Σήμερα πρόκειται να επιδοθεί η εξώδικη καταγγελία της οικογένειας του Νίκου Λυμπερόπουλου στις εισαγγελικές αρχές της Πάτρας και του Πύργου, αλλά και στον Άρειο Πάγο. Συγκεκριμένα θα κοινοποιηθεί στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας, τον Εισαγγελέα Εφετών Πατρών και στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Το κείμενο της καταγγελίας της οικογένειας του άτυχου αξιωματικού του εμπορικού ναυτικού το οποίο συνέταξε ο πληρεξούσιος δικηγόρος τους Νίκος Αντωνιάδης και σε αυτό περιγράφει όλα όσα αντιλήφθηκαν τα μέλη της οικογένειας του. Η οικογένεια σύμφωνα και με τα όσα αναφέρει το εξώδικο έχει υποβάλει μήνυση για ανθρωποκτονία κατ’ αρχήν από αμέλεια και επισημαίνει πως βάσει του ιατρικού πιστοποιητικού θανάτου, ο εκλιπών φέρεται να ήταν ζωντανός, όταν ανακοινώθηκε ο θάνατός του στην οικογένειά του
Όπως αναφέρει το εξώδικο “… οι συνθήκες υπό τις οποίες νοσηλεύτηκε και απεβίωσε ο Νικόλαος Λυμπερόπουλος, και δικαιολογούν την απόφασή μας να καταθέσουμε την μήνυση στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου και να ζητήσουμε την διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής, εκτίθενται στο κείμενο της εγκλήσεώς μας, το στοιχείο δε εκείνο που, μεταξύ των άλλων, κυρίως επιβάλλει την διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής, είναι το γεγονός ότι ενώ είχε προγραμματιστεί η μεταφορά του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου την 30.3.2021, και ενώ ο θανών και τότε ακόμα νοσηλευόμενος Νικόλαος Λυμπερόπουλος είχε οξυγόνο στο 99, όπως αποδεικνύεται από οπτικό υλικό που ο ίδιος απέστειλε στην αδελφή του Ελένη Λυμπεροπούλου κατά τον κρίσιμο χρόνο, αίφνης ενημερώθηκα η 2η εξ ημών ότι γίνεται διασωλήνωσή του, εν συνεχεία δε, και ενώ αμφότερες μετέβημεν στο νοσοκομείο προκειμένου να επιμεληθούμε και να υπογράψουμε για την μεταφορά του στο Ρίο, αφού ο διευθυντής της αντίστοιχης εκεί κλινικής ζήτησε την μεταφορά του ακόμη και μετά την διασωλήνωσή του, μας γνωστοποιήθηκε ο αιφνίδιος θάνατός του, πλην όμως σύμφωνα με το ιατρικό πιστοποιητικό θανάτου που ελάβαμε την επομένη μέρα (Σχετικό υπ' αριθμ. 1), ο θάνατος επήλθε τρία περίπου τέταρτα της ώρας μετά την αναγγελία του σε μας !!!
Επομένως, ο Νικόλαος Λυμπερόπουλος ήταν εν ζωή όταν μας ανακοινώθηκε ο θάνατός του !!!
Η μεταφορά του όμως στο Ρίο είχε ήδη ματαιωθεί...
Εν ολίγοις, μέσα σε πολύ λίγη ώρα, και ενώ ήταν έτοιμη η μεταφορά του Νικολάου Λυμπερόπουλου στο Ρίο, την οποία επιδιώξαμε και πετύχαμε ακριβώς λόγω των αθλίων και υπόπτων συνθηκών νοσηλείας του στον Πύργο, ο άνθρωπός μας διασωληνώθηκε και αμέσως σχεδόν μετά πέθανε. Ενώ μέχρι την τελευταία στιγμή όχι απλώς επικοινωνούσε με την οικογένειά του και επιβεβαίωνε την καλή σε γενικές γραμμές κατάσταση της υγείας του, αλλά έστελνε γραπτά μηνύματα και οπτικό υλικό που επιβεβαίωνε κατά τα άνω την καλή αυτή κατάσταση της υγείας του.
Είναι δε γνωστές στην ιατρική κοινότητα, και όχι μόνον, οι προϋποθέσεις και τα επιστημονικά εκείνα δεδομένα που επιβάλλουν και μετά ταύτα νομιμοποιούν την διασωλήνωση, ως έσχατη ιατρική πράξη παροχής βοήθειας και διάσωσης ενός ασθενή. Το οξυγόνο είναι ένα εξ αυτών, μεταξύ άλλων, όπως όλως ενδεικτικά τα αέρια του αίματος. Το “99” όχι απλώς δεν δικαιολογεί την διασωλήνωση, ούτε μπορεί να γίνει η αποδεκτή η πτώση κατά 29 μονάδες μέσα σε ελάχιστα λεπτά (από 99 σε 70, όπως “ενημερωθήκαμε”), πολλώ μάλλον όταν η “πτώση” αυτή συμπίπτει χρονικά με την επικείμενη μεταφορά του σε άλλο νοσοκομείο, την οποία ο ίδιος και η οικογένειά του επεδίωξαν και πέτυχαν και με μεγάλη προσμονή ανέμεναν. Ούτε ο μέσα στα επόμενα λεπτά θάνατός του, ο οποίος παραπέμπει σε συνθήκες θανάτου από οξύ έμφραγμα ή εγκεφαλικό και σε καμία περίπτωση από αναπνευστικό ιό, όσο επικίνδυνο και αν η συνεργαζόμενη με την κυβέρνηση επιστημονική κοινότητα επιμένει να μας τον παρουσιάζει. Και πολλώ μάλλον, επαναλαμβάνουμε, όταν ο θάνατός του επήλθε τελικά μετά την αναγγελία του σε μας.
Από την στιγμή όμως που κατατέθηκε η μήνυσή μας και διατάχθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής, άρχισε να γίνεται εμφανής η προσπάθεια των αρμοδίων ιατροδικαστικών και εισαγγελικών αρχών να εμποδίσουν την νεκροψία-νεκροτομή και να παρακωλύσουν το έργο της Δικαιοσύνης” αναφέρει το εξώδικο.
Στη συνέχεια περιγράφει την επικοινωνία που υπήρξε με τις Ιατροδικαστικές Αρχές και τις εξηγήσεις που δόθηκαν και τον ορισμό τεχνικού συμβούλου αλλά και αρκετές λεπτομέρειες για να φτάσει στο αίτημα της άμεσης ανάκλησης, της ανακλήσεως τέλεσης νεκροψίας - νεκροτομής, εξηγώντας πως και σε άλλες περιπτώσεις έχει γίνει η διαδικασία παρά το περιστατικό covid19.