου της Περιφερειακής Ενότητας Μυκόνου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και
βστ) ο Δήμος Κορδελιού - Ευόσμου της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
γ) Στο επίπεδο επιτήρησης εντάσσονται οι λοιπές περιοχές της Επικράτειας.
Δείτε αναλυτικά την νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση.
Πηγή: lawpost.gr