Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2023 11:56

Χωρίς νερό Πύργος και χωριά λόγω βλάβης στον αγωγό ύδρευσης του Ερυμάνθου

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Για άλλη μια φορά οι πολίτες του Πύργου και των χωριών θα ταλαιπωρηθούν καθώς παρουσιάστηκε βλάβη στον αγωγό ύδρευσης του Ερυμάνθου, στην περιοχή μεταξύ Πελοπίου και Πλατάνου.

Δυστυχώς το έργο συνεχίζει να παρουσιάζει προβλήματα. Ήδη οι βρύσες στην πόλη του Πύργου έχουν στερέψει, ενώ τις επόμενες ώρες το ίδιο θα συμβεί και στα χωριά μόλις αδειάσουν οι δεξαμενές αποθήκευσης.

Η αποκατάσταση της υδροδότησης αναμένεται αργά το βράδυ για την πόλη του Πύργου και αύριο το πρωί για τα πιο απομακρυσμένα χωριά του δικτύου, εντός των ορίων του δήμου Πύργου.

Σύμφωνα και με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΕΥΑ Πύργου

"Σας ανακοινώνουμε ότι μετά από ενημέρωση τού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου λόγω επισκευής βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης του Ερυμάνθου, θα υπάρχει γενική διακοπή νερού στην πόλη του Πύργου και στα Δημοτικά Διαμερίσματα.

Η υδροδότηση αναμένεται να αποκατασταθεί κατά τις βραδυνές ώρες".

vlavi pelopio2

vlavi pelopio3

vlavi pelopio4

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2023 18:52

Σχετικά Άρθρα

  • Πύργος: Προγραμματισμένη διακοπή υδροδότησης την Τρίτη 29/10
    Πύργος: Προγραμματισμένη διακοπή υδροδότησης την Τρίτη 29/10

    Ανακοίνωση εξέδωσε η ΔΕΥΑ Πύργου για την προγραμματισμένη διακοπή υδροδότησης για την ερχόμενη Τρίτη 29 Οκτωβρίου.

    Αναλυτικά:

    Στα πλαίσια εργασιών συντήρησης στο εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης της πόλης του Πύργου θα πραγματοποιηθεί γενική διακοπή υδροδότησης την Τρίτη 29/10/2024 από τις 8.30 π.μ. Προβλεπόμενη ώρα αποκατάστασης της υδροδότησης 13.00μ.μ.

    ΕΚ ΤΗΣ ΔΕΥΑΠ

  • Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Συνεχίζονται οι εργασίες του εμβληματικού έργου υδροδότησης της Δ.Ε. Βουπρασίας
    Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Συνεχίζονται οι εργασίες του εμβληματικού έργου υδροδότησης της Δ.Ε. Βουπρασίας

    Συνεχίζονται, στην Νεάπολη του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, οι εργασίες του εμβληματικού έργου υδροδότησης της Δ.Ε. Βουπρασίας από το διυλιστήριο Φράγματος Πηνειού, προϋπολογισμού περίπου 9 εκατ. ευρώ. Το έργο, που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2021-2027», είναι το μεγαλύτερο έργο που εκτελείται αυτή στη στιγμή στη Ηλεία.

    Τις εργασίες που συνεχίζονται στην Νεάπολη επέβλεψαν ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας και η Αντιδήμαρχος Υδάτινων Πόρων Αλεξάνδρα Γιαννίτση.

    dimos andr voupr nea 2

    Υπενθυμίζεται πως το έργο αφορά την υδροδότηση της Δ.Ε. Βουπρασίας. Προβλέπεται η κατασκευή νέου αντλιοστασίου στο διυλιστήριο, με καταθλιπτικό αγωγό Φ 400, μήκους 2.300 μέτρων, μέχρι την υφιστάμενη δεξαμενή Μπορσίου. Ο όγκος της δεξαμενής θα αυξηθεί στα 600 κυβικά. Από εκεί ακλουθώντας την διαδρομή Μπόρσι-Ψάρι-Βάρδα θα περάσει το κεντρικό τμήμα του αγωγού, περίπου 15,5 χιλιομέτρων, ενώ θα έχουμε και διακλαδώσεις στους όμορους οικισμούς. Το συνολικό δίκτυο θα φτάσει τα 32 χιλιόμετρα με διατομές ανάλογα τον πληθυσμό του κάθε οικισμού.

    Προβλέπεται σύστημα τηλεμετρίας και αυτοματισμού όλων των υδραγωγείων. Θα κατασκευαστούν 10 τοπικοί σταθμοί ελέγχου και ένας κεντρικός με τέσσερις αναμεταδότες, ούτως ώστε να ελέγχεται καλύτερα η λειτουργία και η σπατάλη του νερού. Συμπεριλαμβάνεται και η διετής δοκιμαστική λειτουργία του έργου με την κατάλληλη εκπαίδευση προσωπικού.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Αγωγός Ερυμάνθου: Σήμερα η επισκευή στη βλάβη του δικτύου ύδρευσης
    Αγωγός Ερυμάνθου: Σήμερα η επισκευή στη βλάβη του δικτύου ύδρευσης

    Στην επισκευή της διαπιστωμένης βλάβης που υπάρχει στον αγωγό υδροδότησης του Ερυμάνθου, θα προχωρήσει σήμερα ο Διαβαθμιδικός Σύνδεσμός.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Διαβαθμιδικός "... υπάρχει διαπιστωμένη βλάβη στον αγωγό ύδρευσης κοντά στην περιοχή'' Βασιλάκι'' λίγα μέτρα μακριά από το διυλιστήριο του Ερυμανθου. Η επισκευή της βλάβης δεδομένων των πολύ υψηλών θερμοκρασιών των τελευταίων μηνών δεν ήταν δυνατόν να αποκατασταθεί άμεσα και να αφήσει τους πολίτες χωρίς νερό. Εφόσον μας το επιτρέπει ο καιρός ξεκίνησε σήμερα η επιδιόρθωση του αγωγού .

    Η αποκατάσταση θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν .Υπάρχει όμως ενδεχόμενο μειωμένης πίεσης νερού ή και διακοπή του από τις 13:00 μμ και μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της βλάβης. Για το λόγο αυτό ζητάμε την κατανόηση και την υπομονή σας" καταλήγει η ανακοίνωση.
  • ΔΕΥΑΠ: Νέα διακοπή νερού στον Πύργο για την αποκατάσταση της βλάβης στον κεντρικό αγωγό
    ΔΕΥΑΠ: Νέα διακοπή νερού στον Πύργο για την αποκατάσταση της βλάβης στον κεντρικό αγωγό

    Σε αναγκαστική διακοπή νερού στην πόλη του Πύργου προχώρησε πάλι η ΔΕΥΑΠ, καθώς συνεχίζονται εργασίες αποκατάστασης της βλάβης του κεντρικού αγωγού που υδροδοτεί την πόλη.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, η διακοπή εκτιμάται να διαρκέσει μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.

    Η βλάβη είναι ιδιαίτερα σοβαρή και για λόγους ασφαλείας των εργατών, ακολούθησε αναγκαστική διακοπή προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες.

    Η ΔΕΥΑΠ ζητά την κατανόηση των δημοτών και ζητά συγνώμη για την ταλαιπωρία.

  • ΔΕΥΑΠ: Κανονικά η υδροδότηση του Πύργου - Συνεχίζονται οι εργασίες στον αγωγό
    ΔΕΥΑΠ: Κανονικά η υδροδότηση του Πύργου - Συνεχίζονται οι εργασίες στον αγωγό

    Επανήλθε τις πρώτες πρωινές ώρες η υδροδότηση του Πύργου, μετά την αποκατάσταση της σοβαρής βλάβης που υπέστη χθες το απόγευμα ο κεντρικός αγωγός που τροφοδοτεί την πόλη.

    Το νερό άρχισε και πάλι να «τρέχει» στις βρύσες λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Ωστόσο, ακόμη και αυτή τη στιγμή, συνεργεία της ΔΕΥΑΠ βρίσκονται στο σημείο και εκτελούν επιπλέον εργασίες ασφαλείας, καθώς η βλάβη ήταν πολύ σοβαρή.

    «Η βλάβη ήταν πολύ σοβαρή και παρακολουθούμε με προσοχή την εξέλιξη» δηλώνει στο ilialive.gr η πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Ρούλα Αλικάκη-Τζανέτου, η οποία βρέθηκε στο σημείο από την πρώτη στιγμή της βλάβης. «Εκτελούνται επιπλέον εργασίες ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος επανάληψης ανάλογου φαινομένου» καταλήγει.

  • Αμαλιάδα: Έντονες αντιδράσεις για τους συγκεντρωτικούς λογαριασμούς νερού
    Αμαλιάδα: Έντονες αντιδράσεις για τους συγκεντρωτικούς λογαριασμούς νερού

    Δεν είχαν εκδοθεί για τρία χρόνια

    Τις έντονες αντιδράσεις πολιτών στον Δήμο Ήλιδας προκάλεσε η έκδοση των λογαριασμών νερού που περιλαμβάνει το κόστος τριών ολόκληρων ετών! Εκπρόσωποι πολιτών κάνουν λόγο για υπέρογκα ποσά που είναι από δύσκολο έως αδύνατο να εξοφληθούν, υπογραμμίζοντας ότι οι λογαριασμοί είναι πλασματικοί καθώς έχουν εκδοθεί με υπολογισμό κατανάλωσης στοιχείων του 2018. Την ίδια στιγμή η Δημοτική Αρχή επιρρίπτει ευθύνες στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή για τη μη έκδοση λογαριασμών επί τρία χρόνια, κίνηση που δημιουργεί μεγάλη οικονομική ζημιά στον Δήμο με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εκτελέσει έργα απαραίτητα και αναγκαία.

    Μετά από πολλά χρόνια εκδόθηκαν από το Δήμο Ήλιδας οι λογαριασμοί ύδρευσης, που ήδη έχουν αποσταλεί στα Δημοτικά Διαμερίσματα. Για την πόλη της Αμαλιάδας, η διανομή ξεκίνησε ήδη από τις 12 Αυγούστου 2024 και η λογαριασμοί περιέχουν 10 τρίμηνα ( τα δύο τελευταία του 2021, τα τέσσερα του 2022 και τα τέσσερα του 2023), καθώς και τυχόν ταμειακές εκκρεμότητες ή οφειλές πριν το τρίτο τρίμηνο του 2021, για κάθε ρολόι υδροδότησης. Σύμφωνα με την μέχρι στιγμής ενημέρωση οι πολίτες μπορούν να κάνουν ρύθμιση χρεών από 24 έως 48 δόσεις μετά τη λήξη των λογαριασμών 31/08/2024 και 31/10/2024, ξεχωριστά για το καθένα λογαριασμό, στα ληξιπρόθεσμα ποσά. Στα παραπάνω η Λαϊκή Συσπείρωση Ήλιδας εκφράζει την έντονη αντίθεσή της, είχε καταψηφίσει την απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο τονίζοντας, ότι αφενός οι δημότες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ανταποκριθούν στα ποσά, αφετέρου αναλογίζονται αν το νερό που φτάνει στις βρύσες είναι κατάλληλο για κατανάλωση.

    Απαντήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο

    Σε επικοινωνία του ilialive.gr, ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος αρκέστηκε σε μια λακωνική απάντηση δηλώνοντας πως “ό,τι έχω να πω, θα το πω στο Δημοτικό Συμβούλιο”. Σύμφωνα με πληφορορίες ο Δήμαρχος Ήλιδας θα κάνει εκτενή αναφορά για τη μη έκδοση λογαριασμών νερού από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή όπως και πώς ερμηνεύεται οικονομικά όλο αυτό για τον Δήμο. Επιπλέον θα εξεταστεί η παράταση αποπληρωμής των λογαριασμών.

    Σε δήλωσή του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Υδάτινων Πόρων, Κώστας Τσιριώνης επισημαίνει: “Όσον αφορά τους λογαριασμούς ύδρευσης στον δήμο Ήλιδας για τους οποίους υπάρχει δυσαρέσκεια λόγω δήθεν υψηλών ποσών θα ήθελα να αναφέρω πως η αδράνεια και απραξία της προηγούμενης δημοτικής αρχής, η οποία για 3 ολόκληρα χρόνια δεν έστειλε λογαριασμους στους δημότες δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολλούς λόγους! Τα έργα στην ύδρευση και στην αποχέτευση απαιτούν έσοδα και για να μπορούμε να έχουμε νερό θα πρέπει και ο δημότης από την πλευρά του να πληρώνει ως καταναλωτής. Για την εξόφληση αυτών στις ιδιαιτέρως δύσκολες οικονομικά εποχές που ζούμε, προσπαθούμε πιέζοντας την κεντρική εξουσία να εξασφαλίσουμε ρυθμίσεις της τάξεως των 60 δόσεων με ταυτόχρονο κούρεμα των προσαυξήσεων! Παράλληλα να τονίσω πώς στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο θα προταθεί η παράταση της προθεσμίας εξόφλησης αυτών καθώς δεν είναι λογικό και εύκολο να εξοφληθούν μέσα σε λίγες μέρες έως τα τέλη Αυγούστου, την στιγμή που αρκετοί συνδημότες μας δεν τους έχουν λάβει ακόμα. Σε κάθε περίπτωση η υπηρεσία και οι αρμόδιες επιτροπές είναι διαθέσιμες για κάθε διευκρίνιση ή απορία μπορεί να υπάρχει”.

    Η διακοπή ρεύματος...έκοψε το νερό

    Ο κ. Τσεριώνης αναφέρθηκε επίσης με δηλώσεις του για τη 5ωρη διακοπή νερού, το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, λόγω διακοπής ρεύματος στην περιοχή της δημοτικής κοινότητας Δάφνης, όπου βρίσκεται το κεντρικό αντλιοστάσιο νερού του Διυλιστηρίου του Φράγματος Πηνειο. “Θα ήθελα να επισημάνω πως η αγανάκτηση και η οργή είναι μεν δικαιολογημένη, γιατί βρισκόμαστε στο μέσον του καλοκαιριού και οι θερμοκρασίες είναι για την εποχή πολύ μεγάλες ακόμη, αλλά η κατανόηση δε, που θα πρέπει να δείξουν και οι πολίτες είναι το α και το ω! Δεν λύνονται όλα δια μαγείας. Δεν υπάρχει χρυσό ραβδάκι στις υπηρεσίες. Προσωπικά ζητάω συγνώμη από τον οποιονδήποτε, επειδή μπορώ να μπω στην θέση του και να τον καταλάβω. Όμως εδώ θα πρέπει να τονιστεί πως με την σημερινή Δημοτική αρχή και με τα πολλά προβλήματα του δικτύου, ότι οι διακοπές του νερού το φετινό καλοκαίρι ήταν ελάχιστες έως μηδαμινές, αν αναλογιστούμε τις συνεχείς διακοπές τα προηγούμενα χρόνια με αποκορύφωμα τον περσινό Αύγουστο που η διακοπή υδροδότησης κράτησε 5-6 μέρες. Δεν θα σταθώ όμως σε αυτό ούτε θα συγκρίνω το τώρα με το παρελθόν ή το μελλον. Για τον λόγο αυτό ευχαριστώ από καρδιάς το λιγοστό εναπομείναν προσωπικό της υπηρεσίας των Υδάτινων Πόρων που νυχθημερόν φροντίζει έγκαιρα για να αποκατασταθούν τυχόν βλάβες".

    Τέλος, ο κ. Τσεριώνης, σε τοποθέτησή του για το μείζον θέμα της λειψυδρίας, υπογραμμίζει την αισθητή μείωση του νερού στο φράγμα του Πηνειού, επικαλείται μαρτυρίες επιστημόνων, οι
    οποίοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, και εφιστά την προσοχή σε όλους τους δημότες να μην σπαταλούν νερό χωρίς λόγο.

    Φωτογραφία: Freepik/tksonique

  • Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Ύδρευσης Ερυμάνθου: Η διαρροή που υπάρχει δεν επηρεάζει την υδροδότηση των Δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας
    Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Ύδρευσης Ερυμάνθου: Η διαρροή που υπάρχει δεν επηρεάζει την υδροδότηση των Δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας

    Μετά το καλοκαίρι η αποκατάσταση της βλάβης

    Με ανακοίνωσή του ο Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Ερυμάνθου διευκρινίζει το μέγεθος της βλάβης που έχει σημειωθεί στον αγωγό, τονίζει κατηγορηματικά ότι δεν επηρεάζει την υδροδότηση των Δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας καθώς το «χαμένο» νερό επιστρέφει στο ποτάμι και δηλώνει ότι η βλάβη θα αποκατασταθεί μετά το καλοκαίρι, όταν οι ανάγκες θα είναι μειωμένες για να αποφευχθεί οποιοδήποτε ζήτημα επάρκεια.

    Η ανακοίνωση ήρθε μετά από τοποθέτηση του πρώην δημάρχου και επικεφαλής της αντιπολίτευσης Τάκη Αντωνακόπουλου σχετικά με το θέμα της διαρροής που έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης τις τελευταίες εβδομάδες.

    Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται:

    «Είμαστε υποχρεωμένοι να επανέλθουμε σε σχέση με το ζήτημα που έχει συζητηθεί προ ημερών και στο Δημοτικό Συμβούλιο περί της δήθεν μεγάλης διαρροής ύδατος από τον κεντρικό αγωγό μεταφοράς του διυλιστηρίου, καθώς από την τελευταία ανακοίνωση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, εκτός από τη πασίδηλη άγνοια των θεμάτων που διαχειρίστηκε, προκύπτει και o κίνδυνος διαστρέβλωσης της πραγματικότητας.

    Προς αποκατάσταση, λοιπόν της αλήθειας, επισημαίνουμε τα εξής:

    - Η ποιότητα του νερού που παρέχεται από το διυλιστήριο του Ερυμάνθου είναι απολύτως εγγυημένη και διαθέτει όλα τα απαιτούμενα ποιοτικά κριτήρια. Εξάλλου, είναι ακριβώς η ίδια με το πρόσφατο παρελθόν κατά το οποίο ο ίδιος ήταν Πρόεδρος του Διαβαθμιδικού Συνδέσμου (Ιανουάριος 2024). Τα περί εισροής χώματος και ρύπων είναι ανάλογα της σοβαρότητας του «καταγγέλλοντος» (η διαφορά της πίεσης εντός του αγωγού -150 atm- και της ατμοσφαιρικής πίεσης -1 atm- δεν επιτρέπει την εισροή οποιουδήποτε ξένου σώματος!!).

    - Η διαπιστωθείσα διαρροή δεν αφορά στην πληρότητα της δεξαμενής ΚΕΦΑΛΗΣ (και όχι ηρεμίας…) στο Βασιλάκι, από την οποία παροχετεύεται το νερό στους δήμους Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας. Επομένως, ουδόλως επηρεάζεται η επάρκεια του παρεχόμενου προς τους δημότες νερού. Η συγκεκριμένη δεξαμενή είναι συνεχώς πλήρης χωρίς καμία απώλεια κάτω της στάθμης ύψους 4 μέτρων (με στάθμη υπερχείλισης στα 4,4 μέτρα). Δηλαδή και με απλά λόγια, η δεξαμενή από την οποία παρέχεται το νερό είναι συνεχώς γεμάτη και βρίσκεται στην ίδια στάθμη με αυτήν που είχε πριν την εν λόγω διαρροή.

    - Η διαρροή που όντως υπάρχει, υφίσταται ανάμεσα στο διυλιστήριο και τη δεξαμενή κεφαλής, η οποία πάντως, όπως προαναφέραμε, και μετά τη διαρροή δέχεται τόσο νερό που επαρκεί για να παραμένει πλήρης.

    - Το νερό που προκύπτει από τη διαρροή, λόγω του σημείου που αυτή έχει παρουσιαστεί, δηλαδή μόλις 100 μέτρα από παραπόταμο του Ερύμανθου, επιστρέφει στον ποταμό.

    Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Ερυμάνθου: Η διαρροή που υπάρχει δεν επηρεάζει την υδροδότηση των Δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας - Σε κάθε περίπτωση, απόφαση του Διαβαθμιδικού είναι να επισκευαστεί η συγκεκριμένη, έστω και μικρή, βλάβη. Κάτι τέτοιο, όμως, θα ήταν παντελώς ανεύθυνο να γίνει κατά τους θερινούς μήνες με τις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες που αυτοί συνεπάγονται, αφού θα απαιτούνταν χρόνος αποκατάστασης τουλάχιστον (6) ημερών, και είναι βέβαιο ότι θα εμφανίζονταν προβλήματα επάρκειας. Τους επόμενους μήνες που η κατανάλωση είναι μειωμένη, η αποκατάσταση της διαρροής δε θα επιφέρει καμία απολύτως συνέπεια στην παροχή νερού προς τους δημότες.

    Τα παραπάνω μπορούν να διαπιστωθούν από οποιονδήποτε επιθυμεί να επισκεφθεί το διυλιστήριο και να προσεγγίσει το ζήτημα που ανέκυψε με μεθοδικότητα και υπευθυνότητα. Η μικροπολιτική προσέγγιση των θεμάτων καταδικάστηκε από τους πολίτες με ηχηρό τρόπο και το να επαναλαμβάνονται οι ίδιες τακτικές από τα ίδια πρόσωπα δεν είναι φρόνιμο, ιδίως όταν έχει να κάνει με θέματα ιδιαίτερης κοινωνικής σπουδαιότητας, όπως το νερό».

  • Ερύμανθος : Η κοίτη του ποταμού έγινε…ρυάκι
    Ερύμανθος : Η κοίτη του ποταμού έγινε…ρυάκι

    Αυστηρές συστάσεις για οικονομία στο νερό

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Αντιμέτωποι με ένα δυστοπικό μέλλον βρίσκονται οι Δήμοι Δήμου και Αρχαίας Ολυμπίας, όσον αφορά την ύδρευσή τους από τον Ερύμανθο αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα και δεν αναζητηθούν εναλλακτικές πηγές ύδρευσης των περιοχών. Η κοίτη του ποταμού έχει μετατραπεί σε ρυάκι, λόγω της ανομβρίας του περασμένου χειμώνα και των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν το φετινό καλοκαίρι. Τα αποθέματα του νερού επαρκούν για την καλοκαιρινή περίοδο μόνο αν επικρατήσει σύνεση στην χρήση του καθώς και η έλευση των ετεροδημοτών σε λίγες ημέρες θα αυξήσει κατακόρυφα την κατανάλωση. Την ίδια στιγμή αναζητούνται εναλλακτικές πηγές ύδρευσης των Δήμων στο ενδεχόμενο να επαναληφθούν οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν τον τελευταίο χρόνο, οι οποίες θα επιφέρουν σημαντικά προβλήματα.

    Αυτά συζητήθηκαν και εξετάστηκαν λεπτομερώς στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο Διυλιστήριο του Ερυμάνθου παρουσία των Δημάρχων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας Στάθη Καννή και Άρη Παναγιωτόπουλο αντίστοιχα, του προέδρου του Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Βασίλη Λιακόπουλου, των προέδρων της ΔΕΥΑ Πύργου Ρούλα Τζανέτου και Αρχαίας Ολυμπίας Γιάννη Αλεξανδρόπουλου. Παρόντες επίσης ο Διευθυντής και ο Προϊστάμενος της ΔΕΥΑΠ Γιάννης Βένδρας και Δημήτρης Βασιλόπουλος αντίστοιχα αλλά και ο τεχνικός της ΔΕΥΑΑΟ Γιώργος Σκούτας καθώς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Πύργου Σπύρος Κωνσταντόπουλος και Γιώργος Παπαντωνόπουλος.

    erimanthos siskepsi 2

    Αναβάθμιση του Διυλιστηρίου

    Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, όπως επισημαίνει ο κ. Καννής, εξετάστηκε το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου αγωγού ώστε να ενισχυθεί η διοχέτευση νερού στους δύο Δήμους με επιπρόσθετη παροχή νερού. «Διαπιστώνουμε ότι το Διυλιστήριο του Ερυμάνθου χρειάζεται αναβάθμιση, ώστε να υδροδοτούνται επαρκώς και οι δύο Δήμοι. Αυτό θα το εξετάσουν οι ειδικοί και πολύ πιθανό να δημιουργηθεί ένας επιπλέον αγωγός».

    Την ίδια στιγμή, ο κ. Καννής συστήσει προς όλους τους καταναλωτές να γίνεται σωστή χρήση νερού και όχι κατασπατάληση αυτού. «Το τελευταίο διάστημα είχαμε έντονα προβλήματα σε ορισμένες δημοτικές κοινότητες του Πύργου. Έχει αποκατασταθεί η ροή του νερού, με διορθωτικές κινήσεις της ΔΕΥΑΠ και θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα. Σε κάθε περίπτωση είμαστε σε ετοιμότητα».

    Διακοπή παροχής σε όσους αρδεύουν

    «Αυτό που πρέπει να γίνει σαφές είναι πως οφείλουμε όλοι να είμαστε προσεκτικοί. Καμία σπατάλη στο νερό. Να χρησιμοποιείται μόνο για οικιακή χρήση και σε καμία περίπτωση για άρδευση» δηλώνει κατηγορηματικά η κ. Τζανέτου, υπογραμμίζοντας ότι ήδη γίνονται έλεγχοι και αν διαπιστωθεί η χρήση νερό για άρδευση αυτομάτως θα γίνεται διακοπή της παροχής. «Κατόπιν συστάσεων και όσοι δεν συμμορφώνονται θα είμαστε αναγκασμένοι να διακόπτουμε την παροχή. Οι επόμενες ημέρες είναι απαιτητικές και δύσκολες λόγω και της μεγάλης προσέλευσης των ετεροδημοτών».

    Αναφορικά με το αν υπάρχουν αποθέματα νερού για την τρέχουσα περίοδο η κ. Τζανέτου δηλώνει : «Οι διαβεβαιώσεις που πήραμε είναι ότι υπάρχουν αποθέματα αλλά πρέπει να χρησιμοποιηθούν με μεγάλη προσοχή. Δεν κινδυνεύουμε να μείνουμε χωρίς νερό μέσα στο καλοκαίρι, αλλά υπάρχει πιθανότητα λόγω μεγάλης κατανάλωσης να μειωθεί η πίεση του νερού. Αυτό όμως που έγινε σαφές είναι πως, αν και τον επόμενο χειμώνα επικρατήσουν οι ίδιες καιρικές συνθήκες, τότε το επόμενο καλοκαίρι θα έχουμε σίγουρα πρόβλημα. Η κοίτη του ποταμού έχει σχεδόν στερέψει. Γι’ αυτό είμαστε σε άμεσες συζητήσεις ώστε να βρεθούν νέες πηγές ύδρευσης, να υπάρξει εναλλακτική λύση».

    Σύμφωνα με τις ενδείξεις και το καταγραφικό, ενώ φέτος υπάρχει λιγότερη ποσότητα νερού στον Ερύμανθο από πέρυσι, εντούτοις η κατανάλωση έχει αυξηθεί, γεγονός που αποδεικνύει την κατασπατάλησή του.

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο