Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2024 14:32

Στο λιμανάκι της Γλύφας μισοβυθισμένο μεταφέρθηκε το 10μετρο αλιευτικό σκάφος

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Στο λιμανάκι της Γλύφας μεταφέρθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης το δεκάμετρο αλιευτικό σκάφος που αντιμετώπισε νωρίς το πρωί μηχανική βλάβη και εισροή υδάτων με αποτέλεσμα να μισοβυθιστεί στη θαλάσσια περιοχή κοντά στην ακτή της Κυλλήνης.

Με το συντονισμό του Λιμεναρχείου Κυλλήνης αλιευτικά σκάφη της περιοχής, προσέγγισαν περισυνέλεξαν τον μοναδικό επιβαίνοντα που είναι καλά στην υγεία του σε αυτό και ανέλαβαν να ρυμουλκήσουν το σκάφος που λόγω της εισροής υδάτων βυθιζόταν.

Τελικά με υπομονή και επιμονή οι αλιείς που ανέλαβαν το έργο, κατάφεραν να μεταφέρουν το σκάφος στο αλιευτικό καταφύγιο της Γλύφας σε πολύ κοντινή απόσταση από τον προβλήτα, όπου και θα παραμείνει έως ότου με γερανό ίσως και σήμερα γίνει η ανέλκυσή του.

Alieutiko 2 2

Alieutiko 3 2

Alieutiko 4 2

Alieutiko 5 2

Alieutiko 6 2

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2024 15:12

Σχετικά Άρθρα

  • Τραγωδία στη Σάμο: Βυθίστηκε λέμβος με μετανάστες - Δύο νεκροί
    Τραγωδία στη Σάμο: Βυθίστηκε λέμβος με μετανάστες - Δύο νεκροί

    Έχουν διασωθεί 22 άτομα μέχρι στιγμής, ενώ δύο άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί μετά την βύθιση σκάφους στην Σάμο.

    Μια ακόμα τραγωδία με δύο νεκρούς γράφτηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας, ανοιχτά της Σάμου όταν λέμβος που μετέφερε παράνομους μετανάστες άρχισε να μπάζει νερά.

    Αποτέλεσμα ήταν να βρεθούν στο νερό συνολικά 22 άτομα που επέβαιναν στη βάρκα.

    Τις δύο σορούς ενός άνδρα και μιας γυναίκας ανέσυραν από τη θάλασσα στελέχη του λιμενικού σε πλοίο ανοιχτής θαλάσσης και θα μεταφερθούν στο λιμάνι της Σάμου.

    Έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων συνεχίζονται από δύο πλωτά του Λιμενικού, ένα ιδιωτικό σκάφος και ένα ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας.

    Πηγή: iEidiseis.gr

  • Σκάφος βυθιζόταν δίπλα σε λουόμενους στη Βουλιαγμένη
    Σκάφος βυθιζόταν δίπλα σε λουόμενους στη Βουλιαγμένη

    Το Λιμενικό Τμήμα Βουλιαγμένης ενημερώθηκε το πρωί του Σαββάτου 7 Σεπτεμβρίου, στις 8:30 το πρωί για την ύπαρξη ημιβυθισμένου σκάφους δίπλα σε λουόμενους.

    Το σκάφος βρισκόταν περίπου 300 μέτρα από την ακτή και είχε πάρει κλίση, όπως ανέφερε ναυαγοσώστης της παραλίας στο Λιμενικό.

    Άμεσα οι λιμενικοί, ειδοποίησαν καταδυτικό συνεργείο το οποίο αφού απάντησε τα νερά, συνόδευσε ρυμουλκούμενο δια θαλάσσης το σκάφος στη Μαρίνα της Βουλιαγμένης, προκειμένου να γίνει η ανέλκυση του σκάφους με γερανό και να μεταφερθεί προς επισκευή.

    Πηγή: cnn.gr

  • Χαλκιδική: Τραυματίστηκε 13χρονη μετά από σύγκρουση δύο σκαφών
    Χαλκιδική: Τραυματίστηκε 13χρονη μετά από σύγκρουση δύο σκαφών

    Με τραύμα στο πόδι μεταφέρθηκε χθες το βράδυ στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Γεννηματάς» μια 13χρονη από τη Ρουμανία που επέβαινε σε πλοίο στη Χαλκιδική.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού, χθες το βράδυ ενημερώθηκε το Λιμενικό Φυλάκιο του Όρμου Παναγιάς του Λιμεναρχείου Ιερισσού για τον τραυματισμό μίας 13χρονης αλλοδαπής (υπήκοος Ρουμανίας) επιβαίνουσας σε εκμισθούμενο επαγγελματικό σκάφος ελληνικής σημαίας στη θαλάσσια περιοχή ¨Γαλάζια νερά¨ της νήσου Διάπορου.

    Ειδικότερα, η 13χρονη τραυματίστηκε στο πόδι, μετά από σύγκρουση του σκάφους στο οποίο επέβαινε με έτερο επαγγελματικό σκάφος ελληνικής σημαίας. Η ανήλικη παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Γ. Γεννηματάς, για την παροχή ιατρικής περίθαλψης. Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή του Όρμου Παναγιάς.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Πάρος: Βυθίστηκε αλιευτικό με 10 επιβάτες – Συναγερμός στις αρχές
    Πάρος: Βυθίστηκε αλιευτικό με 10 επιβάτες – Συναγερμός στις αρχές

    Συναγερμός σήμανε στην Πάρο, όταν αλιευτικό σκάφος με 10 επιβαίνοντες βυθίστηκε σε θαλάσσια περιοχή, βόρεια του λιμανιού της Νάουσας.

    Οι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους και παρελήφθησαν από άλλο αλιευτικό. Στο σημείο βρίσκεται απορρυπαντικό σκάφος, ενώ έχει τοποθετηθεί προληπτικά πλωτό φράγμα.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Ζάκυνθος: Νεαρός επιβάτης ταχύπλοου τραυματίστηκε από την προπέλα
    Ζάκυνθος: Νεαρός επιβάτης ταχύπλοου τραυματίστηκε από την προπέλα

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού: Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Ζακύνθου για τον τραυματισμό ενός 24χρονου αλλοδαπού επιβάτη (υπήκοος Ρουμανίας) σε ένα εκμισθούμενο Τ/Χ σκάφος στη θαλάσσια περιοχή «ΜΑΡΑΘΟΝΗΣΙ» Ζακύνθου.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δήλωση του κυβερνήτη του σκάφους, κατά τη διάρκεια περιηγητικού πλου, ο 24χρονος τραυματίστηκε στο δεξί χέρι και στον δεξιό μηρό από την προπέλα. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Ζακύνθου όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, ενώ ο 49χρονος ημεδαπός κυβερνήτης του Τ/Χ συνελήφθη για πρόκληση σωματικής βλάβης από αμέλεια.

    Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου.

    Πηγή: Tempo24.news

  • Ιόνιο: Γιοτ έφτασε εκατοστά από τη σύγκρουση με τουριστικό σκάφος (video)
    Ιόνιο: Γιοτ έφτασε εκατοστά από τη σύγκρουση με τουριστικό σκάφος (video)

    Τα… είδαν όλα οι επιβάτες τουριστικού σκάφους στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα από Φισκάρδο και Ιθάκη.

    Ιδιωτικό γιοτ κινείτο προς το πλοίο που ήταν γεμάτο με επιβάτες, δίχως να ελαττώσει ταχύτητα ή να αλλάξει πορεία, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση.

    Σε βίντεο που τράβηξε επιβάτης καταγράφονται οι αγωνιώδεις στιγμές, με το ατύχημα να αποφεύγεται κυριολεκτικά τελευταία στιγμή.

    Επιβάτης του τουριστικού σκάφους ανέφερε: «Παρ' όλο που είχαμε προτεραιότητα το γιοτ δεν άλλαξε πορεία, αλλά και ο δικός μας καπετάνιος αντί να αλλάξει πορεία ή να ελαττώσει ταχύτητα, συνέχιζε αμέριμνος. Μετέφερε εκατοντάδες ψυχές και λειτούργησε καθαρά εγωιστικά. Μας έφτασε δευτερόλεπτα πριν την τραγωδία».

    Πηγή: TheBest.gr
  • Σκάφος στην Κεφαλλονιά τυλίχθηκε στις φλόγες - Κινητοποίηση του Λιμενικού
    Σκάφος στην Κεφαλλονιά τυλίχθηκε στις φλόγες - Κινητοποίηση του Λιμενικού

    Στις φλόγες τυλίχθηκε μικρό σκάφος σε θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πόρου και Σκάλας στην Κεφαλλονιά.

    Στο σημείο όπου εκδηλώθηκε η φωτιά βρίσκονται ιδιωτικά σκάφη ενώ σπεύδει και σκάφος του Λιμενικού.

    Οι δύο αλλοδαποί επιβάτες του σκάφους με σημαία Πολωνίας είναι στη ξηρά και καλά στην υγεία τους.

    Πηγή: Cnn.gr
  • Ιόνιο: Ακυβέρνητο τουριστικό σκάφος με 173 άτομα ανάμεσα σε Κυλλήνη και Ζάκυνθο - Ρυμουλκείται στο νησί
    Ιόνιο: Ακυβέρνητο τουριστικό σκάφος με 180 άτομα ανάμεσα σε Κυλλήνη και Ζάκυνθο

    Πρόβλημα έχει παρουσιάσει ένα τουριστικό σκάφος στην θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Κυλλήνη και τη Ζάκυνθο σε απόσταση οκτώ ναυτικών μιλιών από το λιμάνι της Κυλλήνης.

    Στο σκάφος επιβαίνουν 173 άτομα και έχει παρουσιάσει βλάβη στο πηδάλιο κοντά στην περιοχή που οι ψαράδες αναφέρουν ως "ξέρα της Μέσης".

    Στο σκάφος πλησιάζουν παραπλέοντα πλοία που έχουν λάβει οδηγίες από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Ελληνικής Ακτοφυλακής.

    Μεταξύ αυτών και το πλοίο Νήσος Κεφαλονιά που επιστρέφει από το δρομολόγιο Ιθάκη - Σάμη - Κεφαλονιά.

    Νεότερη ενημέρωση

    Άμεσα αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα ακυβερνησίας λόγω βλάβης στο πηδάλιο για το τουριστικό σκάφος με τα 173 άτομα σε αυτό.

    Ρυμουλκείται από παραπλέοντα αλιευτικά προς τη Ζάκυνθο με ασφάλεια.

    Περισσότερα σε νεότερη ανάρτηση...

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο