Κυριακή, 12 Μαϊος 2024 10:48

Ο Σωκ. Σωτηρόπουλος για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα νοσηλευτή,

τιμούμε τις νοσηλεύτριες και τους νοσηλευτές που παρά τις δύσκολες εργασιακές συνθήκες αγωνίζονται καθημερινά, προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες υγείας στους πολίτες και στην κοινωνία. Με ανιδιοτέλεια, αυταπάρνηση ,αλτρουισμό και αλληλεγγύη είναι στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος κάθε ώρα, κάθε στιγμή.

Έχοντας πάντα πολυδιάστατο ρόλο, οι νοσηλευτές έχουν την δύναμη και το σθένος να αγωνίζονται τόσο για την κατάκτηση των δικαιωμάτων τους όσο και για την επίτευξη καλύτερης υγείας για όλους.

Η νοσηλευτική ως επιστήμη και πράξη θέτει πάντα στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τις αξίες του ,απαλύνοντας το πόνο, παρέχοντας φροντίδα και δίνοντας ελπίδα σε κάθε συνάνθρωπο που έχει ανάγκη. Αναγνωρίζοντας την πολύτιμη προσφορά τους, απαιτούμε σεβασμό και ιδαίτερη μέριμνα στους νοσηλευτές. Περισσότερο σήμερα από ποτέ η πολιτεία οφείλει να αλλάξει στάση στους ήρωες με τις λευκές και πράσινες μπλούζες. Όχι άλλες «υποσχέσεις» και «ύμνους» από τη Κυβέρνηση σε εκδηλώσεις, σε Αμφιθέατρα με τις Διοικήσεις και τους ημέτερους να δίνουν λουλούδια και να χειροκροτούν. Και όταν τελειώσει η γιορτή και τα χειροκροτήματα, οι Νοσηλευτές θα ακολουθήσουν το καθημερινό «Γολγοθά του μαρτυρίου» κουβαλώντας το «σταυρό του καθήκοντος». Ήρθε η ώρα για γενεές αποφάσεις με πράξεις και όχι λόγια.

Μόνιμες προσλήψεις στις δομές Δημόσιας Υγείας, με διαδικασίες που θα ολοκληρώνονται σε σύντομο χρονικό διάστημα .Να σταματήσει η ομηρία των συμβασιούχων. Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Αυξήσεις στους μισθούς, Διπλασιασμός ανθυγιεινού επιδόματος. Ένταξη στα ΒΑΕ, Ενιαία Νοσηλευτική με διακριτούς ρόλους. Και φυσικά με έναν Ενιαίο κώδικα δεοντολογίας της Νοσηλευτικής και όχι της δήθεν «Αριστείας» .

Ο αγώνας για ένα καλύτερο αύριο είναι καθημερινός, επίμονος και δύσκολος. Και οι Νοσηλευτές μαζί με τους υπόλοιπους υγειονομικούς στα Νοσοκομεία, στα Κ.Υ στη Αθμια στις ΤΟΜΥ στο ΕΚΑΒ και στη Πρόνοια, σε όλη τη χώρα ,στη πρώτη γραμμή συνεχίζουμε, για να μπορούμε να κοιτάμε τους ασθενείς και κάθε άνθρωπο στα μάτια, διεκδικώντας, όσο παράξενο και να φαίνεται, το πιο ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ. Το δικαίωμα να εργαζόμαστε με αξιοπρέπεια και ασφάλεια.
«Αν σώσεις μια ζωή τότε είσαι ήρωας. Αν σώσεις εκατοντάδες, τότε είσαι νοσηλευτής» .

Σωκράτης Σωτηρόπουλος
Γενικός Σύμβουλος ΠΟΕΔΗΝ
Γραμματέας εκτελεστικής επιτροπής Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ ΗΛΕΙΑΣ

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 12 Μαϊος 2024 14:59

Σχετικά Άρθρα

  • Ν.Μ. Κρεστένων: Τιμήθηκε η «Παγκόσμια ημέρα νοσηλευτών» - Στέκονται ακούραστα και με κατανόηση στον άνθρωπο
    Ν.Μ. Κρεστένων: Τιμήθηκε η «Παγκόσμια ημέρα νοσηλευτών» - Στέκονται ακούραστα και με κατανόηση στον άνθρωπο

    Με μια λιτή και συμβολική εκδήλωση η Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων τίμησε την "Παγκόσμια Ημέρα των Νοσηλευτών", που γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 1965 στις 12 Μαΐου με πρωτοβουλία του Διεθνούς Συμβουλίου Νοσηλευτικής. Η εκδήλωση έγινε στο Αίθριο χώρο της Μονάδας.

    Η Διοικήτρια Ν.Μ Κρεστένων Αριστέα Παπαδόπουλου στην ομιλία της ανέφερε το σημαντικό έργο των Νοσηλευτών-Νοσηλευτριών, εξήρε το ήθος, την ανιδιοτέλεια ,τις αξίες που πρεσβεύουν καθώς και την προσφορά του Νοσηλευτικού, Ιατρικού, Διοικητικού και λοιπού Προσωπικού της Νοσηλευτικής Μονάδας Κρεστένων, προς τους πολίτες της Νότιας Ηλείας και όχι μόνο.

    Επίσης τόνισε ότι, παρόλη την οικονομική αδυναμία πολλών κρατών να ενισχύσουν την παροχή Υγείας, οι Νοσηλευτές-Νοσηλεύτριες, στέκονται ακούραστα με αγάπη και κατανόηση απέναντι στον άνθρωπο. «Τα δικαιώματα των ασθενών όπως πολύ σωστά αναδεικνύονται από την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας "My health my rights" αποτελούν την βασική προτεραιότητα των Νοσηλευτών και Νοσηλευτριών στην επιστημονική αλληλεπίδραση της γνώσης των διαδικασιών, της εξέλιξης, της τεχνολογίας καθώς επίσης και της τεχνικής νοημοσύνης» και ευχαρίστησε όλους τους νοσηλευτές για όλα όσα έχουν προσφέρει μέχρι σήμερα.

    Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυνε στην Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Ιωάννα Δούκα για την εξαιρετική ομιλία της, στον Διοικητή του Γ.Ν.Ηλείας κ.Σπύρο Πολίτη και τον Προϊστάμενο της Παθολογικής Κλινικής του Γ.Ν Ηλείας Παναγιώτη Γκίωνη που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, καθώς και όλους τους εργαζόμενους της Νοσηλευτικής Μονάδας που συμμετείχαν σ’ αυτή.

    «Εμείς θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε το αγαθό της υγείας, της ενημέρωσης και πρόληψης με συνέπεια και επαγγελματισμό και υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους ανθρώπους της Νότιας Ηλείας και όχι μόνο» σημείωσε η κ. Παπαδοπούλου.

    nosileut krest 2

    nosileut krest 3

    nosileut krest 4

    nosileut krest 5

    nosileut krest 6

  • Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Αχαΐας Χαρ. Μπονάνου για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών
    Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Αχαΐας Χαρ. Μπονάνου για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών

    Η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 12 Μαΐου. Η μέρα αυτή έχει σκοπό να θυμίσει σε όλους μας την ανεκτίμητη συνεισφορά των νοσηλευτών που με υψηλό αίσθημα ευθύνης είναι καθημερινά κοντά στον κάθε ασθενή παρέχοντας φροντίδα, στήριξη και υψηλή υγειονομική περίθαλψη.

    Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος δηλώνει για τη μέρα αυτή τα εξής: «Σήμερα τιμούμε τους Νοσηλευτές που συμβάλλουν με κάθε τρόπο τόσο στην πρόληψη και προαγωγή υγείας όσο και στην περίθαλψη και αποκατάσταση του ασθενή. Είναι αυτοί που έρχονται συνεχώς σε επαφή με τον ασθενή, φροντίζοντας, αξιολογώντας, ενημερώνοντας και στηρίζοντας τον άνθρωπο στις πιο δύσκολες στιγμές του. Και φέτος αισθάνομαι ότι έχω χρέος να εκφράσω τις ευχαριστίες μας και την ευγνωμοσύνη μας για την στήριξη που παρέχουν στο δημόσιο σύστημα υγείας που συνεχίζει να δέχεται μεγάλη πίεση, διατηρώντας το σε υψηλό επίπεδο και για τη δύναμη ψυχής και αγάπης προς το συνάνθρωπο που επιδεικνύουν καθημερινά. Τους οφείλουμε πολλά.»

    (Δελτίο Τύπου)

  • Το μήνυμα του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, για τη Διεθνή Ημέρα των Νοσηλευτριών
    Το μήνυμα του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, για τη Διεθνή Ημέρα των Νοσηλευτριών
    Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας των Νοσηλευτριών που τιμάται στις 12 Μαΐου από αναγνωρισμένους φορείς Υγείας σε παγκόσμια επίπεδο δηλώνω, εγκάρδια, εκτίμηση και αναγνώριση στην ανιδιοτελή προσφορά της «ραχοκοκαλιάς» του Εθνικού μας Συστήματος Υγείας στους δύσκολους υγειονομικούς καιρούς που βιώνουμε στα χρόνια της πανδημίας.
    Είτε με πανδημία, είτε χωρίς πανδημία, οι νοσηλεύτριες και οι νοσηλευτές αποτελούν τον βασικό κορμό για την παροχή αξιοπρεπούς περίθαλψης μέσα σε κάθε νοσοκομειακή δομή. Η επαγγελματική τους κατάρτιση, η συνεχής ανανέωση γνώσεων περί της εφαρμογής νέων κλινικών μεθόδων, η διεύρυνση των επιστημονικών οριζόντων τους μέσω της τεχνολογίας αποτελούν μερικά από τα εχέγγυα για τη συνεχή και σταθερή αναβάθμιση και ανανέωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Παράλληλα, διαμορφώνουν επαγγελματικά πλαίσια και καθορίζουν νέους στόχους με τελικό αποδέκτη τον πολίτη-ασθενή σε ένα σύστημα υγειονομικής επάρκειας και αποτελεσματικότητας.
    Είναι αλήθεια ότι οι νοσηλεύτριες και οι νοσηλευτές που εργάζονται σε κάθε υγειονομική μας δομή ανήκουν στην πρώτη γραμμή του υγειονομικού μετώπου, στις κατηγορίες των πιο σκληρά δοκιμασμένων στελεχών υγείας τα δύο τελευταία χρόνια, μαζί με το ιατρικό προσωπικό. Με σκληρή δουλειά, απόλυτη αφοσίωση στα επαγγελματικά τους καθήκοντα, παρά τις αυξημένες υποχρεώσεις τους, με γνώμονα τη φροντίδα του άνθρωπου που υποφέρει στη νοσηλευτική κλίνη και πίστη στην αξία της ανθρώπινης ζωής ξεπέρασαν τους εαυτούς τους, για να ξεπεράσουν και οι ασθενείς τον κίνδυνο.
    Ας είμαστε δίπλα τους να τους στηρίζουμε με ποικίλες διαρθρωτικές και γραφειοκρατικές ανακατατάξεις, ώστε να εξασφαλίζεται για αυτούς ένα ποιοτικό εργασιακό περιβάλλον σε θεσμικό επίπεδο. Έτσι μπορούμε να πορευτούμε από εδώ και πέρα, με σταθερά υγειονομικά βήματα. Χάρη σε αυτούς κερδίσαμε ζωές μέσα στα νοσοκομεία μας και όλοι μαζί ας κερδίσουμε τις ζωές μας πίσω και έξω από τις υγειονομικές μας δομές…
    (Δελτίο Τύπου)
  • Τσίπρας για Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή: «Η ευγνωμοσύνη μας δεν θα πρέπει να εξαντλείται στα λόγια»
     Τσίπρας για Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή: «Η ευγνωμοσύνη μας δεν θα πρέπει να εξαντλείται στα λόγια»

    «Η σημερινή ημέρα, αποτελεί μια ακόμη αφορμή για να ευχαριστήσουμε το νοσηλευτικό προσωπικό, που με αυτοθυσία δίνει για περισσότερο από έναν χρόνο τον υπέρτατο αγώνα τον αγώνα της ζωής», όμως «η ευγνωμοσύνη μας δεν θα πρέπει να εξαντλείται στα λόγια», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

    «Η σημερινή ημέρα, αποτελεί μια ακόμη αφορμή για να ευχαριστήσουμε το νοσηλευτικό προσωπικό, που με αυτοθυσία δίνει για περισσότερο από έναν χρόνο τον υπέρτατο αγώνα τον αγώνα της ζωής» τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτηση του στα social media, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή.

    «Όμως η ευγνωμοσύνη μας δεν θα πρέπει να εξαντλείται στα λόγια», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και πρόσθεσε: «Είναι υποχρέωση μας να περάσουμε στις πράξεις. Οι θέσεις μας για ένα νέο Ε.Σ.Υ. δεν αποτελούν απλή δέσμευση, αλλά εθνική επιταγή:

    1. Άμεση πρόσληψη 5.500 μόνιμων υγειονομικών που αποχώρησαν από το σύστημα τον τελευταίο χρόνο (σε συνθήκες πανδημίας) χωρίς να αντικατασταθούν.

    2. Πρόσληψη επιπλέον 10.000 μόνιμων υγειονομικών σε βάθος τριετίας.

    3. Μονιμοποίηση στο ΕΣΥ του συνόλου του υγειονομικού προσωπικού που έδωσε τη μάχη της πανδημίας στην πρώτη γραμμή.

    4. Αναλογικές αυξήσεις των μισθών για το μη ιατρικό, υγειονομικό προσωπικό.

    5. Ένταξη όλων των εργαζομένων του ΕΣΥ στο Καθεστώς των Βαρέων και Ανθυγιεινών.

    6. Συγκρότηση των Σχολικών Ομάδων Φροντίδας Υγείας (Σ.Ο.Φ.Υ.) με νοσηλευτές στα νοσοκομεία της χώρας».

    Τα stories που αναρτήθηκαν στον λογαριασμό του Αλ. Τσίπρα στο Instagram:

    insta tsipras nosil 2

    tsipras nosil 2

    Πηγή: iEidiseis.gr

  • Σύλλογος Εργαζομένων ΓΝ Αμαλιάδας: Παγκόσμια Μέρα Νοσηλευτικού Προσωπικού
    Σύλλογος Εργαζομένων ΓΝ Αμαλιάδας: Παγκόσμια Μέρα Νοσηλευτικού Προσωπικού

    Ο εφετινός εορτασμός της παγκόσμιας μέρας νοσηλευτικού προσωπικού αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την σημαντική προσφορά των νοσηλευτών-τριών στην πρώτη γραμμή , στην διαχείριση της πανδημίας covid-19.

    Μια πανδημία που ανάδειξε τις παθογένειες του Εθνικού Συστήματος Υγείας και την αδυναμία των Νοσηλευτικών Μονάδων του νομού μας ,να ανταπεξέλθουν του ρόλου τους.

    Το νοσοκομείο της Αμαλιάδας από την αρχή της πανδημίας χτυπήθηκε όσο κανένα στη Ελλάδα. Με μαζικές μετακινήσεις νοσηλευτικού προσωπικού, χωρίς βασικές ιατρικές ειδικότητες με αναστολή λειτουργίας της παθολογικής κλινικής και ένα πλάνο εφημέρευσης χωρίς ασφάλεια.

    Μέσα σε μια νύχτα έφυγαν για το Νοσοκομείο του Πύργου 24 νοσηλεύτριες και νοσηλευτές για να στελεχώσουν τα πιο νευραλγικά πόστα στην διαχείριση της πανδημίας, σε αχαρτογράφητα νερά. Έστησαν την πρώτη κλινική covid, βοήθησαν στα ΤΕΠ, στις μονάδες , πάλεψαν, αγωνίστηκαν με όλες τους τις δυνάμεις σε ένα εξουθενωτικό περιβάλλον με υπομονή, συνέπεια και προσφορά.

    Διακρίθηκαν για τις υπηρεσίες τους ,μοιράστηκαν χαρές με ασθενείς που νίκησαν και λύπες για συνανθρωπούς μας, που χάθηκαν. Ένας διαρκής πόλεμος ,μια μάχη δίχως τέλος. Δεν δείλιασαν ,δεν έκαναν πίσω, δεν λιγοψύχησαν. Αγωνίστριες και αγωνιστές της ζωής . Αυτούς τους ανθρώπους τιμούμε σήμερα και ελπίζουμε τώρα που κατάσταση βελτιώνεται να γίνουν πράξη οι δεσμεύσεις της διοίκησης του Γ.Ν. Ηλείας για επιστροφή πίσω. Μια επιστροφή ως ηθική ανταμοιβή όλης της προσφοράς και βοήθειας στους συνανθρώπους μας. Μάλιστα αρκετοί από τους μετακινημένους συναδέλφους μας ,με πολλά χρονια προϋπηρεσίας και σωρευμένα προβλήματα υγείας που δουλέψαν αγόγγυστα και εξαντλητικά , με κόπο και κόστος τόσο στις ίδιες, όσο και στις οικογένειές τους, δικαιούνται και με το παραπάνω μια αναγνώριση των υπηρεσιών τους.

    Άλλωστε με τους εμβολιαστικούς ρυθμούς στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας , να έχουν ανέβει και την έλλειψή νοσηλευτικού προσωπικού, να αδυνατεί να καλύψει την αυξημένη ζήτηση στα εμβολιαστικές γραμμές, η επιστροφή τώρα των μετακινημένων νοσηλευτριών είναι μονόδρομος . Όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία, άρθρο 40 νόμου 4790 31/3/21, εξειδικεύεται η στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων και πραγματοποιείται από ιατρούς, νοσηλευτές, επισκέπτριες υγείας, μαίες και βοηθητικό προσωπικό. Ο σύλλογος εργαζομένων απαιτεί την στελέχωση των νέων τμημάτων με την επιστροφή των μετακινημένων νοσηλευτριών -ων ,πίσω στις οργανικές τους θέσεις. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να ζητήσουμε για να τιμήσουμε τους ήρωες του νοσοκομείου μας

    Για το ΔΣ

    Ο Πρόεδρος

    Σωκράτης Σωτηρόπουλος

    Η γραμματέας

    Χαρά Θεοδωρακοπούλου

    (Δελτίο Τύπου)

  • Κικίλιας για Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή: «Τιμούμε τους ανθρώπους που δίνουν καθημερινά τον μεγάλο αγώνα για τη ζωή»
    Κικίλιας για Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή: «Τιμούμε τους ανθρώπους που δίνουν καθημερινά τον μεγάλο αγώνα για τη ζωή»

    «Εκ μέρους της ελληνικής Κυβέρνησης και σύσσωμου του ελληνικού λαού, εκφράζω την ευγνωμοσύνη μας προς τις νοσηλεύτριες και τους νοσηλευτές μας» τόνισε στο μήνυμά του ο υπουργός Υγείας

    «Σήμερα τιμούμε τους ανθρώπους που με αυταπάρνηση δίνουν καθημερινά το μεγάλο αγώνα για τη ζωή». Αυτό τονίζει, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή του ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή.

    Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού:

    «Σήμερα τιμούμε τους ανθρώπους που με αυταπάρνηση δίνουν καθημερινά το μεγάλο αγώνα για τη ζωή.

    Οι νοσηλεύτριες και οι νοσηλευτές μας, από την πρώτη στιγμή της πανδημίας COVID-19, όχι μόνο ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες της πρωτοφανούς κρίσης Δημόσιας Υγείας, αλλά υπερβαίνουν εαυτούς, ηγούνται, καινοτομούν, επιτελούν με απόλυτη επιτυχία το έργο τους και σε συνεργασία με τους γιατρούς μας και όλους τους επαγγελματίες υγείας έχουν συντελέσει να πετύχουμε κάτι αξιοθαύμαστο και καθόλου αυτονόητο: Να μείνει όρθιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας και να μην καταρρεύσει, όπως συνέβη σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου, με συστήματα Υγείας πολύ πιο ισχυρά από το δικό μας.

    Εκ μέρους της ελληνικής Κυβέρνησης και σύσσωμου του ελληνικού λαού, εκφράζω την ευγνωμοσύνη μας προς τις νοσηλεύτριες και τους νοσηλευτές μας, για τη σημαντική και διαρκή συνεισφορά τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και στους πολίτες της χώρας.

    Η Πολιτεία, το Υπουργείο Υγείας, έπραξε, πράττει και θα συνεχίζει να πράττει τα δέοντα για την έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς τους».
    Πηγή: Protothema.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο