Μια φωτογραφία από το παγκοσμίου φήμης Ναυάγιο της Ζακύνθου κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες και φανερώνει τη γαϊδουριά ορισμένων. Συγκεκριμένα, μπροστά από το Ναυάγιο, φαίνεται ένας σωρός από σκουπίδια, πλαστικά μπουκάλια, συσκευασίες και άλλα.
Τι απαντά ο δήμος Ζακύνθου
Μετά το σάλο που προκλήθηκε, ο δήμαρχος Ζακύνθου, Νικήτας Αρετάκης διαμήνυσε πως η αρμοδιότητα για το Ναυάγιο ανήκει στο υπουργείο Τουρισμού και όχι στο Δήμο. «Για το Ναυάγιο υπάρχει Επιτροπή, την οποία έχει τοποθετήσει το υπουργείο Τουρισμού για την σωστή και ομαλή λειτουργία του. Εμείς δεν έχουμε καμία ευθύνη και αρμοδιότητα ως προς αυτό το κομμάτι πια. Ουσιαστικά, δεν έχουμε καμία δικαιοδοσία, ώστε να παρέμβουμε σε κάτι για το Ναυάγιο της Ζακύνθου».
Τέλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζακύνθου, Σταύρος Κακολύρης ανέφερε στο GRTimes.gr πως στο Ναυάγιο υπάρχουν καθημερινά σεκιούριτι, οι οποίοι φυλάνε το μέρος, οπότε θα έπρεπε να έχει ενημερωθεί ήδη η πρόεδρος της Επιτροπής, Παναγιώτα Διονυσοπούλου για την κατάσταση που επικρατεί με τα σκουπίδια στο Ναυάγιο.
«Εμείς ως δήμος δεν έχουμε κάποιο δικαίωμα για να επέμβουμε σε κάτι. Υπάρχει αρμόδια Επιτροπή που είναι υπεύθυνη για την οργάνωση και τον καθαρισμό της παραλίας σε καθημερινή βάση. Η πρόεδρος της Επιτροπής, Παναγιώτα Διονυσοπούλου έχει τοποθετηθεί σεκιούριτι στο σημείο, οπότε έπρεπε να είχε ήδη ενημερωθεί το υπουργείο Τουρισμού για το πρόβλημα που υπάρχει με τα σκουπίδια στο Ναυάγιο. Πάντως, πέρσι δεν είχαν σημειωθεί τέτοια περιστατικά, διότι τα σκουπίδια τα μάζευαν τα ίδια τα καραβάκια που ερχόντουσαν. Κι αυτό, διότι μόνο μέσω θαλάσσης μπορεί να το επισκεφτεί κάποιος».
Η φωτογραφία που προκάλεσε σάλο
Η φωτογραφία αναρτήθηκε από τον περιβαλλοντολόγο Μιχάλη Μπάκα, στο Facebook. «Ελληνικό καλοκαίρι 2022.. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται να πληρώνεις για να πας για λίγες ώρες σε μια από τις ωραιότερες παραλίες του κόσμου και να αφήνεις εκεί τα σκουπίδια σου».
Η ιστορία του Ναυάγιου
Tο ναυάγιο τοποθετείται χρονολογικά στο 1983, ενώ το πλοίο το οποίο ναυάγησε μετέφερε λαθραία τσιγάρα. Ακόμα και σήμερα η παραλία έχει πρόσβαση μόνο από τη θάλασσα. Από την πόλη της Ζακύνθου, το γειτονικό πόρτο Βρώμη αλλά και από άλλα σημεία του νησιού φεύγουν καθημερινά καραβάκια για την παραλία του ναυαγίου.
Πηγή: Ethnos.gr