Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2022 10:34

Όταν ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης ήταν πρώτος λαμπαδηδρόμος στην Ολυμπία - Θλίψη για την πρόωρη απώλεια ενός μεγάλου αθλητή, ενός τεράστιου ανθρώπου (photos)

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Ένας μεγάλος αθλητής, ένας τεράστιος άνθρωπος, ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης, "έφυγε" από τη ζωή. Το αποτύπωμά του ήταν μεγάλο τόσο στον αθλητισμό, όσο και στην κοινωνία. Ιδιαίτερα με την τελευταία του επιθυμία να βγουν σε δημοπρασία τα δύο του Ολυμπιακά μετάλλια και τα έσοδα να προσφερθούν σε δομές για τα παιδιά, αποδεικνύουν ακόμα περισσότερο το μεγαλείο της ψυχής του.

Ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης, τιμήθηκε και τίμησε την Αρχαία Ολυμπία. Στις 24 Μαρτίου 2008 στην Τελετή Αφής των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνο, ήταν ο πρώτος Λαμπαδηδρόμος.

Πρωθιέρεια τότε είναι η Μαρία Ναυπλιώτου, χορογράφος η Άρτεμις Ιγνατίου, που μόλις έχει διαδεχθεί την μεγάλη Μαρία Χορς.

Ο πρωταθλητής του Tae Kwon Do γονατίζει με ευλάβεια μπροστά στην Πρωθιέρεια, λαμβάνει το ιερό φως της Ολυμπίας και λίγο αργότερα διασχίζει καταχειροκροτούμενος το αρχαίο στάδιο, προς το μνημείο του Βαρώνου Πιερ ντε Κουμπερτέν.

Μια στιγμή στην ιστορία... η στιγμή του Αλέξανδρου Νικολαϊδη, ίσως μεγαλύτερη από όλα τα μετάλλια, λόγω της μοναδικότητάς της...

Η συγκλονιστική ανάρτησή του στο Facebook

Θα ξεκινήσω με αυτό το κλισέ, ότι για να διαβάζετε τώρα αυτήν την δημοσίευση μου, μάλλον έχω φύγει για κάπου καλύτερα ή και για το πουθενά.

Δύο χρόνια, βασανίστηκα κι εγώ με τον καρκίνο. Με έναν τόσο σπάνιο τύπο καρκίνου, το καρκίνωμα nut, που αυτή τη στιγμή εννέα στους δέκα Έλληνες γιατρούς που το διαβάζουν, το ακούν για πρώτη φορά και θα σπεύσουν να το ψάξουν. Ευτυχώς ο δικός μου γιατρός, ο υπέροχος Γιάννης Μπουκοβίνας που με πήρε από το χέρι στο πιο δύσκολο ταξίδι της ζωής μου, τον γνώριζε αυτόν τον σπάνιο τύπο και έκανε τα πάντα για να με σώσει ή να μου χαρίσει λίγη παραπάνω ζωή. Κίνησε γη και ουρανό, να φέρει φάρμακα κυριολεκτικά από την άλλη άκρη της γης για να τα δοκιμάσω.

Δύο χρόνια δεν είπα ποτέ "Γιατί σε εμένα"; Δεν υπάρχει πιο εγωιστική σκέψη από αυτή. Σε κάποιον τυχαίνει, στον διπλανό μας, στον γείτονά μας, στον συνάνθρωπό μας. Και πλέον τυχαίνει σε πολλούς. Αν βάλω ένα πρόσημο τύχης στη ζωή μου, θα σας πω ακόμα και τώρα, ότι ήμουν τυχερός άνθρωπος. Είχα την ευλογία να κάνω τα όνειρα μου πραγματικότητα, να ανέβω στο βάθρο πολλές φορές, να δοξάσω τον αθλητισμό και την χώρα μου, να γνωρίσω ανθρώπους από όλον τον κόσμο, να μάθω το σεβασμό, την ευγενή άμιλλα, αξίες τόσο σημαντικές και να προσπαθήσω να τις κάνω πράξη και στη ζωή μου.

Είχα την τύχη να με αγαπήσει η πιο υπέροχη γυναίκα του κόσμου, το δώρο μου από το Θεό, όπως είναι και το όνομα της, και να αποκτήσουμε μια πανέμορφη οικογένεια.

Έτσι και σε αυτή την ατυχία που με βρήκε, είπα ευχαριστώ, που αν αυτό ήταν γραφτό να έρθει στην οικογένειά μου, δεν βρήκε εκείνη ή τα παιδιά μου. Εγώ έπρεπε να το ανέβω αυτό το βουνό, έχω έπρεπε να σηκώσω αυτό το βάρος. Όχι εκείνοι.

Σε αυτό το δύσκολο ταξίδι, στάθηκα τυχερός γιατί συνοδοιπόρο είχα την αλληλεγγύη και την φροντίδα τόσων πολλών ανθρώπων, που πολλές φορές αναρωτήθηκα τι έκανα για να αξίζω όλα αυτά που με ανιδιοτέλεια μου προσέφεραν. Πρώτος ο γιατρός μου ο κ. Μπουκοβίνας, ο πρύτανης, ο κ. Δημόπουλος, που βοήθησε τόσο πολύ στην πρώτη φάση της ασθένειάς μου αλλά και αργότερα, στο να πάρω κάθε θεραπεία όσο πιο γρήγορα γίνεται. Ο κ. Ηλιάδης ο θωρακοχειρούργος μου, ένας εξαιρετικός επιστήμονας που με αγκάλιασε σαν πατέρας στο πολύ δύσκολο χειρουργείο μου, στους πνεύμονες, ο κ. Πέιος, ο νευροχειρούργος που μου απάλυνε τους φριχτούς πόνους και πολλοί πολλοί άλλοι, από νοσηλευτές μέχρι τραυματιοφορείς, όλοι μου έδειχναν την αγάπη τους και αυτή η αγάπη μου έδινε δύναμη.
Και τέλος θέλω να σταθώ στον άνθρωπο με άλφα κεφαλαίο, τον Αλέξη Τσίπρα, ήρθε πολύ πρόσφατα στη ζωή μου και μου χάρισε την φιλία του, την σκέψη του, το αδελφικό του νοιάξιμο, σαν να με ήξερε από πάντα. Μου απέδειξε ότι η όλα όσα πρεσβεύει ο ίδιος και η αριστερά είναι πραγματική στάση ζωής. Με στήριξε ηθικά και πρακτικά και έκανε και αυτός τα αδύνατα δυνατά για να έχω την καλύτερη φροντίδα.

Θέλω να πω σε όλους τους κάτι.

Πετύχατε. Με κρατήσατε στη ζωή περισσότερο από όσο αναλογούσε στον πολύ επιθετικό καρκίνο μου, μου χαρίσατε το χρυσό μετάλλιο της παράτασης της ζωής μου σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή, όταν η κόρη μου η Ελεάννα ήταν μόλις 3,5 ετών και δεν θα θυμόταν τίποτα από εμένα, ενώ τώρα στα 5,5 της χρόνια θα με θυμάται έστω σαν μακρινή ανάμνηση και θα μπορεί να διηγηθεί ιστορίες στον μικρό της αδερφό τον Γιώργο, ώστε να με κρατήσουν ζωντανό στην καρδιά τους για πάντα.

Φίλοι μου, σε αυτή τη ζωή που είμαστε όλοι περαστικοί, μεγαλύτερη σημασία έχει τι αποτύπωμα θα έχουμε αφήσει, και όχι πώς ή πότε θα φύγουμε.

Για αυτό αν είμαι εγώ ο πρώτος καταγεγραμμένος ασθενής με καρκίνωμα nut στην χώρα μας, ας γίνω η αφορμή για την ενημέρωση γιατρών, ασθενών, πάνω σε αυτόν τον τύπο καρκίνου που αν διαγνωσθεί εγκαίρως ίσως σωθούν ζωές. Ας γίνω η αφορμή για να ενισχυθεί ουσιαστικά το εθνικό μας σύστημα υγείας που τόσο υποτιμήθηκε τα τελευταία χρόνια, όχι να περιμένουν ουρές για μια αξονική, για μια χημειοθεραπεία ή ένα χειρουργείο και να χάνεται πολύτιμος χρόνος, να σταματήσει ο χρονοβόρος δαίδαλος της γραφειοκρατίας και των νομικών κωλυμάτων του ΕΟΦ όταν πρέπει να εγκριθούν άμεσα δοκιμαστικά φάρμακα που μπορεί να σώσουν ζωές.

Αν ερχόμαστε σε αυτή τη ζωή για κάποιο σκοπό, εγώ έχω αποφασίσει ποιος θα είναι αυτός. Να προσφέρω ελπίδα μέσα από όσα κατάφερα στην ζωή μου, από τα όμορφα μέχρι τα άσχημα. Για αυτόν τον λόγο, τα δύο μου αργυρά Ολυμπιακά μετάλλια, της Αθήνας και του Πεκίνο, που για χρόνια κρύβω καλά, ήρθε η ώρα να βγουν και να επιστρέψουν εκεί που ανήκουν, στις παναθρώπινες αξίες. Τελευταία επιθυμία μου είναι, τα δύο αυτά μετάλλια, να βγουν σε δημοπρασία και το ποσό που θα συγκεντρωθεί να δοθεί σε δομές για τα παιδιά που θα επιλέξει η οικογένειά μου.

Αν σωθεί έστω ένα παιδί, θα αξίζει κάθε κλωτσιά που έχω φάει στο κεφάλι, κάθε κάταγμα στα πόδια μου.
Αυτό είναι το αποτύπωμα που θέλω να αφήσω στην κοινωνία, αυτή είναι η κληρονομιά που θέλω να μείνει στα παιδιά μου.



Οι σημαντικές διακρίσεις του Αλέξανδρου Νικολαΐδη



2010 - Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα - 3ος Χάλκινο μετάλλιο


2009 - Παγκόσμιο πρωτάθλημα - 5ος

2008 - Ολυμπιακοί Αγώνες - 2ος Αργυρό μετάλλιο


2008 - Ευρωπαϊκό πρωταθλημα - 1ος Χρυσό μετάλλιο


2004 - Ολυμπιακοί Αγώνες - 2ος Αργυρό μετάλλιο


2004 - Παγκόσμια Πανεπιστημιάδα - 1ος Χρυσό μετάλλιο

1998 - Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας- 3ος (Χάλκινο μετάλλιο)


1998 - Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα - 5ος


1997 - Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων - 1ος (Χρυσό μετάλλιο)


1997 - Μεσογειακοί Αγώνες - 2ος (Αργυρό μετάλλιο)


1996 - Παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων - 1ος Χρυσό μετάλλιο


1996 - Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων - 1ος Χρυσό μετάλλιο

Τελευταίος του τίτλος το 2013 όταν και κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες στη Μερσίνη της Τουρκίας.

nikolaidis 4

nikolaidis 2

nikolaidis 3

nikolaidis 5

nikolaidis 7

nikolaidis 6

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2022 11:16

Σχετικά Άρθρα

  • «Με έμαθες να αγαπώ και να νιώθω ευλογημένη»: Έξι μήνες από τον θάνατο του Αλέξανδρου Νικολαΐδη - Η τρυφερή ανάρτηση της Δώρας Τσαμπάζη
    «Με έμαθες να αγαπώ και να νιώθω ευλογημένη»: Έξι μήνες από τον θάνατο του Αλέξανδρου Νικολαΐδη - Η τρυφερή ανάρτηση της Δώρας Τσαμπάζη

    Έξι μήνες συμπληρώνονται από τον θάνατο του ασημένιου Ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαϊδη, ο οποίος πέθανε στις 14 Οκτωβρίου 2022 από μια επιθετική μορφή καρκίνου.

    Η σύζυγος του, Δώρα Τσαμπάζη με μια τρυφερή ανάρτηση στο instagram τον ευχαρίστησε για όσα της έδωσε και αναφέρθηκε στο πώς βίωσε αυτούς τους μήνες που δεν βρισκόταν στο πλευρό της.

    «Αύριο ξημερώνουν 6 μήνες χωρίς εσένα. Μεγάλη Παρασκευή, ημέρα πένθους. Αγάπησα τόσο πολύ τη ζωή μου μαζί σου. Όμως με έμαθες να αγαπώ και να νιώθω ευλογημένη για όσα συνεχίζω να έχω. Τα παιδιά μας, τις στιγμές μας, έναν έρωτα που θα ζήλευαν οι καλύτεροι ποιητές στον κόσμο. Και έτσι καταφέρνω να αγαπώ και το τώρα.

    Το διάστημα που λείπεις, πήρα τα μεγαλύτερα μαθήματα της ζωής μου. Μα αυτό που έμαθα περισσότερο είναι πόση δύναμη έκρυβα μέσα μου και πόσο μεγάλη ανάγκη είχα την αγάπη που εισέπραξα να την μετουσιώσω σε ενσυναίσθηση στους γύρω μου. Σε ευχαριστώ λοιπόν για όσα μου έδωσες και όσα συνεχίζεις να μου δίνεις από εκεί ψηλά. Εύχομαι κάπου εκεί κοντά στα αστέρια που λάμπουν τη νύχτα, να πετάς ανάμεσα στο φως και να μου χαμογελάς…».

    Πηγή: ethnos.gr- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI

  • Δώρα Τζαμπάζη: «Για εσένα, που είχες ευχηθεί καρκίνο στον άντρα μου», συγκλονίζει η σύζυγος του Αλέξανδρου Νικολαϊδή
    Δώρα Τζαμπάζη: «Για εσένα, που είχες ευχηθεί καρκίνο στον άντρα μου», συγκλονίζει η σύζυγος του Αλέξανδρου Νικολαϊδή

    Τα υβριστικά και χυδαία μηνύματα που λάμβανε ο Αλέξανδρος Νικολαϊδής όταν αποφάσισε να πολιτευτεί με τον ΣΥΡΙΖΑ

    Μόλις τρεις μήνες έχουν περάσει από τον θάνατο του Αλέξανδρου Νικολαϊδη που «έφυγε» από τη ζωή σε ηλίκια 39 ετών, μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο. Κι όμως, ενώ η οικογένεια προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της μετά από αυτή τη μεγάλη απώλεια, χρήστες του διαδικτύου επιτίθενται ακόμα στον πρωταθλήτη, χωρίς ίχνος σεβασμού στη σύζυγο και τα παιδιά του.

    doratzampazi

    Nikolaidis
    Η σύζυγος του Αλέξανδρου Νικολαϊδη, ανήρτησε σε στόρι στο Instagram, ένα χυδαίο μήνυμα που έλαβε πρόσφατα από έναν χρήστη του διαδικτύου. Λίγες ώρες αργότερα, ανήρτησε τα μηνύματα που λάμβανε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ όταν είχε αναλάβει τα καθήκοντα του. Σε ένα από αυτά, ένας χρήστης, το 2019, του ευχόταν να πάθει... καρκίνο.
    «Σήμερα ήρθε ένα σχόλιο που ξύπνησε όλη την τοξικότητα που δέχτηκε ο Αλέξανδρος και η οικογένειά μας το 2019 όταν αποφάσισε να πολιτευτεί. Ξέρω τι θα πείτε, μην ασχολείσαι με τον έναν ανόητο. Όμως δεν είναι ένας, είναι πολλοί, και απλώς τώρα έχουν λουφάξει ή πετούν τη βοθρίλα τους σε άλλους, γιατί απλώς ο Αλέξανδρος και η μνήμη του είναι κάτι πολύ μεγάλο να το ακουμπήσουν περιττώματα. Ήρθε αυτό το σχόλιο και ξύπνησε όλα αυτά που πάλευα να ξεχάσω. Ίσως να μην φταίνε αυτοί, να μεγάλωσαν ανάμεσα σε άλλα απορρίμματα και να μην είχαν άλλη επιλογή, από το να γίνουν ίδιοι με εκείνους».


    Και συνεχίζει: «είχα αποφασίσει αυτά τα μηνύματα να τα θάψω βαθιά μέσα μου, να τα ξεχάσω, αλλά αρκεί ένας ανόητος να σου θυμίσει ότι εκεί έξω είναι πολλοί. Αν έχετε λοιπόν μια απορία για το τι είναι διαδικτυακή τοξικότητα, ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις φωτογραφίες. Άνθρωποι μικροί, λίγοι, που τα πολιτικά τους επιχειρήματά έχουν να κάνουν με ψόφους, καρκίνους και κλωτσιές. Το βρήκαν αστείο, ακόμα και το γεγονός ότι ένα αθλητής στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες της ζωής του, έσπασε το πόδι του και φώναξε στην κερκίδα τη μητέρα του. Από αυτές τις κλωτσιές, και από αυτά τα σπασίματα, ακόμα και από τις ήττες του, ο Αλέξανδρος έδωσε χρήματα σε παιδιά που έχουν ανάγκη. Και είμαι σίγουρη ότι αν ήξερε πόσο πολλά χρήματα μαζεύτηκαν, θα καθόταν να φάει κι άλλες, να σπάσει κι άλλα πόδια, κι άλλα χέρια».
    Καταλήγει λέγοντας, «όσο για εσένα, φίλε μου, που είχες ευχηθεί τότε το 2019 καρκίνο στον άντρα μου, ένα έχω να σου πω, συγχαρητήρια. Έγινε η επιθυμία σου πραγματικότητα, ελπίζω να κοιμάσαι πολύ πιο ήσυχος τα βράδια . Εγώ πάλι σου εύχομαι υγεία, να μην χρειαστεί να μάθεις ποτέ, τι θα πει καρκίνος στην οικογένειά σου. Το συγκεκριμένο ποστ γίνεται μόνο για να δοθεί η αφορμή να συζητήσουμε με ειλικρίνεια το θέμα της τοξικότητας. Να καταλάβουμε ότι έχουμε ξεπεράσει τον όρο “διαδικτυακός εκφοβισμός” δυστυχώς. Συμβαίνει κάτι πολύ χειρότερο. Και αυτό το ποστ θα κατέβει μετά από μερικές ημέρες, γιατί δεν θέλω τίποτα σε αυτήν την κοινότητα που έχουμε δημιουργήσει όλοι μαζί συζητώντας μόνο με γνώμονα την αγάπη και την ενσυναίσθηση να θυμίζει τοξικότητα. Από εδώ και πέρα όποιος θέλει να είναι τοξικός μαζί μου ή με τον Αλέξανδρο ή με τα παιδιά μου, δεν θα έχει καμία θέση εδώ, παρά μόνο στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος».
    Πηγή: Protothema.gr
  • Κρήτη: Στους πλημμυροπαθείς έσοδα από τα μετάλλια του Αλέξανδρου Νικολαΐδη
    Κρήτη: Στους πλημμυροπαθείς έσοδα από τα μετάλλια του Αλέξανδρου Νικολαΐδη

    Στους πλημμυροπαθείς της Αγίας Πελαγίας στην Κρήτη αποφάσισε να προσφέρει έσοδα από τα μετάλλια του Ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαΐδη, η οικογένειά του.

    H ιδιαίτερα συγκινητική ανακοίνωση έγινε από τον βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Χάρη Μαμουλάκη, στη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Μαλεβιζίου, για τις καταστροφές που άφησε πίσω της η φονική κακοκαιρία, σύμφωνα με το cretalive.gr.

    Όπως είπε ο βουλευτής, η οικογένεια του Αλέξανδρου Νικολαΐδη στέκεται έμπρακτα στο πλευρό όσων χτυπήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

    Έτσι, μέρος των χρημάτων που θα συγκεντρωθούν από την πλειοδοσία για τα μετάλλιά του θα διατεθεί για την ανακούφιση των πληγέντων.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Με χειροκροτήματα ο αποχαιρετισμός στον Ολυμπιονίκη - Ο Μουρούτσος μετέφερε τα μετάλλια
    Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Με χειροκροτήματα ο αποχαιρετισμός στον Ολυμπιονίκη - Ο Μουρούτσος μετέφερε τα μετάλλια

    Πλήθος κόσμου συνέρρευσε στην κηδεία του Ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαΐδη, ο οποίος έφυγε χθες σε ηλικία μόλις 42 ετών, από σπάνια μορφή καρκίνου. Με ένα τεράστιο χειροκρότημα και υπό τους ήχους της μπάντας του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και με εκατοντάδες άτομα να φωνάζουν δακρυσμένοι «αθάνατος», μεταφέρθηκε στην τελευταία του κατοικία ο σπουδαίος αθλητής.

    Οι εικόνες των αγαπημένων του προσώπων δίπλα από το φέρετρο είναι συγκλονιστικές. Συγγενείς, φίλοι και κοντινοί άνθρωποι του εκλιπόντος χειροκροτούσαν συγκινημένοι.

    Μόλις η σορός μπήκε στο αυτοκίνητο για μεταφερθεί στα κοιμητήρια του Φιλύρου, ο κόσμος ξέσπασε για ακόμα μία φορά σε χειροκροτήματα για το τελευταίο αντίο στον άνθρωπο που δόξασε την Ελλάδα με τις επιδόσεις του στο τάε κβο ντο και αποτέλεσε πρότυπο για μικρά παιδιά με το ήθος και τις Αρχές των οποίων υπήρξε πρεσβευτής. Σημειώνεται ότι επιθυμία της οικογένειας ήταν ο ενταφιασμός να γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο.

    Παρών και ο πολιτικός κόσμος που τίμησε με την παρουσία του τον αδικοχαμένο Ολυμπιονίκη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας και άλλοι εκπρόσωποι της πολιτικής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

    Συγκινητικός Μουρούτσος: Κουβάλησε τα ολυμπιακά μετάλλια του

    Μία από τις πιο «δυνατές» και συγκινητικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν στην κηδεία του Αλέξανδρου Νικολαϊδη, ήταν αυτή με τον Μιχάλη Μουρούτσο να κουβαλά τα δύο ολυμπιακά μετάλλια του αδικοχαμένου πρωταθλητή.

    Ο Μουρούτσος, μαζί με την Έλλη Μυστακίδου που στεκόταν δίπλα του, κρατώντας ένα κόκκινο τριαντάφυλλου, είχε την τιμή να κρατά πάνω σε ένα ειδικό μαξιλάρι, τα δύο ασημένια μετάλλια που κατέκτησε ο φίλος του, Αλέξανδρος, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και του Πεκίνου.

    Μήνυμα Τσίπρα: «Ευχαριστώ που μας έκανες καλύτερους ανθρώπους»

    Με έναν επικήδειο γεμάτο συγκίνηση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας είπε το δικό του, «αντίο» στον Ολυμπιονίκη Αλέξανδρο Νικολαΐδη, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ήταν αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος. Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για έναν «γίγαντα με καρδιά μικρού παιδιού, που έκανε όλη την Ελλάδα να γεμίζει έντονα συναισθήματα».

    «Είναι δύσκολο να αποχαιρετάει ένα αγαπημένο άνθρωπο πόσο μάλλον όταν φεύγει τόσο νωρίς και τόσο άδικα ακόμη πιο δύσκολο όταν αποχαιρετάς ένα σπάνιο άνθρωπο και χαρισματικό όπως ο Αλέξανδρος. Θα έλεγα έναν γίγαντα με καρδιά μικρού παιδιού που έκανε όχι μόνο όσους είχαμε τη τύχη να τον γνωρίσουμε αλλά και όλη την Ελλάδα να γεμίζει με έντονα συναισθήματα.

    Όπως τότε που έπεσε λαβωμένος στο Σίδνεϊ και η κραυγή του έσκισε την σιωπή αλλά και αργότερα που πάλεψε και νίκησε υψώνοντας τη γαλανόλευκη. Όλη η Ελλάδα δακρύζει και πενθεί», είπε συγκινημένος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

    Ο ίδιος συνεχίζοντας, επεσήμανε ότι ο Αλέξανδρος «μεγαλούργησε σε ένα άθλημα ατομικό, σε ένα άθλημα που είσαι μόνος, μόνος πέφτεις και μόνος σηκώνεσαι. Στη ζωή του ξεχώρισε γιατί ήθελε να βάζει μπροστά το εμείς και όχι το εγώ και πάλευε στους στίβους της ζωής με το ίδιο πείσμα και την ίδια μαχητικότητα που τον διέκρινε στους αθλητικούς στίβους, ήταν ένας μαχητής παντού

    Παρέμεινε μαχητής ακόμη και όταν η ζωή του επιφύλαξε τον πιο σκληρό αντίπαλο. Ποτέ δεν δείλιασε και δεν παραπονέθηκε, μόνο φρόντισε να κερδίσει και το τελευταίο δευτερόλεπτο κοντά στους ανθρώπους του».

    Ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέχεια δήλωσε ότι «ο κόσμος που θαύμαζε πίστευε ότι το πιο δυνατό όπλο του Αλέξανδρου ήταν τα πόδια του, όμως το πιο δυνατό ήταν η καρδιά του, η πίστη του, τα ιδανικά και οι αξίες του, ο σεβασμός και η αλληλεγγύη στο συνάδελφο, συναθλητή και στον συμπολίτη. Πίστη στη δικαιοσύνη και στην ισότητα και σε ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση. Για να μη μεγαλώσουν τα παιδιά μας σε έναν άδικο και φασιστικό κόσμο, γιατί δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς όταν κάποιοι πατριδοκάπηλοι έσπερναν μίσος στα γυμναστήρια και στα σχολεία.

    Η αγάπη του για την πατρίδα, αγνή έμπρακτη και βαθιά ήταν αυτή που τον έκανε ανυποχώρητο απέναντι σε όσους καπηλεύονταν το όνομά της για να γεμίσουν διχασμό».

    Κλείνοντας τον επικήδειο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε την τύχη που είχε να γνωρίσει τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη. «Είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε τον Α έξανδρο από κοντά, μέσα από τις αναρτήσεις του τις μαχητικές στο διαδίκτυο, μέσα από την κοινωνική του δράση, να παλεύει για τις ιδέες του όπως πάλευε για τα μετάλλια.

    Είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε πάνω από όλα έναν ξεχωριστό και καλό άνθρωπο που μας έμαθε πώς να αγαπάμε και να σεβόμαστε τη ζωή στην κάθε της στιγμή. Για όλα αυτά Αλέξανδρε ήρθε η ώρα εμείς να σου πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ που μας έκανες καλύτερους που κόσμισες την παράταξη μας με την παρουσία σου.

    Ένα ευχαριστώ που έδειξες σε όλους ότι οι αρχές και η ηθική, ξεχωρίζουν ακόμη. Ευχαριστώ για το στερνό σου αντίο, για τα λόγια που θα δώσουν δύναμη στους χιλιάδες που δίνουν μάχη με τον καρκίνο στη ζωή. Δεν έχει σημασία πώς θα φύγουμε αλλά τι θα αφήσουμε πίσω μας. Άφησες μια σπουδαία κληρονομιά για τις γενιές που θα έρθουν σε ένα κόσμο που αξίζει να αγωνίζεται κάθε μέρα για να γίνει καλύτερος», σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι «για πάντα τα παιδιά σου θα πορεύονται στη ζωή κρατώντας το χαμόγελο στις ψυχές τους. Καλό ταξίδι αγαπημένε μας και καλόψυχε σύντροφε, θα σε αγαπάμε και θα σε θυμόμαστε πάντα»

    Πηγή: ethnos.gr

  • Αναβλήθηκε η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ
    Αναβλήθηκε η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

    Αναβλήθηκε η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ λόγω πένθους.

    Η τεράστια απώλεια του Αλέξανδρου Νικολαΐδη που έχει βυθίσει στο πένθος τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και όχι μόνο αναβάλει την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

    Όπως έγινε γνωστό η συνεδρίαση θα διεξαχθεί τον επόμενο Σαββατοκύριακο και εκεί ο Αλέξης Τσίπρας δεν προτίθεται να τροφοδοτήσει την εσωστρέφεια. Σύμφωνα μάλιστα με τις πληροφορίες του Βασίλη Σκουρή «όπως πληροφορείται η στήλη, όποιος θελήσει να τροφοδοτήσει την εσωστρέφεια, λίγο πριν τις εκλογές και ενώ τα θέματα στρατηγικής τα έχει λύσει το Συνέδριο, θα λάβει ισχυρή απάντηση».

    Πηγή: iEidiseis.gr

  • Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη
    Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη

    Θρήνο και στην πολιτική σκηνή έφερε η είδηση του θανάτου του Αλέξανδρου Νικολαΐδη

    Η πολιτική σκηνή αποχαιρετά σήμερα τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη, ολυμπιονίκη και αναπληρωτή εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στα 43 του έτη από σπάνια μορφή καρκίνου.

    Τσίπρας: Πρόλαβε να κάνει περισσότερα και σημαντικότερα από τον καθένα

    Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει, σε ανάρτησή του στις προσωπικές του σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την οποία συνοδεύει με μία φωτογραφία του Ολυμπιονίκη, ότι έφυγε σήμερα Παρασκευή από κοντά μας ένας σπουδαίος άνθρωπος.

    «Στη σύντομη ζωή του πρόλαβε να κάνει περισσότερα και σημαντικότερα από τον καθένα μας. Σήκωσε ψηλά την ελληνική σημαία στους Ολυμπιακούς, μα ακόμη πιο ψηλά τα όμορφα ιδανικά της δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης στους αγώνες της ζωής», γράφει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, ευχόμενος «καλό ταξίδι» στον Αλέξανδρο.

    Η ανάρτηση Αλέξη Τσίπρα:

    Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ: Θα τον θυμόμαστε πάντα με τα τελευταία του λόγια

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία αποχαιρετά σήμερα με βαθιά οδύνη και συντριβή τον Ολυμπιονίκη, αγωνιστή Αριστερό και αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου, Αλέξανδρο Νικολαΐδη», αναφέρει το Γραφείο Τύπου του κόμματος.

    Και σημειώνει:

    Ο Αλέξανδρος αποτέλεσε μέλος της ομάδας που δημιουργήθηκε το 2020 με απόφαση του Αλέξη Τσίπρα και με τις γνώσεις, την αυτοπεποίθηση και την ευγένειά του συνέβαλε με το δικό του ξεχωριστό τρόπο στον καθημερινό πολιτικό αγώνα. Είχε προηγηθεί η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών όπου ξεχώρισε με την παρουσία του, όπως άλλωστε έκανε σε όλες τις μάχες που έδωσε στη ζωή του.

    Από τη Θεσσαλονίκη όπου έμενε, και παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε, δεν έχασε ποτέ τη διάθεσή του να ανταποκρίνεται δημιουργικά και με κέφι για ζωή στα καθήκοντα και στις επαφές με τους συνεργάτες του.

    Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης υπήρξε ένας αριστερός, δημοκρατικός πολίτης από το χώρο του αθλητισμού που ήξερε να παίρνει πάντα θέση στα δημόσια πράγματα, χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό ή προσωπικό κόστος. Ως προοδευτικός άνθρωπος είχε έννοια για την πατρίδα του, να επικρατήσουν νέες ιδέες μακριά από τα στερεότυπα χρόνων, που να εμπνέουν τους νέους ανθρώπους.

    Ως αθλητής ανέβηκε στο βάθρο του Ολυμπιονίκη δύο φορές, ενώ το 2008 ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος αθλητής από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου.

    Η τελευταία δημόσια παρακαταθήκη του είναι σίγουρα ο αποχαιρετισμός του, όπου κι εκεί ακόμα είχε έννοια να προσφέρει μεγαλόψυχα στον συνάνθρωπό του.

    Ως συνεργάτης, το κενό που αφήνει πίσω του είναι δυσαναπλήρωτο. Ως άνθρωπος, για όλους εμάς, θα είναι αναντικατάστατος. Αποτελεί για εμάς ένα παράδειγμα ανθρωπιάς, ευγένειας και περηφάνιας.

    Θα τον θυμόμαστε πάντα με τα τελευταία του λόγια: "Αν σωθεί έστω ένα παιδί, θα αξίζει κάθε κλωτσιά που έχω φάει στο κεφάλι, κάθε κάταγμα στα πόδια μου. Αυτό είναι το αποτύπωμα που θέλω να αφήσω στην κοινωνία, αυτή είναι η κληρονομιά που θέλω να μείνει στα παιδιά μου".

    Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια στη σύζυγό του, τα μικρά παιδιά του, την υπόλοιπη οικογένειά του και τους φίλους του».

    Ηλιόπουλος: Ο Αλέξανδρος έδωσε όλες του τις μάχες με περηφάνια μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο

    «Ο Αλέξανδρος έδωσε όλες του τις μάχες με περηφάνια μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Παράδειγμα ανθρωπιάς, ευγένειας και αγώνα», υπογραμμίζει με ανάρτηση του στο Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, για την απώλεια του Αλέξανδρου Νικολαΐδη.

    «Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν πόσο θα μας λείψει και πόσο τυχεροί ήμασταν που τον γνωρίσαμε. Δύναμη και κουράγιο στην οικογένεια του», αναφέρει ο κ. Ηλιόπουλος.

    Οικονόμου: Μας αφήνει μια τεράστια κληρονομιά

    Συλλυπητήριο μήνυμα στην οικογένεια του Αλέξανδρου Νικολαΐδη στέλνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

    Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

    «Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης ανέβηκε στον Όλυμπο του αθλητισμού και συμπεριλαμβάνεται στο Πάνθεο του Ολυμπισμού. Ένας άνθρωπος που δεν σταμάτησε ποτέ να μάχεται για τα πιστεύω του, τον άνθρωπο και τη ζωή. Ένας μαχητής με πάθος, που ακόμα και την ύστατη στιγμή συγκλονίζει με το τελευταίο μήνυμα που μας άφησε. Ένα μήνυμα βαθιά ανθρώπινο, που η αλήθεια του δεν αφήνει κανέναν απροβλημάτιστο και ασυγκίνητο. Ένα μήνυμα για τα πραγματικά σπουδαία σε αυτή τη ζωή. Η κληρονομιά που αφήνει στα παιδιά του και όλους μας είναι τεράστια. Συλλυπητήρια στους οικείους του. Αιώνια η μνήμη του».

    Θερμά συλλυπητήρια από το ΚΚΕ

    «Το ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη του για την πρόωρη απώλεια του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, πολυνίκη αθλητή του Τάε Κβον Ντο, Ολυμπιονίκη στους αγώνες της Αθήνας και του Πεκίνου και αναπληρωτή εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης έδωσε με αξιοπρέπεια τη μάχη με την ασθένειά του, όπως μαχητικός υπήρξε στο αγώνισμά του και την πολιτική και κοινωνική του δράση.

    Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και όλους τους οικείους του», αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος.

    ΝΔ: Μας γεμίζει θλίψη η απώλειά του

    «Η απώλεια του Ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαϊδη, αναπληρωτή εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, μας γεμίζει θλίψη. Ο Αλέξανδρος τίμησε το εθνόσημο, πρωταγωνίστησε στον αθλητισμό και κατάφερε να έχει σημαντική κοινωνική και πολιτική δράση. Στην οικογένειά του και στο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια», αναφέρει σε ανακοίνωση του το γραφείο τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

    Δένδιας: Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του

    «Ο θάνατος του Ολυμπιονίκη και αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Νικολαΐδη, προκαλεί θλίψη σε όλους μας, ανεξάρτητα από κομματική ένταξη», αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε ανάρτησή του στο twitter.

    «Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

    Πλεύρης: Το σθένος με το οποίο αντιμετώπισε την ασθένεια του ήταν τεράστιο

    Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας:

    Πηγή: Cnn.gr
  • Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Συγκλονίζει η τελευταία επιθυμία του - Σε δημοπρασία τα μετάλλια του για να μαζευτούν λεφτά για δομές παιδιών
    Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Συγκλονίζει η τελευταία επιθυμία του - Σε δημοπρασία τα μετάλλια του για να μαζευτούν λεφτά για δομές παιδιών

    Για δύο χρόνια πάλευε με μια εξαιρετικά σπάνια μορφή καρκίνου

    Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 43 ετών ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, ολυμπιονίκης και αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

    Για δύο χρόνια πάλευε με μια εξαιρετικά σπάνια μορφή καρκίνου.

    Γροθιά στο στομάχι, συγκινητική και δείγμα της δύναμης ψυχής του Ολυμπιονίκη του τάε κβον ντο και αναπληρωτή εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Νικολαΐδη είναι η τελευταία του ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης έφυγε σήμερα από τη ζωή στα 42 του χρόνια.

    «Θα ξεκινήσω με αυτό το κλισέ, ότι για να διαβάζετε τώρα αυτήν την δημοσίευση μου, μάλλον έχω φύγει για κάπου καλύτερα ή και για το πουθενά. Δύο χρόνια, βασανίστηκα κι εγώ με τον καρκίνο» έγραψε στην αρχή της ανάρτησής τους.

    Ολόκληρο το κείμενο του Αλέξανδρου Νικολαΐδη

    Θα ξεκινήσω με αυτό το κλισέ, ότι για να διαβάζετε τώρα αυτήν την δημοσίευση μου, μάλλον έχω φύγει για κάπου καλύτερα ή και για το πουθενά.

    Δύο χρόνια, βασανίστηκα κι εγώ με τον καρκίνο. Με έναν τόσο σπάνιο τύπο καρκίνου, το καρκίνωμα nut, που αυτή τη στιγμή εννέα στους δέκα Έλληνες γιατρούς που το διαβάζουν, το ακούν για πρώτη φορά και θα σπεύσουν να το ψάξουν. Ευτυχώς ο δικός μου γιατρός, ο υπέροχος Γιάννης Μπουκοβίνας που με πήρε από το χέρι στο πιο δύσκολο ταξίδι της ζωής μου, τον γνώριζε αυτόν τον σπάνιο τύπο και έκανε τα πάντα για να με σώσει ή να μου χαρίσει λίγη παραπάνω ζωή. Κίνησε γη και ουρανό, να φέρει φάρμακα κυριολεκτικά από την άλλη άκρη της γης για να τα δοκιμάσω.

    Δύο χρόνια δεν είπα ποτέ "Γιατί σε εμένα"; Δεν υπάρχει πιο εγωιστική σκέψη από αυτή. Σε κάποιον τυχαίνει, στον διπλανό μας, στον γείτονά μας, στον συνάνθρωπό μας. Και πλέον τυχαίνει σε πολλούς. Αν βάλω ένα πρόσημο τύχης στη ζωή μου, θα σας πω ακόμα και τώρα, ότι ήμουν τυχερός άνθρωπος. Είχα την ευλογία να κάνω τα όνειρα μου πραγματικότητα, να ανέβω στο βάθρο πολλές φορές, να δοξάσω τον αθλητισμό και την χώρα μου, να γνωρίσω ανθρώπους από όλον τον κόσμο, να μάθω το σεβασμό, την ευγενή άμιλλα, αξίες τόσο σημαντικές και να προσπαθήσω να τις κάνω πράξη και στη ζωή μου.

    Είχα την τύχη να με αγαπήσει η πιο υπέροχη γυναίκα του κόσμου, το δώρο μου από το Θεό, όπως είναι και το όνομα της, και να αποκτήσουμε μια πανέμορφη οικογένεια.

    Έτσι και σε αυτή την ατυχία που με βρήκε, είπα ευχαριστώ, που αν αυτό ήταν γραφτό να έρθει στην οικογένειά μου, δεν βρήκε εκείνη ή τα παιδιά μου. Εγώ έπρεπε να το ανέβω αυτό το βουνό, έχω έπρεπε να σηκώσω αυτό το βάρος. Όχι εκείνοι.

    Σε αυτό το δύσκολο ταξίδι, στάθηκα τυχερός γιατί συνοδοιπόρο είχα την αλληλεγγύη και την φροντίδα τόσων πολλών ανθρώπων, που πολλές φορές αναρωτήθηκα τι έκανα για να αξίζω όλα αυτά που με ανιδιοτέλεια μου προσέφεραν.

    Πρώτος ο γιατρός μου ο κ. Μπουκοβίνας, ο πρύτανης, ο κ. Δημόπουλος, που βοήθησε τόσο πολύ στην πρώτη φάση της ασθένειάς μου αλλά και αργότερα, στο να πάρω κάθε θεραπεία όσο πιο γρήγορα γίνεται. Ο κ. Ηλιάδης ο θωρακοχειρούργος μου, ένας εξαιρετικός επιστήμονας που με αγκάλιασε σαν πατέρας στο πολύ δύσκολο χειρουργείο μου, στους πνεύμονες, ο κ. Πέιος, ο νευροχειρούργος που μου απάλυνε τους φριχτούς πόνους και πολλοί πολλοί άλλοι, από νοσηλευτές μέχρι τραυματιοφορείς, όλοι μου έδειχναν την αγάπη τους και αυτή η αγάπη μου έδινε δύναμη.

    Και τέλος θέλω να σταθώ στον άνθρωπο με άλφα κεφαλαίο, τον Αλέξη Τσίπρα, ήρθε πολύ πρόσφατα στη ζωή μου και μου χάρισε την φιλία του, την σκέψη του, το αδελφικό του νοιάξιμο, σαν να με ήξερε από πάντα. Μου απέδειξε ότι η όλα όσα πρεσβεύει ο ίδιος και η αριστερά είναι πραγματική στάση ζωής. Με στήριξε ηθικά και πρακτικά και έκανε και αυτός τα αδύνατα δυνατά για να έχω την καλύτερη φροντίδα.
    Θέλω να πω σε όλους τους κάτι.

    Πετύχατε. Με κρατήσατε στη ζωή περισσότερο από όσο αναλογούσε στον πολύ επιθετικό καρκίνο μου, μου χαρίσατε το χρυσό μετάλλιο της παράτασης της ζωής μου σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή, όταν η κόρη μου η Ελεάννα ήταν μόλις 3,5 ετών και δεν θα θυμόταν τίποτα από εμένα, ενώ τώρα στα 5,5 της χρόνια θα με θυμάται έστω σαν μακρινή ανάμνηση και θα μπορεί να διηγηθεί ιστορίες στον μικρό της αδερφό τον Γιώργο, ώστε να με κρατήσουν ζωντανό στην καρδιά τους για πάντα.
    Φίλοι μου, σε αυτή τη ζωή που είμαστε όλοι περαστικοί, μεγαλύτερη σημασία έχει τι αποτύπωμα θα έχουμε αφήσει, και όχι πώς ή πότε θα φύγουμε.

    Για αυτό αν είμαι εγώ ο πρώτος καταγεγραμμένος ασθενής με καρκίνωμα nut στην χώρα μας, ας γίνω η αφορμή για την ενημέρωση γιατρών, ασθενών, πάνω σε αυτόν τον τύπο καρκίνου που αν διαγνωσθεί εγκαίρως ίσως σωθούν ζωές. Ας γίνω η αφορμή για να ενισχυθεί ουσιαστικά το εθνικό μας σύστημα υγείας που τόσο υποτιμήθηκε τα τελευταία χρόνια, όχι να περιμένουν ουρές για μια αξονική, για μια χημειοθεραπεία ή ένα χειρουργείο και να χάνεται πολύτιμος χρόνος, να σταματήσει ο χρονοβόρος δαίδαλος της γραφειοκρατίας και των νομικών κωλυμάτων του ΕΟΦ όταν πρέπει να εγκριθούν άμεσα δοκιμαστικά φάρμακα που μπορεί να σώσουν ζωές.

    Αν ερχόμαστε σε αυτή τη ζωή για κάποιο σκοπό, εγώ έχω αποφασίσει ποιος θα είναι αυτός. Να προσφέρω ελπίδα μέσα από όσα κατάφερα στην ζωή μου, από τα όμορφα μέχρι τα άσχημα. Για αυτόν τον λόγο, τα δύο μου αργυρά Ολυμπιακά μετάλλια, της Αθήνας και του Πεκίνο, που για χρόνια κρύβω καλά, ήρθε η ώρα να βγουν και να επιστρέψουν εκεί που ανήκουν, στις παναθρώπινες αξίες. Τελευταία επιθυμία μου είναι, τα δύο αυτά μετάλλια, να βγουν σε δημοπρασία και το ποσό που θα συγκεντρωθεί να δοθεί σε δομές για τα παιδιά που θα επιλέξει η οικογένειά μου.

    Αν σωθεί έστω ένα παιδί, θα αξίζει κάθε κλωτσιά που έχω φάει στο κεφάλι, κάθε κάταγμα στα πόδια μου.

    Αυτό είναι το αποτύπωμα που θέλω να αφήσω στην κοινωνία, αυτή είναι η κληρονομιά που θέλω να μείνει στα παιδιά μου».

    Οι αγώνες και οι διακρίσεις του

    Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης γεννήθηκε στις 17 Οκτωβρίου 1979 και ήταν αθλητής του τάε κβον ντο.

    Ανήκε στο Αθλητικό Σωματείο «Μέγας Αλέξανδρος» της Θεσσαλονίκης. Έχει στο ενεργητικό του αρκετές διακρίσεις σε διεθνείς και ευρωπαϊκές διοργανώσεις του αθλήματος, με σημαντικότερη τα αργυρά μετάλλια στην κατηγορία των +80 κιλών στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο.

    Το Δεκέμβριο του 2008, ψηφίστηκε με 1.875 ψήφους ως ο κορυφαίος αθλητής για το 2008 από τον ΠΣΑΤ.

    Το Μάρτιο του 2019, ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του με τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές του 2019 και το Σεπτέμβριο του 2020 ανέλαβε καθήκοντα αναπληρωτή εκπροσώπου του κόμματος.

    Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 17 Οκτωβρίου του 1979 και ο πατέρας του ήταν επίσης πρωταθλητής στο τάε κβον ντο. Σπούδασε Φυσική Αγωγή στο ΑΠΘ.

    Άρχισε το τάε κβον ντο το 1982, σε ηλικία τριών ετών και το επάγγελμά του είναι πυροσβέστης.

    Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000 υπέστη κάταγμα στην κνημιαία ακρολοφία, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για δύο χρόνια.

    Επανήλθε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Στη διοργάνωση αυτή, αγωνίστηκε στην κατηγορία των +80 κιλών και έφθασε μέχρι τον τελικό, που έγινε στις 29 Αυγούστου του 2004. Στον τελικό ηττήθηκε από τον Νοτιοκορεάτη Μουν Ντάε-σανγκ με νοκ άουτ στον πρώτο γύρο, με αποτέλεσμα να κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο.

    Το 2008, στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξήχθη στη Ρώμη και προηγήθηκε χρονικά κατά 3 μήνες των Ολυμπιακών αγώνων του Πεκίνου, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των +87 κιλών στον τελικό με τον Γάλλο πρωταθλητή Πασκάλ Ζεντίλ.

    Η επόμενη συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2008 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο. Ο Νικολαΐδης στις 23 Αυγούστου του 2008 προκρίθηκε πανηγυρικά στον τελικό (στην κατηγορία των +80 κιλών), όπου όμως γνώρισε και πάλι την ήττα στις λεπτομέρειες (5-4) από τον Νοτιοκορεάτη Τσα Ντονγκ-Μιν. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο, αποκλείστηκε νωρίς και δεν διεκδίκησε μετάλλιο.

    Στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των +87 κιλών, χάνοντας στον ημιτελικό από τον Αζέρο Ταβαγκούλ Μπαϊράμοβ.

    Τι είναι το καρκίνωμα nut

    Όπως αναφέρεται σε επιστημονικά άρθρα, το καρκίνωμα NUT είναι ένας σπάνιος εξαιρετικά επεμβατικός κακοήθης όγκος με άγνωστη προέλευση. Εμφανίζεται στα όργανα μέσης γραμμής των παιδιών και των νέων.

    Ο Kees και ο Kubonishi ανέφεραν για πρώτη φορά αυτόν τον σπάνιο τύπο καρκίνου το 1991. Το 2015, ο καρκίνος NUT συμπεριλήφθηκε επίσημα στην τέταρτη έκδοση του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας για όγκους πνεύμονα, υπεζωκότα, θύμου και καρδιάς.

    Το πλήρες όνομα είναι "καρκίνος μεσαίας γραμμής με πυρηνική πρωτεΐνη της αναδιάταξης γονιδίων όρχεων (NUT)", επίσης γνωστή ως "καρκίνος με μετατόπιση t (15, 19) (q13, p13.1)".

    Οι σωματικές κυτταρογενετικές μεταβολές αποτελούν τη βάση του καρκίνου της μέσης γραμμής. Έχει επιβεβαιωθεί ότι το γονίδιο NUT (NUTM1) που βρίσκεται στο χρωμόσωμα 15q14 μετακινείται 100% με άλλα γονίδια στον καρκίνο του NUT.

    Σε δημοπρασία τα μετάλλια του για να μαζευτούν λεφτά για δομές παιδιών

    Στην ανάρτηση εξηγεί για τη μάχη που έδινε γενναία με ένα σπάνιο τύπο καρκίνου, το καρκίνωμα nut και δηλώνει πως τα δυο αργυρά Ολυμπιακά μετάλλια τού από Αθήνα και Πεκίνο, θα δοθούν σε δημοπρασία ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα για παιδικές δομές.

    «Αν ερχόμαστε σε αυτή τη ζωή για κάποιο σκοπό, εγώ έχω αποφασίσει ποιος θα είναι αυτός. Να προσφέρω ελπίδα μέσα από όσα κατάφερα στην ζωή μου, από τα όμορφα μέχρι τα άσχημα. Για αυτόν τον λόγο, τα δύο μου αργυρά Ολυμπιακά μετάλλια, της Αθήνας και του Πεκίνο, που για χρόνια κρύβω καλά, ήρθε η ώρα να βγουν και να επιστρέψουν εκεί που ανήκουν, στις παναθρώπινες αξίες. Τελευταία επιθυμία μου είναι, τα δύο αυτά μετάλλια, να βγουν σε δημοπρασία και το ποσό που θα συγκεντρωθεί να δοθεί σε δομές για τα παιδιά που θα επιλέξει η οικογένειά μου. Αν σωθεί έστω ένα παιδί, θα αξίζει κάθε κλωτσιά που έχω φάει στο κεφάλι, κάθε κάταγμα στα πόδια μου. Αυτό είναι το αποτύπωμα που θέλω να αφήσω στην κοινωνία, αυτή είναι η κληρονομιά που θέλω να μείνει στα παιδιά μου» έγραψε.

    Πηγή: Cnn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI

  • Μηδέν εις το πηλίκο
    Μηδέν εις το πηλίκο

    Tου Αλέξανδρου Νικολάΐδη

    Σε πρόσφατη ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή, είχε προειδοποιήσει τον κ. Μητσοτάκη ότι κάποια στιγμή θα αναγκαστεί να συρθεί πίσω από τις εξελίξεις. Θα αποτελούσε ευτύχημα για τον Ελληνικό λαό να το είχε ήδη συνειδητοποιήσει, δυστυχώς όμως φαίνεται ότι διατίθεται να σπαταλήσει κι άλλο πολύτιμο χρόνο απ’ όσο έχει απομείνει στην κλεψύδρα.

    Από την έναρξη της πανδημίας, οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είναι σαφείς, σταθερές και συγκεκριμένες: Ενίσχυση της δημόσιας Υγείας με άμεσες προσλήψεις, δωρεάν συνταγογράφηση των τεστ, υποχρεωτικά τεστ στους χώρους εργασίας, ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, περισσότερα δρομολόγια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς προς αποφυγή συνωστισμού, λιγότεροι μαθητές ανά τάξη.

    Την στάση της κυβέρνησης την γνωρίζουμε δυστυχώς όλοι: Μπροστά στα σχέδιά της για την ιδιωτικοποίηση της υγείας και των ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημόσιου & Ιδιωτικού Τομέα), το κόστος της ανθρώπινης ζωής και της διάλυσης του κοινωνικού ιστού είναι μικρό. Οι υγειονομικοί που δουλεύουν χωρίς ρεπό εδώ κι έναν χρόνο, έχουν εισπράξει από χειροκροτήματα στα μπαλκόνια μέχρι και γκλομπ έξω από το Υπουργείο Υγείας. Τα δωρεάν τεστ έχουν μπει στην λοταρία για όποιον νιώθει τυχερός, οι τοπικές μονάδες Υγείας που ίδρυσε ο ΣΥΡΙΖΑ αποψιλώνονται στελεχιακά με την μεταφορά γιατρών στα νοσοκομεία που υποφέρουν. Τα δε ΜΜΜ αποτελούν υγειονομικές βόμβες καθώς τα δρομολόγια έχουν ελαττωθεί, ενώ είμαστε η μοναδική χώρα της Ευρώπης που άνοιξε τα σχολεία με περισσότερα παιδιά ανά τάξη σε σχέση με την περσινή χρονιά.

    Βλέπετε, υπήρχαν πολύ σημαντικότερα νομοθετικά έργα σαν προτεραιότητα που απασχολούσαν το επιτελικό κράτος των 2.700 (πια) μετακλητών: Πτωχευτικός κώδικας και άρση προστασίας πρώτης κατοικίας, εξίσωση Κολλεγίων με τα ΑΕΙ με ένα νομοσχέδιο που αφήνει εκτός πανεπιστημίων 24.000 νέους, απαγόρευση συγκεντρώσεων, τριπλασιασμός μισθών των golden boys και άλλα τέτοια όμορφα.

    Ως αξιωματική αντιπολίτευση, εάν συμπεριφερόμασταν όπως η Νέα Δημοκρατία την περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην διακυβέρνηση της χώρας, θα έπρεπε να «τρίβουμε τα χέρια μας» με τις αποτυχίες του κ. Μητσοτάκη. Δυστυχώς όμως για τη Νέα Δημοκρατία κι ευτυχώς για την ελληνική κοινωνία, δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Με συνεχόμενες προτάσεις και πιέσεις ελπίζουμε ο κ. Μητσοτάκης να προχωρήσει σε δραστικά μέτρα που θα μας βγάλουν από το αδιέξοδο, την στιγμή που Ελλάδα διανύει το μεγαλύτερο lockdown της Ευρώπης, όλη η χώρα θεωρείται κόκκινη ζώνη και οι ουρές αναμονής στις ΜΕΘ είναι πια ένα θλιβερό γεγονός.

    Μηδέν εις το πηλίκο λοιπόν κ. Μητσοτάκη. Οι αριθμοί όμως με τους οποίους παίζετε και πέφτετε έξω, είναι ανθρώπινες ζωές.

    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο