Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2023 10:15

Αιτωλοακαρνανία: Ξύλο μεταξύ παπάδων για τα πρόβατα στο Αιτωλικό

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Ξέχασαν τους ρόλους τους ως καθοδηγητές του ανθρώπινου ποιμνίου και καυγάδισαν άγρια για το... ζωικό

Ξέχασαν τους ρόλους τους ως καθοδηγητές του ανθρώπινου ποιμνίου και καυγάδισαν άγρια για το... ζωικό δύο κληρικοί, που δεν δίστασαν να ανταλλάξουν «ιερές»... γροθιές σε ένα χωριό της περιοχής του Αιτωλικού, με αφορμή την εισβολή προβάτων του ενός στο χωράφι του άλλου!

Οι δύο ιερείς ηλικίας 65 και 38 χρόνων έχουν κτηματικές διαφορές και τα πρόβατα που μπήκαν στο λάθος χωράφι έγιναν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Μεταξύ τους ξέσπασε βίαιο επεισόδιο που είχε κατάληξη τον τραυματισμό και των δυο, αλλά και την σύλληψή τους από τους αστυνομικούς του τοπικού τμήματος που έβαλαν τέλος στη συμπλοκή.

Εκεί, οι δυο κληρικοί υπέβαλαν μηνύσεις ο ένας σε βάρος του άλλου κι έτσι σε βάρος του ενός σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση επικίνδυνης βλάβης και σε βάρος του άλλου για πρόκληση απλής σωματικής βλάβης, με την οποία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου. Την συμπεριφορά τους εξετάζει και η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, που αναμένεται να πάρει μέτρα εναντίον τους.

Πηγή: Protothema.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2023 09:55

Σχετικά Άρθρα

  • Χαμός σε εκκλησία: Επίτροπος βρήκε ιερέα να κοιμάται… μεθυσμένος μέσα στο ναό
    Χαμός σε εκκλησία: Επίτροπος βρήκε ιερέα να κοιμάται… μεθυσμένος μέσα στο ναό

    «Η παπαδιά του τον έδιωξε το βράδυ από το σπίτι»

    Επίτροπος εκκλησίας πήγε σήμερα στην εκκλησία στην περιοχή του Ταύρου με σκοπό να την ετοιμάσει για την κυριακάτικη Θεία Λειτουργία και βρήκε μέσα ιερέα που κοιμόταν και μύριζε αλκοόλ.

    «Η παπαδιά του τον έδιωξε το βράδυ από το σπίτι»

    Όπως αναφέρει ο ίδιος στο ekklisiaonline.gr, «με το που ξεκλειδώνω την πόρτα και εισέρχομαι στον Ναό, βλέπω μια φιγούρα ξαπλωμένη στα πίσω καθίσματα. Τρόμαξα πως είχαν μπει κλέφτες και άρχισα να φωνάζω ώσπου φτάνω κοντά και βλέπω τον 61χρονο εφημέριο του Ιερού Ναού να είναι ξαπλωμένος και να κοιμάται έχοντας ενώσει δύο πλαστικά καθίσματα».

    Όπως σημειώνει ο επίτροπος της εκκλησίας, ο εφημέριος μύριζε κρασί ενώ όταν τον ρώτησε γιατί κοιμάται εδώ, ο κληρικός ζήτησε συγγνώμη υποστηρίζοντας ότι η παπαδιά του τον έδιωξε το βράδυ από το σπίτι γιατί γύρισε πολύ αργά.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Ευλογία των αιγοπροβάτων: Αυξημένες κατά 120% ο αποζημιώσεις των κτηνοτρόφων - Τι προβλέπει η ΚΥΑ
    Ευλογία των αιγοπροβάτων: Αυξημένες κατά 120% ο αποζημιώσεις των κτηνοτρόφων - Τι προβλέπει η ΚΥΑ

    Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης πρόσθεσε, επίσης, ότι η αντικατάσταση του ζωικού κεφαλαίου θα γίνει δωρεάν με ευρωπαϊκό πρόγραμμα

    Για τις αποζημιώσεις των κτηνοτρόφων τα κοπάδια των οποίων θανατώνονται λόγω ευλογιάς ισχύει η ίδια ΚΥΑ με αυτή για την πανώλη των αιγοπροβάτων, εξήγησε το πρωί της Πέμπτης ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χρήστος Κέλλας.
    «Η Κοινή Υπουργική Απόφαση και με επιθυμία και εντολή του πρωθυπουργού είναι οι αποζημιώσεις να είναι δίκαιες και να είναι ικανοποιημένοι οι κτηνοτρόφοι. Ως εκ τούτου, η ΚΥΑ που εξεδόθη προβλέπει αποζημιώσεις αυξημένες μέχρι 120% και για τα καθαρόαιμα με πιστοποιητικό και για τα ημίαιμα. Δηλαδή θηλυκό ημίαιμο που πέρυσι σαν αποζημίωση θα έπαιρνε 100 ευρώ, φέτος παίρνει με τη νέα ΚΥΑ 220 ευρώ», τόνισε ο κ. Κέλλας μιλώντας στην ΕΡΤ.
    Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης πρόσθεσε, επίσης, ότι η αντικατάσταση του ζωικού κεφαλαίου θα γίνει δωρεάν με ευρωπαϊκό πρόγραμμα: «Τα χρήματα αυτά είναι για τα ζώα που θανατώθηκαν. Σχετικά με την αποζημίωση στο ζωικό κεφάλαιο,«η ανασύσταση του θα γίνει με 100% χρηματοδότηση από ευρωπαϊκό πρόγραμμα».

    Αναφερόμενος στα κρούσματα ευλογιάς, ο κ. Κέλλας είπε ότι «η ευλογιά έχει θετικό σημείο ότι είναι ευδιάκριτη η κλινική εικόνα. Μαύρα σπυριά τα οποία εμφανίζονται κυρίως στο κάτω μέρος, στην κοιλιά του προβάτου, τα οποία στη συνέχεια μετατρέπονται σε φλεγμονή, φλύκταινες που σπάνε κι από εκείνη η στιγμή αρχίζει η μετάδοση. Είναι ιός που ζει στο περιβάλλον επί αρκετούς μήνες και προφανώς ήρθε με μετακίνηση ζώων. Αυτό το οποίο θέλουμε να επιτύχουμε με την απαγόρευση των μετακινήσεων σε όλη την επικράτεια είναι η ελαχιστοποίηση των κρουσμάτων. Γιατί έχουμε μεταφορά του ιού από τη Βόρειο Ελλάδα, από τον Έβρο, στην Καβάλα, στην Κομοτηνή, στη Ροδόπη και στις Σέρρες και στη συνέχεια κρούσμα στη Μαγνησία και στην Κόρινθο».

    Ο υφυπουργός εξήγησε ότι απαγορεύεται η εισαγωγή προβάτων από Αλβανία και Τουρκία που έχει κρούσματα πανώλης και ευλογιάς. «Κατά πάσα πιθανότητα θα το αποδείξει τώρα η Επιτροπή η οποία έχει συσταθεί για να δούμε την πηγή της μόλυνσης που φαίνεται να είναι η Ρουμανία. Για την εισαγωγή, όταν είναι από κοινοτικό κράτος, όπως η Ρουμανία και υπάρχει υγειονομικό πιστοποιητικό, δεν γίνεται έλεγχος στα σύνορα».
    Πηγή: Ethnos.gr
  • Κρήτη: Καβγάδισαν μετά από τρακάρισμα στη μέση του δρόμου - Ένας 27χρονος έπεσε στον δρόμο και τον πάτησε αυτοκίνητο
    Κρήτη: Καβγάδισαν μετά από τρακάρισμα στη μέση του δρόμου - Ένας 27χρονος έπεσε στον δρόμο και τον πάτησε αυτοκίνητο

    24χρονος οδηγός αγροτικού πιάστηκε στα χέρια με 27χρονο δικυκλιστή - Ο πρώτος έσπρωξε τον δεύτερο που κατέληξε στο οδόστρωμα - Την... γλίτωσε με τραυμαυτισμό στο πόδι

    Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε χθες μέρα μεσημέρι στο κέντρο του Ηρακλείου όταν ένα άτομο τραυματίστηκε μετά από καυγά εξαιτίας τροχαίου ατυχήματος.
    Oλα συνέβησαν στην πλατεία Κορνάρου όταν ένα αγροτικό αυτοκίνητο συγκρούστηκε με ένα δίκυκλο. Αμέσως μετά την σύγκρουση, οι δύο οδηγοί κατέβησαν από τα οχήματά τους και ξεκίνησαν τον καυγά.
    Πάνω στον καυγά ο 24χρονος οδηγός του αγροτικού έσπρωξε τον 27χρονο δικυκλιστή με αποτέλεσμα εκείνος να πέσει στο οδόστρωμα. Δυστυχώς, εκείνη την ώρα περνούσε ένα αυτοκίνητο που δεν τον είδε και τον πάτησε στο πόδι.
    Άμεσα στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που παρέλαβε τον 27χρονο και τον μετέφερε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

    Ο 27χρονος υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση για την αποκατάσταση του τραύματος στο πόδι.

    Την ίδια ώρα, αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο συνέλαβαν τον 24χρονο ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση σωματικής βλάβης.

    Πηγή: Cretapost - Protothema.gr
  • Αγρίνιο: Απατεώνες θα άρπαζαν από ηλικιωμένη 10.000 ευρώ - Η σωτήρια παρέμβαση του ιερέα
    Αγρίνιο: Απατεώνες θα άρπαζαν από ηλικιωμένη 10.000 ευρώ - Η σωτήρια παρέμβαση του ιερέα

    Απατέωνες στο Αγρίνιο, παριστάνοντας τους γιατρούς, παραλίγο να αρπάξουν μεγάλο χρηματικό ποσό από ηλικιωμένη γυναίκα με το ψεύτικο επιχείρημα του τροχαίου ατυχήματος συγγενικού της προσώπου. Ωστόσο η παρέμβαση του ιερέα που απευθύνθηκε η μεγάλη γυναίκα, αποδείχθηκε σωτήρια καθώς ο εφημέριος ειδοποίησε την αστυνομία.

    Σύμφωνα με το agrinionews.gr μια ηλικιωμένη γυναίκα παραλίγο έλειψε να πέσει θύμα των επίδοξων απατεώνων, το πρωί της Δευτέρας 21/10.

    Άγνωστοι που παρίσταναν τους γιατρούς επικοινώνησαν τηλεφωνικά μαζί της με την πρόφαση ότι χτύπησε η κόρη της σε τροχαίο ατύχημα. Της ζήτησαν 45 χιλιάδες ευρώ για επέμβαση στην οποία και θα έπρεπε η τραυματισμένη κόρη της να υποβληθεί…

    Μάλιστα, έκλεισαν ραντεβού μαζί της στην περιοχή της Αγίας Τριάδας ενώ εν συνεχεία άλλαξαν το σημείο συνάντησης, ζητώντας της να μεταβεί στο νοσοκομείο.

    Η ηλικιωμένη κυρία στον πανικό της απευθύνθηκε στον εφημέριο του ναού της Αγίας Τριάδας ώστε να καλέσει ταξί και να πάει τα χρήματα στο νοσοκομείο.

    Ο ιερέας -ευτυχώς- αντί για ταξί κάλεσε την αστυνομία και ηλικιωμένη κυρία γλίτωσε τα 10.000€ που είχε πάνω της…

    Πηγή: Cnn.gr

  • Έκλεψαν 600 κιλά λάδι από ελαιοτριβείο στο Αιτωλικό - Έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών
    Έκλεψαν 600 κιλά λάδι από ελαιοτριβείο στο Αιτωλικό - Έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών

    Μεγάλη κλοπή σημειώθηκε σε ελαιοτριβείο στην ευρύτερη περιοχή του Αιτωλικού, όπου άγνωστοι δράστες αφαίρεσαν 600 κιλά ελαιόλαδου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του messolonghivoice.gr, οι δράστες εισέβαλαν στην αποθήκη του ελαιοτριβείου και κατάφεραν να αποσπάσουν το ελαιόλαδο, το οποίο βρισκόταν αποθηκευμένο σε μεγάλες κάδες.

    Η αξία του κλεμμένου ελαιόλαδου εκτιμάται σε περίπου 5.000 ευρώ, ενώ το περιστατικό σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, συνέβη στο διάστημα από τις 19 έως τις 21 Οκτωβρίου 2024.

    Οι αρχές διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, με την τοπική κοινωνία να εκφράζει έντονη ανησυχία.

    Πηγή: Iefimerida.gr

  • Σάλος για ψευτο-ιερέα στο Αιγάλεω: Ακυρώνονται εκατοντάδες γάμοι που τέλεσε
    Σάλος για ψευτο-ιερέα στο Αιγάλεω: Ακυρώνονται εκατοντάδες γάμοι που τέλεσε

    Σάλος έχει προκληθεί από τη δράση ρασοφόρου ψευτο-ιερέα στο Αιγάλεω, ο οποίος καταγγέλλεται από πιστούς για χαρτομαντεία, απάτες και άλλα πολλά. Μάλιστα, έχει τελέσει γάμους, οι οποίοι όπως αποδεικνύεται είναι στην πραγματικότητα άκυροι.

    «Κρύβει ένα πολυτελέστατο διαμέρισμα»

    «Έχει βγάλει πάρα πολλά λεφτά αυτός. Έχει φάει από τον κόσμο. Μου έφαγε 150 ευρώ. Μου έλεγε βλακείες, ότι έχω μάγια πάρα πολλά, μετά μου ζήτησε 150 ευρώ για τρεις φορές να πάω. Περίμεναν κι άλλοι. Ήθελε να με διώξει, βιαζόταν να με ξαναδιώξει. Τώρα τον είχα ξαναπάρει, ότι «τα μάγια σου», λέει, «δεν έφυγαν και θα μου φέρεις κι άλλα λεφτά, πιο πολλά», λέει», αναφέρει μαρτυρία στο MEGA.

    Αρκετές μαρτυρίες έρχονται από το παρελθόν, με τη φήμη του να πηγαίνει από στόμα σε στόμα και τους πιστούς να συρρέουν στο εκκλησάκι, αναζητώντας την ελπίδα.

    «Με πήγαν φίλες μου, πριν 25-27 χρόνια. Τον ήξεραν πάρα πολλοί. Είχε πάρα πολύ κόσμο. Και πήγα, είπε τα χαρτιά, δεν ήξερε, τίποτα δεν είπε. Δεν βρήκε τίποτα. Έλεγε ότι ήθελες. Έλεγε 10 για να πέσει μέσα. Έλεγε ‘έχεις πρόβλημα υγείας;’, του είπα όχι. Γυρνάει μετά και μου λέει ‘α, όχι, δεν έχεις εσύ. Κάποιος άλλος συγγενής σου’. Το άλλαζε μετά».

    Παράλληλα, πιστή περιγράφει πως μπορεί να διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ότι ζει φτωχικά, αλλά έχει έναν δεύτερο χώρο πίσω από την πόρτα, που κρύβει ένα πολυτελέστατο διαμέρισμα.

    «Άμα δείτε κρεβατοκάμαρα μέσα… Πάνω από 3.000 ευρώ. Δύο δωμάτια μεγάλα, γιατί έχει ένα μεγάλο τραπέζι και μου είπε εκεί τα χαρτιά. Και μετά πήγε και με κοινώνησε».

    Ο παπάς, που όπως αποδεικνύεται δεν είναι παπάς, αλλά έκανε μυστήρια και λειτουργίες κανονικά, είχε βλέψεις να μεγαλώσει την εκκλησία του, προτείνοντας σε άνδρες πιστούς να τους χειροτονίσει ιερείς. «Έψαχνε άτομα για να τους κάνει παπάδες και είχε κάνει πάρα πολλούς. Με χαρτιά από μακριά, από την Αμερική, από που δεν ξέρω, ότι θα τους έκανε παπάδες», αναφέρει η μαρτυρία.

    «Έπαιρνε 50 ευρώ για κάθε επίσκεψη»

    Στην συνέχεια ένας ακόμη μάρτυρας τονίζει ότι «Δεν τον ήξερα, τον γνώρισα από μία κυρία στη στάση του λεωφορείου και μου έδωσε το τηλέφωνό του. Αυτός μου είπε ‘θα ‘ρθείτε και θα σας δω’, αλλά έπαιρνε ταρίφα 50 ευρώ για κάθε επίσκεψη. Είπε θα πάρει 150 ευρώ τις 3-4 φορές που θα πάω και θα με διαβάζει. Του είπα, επειδή είχα ακούσει, ότι θέλω να μου πει και τα χαρτιά», είπε ένα από θύματα της απάτης.

    Η ίδια επιβεβαίωσε και την ύπαρξη της κρεβατοκάμαρας, όπου έριχνε τα χαρτιά στα υποψήφια θύματά του, τονίζοντας πως «Του έδωσε 30 ευρώ για τα χαρτιά και μετά με κοινώνησε».

    Ακυρώνονται δεκάδες γάμοι που τέλεσε ο ψευτο-ιερέας

    Το 2021 ένα ζευγάρι προβληματίστηκε για το εάν ο ρασοφόρος είναι πραγματικός ιερέας η όχι. Μετά από καταγγελία που έγινε, διαπιστώθηκε πως από το 2014 έχουν διενεργηθεί τουλάχιστον 300 γάμοι στην εκκλησία που λειτουργούσε ο ψευτο-ιερέας, γιατί η Πολιτεία δεν αναγνωρίζει τον συγκεκριμένο ιερέα ως θρησκευτικό λειτουργό.

    «Εγώ ξέρω ότι πάντρευε αλλοδαπούς. Λειτουργεί κανονικά. Ναι. Κανονικά, όπως όλες οι εκκλησίες και όπως όλοι οι παπάδες. Πήγαινε πάρα πολύς κόσμος. Και Ανάσταση είχαμε κάνει μια βραδιά εκεί, μια φορά. Εγώ πήγα και στη λειτουργία. Έκαναν και κάτι σα μνημόσυνα. Δεν καταλαβαίνεις τίποτα.Εγώ, ας πούμε, που βάπτισα το παιδί μου εκεί, σ’ αυτόν τον παπά, αφού δεν τον αναγνωρίζει η εκκλησία πώς δηλώθηκε η βάπτιση του παιδιού; Δηλαδή, δεν ισχύει; Εμείς έχουμε κάνει γάμο εκεί. Έχουμε κάνει βάπτιση κι έχουμε πέσει σε παπά απατεώνα; Αλλά αυτός έχει κάνει πάρα πολλούς γάμους, πάρα πολλές βαπτίσεις. Αυτό λέω. Απατεώνας και δεν πήραμε χαμπάρι τίποτα» αναφέρει μια ακόμη μαρτυρία.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Σεπόλια: Άγριος καβγάς σε δομή φιλοξενίας μεταναστών προκάλεσε συμπλοκή με κατοίκους
    Σεπόλια: Άγριος καβγάς σε δομή φιλοξενίας μεταναστών προκάλεσε συμπλοκή με κατοίκους

    Από το βίαιο επεισόδιο τραυματίστηκε ελαφρά ένα άτομο ενώ αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη δύο ανηλίκων, ηλικίας 16 και 17 ετών, από την Αίγυπτο

    Σε άγρια συμπλοκή ανάμεσα σε κατοίκους των Σεπολίων και σε ανήλικους μετανάστες εξελίχθηκε ο καβγάς που σημειώθηκε μέσα σε Δομή Φιλοξενίας της περιοχής το βράδυ της Κυριακής.

    Όλα ξεκίνησαν όταν δύο ανήλικοι μετανάστες πιάστηκαν στα χέρια, αρχικά σε μπαλκόνι διαμερίσματος και στη συνέχεια στην πυλωτή της πολυκατοικίας επί της οδού Αμβρακίας όπου στεγάζεται η Δομή.

    Οι κάτοικοι άκουσαν τις φωνές και βγήκαν από τα σπίτια τους για να δουν τι συμβαίνει ενώ μια ομάδα ατόμων με καδρονια και σιδερολοστούς στα χέρια συνεπλάκησαν άγρια με ανήλικους που φιλοξενούνται στη Δομή.

    Από το βίαιο επεισόδιο τραυματίστηκε ελαφρά ένα άτομο ενώ οι Αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη δύο ανηλίκων, ηλικίας 16 και 17 ετών αντίστοιχα, με καταγωγή από την Αίγυπτο.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Αγία Παρασκευή: Μεθυσμένος ιερέας γύρισε σπίτι χωρίς ράσο και σταυρό - Τον έδιωξε η παπαδιά
    Αγία Παρασκευή: Μεθυσμένος ιερέας γύρισε σπίτι χωρίς ράσο και σταυρό - Τον έδιωξε η παπαδιά

    Ένα πρωτόγνωρο περιστατικό βίωσε το βράδυ του Σαββάτου μία ολόκληρη γειτονιά της Αγίας Παρασκευής με «πρωταγωνιστές» έναν 63χρονο Ιερέα και την 49χρονη πρεσβυτέρα του.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE, ο κληρικός είχε πάει σε εκδήλωση Μητρόπολης και στη συνέχεια μαζί με άλλους κληρικούς και πιστούς διασκέδασαν σε κέντρο της περιοχής. Ο ιερέας φέρεται να επέστρεψε σπίτι του αργά το βράδυ.

    Προς μεγάλη έκπληξη της Πρεσβυτέρας, ο παπάς επέστρεψε τύφλα στο μεθύσι, τρεκλίζοντας στο ασανσέρ και στο διάδρομο της πολυκατοικίας ενώ όπως αναφέρει μαρτυρία στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE, δεν φορούσε τα ράσα του (ένα κοντόρασο χωρίς γιακά) ενώ έλειπε και ο σταυρός του.

    Στη θέα του μεθυσμένου άνδρα της η 49χρονη Πρεσβυτέρα ξέσπασε με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ένας μεγάλος καβγάς τον οποίο άκουσε όλη η γειτονιά και, παρά τη μεσολάβηση της κόρης τους, η παπαδιά έδιωξε τον Ιερέα από το σπίτι τους.

    Πηγή: newsbomb.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο