Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2024 07:23

Ηλεία: Παράταση στην απαγόρευση χρήσης πυρός στην ύπαιθρο λόγω καιρικών συνθηκών έως 15/11

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Παρά τις προγνώσεις για ένα βροχερό φθινόπωρο αυτό δεν ήρθε ποτέ. Η ξηρασία επιμένει εδώ και πολλούς μήνες και ο κίνδυνος για πυρκαγιές παραμένει μεγάλος.

Οι καιρικές συνθήκες οδήγησαν το Πυροσβεστικό Σώμα να παρατείνει την εφαρμογή των απαγορεύσεων για τις υπαίθριες καύσεις έως τις 15 Νοεμβρίου, με την ελπίδα... να βρέξει.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Νήσων αναφέρει τα εξής:

"Μετά από σχετικές εισηγήσεις των Διοικήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομών Αχαΐας, Ηλείας, Αιτ/νίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Ζακύνθου και Κεφαλλονιάς, υπογράφηκε από τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Νήσων με έδρα τη Πάτρα, Υποστράτηγο Π.Σ. Δημήτριο Γεωργανά, Απόφαση για την επέκταση της χρονικής περιόδου απαγόρευσης χρήσης πυρός έως 15-11-2024, στις εκτάσεις που αναφέρονται στο πεδίο εφαρμογής της 9/2024 Πυροσβεστικής διάταξης, για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τις Π.Ε. Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τις Π.Ε. Κεφαλληνίας & Ιθάκης και Ζακύνθου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, τον Δήμο Τροιζηνίας - Μεθάνων και τις νήσους Κύθηρα, Σπέτσες, Πόρο, Ύδρα της Περιφέρειας Αττικής".

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2024 20:42

Σχετικά Άρθρα

  • Αρτέμιδα Ζαχάρως: Πρόστιμο 2500€ σε 92χρονο για καύση σε ξερόχορτα
    Αρτέμιδα Ζαχάρως: Πρόστιμο 2500€ σε 92χρονο για καύση σε ξερόχορτα

    Τι κι αν η περιοχή έχει βιώσει μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες από πυρκαγιά, κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται τους κινδύνους που υπάρχουν. Έτσι ένας 92χρονος στην Αρτέμιδα, συνελήφθη για φωτιά που έβαλε για να κάψει ξερά χόρτα και του επιβλήθηκε πρόστιμο 2.578,12€.

    Συγκεκριμένα "... συνελήφθη, στις 23 Σεπτεμβρίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους του Π.Κ. Κρεστένων, ημεδαπός, για πυρκαγιά που προκλήθηκε σε ξηρά χόρτα εντός αγροτικής έκτασης, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην Τ.Κ. Αρτέμιδας, του Δήμου Ζαχάρως, στην Ηλεία και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 2.578,12€".

  • Μπούκα Παλαιοχωρίου: 2000 ευρώ πρόστιμο για καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών
    καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών

    Ακόμα ένα πρόστιμο επιβλήθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, αυτή τη φορά της Αμαλιάδας για καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών σε αγροτική έκταση.

    Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ανακοίνωση "... επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 1.933,59€, σήμερα 11 Σεπτεμβρίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Αμαλιάδας, σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών, σε αγροτική έκταση, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην θέση «Μπούκα», της Τ.Κ. Παλαιοχωρίου, του Δήμου Πηνειού, στην Ηλεία".

  • Ηλεία: Πρόστιμο 2250€ για καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών σε αγροτική έκταση
    Ηλεία: Πρόστιμο 2250€ για καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών σε αγροτική έκταση

    Ακριβά πλήρωσε την καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών ένας αγρότης στο Λευκοχώρι του δήμου Πηνειού, χθες με πρόστιμο που επιβλήθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος "... επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 2.250€, χθες 3 Σεπτεμβρίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Αμαλιάδας, σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών σε αγροτική έκταση, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην Τ.Κ. Λευκοχωρίου, του Δήμου Ήλιδας, στην Ηλεία".

  • Προκήρυξη για 30 προσλήψεις ΑΣΕΠ στο Πυροσβεστικό Σώμα - Δείτε τη διαδικασία
    Προκήρυξη για 30 προσλήψεις ΑΣΕΠ στο Πυροσβεστικό Σώμα - Δείτε τη διαδικασία

    Προκήρυξη διαγωνισμού για την κατάταξη 30 Πλοηγών Κυβερνητών και Πλοηγών Μηχανικών ως Αξιωματικών Ειδικών Καθηκόντων και βοηθών Πλοηγών Μηχανικών ως Υπαξιωματικών Ειδικών Καθηκόντων εξέδωσε το Πυροσβεστικό Σώμα.

    Η κατανομή και πλήρωση των παραπάνω θέσεων θα γίνει ως εξής:

    Α. Πλοηγοί Κυβερνήτες (Αξιωματικοί Ειδικών Καθηκόντων) - 15 θέσεις

    Β. Πλοηγοί Μηχανικοί (Αξιωματικοί Ειδικών Καθηκόντων) - 10 θέσεις

    Γ. Βοηθοί Πλοηγοί Μηχανικοί (Υπαξιωματικοί Ειδικών Καθηκόντων) - 5 θέσεις

    Κάθε υποψήφιος/α μπορεί να υποβάλει 1 μόνο αίτηση για μία μόνο ειδικότητα.

    Υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικά

    Οι ενδιαφερόμενοι/ες εκτυπώνουν στις δύο όψεις ενός φύλλου διαστάσεων Α4 (εμπρός – πίσω) από εξωτερικό σχετικό υπερσύνδεσμο (link) της ιστοσελίδας Πυροσβεστικού Σώματος, www.fireservice.gr την αίτηση – υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής στο διαγωνισμό, την συμπληρώνουν και την αποστέλλουν – υποβάλλουν μαζί με πλήρη δικαιολογητικά ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ και μόνο με συστημένη επιστολή, έως και την Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024, στην αρμόδια Πρωτοβάθμια Επιτροπή Παραλαβής Δικαιολογητικών, στην ακόλουθη διεύθυνση:

    «Πρωτοβάθμια Επιτροπή Παραλαβής Δικαιολογητικών Διαγωνισμού κατάταξης 30 Πλοηγών Κυβερνητών και Μηχανικών και Βοηθών Πλοηγών Μηχανικών Ειδικών Καθηκόντων στο Πυροσβεστικό Σώμα έτους 2024-2025. Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος Λεωφόρος Κηφισίας 37-39, Μαρούσι Αττικής Τ.Κ. 15123».

    Το εμπρόθεσμο της υποβολής διαπιστώνεται από την ημερομηνία σφραγίδας του ταχυδρομείου (δημοσίου ή ιδιωτικού).

    • Δείτε την Προκήρυξη εδώ:

    Προκήρυξη Πυροσβεστική

    Αιτήσεις ή δικαιολογητικά που υποβληθούν – αποσταλούν εκπρόθεσμα, ή με άλλη διαδικασία πέρα της ανωτέρω, δε γίνονται δεκτά, θεωρούνται ως μηδέποτε υποβληθέντα και δε λαμβάνονται υπόψη για το διαγωνισμό.

    Με την αποστολή – υποβολή και πρωτοκόλληση της αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης, ο/η υποψήφιος/α δεν έχει δικαίωμα να την ανακαλέσει ή να μεταβάλει τα δηλωθέντα σε αυτή στοιχεία, μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των δικαιολογητικών.

    Ο/Η υποψήφιος/α ειδοποιείται μέσω του email που δήλωσε στην αίτηση συμμετοχής για τον αριθμό πρωτοκόλλου που έλαβε η αίτησή του προκειμένου με αυτόν να ακολουθεί και να ενημερώνεται για τα επόμενα στάδια του διαγωνισμού.

    Με την ολοκλήρωση των ανωτέρω διαδικασιών η Πρωτοβάθμια Επιτροπή Παραλαβής Δικαιολογητικών ελέγχει την πληρότητα και την ακρίβεια των κατατιθέμενων δικαιολογητικών των υποψηφίων και συντάσσει ανά ειδικότητα:

    • Προσωρινό Πίνακα υποψηφίων που πληρούν τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού, δηλαδή υποψηφίων, από τα δικαιολογητικά των οποίων διαπιστώθηκε ότι κατέχουν τα προσόντα της προκήρυξης, ανά ειδικότητα και με αριθμό πρωτοκόλλου αίτησης σύμφωνα με τα ισχύοντα και
    • Προσωρινό Πίνακα υποψηφίων που ΔΕΝ πληρούν τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού, δηλαδή υποψηφίων, από τα δικαιολογητικά των οποίων διαπιστώθηκε ότι ΔΕΝ κατέχουν τα προσόντα της προκήρυξης, ανά ειδικότητα, με αριθμό πρωτοκόλλου αίτησης, αιτιολογώντας πλήρως τους λόγους για τους οποίους δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Αρήνη Ζαχάρως: 1.875€ πρόστιμο για καύση ξύλων σε οικόπεδο
    Αρήνη Ζαχάρως: 1.875€ πρόστιμο για καύση ξύλων σε οικόπεδο

    Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν αστειεύεται με το θέμα των υπαίθριων καύσεων μέσα στην αντιπυρική περίοδο και τα πρόστιμα συνεχίζονται και είναι τσουχτερά.

    Σύμφωνα με το Πυροσβεστικό Σώμα, "... επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 1.875€, στις 27 Ιουνίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Πύργου, σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε καύση ξύλων εντός οικοπεδικού χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στη θέση «Άγιος Νικόλαος», της Τ.Κ. Αρήνης, του Δήμου Ζαχάρως, στην Ηλεία".

  • Λάνθι Πύργου: Βαρύ πρόστιμο 4.150€ σε πολίτη που έκαιγε ξερά χόρτα μέσα σε μεταλλικό βαρέλι
    Λάνθι Πύργου: Βαρύ πρόστιμο 4.150€ σε πολίτη που έκαιγε ξερά χόρτα μέσα σε μεταλλικό βαρέλι

    Προφανώς και δεν έχει γίνει αντιληπτός ο νέος κανονισμός για τις υπαίθριες καύσεις στη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου και το πόσο υψηλά είναι τα πρόστιμα.

    Στο Λάνθι του δήμου Πύργου ένας άντρας έκαιγε χθες ξερά χόρτα μέσα σε μεταλλικό βαρέλι και η πράξη του αυτή, που επέφερε και την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με μέσα και προσωπικό, του κόστισε πάνω από 4.000€.

    Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος "... συνελήφθη χθες 23 Ιουνίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Πύργου, ημεδαπός, ο οποίος προέβη σε καύση ξηρών χόρτων εντός μεταλλικού βαρελιού προκαλώντας πυρκαγιά, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην Τ.Κ. Λάνθι, του Δήμου Πύργου, στην Ηλεία και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 4.150,78€".

    * Φωτογραφία αρχείου

  • Ηλεία: Το drone της Πυροσβεστικής “χτενίζει” το νομό για επίδοξους εμπρηστές
    Ηλεία: Το drone της Πυροσβεστικής “χτενίζει” το νομό για επίδοξους εμπρηστές

    Του Γιάννη Σπυρούνη

    Μια “περίεργη” πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στο δάσος της παραλίας του Κάτω Σαμικού, σήμανε συναγερμό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία στο νομό. Η φωτιά ήταν στην υπόροφη βλάστηση και οι συνθήκες που επικρατούσαν την ώρα έναρξης μπήκαν στο “μικροσκόπιο” του Ανακριτικού Τμήματος.

    Έτσι από το πρωί της Κυριακής η ομάδα “Ίκαρος” ανέλαβε δράση πάνω από την Ηλεία και από περιοχές “ύποπτες” για έμπρησμούς.

    Το drone του Πυροσβεστικού Σώματος “χτενίζει” τις περιοχές αυτές ως άγρυπνος φρουρός ενάντια σε επίδοξους εμπρηστές.

    Η αντιπυρική περίοδος έχει ξεκινήσει εδώ και είκοσι ημέρες, οι καιρικές συνθήκες δεν αποτελούν σύμμαχο για την Πυροσβεστική και έτσι ενισχύονται οι δράσεις πρόληψης για να αποφευχθούν πιθανά περιστατικά εμπρησμού.

    Το drone του Πυροσβεστικού Σώματος θα συνεχίσει να πετά πάνω από περιοχές της Ηλείας για όσο χρειαστεί, “σκανάροντας” τις δασικές περιοχές που κινδυνεύουν περισσότερο από κακόβουλες ενέργειες.

    Drone 2Το σημείο που ξέσπασε πυρκαγιά το περασμένο Σάββατο στο Κ. Σαμικό.

    Drone 3Το σημείο που ξέσπασε πυρκαγιά το περασμένο Σάββατο στο Κ. Σαμικό.

    Drone 4Μέλη της ομάδας ΣΜΗΕΑ στην περιοχή Καϊάφα - Κ. Σαμικού.

    Drone 5Το όχημα της ομάδας με το drone

  • Β. Σολδάτος: Μετάθεση στην Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτ. Ελλάδας, αλλά με το βλέμμα στην Ηλεία
    Β. Σολδάτος: Μετάθεση στην Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτ. Ελλάδας, αλλά με το βλέμμα στην Ηλεία

    Έχοντας υπηρετήσει δύο φορές στην Ηλεία ο Αρχιπύραρχος Βασίλης Σολδάτος, αποχωρεί μετά την αναβάθμισή του και αφήνει πίσω τη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας για τη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

    Αποχώρησε χθες αλλά δεν αποχαιρέτησε το νομό καθώς θα βρεθεί και πάλι εδώ όταν θα υπάρξει ανάγκη.

    Ο κ. Σολδάτος θέλησε να ευχαριστήσει, την Πολιτική και Φυσική ηγεσία του Σώματος, τον Μητροπολίτη Ηλείας, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας, τους Δημάρχους, τους Δασάρχες, τις Εθελοντικές Οργανώσεις και όλους τους Φορείς του Νομού για την άψογη συνεργασία που είχαν. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τους συναδέλφους του, το προσωπικό όλων των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Ηλείας και τους Εθελοντές Πυροσβέστες για την συνεργασία που είχαν, τον επαγγελματισμό που επέδειξαν στην αντιμετώπιση όλων των συμβάντων παροτρύνοντας τους να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο και επαγγελματισμό, διαβεβαιώνοντας τους ότι από την νέα θέση που καταλαμβάνει θα είναι διπλά τους.

    Από την νέα θέση του Περιφερειακού Διοικητή, θα συνεχίσει να είναι δίπλα στο Ν. Ηλείας, αφού όπως είπε και ο ίδιος η συνεργασία θα συνεχιστεί.

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο