Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου 2022 08:15

Ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Γ. Πετρούτσος στο ilialive.gr: Στην Ηλεία αποκόμισα σημαντικές εμπειρίες για την καριέρα μου

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Συνέντευξη στο Γιάννη Σπυρούνη

‘Αξιος και ικανός αξιωματικός ο Αντιστράτηγος Γιάννης Πετρούτσος, είναι ο νέος Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος. Στην Ηλεία μόνο άγνωστος δεν είναι. Πέρα από τους οικογενειακούς δεσμούς που τον συνδέουν με το νομό μας, καθώς η σύζυγός του κατάγεται από την Αχλαδινή Αρχ. Ολυμπίας, ο Αντιστράτηγος Γιάννης Πετρούτσος υπηρέτησε ως διοικητής στο νομό το 2017, ενώ και το 2018 και το 2020 βρέθηκε στο πλευρό της Ηλείας, είτε ως Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτ. Ελλάδας, είτε ως Συντονιστής Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων Δυτ. Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίου.

Αντιμετώπισε μεγάλες και δύσκολες πυρκαγιές στο νομό, το 2017 (Ανάληψη-Κρυονέρι-Περιστέρι, Ανδραβίδα-Λεχαινά, Μακρίσια, Μάκιστος κ.α) μάλιστα ήταν ιδιαίτερα πιεστικό, αλλά και το 2018 είχε ξεκινήσει με επικίνδυνες πυρκαγιές ακόμα και εκτός αντιπυρικής περιόδου όπως αυτή σε Φρίξα και Σκιλλουντία, Αγ. Αποστόλους Πύργου, Άγναντα Πηνείας κ.α. Αλλά και το 2020 ήταν εδώ όταν χρειάστηκε όπως στη μεγάλη πυρκαγιά της Δαφνιώτισσας.

Έμπειρος αξιωματικός πρώτης γραμμής, πέρυσι βρέθηκε αντιμέτωπος με τις πολλές και μεγάλες πυρκαγιές στην Αττική, ως Αττικάρχης. Πλέον ως Υπαρχηγός Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, είναι έτοιμος για να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση, είτε των πυρκαγιών, είτε των ακραίων καιρικών φαινομένων, είτε πάλι ότι άλλο απαιτηθεί να προσφέρει το Πυροσβεστικό Σώμα.

Διαβάστε τι μας είπε…

petroutsos 2

Η Ηλεία αποδείχθηκε τελικά μεγάλο σχολείο στην καριέρα σας; Σας ζήσαμε σε πολλές καταστάσεις…

Έχοντας διανύσει μια πορεία 31 ετών και ταυτόχρονα έχοντας υπηρετήσει σε διάφορες νευραλγικές θέσεις, θα πρέπει να παραδεχθώ ότι κατά το χρονικό διάστημα που υπηρέτησα στην Ηλεία, αποκόμισα πολλές εμπειρίες και αρκετές από αυτές τις τοποθέτησα στη δεξαμενή του μεγάλου Σχολείου που λέγεται Πυροσβεστικό Σώμα.

petroutsos 7

Υπήρξαν στιγμές που φοβηθήκατε στην αντιμετώπιση μια πυρκαγιάς; Για τους πολίτες τους πυροσβέστες, τον εαυτό σας;

Η εκπαίδευση σε συνδυασμό με την πρακτική εξάσκηση και την εφαρμογή αυτών στο πεδίο, αποτελούν τα βασικά όπλα του Πυροσβέστη. Και έτσι πορευόμαστε προς το μέλλον, σε συνδυασμό πάντα με τις εξελίξεις της κοινωνίας σε κάθε επίπεδο. Όλα αυτά και πολλά ακόμη είναι ευπρόσδεκτα προς χρήση και συστράτευση στην ξεχωριστή αποστολή μας. Σε κάθε συμβάν οφείλουμε να ενεργοποιούμε όλες μας τις αισθήσεις.

Τα καλά αποτελέσματα έρχονται όταν η προσπάθεια είναι συνολική. Το επίπεδο των πυροσβεστών μας σήμερα, είναι πολύ υψηλό και στόχος μας είναι να βελτιωνόμαστε κάθε μέρα. Ναι, υπήρξαν φορές που δοκιμάστηκαν οι αντοχές όλων μας .Υπήρξαν και θα υπάρξουν συμβάντα που ξεπερνούν την ικανότητα της δυναμικής των Yπηρεσιών. Όπως υπήρξαν και θα υπάρξουν συμβάντα που ο πυροσβέστης κινδύνεψε.

Οι ευθύνες και το έργο μας είναι ιδιαίτερα απαιτητικό, σκληρό, δύσκολο και επικίνδυνο, αλλά ταυτόχρονα είναι και συναρπαστικό και με μεγάλη κοινωνική αποδοχή. Χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών μας και όλων των εμπλεκόμενων φορέων, με αμεσότητα, οργάνωση και συντονισμό βασισμένα στον σχεδιασμό μας επιδιώκουμε πάντα τα καλύτερα αποτελέσματα.

petroutsos 3

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε πως αυξάνονται οι απαιτήσεις από το Πυροσβεστικό Σώμα. Η κλιματική αλλαγή και κρίση μεταφέρει το βάρος των περιστατικών σε αυτή την υπηρεσία. Πυρκαγιές πλημμύρες άλλα καιρικά φαινόμενα διασώσεις, χρειάζονται πυροσβέστες για να αντιμετωπιστούν πρέπει να μετεξελιχθεί ή να υπάρξει μια άλλη υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας;

Η Κλιματική αλλαγή εξελίσσεται μπροστά μας με πυρκαγιές και πλημμυρικά φαινόμενα που τα προηγούμενα χρόνια ήταν μικρής έκτασης και τώρα εξαπλώνονται σε ελάχιστο χρόνο και μετατρέπονται γρήγορα σε μεγάλες φυσικές καταστροφές.

Με την ψήφιση του Ν.4662/2020 και τη δημιουργία ενός ενιαίου εθνικού συστήματος πολιτικής προστασίας κάθετης οργάνωσης, η Γ.Γ.Π.Π. αναβαθμίζεται διοικητικά και επιχειρησιακά.

Το Πυροσβεστικό Σώμα, ως επιχειρησιακός βραχίονας της Πολιτικής Προστασίας, προσπαθεί ακατάπαυστα να βελτιώνει την ποιότητα των υπηρεσιών του προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας.

Στοχεύουμε στην άμεση επέμβαση και στην αποτελεσματικότητα σε κάθε επιχείρηση πυρκαγιάς και διάσωσης και επιδιώκουμε τόσο την μείωση του αριθμού των δασικών πυρκαγιών όσο και των καμένων εκτάσεων.

Στον αγώνα της δασοπυρόσβεσης και της προστασίας της ζωής και της περιουσίας των πολιτών από τις φυσικές καταστροφές δεν περισσεύει κανείς. Η πολύτιμη συνδρομή της Πολεμικής Αεροπορίας και η άριστη συνεργασία μας με τις Ένοπλες Δυνάμεις, τους συναδέλφους μας στα άλλα Σώματα Ασφαλείας αλλά και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης συμβάλουν στην επίτευξη του κοινού μας στόχου, της προστασίας του φυσικού μας πλούτου.

Οι πολύπλευρες λοιπόν συνεργασίες παρά τις αντιξοότητες είναι ικανές να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

petroutsos 4

Αεροπυρόσβεση και επίγειες δυνάμεις. Δυο παράγοντες ο καθένας με το δικό του ρόλο στην αντιμετώπιση μιας πυρκαγιάς. Ποιος είναι ο σχεδιασμός για την ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό των μέσων;

Όσο αφορά τα μέσα (οχήματα, εξοπλισμός, εναέρια μέσα) η επιχείρηση αναμόρφωσης από την Πολιτεία μέσω του προγράμματος «ΑΙΓΙΣ» συνολικής χρηματοδότησης 1,76 δις. ευρώ δρομολογεί την απαρχή του εκσυγχρονισμού του εξοπλισμού μας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αεροσκάφη και ελικόπτερα πυρόσβεσης και εκτός των άλλων συγκεκριμένα για το Πυροσβεστικό Σώμα την αγορά υπερσύγχρονων οχημάτων.

Σε πρώτη φάση, η ενίσχυση των επίγειων δυνάμεων με την επαναπρόσληψη 2.500 εποχικών και η ανακατανομή του υπάρχοντος προσωπικού, δύναται να επιλύσουν γενικότερα προβλήματα με σκοπό να ενισχυθούν περιοχές που παρουσιάζουν μεγαλύτερη συχνότητα καταστροφών.

Υπάρχουν μυστικά στην αντιμετώπιση μιας πυρκαγιάς;

Θέλω να σας διαβεβαιώσω, ότι η οργάνωση, ο συντονισμός, η άκρως απαραίτητη συνεχής εκπαίδευση του πυροσβεστικού προσωπικού και η ενίσχυση του υλικοτεχνικού μας εξοπλισμού είναι η εγγύηση για την άμεση και αποτελεσματική ανταπόκριση του Πυροσβεστικού Σώματος στην αντιμετώπιση των φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών.

Σε κάθε αντιπυρική περίοδο το προσωπικό και τα μέσα ποτέ δεν επαρκούν. Θα πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη οργάνωση στις μικρές τοπικές κοινωνίες με εθελοντικές ομάδες και μέσα όπως κάνουν ήδη αρκετοί δήμοι;

Η οργάνωση εθελοντικών ομάδων καθώς και η εκπαίδευση των πολιτών σε τοπικό επίπεδο μόνο θετικό πρόσημο μπορούν να έχουν. Στις τάξεις του Σώματος σήμερα υπηρετούν 2.100 εθελοντές και είναι σε εξέλιξη η εκπαίδευση 2.700 ακόμη.

Οι εθελοντές αποτελούν την αναξιοποίητη δύναμη σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας. Γι αυτό, το Πυροσβεστικό Σώμα, επενδύει στην εκπαίδευσή τους, προβάλλει τα ευεργετήματα του εθελοντισμού και ταυτόχρονα προσπαθεί ακατάπαυστα να βελτιώνει την ποιότητα των υπηρεσιών του Σώματος προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας.

Η ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας στη γενικευμένη προστασία του περιβάλλοντος είναι μέρος της αποστολής μας και συμβάλουμε στην εκπλήρωσή της με όλες μας τις δυνάμεις.

petroutsos 5

Ποιες περιοχές θεωρείται πιο επικίνδυνες για δασικές πυρκαγιές;

Πλέον η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τους πάντες και έχει μετατραπεί σε κλιματική κρίση. Ακόμη και περιοχές του πλανήτη που δεν παρουσίαζαν επιδεκτικότητα στις καταστροφές, πλέον καταγράφουν συχνά απώλειες και ζημιές.

Η γεωμορφολογία της πατρίδας μας, το έντονο ανάγλυφο και η φυτοκάλυψή της σε συνδυασμό με τις δυσκολίες της άμεσης ενίσχυσης των δυνάμεων στις νησιωτικές περιοχές δημιουργούν προβλήματα στην αντιμετώπιση των περιστατικών. Θεωρώ, ότι πλέον δεν θα πρέπει να επικεντρωθούμε στο ποιες περιοχές είναι επικίνδυνες. Κάθε μέρος της πατρίδας μας είναι επιρρεπείς σε διαφορετικό είδος καταστροφής.

Εμείς, ως οφείλουμε συνεργαζόμαστε άμεσα με την επιστημονική κοινότητα, επεξεργαζόμαστε τα πορίσματά της μετά από κάθε καταστροφή και σχεδιάζουμε την επιχειρησιακή αντιμετώπιση των καταστροφών.

Σας ευχαριστώ πολύ…

Ποιος είναι ο Γιάννης Πετρούτσος

petroutsos 6

Ο νέος Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Γιάννης Γρ. Πετρούτσος, γεννήθηκε το 1969, στην Χρυσοπηγή του Δ. Ερυμάνθου του Νομού Αχαΐας. Είναι παντρεμένος με τη σύζυγό του να κατάγεται από την Ηλεία και πατέρας δυο παιδιών.

Κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα το έτος 1991 και αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας το 1998 με το βαθμό του Ανθυποπυραγού.

Το 2012 φοίτησε στη Σχολή Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης της Πυροσβεστικής Ακαδημίας. Κατά τη διάρκεια της θητείας του υπηρέτησε στην Π.Υ. Ζακύνθου, στο τμήμα Πυρασφάλειας της Διοίκησης Π.Υ. Πατρών, στο 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών, στην Π.Υ. Χρυσούπολης, επί σειρά ετών ως προϊστάμενος στο πεζοπόρο τμήμα της 6ης Ε.Μ.Α.Κ., στην Π.Υ. Αμφιλοχίας και στο Ανακριτικό τμήμα της Διοίκησης Π.Υ. Ν. Αχαΐας.

Επίσης έχει λάβει μέρος σε εκπαιδεύσεις - σεμινάρια, σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, αποτροπής καταστροφικών φαινομένων, στρατηγικής και ασφάλειας δασικών πυρκαγιών, στον προηγμένο τρόπο έρευνας εμπρηστικών ενεργειών και στην οδική μεταφορά επικίνδυνων εμπορευμάτων-αναγνώριση κινδύνων-νομοθετικό πλαίσιο.

  • Το 2011 τοποθετήθηκε ως Επιπυραγός Διοικητής στον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό Πατρών.
  • Tο 2017 τοποθετήθηκε ως Πύραρχος Διοικητής της Π.Υ. Πύργου και των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Ηλείας.
  • Το 2018 προήχθη στο βαθμό του Αρχιπυράρχου και τοποθετήθηκε ως Διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας.
  • Το 2019 προήχθη στο βαθμό του Υποστρατήγου και τοποθετήθηκε ως Συντονιστής Στερεάς Ελλάδας, Κρήτης, Νοτίου και Βορείου Αιγαίου.
  • Το 2020 τοποθετήθηκε ως Συντονιστής Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων Δυτ. Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίου
  • To 2021 τοποθετήθηκε Αττικάρχης του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ευρισκόμενος πάντοτε στην πρώτη γραμμή των επιχειρήσεων έχει λάβει μέρος, διαχειριστεί και συντονίσει πλήθος πυροσβεστικών επιχειρήσεων, αστικών και δασικών πυρκαγιών, συμβάντων μεγάλης έκτασης καθώς και διασώσεις ανθρώπων από διάφορα ατυχήματα. Ειδικότερα, συμμετείχε στην κατάσβεση μεγάλων πυρκαγιών σε Αχαΐα, Ηλεία, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Αιτωλοακαρνανία, στην Εύβοια, την Πελοπόννησο...

Προήχθη σε όλους τους βαθμούς κατ’ επιλογή και τιμήθηκε με διάφορα μετάλλια, παράσημα και ηθικές αμοιβές.

Δείτε το video της αντιπυρικής περιόδου 2017 όπου διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου και των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας ήταν ο Γιάννης Πετρούτσος.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2022 23:13

Σχετικά Άρθρα

  • Ηλεία: Παράταση στην απαγόρευση χρήσης πυρός στην ύπαιθρο λόγω καιρικών συνθηκών έως 15/11
    Ηλεία: Παράταση στην απαγόρευση χρήσης πυρός στην ύπαιθρο λόγω καιρικών συνθηκών έως 15/11

    Παρά τις προγνώσεις για ένα βροχερό φθινόπωρο αυτό δεν ήρθε ποτέ. Η ξηρασία επιμένει εδώ και πολλούς μήνες και ο κίνδυνος για πυρκαγιές παραμένει μεγάλος.

    Οι καιρικές συνθήκες οδήγησαν το Πυροσβεστικό Σώμα να παρατείνει την εφαρμογή των απαγορεύσεων για τις υπαίθριες καύσεις έως τις 15 Νοεμβρίου, με την ελπίδα... να βρέξει.

    Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Νήσων αναφέρει τα εξής:

    "Μετά από σχετικές εισηγήσεις των Διοικήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομών Αχαΐας, Ηλείας, Αιτ/νίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Ζακύνθου και Κεφαλλονιάς, υπογράφηκε από τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Νήσων με έδρα τη Πάτρα, Υποστράτηγο Π.Σ. Δημήτριο Γεωργανά, Απόφαση για την επέκταση της χρονικής περιόδου απαγόρευσης χρήσης πυρός έως 15-11-2024, στις εκτάσεις που αναφέρονται στο πεδίο εφαρμογής της 9/2024 Πυροσβεστικής διάταξης, για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τις Π.Ε. Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τις Π.Ε. Κεφαλληνίας & Ιθάκης και Ζακύνθου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, τον Δήμο Τροιζηνίας - Μεθάνων και τις νήσους Κύθηρα, Σπέτσες, Πόρο, Ύδρα της Περιφέρειας Αττικής".

  • Αρτέμιδα Ζαχάρως: Πρόστιμο 2500€ σε 92χρονο για καύση σε ξερόχορτα
    Αρτέμιδα Ζαχάρως: Πρόστιμο 2500€ σε 92χρονο για καύση σε ξερόχορτα

    Τι κι αν η περιοχή έχει βιώσει μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες από πυρκαγιά, κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται τους κινδύνους που υπάρχουν. Έτσι ένας 92χρονος στην Αρτέμιδα, συνελήφθη για φωτιά που έβαλε για να κάψει ξερά χόρτα και του επιβλήθηκε πρόστιμο 2.578,12€.

    Συγκεκριμένα "... συνελήφθη, στις 23 Σεπτεμβρίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους του Π.Κ. Κρεστένων, ημεδαπός, για πυρκαγιά που προκλήθηκε σε ξηρά χόρτα εντός αγροτικής έκτασης, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην Τ.Κ. Αρτέμιδας, του Δήμου Ζαχάρως, στην Ηλεία και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 2.578,12€".

  • Μπούκα Παλαιοχωρίου: 2000 ευρώ πρόστιμο για καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών
    καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών

    Ακόμα ένα πρόστιμο επιβλήθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, αυτή τη φορά της Αμαλιάδας για καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών σε αγροτική έκταση.

    Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ανακοίνωση "... επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 1.933,59€, σήμερα 11 Σεπτεμβρίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Αμαλιάδας, σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών, σε αγροτική έκταση, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην θέση «Μπούκα», της Τ.Κ. Παλαιοχωρίου, του Δήμου Πηνειού, στην Ηλεία".

  • Ηλεία: Πρόστιμο 2250€ για καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών σε αγροτική έκταση
    Ηλεία: Πρόστιμο 2250€ για καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών σε αγροτική έκταση

    Ακριβά πλήρωσε την καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών ένας αγρότης στο Λευκοχώρι του δήμου Πηνειού, χθες με πρόστιμο που επιβλήθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος "... επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 2.250€, χθες 3 Σεπτεμβρίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Αμαλιάδας, σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών σε αγροτική έκταση, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην Τ.Κ. Λευκοχωρίου, του Δήμου Ήλιδας, στην Ηλεία".

  • Προκήρυξη για 30 προσλήψεις ΑΣΕΠ στο Πυροσβεστικό Σώμα - Δείτε τη διαδικασία
    Προκήρυξη για 30 προσλήψεις ΑΣΕΠ στο Πυροσβεστικό Σώμα - Δείτε τη διαδικασία

    Προκήρυξη διαγωνισμού για την κατάταξη 30 Πλοηγών Κυβερνητών και Πλοηγών Μηχανικών ως Αξιωματικών Ειδικών Καθηκόντων και βοηθών Πλοηγών Μηχανικών ως Υπαξιωματικών Ειδικών Καθηκόντων εξέδωσε το Πυροσβεστικό Σώμα.

    Η κατανομή και πλήρωση των παραπάνω θέσεων θα γίνει ως εξής:

    Α. Πλοηγοί Κυβερνήτες (Αξιωματικοί Ειδικών Καθηκόντων) - 15 θέσεις

    Β. Πλοηγοί Μηχανικοί (Αξιωματικοί Ειδικών Καθηκόντων) - 10 θέσεις

    Γ. Βοηθοί Πλοηγοί Μηχανικοί (Υπαξιωματικοί Ειδικών Καθηκόντων) - 5 θέσεις

    Κάθε υποψήφιος/α μπορεί να υποβάλει 1 μόνο αίτηση για μία μόνο ειδικότητα.

    Υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικά

    Οι ενδιαφερόμενοι/ες εκτυπώνουν στις δύο όψεις ενός φύλλου διαστάσεων Α4 (εμπρός – πίσω) από εξωτερικό σχετικό υπερσύνδεσμο (link) της ιστοσελίδας Πυροσβεστικού Σώματος, www.fireservice.gr την αίτηση – υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής στο διαγωνισμό, την συμπληρώνουν και την αποστέλλουν – υποβάλλουν μαζί με πλήρη δικαιολογητικά ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ και μόνο με συστημένη επιστολή, έως και την Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024, στην αρμόδια Πρωτοβάθμια Επιτροπή Παραλαβής Δικαιολογητικών, στην ακόλουθη διεύθυνση:

    «Πρωτοβάθμια Επιτροπή Παραλαβής Δικαιολογητικών Διαγωνισμού κατάταξης 30 Πλοηγών Κυβερνητών και Μηχανικών και Βοηθών Πλοηγών Μηχανικών Ειδικών Καθηκόντων στο Πυροσβεστικό Σώμα έτους 2024-2025. Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος Λεωφόρος Κηφισίας 37-39, Μαρούσι Αττικής Τ.Κ. 15123».

    Το εμπρόθεσμο της υποβολής διαπιστώνεται από την ημερομηνία σφραγίδας του ταχυδρομείου (δημοσίου ή ιδιωτικού).

    • Δείτε την Προκήρυξη εδώ:

    Προκήρυξη Πυροσβεστική

    Αιτήσεις ή δικαιολογητικά που υποβληθούν – αποσταλούν εκπρόθεσμα, ή με άλλη διαδικασία πέρα της ανωτέρω, δε γίνονται δεκτά, θεωρούνται ως μηδέποτε υποβληθέντα και δε λαμβάνονται υπόψη για το διαγωνισμό.

    Με την αποστολή – υποβολή και πρωτοκόλληση της αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης, ο/η υποψήφιος/α δεν έχει δικαίωμα να την ανακαλέσει ή να μεταβάλει τα δηλωθέντα σε αυτή στοιχεία, μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των δικαιολογητικών.

    Ο/Η υποψήφιος/α ειδοποιείται μέσω του email που δήλωσε στην αίτηση συμμετοχής για τον αριθμό πρωτοκόλλου που έλαβε η αίτησή του προκειμένου με αυτόν να ακολουθεί και να ενημερώνεται για τα επόμενα στάδια του διαγωνισμού.

    Με την ολοκλήρωση των ανωτέρω διαδικασιών η Πρωτοβάθμια Επιτροπή Παραλαβής Δικαιολογητικών ελέγχει την πληρότητα και την ακρίβεια των κατατιθέμενων δικαιολογητικών των υποψηφίων και συντάσσει ανά ειδικότητα:

    • Προσωρινό Πίνακα υποψηφίων που πληρούν τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού, δηλαδή υποψηφίων, από τα δικαιολογητικά των οποίων διαπιστώθηκε ότι κατέχουν τα προσόντα της προκήρυξης, ανά ειδικότητα και με αριθμό πρωτοκόλλου αίτησης σύμφωνα με τα ισχύοντα και
    • Προσωρινό Πίνακα υποψηφίων που ΔΕΝ πληρούν τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού, δηλαδή υποψηφίων, από τα δικαιολογητικά των οποίων διαπιστώθηκε ότι ΔΕΝ κατέχουν τα προσόντα της προκήρυξης, ανά ειδικότητα, με αριθμό πρωτοκόλλου αίτησης, αιτιολογώντας πλήρως τους λόγους για τους οποίους δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Αρήνη Ζαχάρως: 1.875€ πρόστιμο για καύση ξύλων σε οικόπεδο
    Αρήνη Ζαχάρως: 1.875€ πρόστιμο για καύση ξύλων σε οικόπεδο

    Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν αστειεύεται με το θέμα των υπαίθριων καύσεων μέσα στην αντιπυρική περίοδο και τα πρόστιμα συνεχίζονται και είναι τσουχτερά.

    Σύμφωνα με το Πυροσβεστικό Σώμα, "... επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 1.875€, στις 27 Ιουνίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Πύργου, σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε καύση ξύλων εντός οικοπεδικού χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στη θέση «Άγιος Νικόλαος», της Τ.Κ. Αρήνης, του Δήμου Ζαχάρως, στην Ηλεία".

  • Λάνθι Πύργου: Βαρύ πρόστιμο 4.150€ σε πολίτη που έκαιγε ξερά χόρτα μέσα σε μεταλλικό βαρέλι
    Λάνθι Πύργου: Βαρύ πρόστιμο 4.150€ σε πολίτη που έκαιγε ξερά χόρτα μέσα σε μεταλλικό βαρέλι

    Προφανώς και δεν έχει γίνει αντιληπτός ο νέος κανονισμός για τις υπαίθριες καύσεις στη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου και το πόσο υψηλά είναι τα πρόστιμα.

    Στο Λάνθι του δήμου Πύργου ένας άντρας έκαιγε χθες ξερά χόρτα μέσα σε μεταλλικό βαρέλι και η πράξη του αυτή, που επέφερε και την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με μέσα και προσωπικό, του κόστισε πάνω από 4.000€.

    Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος "... συνελήφθη χθες 23 Ιουνίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Πύργου, ημεδαπός, ο οποίος προέβη σε καύση ξηρών χόρτων εντός μεταλλικού βαρελιού προκαλώντας πυρκαγιά, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην Τ.Κ. Λάνθι, του Δήμου Πύργου, στην Ηλεία και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 4.150,78€".

    * Φωτογραφία αρχείου

  • Ηλεία: Το drone της Πυροσβεστικής “χτενίζει” το νομό για επίδοξους εμπρηστές
    Ηλεία: Το drone της Πυροσβεστικής “χτενίζει” το νομό για επίδοξους εμπρηστές

    Του Γιάννη Σπυρούνη

    Μια “περίεργη” πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στο δάσος της παραλίας του Κάτω Σαμικού, σήμανε συναγερμό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία στο νομό. Η φωτιά ήταν στην υπόροφη βλάστηση και οι συνθήκες που επικρατούσαν την ώρα έναρξης μπήκαν στο “μικροσκόπιο” του Ανακριτικού Τμήματος.

    Έτσι από το πρωί της Κυριακής η ομάδα “Ίκαρος” ανέλαβε δράση πάνω από την Ηλεία και από περιοχές “ύποπτες” για έμπρησμούς.

    Το drone του Πυροσβεστικού Σώματος “χτενίζει” τις περιοχές αυτές ως άγρυπνος φρουρός ενάντια σε επίδοξους εμπρηστές.

    Η αντιπυρική περίοδος έχει ξεκινήσει εδώ και είκοσι ημέρες, οι καιρικές συνθήκες δεν αποτελούν σύμμαχο για την Πυροσβεστική και έτσι ενισχύονται οι δράσεις πρόληψης για να αποφευχθούν πιθανά περιστατικά εμπρησμού.

    Το drone του Πυροσβεστικού Σώματος θα συνεχίσει να πετά πάνω από περιοχές της Ηλείας για όσο χρειαστεί, “σκανάροντας” τις δασικές περιοχές που κινδυνεύουν περισσότερο από κακόβουλες ενέργειες.

    Drone 2Το σημείο που ξέσπασε πυρκαγιά το περασμένο Σάββατο στο Κ. Σαμικό.

    Drone 3Το σημείο που ξέσπασε πυρκαγιά το περασμένο Σάββατο στο Κ. Σαμικό.

    Drone 4Μέλη της ομάδας ΣΜΗΕΑ στην περιοχή Καϊάφα - Κ. Σαμικού.

    Drone 5Το όχημα της ομάδας με το drone

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο