Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2022 09:23

Πύργος: Νέα σύλληψη για ρευματοκλοπή

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στον Πύργο, από αστυνομικούς της ομάδας ελέγχων παραβατικότητας ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην οικία του, με την συνδρομή του ΔΕΔΔΗΕ, διαπιστώθηκε ότι την ρευματοδοτούσε παράνομα, χωρίς να καταγράφεται η καταναλισκόμενη ηλεκτρική ενέργεια.

* φωτογραφία αρχείου

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2022 16:41

Σχετικά Άρθρα

  • Πύργος: Τρεις συλλήψεις για ρευματοκλοπές
    Πύργος: Τρεις συλλήψεις για ρευματοκλοπές

    Σύλληψη τριών ημεδαπών για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας

    Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, σε περιοχές του Πύργου, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Ελέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, τρεις ημεδαπές γυναίκες, (η μια 16χρονη).

    Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στις οικίες τους, από αρμόδιο συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ, διαπιστώθηκε ότι τις ρευματοδοτούσαν παράνομα.

  • Ηλεία: Δύο συλλήψεις για ρευματοκλοπή
    Ηλεία: Δύο συλλήψεις για ρευματοκλοπή

    Συνελήφθησαν χθες το πρωί, σε περιοχή της Ηλείας, από τους αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Ελέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, δύο άτομα.

    Σε ελέγχους που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι είχαν συνδέσει τις οικίες τους παράνομα στο δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, χωρίς να καταγράφεται η καταναλισκόμενη ηλεκτρική ενέργεια.

  • Γαστούνη: Δύο συλλήψεις για ρευματοκλοπή
    Γαστούνη: Δύο συλλήψεις για ρευματοκλοπή

    Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, σε περιοχή του Πηνειού, από αστυνομικούς της Ομάδας Ελέγχων Παραβατικότητας Ευαίσθητων Κοινωνικών Ομάδων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, δυο ημεδαπές γυναίκες.

    Σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε συνεργασία με τον ΔΕΔΔΗΕ, διαπιστώθηκε ότι ρευματοδοτούσαν παράνομα τις οικίες τους, χωρίς να καταγράφεται η καταναλισκόμενη ηλεκτρική ενέργεια.

  • Τεχνητή νοημοσύνη για τον εντοπισμό των ρευματοκλοπών από τον ΔΕΔΔΗΕ
    Τεχνητή νοημοσύνη για τον εντοπισμό των ρευματοκλοπών από τον ΔΕΔΔΗΕ

    Διαγωνισμό καινοτομίας διοργάνωσε πρόσφατα ο ΔΕΔΔΗΕ, με στόχο την ανάπτυξη αλγοριθμικών μοντέλων μηχανικής μάθησης για τον εντοπισμό των ρευματοκλοπών, ο οποίος συγκέντρωσε εντυπωσιακή συμμετοχή από 267 ομάδες, (εταιρείες και φυσικά πρόσωπα)

    Την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκαν οι νικητές: είναι οι ομάδες AETHON Engineering, Silentech και Dataminds που μοιράστηκαν έπαθλα συνολικής αξίας 30.000 ευρώ.

    Οι διαγωνιζόμενοι επιχείρησαν να ανακαλύψουν τις παροχές στις οποίες γίνεται (ή έχει μεγάλες πιθανότητες να γίνεται) ρευματοκλοπή, εμβαθύνοντας σε μεγάλο όγκο δεδομένων που παρέσχε ο Διαχειριστής στους διαγωνιζόμενους για οικιακές και επαγγελματικές χρήσεις, αναφορικά με:

    1. Στοιχεία Παροχής,, όπως η ηλεκτρική τους ισχύς, η γεωγραφική θέση τους και η χρήση τους.
    2. Στοιχεία του προμηθευτή
    3. Αιτήματα που υποβλήθηκαν στον ΔΕΔΔΗΕ για αλλαγή προμηθευτή, διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω χρέους κ.λπ και οι ημερομηνίες υποβολής των αιτημάτων.
    4. Ύψος Κατανάλωσης και ημερομηνίες λήψης ενδείξεων.
    5. Στοιχεία για εντοπισμό ρευματοκλοπής και ημερομηνία που έγινε η διαπίστωση
    Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Έρευνας & Καινοτομίας του ΔΕΔΔΗΕ, Γιώργος Λούκος, ζητούμενο ήταν η ανάπτυξη ενός αλγοριθμικού μοντέλου το οποίο θα εντοπίζει τις παροχές στις οποίες υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να γίνεται ρευματοκλοπή.

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, τα μοντέλα που αναπτύχθηκαν από τους νικητές του διαγωνισμού είχαν ποσοστά επιτυχίας άνω του 70 %, δηλαδή οι καταναλωτές που υπεδείχθησαν ως πιθανοί ρευματοκλέπτες είχαν πράγματι, σε αυτό το ποσοστό, “συλληφθεί” από τις υπηρεσίες του ΔΕΔΔΗΕ για ρευματοκλοπή. Στοιχείο αξιολόγησης για την επιλογή των καλύτερων προτάσεων ήταν επίσης ο εντοπισμός και των παροχών στις οποίες δεν γίνεται ρευματοκλοπή.

    Σε επόμενο στάδιο τα μοντέλα που είχαν τις καλύτερες επιδόσεις θα δοκιμαστούν σε μεγαλύτερα δείγματα πληθυσμού ώστε να επιβεβαιωθεί η αξιοπιστία τους. Ο τελικός στόχος του ΔΕΔΔΗΕ είναι να εντοπίζονται με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης οι παροχές στις οποίες υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να γίνονται ρευματοκλοπές ώστε, αντίστοιχα, να γίνονται πιο στοχευμένοι και αποτελεσματικοί έλεγχοι.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ρυθμιστικής Αρχής οι ρευματοκλοπές τα τελευταία χρόνια αντιστοιχούν στο 4,5 % της ετήσιας κατανάλωσης ενέργειας, ενώ ήταν 1-2 % πριν την οικονομική κρίση. Επιπλέον με την ενεργειακή κρίση έχει εκτοξευθεί και το κόστος της ενέργειας που “χάνεται. Η Αρχή έχει θέσει συγκεκριμένους στόχους μείωσης των ρευματοκλοπών με στόχο να εξαλειφθούν το 2031.

    Όπως επισημαίνει ο κ. Λούκος, ο διαγωνισμός HEDNO Datathon ήταν δράση του πρώτου ελληνικού sandbox που σύστησε ο ΔΕΔΔΗΕ στον τομέα της ενέργειας (δηλαδή ενός οριοθετημένου, ελεγχόμενου περιβάλλοντος στο οποίο μπορούν να γίνουν δοκιμές μιας καινοτόμου εφαρμογής) που αποτελεί, όπως τονίζει, σημαντικό εργαλείο για την προσέλκυση και επιτάχυνση της καινοτομίας.

    Το επόμενο πεδίο στο οποίο θα επιχειρηθεί η εξεύρεση καινοτόμων λύσεων από την πλευρά του Διαχειριστή, είναι η δημιουργία ενός ψηφιακού μοντέλου του δικτύου διανομής στο οποίο θα μπορούν π.χ. να “τρέχουν” σενάρια προσφοράς και ζήτησης να εντοπίζονται λύσεις σε πιθανά προβλήματα. Για παράδειγμα, πώς μπορούν να ελαχιστοποιούνται οι περικοπές παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ σε περιόδους χαμηλής ζήτησης, ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν ολοένα και συχνότερα τα δίκτυα όσο αυξάνεται η “πράσινη” παραγωγή.

    Πηγή: cnn.gr

  • Πύργος: Άλλες δύο συλλήψεις για ρευματοκλοπές

    Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, σε περιοχή του Πύργου, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Ελέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, δυο ημεδαποί άνδρες.

    Σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε συνεργασία με τον ΔΕΔΔΗΕ, διαπιστώθηκε ότι ρευματοδοτούσαν παράνομα τις οικίες τους, χωρίς να καταγράφεται η καταναλισκόμενη ηλεκτρική ενέργεια

  • Σύλληψη ατόμων για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος
    Σύλληψη ατόμων για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος

    Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στη Ζαχάρω, από αστυνομικούς της ομάδας αντιμετώπισης εγκληματικότητας ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, τρία άτομα (δυο ημεδαποί και ένας αλλοδαπός).

    Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στις οικίες τους, με την συνδρομή του ΔΕΔΔΗΕ διαπιστώθηκε ότι τις ρευματοδοτούσαν παράνομα, χωρίς να καταγράφεται η καταναλισκόμενη ηλεκτρική ενέργεια.

    * Φωτογραφία αρχείου

  • Ηλεία: Ερευνάται καταγγελία για ρευματοκλοπή από επιχείρηση - Είχε συνδεθεί με το δημοτικό φωτισμό;
    Ηλεία: Ερευνάται υπόθεση ρευματοκλοπής από επιχείρηση - Είχε συνδεθεί με το δημοτικό φωτισμό;

    Μια καταγγελία ρευματοκλοπής όχι σε καταυλισμό, αλλά σε μεγάλη επιχείρηση ερευνά σύμφωνα με πληροφορίες, η ΔΕΔΔΗΕ σε γνωστή περιοχή της Ηλείας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε καταγγελία προς διερεύνηση για την υπόθεση αυτή και συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ μετέβη προς έλεγχο.

    Οι πληροφορίες αναφέρουν πως εξετάζεται η ρευματοκλοπή από το δίκτυο του δημοτικού φωτισμού.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές αναζητήθηκε ο ιδιοκτήτης την ώρα του ελέγχου αλλά δεν εντοπίστηκε.

    Από την πλευρά της ΔΕΔΔΗΕ Πύργου, όπου επικοινωνήσαμε δεν διαψεύδεται ούτε επιβεβαιώνεται η πληροφορία.

  • Πύργος: Ούτε μια, ούτε δύο, αλλά έξι συλλήψεις για ρευματοκλοπή
    Πύργος: Ούτε μια, ούτε δύο, αλλά έξι συλλήψεις για ρευματοκλοπή

    Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, σε περιοχή του Πύργου, από αστυνομικούς της ειδικής ομάδας έλεγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, με τη συνδρομή της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, έξι ημεδαποί άνδρες.

    Σύμφωνα με την Αστυνομία σε έλεγχο που διενεργήθηκε στις οικίες τους, από αρμόδιο συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ, διαπιστώθηκε ότι τις ρευματοδοτούσαν παράνομα, χωρίς να καταγράφεται η καταναλισκόμενη ηλεκτρική ενέργεια.

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο