Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2024 08:33

Πύργος: Κλείνουν τμήματα της Μανωλοπούλου της Πατρών και της Γερμανού λόγω εργασιών ΔΕΥΑΠ και ΔΕΔΔΗΕ

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Κλειστά θα παραμείνουν τις πρωινές ώρες της Κυριακής 28/1/2024 κεντρικοί δρόμοι του Πύργου λόγω εκτέλεσης εργασιών της ΔΕΥΑΠ και της ΔΕΔΔΗΕ, ύστερα από απόφαση του Δημάρχου Πύργου Στάθη Καννή, για την διασφάλιση της ομαλής κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.

Συγκεκριμένα, τις ώρες 08.00 έως 15.00, η οδός Μανωλοπούλου θα παραμείνει κλειστή για την πραγματοποίηση εργασιών(λόγω διαρροής του αγωγού ύδρευσης) από την οδό Κοκκίνου έως την οδό Πατρών. Τα οχήματα που θα κινούνται επί της οδού Μπιζανιου δεν θα εισέρχονται δεξιά επί της οδού Μανωλοπούλου και θα έχουν φορά κίνησης προς οδό Τ. Πετροπούλου.

Επίσης κλειστό θα παραμείνει τις ίδιες ώρες και τμήμα της οδού Μ. Αντωνίου (Πατρών) στο ρεύμα ανόδου προς οδό Ερμού, από την οδό Τάκη Πετροπούλου έως την οδό Καστόρχη.

Τις ώρες 08.00 έως 11.00 θα κλείσει η οδός Γερμανού από την οδό Καπετάν Γιώργη έως την οδό Ερμού λόγω εργασιών συντήρησης υποσταθμού Υ.Τ/Μ.Τ. Τα οχήματα που θα κινούνται επί της οδού Αιόλου θα εισέρχονται στην οδό Μπότσαρη και όχι αριστερά επί της οδού Γερμανού

Επίσης οι οδηγοί να γνωρίζουν ότι την Δευτέρα 29/1/2024 θα μείνει κλειστή η συνδετήριος οδός μεταξύ της Ε.Ο. Ολυμπίων –Πύργου & της Ε.Ο Πύργου-Κυπαρισσίας, λόγω εργασιών του ΓΟΕΒ και ώρες 09.00 έως 12.00.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2024 13:03

Σχετικά Άρθρα

  • Πύργος: Προγραμματισμένη διακοπή υδροδότησης την Τρίτη 29/10
    Πύργος: Προγραμματισμένη διακοπή υδροδότησης την Τρίτη 29/10

    Ανακοίνωση εξέδωσε η ΔΕΥΑ Πύργου για την προγραμματισμένη διακοπή υδροδότησης για την ερχόμενη Τρίτη 29 Οκτωβρίου.

    Αναλυτικά:

    Στα πλαίσια εργασιών συντήρησης στο εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης της πόλης του Πύργου θα πραγματοποιηθεί γενική διακοπή υδροδότησης την Τρίτη 29/10/2024 από τις 8.30 π.μ. Προβλεπόμενη ώρα αποκατάστασης της υδροδότησης 13.00μ.μ.

    ΕΚ ΤΗΣ ΔΕΥΑΠ

  • Ολυμπία Οδός: Κυκλοφοριακή ρύθμιση για εργασίες συντήρησης  στην περιοχή σύνδεσης του Κόμβου Ρίου με τη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου
    Ολυμπία Οδός: Κυκλοφοριακή ρύθμιση για εργασίες συντήρησης  στην περιοχή σύνδεσης του Κόμβου Ρίου με τη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου

    Στο πλαίσιο των εργασιών βαριάς συντήρησης (αντικατάσταση παλαιών φωτιστικών με φωτιστικά LED, καθώς και επαναχρωματισμό των πλευρικών τμημάτων στο ημιστέγαστρο Κ514 του Α/Κ Ρίου) στην περιοχή σύνδεσης του κόμβου Ρίου με τη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, από τις 07:00 το πρωί της Τετάρτης 04.09.2024 έως τις 06:00 το πρωί της Δευτέρας 09.09.2024, θα αποκλειστεί η έξοδος του αυτοκινητόδρομου από Αθήνα προς Γέφυρα/Ιωάννινα (Κλάδος Β) και η κίνηση των οχημάτων θα εξυπηρετείται από τον κλάδο προς Ρίο/Πορθμείο και εν συνεχεία προς Γέφυρα Ιωάννινα (Κλάδος Α), όπως φαίνεται στο ακόλουθο σχηματικό διάγραμμα.

    olumpia ruthm komvos 49 2

    Κυκλοφοριακή ρύθμιση για εργασίες συντήρησης

    στην περιοχή σύνδεσης του Κόμβου Ρίου με τη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου

    Στο πλαίσιο των εργασιών βαριάς συντήρησης (αντικατάσταση παλαιών φωτιστικών με φωτιστικά LED, καθώς και επαναχρωματισμό των πλευρικών τμημάτων στο ημιστέγαστρο Κ514 του Α/Κ Ρίου) στην περιοχή σύνδεσης του κόμβου Ρίου με τη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, από τις 07:00 το πρωί της Τετάρτης 04.09.2024 έως τις 06:00 το πρωί της Δευτέρας 09.09.2024, θα αποκλειστεί η έξοδος του αυτοκινητόδρομου από Αθήνα προς Γέφυρα/Ιωάννινα (Κλάδος Β) και η κίνηση των οχημάτων θα εξυπηρετείται από τον κλάδο προς Ρίο/Πορθμείο και εν συνεχεία προς Γέφυρα Ιωάννινα (Κλάδος Α), όπως φαίνεται στο ακόλουθο σχηματικό διάγραμμα.

    (Δελτό Τύπου)

  • Κίνδυνος διακοπής του ρεύματος λόγω φόρτισης
    Κίνδυνος διακοπής του ρεύματος λόγω φόρτισης

    Ο ΔΕΔΔΗΕ προειδοποιεί όσους δεν προχωρήσουν σε άμεση δήλωση…… των φορτιστών τους. Και είναι πάρα πολλοί αυτοί, αφού δεν έχουν την ανάλογη ενημέρωση. Οι κάτοχοι φορτιστών οχημάτων στην Ελλάδα , τόσο οι ιδιώτες, όσο και οι επιχειρήσεις, πρέπει άμεσα να καταχωρίσουν σωστά τις εγκαταστάσεις τους, ειδάλλως θα αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να υπαχθούν σε νομικές διαδικασίες, ακόμα και σε διακοπή της ηλεκτροδότησης.

    Αν και οι περισσότεροι δεν το γνωρίσουν, πρέπει να δηλωθούν οι φορτιστές στον ΔΕΔΔΗΕ ο οποίος με αυτό τον τρόπο, διασφαλίζει τη σταθερότητα και την ασφάλεια του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας.

    Σήμερα έχουν εγκατασταθεί περισσότεροι από 10.000 φορτιστές στην Ελλάδα, από του όποιους έχουν δηλωθεί μόλις το 6%.

    Φυσικά και ο κόσμος δεν γνωρίσει ότι πρέπει να μπει σε αυτή τη διαδικασία, γιατί πολύ απλά κάποιοι πάροχοι και εταιρείες φορτιστών δεν τους ενημερώνουν.

    Για την δήλωση, οι κάτοχοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) ή να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή της εταιρείας για κινητά.

    Επίσης, είναι διαθέσιμη η τηλεφωνική εξυπηρέτηση για απορίες ή βοήθεια στη διαδικασία στο τηλέφωνο 800 400 4000.

    Πηγή: newsauto.gr

  • ΔΕΥΑ Πύργου: Αίτημα χρηματοδότησης προς το Υπ. Εσωτερικών για νέες γεωτρήσεις
    ΔΕΥΑ Πύργου: Αίτημα χρηματοδότησης προς το Υπ. Εσωτερικών για νέες γεωτρήσεις

    Ρ. Τζανέτου «Σωστή η απόφασή μας να λειτουργήσουν οι γεωτρήσεις - Τα προβλήματα υδροδότησης σε κοινότητες έχουν λυθεί κατά 90%»

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Άμεση η ανταπόκριση της ΔΕΥΑ Πύργου στην πρόσκληση του Υπουργείου Εσωτερικών για υλοποίηση δράσεων για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας. Η διοίκηση ετοιμάζεται να καταθέσει φάκελο μελετών και προτάσεων χρηματοδότησης για ανόρυξη νέων γεωτρήσεων –όπως αναφέρεται και στην πρόσκληση του υπουργείου. Την ίδια στιγμή, όπως δηλώνει η πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Ρούλα Αλικάκη Τζανέτου, τα προβλήματα υδροδότησης που είχαν παρατηρηθεί το προηγούμενο διάστημα σε συγκεκριμένες δημοτικές κοινότητες έχουν λυθεί κατά 90% με στοχευμένες παρεμβάσεις, σε ένα δύσκολο καλοκαίρι όπου η υπερκατανάλωση του νερού χτύπησε «κόκκινο».

    Προλαμβάνοντας τις εξελίξεις, η ΔΕΥΑ Πύργου, λειτούργησε φέτος και πάλι τις γεωτρήσεις που υπήρχαν σε κοινότητες για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα υδροδότησης που παρατηρήθηκε εν μέσω καλοκαιριού με τις ανάγκες να πολλαπλασιάζονται, και λόγω επισκεψιμότητας αλλά κυρίως υπερκατανάλωσης που παρατηρήθηκε έντονα, σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο. «Ξαναλειτουργήσαμε γεωτρήσεις που υπήρχαν σε κάποιες κοινότητες και φυσικά το νερό πριν δοθεί προς κατανάλωση ελέγχθηκε από πιστοποιημένο εργαστήριο, όπου μας δόθηκαν όλα τα απαραίτητα έγγραφα ελέγχου και καταλληλότητας» δηλώνει στο ilialive.gr η κ. Τζανέτου. «Η απόφασή μας για να αντιμετωπιστεί η υδροδότηση σε συγκεκριμένες δημοτικές κοινότητες, φαίνεται εκ των πραγμάτων, ότι ήταν απολύτως προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς το Υπουργείο τώρα μας καλεί να καταθέσουμε προτάσεις και μελέτες για να χρηματοδοτήσει νέες γεωτρήσεις. Η ΔΕΥΑ Πύργου σύντομα θα καταθέσει αίτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών καθώς όλα δείχνουν πως το πρόβλημα της λειψυδρίας θα απασχολήσει έντονα όλη τη χώρα και είναι επιτακτική η εξεύρεση και νέων πηγών ύδρευσης».

    Τα προβλήματα υποχώρησαν

    Αναφερόμενη στα προβλήματα υδροδότησης δημοτικών κοινοτήτων της ΔΕ Ιάρδανου που είχαν παρουσιαστεί το προηγούμενο διάστημα, η πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ τονίζει ότι έχουν αντιμετωπιστεί σχεδόν ολοκληρωτικά. «Έχουμε λύσει το πρόβλημα στο 90%. Όταν σημειώθηκαν οι μεγάλης διάρκειας και έντασης καύσωνες, για λίγες ώρες το απόγευμα δεν μπορούσαμε να καλύψουμε τις ανάγκες και αναγκαστικά η υδροδότηση διακόπτονταν για 2-3 ώρες. Το ίδιο συνέβαινε και στον Πύργο, στα ψηλότερα σημεία της πόλης που λόγω αύξησης του πληθυσμού και υπερκατανάλωσης κάποια βράδια είχαμε μειωμένη ροή.

    Εκτιμώ ότι τα καταφέραμε πολύ καλά, όταν άλλοι Δήμοι έδιναν νερό με το… μέτρο. Και αν δεν καταναλωνόταν άσκοπα το νερό δεν θα είχαμε προβλήματα. Κάναμε περιπολίες και με τη συνδρομή της Δημοτικής Αστυνομίας και ανακαλύπταμε όταν κάποιοι, παρά τις ανακοινώσεις και τις συστάσεις μας, πότιζαν τα λιοστάσια τους. Αναγκαστικά προβήκαμε στα νόμιμα. Τώρα, είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση και φέτος δεν θα έχουμε πρόβλημα» καταλήγει η κ. Τζανέτου.

  • Παράδειγμα προς μίμηση η ηλειακή επιχειρηματικότητα - Το 1ο φωτοβολταϊκό πάρκο αυτοπαραγωγής και αυτοκατανάλωσης ενέργειας είναι γεγονός
    Παράδειγμα προς μίμηση η ηλειακή επιχειρηματικότητα - Το 1ο φωτοβολταϊκό πάρκο αυτοπαραγωγής και αυτοκατανάλωσης ενέργειας είναι γεγονός

    Της Δήμητρας Βέλμαχου

    Η 1η Αυγούστου αποτελεί ημερομηνία ορόσημο για μια μεγάλη ομάδα επιχειρηματιών της Ηλείας καθώς το 1ο φωτοβολταϊκό πάρκο, ισχύος 800kW που χρηματοδοτήθηκε 100% από ίδια κεφάλαια τέθηκε σε λειτουργία μετά από τη σύνδεσή του από τον ΔΕΔΔΗΕ.

    Πρόκειται για μια προσπάθεια που έγινε πραγματικότητα κατόπιν επίμονων προσπαθειών του προέδρου του Επιμελητηρίου Ηλείας, Κωνσταντίνου Νικολούτσου, του Ζώη Σιδηροκαστρίτη προέδρου της Ενεργειακής κοινότητας Ηλείων επιχειρηματιών, ηλεκτρολόγου μηχανικού και κατασκευαστή του έργου, του Αναστάσιου Καρνάρου, αντιπροέδρου, του Ηλία Ξανθούλη, γραμματέα, του Νίκου Δημόπουλου, ιατρού και ταμία και των μελών του Δ.Σ Γιώργου Αναγνωστόπουλου και Χρήστου Γιαρμενίτη.

    Με το συγκεκριμένο εγχείρημα οι εμπλεκόμενοι επιχειρηματίες θα επιτύχουν την δραστική μείωση των λογαριασμών του ρεύματος των επιχειρήσεών τους, καθώς το συγκεκριμένο πάρκο λειτουργεί με σκοπό την αυτοπαραγωγή και αυτοκατανάλωση ενέργειας (virtual net-metering). Ειδικότερα 35 επιχειρηματίες της περιοχής συνεργάστηκαν μεταξύ τους εμπιστεύθηκαν ο ένας τον άλλο και έφτασαν σε αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα με το οποίο ασχολήθηκαν και μεγάλες εφημερίδες της χώρας.

    Για όλη αυτή την επίπονη προσπάθεια, και για την στιγμή που πλέον οι επιχειρηματίες της Ηλείας έφτασαν στο πολυπόθητο αποτέλεσμα μίλησαν χθες το απόγευμα κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τον χώρο του πάρκου, τονίζοντας σύσσωμοι πως η ενεργειακή κοινότητα των Ηλείων επιχειρηματιών με αρωγό το Επιμελητήριο Ηλείας είναι διατεθειμένη να κάνει περαιτέρω βήματα στο χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ενσωματώνοντας κάθε νέα τεχνολογία.

    Κώστας Νικολούτσος πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηλείας: “Φαίνονταν ουτοπικό αλλά τα καταφέραμε”

    «Όταν ξεκινήσαμε το όλο εγχείρημα είχε και κάποια στοιχεία ουτοπίας. Όλα όμως πήγαν κατ ευχήν και ευχαριστώ τους ανθρώπου που μας εμπιστευθήκαν σε αυτό το εγχείρημα το οποίο ήταν υψηλού κόστους.

    Σήμερα απολαμβάνουμε τους πρώτους καρπούς μέσω της σύνδεσης που έχει γίνει στο εθνικό δίκτυο. Η όλη προσπάθεια πέρασε από πολλά στάδια. Καταφέραμε να είμαστε στον τόπο η πρώτη ενεργειακή κοινότητα που απευθύνεται στον επιχειρηματικό κόσμο. Η συμβολή μας, όχι μόνο από την ωφέλεια που θα έχουν οι μέτοχοι αυτής της διαδικασίας, είναι ένα σοβαρό δείγμα γραφής για το τι μπορούμε να κάνουμε όλοι μας ενωμένοι.

    Εμείς σήμερα καταγράφουμε αποτέλεσμα σε επίπεδο εθνικό. Εμείς δεν πρόκειται να σταματήσουμε εδώ είναι μια προσπάθεια με συνέχεια και δεν θα περιοριστούμε μόνο στα ενεργειακά θέματα. Μετά τον κόπο και τις αγωνίες μας μελετάμε προς αυτή την κατεύθυνση και τα επόμενα βήματα. Σε ό,τι αφορά τα φωτοβολταικά πάρκα η Ηλεία είχε μείνει καταλυτικά πίσω. Και όσα πάρκα βλέπετε συνήθως είναι από επιχειρηματίες εκτός Ηλείας. Ήταν τέτοια η νοοτροπία μας, λαθεμένη αλλά σήμερα βλέπουμε μια άλλη προοπτική στα θέματα αυτά και η προσπάθεια μας αφορά στα άλλα βήματα που μπορούμε να κάνουμε για την τεχνολογική βελτίωση των υποδομών μας».

    Αργύρης Σπυρίδης φαρμακοποιός, πρόεδρος και ιδρυτής των 2 ενεργειακών κοινοτήτων των φαρμακοποιών: “Τεράστιο βήμα για την περιοχή”

    «Έχουμε 2 πάρκα ένα στην Αγγινάρα 500 kw και ένα στην Καλαμάτα 1mw και ταυτόχρονα κατασκευάζουμε και ένα τρίτο πάρκο 1 mw πάλι στην περιοχή του Πύργου. Καλούμε όλους από την Περιφέρεια Δυτικής Έλλάδας φαρμακοποιούς και μη να γίνουν μέλη και να συμψηφίσουν την ενέργεια του σπιτιού τους. Σε αυτό το πάρκο μιλάμε μόνο για οικιακές παροχές ενώ τα άλλα είναι για επαγγελματικές.

    Συνεργαστήκαμε με τους Ηλείους επιχειρηματίες, συνολικά εμείς συμψηφίζουμε σε 15 συνεταιρισμούς φαρμακοποιών, ουσιαστικά είναι σχεδόν όλοι από την κεντρική Έλλάδα και κάτω. Θεωρώ ότι είναι ένα τεράστιο βήμα και για την περιοχή μας και για τους επαγγελματίες , είναι μια ανακούφιση στα έξοδα των επιχειρήσεων και θεωρώ ότι είμαστε πρωτοπόροι σε αυτόν τον τομέα».

    Χάρης Μαμούσης, μέλος ενεργειακής κοινότητας: “Ευελπιστούμε σε μια γρήγορη απόσβεση”

    «Στην επιχείρηση έχουμε μεγάλες ενεργειακές απαιτήσεις, δουλεύουμε σεζόν και σε αυτό το διάστημα προσπαθούμε να κάνουμε έναν ενεργειακό συμψηφισμό για τις καταναλώσεις μας και να ρίξουμε λίγο τους λογαριασμούς στο ρεύμα. Γιατί το τοπίο στα ενεργειακά είναι θολό με αρκετά σκαμπανεβάσματα στην τιμή της ενέργειας. Είμαστε χαρούμενοι που ολοκληρώθηκε το έργο και συνδεθήκαμε. Είμαστε στο πικ της σεζόν τώρα τον Αύγουστο οπότε ξεκινάμε να κάνουμε ήδη έναν ενεργειακό συμψηφισμό που είναι πολύ σημαντικό για μας και ευελπιστούμε στα επόμενα χρόνια να γίνει μια γρήγορη απόσβεση».

    Νίκος Δημόπουλος Ορθοπεδικός μέλος Δ.Σ: “Η προσπάθεια είναι πολύ σοβαρή και θα φανεί στο μέλλον”

    «Θα ήθελα να συγχαρώ τους συναδέλφους επιχειρηματίες, το Επιμελητήριο και ειδικά τον κ. Νικολούτσο και τον κ. Σιδηροκαστρίτη. Υπήρχε μια διστακτικότητα παλιότερα στο επιχειρείν και βγαίνει τώρα ένα μήνυμα πανελλήνιο για την προσπάθεια αυτή που κάνουμε που έχει στόχο την μείωση του κόστους των επιχειρήσεων. Η προσπάθεια είναι πολύ σοβαρή και θα φανεί στο μέλλον. Υπάρχει και μια σκέψη για την κατασκευή μπαταριών αποθήκευσης. Θα προετοιμαστούμε και προς αυτή την κατεύθυνση».

    Γιώργος Αναγνωστόπουλος: “Στόχος είναι η διεύρυνση της ενεργειακής κοινότητας”

    «Έυελπιστούμε ότι και στην πορεία και τα υπόλοιπα μέλη που δεν κατάφεραν να ενταχθούν στην ενεργειακή κοινότητα κάποια στιγμή που θα ανοίξουν πάλι οι αδειοδοτήσεις για τα πάρκα, θα προχωρήσουμε στην διεύρυνση της ενεργειακής κοινότητας».

    Ζώης Σιδηροκαστρίτης ηλεκτρολόγος μηχανικός: “Ευχαριστώ όλους όσοι μας στήριξαν”

    «Θέλω να ευχαριστήσω τα 35 μέλη της ενεργειακής κοινότητας που μας εμπιστεύθηκαν και επένδυσαν όπως επίσης και τον κ. Αναγνωστόπουλο που συγκέντρωσε τα μέλη αυτά. Όπως επίσης και τον κ. Νικολούτσο για την στήριξη».

    Energeiako 2

    Energeiako 3

    Energeiako 4

  • Κέρκυρα: Πέθανε ο τεχνικός του ΔΕΔΔΗΕ που υπέστη ηλεκτροπληξία κατά τη διάρκεια εργασιών
    Κέρκυρα: Πέθανε ο τεχνικός του ΔΕΔΔΗΕ που υπέστη ηλεκτροπληξία κατά τη διάρκεια εργασιών

    Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο της περιοχής - Οι γιατροί προσπάθησαν να τον επαναφέρουν, αλλά δεν τα κατάφεραν

    Δεν τα κατάφερε τελικά και έφυγε από τη ζωή ο τεχνικός της ΔΕΔΔΗΕ, ο οποίος έπαθε ηλεκτροπληξία στη διάρκεια εργασιών στην Κέρκυρα.

    Ο άτυχος άντρας μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ωστόσο οι προσπάθειες των γιατρών να τον επαναφέρουν, ήταν άκαρπες.

    Το περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή Νισσάκι όπου το συνεργείο είχε κληθεί για να αντιμετωπίσει βλάβη, σύμφωνα με το corfutvnews.

    Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε ο ΔΕΔΔΗΕ, αναφέροντας: «Θανατηφόρο δυστύχημα με θύμα εργαζόμενο στον ΔΕΔΔΗΕ σημειώθηκε σήμερα στην περιοχή Νησάκι στην Κέρκυρα, κατά τη διάρκεια εργασιών αποκατάστασης βλάβης στη χαμηλή τάση. Η διοίκηση και οι εργαζόμενοι του ΔΕΔΔΗΕ εκφράζουν ειλικρινή συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράσταση προς την οικογένεια του εκλιπόντος. Η εταιρία ανακοίνωσε επίσης ότι έχει προχωρήσει στη σύσταση επιτροπής για τη διερεύνηση του δυστυχήματος».

    Πηγή: Protothema.gr

  • Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Κόρινθο
    Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Κόρινθο

    Η γέφυρα υπέστη ζημιές μετά την έκρηξη του βυτιοφόρου

    Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Κόρινθο καθώς ολοκληρώθηκαν τα ξημερώματα οι εργασίες που ήταν σε εξέλιξη στο ύψος της γέφυρας του Ισθμού μετά από το ατύχημα με το βυτιοφόρο που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής.
    Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τις εργασίες κατεδάφισης
    Η απόφαση για την κατεδάφιση ελήφθη τις πρώτες, πρωινές ώρες από το κλιμάκιο των μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που συνόδευαν τον υφυπουργό, κ. Νίκο Ταχιάο, ο οποίος βρέθηκε από τις πρώτες ώρες στο σημείο, μαζί με κλιμάκιο μηχανικών του υπουργείου. Ήδη, η φωτιά είχε σβηστεί και οι πυροσβεστικές δυνάμεις είχαν ολοκληρώσει στις 23:00 τη διαβροχή, ρίχνοντας ειδικό κατασβεστικό υγρό.
    Από τον έλεγχο που πραγματοποιήσαν οι μηχανικοί διαπίστωσαν πως η γέφυρα, η οποία συνδέει την παλαιά Εθνική Οδό με την παλαιά γέφυρα του Ισθμού, έχει προβλήματα στατικότητας εξαιτίας του υψηλού, θερμικού φορτίου από τη φωτιά και δεν είναι ασφαλής για την κυκλοφορία των οχημάτων.
    Από την εκτίμηση στατικότητας που έγινε αποφασίστηκε να ανοίξει λίγο αργότερα και να δοθεί στην κυκλοφορία το ρεύμα από Κόρινθο προς Αθήνα.

    Αντίθετα, στο ρεύμα από Αθήνα προς Κόρινθο η αερογέφυρα υπέστη βλάβες από την πυρκαγιά και τις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν. Γι’ αυτό αποφασίστηκε εκτροπή της κυκλοφορίας και άμεσα καθαίρεση του τμήματος της αερογέφυρας που βρίσκεται πάνω από τον κλάδο καθόδου προς Ισθμό.

    Ήδη, με το που έγινε το ατύχημα εξεδόθη 112 για απαγόρευση εισόδου στην Ολυμπία Οδό από Ελευσίνα και Κόρινθο και από Κιάτο προς Κόριθμο, ενώ υπήρξε προειδοποίηση για μεγάλες καθυστερήσεις.
    Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ανακοίνωσε η Ολυμπία Οδός

    Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ανακοίνωσε και η Ολυμπία Οδός, λόγω των εργασιών κατεδάφισης της γέφυρας. Ήδη, από τις 6:00 το πρωί του Σαββάτου, γίνεται αποκλεισμός της κυκλοφορίας στην κατεύθυνση προς Κόρινθο στο 75,2ο χλμ, με ταυτόχρονη εκτροπή της κυκλοφορίας προς δύο εναλλακτικές διαδρομές.

    Η κυκλοφορία προς Αθήνα διεξάγεται από τη δεξιά λωρίδα και τη ΛΕΑ. Την Κυριακή 09.06.2024 το μεσημέρι περί τις 12:00, για την εξυπηρέτηση των εκλογέων και λόγω της κίνησης, θα αρθεί η αμφιδρόμηση και θα δοθούν στην κυκλοφορία στο ρεύμα προς Αθήνα όλες οι λωρίδες κυκλοφορίας (3 Λωρίδες και ΛΕΑ).

    Η Ολυμπία Οδός καλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τη σχετική σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς και να επιδείξουν αυξημένη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την περιοχή.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ολυμπίας Οδού

    Την Παρασκευή 07.06.2024 στις 21:00 το βράδυ σημειώθηκε σοβαρό τροχαίο ατύχημα με εκτροπή και πυρκαγιά βυτιοφόρου οχήματος στη χιλιομετρική θέση 75,6 (ύψος Κόμβου Λουτρακίου) στο ρεύμα προς Κόρινθο του αυτοκινητοδρόμου Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα. Λόγω των εκρήξεων και της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκαν, σημειώθηκαν σοβαρές εκτεταμένες ζημιές στη γέφυρα του κόμβου, σε τμήμα της οποίας από νωρίς σήμερα εκτελούνται εργασίες κατεδάφισης. Στην περιοχή εφαρμόζονται ήδη οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

    Από τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου 08.06.2024, αποκλεισμός της κυκλοφορίας στην κατεύθυνση προς Κόρινθο στο ύψος της Χ.Θ. 75,2 με ταυτόχρονη εκτροπή της κυκλοφορίας προς δύο εναλλακτικές διαδρομές:

    - προς την έξοδο του κόμβου Λουτρακίου, με κατεύθυνση προς τον Ισθμό Κορίνθου, την ΠΕΟ Αθηνών-Κορίνθου και στη συνεχεία επανείσοδο στον αυτοκινητόδρομο μέσω του κόμβου της Επιδαύρου (Χ.Θ. 76,8).

    - προς την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας του κλάδου προς Αθήνα, στον οποίο εφαρμόζεται αμφιδρόμηση από τη Χ.Θ. 75,2 έως Χ.Θ. 76,2.

    Η κυκλοφορία προς Αθήνα διεξάγεται από τη δεξιά λωρίδα και τη ΛΕΑ.

    Την Κυριακή 09.06.2024 το μεσημέρι περί τις 12:00, για την εξυπηρέτηση της αναμενόμενης αυξημένης κυκλοφορίας επιστροφής των εκλογέων, θα αρθεί η ανωτέρω αμφιδρόμηση και θα δοθούν στην κυκλοφορία στο ρεύμα προς Αθήνα όλες οι λωρίδες κυκλοφορίας (3 Λωρίδες και ΛΕΑ).

    Λυπούμαστε για την ταλαιπωρία που υπέστησαν χθες οι οδηγοί εξαιτίας των απαραίτητων εκτροπών, καθώς και για τις καθυστερήσεις που θα επιφέρουν οι αναγκαίες για την ασφάλεια της κυκλοφορίας ρυθμίσεις, καθ’ όλη την διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών.

    Η Ολυμπία Οδός παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τη σχετική σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς και να επιδείξουν αυξημένη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την περιοχή.


    Πώς έγινε το ατύχημα
    Μεγάλες ζημιές προκάλεσαν η πυρκαγιά και οι εκρήξεις που σημειώθηκαν χθες μετά την ανατροπή βυτιοφόρου στο 75,5ο χλμ της Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος της γέφυρας του Ισθμού.

    Η Πυροσβεστική κατάφερε να σβήσει τη φωτιά λίγο πριν τα μεσάνυχτα καθώς υπήρχε δυσκολία προσέγγισης στην αρχή λόγω του θερμικού φορτίου, με την γέφυρα, κάτω από την οποία συνέβη το ατύχημα, να έχει υποστεί σοβαρές ζημιές και να ελέγχεται η στατικότητά της.

    Στο σημείο βρέθηκε και ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος με μηχανικούς του υπουργείου οπού διενέργησαν τον έλεγχο στατικότητας της αερογέφυρας από την οποία περνά η παλαιά Εθνική Οδός με κλιμάκια της πυροσβεστικής, της αστυνομίας και εκπροσώπους των παραχωρησιούχων.

    Οι μηχανικοί εκτιμούν ότι θα πρέπει να γίνει καθαίρεση τμημάτων της αερογέφυρας στο σημείο, κάτι από θα χρειαστεί χρόνο. Το σενάριο που εξετάζεται είναι να γκρεμιστεί η γέφυρα, καθώς λόγω του τεράστιου θερμικού φορτίου που δημιουργήθηκε έχουν λιώσει τα σίδερα που την κρατούν και δύσκολα επισκευάζεται.
    Ο οδηγός απεγκλωβίστηκε σώος, δεν έφερε εγκαύματα, έχει όμως υποστεί χτυπήματα από την ανατροπή του οχήματος και διακομίστηκε στο νοσοκομείο Κορίνθου. Δεν υπάρχει άλλος τραυματίας.
    Μετά το ατύχημα τόσο η Νέα Εθνική Οδός Αθηνών-Κορίνθου, όσο και η παλαιά έκλεισαν με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων. Εκτός από την εθνική είχε διακοπεί και η κυκλοφορία του προαστιακού.

    Η Πυροσβεστική ανέφερε επίσης ότι στο ατύχημα δεν ενεπλάκη άλλο όχημα, ενώ λίγη ώρα πριν τις 11.00 το βράδυ οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούσαν στο σημείο πραγματοποίησαν διαβροχή και έριξαν ειδικό κατασβεστικό υγρό.

    Διακοπές της κυκλοφορίας - Σε ισχύ εκτροπή οχημάτων

    Τελικά λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα του Σαββάτου η Τροχαία ενημέρωσε πως η κυκλοφορία των οχημάτων στη νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα είχε αποκατασταθεί και ο αυτοκινητόδρομος είχε ανοίξει.

    Ωστόσο κλειστό παραμένει το ρεύμα κυκλοφορίας της Εθνικής προς την Κόρινθο και η κυκλοφορία ρυθμίζεται μέσω εκτροπής στο σημείο της εξόδου προς Λουτράκι - παλιά Γέφυρα Ισθμού και μετά επανείσοδο στην Ολυμπία.

    Σε ότι αφορά την παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Κόρινθο παραμένει κλειστή στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων.

    Πηγή: Protothema.gr

  • Ολοκληρώθηκαν βασικές εργασίες που προβλέπονται για δημοτικά κτήρια στο Συνεδριακό Κέντρο Αμαλιάδας που φιλοξενεί το γραφείο Δημάρχου Ήλιδας
    Ολοκληρώθηκαν βασικές εργασίες που προβλέπονται για δημοτικά κτήρια στο Συνεδριακό Κέντρο Αμαλιάδας που φιλοξενεί το γραφείο Δημάρχου Ήλιδας

    Τέσσερα χρόνια μετά την ουσιαστική παράδοσή και χρήση του από το Δήμου Ήλιδας, το Συνεδριακό Κέντρο Αμαλιάδας το οποίο φιλοξενεί και το γραφείου του Δημάρχου μαζί με τις υπηρεσίες του, απέκτησε τις απαιτούμενες υποδομές ως χώρος.

    Αρχικά, από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της δημοτικής αρχής στο χώρο τοποθετήθηκαν οι ιστοί και οι σημαίες που ενδείκνυνται για χώρους που φιλοξενούν δημοτικά και δημόσια κτήρια και συγκεκριμένα η Ελληνική, η Ευρωπαϊκή και η σημαία με το έμβλημα του Δήμου Ήλιδας.

    Εν συνεχεία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες που απαιτούνταν στο γραφείο που φιλοξενεί το Δήμαρχο Ήλιδας, το οποίο ήταν στο μεγαλύτερό του μέρος ανοιχτό και πλέον εδώ και λίγα 24ωρα τοποθετήθηκε στην είσοδο του Συνεδριακού Κέντρου και γλυπτό με το έμβλημα του Δήμου Ήλιδας, το οποίο είχε φιλοτεχνήσει το 2014 και είχε παραχωρήσει στο Δήμο ο εικαστικός Κρίστο Χάσα.

    Κατόπιν αυτών των εργασιών, ο χώρος άλλαξε όψη και πλέον παρέχει όλες τις προδιαγραφές που προβλέπονται για τις έδρες των Φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

    dimos ilidas ergas sunedriako 2

    dimos ilidas ergas sunedriako 3

    dimos ilidas ergas sunedriako 4

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο