Δευτέρα, 01 Απριλίου 2024 10:44

Σεμινάρια Προσεισμικού Ελέγχου από το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας - Η πρόληψη κυρίαρχο μέλημα μας

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Η κουλτούρα της πρόληψης κυρίαρχο μέλημα του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας Σεμινάρια σε Πάτρα, Πύργο και Ζάκυνθο για Προσεισμικό Έλεγχο & επεμβάσεις σε υφιστάμενες κατασκευές

Τρεις ενημερωτικές ημερίδες/σεμινάρια σε Πάτρα, Πύργο και Ζάκυνθο, με θέμα τον προσεισμικό έλεγχο κτιρίων, οργανώνει το προσεχές διάστημα το Τμήμα Δυτικής Ελλάδας του Τεχνικού Επιμελητήριου, με τη συμμετοχή διακεκριμένων πανεπιστημιακών και ανωτέρων στελεχών του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ).

Οι ημερίδες, το αναλυτικό πρόγραμμα των οποίων θ’ ανακοινωθεί απ’ το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας τις επόμενες μέρες, θα γίνουν την Τετάρτη και Πέμπτη 10-11 Απριλίου στην Πάτρα (διημερίδα), στον Πύργο το Σάββατο 13 Απριλίου και στη Ζάκυνθο την Τετάρτη 17 Απριλίου.

Μεταξύ των ομιλητών θα είναι Καθηγητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Πανεπιστημίου Πατρών, ο Γενικός Διευθυντής του ΟΑΣΠ Βασίλης Μώκος και ο Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Μόνιμης Επιτροπής Αντισεισμικών Κατασκευών και Τεχνικής Σεισμολογίας του ΟΑΣΠ Στέφανος Δρίτσος.

«Στόχος των ενημερωτικών ημερίδων που οργανώνει το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας είναι η διεξοδική ενημέρωση και επιμόρφωση των συναδέλφων σχετικά με τον προσεισμικό έλεγχο στα δημόσια κτίρια» αναφέρει σε δήλωση του ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας Βαγγέλης Καραχάλιος, ενώ τονίζει ότι «η σημασία της ανθεκτικότητας στις κατασκευές και στο σχεδιασμό είναι κυρίαρχο μέλημα του ΤΕΕ Δυτικης Ελλάδας. Μόνο με την πρόληψη σώζουμε ζωές και περιουσίες σε βάθος χρόνου»

Ο κ. Καραχάλιος σημειώνει, επίσης, ότι απ’ τις αυτοψίες των μηχανικών στα δημόσια κτίρια, μέσω του Προγράμματος που υλοποιείται απ’ τον ΟΑΣΠ και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, θα γίνει μια καταγραφή των υφιστάμενων κτιρίων Δημόσιας και Κοινωφελούς χρήσης όπου συναθροίζεται το κοινό, όπως για παράδειγμα τα Νοσοκομεία της χώρας, τα Σχολεία, οι Δημόσιες Υπηρεσίες, τα Αστυνομικά Τμήματα κ.ο.κ. και ακολούθως θα διακριβωθεί μία πρώτη εκτίμηση της σεισμικής διακινδύνευσής τους προκειμένου να καθοριστούν οι προτεραιότητες σε εθνικό επίπεδο για τον περαιτέρω έλεγχο και αποκατάσταση μέσω κινήτρων και συγκεκριμένων πόρων.

Επισημαίνεται ότι ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας κ. Καραχάλιος, πέραν του απολύτως αναγκαίου προσεισμικού ελέγχου των δημοσίων κτιρίων έχει προτείνει την δυνατότητα διερεύνησης ενός αντίστοιχου προγράμματος ελέγχου και παρεμβάσεων και στις ιδιωτικές κατασκευές.

Πρόκειται για την πρόταση του που έχει τίτλο «Θωρακίζω κατ’ οίκον». Δηλαδή την πρόταση κατάρτισης ενός χρηματοδοτικού προγράμματος το οποίο θα επιδοτεί τον προσεισμικό έλεγχο κάθε οικοδομής (με προτεραιότητα τα παλιά κτίρια) και στις περιπτώσεις που υπάρχει διαπίστωση δομικών προβλημάτων όπως ρηγματώσεις σε φέροντα και μη φέροντα στοιχεία, εκτεθειμένος ή διαβρωμένος οπλισμός λόγω ελλιπούς συντήρησης, κακοτεχνίες, καθιζήσεις κτλ. θα επιδοτεί και ένα σημαντικό μέρος των δαπανών επέμβασης και θωράκισης των κτιρίων αυτών.

(Δελτίο Τύπου)

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 01 Απριλίου 2024 10:14

Σχετικά Άρθρα

  • Σε πλήρη εξέλιξη ο προσεισμικός έλεγχος στον Δήμο Πύργου
    Σε πλήρη εξέλιξη ο προσεισμικός έλεγχος στον Δήμο Πύργου

    Προτεραιότητα στα σχολικά συγκροτήματα

    Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο προσεισμικός έλεγχος των δημοσίων κτιρίων στον Δήμο Πύργου, ο οποίος έχει ξεκινήσει μετά τον ορισμό των μηχανικών από το ΤΕΕ.

    Προτεραιότητα έχει δοθεί στα σχολικά συγκροτήματα σύμφωνα με το σχεδιασμό του Τεχνικού Επιμελητήριου

    Ήδη έχει γίνει σε πρώτο βαθμό η εκτίμηση της κατάστασης των κτιριακών υποδομών του Γυμνασίου Επιταλίου και του 10ου Δημοτικού Σχολείου από τους ελεγκτές-μηχανικούς του ΤΕΕ Παναγιώτη Ζουρντό, Βασιλική Σεφερλή και Αναστάσιο Καλαμβόκη.

    Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί έλεγχος στο 2ο Γυμνάσιο-Λύκειο Πύργου και στα Δημοτικά Σχολεία 1ο Πύργου και Κουτσοχέρας για τα οποία έχουν οριστεί οι μηχανικοί Κώστας Μυλωνάς, Αθανάσιος Κουφωλιάς και Εμμανουήλ Ανδριόλας.

    Μετά το πρώτο στάδιο ελέγχων θα ακολουθήσει το δεύτερο και αν για κάποια από αυτά τα κτιριακά συγκροτήματα προκύψει η ανάγκη ενίσχυσης του φέροντα οργανισμού, θα προχωρήσει η διαδικασία εκπόνησης των σχετικών μελετών για την επισκευή τους.

    «Ο προσεισμικός έλεγχος έχει ήδη ξεκινήσει στο Δήμο Πύργου όπου δίνεται προτεραιότητα στα σχολεία. Μάλιστα οι ελεγκτές-μηχανικοί του ΤΕΕ έχουν προχωρήσει στην εκτίμηση της κατάστασης των κτιριακών υποδομών σε δύο σχολικά συγκροτήματα, το Γυμνάσιο Επιταλίου και το 10ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βασίλης Παναγόπουλος.

    Στην συνέχεια ο Αντιδήμαρχος Έργων τόνισε ότι: «σύμφωνα με το σχεδιασμό και το χρονοδιάγραμμα που υπάρχει από το Τεχνικό Επιμελητήριο θα έχουμε μία γενική άποψη σε τι κατάσταση βρίσκονται όλα τα δημοτικά κτίρια το Μάρτιο του 2025».

    Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου σταδίου του προσεισμικού ελέγχου θα ακολουθήσει αξιολόγηση του βαθμού επικινδυνότητας των κτιριακών συγκροτημάτων του Δήμου και εν συνεχεία το δεύτερο στάδιο του ελέγχου, από τον οποίο αν προκύψει η ανάγκη για κάποια από αυτά τα κτίρια να ενισχυθούν στο φέροντα οργανισμό, θα γίνουν οι απαιτούμενες εργασίες για την επισκευή τους μετά την εκπόνηση των σχετικών μελετών.

    Proseisms sxoleia dimos 2

    Proseisms sxoleia dimos 3

    Proseisms sxoleia dimos 4

    Proseisms sxoleia dimos 5

    (Δελτίο Τύπου)

  • Πύργος: Από το Επιτάλιο ξεκίνησε ο προσεισμικός έλεγχος των σχολείων
    Πύργος: Από το Επιτάλιο ξεκίνησε ο προσεισμικός έλεγχος των σχολείων

    Ακολουθούν όλα τα σχολεία του Δήμου Πύργου

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Από το γυμνάσιο Επιταλίου ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα ο πρωτοβάθμιος προσεισμικός έλεγχος των σχολείων του Δήμου Πύργου, ο οποίος διενεργείται από το ΤΕΕ και τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ).

    Κλιμάκιο μηχανικών που έχει ήδη εγγραφεί στο μητρώο του ΤΕΕ για τον προσεισμικό, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πύργου Βασίλη Παναγόπουλου, ολοκλήρωσε την προηγούμενη εβδομάδα την αυτοψία στο σχολικό χώρο ενώ σύντομα θα συνταχθεί και η ανάλογη έκθεση με τα ευρήματα. Η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί σε όλα τα σχολικά κτίρια του δήμου με επόμενο σταθμό το 1ο Πειραματικό δημοτικό σχολείο Πύργου. Το πρόγραμμα των αυτοψιών προκύπτει από κλήρωση του ΤΕΕ, τμηματικά μέχρι την συμπλήρωση των σχολείων.

    Όπως τονίζει στο Ilialive.gr ο κ. Παναγόπουλος, ο πρωτοβάθμιος προσεισμικός έλεγχος διενεργείται κανονικά και θα πραγματοποιηθεί σε όλες τις σχολικές μονάδες του δήμου, ενώ τα αποτελέσματα του ελέγχου αναμένονται το πρώτο τρίμηνο του 2025. «Ήδη ομάδες μηχανικών, εγγεγραμμένων στο μητρώο του ΤΕΕ διενεργούν το πρωτοβάθμιο προσεισμικό έλεγχο και σύμφωνα με τις εξαγγελίες αναμένονται τα αποτελέσματα το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους. Σε κτίρια που θα διαπιστωθεί πρόβλημα θα ακολουθήσει δεύτερος έλεγχος προκειμένου να διαπιστωθεί η καταλληλότητα του κτιρίου και οι εργασίες που πρέπει να γίνουν. Προσωπικά θεωρώ ότι τα σχολεία του Δήμου δεν έχουν θέματα στατικής επάρκειας» καταλήγει.

    Φωτογραφία αρχείου: Freepik/Racool_studio

  • Το ΤΕΕ γιορτάζει τα 100 του χρόνια με μεγάλη εκδήλωση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας
    Το ΤΕΕ γιορτάζει τα 100 του χρόνια με μεγάλη εκδήλωση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας

    Με κεντρικό μήνυμα «100 χρόνια σχεδιάζουμε την Ελλάδα του αύριο. Και συνεχίζουμε», θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, στις 17.30, στο αμφιθέατρο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Πάτρας, επετειακή εκδήλωση για τον εορτασμό των 100 χρόνων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

    Κεντρικός ομιλητής, στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται με τη συνεργασία του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας, θα είναι ο Πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Γιώργος Στασινός.

    Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας κ. Βαγγέλης Καραχάλιος ενώ χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Κώστας Πελετίδης.

    Το ακριβές πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

    17:30 Προσέλευση

    18:00 Έναρξη Εκδήλωσης

    Καλωσόρισμα Προέδρου Περιφερειακού Τμήματος Δυτικής Ελλάδας του ΤΕΕ κ. Βαγγέλη Καραχάλιου

    18:15 Ομιλία Προέδρου ΤΕΕ, κ. Γιώργου Στασινού

    18:30 Χαιρετισμός Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, κ. Νεκτάριου Φαρμάκη

    18:45 Χαιρετισμός Δημάρχου Πατρέων, κ. Κώστα Πελετίδη

    19:00 Λήξη Εκδήλωσης

    Η καμπάνια του ΤΕΕ ταξιδεύει σε όλη τη χώρα, με δεκάδες τοπικές δράσεις και εκδηλώσεις, ημερίδες και συνέδρια, που θα ολοκληρωθούν το Νοέμβριο. Στόχος είναι να μεταφερθεί σε όλη την Ελλάδα το μήνυμα για το ρόλο και το έργο των Ελλήνων Μηχανικών και του επαγγελματικού τους φορέα, του ΤΕΕ, στην ανόρθωση και ανάπτυξη της χώρας, τον τελευταίο αιώνα και για τη μετάβαση στον πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό, με έμφαση στην ανθεκτικότητα, σήμερα και στη νέα εποχή.

    tee 100xr 2

    (Δελτίο Τύπου)

  • Πραγματοποιήθηκε το 1ο επιμορφωτικό σεμινάριο στελεχών του ΟΦΥΠΕΚΑ στην περιβαλλοντική εκπαίδευση
    Πραγματοποιήθηκε το 1ο επιμορφωτικό σεμινάριο στελεχών του ΟΦΥΠΕΚΑ στην περιβαλλοντική εκπαίδευση

    Ολοκληρώθηκε με επιτυχία από τον ΟΦΥΠΕΚΑ η 1η επιμορφωτική εκπαίδευση μη τυπικής μάθησης στην περιβαλλοντική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση με τη συμμετοχή 130 στελεχών από όλη την Ελλάδα, που υλοποιούν προγράμματα στις 24 Μονάδες Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών.

    Το σεμινάριο, με θέμα «Εκπαίδευση σε τεχνικές προσέγγισης ομάδων στόχων, νέα εκπαιδευτικά εργαλεία και δημιουργία προγραμμάτων ΠΕ», πραγματοποιήθηκε από τις 23 ως τις 26 Σεπτεμβρίου στα Καλάβρυτα, ενώ είχε προηγηθεί διαδικτυακό σεμινάριο (webinar) με θέμα «Νέες Τεχνολογίες και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση».

    Η εκπαίδευση περιλάμβανε βιωματικά εργαστήρια, εξοικείωση με νέα εργαλεία και σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους προσέγγισης ομάδων στόχων, ερμηνεία περιβάλλοντος, τρόπους προσέγγισης/διαχείρισης ομάδων, εισαγωγή στις νέες τεχνολογίες, καθώς και δημιουργία εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων στο πεδίο με τα είδη και τα οικοσυστήματα των Προστατευόμενων Περιοχών.

    Στόχος του προγράμματος ήταν η βελτίωση και η ενίσχυση των δεξιοτήτων των στελεχών, η ανταλλαγή εμπειρίας, η επίτευξη κοινής προσέγγισης των Μονάδων Διαχείρισης του ΟΦΥΠΕΚΑ, αλλά και η προσωπική ανάπτυξη. Ουσιαστικά, απώτερος σκοπός είναι να μπορέσουν να διαχειριστούν με βέλτιστο τρόπο την ενίσχυση της επισκεψιμότητας, την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού και των παραγωγικών φορέων, και, φυσικά, τη διαμόρφωση φιλοπεριβαλλοντικών απόψεων και στάσεων της νέας γενιάς στο πλαίσιο των σκοπών του Οργανισμού, για την αρτιότερη ανάδειξη των στόχων διαχείρισης των Προστατευόμενων Περιοχών.

    ofypeka semin per 2

    Το πρόγραμμα της τελευταίας ημέρας επικεντρώθηκε στον σχεδιασμό και την υλοποίηση προσαρμοσμένων προγραμμάτων στις εξατομικευμένες ανάγκες μαθητών, αλλά και ενηλίκων, με αναπηρίες. Τις εργασίες της τελευταίας ημέρας παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί από το ΚΕΠΕΑ Κλειτορίας που συνεργάζονται με την ΜΔ Χελμού Βουραϊκού, καθώς και εκπαιδευτικοί του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Πεντέλης, οι οποίοι παρουσίασαν με τα στελέχη του ΟΦΥΠΕΚΑ το καινοτόμο πρόγραμμα με τίτλο «Ανακαλύπτω το δάσος της Πάρνηθας», που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από κοινού για μαθητές με αναπηρία.

    ΟΦΥΠΕΚΑ

    Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου εποπτευόμενο από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με αποστολή τη διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών στην Ελλάδα, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, την προώθηση και υλοποίηση δράσεων βιώσιμης ανάπτυξης και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Περισσότερες πληροφορίες: www.necca.gr

    (Δελτίο Τύπου)

  • Συνάντηση Καραχάλιου με Στασινό για τα θέματα του ΤΕΕ Δ .Ελλάδας
    Συνάντηση Καραχάλιου με Στασινό για τα θέματα του ΤΕΕ Δ .Ελλάδας

    Επετειακή εκδήλωση στην Πάτρα για τα 100 χρόνια ΤΕΕ

    Με τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γιώργο Στασινό συναντήθηκε την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας Βαγγέλης Καραχάλιος.

    Στη συνάντηση η οποία έγινε στα κεντρικά γραφεία του ΤΕΕ, συζητήθηκαν θέματα που έχουν να κάνουν με τα προβλήματα του κλάδου των μηχανικών αλλά και με ζητήματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας και τη διευκόλυνση του έργου του.

    Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκε και η προετοιμασία της διοργάνωσης επετειακής εκδήλωσης στην Πάτρα για τα 100 χρόνια του ΤΕΕ.

    Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί εντός του Οκτωβρίου με έμφαση στην καθοριστική συμβολή του ΤΕΕ και των Ελλήνων Διπλωματούχων Μηχανικών στην παραγωγική και οικονομική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη της χώρας, από την ίδρυση του Τεχνικού Επιμελητηρίου έως σήμερα.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Αρχ. Ολυμπία: Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το θερινό σεμινάριο φλογέρας της Ελληνικής Συντεχνίας Φλογέρας από Καλάμι
    Αρχ. Ολυμπία: Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το θερινό σεμινάριο φλογέρας της Ελληνικής Συντεχνίας Φλογέρας από Καλάμι

    Η Αρχαία Ολυμπία ήταν για φέτος ο τόπος που φιλοξένησε το θερινό σεμινάριο φλογέρας της Ελληνικής Συντεχνίας Φλογέρας από Καλάμι.

    Πάνω από 30 επαγγελματίες και ερασιτέχνες μουσικοί (οι οποίοι κατασκευάζουν μόνοι τους τις φλογέρες τους) από την Ελλάδα, Δανία, Ολλανδία, Αγγλία, Ιταλία, Ελβετία και Αμερική φιλοξενήθηκαν για 5 ημέρες στο Hotel Antonios στην Αρχαία Ολυμπία.

    Με την αμέριστη υποστήριξη του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, της Διευθύντριας του Γυμνασίου κ. Αλεξίας Λιάγκουρα και του συλλόγου διδασκόντων, όπως και του ιδιοκτήτη του Hotel Antonios κ. Αντώνη Κριτσέλη, η διοργάνωση στέφθηκε με επιτυχία.

    Οι συμμετέχοντες, ανάμεσα από μαθήματα, πρόβες και εργαστήρια, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στον Αρχαιολογικό χώρο και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, να επισκεφθούν τα ιαματικά λουτρά και την παραλία της λίμνης Καϊάφα, το εργαστήριο «smili art workshop», το οινοποιείο και το κτήμα Μερκούρη και την σιδηροδρομική γέφυρα του οικισμού Αλφειούσα.

    Την Τρίτη 2 Ιουλίου στις 21.45, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου της Αρχαίας Ολυμπίας πραγματοποιήθηκε συναυλία με ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο όπου παρακολούθησαν δημότες αλλά και επισκέπτες της Αρχαίας Ολυμπίας. Μεταξύ άλλων, στη συναυλία ακούστηκαν ο Ολυμπιακός ύμνος και ο Ζορμπάς. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες έλαβαν μέρος σε ορχήστρα, χορωδία, σε μαθήματα θεωρίας και σύνολα φλογέρας, καθώς και σε εργαστήρια φωνής και κατασκευής μπεντίρ.

    Σημειώνεται ότι οι φλογέρες από καλάμι είναι κουρδισμένες στις κλίμακες της δυτικής μουσικής. Το ρεπερτόριο τους περιλαμβάνει μουσική από την διεθνή παράδοση, την αναγέννηση, το μπαρόκ αλλά και την κλασσική και σύγχρονη μουσική. Η κατασκευή τους ολοκληρώνεται σχετικά γρήγορα με την καθοδήγηση και επίβλεψη των ειδικευμένων δασκάλων της συντεχνίας και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται είναι τρυπανάκια, λίμες και άλλα εργαλεία χειρός. Το ηχόχρωμά της καλαμένιας φλογέρας είναι ιδιαιτέρως γλυκό και φυσικό, κάτι που τις κάνει πολύ αγαπητές σε ενήλικες και παιδιά, ενώ διευκολύνει την δημιουργία μουσικών συνόλων.

    (Πληροφορίες: https://www.facebook.com/groups/kalamenia.flogera/)

    Το επόμενο ραντεβού μας ορίζεται για το καλοκαίρι του 2026 που θα πραγματοποιηθεί το διεθνές σεμινάριο στην Viviers της Γαλλίας, όπου αναμένεται να συναντηθούν πάνω από 150 φλογεροπαίκτες.

    flogera sem olumpia 2

    flogera sem olumpia 3

    flogera sem olumpia 4

    (Δελτίο Τύπου)

  • Σε Σώμα συγκροτήθηκε η νέα Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ Δυτ. Ελλάδας - Πρόεδρος ο Βαγγέλης Καραχάλιος
    Σε Σώμα συγκροτήθηκε η νέα Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ Δυτ. Ελλάδας - Πρόεδρος ο Βαγγέλης Καραχάλιος

    Συγκροτήθηκε σε Σώμα την Τετάρτη 26/6 η νέα Διοικούσα Επιτροπή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Τμήματος Δυτικής Ελλάδας που προέκυψε απ’ τις εκλογές της 19ης Μαΐου.

    Πρόεδρος της 11μελούς Διοικούσας Επιτροπής εξελέγη ο Βαγγέλης Καραχάλιος. Αντιπρόεδρος η Ουρανία Πάλμου και Γενική Γραμματέας η Ευτυχία Μπάρλου.

    Στο ανώτερο όργανο διοίκησης του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας, με επιλογή και στήριξη της Δημοκρατικής Συνεργασίας Μηχανικών εκπροσωπούνται όλες οι παρατάξεις, που συμμετείχαν στις εκλογές που διενεργήθηκαν το προηγούμενο διάστημα

    Σε δήλωση του ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας Βαγγέλης Καραχάλιος συνεχάρη κατ’ αρχάς όσες κι όσους εξελέγησαν στη Διοικούσα Επιτροπή και στο Προεδρείο της Αντιπροσωπείας και ευχήθηκε σε όλους καλή και δημιουργική θητεία.

    «Σε μια περίοδο που ο ρόλος του ΤΕΕ αναδεικνύεται όλο και πιο κρίσιμος εμείς, ως Δημοκρατική Συνεργασία Μηχανικών, επιλέγουμε την οδό της σύνθεσης και της ενότητας δυνάμεων και υλοποιούμε αυτό που σ’ όλους τους τόνους είχαμε εξαγγείλει προεκλογικά. Τόσο στη Διοικούσα Επιτροπή όσο και στην Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ εκπροσωπείται το σύνολο των παρατάξεων που συμμετείχαν στις εκλογές του Μαΐου. Εκπροσωπούνται όλοι οι συνάδελφοι, όλες οι φωνές, οι απόψεις, οι προσεγγίσεις που υπάρχουν στις τάξεις των συναδέλφων», αναφέρει ο κ. Καραχάλιος

    Και προσθέτει: «Ξεκινάμε μια θητεία με πολλές προκλήσεις. Τόσο στο σκέλος του θεσμικού ρόλου του ΤΕΕ ως συμβούλου της Πολιτείας για το σύνολο των τεχνικών και αναπτυξιακών θεμάτων όσο και στο σκέλος της προάσπισης του κύρους, των δικαιωμάτων, της επιστημονικής και επαγγελματικής θέσης των μηχανικών. Αυτούς τους δυο βασικούς στόχους είμαι βέβαιος ότι θα τους πετύχουμε. Και θα τους πετύχουμε μαζί μ’ όλους τους εκλεγμένους συναδέλφους και μ’ όλες τις παρατάξεις. Εξίσου σημαντική είναι η περίοδος που ανοίγεται μπροστά μας και για τη Δυτική Ελλάδα. Κι εκεί ως ΤΕΕ θα είμαστε παρόντες, με διαρκείς προτάσεις, με την με κάθε τρόπο κατάθεση της επιστημονικής γνώσης και γνώμης για όλα τα μεγάλα αναπτυξιακά ζητήματα της περιοχής».

    (Δελτίο Τύπου)

  • Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Ξεκίνησε ο προσεισμικός έλεγχος σε όλες τις σχολικές μονάδες και τα δημοτικά κτίρια
    Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Ξεκίνησε ο προσεισμικός έλεγχος σε όλες τις σχολικές μονάδες και τα δημοτικά κτίρια

    Παρουσία του Δήμαρχου Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννη Λέντζα και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων και Πολεοδομίας Διονύση Κεκάτου ξεκίνησε ο προσεισμικός έλεγχος σε όλες τις σχολικές μονάδες και τα δημοτικά κτίρια του Δήμου.

    Ο προσεισμικός έλεγχος αποσκοπεί στην εκτίμηση του επιπέδου της ασφάλειας που παρέχουν τα Δημόσια και κοινωφελή κτίρια έναντι των μέγιστων (πιθανοτικά) αναμενόμενων σεισμικών δράσεων στην περιοχή που ευρίσκονται.

    Η πρώτη φάση του προσεισμικού ελέγχου είναι ο ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΣ ΠΡΟΣΕΙΣΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ή Ταχύς Οπτικός Έλεγχος (ΤΟΕ). Γίνεται σε όλα τα κτίρια Δημόσιας ή κοινωφελούς χρήσης και αποσκοπεί στην καταγραφή των κτιρίων αυτής της κατηγορίας και στην πρώτη αποτίμηση της σεισμικής τους ικανότητας, με βάση στοιχεία που συλλέγονται και καταγράφονται στο ειδικό ΔΕΛΤΙΟ ΕΛΕΓΧΟΥ (πρότυπο ΟΑΣΠ)

    Από τα αποτελέσματα του ελέγχου αυτού και μετά από σχετική επεξεργασία και βαθμονόμηση των στοιχείων αυτών από τον ΟΑΣΠ, θα προσδιοριστούν τελικώς τα κτίρια εκείνα, για τα οποία θα απαιτηθεί η άμεση λήψη μέτρων για την προστασία του κοινού και των εργαζομένων σε αυτά ή/και η παραπομπή τους σε περαιτέρω έλεγχο.

    Ο έλεγχος στα κτίρια του Δήμου μας, έχει ενταχθεί για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ – ΑΤ11» και έχει ανατεθεί στη διεθνούς κύρους εταιρεία SWISS APPROVAL TECHNISCHE BEWERTUNG S.A (Έγγραφο Α.Π: 5139 – 13/05/2024) με αντικείμενο: «ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟ ΠΡΟΣΕΙΣΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΤΙΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ ΚΥΛΛΗΝΗΣ». Θα διενεργηθεί από διπλωματούχους πολιτικούς μηχανικούς με εμπειρία στο αντικείμενο στατικών ελέγχων.

    dimos andr proseism len 2

    dimos andr proseism len 3

    dimos andr proseism len 4

    dimos andr proseism len 5

    dimos andr proseism len 6

    dimos andr proseism len 7

    dimos andr proseism len 8

    dimos andr proseism len 9

    dimos andr proseism len 10

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο