Επίκαιρα

Λινού για έξαρση κορονοϊού: «Είναι δύσκολη η κατάσταση» - Τι είπε για την τέταρτη δόση του εμβολίου

Λινού για έξαρση κορονοϊού: «Είναι δύσκολη η κατάσταση» - Τι είπε για την τέταρτη δόση του εμβολίου

Η έξαρση των κρουσμάτων του κορονοϊού που καταγράφεται το τελευταίο χρονικό διάστημα, ανησυχεί την Αθηνά Λινού που χαρακτήρισε την κατάσταση ως «δύσκολη».

Η Αθηνά Λινού, καθηγήτρια Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, δήλωσε το Σάββατο (02/07) πως «η κατάσταση είναι δύσκολη» όσον αφορά στην έξαρση των κρουσμάτων του κορονοϊού που καταγράφεται το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Συγκεκριμένα, σε σχετικές δηλώσεις στο MEGA, η Αθηνά Λινού επεσήμανε: «Είναι δύσκολη κατάσταση, δεν είναι μόνο οι μεγάλοι αριθμοί των κρουσμάτων, σε αντιστοιχία με μικρό αριθμό τεστ, εκείνο που απασχολεί περισσότερο είναι οι αριθμοί περιστατικών ανά 100.000 κατοίκους που είναι υπερβολικά υψηλοί. Το ίδιο ισχύει και για τον γενικό δείκτη θετικότητας, την προηγούμενη εβδομάδα δεν έπεσε κάτω από το 10 ούτε μία ημέρα, ωστόσο είχαμε λίγα τεστ. Εκείνο που αρχίζει και μας ανησυχεί είναι ότι τα συμπτώματα των νέων μορφών προκαλούν σοβαρότερα συμπτώματα, υψηλό πυρετό, πονοκέφαλο, βήχα και αναπνευστικά προβλήματα».

Εν συνεχεία, η ίδια πρόκρινε τη χρήση μάσκας ως απαραίτητο μέτρο προστασίας και διατύπωσε τη διαφωνία της με την Πολιτεία, λέγοντας: «Διαφωνώ με τη στάση της Πολιτείας. Υπάρχουν πολλά εκκολαπτήρια κορονοϊού στα ΜΜΜ. Στο αεροπλάνο και στο πλοίο υπάρχει μεγάλος κίνδυνος μόλυνσης γιατί παραμένουμε περισσότερη ώρα σε αυτά τα μέσα, παρά στο λεωφορείο και στο μετρό».

Αναφορικά με την τέταρτη δόση εμβολίου, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ υποστήριξε: «Το θέμα της τέταρτης δόσης είναι ένα ερωτηματικό, αλλά προσφέρει κάτι. Εάν δεν έχεις άλλο τρόπο να προστατευθείς, καλό είναι να το κάνεις. Δεν είναι επαρκής η επιστημονική πληροφόρηση, ωστόσο εξαρτάται από το πώς ζει κανείς. Εάν κάποιος είναι ένας τύπος πολύ κοινωνικός, καλό θα είναι να εμβολιαστεί, γιατί έρχεται σε επαφή με περισσότερους ανθρώπους, περισσότερες ώρες. Πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι μέχρι να υπάρξει εμβόλιο που να καλύπτει τις μεταλλάξεις Ο4 και Ο5, θα περάσουν 4-5 μήνες. Μπορούμε να συμβουλευτούμε τον γιατρό μας και να συνεκτιμήσουμε τον τρόπο ζωής μας».

Πηγή: iEidiseis.gr

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

tsoukalas popup

tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup