Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2023 12:42

Αγ. Γεώργιος Πύργου: Τρεις μέρες χωρίς νερό λόγω εργασιών σε κατολίσθηση

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Ο αγωγός ύδρευσης από τον Ερύμανθο αλλά και ο αγωγός ύδρευσης της ΔΕΥΑ Πύργου στο τοπικό διαμέρισμα Αγ. Γεωργίου "επλήγησαν" κατά τη διάρκεια εργασιών εργολάβου για την αποκατάσταση άλλης ζημιές που προκλήθηκε μετά από κατολίσθηση.

Από τις εργασίες υπήρξε ζημιά στους δύο αγωγούς και το χωριό στερείται υδροδότησης από την περασμένη Δευτέρα.

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται έντονα για την κατάσταση που δημιουργήθηκε, ενώ τα συνεργεία της ΔΕΥΑ Πύργου που ενημερώθηκε χθες, πασχίζουν για να αντιμετωπίσουν και να αποκαταστήσουν το συντομότερο δυνατό τη βλάβη αυτή.

vlavi ag.georgios 2

vlavi ag.georgios 3

vlavi ag.georgios 4

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2023 16:13

Σχετικά Άρθρα

  • Πύργος: Προγραμματισμένη διακοπή υδροδότησης την Τρίτη 29/10
    Πύργος: Προγραμματισμένη διακοπή υδροδότησης την Τρίτη 29/10

    Ανακοίνωση εξέδωσε η ΔΕΥΑ Πύργου για την προγραμματισμένη διακοπή υδροδότησης για την ερχόμενη Τρίτη 29 Οκτωβρίου.

    Αναλυτικά:

    Στα πλαίσια εργασιών συντήρησης στο εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης της πόλης του Πύργου θα πραγματοποιηθεί γενική διακοπή υδροδότησης την Τρίτη 29/10/2024 από τις 8.30 π.μ. Προβλεπόμενη ώρα αποκατάστασης της υδροδότησης 13.00μ.μ.

    ΕΚ ΤΗΣ ΔΕΥΑΠ

  • Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Συνεχίζονται οι εργασίες του εμβληματικού έργου υδροδότησης της Δ.Ε. Βουπρασίας
    Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Συνεχίζονται οι εργασίες του εμβληματικού έργου υδροδότησης της Δ.Ε. Βουπρασίας

    Συνεχίζονται, στην Νεάπολη του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, οι εργασίες του εμβληματικού έργου υδροδότησης της Δ.Ε. Βουπρασίας από το διυλιστήριο Φράγματος Πηνειού, προϋπολογισμού περίπου 9 εκατ. ευρώ. Το έργο, που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2021-2027», είναι το μεγαλύτερο έργο που εκτελείται αυτή στη στιγμή στη Ηλεία.

    Τις εργασίες που συνεχίζονται στην Νεάπολη επέβλεψαν ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας και η Αντιδήμαρχος Υδάτινων Πόρων Αλεξάνδρα Γιαννίτση.

    dimos andr voupr nea 2

    Υπενθυμίζεται πως το έργο αφορά την υδροδότηση της Δ.Ε. Βουπρασίας. Προβλέπεται η κατασκευή νέου αντλιοστασίου στο διυλιστήριο, με καταθλιπτικό αγωγό Φ 400, μήκους 2.300 μέτρων, μέχρι την υφιστάμενη δεξαμενή Μπορσίου. Ο όγκος της δεξαμενής θα αυξηθεί στα 600 κυβικά. Από εκεί ακλουθώντας την διαδρομή Μπόρσι-Ψάρι-Βάρδα θα περάσει το κεντρικό τμήμα του αγωγού, περίπου 15,5 χιλιομέτρων, ενώ θα έχουμε και διακλαδώσεις στους όμορους οικισμούς. Το συνολικό δίκτυο θα φτάσει τα 32 χιλιόμετρα με διατομές ανάλογα τον πληθυσμό του κάθε οικισμού.

    Προβλέπεται σύστημα τηλεμετρίας και αυτοματισμού όλων των υδραγωγείων. Θα κατασκευαστούν 10 τοπικοί σταθμοί ελέγχου και ένας κεντρικός με τέσσερις αναμεταδότες, ούτως ώστε να ελέγχεται καλύτερα η λειτουργία και η σπατάλη του νερού. Συμπεριλαμβάνεται και η διετής δοκιμαστική λειτουργία του έργου με την κατάλληλη εκπαίδευση προσωπικού.

    (Δελτίο Τύπου)

  • ΔΕΥΑΠ: Νέα διακοπή νερού στον Πύργο για την αποκατάσταση της βλάβης στον κεντρικό αγωγό
    ΔΕΥΑΠ: Νέα διακοπή νερού στον Πύργο για την αποκατάσταση της βλάβης στον κεντρικό αγωγό

    Σε αναγκαστική διακοπή νερού στην πόλη του Πύργου προχώρησε πάλι η ΔΕΥΑΠ, καθώς συνεχίζονται εργασίες αποκατάστασης της βλάβης του κεντρικού αγωγού που υδροδοτεί την πόλη.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, η διακοπή εκτιμάται να διαρκέσει μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.

    Η βλάβη είναι ιδιαίτερα σοβαρή και για λόγους ασφαλείας των εργατών, ακολούθησε αναγκαστική διακοπή προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες.

    Η ΔΕΥΑΠ ζητά την κατανόηση των δημοτών και ζητά συγνώμη για την ταλαιπωρία.

  • ΔΕΥΑΠ: Κανονικά η υδροδότηση του Πύργου - Συνεχίζονται οι εργασίες στον αγωγό
    ΔΕΥΑΠ: Κανονικά η υδροδότηση του Πύργου - Συνεχίζονται οι εργασίες στον αγωγό

    Επανήλθε τις πρώτες πρωινές ώρες η υδροδότηση του Πύργου, μετά την αποκατάσταση της σοβαρής βλάβης που υπέστη χθες το απόγευμα ο κεντρικός αγωγός που τροφοδοτεί την πόλη.

    Το νερό άρχισε και πάλι να «τρέχει» στις βρύσες λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Ωστόσο, ακόμη και αυτή τη στιγμή, συνεργεία της ΔΕΥΑΠ βρίσκονται στο σημείο και εκτελούν επιπλέον εργασίες ασφαλείας, καθώς η βλάβη ήταν πολύ σοβαρή.

    «Η βλάβη ήταν πολύ σοβαρή και παρακολουθούμε με προσοχή την εξέλιξη» δηλώνει στο ilialive.gr η πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Ρούλα Αλικάκη-Τζανέτου, η οποία βρέθηκε στο σημείο από την πρώτη στιγμή της βλάβης. «Εκτελούνται επιπλέον εργασίες ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος επανάληψης ανάλογου φαινομένου» καταλήγει.

  • Αμαλιάδα: Έντονες αντιδράσεις για τους συγκεντρωτικούς λογαριασμούς νερού
    Αμαλιάδα: Έντονες αντιδράσεις για τους συγκεντρωτικούς λογαριασμούς νερού

    Δεν είχαν εκδοθεί για τρία χρόνια

    Τις έντονες αντιδράσεις πολιτών στον Δήμο Ήλιδας προκάλεσε η έκδοση των λογαριασμών νερού που περιλαμβάνει το κόστος τριών ολόκληρων ετών! Εκπρόσωποι πολιτών κάνουν λόγο για υπέρογκα ποσά που είναι από δύσκολο έως αδύνατο να εξοφληθούν, υπογραμμίζοντας ότι οι λογαριασμοί είναι πλασματικοί καθώς έχουν εκδοθεί με υπολογισμό κατανάλωσης στοιχείων του 2018. Την ίδια στιγμή η Δημοτική Αρχή επιρρίπτει ευθύνες στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή για τη μη έκδοση λογαριασμών επί τρία χρόνια, κίνηση που δημιουργεί μεγάλη οικονομική ζημιά στον Δήμο με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εκτελέσει έργα απαραίτητα και αναγκαία.

    Μετά από πολλά χρόνια εκδόθηκαν από το Δήμο Ήλιδας οι λογαριασμοί ύδρευσης, που ήδη έχουν αποσταλεί στα Δημοτικά Διαμερίσματα. Για την πόλη της Αμαλιάδας, η διανομή ξεκίνησε ήδη από τις 12 Αυγούστου 2024 και η λογαριασμοί περιέχουν 10 τρίμηνα ( τα δύο τελευταία του 2021, τα τέσσερα του 2022 και τα τέσσερα του 2023), καθώς και τυχόν ταμειακές εκκρεμότητες ή οφειλές πριν το τρίτο τρίμηνο του 2021, για κάθε ρολόι υδροδότησης. Σύμφωνα με την μέχρι στιγμής ενημέρωση οι πολίτες μπορούν να κάνουν ρύθμιση χρεών από 24 έως 48 δόσεις μετά τη λήξη των λογαριασμών 31/08/2024 και 31/10/2024, ξεχωριστά για το καθένα λογαριασμό, στα ληξιπρόθεσμα ποσά. Στα παραπάνω η Λαϊκή Συσπείρωση Ήλιδας εκφράζει την έντονη αντίθεσή της, είχε καταψηφίσει την απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο τονίζοντας, ότι αφενός οι δημότες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ανταποκριθούν στα ποσά, αφετέρου αναλογίζονται αν το νερό που φτάνει στις βρύσες είναι κατάλληλο για κατανάλωση.

    Απαντήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο

    Σε επικοινωνία του ilialive.gr, ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος αρκέστηκε σε μια λακωνική απάντηση δηλώνοντας πως “ό,τι έχω να πω, θα το πω στο Δημοτικό Συμβούλιο”. Σύμφωνα με πληφορορίες ο Δήμαρχος Ήλιδας θα κάνει εκτενή αναφορά για τη μη έκδοση λογαριασμών νερού από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή όπως και πώς ερμηνεύεται οικονομικά όλο αυτό για τον Δήμο. Επιπλέον θα εξεταστεί η παράταση αποπληρωμής των λογαριασμών.

    Σε δήλωσή του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Υδάτινων Πόρων, Κώστας Τσιριώνης επισημαίνει: “Όσον αφορά τους λογαριασμούς ύδρευσης στον δήμο Ήλιδας για τους οποίους υπάρχει δυσαρέσκεια λόγω δήθεν υψηλών ποσών θα ήθελα να αναφέρω πως η αδράνεια και απραξία της προηγούμενης δημοτικής αρχής, η οποία για 3 ολόκληρα χρόνια δεν έστειλε λογαριασμους στους δημότες δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολλούς λόγους! Τα έργα στην ύδρευση και στην αποχέτευση απαιτούν έσοδα και για να μπορούμε να έχουμε νερό θα πρέπει και ο δημότης από την πλευρά του να πληρώνει ως καταναλωτής. Για την εξόφληση αυτών στις ιδιαιτέρως δύσκολες οικονομικά εποχές που ζούμε, προσπαθούμε πιέζοντας την κεντρική εξουσία να εξασφαλίσουμε ρυθμίσεις της τάξεως των 60 δόσεων με ταυτόχρονο κούρεμα των προσαυξήσεων! Παράλληλα να τονίσω πώς στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο θα προταθεί η παράταση της προθεσμίας εξόφλησης αυτών καθώς δεν είναι λογικό και εύκολο να εξοφληθούν μέσα σε λίγες μέρες έως τα τέλη Αυγούστου, την στιγμή που αρκετοί συνδημότες μας δεν τους έχουν λάβει ακόμα. Σε κάθε περίπτωση η υπηρεσία και οι αρμόδιες επιτροπές είναι διαθέσιμες για κάθε διευκρίνιση ή απορία μπορεί να υπάρχει”.

    Η διακοπή ρεύματος...έκοψε το νερό

    Ο κ. Τσεριώνης αναφέρθηκε επίσης με δηλώσεις του για τη 5ωρη διακοπή νερού, το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, λόγω διακοπής ρεύματος στην περιοχή της δημοτικής κοινότητας Δάφνης, όπου βρίσκεται το κεντρικό αντλιοστάσιο νερού του Διυλιστηρίου του Φράγματος Πηνειο. “Θα ήθελα να επισημάνω πως η αγανάκτηση και η οργή είναι μεν δικαιολογημένη, γιατί βρισκόμαστε στο μέσον του καλοκαιριού και οι θερμοκρασίες είναι για την εποχή πολύ μεγάλες ακόμη, αλλά η κατανόηση δε, που θα πρέπει να δείξουν και οι πολίτες είναι το α και το ω! Δεν λύνονται όλα δια μαγείας. Δεν υπάρχει χρυσό ραβδάκι στις υπηρεσίες. Προσωπικά ζητάω συγνώμη από τον οποιονδήποτε, επειδή μπορώ να μπω στην θέση του και να τον καταλάβω. Όμως εδώ θα πρέπει να τονιστεί πως με την σημερινή Δημοτική αρχή και με τα πολλά προβλήματα του δικτύου, ότι οι διακοπές του νερού το φετινό καλοκαίρι ήταν ελάχιστες έως μηδαμινές, αν αναλογιστούμε τις συνεχείς διακοπές τα προηγούμενα χρόνια με αποκορύφωμα τον περσινό Αύγουστο που η διακοπή υδροδότησης κράτησε 5-6 μέρες. Δεν θα σταθώ όμως σε αυτό ούτε θα συγκρίνω το τώρα με το παρελθόν ή το μελλον. Για τον λόγο αυτό ευχαριστώ από καρδιάς το λιγοστό εναπομείναν προσωπικό της υπηρεσίας των Υδάτινων Πόρων που νυχθημερόν φροντίζει έγκαιρα για να αποκατασταθούν τυχόν βλάβες".

    Τέλος, ο κ. Τσεριώνης, σε τοποθέτησή του για το μείζον θέμα της λειψυδρίας, υπογραμμίζει την αισθητή μείωση του νερού στο φράγμα του Πηνειού, επικαλείται μαρτυρίες επιστημόνων, οι
    οποίοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, και εφιστά την προσοχή σε όλους τους δημότες να μην σπαταλούν νερό χωρίς λόγο.

    Φωτογραφία: Freepik/tksonique

  • Πύργος: Χωρίς νερό η πόλη - Νέα βλάβη στον κεντρικό αγωγό - Σύντομα η αποκατάσταση
    Πύργος: Χωρίς νερό η πόλη - Νέα βλάβη στον κεντρικό αγωγό - Σύντομα η αποκατάσταση

    Νέα βλάβη προκλήθηκε στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης του Πύργου, κοντά στην κεντρική δεξαμενή του Λαμπετίου.

    Ήδη συνεργεία της ΔΕΥΑΠ βρίσκονται στο σημείο και επιχειρούν για την αποκατάσταση της βλάβης.

    Παρούσα είναι και η πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Ρούλα Αλικάκη - Τζανέτου, με την οποία επικοινώνησε το ilialive.gr και όπως ανέφερε η βλάβη θα αποκατασταθεί σύντομα και σε περίπου δύο ώρες θα αποκατασταθεί η υδροδότηση της πόλης

  • Δήμος Ανδραβίδας - Κυλλήνης: Στο νέο ΕΣΠΑ η υδροδότηση Δ.Ε. Βουπρασίας από το Διυλιστήριο Πηνειού
    Δήμος Ανδραβίδας - Κυλλήνης: Στο νέο ΕΣΠΑ η υδροδότηση Δ.Ε. Βουπρασίας από το Διυλιστήριο Πηνειού

    Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες

    Ένα βήμα πριν την έναρξη των εργασιών του φιλόδοξου έργου της Υδροδότησης της Δ.Ε. Βουπρασίας από το Διυλιστήριο του Φράγματος Πηνειού, βρίσκεται ο Δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης, με την ένταξή του στο νέο ΕΣΠΑ «Δυτική Ελλάδα 2021-2027», με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη.

    Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 8.820.164,40 ευρώ, είναι ένα «εμβληματικό έργο» όπως το έχει χαρακτηρίσει ο Δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας, με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης 18 μήνες.

    Οι εργασίες αφορούν στην κατασκευή εξωτερικού υδραγωγείου με αφετηρία τον χώρο εγκαταστάσεων του Διυλιστηρίου του φράγματος Πηνειού έως τον Υδατόπυργο του οικισμού της Νέας Μανωλάδας. . Προβλέπεται η κατασκευή νέου αντλιοστασίου στο διυλιστήριο, με καταθλιπτικό αγωγό Φ 400, μήκους 2.300 μέτρων, μέχρι την υφιστάμενη δεξαμενή Μπορσίου. Ο όγκος της δεξαμενής θα αυξηθεί στα 600 κυβικά. Από εκεί ακλουθώντας την διαδρομή Μπόρσι-Ψάρι-Βάρδα θα περάσει το κεντρικό τμήμα του αγωγού, περίπου 15,5 χιλιομέτρων, ενώ θα έχουμε και διακλαδώσεις στους όμορους οικισμούς. Το συνολικό δίκτυο θα φτάσει τα 32 χιλιόμετρα με διατομές ανάλογα τον πληθυσμό του κάθε οικισμού.

    Η ολοκλήρωση του έργου θα δώσει λύσει σε για πιο καθαρό και ποιοτικό νερό αλλά και μείωση του κόστους ενέργειας σε δεκάδες χιλιάδες κατοίκους, και σε τουλάχιστον εννέα οικισμούς του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, στους οποίους είχαν εντοπιστεί προβλήματα με την ποιότητα της παρεχόμενης ύδρευσης.

  • Προγραμματισμένη διακοπή νερού στην Αμαλιάδα τη Δευτέρα,
    Προγραμματισμένη διακοπή νερού στην Αμαλιάδα τη Δευτέρα,

    Λόγω αναγκαίων εργασιών για τη σύνδεση του νέου υπόγειου αγωγού υδροδότησης

    Σε προγραμματισμένη μείωση της υδροδότησης ή και της διακοπής νερού σε κάποιες περιοχές της Αμαλιάδας, θα προχωρήσει η Υπηρεσία Υδάτινων Πόρων του Δήμου Ήλιδας τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 και από ώρα 9:00 το πρωί έως 16:00 μετά το μεσημέρι.

    Η ενέργεια αυτή κρίνεται επιβεβλημένη λόγω των εργασιών που θα εκτελούνται, για την υπογειοποίηση του αγωγού στο νέο δίκτυο υδροδότησης που θα συνδέει της Ν.Ε.Ο. με τον Άγιο Ιωάννη Αμαλιάδας.

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο