Σάββατο, 24 Απριλίου 2021 08:12

Ανατροπή στην υπόθεση Λυμπερόπουλου - Θα γίνει νεκροψία σχεδόν ένα μήνα μετά το θάνατό του

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Την δικαίωση στον αγώνα που κάνει όλο αυτό τον καιρό η οικογένεια του άτυχου αξιωματικού του πολεμικού ναυτικού Νίκου Λυμπερόπουλου έφερε η χθεσινή ομόφωνη απόφαση του συμβουλίου εφετών Πατρών προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία – νεκροτομή στην σορό του 41χρονου που από τις 30 Μαρτίου παραμένει στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου.

Μετά και την αναβολή της συνεδρίασης του Συμβουλίου Εφετών την Τετάρτη, χθες το πρωί οι τρεις εφέτες του Συμβουλίου Εφετών Πατρών συνεδρίασαν και εξέδωσαν άμεσα βούλευμα, με το οποίο διατάσσουν νεκροψία-νεκροτομή.

Όπως έκανε γνωστό ο δικηγόρος της οικογένεια Νίκος Αντωνιάδης, άμεσα ενημερώθηκε ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας, ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης ο οποίος είναι σε επικοινωνία με την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών για την διενέργεια της νεκροψίας-νεκροτομής, η οποία αναμένεται να γίνει την Μεγάλη Δευτέρα ή την Μεγάλη Τρίτη.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 24 Απριλίου 2021 09:46

Σχετικά Άρθρα

  • Ποδοσφαιρικά αστέρια στα Φιλιατρά
    Ποδοσφαιρικά αστέρια στα Φιλιατρά

    Ο Νίκος Λυμπερόπουλος είχε την σκεψη και έκανε την προταση. Οι Αντώνης Νικοπολίδης, Γιώργος Καραγκούνης, Μιχάλης Καψής, Κώστας Κατσουράνης, Σωτήρης Κυριάκος, Θανάσης Κωστούλας, Βασίλης Λάκης, Παντελής Καφές, Γιώργος Φωτάκης, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Κώστας Χαλκιάς και Σάκης Κατσούλης δε χρειάστηκαν δεύτερη κουβέντα για να πάνε στα Φιλιατρά (οι περισσοτεροι ξανά) και να συνδράμουν στον φιλανθρωπικό σκοπό ,ποδοσφαιρικού παιχνιδιου.

    Τα χιλιόμετρα δεν ήταν λίγα! Οι διοργανωτές ευχαρίστησαν όλους όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο αλλά και αυτούς που δεν μπόρεσαν αλλα στήριξαν την προσπαθεια. Η οικογένεια της Εράνης που ήταν αρωγός στην πρωτοβουλια, προπονητής, διοίκηση και παίκτες το απόλαυσαν.

    Ο Νίκος Φρουσος δεν φόρεσε αυτή τη φορά την αγωνιστική φανέλα αλλά ήταν κάτι παραπανω απο δίπλα στην διαδικασία. Ολοι υποσχέθηκαν ρεβανς. Μεγάλη συγκίνηση για τον Σωτήρη Λυμπερόπουλομε να να παιξει συμπαίκτης με τον βαφτισιμιό του Κωνσταντίνο Λυμπερόπουλο.

  • Υπόθεση Λυμπερόπουλου: Απροσδιόριστα τα αίτια θανάτου μετά τη νεκροτομή
    Υπόθεση Λυμπερόπουλου: Απροσδιόριστα τα αίτια θανάτου μετά τη νεκροτομή

    “Απροσδιόριστά” είναι τα αίτια θανάτου του 41χρονου Νίκου Λυμπερόπουλου, σύμφωνα με το δικηγόρο της οικογένειας κ. Αντωνιάδη, μετά τη νεκροψία που έγινε χθες στην Πάτρα. Ο δικηγόρος υποστηρίζει πως από τα ευρήματα προέκυψε πως δεν έγινε ποτέ η διασωλήνωση του 41χρονου στο Γ.Ν. Πύργου, επιρρίπτοντας εκ νέου ευθύνες προς το νοσοκομείο.

    “Το νοσοκομείο όχι απλώς είπε ψέματα τότε στην οικογένεια, αλλά επί ένα μήνα που έχω ανέβει στα κάγκελα καταγγέλλοντας ότι λίγη ώρα πριν την μεταφορά του Νίκου Λυμπερόπουλου στην Πάτρα ανακοινώθηκε στην οικογένεια ότι διασωληνώθηκε αιφνιδίως, ώστε ο Πύργος πίστευε ότι έτσι θα ματαιωνόταν η μεταφορά του, αλλά η Πάτρα είπε ότι θα τον δεχθεί και διασωληνωμένο, ώστε μετά από πάλι λίγη ώρα ανακοινώθηκε στην οικογένεια ότι πέθανε, αλλά στο ιατρικό πιστοποιητικό θανάτου βεβαιώθηκε ότι πέθανε 45 λεπτά αργότερα και επομένως κατά τον χρόνο της ανακοινώσεως του θανάτου ο Νικόλας ακόμα ζούσε, δεν έβγαλε ούτε μισή ανακοίνωση να διαψεύσει ότι έγινε διασωλήνωση ούτε πολλώ μάλλον να δώσει εξηγήσεις για την διαφορά στην ώρα θανάτου και για όλες εν γένει τις καταγγελίες της οικογένειας” είπε ο κ. Αντωνιάδης.

    Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης, τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας Λυμπερόπουλου, δήλωσε μετά την νεκροψία ότι η εικόνα της σορού δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση αιφνίδιο θάνατο.

    “Άλλη είναι προφανώς η αιτία που προκάλεσε τον θάνατο αυτό ώστε αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων για να ρίξουν σχετικό φως στα πραγματικά αίτια. Και λέω σχετικό φως γιατί υπάρχουν δύο δεδομένα που καθιστούν το αποτέλεσμα των τοξικολογικών προβληματικό” συμπλήρωσε ο δικηγόρος της οικογένειας λέγοντας πως λόγω της τεράστιας καθυστέρησης στη διενέργεια της νεκροψίας, αφού έπρεπε να περάσει ένας μήνας σχεδόν από τον θάνατο του Νικόλα μέχρι τελικά αυτή να πραγματοποιηθεί, κρίσιμα στοιχεία έχουν πλέον χαθεί.

    “Το βέβαιον είναι ότι ο Νικόλας δεν διασωληνώθηκε. Ενώ έτσι ανακοινώθηκε στην οικογένεια. Και ότι της ανακοινώθηκε και ο θάνατός του, όλα αυτά μέσα σε μία ώρα, ενώ ο Νικόλας ακόμα ζούσε.

    Εκτός από τις τοξικολογικές εξετάσεις αναμένουμε και τον πλήρη ιατρικό φάκελο. Γιατί και εδώ το νοσοκομείο έχει επιδείξει την ίδια ύποπτη συμπεριφορά. Ούτε τον μισό φάκελο δεν έχει παραδώσει στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου” ανέφερε ακόμα σε ανάρτησή του στο makeleio.gr ο κ. Αντωνιάδης.

  • Σήμερα η νεκροψία στη σορό του Νίκου Λυμπερόπουλου
    Σήμερα η νεκροψία στη σορό του Νίκου Λυμπερόπουλου

    Σήμερα αναμένεται να γίνει η νεκροψία - νεκροτομή στη σορό του Νίκου Λυμπερόπουλου, που άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο του Πύργου στις 30/3, ενώ είχε προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

    Η νεκροψία – νεκροτομή αναμένεται να γίνει παρουσία και του ιατροδικαστή Δημήτρη Γαλεντέρη, ο οποίος έχει οριστεί ως τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας του θανόντος.

    Η σορός του 41χρονου Πλοιάρχου του Εμπορικού Ναυτικού παρέμενε σε νεκροθάλαμο από τις 30 Μαρτίου.

    Η κηδεία του 41χρονου θα γινει αύριο Μ. Τρίτη στις 10 το πρωί στον Ι.Ν. Αγίων Πάντων στο Α’ Κοιμητήριο Πύργου σε αυστηρά οικογενειακό κύκλο.

  • Υπόθεση Ν. Λυμπερόπουλου: Αναβλήθηκε η συνεδρίαση του Συμβουλίου Εφετών Πατρών για την νεκροψία
    Υπόθεση Ν. Λυμπερόπουλου: Αναβλήθηκε η συνεδρίαση του Συμβουλίου Εφετών Πατρών για την νεκροψία

    Δεν έχει τέλος το δράμα που βιώνει το τελευταίο διάστημα η οικογένεια του άτυχου αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού Νίκου Λυμπερόπουλου, που έχασε την ζωή του από κορονοϊό στο νοσοκομείο του Πύργου.

    Ενώ η σορός του για 23η ημέρα παραμένει στο νεκροτομείο, οι ελπίδες της οικογένειας να ριχτεί φως στην υπόθεση του θανάτου του δικού της ανθρώπου αναβλήθηκαν και πάλι, μαζί με την προγραμματισμένη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εφετών Πατρών που έλαβε αναβολή για την Παρασκευή.

    Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας Νίκο Αντωνιάδη η προγραμματισμένη συνεδρίαση αναβλήθηκε σα να πρόκειται για μια κοινή ποινική διαδικασία και όχι για βούλευμα σε ένα τόσο σοβαρό θέμα που θα κρίνει αν θα διενεργηθεί νεκροψία στην σορό ενός ανθρώπου που για περισσότερο από τρεις εβδομάδες βρίσκεται άταφος.

  • Υπόθεση Λυμπερόπουλου: Οι νεότερες εξελίξεις για τη νεκροψία
    Υπόθεση Λυμπερόπουλου: Οι νεότερες εξελίξεις για τη νεκροψία

    Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του 41χρονου αξιωματικού του Πολεμικού ναυτικού Νίκου Λυμπερόπουλου, που έχασε τη ζωή του από κορονοϊό πριν από περίπου δύο εβδομάδες στο Νοσοκομείο του Πύργου.

    Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας Νίκο Αντωνιάδη, ο Εφέτης εισηγητής με εισήγησή του προς το Συμβούλιο Εφετών Πατρών, ζήτησε να γίνει η νεκροψία στην σορό του Νίκου Λυμπερόπουλου συμφωνώντας με την έφεση του Εισαγγελέα Εφετών, ο οποίος έκανε δεκτή την αίτηση της οικογένειας Λυμπερόπουλου την οποία όμως στη συνέχεια προσέβαλε με βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ηλείας.

    Από την πλευρά της, η οικογένεια του Νίκου Λυμπερόπουλου ζητά την άμεση έκδοση του βουλεύματος, ενώ με έγγραφό της προς την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου, έχει αιτηθεί την εικοσιτετράωρη αστυνομική φύλαξη της σορού, έως ότου διενεργηθεί η νεκροψία – νεκροτομή.

    Στην υπόθεση του Νίκου Λυμπερόπουλου αναφέρθηκε χθες κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο Πύργου και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κ. Γιαννάκος λέγοντας ότι "... θα ήθελα να κάνω μία έκκληση προς όλες τις αρμόδιες αρχές να βρεθεί μία λύση για ένα παλικάρι που έχασε τη ζωή του εδώ μέσα στο νοσοκομείο, από κορονοϊό, 41 ετών, το οποίο είναι 15 μέρες στον νεκροθάλαμο, γιατί δεν μπορεί να βρεθεί λύση να γίνει νεκροψία, προκειμένου να ταφεί με αξιοπρέπεια. Αυτά δείχνουν τριτοκοσμικές εικόνες και ένα σύστημα το οποίο δεν είναι καθόλου προετοιμασμένο".

  • Θάνατος Ν. Λυμπερόπουλου: Εξώδικη καταγγελία στις Εισαγγελικές Αρχές από την οικογένεια
    Θάνατος Ν. Λυμπερόπουλου: Εξώδικη καταγγελία στις Εισαγγελικές Αρχές από την οικογένεια

    Σήμερα πρόκειται να επιδοθεί η εξώδικη καταγγελία της οικογένειας του Νίκου Λυμπερόπουλου στις εισαγγελικές αρχές της Πάτρας και του Πύργου, αλλά και στον Άρειο Πάγο. Συγκεκριμένα θα κοινοποιηθεί στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας, τον Εισαγγελέα Εφετών Πατρών και στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

    Το κείμενο της καταγγελίας της οικογένειας του άτυχου αξιωματικού του εμπορικού ναυτικού το οποίο συνέταξε ο πληρεξούσιος δικηγόρος τους Νίκος Αντωνιάδης και σε αυτό περιγράφει όλα όσα αντιλήφθηκαν τα μέλη της οικογένειας του. Η οικογένεια σύμφωνα και με τα όσα αναφέρει το εξώδικο έχει υποβάλει μήνυση για ανθρωποκτονία κατ’ αρχήν από αμέλεια και επισημαίνει πως βάσει του ιατρικού πιστοποιητικού θανάτου, ο εκλιπών φέρεται να ήταν ζωντανός, όταν ανακοινώθηκε ο θάνατός του στην οικογένειά του

    Όπως αναφέρει το εξώδικο “… οι συνθήκες υπό τις οποίες νοσηλεύτηκε και απεβίωσε ο Νικόλαος Λυμπερόπουλος, και δικαιολογούν την απόφασή μας να καταθέσουμε την μήνυση στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου και να ζητήσουμε την διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής, εκτίθενται στο κείμενο της εγκλήσεώς μας, το στοιχείο δε εκείνο που, μεταξύ των άλλων, κυρίως επιβάλλει την διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής, είναι το γεγονός ότι ενώ είχε προγραμματιστεί η μεταφορά του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου την 30.3.2021, και ενώ ο θανών και τότε ακόμα νοσηλευόμενος Νικόλαος Λυμπερόπουλος είχε οξυγόνο στο 99, όπως αποδεικνύεται από οπτικό υλικό που ο ίδιος απέστειλε στην αδελφή του Ελένη Λυμπεροπούλου κατά τον κρίσιμο χρόνο, αίφνης ενημερώθηκα η 2η εξ ημών ότι γίνεται διασωλήνωσή του, εν συνεχεία δε, και ενώ αμφότερες μετέβημεν στο νοσοκομείο προκειμένου να επιμεληθούμε και να υπογράψουμε για την μεταφορά του στο Ρίο, αφού ο διευθυντής της αντίστοιχης εκεί κλινικής ζήτησε την μεταφορά του ακόμη και μετά την διασωλήνωσή του, μας γνωστοποιήθηκε ο αιφνίδιος θάνατός του, πλην όμως σύμφωνα με το ιατρικό πιστοποιητικό θανάτου που ελάβαμε την επομένη μέρα (Σχετικό υπ' αριθμ. 1), ο θάνατος επήλθε τρία περίπου τέταρτα της ώρας μετά την αναγγελία του σε μας !!!

    Επομένως, ο Νικόλαος Λυμπερόπουλος ήταν εν ζωή όταν μας ανακοινώθηκε ο θάνατός του !!!

    Η μεταφορά του όμως στο Ρίο είχε ήδη ματαιωθεί...

    Εν ολίγοις, μέσα σε πολύ λίγη ώρα, και ενώ ήταν έτοιμη η μεταφορά του Νικολάου Λυμπερόπουλου στο Ρίο, την οποία επιδιώξαμε και πετύχαμε ακριβώς λόγω των αθλίων και υπόπτων συνθηκών νοσηλείας του στον Πύργο, ο άνθρωπός μας διασωληνώθηκε και αμέσως σχεδόν μετά πέθανε. Ενώ μέχρι την τελευταία στιγμή όχι απλώς επικοινωνούσε με την οικογένειά του και επιβεβαίωνε την καλή σε γενικές γραμμές κατάσταση της υγείας του, αλλά έστελνε γραπτά μηνύματα και οπτικό υλικό που επιβεβαίωνε κατά τα άνω την καλή αυτή κατάσταση της υγείας του.

    Είναι δε γνωστές στην ιατρική κοινότητα, και όχι μόνον, οι προϋποθέσεις και τα επιστημονικά εκείνα δεδομένα που επιβάλλουν και μετά ταύτα νομιμοποιούν την διασωλήνωση, ως έσχατη ιατρική πράξη παροχής βοήθειας και διάσωσης ενός ασθενή. Το οξυγόνο είναι ένα εξ αυτών, μεταξύ άλλων, όπως όλως ενδεικτικά τα αέρια του αίματος. Το “99” όχι απλώς δεν δικαιολογεί την διασωλήνωση, ούτε μπορεί να γίνει η αποδεκτή η πτώση κατά 29 μονάδες μέσα σε ελάχιστα λεπτά (από 99 σε 70, όπως “ενημερωθήκαμε”), πολλώ μάλλον όταν η “πτώση” αυτή συμπίπτει χρονικά με την επικείμενη μεταφορά του σε άλλο νοσοκομείο, την οποία ο ίδιος και η οικογένειά του επεδίωξαν και πέτυχαν και με μεγάλη προσμονή ανέμεναν. Ούτε ο μέσα στα επόμενα λεπτά θάνατός του, ο οποίος παραπέμπει σε συνθήκες θανάτου από οξύ έμφραγμα ή εγκεφαλικό και σε καμία περίπτωση από αναπνευστικό ιό, όσο επικίνδυνο και αν η συνεργαζόμενη με την κυβέρνηση επιστημονική κοινότητα επιμένει να μας τον παρουσιάζει. Και πολλώ μάλλον, επαναλαμβάνουμε, όταν ο θάνατός του επήλθε τελικά μετά την αναγγελία του σε μας.

    Από την στιγμή όμως που κατατέθηκε η μήνυσή μας και διατάχθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής, άρχισε να γίνεται εμφανής η προσπάθεια των αρμοδίων ιατροδικαστικών και εισαγγελικών αρχών να εμποδίσουν την νεκροψία-νεκροτομή και να παρακωλύσουν το έργο της Δικαιοσύνης” αναφέρει το εξώδικο.

    Στη συνέχεια περιγράφει την επικοινωνία που υπήρξε με τις Ιατροδικαστικές Αρχές και τις εξηγήσεις που δόθηκαν και τον ορισμό τεχνικού συμβούλου αλλά και αρκετές λεπτομέρειες για να φτάσει στο αίτημα της άμεσης ανάκλησης, της ανακλήσεως τέλεσης νεκροψίας - νεκροτομής, εξηγώντας πως και σε άλλες περιπτώσεις έχει γίνει η διαδικασία παρά το περιστατικό covid19.

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο