Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2023 11:17

Μεσσηνία: Νέα εξέλιξη στο θρίλερ της εξαφάνισης του ζευγαριού στη Μεθώνη

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών της Καλαμάτας για το ζευγάρι Αμερικανών που έχει εξαφανιστεί στη Μεθώνη από τις 23 Ιανουαρίου.

Εδώ και περίπου 20 ημέρες το ζευγάρι Αμερικανών, που έμενε μόνιμα στη Μεθώνη, δεν έχει δώσει κανένα ίχνος ζωής, με την αγωνία της κόρης τους, αλλά και των φίλων τους να μεγαλώνει όσο περνά ο καιρός. Η Αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες για την εξαφάνισή τους, ωστόσο η κόρη τους είναι βέβαιη πως οι γονείς της αυτοκτόνησαν, καθώς η μητέρα της αντιμετώπιζε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας τον τελευταίο καιρό.

Οι άνδρες της ΕΛΑΣ δεν επιβεβαιώνουν το σενάριο της αυτοκτονίας και αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την εξαφάνισή της.

Σύμφωνα με το messinialive, για την εξαφάνισή τους, η οποία έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία, έχουν κινητοποιηθεί ομάδες εθελοντών από το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Πρόνοιας, Παιδείας και Δια βίου Μάθησης, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς του Δήμου Πύλου – Νέστορος, με σκοπό να βρουν κάποιο ίχνος από το εξαφανισμένο ζευγάρι των ηλικιωμένων.

Υπενθυμίζεται πως η τελευταία που είδε το ζευγάρι ζωντανό είναι μία φίλη τους, η οποία τους πρόσεχε. Προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί τους τελευταία φορά στις αρχές του Φλεβάρη, επισκέφτηκε το σπίτι τους, αλλά δεν τους βρήκε, όπως και το αυτοκίνητό τους.

Το τελευταίο στίγμα του 83χρονου David Harrison Robinson και της συζύγου του Lukretia Robinson φέρεται να εντοπίζεται προς τη Μονεμβασιά.

«Η μητέρα μου έχανε τη μνήμη της…»

Η κόρη του ζευγαριού, Τζουλιάνα–Λουκρίσια Ρόμπινσον, μιλώντας στο Φως το Τούνελ, ανέφερε πως το μόνο που τη νοιάζει είναι βρεθούν νεκροί ή ζωντανοί.

«Ειλικρινά αυτό που φοβάμαι είναι πως είναι νεκροί. Σας παρακαλώ πολύ βοηθήστε με να τους βρούμε, αναζητήστε τους ίδιους και το αμάξι. Ακόμα και για τα άψυχα σώματα τους, αν τους έχει συμβεί κάτι κακό. Βοηθήστε με απλώς να φέρω πίσω σ’ εμένα τους γονείς μου… όπως κι αν είναι…».

«Οι γονείς μου γνωρίστηκαν στη Γερμανία. Αυτό που τους συνέδεε ήταν η αγάπη τους για την Ελλάδα και την ελληνική ιστορία. Αυτό που έκαναν συνέχεια, ήταν να αποταμιεύουν χρήματα και να ταξιδεύουν σε ολόκληρη τη χώρα, ανακαλύπτοντας τα πάντα. Όταν συνταξιοδοτήθηκαν, αποφάσισαν ότι θέλουν να ζήσουν το υπόλοιπο της ζωής τους εκεί. Θα γιόρταζαν φέτος τα πενήντα τέσσερα χρόνια τους παντρεμένοι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ίδια μίλησε και για την τελευταία επικοινωνία που είχαν πριν τα ίχνη τους χαθούν. «Στις 21 Ιανουαρίου έλαβα ένα e-mail από τη μητέρα μου σχετικά με κάποια οικονομικά μας θέματα. Στη συνέχεια της έστειλα κάποια e-mail μέσα στην εβδομάδα, δεν έλαβα όμως κάποια απάντηση. Στο μεταξύ επικοινώνησε μαζί μου μία οικογενειακή μας φίλη από την Ελλάδα, η οποία με ενημέρωσε πως προσπαθούσε να τους εντοπίσει και πέρασε από το σπίτι. Έλειπε το αμάξι και οι ίδιοι, αλλά τα κλειδιά βρίσκονταν έξω από το σπίτι. Κάτι το οποίο μας ανησύχησε πολύ, γιατί δεν είναι κάτι το οποίο συνήθιζαν να κάνουν. Η τελευταία φορά που υπήρξε κάποια κίνηση στον τραπεζικό τους λογαριασμό ήταν στις 23 Ιανουαρίου.»

Η Τζουλιάνα αναφέρθηκε και στα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε η μητέρα της το τελευταίο διάστημα. «Πρόσφατα έχασε σε σύντομο χρονικό διάστημα ένα σημαντικό ποσοστό της νοητικής της ικανότητας. Είναι μία σπουδαία γυναίκα, ήταν δασκάλα και της άρεσε να μαθαίνει συνεχώς. Το μυαλό της σήμαινε τα πάντα για εκείνη. Όταν άρχισε να χάνει την ικανότητα απλώς του να διαβάζει ένα βιβλίο ή να γράφει ένα e-mail, ήταν καταστροφικό. Επέστρεψαν λοιπόν στην Αμερική με την ελπίδα ότι θα μπορούσαν οι γιατροί να κάνουν κάτι γι’ αυτό. Δυστυχώς όμως δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν ουσιαστικά. Αποφάσισαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα και να ζήσουν όσο διάστημα τους απέμενε. Τουλάχιστον αγκαλιαστήκαμε και φιληθήκαμε πολλές φορές πριν αποχαιρετιστούμε. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μπορούσε να ζήσει ο ένας χωρίς τον άλλον. Αγαπιόντουσαν τόσο, μα τόσο πολύ».

Πηγή: iEidiseis.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2023 11:03

Σχετικά Άρθρα

  • Ηράκλειο: Κακουργηματικές διώξεις εις βάρος του ζευγαριού που εξέδιδε 25χρονη
    Ηράκλειο: Κακουργηματικές διώξεις εις βάρος του ζευγαριού που εξέδιδε 25χρονη

    Κακουργηματικές διώξεις ασκήθηκαν εις βάρος του ζευγαριού που κατηγορείται για την υπόθεση εμπορίας με θύμα μια 25χρονη.

    Στον εισαγγελέα βρέθηκε σήμερα το ζευγάρι που κατηγορείται για την υπόθεση εμπορίας με θύμα μια 25χρονη, στο Ηράκλειο Κρήτης. Εις βάρος του ζευγαριού ασκήθηκαν διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα.

    Υπενθυμίζεται ότι η 25χρονη εντοπίστηκε χτυπημένη το πρωί της Πέμπτης στην άκρη του δρόμου, από περαστικό οδηγό.

    Οι ποινικές διώξεις σε βάρος του ζευγαριού

    Ο εισαγγελέας άσκησε στον 42χρονο και στην 30χρονη ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση καθώς για παράνομη βία, επικίνδυνη σωματική βλάβη και έκθεση από κοινού, σύμφωνα με το cretapost.gr.

    Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στη συνέχεια στον ανακριτή όπου ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν την προσεχή Τρίτη.

    Οι αποτρόπαιες πράξεις του ζευγαριού

    Όπως προέκυψε από την προανάκριση η 25χρονη, βρισκόταν στο αυτοκίνητο που επέβαιναν ένας 42χρονος και μια 30χρονη, όταν κάποια στιγμή η 30χρονη άρχισε να τη χτυπά και στη συνέχεια την πέταξε από το αμάξι.

    Την ίδια ώρα αποκαλύφθηκε ότι από τέλη Αυγούστου το ζευγάρι είχε πείσει την 25χρονη, η οποία ήταν φιλοξενούμενη σε δομή, να πάει στο σπίτι τους όπου και την «φυλάκισαν» ενώ την ανάγκασαν να εκδίδεται.

    Σε σύντομο χρονικό διάστημα εντοπίστηκαν ο 42χρονος και η 30χρονη και συνελήφθησαν, ενώ στο σπίτι τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρούχα της 25χρονης και το χρηματικό ποσό των 260 ευρώ.

    Πηγή: In.gr
  • Καλαμάτα: Έσπασαν αυτοκίνητο με βαριοπούλα και τραυμάτισαν γυναίκα με μωρό
    Καλαμάτα: Έσπασαν αυτοκίνητο με βαριοπούλα και τραυμάτισαν γυναίκα με μωρό

    Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στην Καλαμάτα, όταν σε ένα όχημα στο οποίο επέβαινε ένα ζευγάρι μαζί με το 11 μηνών βρέφος τους στο ύψος του Δημαρχείου Καλαμάτας και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά η νεαρή μητέρα.

    Σύμφωνα με το protothema.gr, όλα έγιναν μέρα- μεσημέρι της Τρίτης, όταν ένα όχημα στο οποίο επέβαιναν τρεις Ρομά έκλεισε τον δρόμο σε αυτό του ζευγαριού των ομοφύλων τους και οι δυο από τους επιβάτες άρχισαν να το χτυπούν άγρια με μια βαριοπούλα προκαλώντας φθορές.

    Η τρομοκρατημένη μητέρα πήρε το μωρό στην αγκαλιά της και βγήκε στον δρόμο ζητώντας βοήθεια. Όμως, ο τρίτος Ρομά έβαλε μπροστά το αυτοκίνητό του και την χτύπησε σωριάζοντάς την στο έδαφος!

    Οι δράστες μπήκαν βιαστικά στο αυτοκίνητο και τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση, καταφέρνοντας να εξαφανιστούν παρά το γεγονός ότι οι άνδρες της Αστυνομία ξεκίνησαν άμεσα αναζητήσεις. Οι έρευνες για τον εντοπισμό τους συνεχίζονται, ενώ η τραυματισμένη γυναίκα διακομίστηκε στο νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί κάταγμα στο πόδι.

    Πηγή: Gargalianoionline.gr

  • Silver Alert στον Πύργο - Εξαφανίστηκε η 60χρονη Ζωή Χαλιλοπούλου
    Silver Alert στον Πύργο - Εξαφανίστηκε η 60χρονη Ζωή Χαλιλοπούλου

    Συναγερμός σήμανε στις Αρχές και στον φορέα γραμμή ζωής "Silver Alert" στον Πύργο λόγω της εξαφάνισης μιας γυναίκας τις τελευταίες ημέρες.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση: "Η Ζωή Χαλιλοπούλου, 60 ετών, εξαφανίστηκε από το σπίτι της κόρης της, στο οποίο διέμενε προσωρινά, στον Πύργο Ηλείας, το απόγευμα της 09/10/24, όταν έφυγε για να πάει μια βόλτα στην πλατεία της πόλης και δεν επέστρεψε.

    Έχει καστανά ίσια μαλλιά, καστανά μάτια, ύψος 1,55μ και είναι εύσωμη.

    Έχει τατουάζ στο δεξί της μπράτσο.

    Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μπλε – μαύρη μπλούζα, μπλε – μαύρη φούστα, μαύρα παπούτσια τύπου μπαλαρίνες και μαύρο τσαντάκι μέσης.

    Η υπηρεσία SILVER ALERT, ειδοποιήθηκε από τους οικείους της το μεσημέρι της 15/10/2024 και μετά τη συγκέντρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών, ενεργοποιεί τον Κοινωνικό Συναγερμό SILVER ALERT, για την κινητοποίηση όλων για την ανεύρεσή της.

    Η ζωή της, πιθανόν να βρίσκεται σε κίνδυνο.

    Εάν γνωρίζετε κάτι επικοινωνήστε με την υπηρεσία Silver Alert, όλο το 24ωρο, στην Εθνική Γραμμή SOS 1065"

    LOST CHALILOPOULOU2

  • Μεσσήνη: Άγριο ξύλο σε πανηγύρι για τις θέσεις μικροπωλητών (video)
    Μεσσήνη: Άγριο ξύλο σε πανηγύρι για τις θέσεις μικροπωλητών (video)

    Η κεντρική πλατεία της Μεσσήνης μετατράπηκε σε... ρινγκ.

    Σε ρινγκ μετατράπηκε η κεντρική πλατεία της Μεσσήνης, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη ένα πανηγύρι.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το MEGA, δύο ομάδες Ρομά πιάστηκαν στα χέρια για μια θέση στον χώρο μικροπωλητών.

    Η συμπλοκή ήταν ιδιαίτερα άγρια και μάλιστα μπροστά στα έντρομα μάτια των ανθρώπων που βρίσκονταν εκεί.

    Όπως θα δείτε στο βίντεο ντοκουμέντο από το περιστατικό, η μουσική έχει σταματήσει και κάποιοι σπεύδουν να απομακρύνουν τα παιδιά τους.

    Σύμφωνα με τους θαμώνες, ομάδες μικροπωλητών Ρομά διεκδικούσαν τον ίδιο χώρο για να πουλήσουν τα προϊόντα τους.

    Δείτε το βίντεο:

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Μεσσήνη: 22χρονος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο
    Μεσσήνη: 22χρονος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο

    Χθες το απόγευμα ένας άνδρας 22 χρονών έχασε τη ζωή του, στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Μεσσήνης, όταν κάτω από άγνωστες συνθήκες έχασε τον έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε και κατέληξε σε χάνδακα.

    Ο χάνδακας βάθους 3 μέτρων, ήταν γεμάτος με νερό με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 22χρονου.

    Πηγή: TharrosNews.gr

  • Συναγερμός στην Καρδίτσα από την εξαφάνιση 49χρονου - Αγνοείται τέσσερις ημέρες
    Συναγερμός στην Καρδίτσα από την εξαφάνιση 49χρονου - Αγνοείται τέσσερις ημέρες

    Έρευνες για τον εντοπισμό ενός 49χρονου, τα ίχνη του οποίου αγνοούνται από την Τετάρτη (18/9) βρίσκονται σε εξέλιξη από το πρωί του Σαββάτου (21/9) στην περιοχή της Κρανιάς στο Μουζάκι Καρδίτσας.

    Στις έρευνες συμμετέχουν δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας.

    Σύμφωνα με το karditsaLive.net ο 49χρονος φέρεται να είχε επικοινωνήσει τελευταία φορά με συγχωριανό του το απόγευμα της Τετάρτης 18 Σεπτεμβρίου. Είχαν δώσει ραντεβού να συναντηθούν, αλλά τα ίχνη του άνδρα εξαφανίστηκαν. Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο συγχωριανός του δήλωσε την εξαφάνισή του στην αστυνομία.

    Έρευνα για την εξαφάνισή του διεξάγει το Τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας.

    Πηγή: cnn.gr

  • «Κοιμόμουν στο γρασίδι»: Οι πρώτες δηλώσεις του 78χρονου από την Κοζάνη που χάθηκε στην Κωνσταντινούπολη
    «Κοιμόμουν στο γρασίδι»: Οι πρώτες δηλώσεις του 78χρονου από την Κοζάνη που χάθηκε στην Κωνσταντινούπολη

    Ευτυχή κατάληξη είχε η έρευνα για τον 78χρονο Δημήτρη Παπαδημητρίου, κάτοικο Σερβίων Κοζάνης, ο οποίος εξαφανίστηκε στην Κωνσταντινούπολη κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Τουρκία, αλλά τελικά εντοπίστηκε από έναν οδηγό ταξί, όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή (13/9).

    Πιο συγκεκριμένα, σε δηλώσεις που μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο 78χρονος ανέφερε: «Κοιμόμουν στο γρασίδι. Δυσκολευόμουν να συνεννοηθώ, λόγω γλώσσας. Πήγαινα και έδινα το "παρών" κάθε μέρα σε ένα αστυνομικό τμήμα ή σε έναν αστυνομικό που ήταν έξω, από αυτούς που γυρνούσαν στην πόλη. Δεν καταλάβαιναν τι έλεγα, δεν μπορούσαμε να συνεννοηθούμε».

    Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, πρέσβη Κωνσταντίνο Κούτρα, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου αναγνωρίστηκε από έναν οδηγό ταξί, ο οποίος τον οδήγησε σε μία καφετέρια. Από εκεί, κάλεσαν το ελληνικό προξενείο της πόλης.

    Ο πρέσβης Κωνσταντίνος Κούτρας τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν έχει σημασία να πούμε τι έγινε. Έγινε ό,τι έγινε. Έχασε τον προσανατολισμό του. Η ουσία είναι ότι βρέθηκε. Αυτό είναι το σημαντικό». Ο 78χρονος αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα τις επόμενες ημέρες, συνοδευόμενος από τον γιο του και την εγγονή του.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Θεσσαλονίκη: Βαρύ ιστορικό οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ είχε οδηγός που παρέσυρε ζευγάρι και το παιδί του
    Θεσσαλονίκη: Βαρύ ιστορικό οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ είχε οδηγός που παρέσυρε ζευγάρι και το παιδί του

    Παλαιότερες παραβάσεις που σχετίζονται με την οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος έχουν καταγραφεί, σύμφωνα με την Αστυνομία, στο ιστορικό του οδηγού που παρέσυρε με ΙΧ ανδρόγυνο και το 2 ετών παιδί τους, στις 11 Σεπτεμβρίου στη Θέρμη.

    Στην ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, αναφέρεται ότι για το σύνολο των παραβάσεων είχαν επιβληθεί στον 46χρονο οδηγό τα ανάλογα διοικητικά μέτρα και πρόστιμα, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

    Σχετικά με τροχαίο της 11ης Σεπτεμβρίου, η Αστυνομία αναφέρει ότι η υπηρεσία Τροχαίας που επιλήφθηκε ενήργησε σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) και επέβαλε στον παραβάτη οδηγό τις προβλεπόμενες από τον νόμο κυρώσεις.

    Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός ήταν υπό την επήρεια οινοπνεύματος, οπότε πέραν των ποινικών κυρώσεων επιβλήθηκαν και οι ανάλογες –σύμφωνα με τον ΚΟΚ– διοικητικές κυρώσεις.

    «Η Ελληνική Αστυνομία δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην αντιμετώπιση τροχαίων παραβάσεων, με έμφαση στις περιπτώσεις οδήγησης υπό την επήρεια οινοπνεύματος, που αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια. Έχοντας εντείνει τους ελέγχους σε όλο το οδικό δίκτυο και αυξήσει τη βεβαίωση παραβάσεων, επιβάλλει απαρέγκλιτα τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία κυρώσεις στους παραβάτες. Η ασφάλεια στους δρόμους αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα και οι ενέργειες της Τροχαίας στοχεύουν στην πρόληψη των ατυχημάτων και την προστασία της ζωής όλων των πολιτών», καταλήγει η ανακοίνωση.

    Πηγή: Cnn.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο