Δευτέρα, 07 Ιουνίου 2021 07:41

Ηλεία: Χαμηλά στον εμβολιασμό η περιοχή που απειλήθηκε πρώτη από τον κορωνοϊό

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Έχουν περάσει σχεδόν 15 μήνες από το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού. Από τότε που η Ηλεία βρέθηκε στο προσκήνιο ως η πρώτη περιοχή με μαζικά κρούσματα και λίγο αργότερα με την θλιβερή πρωτιά του πρώτου νεκρού από τον covid19.

Παρά τα γεγονότα αυτά που στιγμάτισαν και τρόμαξαν τους κατοίκους του νομού, αλλά και τις μετέπειτα εξάρσεις κρουσμάτων και απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, δεν έχει υπάρξει το ίδιο ενδιαφέρον για τον εμβολιασμό.

Τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στην Ηλεία σχολίασε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στην πρόσφατη ενημέρωση της περασμένης Παρασκευής.

Ο νομός σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία του ΕΟΔΥ βρίσκεται στην 12 θέση από το τέλος πανελλαδικά με εμβολιασμένο με έστω μια δόση το 29.6% του πληθυσμού.

Στην Ηλεία έως και τις 5 Μαΐου έχουν γίνει 75163 εμβολιασμοί. Μια δόση του εμβολίου έχουν λάβει 47.575 πολίτες στο νομό, ενώ μόλις 28.727 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους για τον κορωνοϊό με τις δύο δόσεις.

xartis1

pinakas1

Το θετικό και παρήγορο είναι πως το ενδιαφέρον για τον εμβολιασμό αναθερμάνθηκε μετά το άνοιγμα και νεότερων ηλικιακών επιπέδων τη Μ. Εβδομάδα και από τις αρχές Μαΐου και οι πολίτες σε αυτές τις ηλικίες έκλεισαν άμεσα ραντεβού για εμβολιασμό ώστε να νιώσουν πιο γρήγορα "ελεύθεροι".

Ο σχεδιασμός παροχής κινήτρων για τους εμβολιασμένους πολίτες αν και θα προκαλέσει αντιδράσεις σε πολλούς, αρκετούς άλλους θα τους οδηγήσει σε κάποιο εμβολιαστικό κέντρο ώστε να ολοκληρώσουν τη διαδικασία.

pinakas2

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Ιουνίου 2021 00:24

Σχετικά Άρθρα

  • Γρίπη: Μετά τις 20 Οκτώβρη να εμβολιαστούν οι ευπαθείς ομάδες, λέει η Παγώνη - Πότε θα είναι σε έξαρση ο ιός
    Γρίπη: Μετά τις 20 Οκτώβρη να εμβολιαστούν οι ευπαθείς ομάδες, λέει η Παγώνη - Πότε θα είναι σε έξαρση ο ιός

    Η ίδια αναφέρθηκε και στον ιό «Μάρμπουργκ» που εντοπίστηκε στη Ρουάντα

    Μετά τις 20 Οκτωβρίου θα πρέπει να ξεκινήσουν τον εμβολιασμό τους για την γρίπη οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.
    «Ήδη έχουν ξεκινήσει οι ιώσεις. Θέλει προσοχή, ακόμα έχουμε ωραίο καιρό. Μετά τις 20 Οκτώβρη καλό είναι να ξεκινήσουν οι ομάδες υψηλού κινδύνου το εμβόλιο της γρίπης. Αυτοί ξεκινούν πρώτα και μετά οι υπόλοιποι. 15 ημέρες για αντισώματα. Δεκέμβρης, Γενάρης και Φλεβάρης είναι η γρίπη που θα έχουμε σε έξαρση, ανεξάρτητα αν αρχίσει από το τέλος Οκτώβρη. Και να την έχουμε αντιμετωπίζεται».
    Η ίδια αναφέρθηκε και στον ιό «Μάρμπουργκ» που εντοπίστηκε στη Ρουάντα.

    «Είναι σαν τον Έμπολα, ένας πολύ δύσκολος ιός, με αιμορραγικές διαθέσεις. Δεν είναι προς εμάς ακόμα. Μεταφέρεται με τις επιφάνειες, με τα υγρά, με το αίμα. Δεν ανησυχούμε για εμάς, είναι πάρα πολύ μακριά».

    Για το κρούσμα της πολιομυελίτιδας που εντοπίστηκε στη χώρα μας, αναφέρει:

    «Δε σημαίνει ότι πρέπει να μας πιάσει πανικός, είναι μέσα στο πρόγραμμά μας, αντιμετωπίζονται όλα».
    «Έχουμε κάνει πρόταση να χτιστεί ακόμα ένα Παίδων»

    Αναφερόμενη στην επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο νοσοκομείο Παίδων, «Αγία Σοφία», η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ λέει:

    «Τα νοσοκομεία Παίδων που έχουμε στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στην Αττική, χρειάζονται ενίσχυση παραπάνω, και σε προσωπικό αλλά και σαν κτιριακές υποδομές. Πρέπει να γίνονται ανακαινίσεις και εμείς έχουμε κάνει και πρόταση να χτιστεί ακόμα ένα Παίδων».

    Για το νοσοκομείο της Δράμας:

    «Το νοσοκομείο της Δράμας έχει πολλά προβλήματα, δεν έχουμε παθολόγους. Έχει μεγάλες ελλείψεις, δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα».
    Πηγή: Protothema.gr
  • Εποχιακή γρίπη: Ξεκινά ο εμβολιασμός – Με ιατρική συνταγή τα εμβόλια
    Εποχιακή γρίπη: Ξεκινά ο εμβολιασμός – Με ιατρική συνταγή τα εμβόλια

    Ξεκινάει η περίοδος του εμβολιασμού κατά της γρίπης, με τους πολίτες να μπορούν να βρουν εμβόλια στα φαρμακεία της χώρας.

    Υπενθυμίζεται ότι η περίοδος επικράτησης της γρίπης είναι κάθε χρόνο από Οκτώβριο έως Μάρτιο, επομένως είναι σημαντικό ο εμβολιασμός να γίνει έγκαιρα, ώστε να αποφευχθούν τυχόν επιπλοκές της νόσου.

    Όλα τα συμβατικά εμβόλια χορηγούνται χωρίς ιατρική συνταγή και μπορούν να πραγματοποιηθούν και στα φαρμακεία. Επιπλέον, η χώρα διαθέτει και φέτος όπως και πέρυσι, τα νέου τύπου ανοσοενισχυμένα εμβόλια κατά της γρίπης.

    Τα νέου τύπου εμβόλια χορηγούνται αποκλειστικά με ιατρική συνταγή και συνιστώνται από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού για συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού.

    Ο αντιγριπικός εμβολιασμός είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος προστασίας από τη γρίπη, καθώς προλαμβάνει σοβαρές επιπλοκές και συμβάλλει στη συνολική μείωση της διασποράς του ιού. Συνιστάται να διενεργείται στο διάστημα από τα μέσα Οκτωβρίου μέχρι το τέλος Νοεμβρίου με βάση τη συνήθη έναρξη της εποχικής έξαρσης της γρίπης στη χώρα μας. Σημειώνεται ότι ο αντιγριπικός εμβολιασμός είναι ασφαλής και αποτελεσματικός και μπορεί να συγχορηγηθεί με το εμβόλιο κατά του COVID-19, σε διαφορετικά ανατομικά σημεία.«Εμβολιαστείτε έγκαιρα και προστατεύστε εσάς και τους γύρω σας», αναφέρει σε μήνυμά του το υπουργείο Υγείας.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Αποκάλυψη Τζόνσον: Ετοίμαζε έφοδο με βάρκες στην Ολλανδία για να αρπάξει εμβόλια
    Αποκάλυψη Τζόνσον: Ετοίμαζε έφοδο με βάρκες στην Ολλανδία για να αρπάξει εμβόλια

    Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος δέχεται επικρίσεις για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε την πανδημία του κορωνοϊού, φαίνεται πως σκεφτόταν το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει μια «έφοδο με βάρκες» σε μια ολλανδική αποθήκη, προκειμένου να αρπάξει τα εμβόλια κατά του ιού.

    Ο Τζόνσον συζήτησε τα σχέδια αυτά με ανώτερους στρατιωτικούς αξιωματούχους τον Μάρτιο του 2021 κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της πανδημίας, σύμφωνα με ένα απόσπασμα από το επερχόμενο βιβλίο του, Unleashed, που δημοσιεύτηκε στην Daily Mail.

    Εκείνη την περίοδο επικρατούσε διαμάχη σχετικά με τις εξαγωγές του εμβολίου AstraZeneca και ο Τζόνσον πίστευε ότι η ΕΕ αντιμετώπιζε το Ηνωμένο Βασίλειο «με κακία», αναφέρει η Guardian, επικαλούμενη την Daily Mail.

    Ο Τζόνσον φέρεται να είχε ζητήσει από τους αρμόδιους να ερευνήσουν «εάν θα ήταν τεχνικά εφικτό να ξεκινήσει μια επιδρομή σε μια αποθήκη στο Λέιντεν, στην Ολλανδία, και να πάρει αυτό που ήταν νομικά δικό μας και που χρειαζόταν απεγνωσμένα το Ηνωμένο Βασίλειο».

    Ο αναπληρωτής αρχηγός του επιτελείου άμυνας, υποστράτηγος Νταγκ Τσάλμερς, είπε στον πρωθυπουργό ότι το σχέδιο είναι «σίγουρα εφικτό» και θα περιλαμβάνει τη χρήση φουσκωτών σκαφών για την πλοήγηση στα ολλανδικά κανάλια.

    Στη συνέχεια θα έφταναν στο στόχο τους και αφού εισέβαλαν στην αποθήκη και εξασφάλιζαν την ποσότητα εμβολίων που χρειάζονταν, θα διέφευγαν με ένα φορτηγό προς τα λιμάνια της Μάγχης, γράφει ο Τζόνσον.

    Ωστόσο, ο Τσάλμερς είπε στον Τζόνσον ότι θα ήταν δύσκολο να πραγματοποιηθεί η αποστολή χωρίς να εντοπιστεί, πράγμα που σημαίνει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο «θα πρέπει να εξηγήσει γιατί εισβάλουμε ουσιαστικά σε έναν μακροχρόνιο σύμμαχο του ΝΑΤΟ».

    «Φυσικά, ήξερα ότι είχε δίκιο και συμφωνούσα κρυφά με αυτό που όλοι σκέφτονταν, αλλά δεν ήθελαν να πουν φωναχτά: ότι το όλο ζήτημα ήταν παράλογο», κατέληξε ο Τζόνσον.

    Σε άλλο σημείο του βιβλίου, ο Τζόνσον αρνήθηκε ότι έφαγε τούρτα στο περίφημο πάρτι για τα 56α γενέθλιά του (Partygate) κατά τη διάρκεια του lockdown για τον Covid. Όπως ισχυρίστηκε, απλά βρισκόταν στο γραφείο του και κάποιοι συνεργάτες του, πήγαν να του ευχηθούν χρόνια πολλά και δεν υπήρχε καμία τούρτα.

    Πηγή: Cnn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ WILL OLIVER
  • Γάζα: Περισσότερα από 560.000 παιδιά έλαβαν την πρώτη δόση του εμβολίου κατά της πολιομυελίτιδας
    Γάζα: Περισσότερα από 560.000 παιδιά έλαβαν την πρώτη δόση του εμβολίου κατά της πολιομυελίτιδας

    Η πρώτη φάση της εκστρατείας εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδας στη Λωρίδα της Γάζας για την πρόληψη μιας επιδημίας στέφθηκε με «τεράστια επιτυχία», δήλωσε σήμερα Παρασκευή (13/9) ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Δρ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, γνωστοποιώντας πως πάνω από 560.000 παιδιά έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου.

    «Αυτό ήταν μια τεράστια επιτυχία εν μέσω της καθημερινής τραγικής πραγματικότητας που βιώνει η Λωρίδα της Γάζας. Αναλογιστείτε τί μπόρεσε να επιτευχθεί με μια κατάπαυση του πυρός!», ανέφερε ο δρ Τέντρος με ανάρτηση στο Χ, καθώς η πρώτη φάση της εκστρατείας ολοκληρώθηκε χθες Πέμπτη.

    Ένας δεύτερος κύκλος εμβολιασμού - μια απλή χορήγηση δια στόματος - είναι προγραμματισμένος να ξεκινήσιε σε περίπου τέσσερις εβδομάδες.

    Στις 23 Αυγούστου ο ΠΟΥ επιβεβαίωσε ότι τουλάχιστον ένα βρέφος παρέλυσε αφού προσβλήθηκε από πολιομυελίτιδα. Αυτό ήταν το πρώτο κρούσμα στη Λωρίδα της Γάζας εδώ και 25 χρόνια.

    Ισραήλ και Χαμάς συμφώνησαν σε ημερήσιες παύσεις των εχθροπραξιών για οκτώ ώρες σε περιοχές που έχουν οριστεί εκ των προτέρων, ώστε να επιτραπεί να υλοποιηθεί το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

    Ο ΠΟΥ ξεκίνησε την μεγάλης κλίμακας εκστρατεία την 1η Σεπτεμβρίου για να περιορίσει τον κίνδυνο επιδημίας.

    «Παύσεις των εχθροπραξιών για ανθρωπιστικούς λόγους» σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους κατέστησαν εφικτή την εκτέλεση της επιχείρησης σε τρία στάδια, στο κέντρο του παλαιστινιακού θύλακα, στο νότιο και τέλος στο βόρειο, όπου ολοκληρώθηκε εκεί χθες η πρώτη φάση.

    «Τρέφουμε θαυμασμό σε όλες τις ομάδες υγείας που πραγματοποίησαν αυτήν την περίπλοκη επιχείρηση», υπογράμμισε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, καθώς η επιχείρηση διεξήχθη σε μια περιοχή που έχει καταστραφεί από περισσότερους από 11 μήνες πολέμου και ενώ οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί και οι χερσαίες στρατιωτικές επιχειρήσεις συνεχίζονται.

    Ο δρ Τέντρος εξέφρασε επίσης την ευγνωμοσύνη του στις οικογένειες που ήρθαν μαζικά για να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

    Πηγή: Cnn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ MOHAMMED SABER
  • Συνεχίζεται ο εμβολιασμός κατά της πολιομυελίτιδας στη Γάζα - 48 Παλαιστίνιοι νεκροί σήμερα
    Συνεχίζεται ο εμβολιασμός κατά της πολιομυελίτιδας στη Γάζα - 48 Παλαιστίνιοι νεκροί σήμερα

    Ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν τουλάχιστον 48 Παλαιστίνιους τις τελευταίες 24 ώρες στη Λωρίδα της Γάζας καθώς συνεχίζουν τον πόλεμο εναντίον μαχητών υπό την ηγεσία της Χαμάς, όπως δήλωσαν σήμερα Δευτέρα (2/9) Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι, ενώ υγειονομικοί πραγματοποίησαν για δεύτερη ημέρα εμβολιασμούς κατά της πολιομυελίτιδας σε παιδιά στον θύλακα.

    Αξιωματούχοι των Παλαιστινίων και των Ηνωμένων Εθνών δήλωσαν πως περισσότερα από 80.000 παιδιά εμβολιάστηκαν στις κεντρικές περιοχές της Γάζας χθες, Κυριακή, κατά την πρώτη ημέρα της εμβολιαστικής εκστρατείας.

    Η Χαμάς και το Ισραήλ συμφώνησαν σε σύντομες παύσεις των εχθροπραξιών ώστε η εκστρατεία για τον εμβολιασμό περίπου 640.000 παιδιών να μπορέσει να προχωρήσει. Δεν έχουν αναφερθεί παραβιάσεις κοντά σε εγκαταστάσεις εμβολιασμού.

    Επτά Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε δύο ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στην πόλη της Γάζας, δήλωσαν σήμερα Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι, ενώ δύο αεροπορικά πλήγματα σκότωσαν άλλους έξι στην Μπουρέιτζ και τη Νουσέιρατ, δύο από τους ιστορικούς προσφυγικούς καταυλισμούς της Λωρίδας της Γάζας.

    Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο από τον ισραηλινό στρατό.

    Οι ένοπλοι βραχίονες της Χαμάς και του Ισλαμικού Τζιχάντ ανέφεραν πως μαχητές αντιπαρατέθηκαν με ισραηλινές δυνάμεις στον βορρά, στον νότο και σε ορισμένες κεντρικές περιοχές της Γάζας με αντιαρματικές ρουκέτες και όλμους.

    Η UNRWA, η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες, επανέλαβε σήμερα την έκκλησή της για άμεση κατάπαυση του πυρός η οποία θα βοηθήσει να διασφαλιστεί η επιτυχία και η ασφάλεια της εμβολιαστικής εκστρατείας κατά της πολιομυελίτιδας.

    «Μόνο την 1η μέρα, οι ομάδες & οι εταίροι της @UNRWA έφθασαν σε περίπου 87.000 παιδιά, σύμφωνα με τον Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Συνεχίζονται οι προσπάθειες να παρασχεθεί στα παιδιά αυτό το βασικό εμβόλιο, αλλά αυτό που χρειάζονται περισσότερο είναι #CeasefireNow» (Εκεχειρία τώρα), ανέφερε στην πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης Χ.

    Το Ισραήλ και η Χαμάς συνέχισαν να αλληλοκατηγορούνται για την αποτυχία επίτευξης κατάπαυσης του πυρός, που θα θέσει τέλος στον πόλεμο, και θα οδηγήσει στην ανταλλαγή Ισραηλινών και ξένων ομήρων που κρατούνται στη Γάζα με πολλούς Παλαιστίνιους που κρατούνται σε ισραηλινές φυλακές.

    Μείωση στο καθημερινό πρόγραμμα εμβολιασμών κατά της πολιομελίτιδας

    Οι γονείς εξακολούθησαν σήμερα να φέρνουν τα παιδιά τους για να εμβολιαστούν σε ιατρικές εγκαταστάσεις. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας λέει πως μια μείωση στο καθημερινό πρόγραμμα εμβολιασμών στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη, περιλαμβανομένης της Γάζας, συνέβαλε στην επανεμφάνιση της πολιομυελίτιδας στην περιοχή.

    Η πολιομυελίτιδα οφείλεται σε έναν πολύ μεταδοτικό ιό που μπορεί να προκαλέσει παράλυση και θάνατο στα νήπια, με εκείνα κάτω των δύο ετών να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο.

    Ο ΠΟΥ επιβεβαίωσε τον περασμένο μήνα ότι ένα μωρό παρέλυσε εν μέρει λόγω του τύπου 2 του ιού της πολιομυελίτιδας, το πρώτο τέτοιο περιστατικό στην περιοχή τα τελευταία 25 χρόνια.

    Παλαιστίνιοι λένε πως ένας κρίσιμος λόγος για την επανεμφάνιση της πολιομυελίτιδας είναι η κατάρρευση του υγειονομικού συστήματος και η καταστροφή των περισσότερων νοσοκομείων στη Λωρίδα τηςΓάζας. Το Ισραήλ κατηγορεί τη Χαμάς ότι χρησιμοποιεί τα νοσοκομεία για στρατιωτικούς σκοπούς, κάτι που αρνείται η ισλαμιστική οργάνωση.

    Πηγή: Cnn.gr- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ MOHAMMED SABER
  • Το ρινικό εμβόλιο σταματά τη μετάδοση του κορωνοϊού - Ελπίδες για περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου
    Το ρινικό εμβόλιο σταματά τη μετάδοση του κορωνοϊού - Ελπίδες για περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου

    Ελπίδες ότι τα ρινικά εμβόλια νέας γενιάς για τον Covid-19 θα περιορίσουν την εξάπλωση των των αναπνευστικών λοιμώξεων αποτρέποντας τη μετάδοσή τους, εκφράζουν ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον στο Σεντ Λούις.

    Τα εμβόλια νέας γενιάς για τον Covid-19 που στοχεύουν στα σημεία εισόδου του ιού, δηλαδή τη μύτη και το στόμα, μπορεί να κάνουν αυτό που τα παραδοσιακά εμβόλια δεν μπορούν: Να περιορίσουν την εξάπλωση των αναπνευστικών λοιμώξεων αποτρέποντας τη μετάδοσή τους.

    Αυτό διαπίστωσε μια νέα μελέτη από ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον στο Σεντ Λούις, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Science Advances». Χρησιμοποιώντας ένα ρινικό εμβόλιο, το οποίο έχει εγκριθεί για χρήση στην Ινδία και αναπτύσσεται περαιτέρω στις ΗΠΑ, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα εμβολιασμένα χάμστερ που εμφάνισαν λοιμώξεις, είχαν επίπεδα του ιού στους αεραγωγούς 100 έως 100.000 φορές χαμηλότερα από εκείνα που είχαν λάβει το ενέσιμο εμβόλιο ή δεν είχαν εμβολιαστεί.

    Επίσης, διαπίστωσαν ότι τα χάμστερ που είχαν λάβει το ρινικό εμβόλιο δεν μετέδωσαν τον ιό σε άλλα σπάζοντας τον κύκλο της μετάδοσης. Αντίθετα, ένα εγκεκριμένο εμβόλιο που χορηγείται με ένεση, απέτυχε να αποτρέψει την εξάπλωση του ιού.

    Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι τα εμβόλια βλεννογόνου, που ψεκάζονται στη μύτη ή εισπνέονται από το στόμα, μπορεί να είναι το κλειδί για τον έλεγχο των αναπνευστικών λοιμώξεων, όπως η γρίπη και ο Covid-19 που συνεχίζουν να μεταδίδονται και να προκαλούν νόσηση και θάνατο. «Για να αποτρέψεις τη μετάδοση, πρέπει να κρατήσεις την ποσότητα του ιού στους ανώτερους αεραγωγούς σε χαμηλά επίπεδα», δηλώνει ο επικεφαλής συγγραφέας, Τζέικο Μπουν, καθηγητής Ιατρικής, Μοριακής Μικροβιολογίας, Παθολογίας και Ανοσολογίας. «Όσο λιγότερος είναι ο ιός που υπάρχει εκεί εξαρχής, τόσο μικρότερη είναι η πιθανότητα να μολύνεις κάποιον άλλον αν βήξεις ή φτερνιστείς ή ακόμα και αν απλώς αναπνεύσεις πάνω του. Αυτή η μελέτη δείχνει ότι τα εμβόλια του βλεννογόνου είναι ανώτερα από τα ενέσιμα εμβόλια όσον αφορά στον περιορισμό του πολλαπλασιασμού του ιού στους ανώτερους αεραγωγούς και την πρόληψη της εξάπλωσης στο επόμενο άτομο. Σε μια κατάσταση επιδημίας ή πανδημίας, αυτό είναι το είδος εμβολίου που θα θέλαμε», προσθέτει ο ίδιος.

    Σημειώνεται ότι μια ομάδα ερευνητών στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, μεταξύ των οποίων και ο Μπουν, εργάζεται για την ανάπτυξη ρινικού εμβολίου για τη γρίπη των πτηνών.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Εμβολιασμοί σε παιδιά  Ρομά Δήμου Πύργου
    Εμβολιασμοί σε παιδιά  Ρομά Δήμου Πύργου

    Ο Δήμος Πύργου , μέσω του διευρυμένου Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την 6η ΔΥ.Πε., την Παιδιατρική Κλινική «Μητέρα» και το Κέντρο Υγείας Πύργου , στο πλαίσιο του προγράμματος «Υγεία για Όλους», πραγματοποίησε την Τρίτη 23 Ιουλίου 2024, Παιδιατρική κλινική εξέταση – Εμβολιασμούς παιδιών Ρομά σε καταυλισμούς του Δήμου Πύργου.

    Με τον έλεγχο των ατομικών βιβλιαρίων, την κλινική παιδιατρική εξέταση και τον εμβολιασμό 41 παιδιών, ωφελουμένων του Παραρτήματος Ρομά του Δ. Πύργου, συνεχίζεται η εκστρατεία εμβολιασμού κατά του Πνευμονιόκοκκου, Ιλαράς, Ερυθράς, Παρωτίτιδας, Ηπατίτιδας Β’, Μηνιγγιτιδόκοκκου, Διφθερίτιδας, Τετάνου, Κοκκύτη και Πολιομυελίτιδας, σύμφωνα με το Υγειονομικό Πρωτόκολλο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, με την υποστήριξη της νοσηλεύτριας του Κέντρου Κοινότητας με παράρτημα Ρομά Δήμου Πύργου, κας Γεωργίας Παπαδοπούλου και της Επισκέπτριας του Κέντρου Υγείας Πύργου, κας Αθηνάς Αρβανιτάκη .

    Στους καταυλισμούς βρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας & Υγείας Τζουανόπουλος Δημήτριος, ο οποίος τόνισε τη σημασία της δράσης, αναφέροντας συγκεκριμένα ότι «επιχειρείται η ενίσχυση της εμβολιαστικής κάλυψης των παιδιών Ρομά και η θωράκισή τους από ασθένειες που δύνανται να προληφθούν. Συνεχίζουμε την προσπάθεια, ώστε ο εμβολιασμός να είναι εύκολα προσβάσιμος σε όλες τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, καθώς τα εμβόλια σώζουν πραγματικά ζωές και συμβάλλουν στη θωράκιση της δημόσιας υγείας.

    dimos pirg emvol roma ioul 2

    Ευχαριστούμε θερμά όλους τους φορείς που συνεργάστηκαν για την πραγματοποίηση της δράσης του εμβολιασμού των παιδιών, όπως και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πύργου, το οποίο μας παρείχε αυτοκίνητο με οδηγό, συμβάλλοντας και αυτό με την σειρά του στην υλοποίηση της δράσης ».

    Οι εμβολιασμοί πραγματοποιήθηκαν στην κινητή μονάδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σε τρεις καταυλισμούς της περιοχής και συγκεκριμένα στην Αγγινάρα, στο Πράσινο και στο Λαμπέτι . Οι δράσεις ενημέρωσης και προληπτικού ελέγχου θα συνεχιστούν και σε άλλους καταυλισμούς του Δήμου Πύργου.

    Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά χρηματοδοτείται από το «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτική Ελλάδα» 2021-2027.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Νέα δράση εμβολιασμού και παιδιατρικής εξέτασης παιδιών Ρομά της συνοικίας Παπακαυκά από το Δήμο Ήλιδας
    Νέα δράση εμβολιασμού και παιδιατρικής εξέτασης παιδιών Ρομά της συνοικίας Παπακαυκά από το Δήμο Ήλιδας

    Στο πλαίσιο του προγράμματος ''Υγεία για Όλους”

    Μία ακόμα δράση εμβολιασμού και παιδιατρικής εξέτασης παιδιών Ρομά που διαμένουν στη Συνοικία Παπακαυκά της Αμαλιάδας, πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Κοινότητας με παράρτημα Ρομά του Δήμου Ήλιδας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Υγεία για Όλους» και με την αρωγή του Νοσοκομείου Αμαλιάδας.

    Πρόκειται για πρωτοβουλία που έχει ως κύριο στόχο την προάσπιση και την προαγωγή της υγείας ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, μέσω της ανάπτυξης ενός δικτύου υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας.

    Εκτός του Δήμου Ήλιδας, στην δράση συνέβαλε και η 6η Υγειονομική Περιφέρεια μέσω του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, αλλά και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος μέσω του προγράμματος «Υγείας για Όλους».

    ilida emv roma papauk 2

    Κατά την δράση, εξετάστηκαν συνολικά 24 παιδιά Ρομά της συνοικίας Παπακαυκά, εκ των οποίων τα 18 προχώρησαν σε εμβολιασμούς και τα υπόλοιπα 6 σε προληπτική εξέταση.

    Κατά τη διάρκεια του εμβολιασμού, ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ηλίας Ευσταθόπουλος και ο αντιδήμαρχος προγραμματισμού κ. Μάκης Παπαγιαννόπουλος είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με την επικεφαλής του προγράμματος «Υγεία Για Όλους» κα Ελένη Σωτηροπούλου, όπου αναφέρθηκαν και στο ενδεχόμενο διεύρυνσης της συνεργασίας τους και σε άλλους τομείς.

    Στο κλιμάκιο της παιδιατρικής εξέτασης και του εμβολιασμού συμμετείχαν: η Δντρια Παιδιατρικής του Παίδων Πεντέλης κα Σταυρούλα Κωσταρίδου - Νικολοπούλου, οι επισκέπτριες υγείας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κα Αθανασία Γάλλιου και κα Νίκη Αργυρού, η διαμεσολαβήτρια του Κέντρου Κοινότητας με παράρτημα Ρομά, κα Ελένη Διαμάντη, η κοινωνική λειτουργός του Δήμου Ήλιδας κα Νίκη Κότσιφα και η διοικητική υπάλληλος κα Χαρά Στασινού.

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο