Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2022 07:52

Θύμιος Μπουγάς: Βήμα βήμα η αποκατάσταση των προβλημάτων του

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Με σταθερά βήματα ο Θύμιος Μπουγάς που το περασμένο καλοκαίρι έζησε μια δυσάρεστη εμπειρία με επίθεση σε βάρος του και bullying από νεαρά άτομα, έχει προχωρήσει στη ζωή του.

Ο 39χρονος επισκέπτεται συχνά πλέον όλους αυτούς που έχουν προσφερθεί να τον βοηθήσουν και να αποκαταστήσουν τα προβλήματα του.

“Σας ευχαριστώ όλες κι όλους για τα μηνύματα αγάπης σας. Η πορεία μέχρι να πάρω τη ζωή που κάποτε είχα θα είναι δύσκολη. Πολλά ζητήματα, πολλά χειρουργεία για τα οποία εξαίρετοι γιατροί βεβαίωσαν ότι θα κάνουν το καλύτερο. Όσοι με πράξεις με στηρίζουν μέχρι τώρα μου δίνουν ελπίδες” ήταν το μήνυμα του πρόσφατα στο λογαριασμό του στο Twitter.

Σας ευχαριστώ όλες κι όλους για τα μηνύματα αγάπης σας. Η πορεία μέχρι να πάρω τη ζωή που κάποτε είχα θα είναι δύσκολη. Πολλά ζητήματα, πολλά χειρουργεία για τα οποία εξαίρετοι γιατροί βεβαίωσαν ότι θα κάνουν το καλύτερο. Όσοι με πράξεις με στηρίζουν μέχρι τώρα μου δίνουν ελπίδες pic.twitter.com/Lz0h6ol3kr

— Θύμιος Μπουγάς (@thimiosbougas) December 5, 2022

Σε ένα άλλο μήνυμα του στο προφίλ του στο Facebook, αναφέρθηκε στο βήμα που έκανε για τη βελτίωση της ακοής του, ένα πρόβλημα που είχε επισημάνει από την αρχή που ήρθε σε επαφή με την Αστυνομία και τους φορείς που θέλησαν να τον βοηθήσουν. Και πλέον με την προσφορά της εταιρίας “akouson” μπορεί και ακούει τη ζωή…

“Θα ήθελα να μοιραστώ κάτι μαζί σας. Ξέρετε ότι έχω ενα πολύ μεγάλο πρόβλημα με την ακοή μου εδώ και πολλά χρόνια. Θα ήθελα να πώ ένα τεράστιο ευχαριστώ στον Nikos Vrailas, στην ομάδα του, σε όλη την εταιρία Άκουσον που χάρη στα ακουστικά που μου προσφέρανε μπορώ να ανταπεξέλθω στην δουλειά μου και στη ζωή μου γενικότερα. Διαφορετικά, δεν θα τα κατάφερνα λόγω του πολύ μεγάλου βαθμού βαρηκοΐας που έχω. Σας ευχαριστώ και πάλι, καλό βράδυ.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2022 12:01

Σχετικά Άρθρα

  • Θύμιος Μπουγάς: Το νέο ξεκίνημα στη ζωή του - «Έχω κάνει φίλους, σκέφτομαι να κάνω οικογένεια»
    Θύμιος Μπουγάς: Το νέο ξεκίνημα στη ζωή του - «Έχω κάνει φίλους, σκέφτομαι να κάνω οικογένεια»

    Νέα σελίδα στη ζωή του Θύμιου Μπουγά. Ο άνθρωπος ο οποίος υπέστη άγριο bullying στον Πύργο, μένει πλέον, στο Πέραμα.

    «Τα πέντε πρώτα χρόνια μετά το ατύχημα που έπαιρνα το επίδομα ήταν καλά. Στον Πύργο ήταν δύσκολο να βρω δουλειά. Λόγω της εμφάνισής μου, ο κόσμος που με έβλεπε έλεγε ότι έχω κάποια ίωση. Αλλά δεν υπήρχε λόγος να το βάλω κάτω» τόνισε ο ίδιος μιλώντας στο Mega.

    Δείτε βίντεο από τις δηλώσεις του:

    «Είχα βοήθεια όταν ήρθα στην Αθήνα. Μου αρέσει η δουλειά μου, έχει τα καλά και τα κακά της» πρόσθεσε σε άλλο σημείο.

    Ο Θεόδωρος Τσακίρης, προϊστάμενος του Θύμιου Μπουγά, μίλησε για τη συνεργασία που έχει με τον ίδιο: «Έχω εκπαιδεύσει πάρα πολλούς. Ο Θύμιος για μένα είναι ο καλύτερος. Είναι έξυπνος και φιλότιμος».

    Για τη ζωή του σήμερα λέει ο Θύμιος: «Έχω το δικό μου σπίτι εδώ στο Πέραμα και έχω κάνει και πολλούς φίλους. Κάθε Σάββατο πάω σε ένα καφέ μπαρ στον Πειραιά, είναι ροκάδικο. Είμαι ροκάς. Περιμένουμε να γίνει η μελέτη για να με βάλουν στο πρώτο χειρουργείο. Είμαι αισιόδοξος, αν δεν ήμουν δεν θα προχωρούσα. Σκέφτομαι συνέχεια να κάνω οικογένεια. Αυτό είναι πάνω απ' όλα».

    Πηγή: Protothema.gr

  • Θύμιος Μπουγάς: Η νέα ζωή του στην Αθήνα
    Θύμιος Μπουγάς: Η νέα ζωή του στην Αθήνα

    «Ο άνθρωπος με τη μάσκα», «ο Θύμιος από τον Πύργο που κρύβεται και τον ψάχνουν όλοι», ήταν μερικοί από τους τίτλους των ειδήσεων πριν από 9 μήνες, όταν ο Θύμιος Μπουγάς από τον Πύργο εξαφανίστηκε μη δίνοντας σημεία ζωής. Ο 40χρονος Θύμιος έγινε γνωστός στο πανελλήνιο όταν μια παρέα ανεγκέφαλων τον κατηγόρησε μέσω βίντεο που ανήρτησαν στο Διαδίκτυο ότι απειλεί κόσμο. Το βίντεο, που έγινε viral, κατέγραφε έναν άνδρα ο οποίος κρατούσε ρόπαλο και πριόνι τρέχοντας στους δρόμους του Πύργου.

    Η αλήθεια

    Οταν ο άνθρωπος αυτός εξαφανίστηκε, αποκαλύφθηκε η τραγική ιστορία του. Είχε πέσει θύμα άγριου bullying από ομάδα νεαρών, οι οποίοι τον κυνηγούσαν ακόμη και έξω από το σπίτι του. «Δεν καταλάβαινα γιατί με κυνηγάνε και τι ήθελαν. Ηταν με μηχανάκια και αυτοκίνητα. Μου πετούσαν λάμπες φθορίου, μπουκάλια και ό,τι έβρισκαν. Ετρεχα να ξεφύγω. Μου έκλειναν τον δρόμο και πάλι έτρεχα. Μια νύχτα δεν βγήκα καθόλου από το σπίτι, αν και πεινούσα. Με τράβηξαν βίντεο, όπως έμαθα μετά, και ντράπηκα πολύ. Το ανέβασαν στο Διαδίκτυο και έλεγαν ότι γυρίζω με τσεκούρι και φοβίζω τον Πύργο», είχε πει ο Θύμιος Μπουγάς αργότερα σε συνέντευξή του.

    mpougas2

    Μετά τον εκφοβισμό που υπέστη εξαφανίστηκε για 49 ημέρες, ενώ εκδόθηκε και «silver alert» προκειμένου να βρεθεί. «Εμενα σε εγκαταλελειμμένα σπίτια. Εψαχνα καλώδια σε κάδους να τα καθαρίσω από το πλαστικό τους, να πουλήσω τον χαλκό και να αγοράσω φαγητό», είχε πει όταν βρέθηκε, καθώς έμαθε ότι τον αναζητούσαν.

    Η ζωή του Θύμιου άλλαξε όταν το 2008 βίωσε ερωτική απογοήτευση. Ο εύθραυστος χαρακτήρας του δεν μπορούσε να το αποδεχτεί και, σύμφωνα με πληροφορίες, ο τραυματισμός που τον σημάδεψε φρικτά στο πρόσωπό του -και σημάδεψε και την ψυχή του- προήλθε από πυροβολισμό, σε μια τραγική προσπάθεια να βάλει τέλος στη ζωή του. Παρά την ίαση του σοβαρότατου τραύματος, ο Θύμιος παραμορφώθηκε ενώ -παράλληλα- αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα σε ομιλία και ακοή. Μάλιστα, για να φάει και να μιλήσει χρειάζεται μηχανική υποστήριξη. Ετσι, έφτασε να κυκλοφορεί με ιατρική μάσκα, πολλά χρόνια νωρίτερα, πριν απ’ όλους μας, που αναγκαστήκαμε λόγω της πανδημίας.

    Μετά το ατύχημά του, σταμάτησε να δουλεύει, απομακρύνθηκε από την οικογένειά του και τους φίλους του, μετακόμισε στον Πύργο, αλλά η ζωή εκεί αποδείχθηκε ακόμη πιο σκληρή. Επεφτε επανειλημμένα θύμα bullying, χλευασμού και επιθέσεων από επιτήδειους που τον χαρακτήριζαν επικίνδυνο και ψυχοπαθή. Οι Αρχές ταυτοποίησαν τα συνολικά 11 άτομα που έκαναν bullying στον Θύμιο και υπήρξαν προσαγωγές, χωρίς, όμως, να μετατραπούν σε συλλήψεις. Το προανακριτικό υλικό στάλθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα.

    Βοήθεια

    Οταν αποκαλύφθηκε η περιπέτεια του Θύμιου Μπουγά, πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να τον βοηθήσουν. Στο πλευρό του στάθηκε από την πρώτη στιγμή η δημοσιογράφος και ιδρυτικό μέλος του εθελοντικού forum «Στο Επίκεντρο ο Ανθρωπος», Νατάσα Μποζίνη. Σήμερα, ο Θύμιος έχει αφήσει πίσω του το σκληρό παρελθόν, έχει μετακομίσει στην Αθήνα, καθώς τα χειρουργεία που θα κάνει για την αποκατάστασή του θα είναι λίγο δύσκολα, ενώ χρειάζεται και χρήματα.

    mpougas3

    Με την οικονομική βοήθεια της Μητρόπολης Ηλείας, έχει νοικιάσει ένα διαμέρισμα στο Πέραμα, ενώ εργάζεται και στην εταιρία Dport Services, που δραστηριοποιείται στο λιμάνι του Πειραιά, έχοντας θέση ευθύνης στον έλεγχο εμπορευματοκιβωτίων. «Αυτό ήθελα πάντα, να έχω μια δουλειά, να μπορώ να συντηρώ τον εαυτό μου. Ολοι οι συνάδελφοί μου στην εταιρία μού συμπεριφέρονται άψογα και κάθε πρωί στις 6, που πιάνω δουλειά, ξεκινάω με μεγάλη όρεξη και χαρά», θα πει σε συνέντευξή του σε τοπικό Μέσο της Ηλείας, πριν από λίγο καιρό. Εκτός από τη δουλειά, συμμετέχει σε κοινωνικές εκδηλώσεις για το bullying, έχει αποκτήσει νέους φίλους και έχει διαρκώς συναντήσεις με ιατρικές ομάδες στο «Ευγενίδειο Θεραπευτήριο», στον «Ευαγγελισμό», στο «Αττικόν», το «Mediterraneo Hospital», οι οποίοι και δουλεύουν πάνω στο σχέδιο αποκατάστασης που έχουν ήδη καταρτίσει και έχει σταλεί στην Αμερική, ώστε να ξεκινήσουν τις επεμβάσεις.

    «Μια ανησυχία και μια αγωνία η αλήθεια είναι ότι τις έχω. Οχι για όσο δουλεύω. Αλλά για το διάστημα των χειρουργείων και της αποκατάστασης. Μόλις τα τελειώσω, με τη βοήθεια όσων συνεχίζουν να με στηρίζουν, δεν θα έχω να φοβάμαι τίποτα, γιατί, έχοντας τη δουλειά μου, θα έχω και τη ζωή στα χέρια μου», θα πει στην εφημερίδα «Πρωινή της Ηλείας». Αλλά και μέσα από τους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν παραλείπει να ευχαριστεί όλους αυτούς που τον στηρίζουν. «Σας ευχαριστώ όλες και όλους για τα μηνύματα αγάπης σας. Η πορεία μέχρι να πάρω τη ζωή που κάποτε είχα θα είναι δύσκολη. Πολλά ζητήματα, πολλά χειρουργεία, για τα οποία εξαίρετοι γιατροί βεβαίωσαν ότι θα κάνουν το καλύτερο. Οσοι με πράξεις με στηρίζουν μέχρι τώρα μου δίνουν ελπίδες», έγραψε στο twitter πριν από καιρό.

    Πηγή: eleftherostypos.gr

  • Θύμιος Μπουγάς στα Νέα: "Δεν ήθελα ποτέ να με λυπούνται. Μόνο δουλειά και σεβασμό ήθελα"
    Θύμιος Μπουγάς στα Νέα:

    "ΤΑ ΝΕΑ" αναζήτησαν και συνομίλησαν με οκτώ άνδρες και γυναίκες, ανθρώπους της διπλανής πόρτας, που από τη μια στιγμή στην άλλη απασχόλησαν τα πρωτοσέλιδα n πώς θυμούνται τα κρίσιμα γεγονότα.

    Ανάμεσά τους και ο δικός μας Θύμιος Μπουγάς, που αναφέρθηκε στη δική του ιστορία και την περιπέτεια bullying που βίωσε και που ευτυχώς είχε θετική εξέλιξη ως προς τη βελτίωση της ζωής του.

    «Δεν καταλάβαινα γιατί με κυνηγάνε και τι ήθελαν. Ηταν με μηχανάκια και αυτοκίνητα. Μου πετούσαν λάμπες φθορίου, μπουκάλια, ό,τι έβρισκαν. Ετρεχα να ξεφύγω. Μου κλείνανε τον δρόμο και πάλι έτρεχα. Μια νύχτα δεν βγήκα καθόλου από το σπίτι που έμενα τότε, αν και πεινούσα. Την επόμενη βγήκα πάλι να ψάξω για καλώδια στους κάδους, να τα καθαρίσω με μαχαιράκι από το πλαστικό τους, να πουλήσω τον χαλκό και να αγοράσω φαγητό. Με είδαν και με κυνήγησαν πάλι. Με τράβηξαν βίντεο. Οπως έμαθα μετά και ντράπηκα πολύ, το ανέβασαν στο Διαδίκτυο και έλεγαν ότι γυρίζω με τσεκούρι και φοβίζω τον Πύργο. Οταν φέτος, μετά από οκτώ χρόνια πήγα στην Κρήτη και είδα την αδελφή και τα ανίψια μου, ντρεπόμουν πάλι που ίσως σκέφτηκαν για λίγο ότι εγώ με τσεκούρι τρόμαζα τους ανθρώπους, ενώ κρυβόμουν ακριβώς για να μη βλέπουν οι άνθρωποι το πρόσωπό μου και φοβούνται…». Με λόγο όλο παράπονο ο 39χρονος Θύμιος Μπουγάς περιγράφει το μαρτύριο που επί μακρόν βίωνε, έχοντας μπει στο «στόχαστρο» νεαρών τραμπούκων λόγω μιας δυσμορφίας στο πρόσωπο, συνεπεία σοβαρού τραυματισμού το 2008.

    Πού βρίσκονται σήμερα οι «πρωταγωνιστές» ιστοριών που συγκλόνισαν

    Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν να εξαφανιστεί από προσώπου γης για περίπου 40 ημέρες. Αργότερα, πληροφορήθηκε ότι η σεναριογράφος Νατάσα Μποζίνη τον αναζητούσε με σκοπό να τη βοηθήσει μαζί με άλλους εθελοντές. Σήμερα, έχοντας πια αφήσει τον εφιάλτη του bullying πίσω του, ζει στην Αθήνα, περιτριγυρισμένος από ανθρώπους που τον στηρίζουν, ενώ μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παροχής λιμενικών υπηρεσιών του Πειραιά του προσέφερε την εργασία που τόσο είχε ανάγκη. «Δεν ήθελα ποτέ να με λυπούνται. Μόνο δουλειά και σεβασμό ήθελα. Τα βρήκα αυτά τώρα που ήρθα στην Αθήνα. Η Νατάσα είναι σαν αδελφή μου. Μου γνώρισε φίλους και ανθρώπους που με βοηθούν μέχρι και σήμερα να γίνω καλά και να πάρω τη ζωή μου πίσω. Στην αρχή δεν πίστευα το πόσοι άνθρωποι νοιάστηκαν για εμένα. Δεν είχα συνηθίσει. Θα ήθελα να μάθω τα ονόματα αυτών των ανθρώπων και να τους πω ένα προσωπικό ευχαριστώ».

    Οσον αφορά στην αποκατάσταση της υγείας του, αυτή αποτελεί πλέον υπόθεση εξειδικευμένων γιατρών του Ευγενίδειου Θεραπευτηρίου και του «Ευαγγελισμού».

    Πηγή: in.gr

  • Θύμιος Μπουγάς: «Οι γιατροί έφυγαν, μου είπαν ότι θα με πάρουν τηλέφωνο, αλλά δεν με πήραν»
    Θύμιος Μπουγάς: «Οι γιατροί έφυγαν, μου είπαν ότι θα με πάρουν τηλέφωνο, αλλά δεν με πήραν»

    «Δεν ήξερα ότι με αναζητούσαν για 1,5 μήνα, ήμουν σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι με φωτοβολταϊκό για να έχω φως» αποκάλυψε

    Ο Θύμιος Μπουγάς, που με την ιστορία του συγκλόνισε το πανελλήνιο, μίλησε στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» για την ζωή του, μετά την εξαφάνιση λόγω του bullying που δέχθηκε.
    «Αισθάνομαι καλά με τον κόσμο προς το παρόν, δεν είναι όπως πρώτα. Δεν δίνω σημασία σε αυτούς που λένε ότι έκανα πράγματα, που δεν έχω κάνει. Είμαι πολύ καλά ψυχολογικά δεν έχω κανένα θέμα» είπε αρχικά.
    Ο Θύμιος Μπουγάς σε συνέχεια των δηλώσεών του έκανε λόγο για το ατύχημα που είχε: «Το ατύχημα έγινε πριν 14 χρόνια, το 2008, δεν θυμάμαι και πολλά πράγματα. Είχα μεγάλη ταλαιπωρία, μέχρι που κάποιοι γιατροί σταμάτησαν να προχωράνε τη διαδικασία για αποκατάσταση. Ξαφνικά από το πρώτο χειρουργείο στο ΚΑΤ, μου είπαν ότι δεν θα ξαναέρθουν. Μου είπαν ότι θα με πάρουν τηλέφωνο και δεν με ξαναπήραν. Έμενα σε εγκαταλελειμμένα σπίτια και μάζευα καλώδια για να πουλήσω τον χαλκό, έτσι ζουσα. Σταμάτησα να έχω επαφές με φίλους και οικογένεια, ήταν δική μου απόφαση».
    Για την εξαφάνισή του και τις προσπάθειες από τις αρχές να τον εντοπίσουν, δήλωσε: «Δεν ήξερα ότι με αναζητούσαν για 1,5 μήνα, ήμουν σε εγκαταλελειμμένο σπίτι με ένα φωτοβολταϊκό για να έχω φως. Ήξεραν ότι ζω σε εγκατελελειμμένα σπίτια. Και όποιος πει ότι δεν το ήξερε, είναι ψεύτης μεγάλος. Δεν ήξερα ότι με αναζητούν, κόλλα ένα χαρτί σε μια κολώνα να το διαβάσω. Όταν με βρήκαν ήρθαν και έσπασαν το τζάμι της πόρτας και μπήκαν με φακούς».
    Όσον αφορά στο bullying που δέχθηκε, εμφανίστηκε κατηγορηματικός και ζήτησε να αποδοθεί δικαιοσύνη: «Μακάρι να υπάρξει κράτος να τιμωρήσει τα παιδιά (που μου έκαναν bullying), διαφορετικά τα πράγματα θα συνεχιστούν. Έχω συνηθίσει τόσα χρόνια με το bullying, αν ήταν κάποιος άλλος και δεν άντεχε, τι θα έλεγαν μετά; Το θέμα δεν είναι αν ήξερε η τοπική κοινωνία, αλλά να το σταματήσουμε. Θέλω να βρω μια δουλειά, γιατί θέλω να συνεχίσω την ζωή μου».
    Δείτε το βίντεο
    Υπενθυμίζεται ότι ο Θύμιος Μπουγάς είχε εξαφανιστεί στις 4 Μαΐου έπειτα από επίθεση εκφοβισμού που είχε δεχθεί από μια παρέα έντεκα νεαρών σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι όπου είχε βρει καταφύγιο. Μάλιστα στις 11 Μαΐου είχε εκδοθεί και σήμα εξαφάνισης από την υπηρεσία Silver Alert. Για την επίθεση εναντίον του 39χρονου έχουν ταυτοποιηθεί και οι 11 νεαροί. Δύο από αυτούς είχαν προσαχθεί στη Δ.Α. Ηλείας προκειμένου να καταθέσουν και είχαν αφεθεί ελεύθεροι. Μετά την ταυτοποίηση των στοιχείων του από την υποδιεύθυνση ασφαλείας Ηλείας, οδηγήθηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Είπαν “Stop στο bullying” με τον Θύμιο Μπουγά, έξω από το σπίτι του Μ. Θεοδωράκη
    Είπαν “Stop στο bullying” με τον Θύμιο Μπουγά, έξω από το σπίτι του Μ. Θεοδωράκη

    Μια διαφορετική δράση - μήνυμα για το bullying, με αφορμή την ιστορία του Θύμιου Μπουγά από τον Πύργο, πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο εκδήλωσης μνήμης έξω από το σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη στην οδό Επιφανούς 1 στο Φιλοπάππου, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από το θάνατό του. Το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής εθελοντές και φορείς κρατώντας 96 σημαίες, συμβολικές των χρόνων και των κοινωνικών αγώνων του Μίκη σχημάτισαν πομπή, και διέσχισαν ιστορικά σημεία της πόλης για να καταλήξουν στο Ηρώδειο.

    Με τον Θύμιο Μπουγά βρέθηκαν διασώστες του Εθνικού Προγράμματος "Προστατεύω τον Εαυτό μου και τους Άλλους" “ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α.”, εθελοντές από το Forum ''Στο Επίκεντρο ο Άνθρωπος΄΄ καλλιτέχνες και γιατροί που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν την αποκατάσταση του Θύμιου αλλά και φίλοι από τα κοινωνικά δίκτυα, και ύψωσαν την μία από τις 96 σημαίες.

    mpougas2

    Με αφορμή την οδυνηρή ιστορία του Θύμιου ένωσαν τη φωνή μας κατά του bullying και υπέρ της κοινωνικής αλληλεγγύης που ήταν και διαχρονικό ζητούμενο του αείμνηστου Μίκη.

    “Η παρατεταμένη αγωνία που ζήσαμε αναζητώντας τον Θύμιο μετά τις επιθέσεις που δέχθηκε, κατέληξε σε ένα θετικό αποτέλεσμα.Εκατοντάδες άνθρωποι από όλη την Ελλάδα μοιράστηκαν την αγωνία μας και συμβάλλουν με κάθε τρόπο ώστε να μπορέσουμε να δρομολογήσουμε τις επεμβάσεις και τις θεραπείες που θα του επιτρέψουν να πάρει πίσω τη ζωή του. Σε αυτήν την κατεύθυνση επικοινώνησαν μαζί μου πολλοί φίλοι καλλιτέχνες με την πρόθεση, μέσα από την δική τους τέχνη, να συμβάλλουν και να ενώσουν τη φωνή τους κατά του bulliyng σε βάρος ευάλωτων πολιτών” έγραψε στο ιστολόγιο της η δημοσιογράφος - πρωτεργάτης στην ανάδειξη της υπόθεσης του Θύμιου Μπουγά, Νατάσα Μποζίνη.

    mpougas3

    Ακόμα έγραψε πως “… δυστυχώς μετά και από το νέο πρόσφατο κρούσμα bulliyng στον Πύργο Ηλείας, αποτελεί επιτακτική ανάγκη να στραφούμε στην αλλαγή της νοοτροπίας και αντίληψης ότι ο χλευασμός η βία, οι απειλές απέναντι σε παιδιά, ΑΜΕΑ, ευάλωτους ανθρώπους, είναι κάτι ασήμαντο και μη τιμωρητέο” ανέφερε η κα Μποζίνη που ευχαρίστησε τους φίλους του καλλιτεχνικού χώρου για την εθελοντική τους βοήθεια ώστε να εκφράσουμε το μηνύμα μας: Πολίτες & Καλλιτέχνες με τον Θύμιο λέμε Stop Bulliyng - Έλα μαζί μας”

    Διαβάστε περισσότερα σχετικά ΕΔΩ

    mpougas4

    mpougas5

  • Θύμιος Μπουγάς: «Έχω ορκιστεί στον τάφο του πατέρα μου, αν μπορώ να βοηθήσω, αυτά που έζησα να μην ξανασυμβούν σε κανέναν άλλον. Και δεν θα λυγίσω»
    Θύμιος Μπουγάς: «Έχω ορκιστεί στον τάφο του πατέρα μου, αν μπορώ να βοηθήσω, αυτά που έζησα να μην ξανασυμβούν σε κανέναν άλλον. Και δεν θα λυγίσω»

    Ο Θύμιος Μπουγάς μίλησε στη Lifo όπως και η δημοσιογράφος Νατάσα Μποζίνη που ασχολήθηκε από την Αθήνα με την υπόθεσή του.

    Γεννήθηκε πριν 40 χρόνια στο Καλλιάνι Αρκαδίας. Ήταν μία φτωχή οικογένεια με 13 αδέρφια. Ορφάνεψε νωρίς από πατέρα και τα αδέρφια διασκορπίστηκαν εντός και εκτός Ελλάδος. Έγινε χειριστής μηχανημάτων και πάλευε να επιβιώσει καθημερινά με περισσή αξιοπρέπεια.

    FOTO MPOUGAS PRINnew

    Μέχρι που έπαθε ένα φρικτό ατύχημα. Πέρασε μήνες στα νοσοκομεία, πονούσε πολύ, τόσα χρόνια συνεχίζει να πονάει. Δίπλα του δε στάθηκε σχεδόν κανείς, απέναντι του πολλοί.

    Τον γνωρίσαμε όλοι όταν κυκλοφόρησε πανελληνίως μία δήθεν είδηση με κάποιον που κυκλοφορεί με τσεκούρι στον Πύργο Ηλείας και μοιάζει με τέρας.

    Κι όντως, υπήρχε τέρας, για την ακρίβεια τέρατα, κάτι πλουσιόπαιδα που σπάνε πλάκα τρομοκρατώντας ανθρώπους που φαίνονται πιο αδύναμοι από αυτούς, που πετάνε κροτίδες, που τραμπουκίζουν, που βρίσκουν ευχαρίστηση στον πόνο του άλλου. Το πιο τρομακτικό και επικίνδυνο είδος. Άνθρωποι που ζουν εις βάρος των άλλων δίχως καμία αξιοπρέπεια.

    Ο Θύμιος Μπούγας είναι ένας άνθρωπος που βρέθηκε στο περιθώριο μόνο και μόνο γιατί είναι θύμα ενός φρικτού δυστυχήματος αλλά μεγαλύτερο θύμα της ανικανότητας της πολιτείας να τον βοηθήσει και να τον προστατεύσει.

    Ο Θύμιος που τόσο βασανίστηκε εν γνώση πολλών και με την ανοχή ακόμη περισσότερων μιλά στα Μικροπράγματα της LiFO, όπως και η Νατάσα Μποζίνη, ιδρυτικό μέλος του Forum “Στο Επίκεντρο ο Άνθρωπος” Σεναριογράφος-Δημοσιογράφος, που στέκεται δίπλα του από την πρώτη στιγμή, είναι εκείνη που δήλωση την εξαφάνισή του στο Silver Alert και δίνει μάχη για να έχει ένα καλύτερο αύριο.

    Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

    Όταν μιλήσαμε με τον Θύμιο μέσω της συναδέλφου δημοσιογράφου Κικής Κολοβερού στον Πύργο από τα πρώτα του λόγια ευχαρίστησε τους ανθρώπους που τον στηρίζουν και τους ζητά αν μπορούν και όσο μπορούν να βοηθήσουν και άλλους ανθρώπους σαν κι εκείνον. Έχει περάσει τόσα, έχει ζήσει μια ζωή μέσα στις στερήσεις και την οδύνη κι εκείνος σκέφτηκε πρώτα τους άλλους που έχουν ανάγκη. Εν αντιθέσει με την πολιτεία που ακόμη και σήμερα δεν έχει αναλάβει το μερίδιο που της αναλογεί και εναπόκειται στην ιδιωτική πρωτοβουλία, που ευτυχώς δεν θα αφήσει αυτή την φορά τον Θύμιο αβοήθητο.

    ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΟΣΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ Ο ΘΥΜΙΟΣ

    Πώς φτάσαμε ως εδώ, και τι γίνεται τώρα;

    “Η πολιτεία δεν κάλυπτε τις εγχειρήσεις της αποκατάστασης, πήρε ένα επίδομα 300 € το μήνα που κι αυτό όμως κόπηκε το 2015 γιατί έπρεπε να ξαναγίνει η αίτηση, αλλά για να ξαναγίνει αίτηση έπρεπε να ξέρει ο Θύμιος ότι πρέπει να ξανακάνει αίτηση. Μιλάμε για έναν άνθρωπο χωρίς κινητό, χωρίς τηλεόραση. Μέχρι το 2015 νοίκιαζε ένα σπιτάκι έχοντας βοήθεια από το επίδομα. Στη συνέχεια όμως δεν μπορούσε πια να το κρατήσει. Άρχισε να κοιμάται όπου έβρισκε, ακόμη και σε εγκαταλελειμμένα σπίτια με τα στρωσίδια του. Για να επιβιώσει έψαχνε μέταλλα, καλώδια αλλά και φαγητό σε κάδους. Έπαιρνε φαγητό και από κάποιους γείτονες ή συγγενείς του”, αναφέρει χαρακτηριστικά η Νατάσα Μποζίνη στα Μικροπράγματα της LiFO.

    Εκτός από την παραμόρφωση στον πρόσωπο και την τραχειοστομία ο Θύμιος απεδείχθη πως είχε απώλεια της ακοής του άνω του 75% με αποτέλεσμα η επικοινωνία μαζί του να είναι ακόμη πιο δυσχερής, η αλληλεπίδρασή του ήταν περιορισμένη.

    Η Νατάσα Μποζίνη μας εξηγεί πώς ξεκίνησε η δική της ενασχόληση με την υπόθεση του Θύμιου:

    “Προέκυψε όταν είδα μια είδηση στο Twitter. Νομίζω πως έλεγε “άνθρωπος με αλυσοπρίονο τρομοκρατεί τον Πύργο Ηλείας”. Τότε συγκέντρωνα στοιχεία για μια μελέτη για τα fake news από τον δέκατο πέμπτο αιώνα μέχρι σήμερα και μου φάνηκε fake news αλλά υπέθεσα αρχικά ότι κάποιοι αλληλοφωτογραφήθηκαν και ανέβασαν τον βίντεο στο Instagram.

    Εμείς είμαστε μια ομάδα ανθρώπων, μεγάλη ομάδα ανθρώπων με διαφορετικές επαγγελματικές ιδιότητες και γνώσεις που έχουμε συγκροτήσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια το Forum “Στο Επίκεντρο ο Άνθρωπος” και κάνουμε ειδικευμένες εκδηλώσεις για ανθρώπινα δικαιώματα, προσβασιμότητα, τεχνολογία. Πάντα γύρω από τις ευάλωτες ομάδες, στην παιδεία, την ψυχαγωγία, την ενημέρωση. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μας έχουν καλέσει τρεις φορές στην Πελοπόννησο. Έχουμε δημιουργήσει εκεί φίλους εθελοντές και συνεργάτες πλέον που συνομιλούμε καθημερινά. Εκείνοι μας ενημέρωσαν ότι για το περιστατικό, ότι είναι ένας άνθρωπος με πολλαπλές αναπηρίες που βρίσκεται στο στόχαστρο.

    Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.Έτσι προσπάθησα λοιπόν να επικοινωνήσω με την αστυνομία για να με φέρουν σε επαφή με τους φίλους γιατρούς, τους ζήτησαν να τον φέρουν σε επαφή με εμάς εφόσον και ο ίδιος ήθελε, μακριά από κάμερες και μέσα ενημέρωσης και να τον βοηθήσουμε. Όμως όσο περνούσαν οι μέρες δεν υπήρχε στίγμα του, κανένας δεν με έφερνε σε επαφή. Δεν μπόρεσα να βρω απολύτως τίποτα. Όταν πια έμαθα για τα περιστατικά του μπούλινγκ, τις κροτίδες που πετούσαν στο παλιό του σπίτι και την ιστορία του ανησύχησα και απευθύνθηκα στην αστυνομία.

    Στην αστυνομία μου είπαν όταν έκανα τη δήλωση εξαφάνισης ότι δεν έχει ταυτότητα, άρα ήδη ήξερα ότι δεν μπορεί να ταξιδέψει όπου ζητείται ταυτότητα για να μετακινηθεί, ότι δεν έχει χρήματα και ότι δεν βγαίνει πλέον και να ψάξει για να ζήσει γιατί κανείς δεν μας έλεγε αν τον έχει δει κάπου. Έτσι απευθύνθηκα στο Silver Alert ρωτώντας ποια είναι η διαδικασία δήλωσης της εξαφάνισής του. Πήγα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής μου δίνοντας ό,τι πληροφορίες είχα στη διάθεσή μου, ακόμη και το ύψος του ή το βάρος του κατά προσέγγιση.

    Στις 11 Μάϊου κινητοποιήθηκε το Silver Alert και από εκείνη την ημέρα μέχρι και τώρα ενώ ξεκινήσαμε 2-3 άνθρωποι με τη βοήθεια των κοινωνικών δικτύων η ιστορία του Θύμιου έγινε πολύ γνωστή, δημιουργήθηκαν ομάδες κατά του μπούλινγκ. Αυτό σημαίνει ότι και ο ίδιος εκεί που νόμιζε ότι είναι μόνος του άρχισε να καταλαβαίνει ότι όχι απλώς δεν είναι μόνος του, αλλά παίρνει και κουράγιο από όλους τους ανθρώπους που επιθυμούν να τον συναντήσουν. Στις 10 μέρες που είχε έρθει κοντά μας εδώ στην Αθήνα συναντήθηκε όχι μόνο με τους εθελοντές τους δικούς μας, αλλά και με χρήστες των κοινωνικών δικτύων που και εμείς τους είδαμε για πρώτη φορά, αλλά επί 2 μήνες ήταν κοντά του”.

    Όσον αφορά τις νομικές ενέργειες που έχουν γίνει για τους τραμπούκους που τον εκφόβιζαν στον Πύργο και κυκλοφορούν μέχρι σήμερα ανενόχλητοι η κ. Μποζίνη μας γνωστοποιεί ότι έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία ενώ ο ίδιος ο Θύμιος έχει υποβάλει μήνυση από όταν βρέθηκε με όσα στοιχεία μπορούσε να εισφέρει στην υπόθεση στην κατάσταση που ήταν. Πλέον έχει ως νομικό του σύμβουλο τον κ. Νίκο Αλεξανδρή, που έχει πολύ μεγάλη εμπειρία στα ανθρώπινα δικαιώματα και κυρίως σε άτομα με αναπηρία που έχουν υποστεί κακοποιήσεις, στην Αθήνα και τον Τάσο Μπακόπουλο στην Αμαλίαδα.

    «Σεβάστηκα πάρα πολύ και εγώ και όλοι οι φίλοι αυτά που μας περιέγραψε και την αγωνία του να μην ξανασυμβεί σε κανέναν άλλον. Και εμείς να μην ήμασταν κοντά του αυτός είχε ήδη ζητήσει από τις αστυνομικές αρχές να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι άνθρωποι που θεωρούν αστείο και διασκέδαση. Να τρομοκρατούν ευάλωτους ανθρώπους. Χωρίς να μας γνωρίζει χωρίς να ακούει καλά. Χωρίς να μπορεί να περιγράψει τα πάντα αναλυτικά. Και όμως μου είπε κατά λέξη: “Έχω ορκιστεί στον τάφο του πατέρα μου, αν μπορώ να βοηθήσω, αυτά που έζησα να μην ξανασυμβούν σε κανέναν άλλον. Και δεν θα λυγίσω”. Όταν λοιπόν ένας άνθρωπος που έχει περάσει τόσο δύσκολα στη ζωή του με τόσο πόνο, τόση απόρριψη μπορεί. μπορούμε και εμείς οι υπόλοιποι από τον καναπέ μας και από το σαλόνι μας και να τον στηρίξουμε. Και να στηρίξουμε την κοινωνία που θέλει να καταγγείλει αυτό», δηλώνει στη LiFO η κ. Μποζίνη.

    Η βοήθεια του Δήμου, που ήρθε φυσικά μετά τη μεγάλη διάσταση που πήρε το θέμα είναι ένα κονδύλι της τάξεως των 3.000 ευρώ που έχουν ήδη καταβληθεί τα 1.500 ευρώ και αναμένονται τα υπόλοιπα τον Σεπτέμβριο. Ο Θύμιος έχει όμως πολλά έξοδα και δεν μπορεί να εργαστεί μέχρι να αποκατασταθεί η υγεία του.

    Πηγή: lifo.gr

  • Πύργος: Μια νέα αρχή για τον Θύμιο Μπουγά - Βήμα βήμα αλλάζει η ζωή του
    Πύργος: Μια νέα αρχή για τον Θύμιο Μπουγά - Βήμα βήμα αλλάζει η ζωή του

    Λίγους μήνες πριν οι εικόνες από το βίντεο της ντροπής μιας ομάδας νεαρών, παρουσίαζε το Θύμιο Μπουγά σαν ένα τέρας που απειλεί τον κόσμο γύρω του. Ο Θύμιος για όσους γνώριζαν ήταν ένας άνθρωπος που οι συνθήκες είχαν οδηγήσει στο περιθώριο.

    Μετά τον εντοπισμό του και το αίσιο τέλος στις αναζητήσεις, όπου αποδείχθηκε πως ο Θύμιος δεν γνώριζε πως τον ψάχνουν, αποδείχθηκε μια διαφορετική πραγματικότητα από αυτοί που κάποιοι μέσα από σενάρια είχαν πλάσει.

    Ο Θύμιος ήταν καλά, συνέχιζε να ζει όπως ζούσε τα τελευταία χρόνια και εμφανιζόταν όταν ήξερε πως δεν θα τον δει κάποιος…

    Σήμερα αυτό που αποδεικνύεται είναι πως αυτό που έλειπε από το Θύμιο Μπουγά ήταν η αγάπη και το ενδιαφέρον. Εκεί βρήκε τη δύναμη να συνεχίσει τη ζωή του, εκεί βρήκε τη δύναμη να αντικρίσει τον κόσμο κατάματα, να συναναστραφεί με την κοινωνία ξανά…

    Μετά την κινητοποίηση εθελοντών που θέλησαν να προσφέρουν ότι περισσότερο μπορούν στον Θύμιο, η ζωή του 39χρονου αλλάζει.

    Πρώτα η φροντίδα που παρέχεται από ιατρούς για να αποκαταστήσουν βλάβες που προκλήθηκαν στο παρελθόν.

    Έπειτα η εξεύρεση στέγης, ενός ασφαλούς καταφυγίου για τον Θύμιο.

    Thimios spiti2

    Όπως ανέφερε σε ανάρτησή της η δημοσιογράφος Νατάσα Μποζίνη:

    “Σήμερα αποκτήσαμε σπίτι με βούλα και υπογραφή, για τον Θύμιο Μπουγά!
    Δε θα το πετυχαίναμε εάν εσείς, οι εκατοντάδες πολίτες, δε φροντίζατε να γίνει γνωστή η αγγελία που είχα αναρτήσει πριν λίγες ημέρες.

    Σας ευχαριστούμε όλους που βοηθήσατε να μας εντοπίσει ένας υπέροχος ιδιοκτήτης ο κ. Σωτήρης Μπρης και 4 Σεπτέμβρη, μετά από πολλά χρόνια ο άστεγος και περιφερόμενος Θύμιος να έχει: ρεύμα,ζεστό νερό, προστατευμένη στέγη και έναν ιδιοκτήτη δίπλα του, που πραγματικά τον νοιάζεται.

    Απο καρδιάς ευχαριστούμε τον Δήμο Πύργου για το ποσό που ενέκρινε για τους πρώτους μήνες της διαβίωσής του, τους πολίτες και εθελοντές, οι οποίοι από το υστέρημά τους δημιούργησαν ένα μικρό κουμπαρά ώστε να καλυφθούν οι πρώτες μετακινήσεις, διαμονή στην Αθήνα για τις διαγνωστικές εξετάσεις και συνεχίζουν να επικοινωνούν ώστε να βοηθήσουν στη Β΄Φάση που είναι η έναρξη των επεμβάσεων, με την εθελοντική προσφορά σπουδαίων γιατρών, κλινικών και ιατρικών κέντρων.

    Ευχαριστούμε επίσης την Ι.Μ.Πύργου που θα συμβάλλει μηνιαίως με ένα σημαντικό ποσό επι του ενοικίου, για τα 2 κρίσιμα χρόνια που έχουμε μπροστά μας, μέχρι να ολοκληρωθούν οι πολύπλοκες ιατρικές του επεμβάσεις (θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο) ώστε αφού αποκατασταθεί να υλοποιήσει το μεγάλο του όνειρο:
    Μία εργασία!

    Βήμα, βήμα συνεχίζουμε,προχωράμε, τον στηρίζουμε μέχρι να πάρει τη χαμένη νιότη και τη ζωή του πίσω

    Αν θέλετε με όποιο μικρό υστέρημα να συμβάλλετε, έχειπλέον και αυτός έναν λογαριασμό!! (που για εμάς είναι αυτονόητο)
    Eurobank Ευθύμιος Μπουγάς
    IBAN GR4702602660000530201277362

    Και πάλι σας ευχαριστούμε

    Προσωπικά, μετά από 3 μήνες και 5 ημέρες, απόψε θα κοιμηθώ ήσυχη και πλέον βέβαιη ότι η παρόρμησή μου,στις 8 Μάη να αναζητήσω αυτόν τον άγνωστο μου άνθρωπο, ήταν ορθή.

    Ο φίλος και συνοδοιπόρος στο Forum "Στο Επίκεντρο ο Άνθρωπος" ο Τάκης Αλεξανδράκης-το άλλο μου μισό σε αυτήν την προσπάθεια-συνέβαλλε και συμβάλλει με όλες τις γνώσεις και την εμπειρία του σε διοικητικά και νομικά θέματα που αφορούν ΑΜΕΑ

    Η Νίκη Ζαφειροπούλου από την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Πύργου και η δημοσιογράφος, φίλη του Θύμιου, Κική Κολοβέρου έλυναν και λύνουν όσα άμεσα χρειάζεται στον τόπο του.

    Οι δικηγόροι Νίκος Αλεξανδρής στην Αθήνα και Τάσος Μπακόπουλος στην Αμαλιάδα είναι και αυτοί κοντά του για νομική υποστήριξη

    Σας ευχόμαστε όλοι από καρδιάς καλό 15 αύγουστο και επιστρέφοντας. πλέον ο στόχος μας είναι: με μουσική και τέχνες και αφορμή τον Θύμιο να μιλήσουμε κατά του Bulling και της νοοτροπίας κάποιων να θεωρούν τους ευάλωτους πολίτες εύκολους στόχους για διασκέδαση κ.α

    Φίλοι καλλιτέχνες επικοινωνούν για να διοργανώσουμε ωραίες ανοιχτές εκδηλώσεις.

    Θα σας κρατάμε ενήμερους για κάθε στάδιο αυτής της προσπάθειας γιατί δεν είναι προσωπική αλλά όλων όσων σταθήκατε και στέκεστε δίπλα στον Θύμιο ώστε η ιστορία του να αποτελέσει αφορμή να σπάσει το απόστημα της κακοποιήσης πολιτών με αδυναμία να αμυνθούν μόνοι τους”…

    Η ανάρτηση της κοινωνικής λειτουργού του δήμου Πύργου

    Συγκινητική είναι και η ανάρτηση της Νίκης Ζαφειροπούλου, Κοινωνικής Λειτουργού, Συντονίστρια του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Πύργου.

    20/06/2022. Ημέρα Δευτέρα. Στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο πρωτοσυνάντησα τον Θύμιο, παρουσία του Δημάρχου κ. Τάκη Αντωνακόπουλου που τον είχε ήδη υποδεχτεί με εγκαρδιότητα και αγάπη.

    Συστηθήκαμε και κοιταχτήκαμε στα μάτια .Από εκείνη τη στιγμή με την ηθική και υλική συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής ξεκινήσαμε μαζί τον δύσκολο δρόμο της επανένταξης του κυνηγημένου Θύμιου.

    Από το μηδέν όλα!!!

    Έκδοση Αστυνομικής Ταυτότητας, υποβολή φορολογικής δήλωσης, (ευχαριστούμε θερμά την λογίστρια κα Μάρθα Ηλιοπούλου), άνοιγμα Τραπεζικού Λογαριασμού, απόκτηση κινητού τηλεφώνου (ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Νίκο Γαρουφαλή).
    Και ακολούθησε ο πρώτος μας καφές στην κεντρική πλατεία του Πύργου, με τους συμπολίτες μας να του απευθύνουν λόγια ενθάρρυνσης και αγάπης.

    Ο Θύμιος έγινε μέρος της ζωής μου, έγινε μέρος της καθημερινότητας του Δημάρχου και όλου του γραφείου που τον στελεχώνει, έγινε μέρος της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας και ειδικότερα του Κέντρου Κοινότητας.

    … Και συνεχίσαμε με τους γιατρούς… Θα αναφέρω και τους τρεις σπουδαίους συμπολίτες μας - ιατρούς που αφιλοκερδώς προσέφεραν τις υπηρεσίες τους : τον κύριο Γιαννακόπουλο Χρήστο ΩΡΛ, τον κύριο Μπουκαρα Γιώργο Οφθαλμίατρο και την γναθοχειρουργό κυρία Κρανίτη Κανέλλα.

    Άρχισε σιγά σιγά να φτιάχνετε το παζλ του βεβαρημένου ιατρικού ιστορικού του Θύμιου και να προετοιμάζεται το έδαφος για τα σπουδαία που ευελπιστούμε πως θα υλοποιηθούν πολύ σύντομα με την τεράστια βοήθεια του επιστημονικού forum " στο επίκεντρο ο άνθρωπος" και των μεγάλου μεγέθους ιατρών που θα φροντίσουν για την αποκατάσταση του.

    Ο Θύμιος έβαλε κι ακουστικό και μας ακούει καλύτερα γι αυτό ας προσέχουν ορισμένοι στο τι λένε! (Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Παπαγεωργίου Κωνσταντίνο του καταστήματος ακουστικών βαρηκοΐας της οδού Μιαούλη 3 στον Πύργο).

    Ο Θύμιος φιλοξενήθηκε αφιλοκερδώς σε ένα διαμέρισμα μέχρι σήμερα (ευχαριστούμε την κυρία Χήνου Διονυσία),όπου με την αρωγή της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας βρέθηκε το σπίτι εκείνο που θα τον στεγάσει οριστικά.

    Ο Θύμιος πλέον ετοιμάζεται για έναν αγώνα που θα τον βοηθήσει στην βελτίωση της υγείας του. Κι εγώ νιώθω συγκίνηση που έβαλα ένα μικρό λιθαράκι για να φτάσει στο στάδιο αυτό.
    Ο θύμιος που με τα πρώτα χρήματα που είχε στα χέρια του, έφερε γλυκά για να κεράσει όλο το προσωπικό της Υπηρεσίας μας ,από σήμερα ξεκινάει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή του.
    Πάντα θα είμαστε μαζί του όλοι. Ο Δήμαρχος θα έχει πάντα ανοικτή την πόρτα του γραφείου του για αυτόν και το ενδιαφέρον του θα είναι καθημερινό όπως έκανε μέχρι σήμερα κι εγώ πάντα κοντά του για ότι χρειαστεί....
    ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΘΥΜΙΟ!!!!!!!!!!!!”

  • Πύργος: Μια μεγάλη αγκαλιά έχει ανοίξει για τον Θύμιο Μπουγά
    Πύργος: Μια μεγάλη αγκαλιά έχει ανοίξει για τον Θύμιο Μπουγά

    Οι μέρες του τρόμου, της απομόνωσης, του bullying φαίνεται πως έχουν περάσει ανεπιστρεπτί για τον Θύμιο Μπουγά. "Κάθε εμπόδιο για καλό" λέει ο λαός και μέσα από την κατάσταση που προέκυψε για τον Θύμιο που για χρόνια ζούσε απομονωμένος στο σκοτάδι, προέκυψαν αρκετά καλά.

    Ο Θύμιος ξαναβγήκε στην κοινωνία, χωρίς να χρειάζεται να κρύβεται. Ο Θύμιος βρήκε δίπλα του ανθρώπους να νοιαστούν, ανθρώπους να φροντίσουν για την αποκατάστασή του, ανθρώπους να τον αγκαλιάσουν και να τον δεχθούν με ζεστασιά...

    Μια - μια οι πληγές του παρελθόντος για αρχίσουν να κλείνουν.

    Από τον κόσμο που τον συναντά στον δρόμο και τον χαιρετά, εκεί που πίνει τον καφέ του. Από τους γιατρούς που θα κάνουν τα πάντα για να βελτιώσουν την κατάστασή του.

    Από την οικογένεια και τα αδέρφια του που βρίσκονται ξανά κοντά του.

    Η ανάρτηση της δημοσιογράφου Νατάσας Μποζίνη, αποκάλυψε την συνάντηση του Θύμιου με δύο από τα αδέρφια του. Όλα σιγά - σιγά θα διορθωθούν και θα πάρουν το δρόμο τους...

    Κάθε εμπόδιο για καλό είπαμε...

    Η ανάρτηση

    "Πύργος Ηλείας 6 Αυγούστου 2022

    Μιλάμε κάθε μέρα με τον Θύμιο που πλέον είναι φίλος μας. Μετά από χρόνια σταμάτησε να κυκλοφορεί αθέατος μόνο τα βράδια και να ζει απομονωμένος από όλους.

    Σήμερα συναντήθηκε με δύο από τα αδέρφια του τον Παναγιώτη και την, Αγγελική στο φως της μέρας Χάρηκα πολύ για αυτήν τη φωτογραφία και την μοιράζομαι μαζί σας".

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch