Επίκαιρα

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Οι διαφωνίες για την κατάργησή του και το plan b

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Οι διαφωνίες για την κατάργησή του και το plan b

Μπορεί τα κρούσματα καθημερινά να κινούνται πάνω από 20.000 όμως η κυβέρνηση φαίνεται ότι έχει αποφασίσει να καταργήσει το Πιστοποιητικό εμβολιασμού ακόμη και πριν το Πάσχα. Ήδη τα κυβερνητικά στελέχη διαμηνύουν ότι το θέμα εξετάζεται προκειμένου τις ημέρες του Πάσχα να τις περάσουμε όσο το δυνατόν πιο κοντά στην κανονικότητα.

Σε αυτό το μήκος κύματος κινήθηκε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, όπως και ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, οι οποίοι επισημαίνουν ότι όσο παραμένει χαμηλά η πίεση στο ΕΣΥ τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να καταργηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Ωστόσο υπάρχει και το Plan B το οποίο προβλέπει πως αν ξαφνικά αυξηθούν οι νοσηλείες στα νοσοκομεία και άρα υπάρχει ασφυκτική πίεση στο ΕΣΥ, το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα επιστρέψει.

Πάντως δεν είναι τυχαίο ότι η κυβέρνηση πριν ακόμη συσκεφθούν για το θέμα οι ειδικοί της επιτροπής του υπουργείου υγείας, σπεύδει να ανακοινώσει ότι καταργείται το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Το βλέμμα των κυβερνητικών στελεχών είναι στραμμένο προς τους τουρίστες που αναμένεται να αρχίσουν να κάνουν την εμφάνισή τους προς το Πάσχα.

Η διατήρηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού θα αποτελούσε πρόσκομμα για την ελεύθερη κίνηση τους στην εστίαση και το εμπόριο, κάτι που θέλει η κυβέρνηση να αποφύγει μετά από δύο χρόνια πανδημίας και κακής οικονομικής κατάστασης των επιχειρήσεων.

Οι διαφωνίες για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Ωστόσο υπάρχουν και πολλοί τόσο στο κυβερνητικό στρατόπεδο όσο και στους κόλπους της επιτροπής των ειδικών, που θεωρούν πως αν καταργηθεί πλήρως το πιστοποιητικό εμβολιασμού, θα υπάρξει δραματική αύξηση των κρουσμάτων από το μείγμα εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων που θα συνυπάρχουν στους ίδιους χώρους.

Γι αυτό σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr υπάρχουν προτάσεις μεταξύ των ειδικών στο συστήσουν στην κυβέρνηση να μην καταργηθεί η χρήση του σε όλους τους χώρους που σήμερα επιβάλλεται αλλά μόνο όπου κρίνεται σκόπιμο.

Υπενθυμίζεται πως όσοι δεν έκαναν τρίτη δόση εμβολίου ή δεν έχουν εμβολιαστεί καθόλου, δεν έχουν πρόσβαση σε:

  • κέντρα διασκέδασης
  • κλειστούς χώρους εστίασης
  • θέατρα
  • κινηματογράφους
  • μουσεία
  • εκθέσεις
  • συνέδρια
  • γυμναστήρια

Πηγή: Ethnos.gr

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

tsoukalas popup