Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2023 08:33

Εξαρθρώθηκε σπείρα με 113 περιπτώσεις απατών, κλοπών και ληστειών - Είχαν δράσει και στον Πύργο

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν απάτες, κλοπές και ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων σε διάφορες περιοχές της χώρας - Συνελήφθησαν 16 μέλη της οργάνωσης, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα 11 μέλη - Εξιχνιάσθηκαν 113 περιπτώσεις απατών, κλοπών και ληστειών με λεία που ξεπερνά το 1.360.000 ευρώ - Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πλήθος χρυσών κοσμημάτων, πλήθος ρολογιών, κυνηγετικά όπλα, περίστροφο, αυτοκίνητα, διάφορα αντικείμενα αλλοίωσης χαρακτηριστικών και είδη ρουχισμού σχετιζόμενων με τις κλοπές, καθώς και το χρηματικό ποσό των 44.880 ευρώ

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν απάτες, κλοπές, ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων σε διάφορες περιοχές της χώρας και συγκεκριμένα σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Καλαμάτα, Άρτα, Κόρινθο, Χαλκίδα, Πύργο, Πάτρα, Ηράκλειο Κρήτης και Αίγιο.

Για την αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες χθες, Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023, παρουσία εκπροσώπων της δικαστικής αρχής, ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση με τη συμμετοχή αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Επιχειρησιακών Δράσεων, της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρησιακών Αττικής και της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης καθώς και Ομάδων ΔΙ.ΑΣ.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν -12- μέλη της οργάνωσης σε Ζεφύρι και Αχαρνές και -4- μέλη της στη Θεσσαλονίκη, ενώ στη σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα -11- μέλη, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για – κατά περίπτωση – διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, παροχή κινητών μέσων για απάτες, διακεκριμένες κλοπές και ληστείες κατ’ εξακολούθηση από κοινού, τετελεσμένες και σε απόπειρα, με συνολικό όφελος άνω των 120.000 ευρώ, πλαστογραφία, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε εμπεριστατωμένη προανακριτική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου Κρήτης, την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας και των Τμημάτων Ασφαλείας Παπάγου-Χολαργού, Αγίας Παρασκευής, Κορίνθου, Άρτας, Ηρακλείου Αττικής και άλλων υπηρεσιών, στο πλαίσιο της οποίας σκιαγραφήθηκε η εγκληματική δραστηριότητα των κατηγορούμενων.

Συγκεκριμένα, προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν συγκροτηθεί κι ενταχθεί σε αυτή, έχοντας διαρκή και πολυετή δράση τελώντας κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση απάτες και κλοπές, τετελεσμένες και σε απόπειρα και σε ορισμένες περιπτώσεις ληστείες, σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων.

Πρόκειται για άτομα που συνδέονται μεταξύ τους με συγγενικούς και φιλικούς δεσμούς, χωρίς να ασκούν καμία επαγγελματική δραστηριότητα, όντας στην πλειοψηφία τους άεργοι, ενώ τα ηγετικά και βασικά στελέχη έχουν απασχολήσει πολλές φορές στο παρελθόν για ίδια αδικήματα.

Ως προς τον τρόπο δράσης (modus operandi) που χρησιμοποιούσαν στην εγκληματική τους δράση, προέκυψε ότι αφού προσέγγιζαν στο δρόμο ηλικιωμένους και κυρίως γυναίκες, παρουσιάζονταν κυρίως ως λογιστές αλλά και ως φιλικά πρόσωπα ή απεσταλμένοι συγγενών τους και τους έπειθαν να τους παραδώσουν χρηματικά ποσά ή κοσμήματα, τα οποία κατά περίπτωση παραλάμβαναν από τις οικίες τους ή από τραπεζικά καταστήματα, όπου τους μετέφεραν.

Πιο αναλυτικά, παρουσιάζονταν ως απεσταλμένοι συγγενικού τους προσώπου και ισχυρίζονταν ότι για να περαιωθεί οικονομική υπόθεση ή να ληφθεί μεγάλο χρηματικό ποσό ως αποζημίωση ή ως επιστροφή από την εφορία, θα έπρεπε πρώτα να τους παραδώσουν κάποιο χρηματικό ποσό, συνήθως ως παράβολο.

Για να είναι πιστευτοί είχαν περιποιημένη εξωτερική εμφάνιση και ιδιαίτερα ευγενική συμπεριφορά, ενώ για να κάμψουν την όποια αμφιβολία προσποιούνταν ότι μιλούσαν τηλεφωνικά με οικείο πρόσωπο του θύματος. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις έδιναν το τηλέφωνο στο θύμα, προκειμένου να συνομιλήσει με τον υποτιθέμενο οικείο του, το ρόλο του οποίου όμως αναλάμβανε ένας από τους συνεργούς.

Επίσης, με διάφορες προφάσεις έπειθαν τα θύματα τους να μην χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο, αποκλείοντας έτσι το ενδεχόμενο να τους καλέσει οικείο τους πρόσωπο ή ακόμη το αφαιρούσαν από την κατοχή τους ώστε να εξασφαλίσουν τον απαραίτητο χρόνο διαφυγής, προτού ειδοποιηθούν οικείοι ή οι Αρχές.

Σε αρκετές περιπτώσεις, ζητούσαν να τους παρουσιάσουν χρυσαφικά και κοσμήματα με το πρόσχημα της φωτογράφισης αυτών, ωστόσο στη συνέχεια απομάκρυναν τα θύματά τους από το χώρο, τους αποσπούσαν την προσοχή και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί αφαιρούσαν τα χρυσαφικά.

Σε περίπτωση που οι παθόντες εξέφραζαν αμφιβολίες ή ήταν επιφυλακτικοί, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης δε δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν σωματική βία σε βάρος τους.

Χαρακτηριστικό στοιχείο του «επαγγελματισμού» με τον οποίο δρούσαν ήταν ότι μεταξύ τους είχαν καθορίσει διακριτούς ρόλους, με επιμερισμό αρμοδιοτήτων στην προσέγγιση των θυμάτων, στην «περιφρούρηση» του πεδίου δράσης και στην κατοχή των επιχειρησιακών οχημάτων.

Όσον αφορά στα μέσα που χρησιμοποιούσαν, επρόκειτο για ιδιόκτητα οχήματα, που ήταν καταχωρισμένα σε στοιχεία άλλων προσώπων, καθώς επίσης και μισθωμένα οχήματα, προκειμένου οι χρήστες τους να μην συνδέονται άμεσα με τα βασικά μέλη της οργάνωσης.

Στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν σε -14- οικίες και -4- ενεχυροδανειστήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 44.880 ευρώ,
  • πλήθος χρυσών κοσμημάτων και ρολογιών,
  • 15 αυτοκίνητα,
  • 2 κυνηγετικά όπλα,
  • περίστροφο,
  • 74 φυσίγγια,
  • κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM και
  • πλήθος ειδών ρουχισμού σχετιζόμενων με τις κλοπές και διάφορα αντικείμενα αλλοίωσης χαρακτηριστικών (περούκες-κοτσίδες-καπέλα).

Από την μέχρι τώρα έρευνα, προκύπτει ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης τουλάχιστον από τα μέσα του έτους 2021 έχουν διαπράξει τουλάχιστον 113 αξιόποινες πράξεις και συγκεκριμένα 52 περιπτώσεις απάτης, 16 περιπτώσεις κλοπής, 1 περίπτωση ληστείας, 16 περιπτώσεις απάτης και κλοπής, 1 περίπτωση απάτης και ληστείας, 1 περίπτωση απόπειρας απάτης και κλοπής και 26 περιπτώσεις απόπειρας απάτης, με τη λεία τους να ξεπερνά το ποσό του 1.360.000 €.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ το προανακριτικό έργο για την εξακρίβωση του πλήρους εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας συνεχίζεται.

speira 2

speira 3

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2023 12:52

Σχετικά Άρθρα

  • Πάτρα: Στον ανακριτή σήμερα ο πορτιέρης που διακινούσε ναρκωτικά και είχε πυροβολήσει τον κομμωτή Καλλίτση
    Πάτρα: Στον ανακριτή σήμερα ο πορτιέρης που διακινούσε ναρκωτικά και είχε πυροβολήσει τον κομμωτή Καλλίτση

    Ενώπιον του ανακριτή θα βρεθεί σήμερα το πρωΐ ο 50χρονος που συνελήφθη, προ ημερών, στην Πάτρα για διακίνηση ναρκωτικών, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε το πιστόλι με το οποίο πυροβόλησε τον κομμωτή Πάνο Καλλίτση το 2016 στο Λυκαβηττό.

    Η απολογία του επρόκειτο να γίνει την Τρίτη, ωστόσο, ζητήθηκε προθεσμία αναβολή εξαιτίας της αλλαγής δικηγόρου του.

    Οπως έγραψε το tempo24.news, το όπλο που βρέθηκε στην κατοχή του είναι το ίδιο με αυτό που είχε πυροβολήσει το 2016 στο στήθος τον Πάνο Καλλίτση στην είσοδο του πάρκινγκ του σπιτιού του στο Λυκαβηττό για να του αποσπάσει το χρηματικό ποσό που είχε μέσα στο αυτοκίνητό του. Το πιστόλι ταυτοποιήθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ όπου είχε σταλεί για βαλλιστικό έλεγχο

    Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών είχαν εδώ και καιρό πληροφορίες για τη δράση του 50χρονου άνδρα, ο οποίος φέρεται να διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών σε κλαμπ της αχαϊκής πρωτεύουσας και συνελήφθη μαζί με ένα ακόμα άτομο ηλικίας 41 ετών.

    Εκτός από τον πυροβολισμό εναντίον του Πάνου Καλλίτση ο 50χρονος συμμετείχε και στη ληστεία της χρηματαποστολής των ΕΛΤΑ το 2009 με λεία 1.000.000 ευρώ.

    Όπως αποκάλυψε πρώτο το tempo24.news ο 50χρονος συλληφθείς στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν όπλα, σφαίρες και άλλα αντικείμενα, από τη ληστεία της χρηματαποστολής του 2009 είχε πάρει σύμφωνα με πληροφορίες μερίδιο 400.000 ευρώ. Το 2022 και μετά από συγχώνευση των ποινών του αποφυλακίστηκε για να συλληφθεί στις 12 Οκτωβρίου του 2024 για διακίνηση ροζ κοκαΐνης.

    Ο 50χρονος συνελήφθη όταν έβγαινε από το σπίτι του, ενώ σε έρευνες των αστυνομικών στο σπίτι του ίδιου αλλά και του 41χρονου εντοπίστηκαν 16,76 γραμμάρια κοκαΐνης, 1 γραμμάριο ΡΟΖ κοκαΐνης, τρεις ζυγαριές ακριβείας, 675 ευρώ, ένα πιστόλι των 32mm με σιγαστήρα και ένα γεμιστήρα με επτά φυσίγγια, μία συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (tazer).

    Πηγή: Tempo24.news

  • Σάλος με την καταγγελία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τις απάτες με παράνομες αποζημιώσεις - Η απάντηση
    Σάλος με την καταγγελία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τις απάτες με παράνομες αποζημιώσεις - Η απάντηση

    Τη δική του απάντηση δίνει ο ΟΠΕΚΕΠΕ στις καταγγελίες του πρόεδρου της Ένωσης Αγροτικού Συνεταιρισμού Νάξου, Δημήτρη Καπούνη στο OPEN για το «κόλπο» με τις αποζημιώσεις χιλιάδων ευρώ από τον Οργανισμό.

    Kύκλωμα επιτηδείων θησαύριζε τα τελευταία χρόνια λαμβάνοντας φουσκωμένες επιδοτήσεις από το Εθνικό Απόθεμα που καταβάλλεται μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων) και ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Κυριάκος Μπαμπασίδης, απάντησε μέσω του OPEN.

    «Ο κ. Καπούνης πλαστογράφησε»

    Ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Κυριάκος Μπαμπασίδης απάντησε μέσω της εκπομπής «Ώρα Ελλάδας», χωρίς φυσική παρουσία πάνω στα όσα είχε καταγγείλει ο κ. Καπούνης. Όπως αναφέρει ο κ. Μπαμπασίδης, ο κ. Καπούνης πλαστογράφησε μισθωτήριο Μονής για να αποφύγει το ΑΤΑΚ (Αριθμός Ταυτότητας Ακινήτου). «Λαμβάνουμε 650.000 αιτήσεις και δεν μπορούμε να τις ελέγξουμε μια-μια. Υπάρχει ένα ειδικό σύστημα, ένας αλγόριθμος όπου γίνεται ένας ενδεικτικός έλεγχος και δίνουμε στο 99% το πρώτο ποσό, την προκαταβολή και στον δεύτερο έλεγχο "κοκκινίζουν" όλα. Ο κ. Καπούνης πήγε στις Αρχές μόλις είδε ότι "κοκκινίζεται". Πήρε τις 16.000 ευρώ και μετά απευθύνθηκε στις Υπηρεσίες» εξήγησε σχετικά.

    «Ηθικός αυτουργός ο κ. Καπούνης»

    Παράλληλα τόνισε ότι «ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικού Συνεταιρισμού Νάξου, δυσφήμισε τον Οργανισμό και την χώρας μας και είναι ηθικός αυτουργός, καθώς ώθησε κι άλλους στην πλαστογραφία και στο να εξαπατήσουν τον Οργανισμό. Παράλληλα ανέφερε ότι ουδέποτε ο κ. Καπούνης έλαβε 40.000 ευρώ».

    Τέλος, τόνισε ότι γνωρίζει τα λάθη που έχουν γίνει και στοχεύει στην εξυγίανση του Οργανισμού και στη στήριξη των αγροτών.

    Πώς έστηναν απάτες με παράνομες δηλώσεις

    Την αποκάλυψη των επιτηδείων που θησαύριζε τα τελευταία χρόνια λαμβάνοντας φουσκωμένες επιδοτήσεις από το Εθνικό Απόθεμα έκανε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικού Συνεταιρισμού Νάξου, Δημήτρης Καπούνης την Παρασκευή (11/10) μέσω της εκπομπής «Ώρα Ελλάδας» στο OPEN.

    Ο Πρόεδρος της Ένωσης διαπίστωσε πως κάποιοι δήλωναν κατά καιρούς στο νησί της Νάξου αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας, ψευδώς, δεκαπλάσιες εκτάσεις προκειμένου να λάβουν αποζημιώσεις. Σε μια προσπάθεια λοιπόν να αποδείξει την απάτη πήγε στην υπηρεσία και δήλωσε 7.000 στρέμματα! Χωρίς να γίνει ο σχετικός έλεγχος η αίτησή του πέρασε και λίγους μήνες αργότερα του καταβλήθηκε το ποσό των 16.391.

    Αμέσως ανέφερε το γεγονός στον εισαγγελέα και στον ΟΠΕΚΕ προκειμένου να αποδείξει το λάθος που γίνεται, τόσο στην περίπτωσή του όσο και σε δεκάδες άλλες περιπτώσεις ανά την επικράτεια. Λίγο καιρό αργότερα, ο Οργανισμός του έκανε μήνυση για ψευδή δήλωση ενώ μερικές εβδομάδες αργότερα, πάλι χωρίς έλεγχο του τι έχει δηλώσει ο κ. Καπούνης, του καταβάλλονται άλλα 40.000 ευρώ!

    «Πάρτι γίνεται στον ΟΠΕΚΕΠΕ»

    Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικού Συνεταιρισμού Νάξου, Δημήτρης Καπούνης ανέφερε σχετικά: «Εδώ και κάποια χρόνια γίνεται πάρτι στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Από το 2020 λέω ότι στη Νάξο έρχονται από άλλα μέρη της Ελλάδας και δηλώνουν εκτάσεις και παίρνουν χρήματα, τα οποία στερούνται οι Ναξιώτες αγρότες και κτηνοτρόφοι. Το 2023 αναγκάζομαι και κάνω μια αίτηση και δηλώνω 7.661 στρέμματα, βοσκοτόπια και ελιές και 100 πρόβατα και περίμενα να δω αν θα πληρωθεί η αίτησή μου αυτή. Στις 3 Οκτωβρίου του 2023 την έκανα την αίτηση και στις 28 Δεκεμβρίου του 2023 μου μπαίνουν στον λογαριασμό 16.391 ευρώ για τα στρέμματα που δεν έχω!». Συνεχίζοντας ανέφερε: «Αμέσως μιλάω με τον δικηγόρο μου και την Εισαγγελία και επιστρέφω τα χρήματα. Μετά από 2 μήνες ο ΟΠΕΚΕΠΕ μου έκανε μήνυση με την κατηγορία της απάτης. Επειδή έκανα απάτη την επόμενη χρονιά, φέτος τον Μάιο και επειδή υπήρχε η αίτηση που είχα κάνει από το 2023, με αποζημίωσε με άλλες 40.000 ευρώ!».

    Και καταλήγει ο κ. Καπούνης: «Το έκανε αυτό γιατί πολλοί πήγαιναν στη Νάξο να δηλώσουν εκτάσεις και να πάρουν αποζημιώσεις. Ήθελα να δείξω πως έρχονται άλλοι εδώ και παίρνουν τα λεφτά του Ναξιώτη. Δεν γίνεται σωστή διασταύρωση στοιχείων».

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Σπείρα εξαπατούσε ηλικιωμένες σε όλη την Ελλάδα
    Σπείρα εξαπατούσε ηλικιωμένες σε όλη την Ελλάδα

    Ύστερα από έρευνες, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν το βράδυ της Τετάρτης τους «εισπράκτορες» στην πόλη της Λάρισας και να τους συλλάβουν

    Κοντά στην πλήρη εξάρθρωση ενός κυκλώματος απατεώνων που είχαν απλώσει τα “δίχτυα” τους σε διάφορες περιοχές της χώρας βρίσκονται οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ιωαννίνων, οι οποίοι έφτασαν μέχρι τη Λάρισα για να συλλάβουν τους δυο “εισπράκτορες”, έναν 55χρονο Έλληνα και μία 52χρονη Ουκρανή.
    Είχε προηγηθεί, το μεσημέρι της Τετάρτης, τηλεφώνημα από έναν άγνωστο που παρίστανε τον νοσοκομειακό γιατρό σε μια 77χρονη στη Νεοκαισάρεια και της ζήτησε αρχικά 70.000 ευρώ για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση η κόρη της, που δήθεν ήταν θύμα τροχαίου ατυχήματος. Η ηλικιωμένη δεν είχε παρά μόνο 250 ευρώ και ο “γιατρός” ζήτησε και τα τιμαλφή της, τα οποία παρέλαβε η Ουκρανή που πήγε στο σπίτι της με αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 55χρονος.

    Ύστερα από έρευνες, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν το βράδυ της Τετάρτης τους “εισπράκτορες” στην πόλη της Λάρισας και να τους συλλάβουν. Από τη προανάκριση εξακριβώθηκε ότι σε άλλες τρεις περιπτώσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιρού είχαν ζητήσει 170.000 ευρώ από ηλικιωμένες κατοίκους της Σύρου, της Κεφαλλονιάς και της Φλώρινας, αλλά τελικά παρέλαβαν συνολικά 73.300 ευρώ.

    Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν το αυτοκίνητο του 55χρονου, ένας σουγιάς και 400 ευρώ και οδηγήθηκε μαζί με την Ουκρανή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων όπου τους ασκήθηκαν διώξεις για σύσταση συμμορίας και απάτη από κοινού και για παράβαση του νόμου περί όπλων. Η έρευνα της Ασφάλειας συνεχίζεται για την ταυτοποίηση των συνεργών τους και την εξιχνίαση τυχόν εμπλοκής τους και σε άλλες παρόμοιες απάτες.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Μπαράζ κλοπών στη νότια Ηλεία - Στο στόχαστρο Μεσσηνιακής σπείρας Κρέστενα - Μακρίσια - Ζαχάρω
    Μπαράζ κλοπών στη νότια Ηλεία - Στο στόχαστρο Μεσσηνιακής σπείρας Κρέστενα - Μακρίσια - Ζαχάρω

    Του Γιάννη Σπυρούνη

    Στο ίδιο έργο θεατές είναι οι κάτοικοι της νότιας Ηλείας που βλέπουν τους διαρρήκτες να αλωνίζουν και δεν ξέρουν πως να προφυλαχτούν, την ώρα που η Αστυνομία προσπαθεί να εντοπίσει τους δράστες.

    Και λέμε στο ίδιο έργο, γιατί οι διαρρήκτες που έχουν ως ορμητήριό τους της γειτονική Μεσσηνία και την περιοχή της Καλαμάτας, ξέρουν καλά, όπως και άλλοι “συνάδελφοί” τους στο παρελθόν πως στην αραιοκατοικημένη νότια Ηλεία, ιδιαίτερα το φθινόπωρο, θα βρουν τη λεία που επιζητούν.

    Τετ α τετ με τους διαρρήκτες στα Μακρίσια - Φορούσαν full face κουκούλες

    Τις τελευταίες ημέρες πολίτες είτε έπεσαν θύματα διαρρηκτών, είτε πάλι ήρθαν “πρόσωπο με πρόσωπο” με τους δράστες που με περίσσιο θράσος κυκλοφορούν στα χωριά αναζητώντας στόχους…

    Στα Μακρίσια την περασμένη εβδομάδα, οι κάτοικοι και κυρίως οι γονείς πανικοβλήθηκαν όταν είδαν πρωί - πρωί έξω από το δημοτικό σχολείο του χωριού, τους διαρρήκτες να παιρνούν ανενόχλητοι με το αυτοκίνητό τους και όπως είπαμε με περίσσιο θράσος. Η εικόνα που αντίκρισαν οι κάτοικοι, δηλαδή τρία - τέσσερα άτομα εντός πολυμορφικού αυτοκινήτου με κουκούλες full face, τους έκανε να σκεφτούν πολλά… Από απόπειρα αρπαγής παιδιών μέχρι διαρρήξεων, σε ένα χωριό που έχει “μαρτυρήσει” από τους κλέφτες στο παρελθόν…

    Η κλοπή στην Κρέστενα

    Την ίδια ημέρα και λίγη ώρα αργότερα, πιθανότατα οι ίδιοι δράστες, “χτύπησαν” στην Κρέστενα και στο δρόμο προς Βρίνα, σε κατοικία. Από εκεί και ενώ απουσίαζαν οι ιδιοκτήτες στις εργασίες τους, έκλεψαν κοσμήματα και ρολόγια αξίας 1000 ευρώ.

    Πολλές κλοπές στη Ζαχάρω

    Τους τελευταίους μήνες, ανάστατοι είναι οι κάτοικοι και στην περιοχή της Ζαχάρως, καθώς υπάρχουν πολλά περιστατικά διαρρήξεων τόσο στην έδρα του δήμου, όσο και στα γύρω χωριά, όπως το Λέπρεο, το Ξηροχώρι και άλλα. Την περασμένη εβδομάδα οι δράστες “χτύπησαν” στο Λέπρεο όπου από σπίτι αλλοδαπού πήραν κυνηγετικό όπλο, φυσίγγια, κοσμήματα και ρολόγια αξίας 2500 ευρώ καθώς και το χρηματικό ποσό των 1000 ευρώ.

    Σε άλλη περίπτωση στη Ζαχάρω οι δράστες μπούκαραν σε οικία και πήραν το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ και κοσμήματα αξίας 400 ευρώ. Σε μια ακόμα περίπτωσβν οι δράστες που μπήκαν σε οικία αφού έκαναν άνω κάτω όλους τους χώρους, βρήκαν και αφαίρεσαν το ποσό των 1300 ευρώ.

    Μεσσήνιοι οι δράστες;

    Οι πληροφορίες που έχουν οι αστυνομικές αρχές είναι πως οι δράστες προέρχονται από τη Μεσσηνία. Ούτως ή άλλως είναι αρκετές οι περιπτώσεις όπου οι αστυνομικοί είτε βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους διαρρήκτες και τους καταδίωξαν είτε από την διερεύνηση των υποθέσεων έφτασαν στην εξιχνίαση των διαρρήξεων με τους δράστες να προέρχονται από την Καλαμάτα. Με λίγα λόγια η νότια Ηλεία βρίσκεται στο έλεος διαρρηκτών που έχουν ως ορμητήριο το γειτονικό νομό. Παρότι οι οδοί διαφυγής τους είναι δύο, από την Πύργου - Κυπαρισσίας και από την Κρέστενας - Ανδρίτσαινας, καταφέρνουν να “μπαινοβγαίνουν” στο νομό ανενόχλητοι…

    * φωτογραφία αρχείου

  • ΕΟΠΥΥ: «Άμα σου δώσω κάνα δύο ΑΜΚΑ να μπεις να το φτιάξεις» - Τα στοιχεία που «έκαψαν» τα μέλη του κυκλώματος
    ΕΟΠΥΥ: «Άμα σου δώσω κάνα δύο ΑΜΚΑ να μπεις να το φτιάξεις» - Τα στοιχεία που «έκαψαν» τα μέλη του κυκλώματος

    Σοκ προκαλούν οι λεπτομέρειες από την εγκληματική δράση κυκλώματος γιατρών και φαρμακοποιών που διέπρατταν απάτες μαμούθ σε βάρος του ΕΟΠΥΥ με εικονική συνταγογράφηση. Η συνολική ζημιά ξεπερνά τα 3.500.000 ευρώ ενώ χρησιμοποιούσαν ακόμα και ΑΜΚΑ έγκλειστων στις φυλακές. Αποκαλυπτικοί για τη δράση των κατηγορούμενων είναι οι διάλογοι που έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

    Στο στόχαστρο των Αρχών για μήνες

    Για μήνες οι αξιωματικοί της οικονομικής αστυνομίας είχαν γίνει η σκιά του κυκλώματος και παρακολουθούσαν κάθε κίνηση τους, προσπαθώντας να εντοπίσουν τα στοιχεία για να σχηματίσουν την ογκωδέστατη δικογραφία για τις παράνομες συνταγογραφήσεις που ζημίωναν τον ΕΟΠΥΥ.

    Ανάμεσα στους κατηγορούμενους, ένας μαιευτήρας-γυναικολόγος που συνταγογραφούσε δερματολογικά και μυοσκελετικά σκευάσματα, ενώ εξέδιδε συνταγές και σε Α.Μ.Κ.Α. ανδρών. Σε βάρος των 16 συλληφθέντων ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για 8 κακουργήματα μεταξύ των οποίων σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

    Αποκαλυπτικοί διάλογοι

    Όπως μετέδωσε το OPEN, αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι για το πως καθημερινά οι κατηγορούμενοι συνταγογραφούσαν σε ΑΜΚΑ αλλοδαπών και μάλιστα ανασφάλιστων ή ακόμη και έγκλειστων στις φυλακές:

    • κατηγορούμενος α: Για τηλεφωνικά άμα σου δώσω κάνα δύο ΑΜΚΑ, να μπεις να το φτιάξεις είμαστε, εντάξει ;
    • κατηγορούμενος β: Τώρα , τώρα αυτή τη στιγμή, οκ.
    • κατηγορούμενος α: Πες ότι θα το ξαναγράψουμε μερικές φορές επίτηδες με διάγνωση πόνου, για να φανεί ότι είναι για πόνο και όχι για επιληψία.
    • κατηγορούμενος β: Για να φανεί ότι το παίρνει για πόνους! Κατάλαβα.

    Γιατρός «έγραφε» φάρμακα αξίας εκατομμυρίων σε «αόρατους» ασθενείς

    Φάρμακα αξίας σχεδόν 2 εκατομμυρίων ευρώ είχε συνταγογραφήσει ο γιατρός που εργαζόταν στην Κύπρο και είχε ηγετικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση που προκάλεσε ζημιά εκατομμυρίων στον ΕΟΠΥΥ.

    Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη δικογραφία, «έγραφε» φάρμακα στους...ασθενείς που υποτίθεται ότι εξέταζε στα Κέντρα Υγείας στα οποία είχε διοριστεί, ενώ δεν εμφανιζόταν σχεδόν ποτέ ο ίδιος στο πόστο του.

    Μόνος του ο 51χρονος γενικός ιατρός κατηγορείται πως έκανε ψευδείς συνταγογραφήσεις αξίας σχεδόν 2 εκατομμυρίων ευρώ σε διάστημα 4 ετών.

    Οι διάλογοι του γιατρού:

    • κατηγορούμενος α: Ε το μόνο καλό είναι ότι ταξιδεύω, πηγαίνω Ελλάδα, παίρνω κανένα φάρμακο από εκεί το φέρνω εδώ, Δηλαδή αυτή η OZEMPIC κάνει 105€. Εγώ την δίνω εκατό 100€. Έχει και συμμετοχή 25%, ένα πενηντάρι ας πούμε θα το βγάλω.
    • κατηγορούμενος β: Μάλιστα.

    Συνταγές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στην οικογένειά του

    Μέλη της οικογένειας του 51χρονου συγκαταλέγονται ανάμεσα στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ με την μεγαλύτερη φαρμακευτική δαπάνη, καθώς ο κατηγορούμενος γιατρός συνταγογραφούσε «με τη σέσουλα» φάρμακα σε συγγενείς του.

    Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην πολυσέλιδη δικογραφία, φάρμακο που ανήκει στην κατηγορία των αντιψυχωσικών-ψυχοτρόπων φαρμάκων, έχει συνταγογραφηθεί 69 φορές στη μητέρα του με συνολική δαπάνη φορέα 12.432,48€, 56 φορές στον πατέρα του με συνολική δαπάνη φορέα 9.552,64€ , 31 φορές στη σύζυγό του με συνολική δαπάνη φορέα 6.251,36€, 18 φορές στον γιο του με συνολική δαπάνη φορέα 3.605,65€ και 12 φορές στην κόρη του με συνολική δαπάνη φορέα 1.638,93€.

    Οι «αόρατοι» ασθενείς

    Αξίζει να σημειωθεί, πως ο 51χρονος γιατρός φέρεται να είχε συνταγογραφήσει περισσότερα από 4.000 φάρμακα σε ανθρώπους που δεν διέμεναν στις δηλωμένες διευθύνσεις ή απουσίαζαν στο εξωτερικό.

    Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται όταν οι άντρες και οι γυναίκες της Οικονομικής Αστυνομίας αναζήτησαν όλους αυτούς τους ανθρώπους στα σπίτια τους. Σε αρκετές περιπτώσεις, οι «γείτονες» των ανθρώπων αυτών δεν τους ήξεραν και, φυσικά, δεν τους είχαν δει ποτέ.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Μεσσηνία: Συμμορία γυναικών είχε «ρημάξει» σούπερ-μάρκετ
    Μεσσηνία: Συμμορία γυναικών είχε «ρημάξει» σούπερ-μάρκετ

    Οκταμελής συμμορία γυναικών είχε «ρημάξει» τα σούπερ μάρκετ της Καλαμάτας και της Μεσσήνης, έχοντας διαπράξει 19 κλοπές σε διάστημα μόλις δύο μηνών.

    Πρόκειται για γυναίκες ρομά ηλικίας από 23 έως 44 ετών οι οποίες από τον Φεβρουάριο του 2023 μέχρι και τον Απρίλιο του ίδιου έτους είχαν διαπράξει ληστείες προιόντων συνολικής αξίας 1.500 ευρώ.

    Σύμφωνα με την αστυνομία η δράση της θηλυκής συμμορίας αποκαλύφθηκε έπειτα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.

    Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται -8- ημεδαπές, ηλικίας από 23 έως 44 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

    Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και επιστημονικών μεθόδων, εξακριβώθηκε ότι κατά το χρονικό διάστημα από την 28.2.2024 έως την 27.4.2024, οι κατηγορούμενες είχαν διαπράξει -19- περιπτώσεις κλοπών σε καταστήματα σούπερ-μάρκετ, στην Καλαμάτα και τη Μεσσήνη, όπου είχαν αφαιρέσει προϊόντα, συνολικής αξίας περίπου -1.500- ευρώ.

    Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.

    Πηγή: Gargalianoionline.gr

  • Νέος Κόσμος: Δύο ληστείες τα ξημερώματα από μεγάλες συμμορίες - Τρία από τα θύματα διακομίστηκαν σε νοσοκομείο
    Νέος Κόσμος: Δύο ληστείες τα ξημερώματα από μεγάλες συμμορίες - Τρία από τα θύματα διακομίστηκαν σε νοσοκομείο

    Είκοσι άτομα επιτέθηκαν σε δύο διερχόμενους πολίτες για να τους πάρουν το πορτοφόλι - Αργότερα ομάδα 10 ατόμων ακινητοποίησαν τετραμελή παρέα και αφαίρεσαν ένα κινητό

    Δύο ληστείες, από άτομα που επέβαιναν σε μηχανές, σημειώθηκαν τα ξημερώματα, στην περιοχή του Νέου Κόσμου, ενώ τρία από τα θύματα διακομίστηκαν σε νοσοκομείο.
    Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η πρώτη ληστεία διαπράχθηκε, λίγα λεπτά μετά τη 01:00, στη διασταύρωση των οδών Ηλία Ηλιού και Φραντζή. Περίπου είκοσι άτομα επιτέθηκαν σε δύο διερχόμενους πολίτες και αφού τους χτύπησαν, απέσπασαν το πορτοφόλι τους και το κινητό τηλέφωνό τους. Αμέσως μετά οι δράστες εξαφανίστηκαν, ενώ τα δύο θύματα διακομίστηκαν σε νοσοκομείο.
    Μισή ώρα αργότερα, στη συμβολή των οδών Ειρήνης και Βεργίνας, δέκα άτομα που, επίσης, επέβαιναν σε μηχανές, ακινητοποίησαν τετραμελή παρέα και αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο.
    Παράλληλα, χτύπησαν ένα άτομο, το οποίο διακομίστηκε σε νοσοκομείο.
    Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Ανήλικος ζητούσε οικονομική βοήθεια από θαμώνες καταστημάτων στην Αθήνα και τους άρπαζε τα κινητά - Δείτε βίντεο
    Ανήλικος ζητούσε οικονομική βοήθεια από θαμώνες καταστημάτων στην Αθήνα και τους άρπαζε τα κινητά - Δείτε βίντεο

    Εξιχνιάστηκαν 11 περιπτώσεις κλοπών κινητών τηλεφώνων που έγιναν σε Χαλάνδρι, Βριλήσσια και Μαρούσι

    Σε επιστήμη είχε αναγάγει τις κλοπές κινητών τηλεφώνων ένας 16χρονος που συνελήφθη το περασμένο Σάββατο (13/7) από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Βορειοανατολικής Αττικής.

    Ο ανήλικος, τουλάχιστον από το τέλη του περασμένου μήνα, μετέβαινε σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος μεσημβρινές ή απογευματινές ώρες, και, αφού πλεύριζε τα τραπέζια στόχους στη συνέχεια εναπόθετε πάνω στα κινητά των θαμώνων φυλλάδια και ζητώντας οικονομική βοήθεια αποσπούσε την προσοχή τους, αφαιρώντας τις συσκευές.

    Το protothema.gr εξασφάλισε και παρουσιάζει βίντεο ντοκουμέντα από τη δράση του

    Ο 16χρονος κατηγορείται για διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία, κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

    Στο πλαίσιο μάλιστα της προανακριτικής έρευνα εξιχνιάστηκαν 11 περιπτώσεις κλοπών κινητών τηλεφώνων που έγιναν σε Χαλάνδρι, Βριλήσσια και Μαρούσι.

    Πηγή: protothema.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο