Τετάρτη, 03 Νοεμβρίου 2021 09:43

Συλλήψεις για νυχτερινή λαθροθηρία στην Αρκαδία

Γράφτηκε από τον
Κατά το τελευταίο δεκαπενθήμερο του μηνός Οκτωβρίου οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες του Νομού Αρκαδίας προέβησαν στην σύλληψη τριών ατόμων οι οποίοι επιδίδονταν σε παράνομο νυχτερινό κυνήγι. Για τα συγκεκριμένα άτομα υπήρχαν καταγγελίες ότι ήταν συστηματικοί νυχτερινοί λαθροθήρες αλλά έως πρότινος είχαν καταφέρει να σταθούν τυχεροί.
Η πρώτη σύλληψη έγινε το βράδυ της 15ης Οκτωβρίου 2021 στο Δ.Δ. ¨Καστανοχωρίου¨ του Δήμου Μεγαλόπολης, όταν οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες των Κυνηγετικών Συλλόγων Βυτίνας, Τρίπολης, Τροπαίων και Δημητσάνας εντόπισαν όχημα το οποίο εκινείτο ύποπτα και το σταμάτησαν. Κατά τον έλεγχο διαπίστωσαν ότι επέβαιναν σε αυτό δύο άτομα και ότι ο συνοδηγός είχε στα χέρια του καραμπίνα που είχε προσαρμοσμένο στην κάννη της φακό και που ήταν γεμάτη με έξι φυσίγγια (!!).
Η δεύτερη σύλληψη έγινε το βράδυ της 16ης Οκτωβρίου 2021 στην ευρύτερη περιοχή του Δ.Δ. Νεστάνης του Δήμου Τρίπολης, όταν οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες των Κυνηγετικών Συλλόγων Βυτίνας, Τρίπολης, Τροπαίων και Άστρους προέβησαν σε έλεγχο οχήματος στο οποίο διαπίστωσαν ότι ο οδηγός του είχε εντός του οχήματος δίκαννο γεμάτο, έτοιμο προς χρήση καθώς και φορητό προβολέα.
Και στις δύο περιπτώσεις ακολουθήθηκαν άμεσα οι προβλεπόμενες διαδικασίες (κατασχέσεις οχημάτων, όπλων, φυσιγγίων, προβολέων κ.τ.λ.) και υπεβλήθησαν οι σχετικές μηνύσεις στο Δασαρχείο Τρίπολης, όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις της Δασικής Νομοθεσίας.
Πηγή: gkop.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03 Νοεμβρίου 2021 10:29

Σχετικά Άρθρα

  • Ημερίδα Δικτύωσης Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης 2021-2027: Προτεραιότητα η επιχειρηματική ανάκαμψη της Μεγαλόπολης
    Ημερίδα Δικτύωσης Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης 2021-2027: Προτεραιότητα η επιχειρηματική ανάκαμψη της Μεγαλόπολης

    Τα επενδυτικά σχέδια που θα ξεκινήσουν στη Μεγαλόπολη εντός του 2025, οι νέες ευκαιρίες απασχόλησης και οι ανάγκες ανάπτυξης νέων δεξιοτήτων για τις επιχειρήσεις που υπέβαλαν αίτηση σε κάποια από τις έξι προσκλήσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας του Προγράμματος ΔΑΜ 2021-2027 συζητήθηκαν αναλυτικά, στο πλαίσιο εκδήλωσης δικτύωσης της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΕΥΔΑΜ) που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024, στο Πνευματικό Κέντρο «Πολύβιος» στη Μεγαλόπολη παρουσία τοπικών επιχειρηματιών.

    Ως κεντρική προτεραιότητα αναδείχθηκε η επίσπευση της διαδικασίας αξιολόγησης των επενδυτικών σχεδίων που υποβλήθηκαν για τους Δήμους Μεγαλόπολης, Τρίπολης, Γορτυνίας και Οιχαλίας.

    Παράλληλα, δόθηκε έμφαση στο γεγονός ότι υπήρξε υπερκάλυψη του προϋπολογισμού που ήταν διαθέσιμος για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της περιοχής και τονίστηκε η ανάγκη έκδοσης νέων προσκλήσεων το επόμενο έτος, αξιοποιώντας τα αδιάθετα ποσά από το πρόγραμμα στις επηρεαζόμενες περιοχές του ΕΣΔΙΜ Μεγαλόπολης.

    Στην εισήγηση του, ο κ. Πελοπίδας Καλλίρης, Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης δήλωσε: «Το γεγονός ότι υπερκαλύφθηκαν οι αιτήσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην περιοχή της Μεγαλόπολης αλλά και των άλλων Δήμων, δείχνει την ετοιμότητα να μπουν οι επιχειρήσεις στο πρόγραμμα. Δημιουργούνται 1.300 νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή, γι’ αυτό πρέπει να είμαστε θετικοί απέναντι στην προοπτική που δημιουργείται για τον τόπο». Ο κ. Καλλίρης μετέφερε επίσης τον χαιρετισμό του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκου Παπαθανάση διαβεβαιώνοντας την κοινή τους πρόθεση η Μεγαλόπολη να αποτελεί προτεραιότητα του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης 2021-2027.

    Ο κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος, αναπληρωτής περιφερειάρχης Πελοποννήσου, είπε με τη σειρά του: «Έχουμε υπερκάλυψη του προγράμματος και αυτό είναι θετικό. Υπάρχει πρόθεση και σχέδιο να επαναπροκηρύξουμε τα ποσά που δεν έχουν ακόμη διατεθεί. Για τη Μεγαλόπολη διατίθενται πόροι μέσω ΕΣΠΑ ενώ με τον Δήμο προσπαθούμε να ολοκληρώσουμε τις ΟΧΕ (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις). Γίνεται μια πραγματικά μεγάλη προσπάθεια με στόχο να υλοποιήσουμε μεγάλα έργα για τη Μεγαλόπολη.»

    Κατά τον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης Κώστας Μιχόπουλος επισήμανε αρχικά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή λόγω της απολιγνιτοποίησης και υπενθύμισε τη δέσμευση τόσο από τον κ. Καλλίρη όσο και από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών κ. Παπαθανάση ότι η Μεγαλόπολη θα ανακηρυχθεί ως πράσινη πόλη.

    Παρεμβάσεις αναφορικά με την προτεραιότητα που κατέχει η Μεγαλόπολη στο σχεδιασμό και την υλοποίηση του Προγράμματος της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης πραγματοποιήθηκαν από τον κ. Αθανάσιο Σοφό, στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τον κ. Άγγελο Κότιο, πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς και επιστημονικό υπεύθυνο του Κέντρου Δεξιοτήτων που αναπτύσσεται στη Μεγαλόπολη, καθώς και τον κ. Σπύρο Μουμούρη, στέλεχος του ΕΦΕΠΑΕ.

    imerida anak megalop 2

    imerida anak megalop 3

    (Δελτίο Τύπου)

  • Αρκαδία: Φωτιά στη Μεγαλόπολη, κοντά στο ορυχείο - Μηνύματα από το 112 για εκκενώσεις (upd)
    Αρκαδία: Φωτιά στη Μεγαλόπολη, κοντά στο ορυχείο - Μηνύματα από το 112 για εκκενώσεις (upd)

    Από την περιοχή Χωρέμη η Πολιτική Προστασία καλεί τον κόσμο να απομακρυνθεί προς Βελιγοστή -Από Απιδίτσα και Χρούσα απομάκρυνση προς Μεγαλόπολη

    Πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγο στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας.
    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση κοντά στο ορυχείο της περιοχής.

    Δείτε βίντεο:
    Όπως αναφέρει η Πυροσβεστική, στην φωτιά συνδράμουν για την ώρα 30 Πυροσβέστες με 9 οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.


    Λίγο αφότου ξέσπασε η πυρκαγιά, χτύπησε το 112 στην περιοχή με το μήνυμα να αναφέρει «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Χωρέμη Αρκαδίας απομακρυνθείτε προς Βελιγοστή». Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη και στους κατοίκους των περιοχών Απιδίτσα και Χρούσα Αρκαδίας προκειμένου να απομακρυνθούν από αυτές και να κατευθυνθούν προς Μεγαλόπολη λόγω δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Η καρδιά της Πελοποννησιακής Αυτοδιοίκησης «χτύπησε» στη Μεγαλόπολη – Όλοι με μία φωνή απαίτησαν την κατασκευή του οδικού άξονα «Λεύκτρο – Μεγαλόπολη – Αρχαία Ολυμπία»
    Η καρδιά της Πελοποννησιακής Αυτοδιοίκησης «χτύπησε» στη Μεγαλόπολη – Όλοι με μία φωνή απαίτησαν την κατασκευή του οδικού άξονα «Λεύκτρο – Μεγαλόπολη – Αρχαία Ολυμπία»

    Πρωτόγνωρη η συμμετοχή των ΟΤΑ, των Επιμελητηρίων και όλων των φορέων.

    Κώστας Μιχόπουλος, Δήμαρχος Μεγαλόπολης: «Αυτή η ευκαιρία ανάπτυξης δεν πρέπει να χαθεί για τον τόπο μας. Ήρθε η ώρα να κάνουμε πράξη την περιφερειακή συνείδηση».

    Δημήτρης Αβραμόπουλος, πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος: «Σήμερα η Μεγαλόπολη έγραψε ιστορία. Είμαι αισιόδοξος για την πορεία του έργου και θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για την επίτευξη του στόχου».

    Η καρδιά της Αυτοδιοίκησης «χτύπησε» στην καρδιά της Πελοποννήσου, στη Μεγαλόπολη, το Σάββατο 25 Μαΐου το απόγευμα, στην ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Μεγαλόπολης με θέμα «Ο Δρόμος της Ανάπτυξης».

    Ως μοναδική ευκαιρία ανάπτυξης και απάντηση στο «φάσμα» της ερημοποίησης, αναδείχθηκε η χάραξη και η κατασκευή του οδικού δικτύου «Λεύκτρου - Μεγαλόπολης - Αρχαίας Ολυμπίας», ένα έργο που θα συνδέσει δύο Περιφέρειες (Πελοπόννησο και Δυτική Ελλάδα), τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες (Αρκαδία, Ηλεία, Λακωνία και Μεσσηνία) και δεκάδες Δήμους.

    Η «ριψοκίνδυνη» πρωτοβουλία του Δημάρχου Μεγαλόπολης Κώστα Μιχόπουλου στέφθηκε τελικά με απόλυτη επιτυχία, αφού όλοι οι ενδιαφερόμενοι Δήμοι συμμετείχαν στην εκδήλωση, ενώ και οι εκπρόσωποι των Δύο Περιφερειών, συγκεκριμένα ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και Πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Χρήστος Λαμπρόπουλος και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Νικόλαος Κοροβέσης, συμφώνησαν να στηρίξουν με κάθε τρόπο την πρόταση που διατυπώθηκε για τη διάνοιξη του δρόμου.

    Κεντρικός ομιλητής της Ημερίδας ήταν ο πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος και Βουλευτής Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος στην τοποθέτησή του συνεχάρη το Δήμαρχο Μεγαλόπολης για την πρωτοβουλία και τόνισε ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις αλλά και οι χρηματοδοτικές συγκυρίες για να προχωρήσει το έργο αυτό. «Ένα έργο που θα δώσει πνοή και θα φέρει την ανάπτυξη σε ένα ξεχασμένο γεωγραφικό κομμάτι της Πελοποννήσου», υπογράμμισε ο κ. Αβραμόπουλος, ο οποίος για μία ακόμη φορά τόνισε με περηφάνια την αρκαδική του καταγωγή και την πολύχρονη φιλία που τον συνδέει με το Δήμαρχο Μεγαλόπολης Κώστα Μιχόπουλο.

    Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι άλλοι δύο ομιλητές, ο Καθηγητής Συγκοινωνιολόγος, Διοικητής του Ιδρύματος Ευγενίδου και πρώην Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Ιωάννης Γκιόλας και ο πρώην Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Ανάπτυξης & Αυτοδιοίκησης Σπύρος Σπυρίδωνος. Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι ήρθε η ώρα να γίνει ο δρόμος και να αρθεί ο κίνδυνος της απομόνωσης για ένα γεωγραφικό κομμάτι της Πελοποννήσου με ιδιαίτερο ιστορικό, αρχαιολογικό και τουριστικό ενδιαφέρον.

    Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης Κώστας Μιχόπουλος ευχαρίστησε θερμά όλους τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους και έστειλε το μήνυμα της περιφερειακής συνείδησης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ήρθε η ώρα να αποδείξουμε ότι όλοι οι παράγοντες της Αυτοδιοίκησης μπορούμε να συνεργαστούμε αρμονικά και να προχωρήσουμε μαζί ένα έργο που το χρωστάμε στον τόπο μας αλλά και στις νέες γενιές.

    Επίσης, την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους οι:

    - Ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Γόρτυνος & Μεγαλοπόλεως ο Αιδεσιμότατος Ιερέας Βασίλης Δάρρας

    - Ο Διευθυντής της Υφυπουργού Μεταφορών & Συγκοινωνιών Χριστίνας Αλεξοπούλου, ο Δημήτριος Τερζής

    - Η Βουλευτής Ηλείας Θεοδώρα - Διονυσία Αυγερινοπούλου

    - Ο Γεν. Γραμματέας της ΚΕΔΕ Δημήτρης Καφαντάρης

    - Ο πρώην Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας

    - Ο Δήμαρχος Σπάρτης Μιχάλης Βακαλόπουλος

    - Ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας - Κρεστένων Διονύσιος Μπαλιούκος

    - Ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης

    - Αντιδήμαρχοι ή Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι εκπροσώπησαν Δήμους της Αρκαδίας, της Ηλείας, της Λακωνίας και της Οιχαλίας.

    Παρόντες ήταν και οι πρώην Δήμαρχοι Μεγαλόπολης, ο πρώην Δήμαρχος Είρας και επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Οιχαλίας Γιάννης Αδαμόπουλος, ο Διευθυντής ΔΕΗ Νικήτας Δημόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Αρκαδίας Α.Ε. Βαλασόπουλος Παναγιώτης. Ακόμη, παρών ήταν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννης Τρουπής, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κωνσταντίνος Νικολούτσος και το Επιμελητήριο Λακωνίας εκπροσώπησε ο Κυριάκος Αλεξανδρόπουλος. Την Αναπτυξιακή Αλφειού εκπροσώπησε η Ευτυχία Μπούκα και παρούσες ήταν η υποψήφια βουλευτής Αλεξάνδρα Βλάχου και η υποψήφια ευρωβουλευτής Παναγιώτα Φελούκα με το κόμμα του Πέτρου Κόκκαλη, όπως και ο γραμματέας της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Παγιώτας Παναγιώτης, ο Εκδότης της εφημερίδας «Νέα της Μεγαλόπολης» Κωνσταντίνος Φίλανδρος και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Αρκαδίας Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος (ΟΕΒΑ). Δυναμικό «παρών» έδωσαν οι Πρόεδροι και εκπρόσωποι των Συλλόγων Μεγαλόπολης και του Κέντρου Υγείας της πόλης.

    Θερμούς χαιρετισμούς έστειλαν με επιστολή τους τονίζοντας τη στήριξή τους ο Βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός, ο Βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Παπαηλιού, ο Βουλευτής Ηλείας Καλαματιανός Διονύσιος – Χαράλαμπος και ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.

    Άψογη ήταν η παρουσίαση και ο συντονισμός της Ημερίδας από τον δημοσιογράφο και Πρόεδρο της Ένωσης Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ Ελλάδας Τριαντάφυλλο Σωτηρόπουλο και τη γνωστή ρεπόρτερ της τηλεόρασης του ALPHA Έλενα Λαζάρου.

    Στο τέλος της Ημερίδας όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων και των ΟΤΑ υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας που θα σταλεί στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στους αρμόδιους Υπουργούς.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι με απόφαση όλων των παρευρισκομένων ορίστηκε μια Συντονιστική Επιτροπή για να προωθήσει την παραπάνω πρόταση και να αναλάβει όλες τις πρωτοβουλίες για την επίτευξη αυτού του μεγάλου αναπτυξιακού έργου.

    Όλοι στο τέλος, σε κλίμα αισιοδοξίας, ευχήθηκαν να ξαναβρεθούν ξανά στα εγκαίνια του δρόμου ενώ ο Αρκάς πολιτικός Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωνε σε όλους τους τόνους ότι «σήμερα γράφτηκε ιστορία», υπογραμμίζοντας την προσωπική του αισιοδοξία για την πορεία αυτού του έργου.

    Ο Δήμος Μεγαλόπολης ευχαριστεί όλα τα ΜΜΕ για τη δημοσιογραφική κάλυψη και προβολή της Ημερίδας.

    megalop imerida od axonas 2

    megalop imerida od axonas 3

    megalop imerida od axonas 4

    megalop imerida od axonas 5

    megalop imerida od axonas 6

    megalop imerida od axonas 7

    megalop imerida od axonas 8

    megalop imerida od axonas 9

    megalop imerida od axonas 10

    megalop imerida od axonas 11

    megalop imerida od axonas 12

    (Δελτίο Τύπου)

  • Σύμπραξη Πελοποννησίων για το “δρόμο του πολιτισμού”
    Σύμπραξη Πελοποννησίων για το “δρόμο του πολιτισμού”

    Το έργο κατασκευής του δρόμου που θα συνδέσει κορυφαία πολιτιστικά μνημεία της Πελοποννήσου και τους τέσσερις από τους εφτά νομούς στο νότο, συζητήθηκε σε ημερίδα στη Μεγαλόπολη. Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Δημαρχείο Μεγαλόπολης, συναντήθηκαν εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, βουλευτές, εκπρόσωποι των δύο Περιφερειακών Αρχών, Δήμαρχοι της Ηλείας, της Αρκαδίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας και εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων για να συναποφασίσουν την χάραξη του οδικού άξονα Λεύκτρο - Μεγαλόπολη - Αρχαία Ολυμπία, που θα συνδέσει δύο Περιφέρειες ( Πελοπόννησο και Δυτική Ελλάδα ), τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες ( Αρκαδία, Ηλεία, Λακωνία και Μεσσηνία) και δεκάδες Δήμους όλων αυτών των περιοχών. Ενός δρόμου που θα συνδέσει γεωγραφικά, ιστορικά, αρχαιολογικά και τουριστικά ένα μεγάλο αναξιοποίητο κομμάτι της Πελοποννήσου.

    Επί τάπητος τέθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν το εγχείρημα, θέματα που αφορούν τη χάραξη, τη χρηματοδότηση, τις μελέτες και άλλα ώστε να ωριμάσει συνολικά το έργο και να προχωρήσει η κατασκευή του.

    Οικοδεσπότης ήταν ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Κώστας Μιχαλόπουλος, ο οποίος σημείωσε ότι η διασύνδεση μεγάλων αρχαιολογικών χώρων θα προωθήσει περισσότερο τον τουρισμό, θα συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη και θα βγάλει από την απομόνωση το σύνολο της περιοχής. Παρεμβάσεις από ηλειακής πλευράς πραγματοποίησαν ο βουλευτής Δημήτρης Αβραμόπουλος που ήταν και κεντρικός ομιλητής, η βουλευτής Διονυσία Αυγερινοπούλου, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Νίκος Κοροβέσης, ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας - Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος και ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας Κώστας Νικολούτσος, αλλά και οι εκπρόσωποι των δήμων Αρχ. Ολυμπίας Αθηνά Ηλιοπούλου, Ζαχάρως Γιώργος Τριγάζης, Πύργου, Δημήτρης Τζουανόπουλος.

    imerida2

    Αβραμόπουλος: “Ο δρόμος θα χρησιμεύσει ως αγωγός οικονομικής ανάπτυξης”

    Ο πρ. Ευρωπαίος Επίτροπος και Βουλευτής Ηλείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ήταν κεντρικός ομιλητής στην ημερίδα. Ο κ. Αβραμόπουλος μίλησε για την αλλαγή πολιτικής που σηματοδοτεί αυτή η σύμπνοια ανάμεσα στις δύο Περιφέρειες, Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, και των δεκάδων Δήμων τους.

    «Είναι πια κοινή συνείδηση ότι το μεγαλύτερο παραγωγικό κεφάλαιο της χώρας είναι η πολιτιστική της κληρονομιά και το ιστορικό της πρόσωπο. Η μορφοποίηση της ιδέας με στόχο την οδική σύνδεση των Αρχαιολογικών Χώρων: Μυστράς - Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης - Ναός Επικούρειου Απόλλωνα - Αρχαία Ολυμπία, αντανακλά αυτήν ακριβώς την πεποίθηση για την σημασία της διαχείρισης της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Πατρίδας μας και της Πελοποννήσου ειδικότερα.

    Η νέα στρατηγική διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς σε επίπεδο Ε.Ε. και περιφερειών αντιμετωπίζει την αξιοποίηση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς συνολικά και όχι μεμονωμένα.

    Η Πελοπόννησος κατοικείται από τα προϊστορικά χρόνια και σπουδαία μνημεία από κάθε περίοδο της πολυκύμαντης ιστορίας της, όπως εμβληματικοί αρχαιολογικοί χώροι, βυζαντινές εκκλησιές και εντυπωσιακά κάστρα, την καθιστούν ιδανικό προορισμό για περιήγηση και επαφή με την ιστορία και τον πολιτισμό.

    Είναι γεγονός ότι ο επισκέπτης της Πελοποννήσου απολαμβάνει το αυτονόητο, φυσικά, προνόμιο να μετακινείται με σχετική άνεση και ασφάλεια στις συγκοινωνιακές υποδομές της» τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος.

    Είναι χαρακτηριστική η αναφορά του κ. Αβραμόπουλου: «Πριν από τρία χρόνια, φιλοξένησα την τότε επίτροπο για την Περιφερειακή Ανάπτυξη κυρία Κρέτσου, και ξεκινήσαμε για την Αρχαία Ολυμπία. Η διαδρομή αυτή που είναι μιάμιση ώρα μπορεί να γίνει 25 λεπτά».

    Όπως επισήμανε ο κ. Αβραμόπουλος η κατασκευή του δρόμου αυτού είχε πρωτοσυζητηθεί το 1934. Χαρακτηριστικά ανέφερε : «η οδική σύνδεση της Μεγαλόπολης με την Αρχαία Ολυμπία δεν αφορά μονάχα το σήμερα. Αποτελεί σχέδιο το οποίο η Ελληνική Πολιτεία έχει επεξεργαστεί και στο παρελθόν, ήδη μάλιστα πριν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η επιστημονική και οικονομική σκοπιμότητα αυτού του έργου έχει τεκμηριωθεί διεξοδικά από μελέτες των αρμόδιων υπουργείων κατά το παρελθόν, παρέχοντας μια στέρεη βάση στον ισχυρισμό ότι ο δρόμος αυτός δεν είναι μόνο μια οραματική ιδέα αλλά και μια πρακτική και ωφέλιμη επένδυση. Η πρωτοβουλία αυτή δεν αφορά μόνο την κατασκευή ενός φυσικού δρόμου- αντιπροσωπεύει μια βαθιά ευκαιρία να συνδέσουμε το πλούσιο παρελθόν μας με ένα ευημερούν μέλλον. Οραματιζόμαστε μια Πελοπόννησο οικονομικά ζωντανή, πολιτιστικά εμπλουτισμένη και κοινωνικά συνεκτική. Ο δρόμος θα χρησιμεύσει ως αγωγός οικονομικής ανάπτυξης, φέρνοντας αυξημένο τουρισμό και νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες στην περιοχή μας. Θα τονώσει τις τοπικές οικονομίες, θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και θα βελτιώσει τη συνολική ποιότητα ζωής των κατοίκων μας. Η ιδέα έχει ωριμάσει και είναι μια ευκαιρία στη δεδομένη χρονική συγκυρία που βιώνει η ευρύτερη περιοχή της Μεγαλόπολης να υλοποιηθεί.
    Το έργο αυτό αποτελεί το συλλογικό μας όραμα για ένα καλύτερο μέλλον. Ενσαρκώνει τις προσδοκίες μας για οικονομική ευημερία, πολιτιστική διατήρηση και περιφερειακή ενότητα και φανερώνει ότι με συναίνεση, κλίμα ομόνοιας, συνεννόησης και νέα πολιτική ήθη μπορούμε να πάμε μπροστά».

    Αυγερινοπούλου: Κοινός στόχος η ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων

    Η Δρ. Διονυσία Αυγερινοπούλου, παρέστη στην ημερίδα τόσο με την ιδιότητά της ως Βουλευτής όσο και ως Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, η οποία είναι και αρμόδια για τα θέματα της απανθακοποίησης της περιοχής και του ταμείου δίκαιης μετάβασης, στον χαιρετισμό της αναφέρθηκε στην σημασία της οδικής σύνδεσης που θα ενώσει Αρκαδία, Ηλεία, Μεσσηνία και Λακωνία και την σύνδεση των Αρχαιολογικών Χώρων
    Έκανε λόγο για έναν αναπτυξιακό στόχο τον οποίο στηρίζει όλο το προηγούμενο διάστημα, τόσο με παρεμβάσεις όσο και σχετικές ερωτήσεις της στη Βουλή, ενώ τόνισε ότι συντάσσεται και με την νέα κοινή προσπάθεια που απορρέει από τα συμπεράσματα της ημερίδας, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και τους βουλευτές της περιοχής. Όπως ανέφερε στον χαιρετισμό της, η ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων είναι ένα αυτονόητο αίτημα, ιστορικό και πολιτιστικό και είναι ένα όραμα το οποίο πρέπει να το δώσουμε ως έργο στις μέλλουσες γενεές.

    Όπως υπογράμμισε, η Κυβέρνηση προχωρά με γρήγορους ρυθμούς το οδικό έργο Πατρών-Πύργου, προχωρά ο επανασχεδιασμός του δρόμου Πύργος-Καλό Νερό- Τσακώνα, ενώ στο πλαίσιο των οδικών υποδομών που θα συμβάλλουν στην τουριστική αναβάθμιση της περιοχής, εντάσσεται και η κατασκευή του δρόμου που θα συνδέει την Αρχαία Ολυμπία με την Εθνική Οδό Πύργου-Καλού Νερού και την παραλιακή ζώνη της νότιας Ηλείας αλλά και η κατασκευή ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου που θα ξεκινά από το Λεύκτρο, θα περνά από τη Μεγαλόπολη και θα φτάνει ως την Αρχαία Ολυμπία, που θα αποτελέσει εφαλτήριο μιας ανάπτυξης βιώσιμης και πολύπλευρης για τις δύο Περιφέρειες.

    Παράλληλα, η κα. Αυγερινοπούλου απηύθυνε πρόσκληση προς τον Δήμο Μεγαλόπολης και τους φορείς της περιοχής ώστε το θέμα της απολιγνιτοποίησης και της δίκαιης μετάβασης να συζητηθεί στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής, αμέσως μετά τις Ευρωεκλογές, προκειμένου να εξετασθεί η επιτάχυνση των επενδύσεων στην περιοχή της Μεγαλόπολης που θα αυξήσουν τις θέσεις εργασίας, θέμα το οποίο τέθηκε πρόσφατα και στον πρωθυπουργό, αλλά και η διεκδίκηση αύξησης των χρημάτων του ταμείου μετάβασης, ειδικότερα για τη Μεγαλόπολη.

    Ν. Κοροβέσης: «Θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις αυτό το εμβληματικό εγχείρημα»

    Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης εκπροσώπησε στην ημερίδα, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη. Ο κ. Κοροβέσης ξεκινώντας την τοποθέτηση του ανέφερε πως είναι παράδοξο το γεγονός πως για πολλούς, η Αρχαία Ολυμπία θεωρείται το κέντρο του κόσμου, όμως δυστυχώς στην Ελλάδα δεν έχουμε καταφέρει να κάνουμε την Αρχαία Ολυμπία το κέντρο της Πελοποννήσου και πρόσθεσε πως τόσο ο ίδιος όσο και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας στηρίζουν το εγχείρημα της κατασκευής του δρόμου και είναι διατεθειμένοι να συνεργαστούν με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Τοπική Αυτοδιοίκηση για την υλοποίησή του.

    imerida3

    «Eίναι παράδοξο, για πολλούς στον κόσμο η Αρχαία Ολυμπία να θεωρείται το κέντρο του κόσμου και εμείς το 2024 να μην έχουμε μπορέσει να κάνουμε την Αρχαία Ολυμπία το κέντρο της Πελοποννήσου” είπε ο κ. Κοροβέσης.

    “Μέχρι πριν λίγο καιρό, η περιοχή της Ηλείας ήταν αδικημένη όσον αφορά τους οδικούς άξονες. Με ορθή διεκδίκηση προς την κυβέρνηση πετύχαμε την έναρξη και σε λίγους μήνες στην ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού, τη σύνδεση δηλαδή Πάτρας - Πύργου και τη δέσμευση του πρωθυπουργού για την επέκταση της κατά 13 χιλιόμετρα με την Αρχαία Ολυμπία με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

    Φυσικά, διεκδικούμε σθεναρά, επίμονα και συλλογικά το πάγιο αίτημα της των κατοίκων της Νότιας Ηλείας για άρση της απομόνωσης τους με την ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα και καταφέραμε ήδη να έχουν γίνει τρεις προμελέτες με τρία διαφορετικά σενάρια και θα δούμε τους επόμενους μήνες ποιο από αυτά θα επικρατήσει στο Υπουργείο για να βρούμε τελικά αργότερα το χρηματοδοτικό εργαλείο για την υλοποίηση” σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας.

    “Όσον αφορά την συγκεκριμένη εμβληματική πρόταση για το δρόμο της ανάπτυξης, τη σύνδεση δηλαδή της Μεγαλόπολης με την Αρχαία Ολυμπία και τον Ναό του Επικούριου Απόλλωνα, είναι ένας δρόμος που δεν είναι μόνο ότι μειώνει τη χιλιομετρική απόσταση ή αυξάνει την ασφάλεια των οδηγών. Είναι ένας δρόμος πολιτισμού και τουρισμού.

    Είναι ένας δρόμος που φέρνει όλους εμάς πιο κοντά. Οι ορεινοί όγκοι των δήμων Αρχ. Ολυμπίας, Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και Ζαχάρως θα ζωντανέψουν. Και με την εμπειρία που έχω από του τουρισμό, μπορούν να γίνουν παράδειγμα τουριστικής ανάπτυξης, αύξησης πληθυσμού και οικονομικής άνθησης.

    Γι’ αυτό το λόγο, ως Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας και εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη λέμε ένα μεγάλο ‘’ναι’’ σε αυτό το εγχείρημα και θα το στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις, συνεργαζόμενοι τόσο με την Περιφέρεια Πελοποννήσου όσο και με την Τοπική Αυτοδιοίκηση» κατέληξε ο Νίκος Κοροβέσης.

  • Διόρθωση της εικόνας της ημερίδας στη Μεγαλόπολη, έγινε μετά από παρέμβαση του Σάκη Μπαλιούκου
     Διόρθωση της εικόνας της ημερίδας στη Μεγαλόπολη, έγινε μετά από παρέμβαση του Σάκη Μπαλιούκου

    «Εκ παραδρομής αναφέρθηκε ότι ο Επικούριος ανήκει στη Μεσσηνία»!

    Τι ανέφερε σε επιστολή του ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης

    Με παρέμβαση του Δημάρχου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ. Σάκη Μπαλιούκου, προς το Δήμαρχο Μεγαλόπολης κ. Κων. Μιχόπουλο, έγινε άμεση διόρθωση της αναγραφής στην φωτογραφία της ημερίδας για το δρόμο Λεύκτρο-Μεγαλόπολη-Αρχ. Ολυμπία, ότι ο ναός του Επικούρειου Απόλλωνα ανήκει στη Μεσσηνία!

    Για το θέμα αυτό ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης με επιστολή του ανέφερε τα εξής:

    «Στη φωτογραφία που στάλθηκε στα ΜΜΕ σχετικά με την Ημερίδα του Δήμου Μεγαλόπολης για το Σάββατο 25 Μαΐου, εκ παραδρομής αναφέρθηκε ότι ο ναός του Επικούρειου Απόλλωνα ανήκει στη Μεσσηνία.

    Ερχόμαστε να διορθώσουμε…. Και να πούμε ότι είναι ένα μνημείο παγκόσμιου πολιτιστικού ενδιαφέροντος και θέλουμε να συμπεριληφθεί στο όραμα που έχουμε για ένα μεγάλο έργο πνοής για όλη την Πελοπόννησο.

    Σας καλώ προσωπικά να αφήσουμε πίσω τις διαφορές που έχουμε για το καλό του τόπου μας, δηλαδή όλης της Πελοποννήσου».

    Έτσι στην ημερίδα του Σαββάτου διορθώθηκε προς το σωστό η εικόνα με τους αρχαιολογικούς χώρους που διέρχεται ο «Δρόμος της Ανάπτυξης», κάτι που επισημάνθηκε προς το Δήμαρχο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, λίγο πριν την προσέλευση της αντιπροσωπείας του Δήμου στο δημαρχείο Μεγαλόπολης...

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ο Δ. Αβραμόπουλος κεντρικός ομιλητής στην ημερίδα για τον οδικό άξονα «Μεγαλόπολη – Αρχαία Ολυμπία»
    Ο Δ. Αβραμόπουλος κεντρικός ομιλητής στην ημερίδα για τον οδικό άξονα «Μεγαλόπολη – Αρχαία Ολυμπία»

    Πελοποννησιακή συνείδηση, συναίνεση και κλίμα ομονοίας

    - «Οραματιζόμαστε μια Πελοπόννησο οικονομικά ζωντανή, πολιτιστικά εμπλουτισμένη και κοινωνικά συνεκτική»

    - «Ο δρόμος θα χρησιμεύσει ως αγωγός οικονομικής ανάπτυξης, φέρνοντας αυξημένο τουρισμό και νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες στην περιοχή μας. Θα τονώσει τις τοπικές οικονομίες, θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και θα βελτιώσει τη συνολική ποιότητα ζωής των κατοίκων μας»

    Ο πρ. Ευρωπαίος Επίτροπος και Βουλευτής Ηλείας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος ήταν κεντρικός ομιλητής στην ημερίδα με θέμα: «Ο δρόμος της Ανάπτυξης – Κάνουμε πράξη την Περιφερειακή Συνείδηση», που διοργάνωσε Δήμος Μεγαλόπολης.

    Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Δημαρχείο Μεγαλόπολης, συναντήθηκαν εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, βουλευτές, εκπρόσωποι των δύο Περιφερειακών Αρχών, Δήμαρχοι της Ηλείας, της Αρκαδίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας και εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων για να συναποφασίσουν την χάραξη του οδικού άξονα Λεύκτρο – Μεγαλόπολη – Αρχαία Ολυμπία, που θα συνδέσει δύο Περιφέρειες ( Πελοπόννησο και Δυτική Ελλάδα ), τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες ( Αρκαδία, Ηλεία, Λακωνία και Μεσσηνίας ) και δεκάδες Δήμους όλων αυτών των περιοχών. Ενός δρόμου που θα συνδέσει γεωγραφικά, ιστορικά, αρχαιολογικά και τουριστικά ένα μεγάλο αναξιοποίητο κομμάτι της Πελοποννήσου.

    Ο κ. Αβραμόπουλος μίλησε για την αλλαγή πολιτικής που σηματοδοτεί αυτή η σύμπνοια ανάμεσα στις δύο Περιφέρειες, Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, και των δεκάδων Δήμων τους.

    «Είναι πια κοινή συνείδηση ότι το μεγαλύτερο παραγωγικό κεφάλαιο της χώρας είναι η πολιτιστική της κληρονομιά και το ιστορικό της πρόσωπο. Η μορφοποίηση της ιδέας με στόχο την οδική σύνδεση των Αρχαιολογικών Χώρων: Μυστράς – Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης – Ναός Επικούρειου Απόλλωνα – Αρχαία Ολυμπία, αντανακλά αυτήν ακριβώς την πεποίθηση για την σημασία της διαχείρισης της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Πατρίδας μας και της Πελοποννήσου ειδικότερα.

    Η νέα στρατηγική διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς σε επίπεδο Ε.Ε. και περιφερειών αντιμετωπίζει την αξιοποίηση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς συνολικά και όχι μεμονωμένα.

    Η Πελοπόννησος κατοικείται από τα προϊστορικά χρόνια και σπουδαία μνημεία από κάθε περίοδο της πολυκύμαντης ιστορίας της, όπως εμβληματικοί αρχαιολογικοί χώροι, βυζαντινές εκκλησιές και εντυπωσιακά κάστρα, την καθιστούν ιδανικό προορισμό για περιήγηση και επαφή με την ιστορία και τον πολιτισμό.

    Είναι γεγονός ότι ο επισκέπτης της Πελοποννήσου απολαμβάνει το αυτονόητο, φυσικά, προνόμιο να μετακινείται με σχετική άνεση και ασφάλεια στις συγκοινωνιακές υποδομές της» τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος.

    Είναι χαρακτηριστική η αναφορά του κ. Αβραμόπουλου: «Πριν από τρία χρόνια, φιλοξένησα την τότε επίτροπο για την Περιφερειακή Ανάπτυξη κυρία Κρέτσου, και ξεκινήσαμε για την Αρχαία Ολυμπία. Η διαδρομή αυτή που είναι μιάμιση ώρα μπορεί να γίνει 25 λεπτά».

    Όπως επισήμανε ο κ. Αβραμόπουλος η κατασκευή του δρόμου αυτού είχε πρωτοσυζητηθεί το 1934. Χαρακτηριστικά ανέφερε : «η οδική σύνδεση της Μεγαλόπολης με την Αρχαία Ολυμπία δεν αφορά μονάχα το σήμερα. Αποτελεί σχέδιο το οποίο η Ελληνική Πολιτεία έχει επεξεργαστεί και στο παρελθόν, ήδη μάλιστα πριν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η επιστημονική και οικονομική σκοπιμότητα αυτού του έργου έχει τεκμηριωθεί διεξοδικά από μελέτες των αρμόδιων υπουργείων κατά το παρελθόν, παρέχοντας μια στέρεη βάση στον ισχυρισμό ότι ο δρόμος αυτός δεν είναι μόνο μια οραματική ιδέα αλλά και μια πρακτική και ωφέλιμη επένδυση. Η πρωτοβουλία αυτή δεν αφορά μόνο την κατασκευή ενός φυσικού δρόμου- αντιπροσωπεύει μια βαθιά ευκαιρία να συνδέσουμε το πλούσιο παρελθόν μας με ένα ευημερούν μέλλον. Οραματιζόμαστε μια Πελοπόννησο οικονομικά ζωντανή, πολιτιστικά εμπλουτισμένη και κοινωνικά συνεκτική. Ο δρόμος θα χρησιμεύσει ως αγωγός οικονομικής ανάπτυξης, φέρνοντας αυξημένο τουρισμό και νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες στην περιοχή μας. Θα τονώσει τις τοπικές οικονομίες, θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και θα βελτιώσει τη συνολική ποιότητα ζωής των κατοίκων μας. Η ιδέα έχει ωριμάσει και είναι μια ευκαιρία στη δεδομένη χρονική συγκυρία που βιώνει η ευρύτερη περιοχή της Μεγαλόπολης να υλοποιηθεί.

    Το έργο αυτό αποτελεί το συλλογικό μας όραμα για ένα καλύτερο μέλλον. Ενσαρκώνει τις προσδοκίες μας για οικονομική ευημερία, πολιτιστική διατήρηση και περιφερειακή ενότητα και φανερώνει ότι με συναίνεση, κλίμα ομόνοιας, συνεννόησης και νέα πολιτική ήθη μπορούμε να πάμε μπροστά».

    (Δελτίο Τύπου)

  • Αυγερινοπούλου: Συμμετοχή στην ημερίδα «Ο δρόμος της Ανάπτυξης - Κάνουμε πράξη την Περιφερειακή Συνείδηση»
    Αυγερινοπούλου: Συμμετοχή στην ημερίδα «Ο δρόμος της Ανάπτυξης - Κάνουμε πράξη την Περιφερειακή Συνείδηση»

    Κοινός στόχος η ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων Μυστρά – Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης, Ναού Επικούριου Απόλλωνα και Αρχαίας Ολυμπίας

    Στην ημερίδα που διοργάνωσαν ο Δήμος Μεγαλόπολης σε συνεργασία με Δήμους των Περιφερειακών Ενοτήτων Αρκαδίας, Ηλείας, Λακωνίας και Μεσσηνίας με θέμα: «Ο δρόμος της Ανάπτυξης - Κάνουμε πράξη την Περιφερειακή Συνείδηση», συμμετείχε το απόγευμα του Σαββάτου η Βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

    Η Δρ. Αυγερινοπούλου, η οποία παρέστη τόσο με την ιδιότητά της ως Βουλευτής όσο και ως Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, η οποία είναι και αρμόδια για τα θέματα της απανθακοποίησης της περιοχής και του ταμείου δίκαιης μετάβασης, στον χαιρετισμό της αναφέρθηκε στην σημασία της οδικής σύνδεσης που θα ενώσει Αρκαδία, Ηλεία, Μεσσηνία και Λακωνία και την σύνδεση των Αρχαιολογικών Χώρων

    Έκανε λόγο για έναν αναπτυξιακό στόχο τον οποίο στηρίζει όλο το προηγούμενο διάστημα, τόσο με παρεμβάσεις όσο και σχετικές ερωτήσεις της στη Βουλή, ενώ τόνισε ότι συντάσσεται και με την νέα κοινή προσπάθεια που απορρέει από τα συμπεράσματα της ημερίδας, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και τους βουλευτές της περιοχής. Όπως ανέφερε στον χαιρετισμό της, η ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων είναι ένα αυτονόητο αίτημα, ιστορικό και πολιτιστικό και είναι ένα όραμα το οποίο πρέπει να το δώσουμε ως έργο στις μέλλουσες γενεές.

    Όπως υπογράμμισε, η Κυβέρνηση προχωρά με γρήγορους ρυθμούς το οδικό έργο Πατρών-Πύργου, προχωρά ο επανασχεδιασμός του δρόμου Πύργος-Καλό Νερό- Τσακώνα, ενώ στο πλαίσιο των οδικών υποδομών που θα συμβάλλουν στην τουριστική αναβάθμιση της περιοχής, εντάσσεται και η κατασκευή του δρόμου που θα συνδέει την Αρχαία Ολυμπία με την Εθνική Οδό Πύργου-Καλού Νερού και την παραλιακή ζώνη της νότιας Ηλείας αλλά και η κατασκευή ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου που θα ξεκινά από το Λεύκτρο, θα περνά από τη Μεγαλόπολη και θα φτάνει ως την Αρχαία Ολυμπία, που θα αποτελέσει εφαλτήριο μιας ανάπτυξης βιώσιμης και πολύπλευρης για τις δύο Περιφέρειες.

    Παράλληλα, η κα. Αυγερινοπούλου απηύθυνε πρόσκληση προς τον Δήμο Μεγαλόπολης και τους φορείς της περιοχής ώστε το θέμα της απολιγνιτοποίησης και της δίκαιης μετάβασης να συζητηθεί στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής, αμέσως μετά τις Ευρωεκλογές, προκειμένου να εξετασθεί η επιτάχυνση των επενδύσεων στην περιοχή της Μεγαλόπολης που θα αυξήσουν τις θέσεις εργασίας, θέμα το οποίο τέθηκε πρόσφατα και στον πρωθυπουργό, αλλά και η διεκδίκηση αύξησης των χρημάτων του ταμείου μετάβασης, ειδικότερα για τη Μεγαλόπολη.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ημερίδα στη Μεγαλόπολη: Κινητοποίηση για το δρόμο Μεγαλόπολη - Επικούρειος - Αρχ. Ολυμπία, Παρουσία του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ηλείας
    Ημερίδα στη Μεγαλόπολη: Κινητοποίηση για το δρόμο Μεγαλόπολη - Επικούρειος - Αρχ. Ολυμπία, Παρουσία του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ηλείας

    Το Σάββατο βραδύ στο Δημαρχείο της Μεγαλόπολης έγινε συνάντηση φορέων μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Μεγαλόπολης κ. Μιχοπουλου σε σχέση με την χάραξη του δρόμου που θα συνδέσει δύο Περιφέρειες (Πελοπόννησο και Δυτική Ελλάδα), τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες (Αρκαδία, Ηλεία, Λακωνία και Μεσσηνία ) και δεκάδες δήμους όλων αυτών των περιοχών.

    Στη συνάντηση παραβρέθηκε από πλευράς Ηλείας ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κοροβέσης, ο Αντιδήμαρχος Δ. Πύργου κ. Τζουανόπουλος και Προέδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Κωνσταντίνος Νικολούτσος

    Επίσης ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας Κρεστένων κ. Μπαλιουκος οι αντιδήμαρχοι εκ μέρους του Δ. Αρχαίας Ολυμπίας η κα. Σπηλιοπούλου και το Μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Καρνάρος.

    Την κύρια παρουσίαση έκανε ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Μιχόπουλος ο πρώην επίτροπος και Βουλευτής Ηλείας κ. Αβραμόπουλος και ο καθηγητής του Πολυτεχνείου κ. Γκόλιας

    Στο τέλος της εκδήλωσης υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των φορέων της Ηλείας της Αρκαδίας και της Λακωνίας για τον περαιτέρω συντονισμό του παραπάνω έργου.

    Ο Προέδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Κωνσταντίνος Νικολούτσος αναφέρθηκε στην σημασία της ενεργοποίησης του συγκεκριμένου οδικού άξονα που θα βοηθήσει καταλυτικά στην σύνδεση του Αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Ολυμπίας και του επικούρειου Απόλλωνα και θα βοηθήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη των ημιορεινών περιοχών της Ηλείας Μεσσηνίας και Αρκαδίας και θα βοηθήσει στην διασύνδεση των παραπάνω περιοχών.

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ