Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021 16:52

Κυπαρισσία: Παραδόθηκε στις ολλανδικές Αρχές ο Ρουμάνος πρώην σύντροφος της 42χρονης

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Οδηγήθηκε στις εισαγγελικές Αρχές του Αϊντχόφεν - Σε διαρκή επικοινωνία βρίσκονται οι ελληνικές διωκτικές αρχές τόσο με την ολλανδική αστυνομία όσο και με τη Europol - Αναμένεται να κινηθούν οι διαδικασίες για την έκδοσή του στην Ελλάδα

Ένα θρίλερ βρισκόταν σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες με πρωταγωνιστή τον 39χρονο Ρουμάνο σε βάρος του οποίου εκκρεμεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της 42χρονης συντρόφου του, Μόνικας Γκιους, η οποία βρέθηκε «τσιμεντωμένη» στο σπίτι που έμεναν στην Κυπαρισσία.

Ο Ρουμάνος φέρεται να επικοινωνήσε σήμερα το πρωί με τον συνήγορό του, ο οποίος τον έπεισε να παραδοθεί στις ολλανδικές Αρχές. Ο ίδιος απάντησε πως θα πήγαινε τη νυν σύντροφό του στο αεροδρόμιο του Αϊντχόφεν, προκειμένου να αναχωρήσει για Βουκουρέστι και στη συνέχεια θε έθετε εαυτόν στη διάθεση των αστυνομικών αρχών.

Ωστόσο, αρχικά δεν υπήρχε καμία καταγραφή στο διεθνές σύστημα SIRENE, που ενημερώνει σε real time για τις παραδόσεις ατόμων σε βάρος των οποίων εκκρεμούν διεθνή εντάλματα, με συνέπεια οι ελληνικές διωκτικές αρχές να έχουν επικοινωνήσει τόσο με τους Ολλανδούς συναδέλφους τους, όσο και με τη Europol, ζητώντας να τους κρατούν σε διαρκή ενημέρωση για το θέμα.

Ωστόσο λίγο μετά επιβεβαιώθηκε πως ο Ρουμάνος παραδόθηκε όπως είχε πει στον συνήγορό του στην ολλανδική Αστυνομία η οποία και τον οδήγησε ενώπιον του εισαγγελέα της πόλης του Αϊντχόφεν. Αυτός και θα επιληφθεί έτσι ώστε να εκτελεστεί το διεθνές ένταλμα σύλληψης που υπάρχει σε βάρος του Ρουμάνου και έτσι να εκδοθεί αυτός στην Ελλάδα.

Δικηγόρος 39χρονου: Έχει ήδη παραδοθεί

Ο δικηγόρος του 39χρονου κατηγορούμενου, Βασίλης Νουλέζας, μίλησε νωρίτερα σε εκπομπή του Alpha και αποκάλυψε πως ο εντολέας του έχει ήδη παραδοθεί στις Αρχές στο αεροδρόμιο του Αϊντχόφεν.
Πηγή: Protothema.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021 17:39

Σχετικά Άρθρα

  • Κυπαρισσία: Επιχείρηση Ηλείων αστυνομικών για όπλα σε σπίτι 45χρονου
    Κυπαρισσία: Επιχείρηση Ηλείων αστυνομικών για όπλα σε σπίτι 45χρονου

    Αναζητείται ο δράστης

    Σε χωριό της Κυπαρισσίας έφτασαν αστυνομικοί από την Ηλεία κατόπιν πληροφοριών που είχαν για κατοχή όπλων από 45χρονο.

    Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας με τη συνδρομή αστυνομικών της Ειδικής Ομάδας Ελέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, μετέβησαν στο σπίτι του δράστη για έρευνα. Οι αστυνομικοί έψαξαν και βρήκαν μέσα στη μονάδα ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή, ένα πιστόλι με γεμιστήρα με 13 σφαίρες, μια θήκη πιστολιού και μια σιδερογροθιά.

    Ο δράστης που έχει ταυτοποιηθεί από την πρώτη στιγμή, αναζητείται και σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων.

  • Μεσσηνία: Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ κατέγραψε ζημιές σε ελαιώνες της Κυπαρισσίας
    Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ κατέγραψε ζημιές σε ελαιώνες της Κυπαρισσίας

    Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ βρέθηκε χθες το πρωί στους ελαιώνες της Δ.Ε. Κυπαρισσίας και διαπίστωσε τα πολύ μεγάλα προβλήματα και τις ζημιές που έχει προκαλέσει στην ελαιοκαλλιέργεια η παρατεταμένη ανομβρία.

    Συνοδευόμενοι από προέδρους τοπικών κοινοτήτων και παραγωγούς οι υπεύθυνοι βρέθηκαν στους ελαιώνες της Κυπαρισσίας αλλά και των υπόλοιπων δημοτικών κοινοτήτων. Ωστόσο αυτό που ανέφεραν είναι ότι θα κάνουν την εισήγησή τους στην υπηρεσία τους και αυτή με τη σειρά της στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

    Σχετικά με την επίσκεψη του κλιμακίου στην περιοχή η πρόεδρος της Δ.Κ. Κυπαρισσίας Μαρίκα Καραμπά αναφέρει: «Ο ΕΛΓΑ ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα των προέδρων των κοινοτήτων της Δ.Ε. Κυπαρισσίας για αποστολή κλιμακίου γεωπόνων για την καταγραφή των ζημιών στην ελαιοπαραγωγή λόγω ξηρασίας και ανομβρίας.

    Εκπρόσωποι του επισκέφτηκαν τους ελαιώνες της περιοχής μας και διαπίστωσαν την εκτεταμένη ζημιά που έχει υποστεί η ελαιοπαραγωγή. Θεωρούμε ότι αυτό αποτελεί το θεμέλιο για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος των αγροτών μας για αποζημιώσεις! Ο αγώνας μας συνεχίζεται…».

    Πηγή: Εleftheriaonline.grΕleftheriaonline.gr

  • Μεσσηνία: Συμπλοκή νεαρών στο λιμάνι Κυπαρισσίας - Δύο τραυματίες
    Μεσσηνία: Συμπλοκή νεαρών στο λιμάνι Κυπαρισσίας - Δύο τραυματίες

    Συμπλοκή μεταξύ νεαρών ατόμων με δύο ελαφρά τραυματίες σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο λιμάνι της Κυπαρισσίας.

    Το συμβάν έγινε λίγο μετά τις 11 το βράδυ, όταν νεαροί ηλικίας 19-20 ετών ελληνικής, αλβανικής και πακιστανικής καταγωγής ήρθαν στα χέρια.

    Αποτέλεσμα της συμπλοκής ήταν να καταλήξουν στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας ένας Έλληνας και ένας Πακιστανός, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και πήραν εξιτήριο. Επίσης συνελήφθη ένα άτομο πακιστανικής καταγωγής. Προανάκριση για το συμβάν διενεργείται από το Λιμενικό Τμήμα Κυπαρισσίας.

    Πηγή: Εleftheriaonline.gr

  • Μεσσηνία: Σεισμός 3,4 ρίχτερ στον κόλπο της Κυπαρισσίας
    Μεσσηνία: Σεισμός 3,4 ρίχτερ στον κόλπο της Κυπαρισσίας

    Το εστιακό βάθος του εν λόγω σεισμού στον κόλπο της Κυπαρισσίας υπολογίστηκε σε 25,7 χιλιόμετρα.

    Ένας σεισμός μεγέθους 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε, τη Δευτέρα (16/9), στον κόλπο της Κυπαρισσίας.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός καταγράφηκε στις 15:28, με το επίκεντρο να εντοπίζεται 21 χιλιόμετρα δυτικά - βορειοδυτικά των Φιλιατρών Μεσσηνίας, δηλαδή στον κόλπο της Κυπαρισσίας.

    Ακόμα, το εστιακό βάθος του εν λόγω σεισμού στον κόλπο της Κυπαρισσίας υπολογίστηκε σε 25,7 χιλιόμετρα.

    Σεισμός στον κόλπο της Κυπαρισσίας καταγράφηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, 16 Σεπτεμβρίου 2024

    Πηγή: iEidiseis.gr

  • Το έγκλημα που συγκλόνισε τα Τρίκαλα: Σκότωσε σύζυγο, μητέρα, πατέρα και άλλους 5 συγγενείς - Γλίτωσαν μόνο τα παιδιά του
    Το έγκλημα που συγκλόνισε τα Τρίκαλα: Σκότωσε σύζυγο, μητέρα, πατέρα και άλλους 5 συγγενείς - Γλίτωσαν μόνο τα παιδιά του

    Ήταν 28 Ιουνίου 1991, όταν ο 48χρονος Σπύρος Σταρίδας πήρε την κυνηγετική του καραμπίνα και βγήκε σε μία «περιπολία θανάτου» στο Παλαιομονάστηρο Τρικάλων

    Ένα από τα πιο πολύνεκρα φονικά όλων των εποχών στη χώρα μας και μία υπόθεση που συγκλόνισε την Ελλάδα με τις ανατριχιαστικές της λεπτομέρειες, αλλά και την ασύλληπτη απάθεια του φονιά που πήρε άδικα τις ζωές οκτώ ανθρώπων και μαζί και τη δική του. Οι πολλαπλές ανθρωποκτονίες στο Παλαιομονάστηρο Τρικάλων τάραξαν την ελληνική κοινωνία και για μία ακόμα φορά έφεραν στην επιφάνεια την ψυχοπαθολογία του δράστη ενός τέτοιου εγκλήματος, αλλά και το νομικό καθεστώς που επιτρέπει την οπλοφορία σε ανθρώπους που έχουν εκδηλωμένα ψυχικά νοσήματα.

    Πρόκειται για ένα από τα εγκλήματα που παρουσιάζονται στο βιβλίο «100 εγκλήματα στην Ελλάδα» που έχει κυκλοφορήσει μαζί με το ΘΕΜΑ της Κυριακής.

    Το περιστατικό έγινε στις 28 Ιουνίου του 1991, όταν ο 48χρονος Σπύρος Σταρίδας πήρε την κυνηγετική του καραμπίνα Σμίθ-Γουέσον και βγήκε σε μία «περιπολία θανάτου» στο μέχρι τότε ήσυχο χωριό, λίγο έξω από την Πύλη Τρικάλων. Στην πορεία του σκότωνε όποιον συναντούσε. Διαδοχικά από τα πυρά του χτυπήθηκαν ο πατέρας του Αθανάσιος Σταρίδας 67 ετών, η μητέρα του Δήμητρα Σταρίδα 66 ετών, ο παππούς του Κωνσταντίνος Σταρίδας 88 ετών, η γιαγιά του Λαμπρινή Σταρίδα 87 ετών, η σύζυγός του Σταμούλω Σταρίδα 44 ετών, η θεία του Στυλιανή Ζιάγκα 57 ετών, ο θείος του Παναγιώτης Ζιάγκας 67 ετών και ο γείτονάς του Ηλίας Κουσκουρής 68 ετών. Σε όλο αυτό το δολοφονικό αμόκ, υπήρξε μία τραγική στιγμή, την οποία ανέφεραν ως μαρτυρία οι εφημερίδες της εποχής. Έχοντας ξεκινήσει τη «βόλτα θανάτου» με τους γονείς του, ο Σταρίδας μπήκε στο σπίτι του όπου βρίσκονταν τα δύο μικρά παιδιά του, 10 και 12 ετών. Τα παιδάκια τον ικεύτευαν με σπαρακτικές φωνές «Μην μας σκοτώνεις και εμάς πατέρα», κάτι που, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, έκανε τον δράστη να σταματήσει για λίγη ώρα και να δείχνει ότι επανέρχεται στα συγκαλά του. Όμως προσπέρασε τα παιδιά, ευτυχώς χωρίς να τα πειράξει, και συνέχισε το μακελειό, σκοτώνοντας και τους υπόλοιπους.

    Έχοντας ήδη πυροβολήσει τους γονείς του, βγήκε στον δρόμο με την καραμπίνα και τους πρώτους που συνάντησε ήταν ο θείος και η θεία του, οι οποίοι προσπάθησαν να τον ηρεμήσουν και να τον κάνουν να σταματήσει. Όμως ο Σταρίδας βρισκόταν χαμένος στον δικό του κόσμο και σηκώνοντας την καραμπίνα πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα το ζευγάρι. Σειρά είχε ο γείτονάς του, ο Ηλίας Κουσκουρής, ο οποίος βρισκόταν στην αυλή του και προσπάθησε και αυτός να τον πείσει να αφήσει την καραμπίνα. Μάταια όμως, καθώς ο Σταρίδας τον πυροβόλησε και αυτόν και τον σκότωσε στην είσοδο του σπιτιού του. Σειρά είχε η γυναίκα του δράστη, η οποία είχε καταφύγει στο σπίτι του κουμπάρου τους για να τηλεφωνήσει στην Αστυνομία. Όμως ο Σταρίδας αντιλήφθηκε ότι βρισκόταν εκεί, έφτασε εκτός εαυτού και στην αυλή του σπιτιού πυροβόλησε και τη γυναίκα του. Μετά από αυτό, στήριξε την καραμπίνα στο έδαφος και αυτοπυροβολήθηκε, βάζοντας τέλος στη ζωή του, έχοντας ρίξει συνολικά 15 φυσίγγια.

    Όλα όσα εκτυλίχθηκαν τις επόμενες ώρες και ημέρες στο χωριό θύμιζαν σκηνές αρχαίας τραγωδίας. Ενώ και οι δημοσιογράφοι που είχαν φτάσει εκεί μετέδιδαν αφηγήσεις και έστελναν φωτογραφίες που προκάλεσαν μεγάλη αίσθηση σε όλη την Ελλάδα για ένα ανήκουστο φονικό. Η εικόνα με τα οκτώ φέρετρα (μεταξύ αυτών και του δράστη, όχι όμως της μητέρας του που πέθανε μία μέρα μετά) ήταν συγκλονιστική, ενώ οι σπαρακτικές φωνές σε κάθε γωνιά του χωριού δημιουργούσαν ένα απόκοσμο σκηνικό. Οι νεκροί συγγενείς (μαζί και ο δράστης) τάφηκαν σε ομαδικό τάφο, ενώ χωριστός τάφος υπήρξε για τον γείτονα. Σε ξεχωριστό τάφο επίσης έγινε και η ταφή της μητέρας μία ημέρα μετά.

    Η υπόθεση του Παλαιομονάστηρου συγκλόνισε την ελληνική κοινή γνώμη, όχι μόνο για το πλήθος των δολοφονημένων ανθρώπων αλλά και για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε. Το ενδιαφέρον στράφηκε αμέσως στο προφίλ του δράστη, για τον οποίον οι ρεπόρτερ της εποχής αποκάλυψαν ότι έπασχε από σοβαρή ψυχική ασθένεια και μάλιστα είχε νοσηλευτεί. Τον τελευταίο καιρό πριν από το έγκλημα είχε πάψει να παίρνει τη φαρμακευτική αγωγή του και παράλληλα είχε ξεκινήσει να πίνει πολύ. Μία χαρακτηριστική λεπτομέρεια που γράφτηκε στις εφημερίδες της εποχής ήταν ότι λίγες ώρες πριν από το μακελειό είχε ζητήσει από τη γυναίκα του να του ετοιμάσει το καλό παντελόνι και το πουκάμισο με τα αστέρια γιατί εκείνο το βράδυ θα σκοτωνόταν.

    Της είχε ζητήσει επίσης να πάρει τα παιδιά και να φύγουν. Οι συγγενείς του είχαν μπει σε υποψίες ότι κάτι ετοίμαζε, όμως κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί την έκταση του κακού< υπηρεσίες ιστορικό ψυχικών παθήσεων να μπορούν να βγάζουν άδεια οπλοφορίας (το όπλο του το είχε κάνει δώρο μία εξαδέλφη του από τον Καναδά). Η υπόθεση οδήγησε σε ευρύτερη συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα και ευαισθητοποίησε τις αρμόδιες αρχές σχετικά με την ευκολία με την οποία δίνεται μία κυνηγετική άδεια σε άτομα που πάσχουν από ψυχικές νόσους.

    Πηγή: protothema.gr

  • Κατρίνης: Από το Αθηνοκεντρικό Κράτος σε ένα νέο μοντέλο Περιφερειακής Ανάπτυξης
    Κατρίνης: Από το Αθηνοκεντρικό Κράτος σε ένα νέο μοντέλο Περιφερειακής Ανάπτυξης

    Μέσα από μια ανοιχτή διαδικασία διαλόγου με τους πολίτες στην Κυπαρισσία, ο Μιχάλης Κατρίνης έστειλε το μήνυμα της επιστροφής της αξιοπιστίας στην πολιτική αλλά και τη μετάβαση από ένα Αθηνοκεντρικό Κράτος σε ένα μοντέλο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

    Ο κ. Κατρίνης, μιλώντας με τους πολίτες της Κυπαρισσίας, επισήμανε ότι το έλλειμμα αξιοπιστίας της κυβέρνησης καταδεικνύεται με τον τρόπο που αντιμετωπίζει ένα από τα μεγαλύτερα και αναγκαία έργα υποδομής για την περιοχή, όπως είναι η κατασκευή του οδικού άξονα Πύργου-Καλό Νερό-Τσακώνα.

    Ανέφερε ότι η κυβέρνηση μοίρασε υποσχέσεις λίγο πριν τις εκλογές, έκανε και μία σύσκεψη ‘’για τα μάτια του κόσμου’’ και έκτοτε εγκατέλειψε κάθε προσπάθεια για την υλοποίηση αυτού του τόσο σημαντικού και αναπτυξιακού έργου για την περιοχή.

    katrinis kupar omil 2

    «Το Αθηνοκεντρικό Κράτος, με τη συμπεριφορά του αλλά και τις επιλογές του, δε νοιάζεται για την ελληνική περιφέρεια.

    Ουσιαστικά, η ελληνική επαρχία έχει εγκαταλειφθεί στη μοίρα της. Η έννοια της περιφερειακής ανάπτυξης είναι άγνωστη έως ανύπαρκτη για κάποιους.

    Αυτό ήρθε η ώρα να αλλάξει. Αποτελεί ζήτημα επιβίωσης για τη χώρα η μετάβαση σε ένα νέο μοντέλο περιφερειακής ανάπτυξης που θα δώσει νέα πνοή και ελπίδα στην ελληνική επαρχία.

    Παράλληλα ο κ. Κατρίνης αναφέρθηκε και στη διαρκή υποβάθμιση και τις μεγάλες ελλείψεις του νοσοκομείου της Κυπαρισσίας.

    katrinis kupar omil 3

    Στην επικοινωνία του με τους πολίτες, ο Μιχάλης Κατρίνης τόνισε:

    «Οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ συνδέονται με την προοπτική δημιουργίας μιας Μεγάλης Παράταξης και όχι με την αλλαγή Προέδρου σε ένα μικρομεσαίο κόμμα.

    Η Μεγάλη Παράταξη, το μεγάλο κόμμα εξουσίας, η ενότητα και η συσπείρωση όλων των δημιουργικών και προοδευτικών δυνάμεων της χώρας είναι καθολική απαίτηση των πολιτών.

    Και ο νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να πάρει άμεσα πρωτοβουλίες για τη δημιουργία της Μεγάλης Παράταξης που θα απαλλάξει τη χώρα από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη».

    (Δελτίο Τύπου)

  • Μεσσηνία: Φωτιά στο Αλιμάκι Κυπαρισσίας – Σηκώθηκαν και εναέρια μέσα (video)
    Μεσσηνία: Φωτιά στο Αλιμάκι Κυπαρισσίας – Σηκώθηκαν και εναέρια μέσα (video)

    Φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο πρώην ΧΑΔΑ του Δήμου Τριφυλίας στην περιοχή Αλιμάκι Κυπαρισσίας.

    Σύμφωνα με την πυροσβεστική κινητοποιήθηκαν 25 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 9ης ΕΜΟΔΕ, 8 οχήματα και 3 αεροσκάφη.

    Συνδρομή παρέχουν επίσης μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

    Δείτε βίντεο από τη φωτιά:

    Πηγή: Gargalianoionline.gr

  • Αρετή: Τρισάγιο από τους κατοίκους στο σημείο που δολοφονήθηκε η 11χρονη Βασιλική Νικολοπούλου
    Αρετή: Τρισάγιο από τους κατοίκους στο σημείο που δολοφονήθηκε η 11χρονη Βασιλική Νικολοπούλου

    Τρισάγιο τέλεσαν ο ιερέας και οι κάτοικοι της Αρετής το πρωί της Κυριακής στο σημείο που δολοφονήθηκε η 11χρονη Βασιλική Νικολοπούλου, από τον 37χρονο θείο και κουμπάρο της.

    Σήμερα συμπληρώνεται μια εβδομάδα από το αποτρόπαιο έγκλημα και οι κάτοικοι της Αρετής θέλησαν με τον τρόπο αυτό να τιμήσουν τη μνήμη της αδικοχαμένης Βασιλικής.

    “Σήμερα συμπληρώνεται μια εβδομάδα από το βράδυ που ένα παιδί ξεψύχησε ‘’στην πόρτα μας ‘’.Λίγοι κάτοικοι του χωριού μας μαζί με τον εφημέριο του ναού Ζωοδόχου Πηγής Αρετής π. Δημήτριο Πανέτα τελέσαμε τρισάγιο στον τόπο της τραγωδίας. Συγκλονισμένοι θέλουμε να εκφράσουμε να θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της. Είναι ότι πιο τραγικό μπορεί να ζήσει μια μανά και ένας πατέρας. Καλό παράδεισο Βασιλική!!!”, ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αρετής Βασίλης Δρακιάς.

    Areti trisagio 2

    Areti trisagio 3

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο